Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 23:22   #961
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ale natee mieszka w uk a rodzice w pl chyba
nawet nie w PL, jestesmy rozsiani po całej Europie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
natee
to nie powód do takich zmartwień
moze i nie. ale kazdy ma swoje powody. ja mam ten chciałam, zeby wózeczek posłużył może i na drugie dziecko. bardzo mi zależało na nim.

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-04-12 o 23:24
natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:24   #962
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
to juz nie panika tylko zaawansowana deprecha, gdybyscie widzialy ile mozna wyryczec przez głupi wózek to pewnie połowa by sie ze mnie uśmiała.

na papierach od wózka pisze tylko Play Jazz, baba ze sklepu juz uprzedzala, ze mozna nie znalezc info w necie o tym wozku.

cieszyłam sie po prostu, ze dostane nowy wózek, bo z kasą sie nam nie przelewa. ale powiem Wam, ze ten co mi wybrano nie cieszy mnie nawet w połowie jak niektóre używane, które już widziałam.

drogi u nas nierówne o chodnikach szkoda gadać... znowu chce mi sie ryczec
nie rycz

czy to taki?

http://allegro.pl/wozek-jazz-firmy-k...273083406.html

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:24   #963
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie w PL, jestesmy rozsiani po całej Europie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

moze i nie. ale kazdy ma swoje powody. ja mam ten
ja bym na bank nie płakała z takiego powodu
wózek to wózek, moze nie bedzie zły..
a ja bedzie to mozesz sprzedac i kupic inny
czy to powód do płaczu ...?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:24   #964
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
to juz nie panika tylko zaawansowana deprecha, gdybyscie widzialy ile mozna wyryczec przez głupi wózek to pewnie połowa by sie ze mnie uśmiała.

na papierach od wózka pisze tylko Play Jazz, baba ze sklepu juz uprzedzala, ze mozna nie znalezc info w necie o tym wozku.

cieszyłam sie po prostu, ze dostane nowy wózek, bo z kasą sie nam nie przelewa. ale powiem Wam, ze ten co mi wybrano nie cieszy mnie nawet w połowie jak niektóre używane, które już widziałam.

Dałaś mamie możliwość wyboru czy może wskazałaś konkretny model a mimo to mama wybrała po swojemu?

Moi rodzice zaoferowali się, że kupią nam wózek. Byliśmy w hurtowni, podjęliśmy wstępną decyzję odnośnie modelu - rodzice mają opłacić zakup

Jeżeli wózek Ci nie odpowiada wystaw go na aukcji. Za otrzymane pieniądze kup ten wymarzony. Czym tu się martwić skoro i tak masz go za darmo
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:26   #965
natee
Zakorzenienie

Cytat:
nie to nie ten
Cytat:
ja bym na bank nie płakała z takiego powodu
wózek to wózek, moze nie bedzie zły..
a ja bedzie to mozesz sprzedac i kupic inny
czy to powód do płaczu ...?
sprzedałabyś tak bez problemu prezent od rodziców? a co byś im powiedziała?

Stary 2012-04-12, 23:27   #966
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nie to nie ten. juz znalazlam chyba.
wyglada bardzo przyzwoicie,

Amelcia
Stary 2012-04-12, 23:30   #967
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
nie to nie ten

sprzedałabyś tak bez problemu prezent od rodziców? a co byś im powiedziała?
No pewnie, wytłumaczyłabym dlaczego i zrozumieliby Jestem pewna. Zależy jak podejdą do tego rodzice. Moi rodzice podchodzą do takich spraw normalnie, więc nie czuliby się urażeni.
Stary 2012-04-12, 23:33   #968
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Natee ja wiem ze podchodzisz do tego z rozpacza bo jestes rozczarowana ale pomysl ze najwazniejsze zeby malemu bylo w nim wygodnie
takze nie panikuj kochana bo zobaczysz ze bedzie dobrze
ja np nie mam na co liczyc ze strony swoich rodzicow, a rodzice tz juz sa po drugiej stronie swiata wiec musimy ogarnac wszystko sami i choc wiem ze czasami niefajnie jest dostawac to chcialabym zeby ktos mi tak pomogl w czyms ale niestety wiec prosze zacznij wyciagac pozytywne strony tego

Amelcia
Stary 2012-04-12, 23:41   #969
natee
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, wytłumaczyłabym dlaczego i zrozumieliby Jestem pewna. Zależy jak podejdą do tego rodzice. Moi rodzice podchodzą do takich spraw normalnie, więc nie czuliby się urażeni.
zazdroszcze rodzicow, poważnie. u mnie zakonczy sie to obrazą majestatu.
Cytat:
Natee ja wiem ze podchodzisz do tego z rozpacza bo jestes rozczarowana ale pomysl ze najwazniejsze zeby malemu bylo w nim wygodnie
takze nie panikuj kochana bo zobaczysz ze bedzie dobrze
ja np nie mam na co liczyc ze strony swoich rodzicow, a rodzice tz juz sa po drugiej stronie swiata wiec musimy ogarnac wszystko sami i choc wiem ze czasami niefajnie jest dostawac to chcialabym zeby ktos mi tak pomogl w czyms ale niestety wiec prosze zacznij wyciagac pozytywne strony tego
nie wiem czemu to ja siedze i rycze jesli to oni popełnili błąd. może szkoda mi, ze wydali tyle kasy, moze to hormony, moze juz widze jaka bedzie wojna jak wspomne, ze to nie to i bede chciala sprzedac...
mój małż wychowywał sie w takim otoczeniu gdzie zawsze musiał liczyc sam na siebie i nawet gdy cos mu ktos chce dać to czesto odmawia, ja sie ugięłam tez ze względu na pieniadze, ale uwierz, ze czasem cos tanszego, ale kupionego samemu lepiej cieszy. teraz to wiem.
z drugiej strony sa dziewczyny, ktore takze dostana/dostały wózek w prezencie, ale taki jaki one sobie wybrały. bo to nie bluzeczka czy perfum, to drogi prezent..

ehh dobra prześpie sie z tym jutro przyjdzie nowy dzien, nowe pomysły.

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-04-12 o 23:54
Stary 2012-04-12, 23:51   #970
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ojej wiecie, moja mała od przedwczoraj zaczęła chyba bardziej przybierać.. bo te jej ruchy już nie są takie słodkie jak wcześniej :/
oj, wiem o czym mówisz...
Dziś tak oberwałam, że aż mi tchu zabrakło, coś mówiłam i zgięłam się w pół zdania - chyba mała w jakieś czułe miejsce trafiła
I już w ogóle coraz częściej te kopniaki są tak silne, że aż stęknę

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
dzidzia zdrowa, waży prawie 400 g, serduszko, mózg i wszystkie inne narządy w porządku. Kopie jak szalona

i będzie................... tadaaaaam................ ... DZIEWCZYNKA czyli Hania
liczyłam na synka... no ale cóż... może następnym razem się ustrzeli chłopaka
cudnie! wielkie gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej
No i już wszystko jasne
Zdrowiutki bobasek, wszystko w normie
Płeć oczywista po owulacyjny CHŁOPAK z eleganckim siusiakiem
strasznie mu się nie podobało badanie, zakrywał się rączkami, obracał i trzymał kciuka do góry, ewidentnie pokazywał że wszytko dobrze i że możemy sobie już iść
aaa termin na 3.09....
fantastyczne wieści - gratulacje

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Otóż ogłaszam ze będziemy mieli SYNKA !!! Pokazał co ma miedzy nogami i jasno widać cudne jajeczka także Tymon zdrowy, duży i wesoły zawita 20 sierpnia
super! gratuluję synka!

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
ja też już jestem po wizycie i jednak dziś gin zrobił mi usg połówkowe
maluch ma 380g, wszystkie narządy ok
wiek ciąży z OM zgodny z terminem z usg, czyli 21 tydzień
no i uwaga....będziemy mieli....CÓRECZKĘ
tak troszkę przeczuwaliśmy, że będzie dziewuszka i podobnie jak chmielinka następnym razem będziemy strzelać w chłopaka
żeby było zabawniej, też myślimy o imieniu Hania ,ale to na razie tak wstępnie, jeszcze będziemy myśleć
świetne wieści - gratuluję!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
pewnie że mam
podeślę Ci na pw
ej, ja też chcę pooglądać!

A myśmy właśnie wrócili z otwarcia festiwalu FILM POLSKA Wszystko super, film też, tylko szkoda, że wina się nie mogłam napić (a nic innego na tym mini bankiecie nie było )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:52   #971
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze rodzicow, poważnie. u mnie zakonczy sie to obrazą majestatu.

nie wiem czemu to ja siedze i rycze jesli to oni popełnili błąd. może szkoda mi, ze wydali tyle kasy, moze to hormony, moze juz widze jaka bedzie wojna jak wspomne, ze to nie to i bede chciala sprzedac...
a moze wszystko na raz, jak zobaczysz wozek na zywo to moze zmienisz zdanie, nie podchodz tak zle w sumie widzialas tylko male zdjecia w necie. ZObaczysz ze zmienisz zdanie, albo po prostu sie przyzwyczaisz, nie panikuj napewno bedzie dobrze

Amelcia
Stary 2012-04-12, 23:58   #972
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
W tym łóżeczku nie odpowiada mi, że są tylko dwa poziomy. Jak dziecko zacznie się w 4 miesiącu intensywnie wiercić i unowić to trzeba je będzie przenieść na najniższy poziom. A to mało wygodne.

Za to ma wiele innych zalet co zmotywowało nas do kupna jeszcze nie mamy, zacznę zamawiać i gromadzić wyprawkę dopiero w czerwcu. To co mamy to kilkanaście ubranek dziecięcych. Kilka nowych, reszta z lumpka i od znajomych. Rozmiary głównie 62.
Właśnie zamówiłam zielone łóżeczko. Kupimy też zielony wózek i leżaczek - tż chce mieć pod kolor Głosowanie jednym głosem wygrał kolor niebieski, ale walka była wyrównana, więc wiem, że ani jeden ani drugi w ogólności nie jest brzydki. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.
Te turystyczne chyba zawsze mają dwa poziomy - tzn. ja na więcej nie trafiłam nigdzie.
Dzięki Kochane za głosowanie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:59   #973
natee
Zakorzenienie

Cytat:
a moze wszystko na raz, jak zobaczysz wozek na zywo to moze zmienisz zdanie, nie podchodz tak zle w sumie widzialas tylko male zdjecia w necie. ZObaczysz ze zmienisz zdanie, albo po prostu sie przyzwyczaisz, nie panikuj napewno bedzie dobrze
oj zapomnialam napisac, ja go juz w całości widziałam przez kamerke na komunikatorze, wiec wiem o czym pisze, niestety Wam wkleiłam takie maleństwo, bo nic innego jak widzisz na temat tych wózków nie można znaleźć w necie...

moze rzeczywiscie sie przyzwyczaje, a jesli nie to mam juz jeden pomysł.
dziękuje za wszystko

Stary 2012-04-13, 00:01   #974
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
oj zapomnialam napisac, ja go juz w całości widziałam przez kamerke na komunikatorze, wiec wiem o czym pisze, niestety Wam wkleiłam takie maleństwo, bo nic innego jak widzisz na temat tych wózków nie można znaleźć w necie...

moze rzeczywiscie sie przyzwyczaje, a jesli nie to mam juz jeden pomysł.
dziękuje za wszystko
nic sie nei martw na zapas jak go wymacasz i wyprobujesz moze zmienisz zdanie
pzrespij sie z tym i mysl pozytywnie

Amelcia
Stary 2012-04-13, 00:04   #975
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam jeszcze coś takiego:
Poziom cukru 2h po doustnym podaniu glukozy powinien się po prostu ustabilizować w granicach normy - co oznacza dobrą tolerancję glukozy.
Jak już pisałam prawidłowy poziom cukru 2 godziny od obciążenia glukozą - poniżej 140 mg/dl. Niepokoić mogą wartości powyżej 140 lub poniżej 50 mg/dl.
I to na wizażu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=268810
Poczytam jutro wątek. Jak uda mi się wykonać badanie, to sprawdzę wyniki Dzięki

Cytat:

Kochanie, zobaczysz wózek na żywo i wtedy ocenisz. W ogóle z tymi wózkami to jest nerwówka - ale prawda taka, że prawdopodobnie będzie ok.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Doczytałam, że go widziałaś przez kamerkę. Na pewno da się to jakoś załatwić, żebyś nie musiała się smutać, używając go. Prześpij się z tym
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 00:05   #976
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Właśnie zamówiłam zielone łóżeczko. Kupimy też zielony wózek i leżaczek - tż chce mieć pod kolor Głosowanie jednym głosem wygrał kolor niebieski, ale walka była wyrównana, więc wiem, że ani jeden ani drugi w ogólności nie jest brzydki. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.
Te turystyczne chyba zawsze mają dwa poziomy - tzn. ja na więcej nie trafiłam nigdzie.
Dzięki Kochane za głosowanie
zielony wygrywa hehe

Amelcia
Stary 2012-04-13, 00:41   #977
natee
Zakorzenienie

Cytat:
nic sie nei martw na zapas jak go wymacasz i wyprobujesz moze zmienisz zdanie
pzrespij sie z tym i mysl pozytywnie
widze juz swoja mine jak wyjade nim na spacer po tych zaje.biaszczych chodnikach
chyba, ze wykorzystam nosidełko i w przyszłym roku spacerówke a dokupie sobie głeboki na jakiś fajnych kołach, używany, zeby maleństwa tak nie ciskać przez pierwsze miesiace

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:

Doczytałam, że go widziałaś przez kamerkę. Na pewno da się to jakoś załatwić, żebyś nie musiała się smutać, używając go. Prześpij się z tym

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Mieszkasz na wsi czy w mieście? Mnie się wydaje, że ten wózek jest stworzony do jazdy po płaskich powierzchniach. Dla osób mieszkających w mieście. Ładnie się prezentuje.
Cytat:
Dałaś mamie możliwość wyboru czy może wskazałaś konkretny model a mimo to mama wybrała po swojemu?

Moi rodzice zaoferowali się, że kupią nam wózek. Byliśmy w hurtowni, podjęliśmy wstępną decyzję odnośnie modelu - rodzice mają opłacić zakup

Jeżeli wózek Ci nie odpowiada wystaw go na aukcji. Za otrzymane pieniądze kup ten wymarzony. Czym tu się martwić skoro i tak masz go za darmo
Przepraszam, przeoczyłam Twoje posty. Mieszkam w małej miescowości gdzie nie widziałam jeszcze ani jednego prostego chodnika Mama miała najpierw jak na tacy pokazany jaki chce, mieli tylko dac kase (sami sie zaoferowali). No, ale okazało sie, ze u nich sa tansze, zaczeli sie tam rozglądac, początkowo wszystko ze mną konsultowała, potem poszła i kupiła co chciała

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-04-13 o 00:23
Stary 2012-04-13, 00:46   #978
Maciejka__
Zakorzenienie

Sas - skoro sytuacja się normuje, to się uśmiechnij.
Natee - pomysł na częściowe wykorzystanie wózka jest niezły. Poza tym jest ładny, być może lekki i czasem będziesz wolała wyjść z takim, niż z tym drugim używanym. Wyślesz mamie kilka zdjęć w tym i obie będziecie zadowolone.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 00:51   #979
natee
Zakorzenienie

Cytat:
mam polish tv online :P
daj namiary

kiedys sciagnelam jeden program, przez ktory mogłam oglądac, ale tylko kilka dni potem trzeba było słono opłacać.

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Natee - pomysł na częściowe wykorzystanie wózka jest niezły. Poza tym jest ładny, być może lekki i czasem będziesz wolała wyjść z takim, niż z tym drugim używanym. Wyślesz mamie kilka zdjęć w tym i obie będziecie zadowolone.
Lekki podobno jest, tylko kolor czarno-szary i te kółka...
ehh jak co to plan B już jest

Dobranoc Mamuśki

Stary 2012-04-13, 07:28   #980
prince_polo
Zakorzenienie

hejo
kawe wypiłam i leze.. Mała mi buzuje w brzuszku

Wczoraj sie tak zle czułam z ejakas masakra doslownie!!! ani oddychac, dyszno mi było, plecy mnie tak bolały masaz tz nie pomagał wcale jeszcze brzuch i chyba dostałam skurczy bo czułam takie chwilowe kurczenia sie macicy(tak mi sie skojarzyło ) ale bezbolesne. i rano dzis tez mialam takie skurcze. To to???

musze sic dzis wypisac babci tabletki. I wykupic,. A tak mi sie nie chce jestem neiwyspana
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Otóż ogłaszam ze będziemy mieli SYNKA !!! Pokazał co ma miedzy nogami i jasno widać cudne jajeczka także Tymon zdrowy, duży i wesoły zawita 20 sierpnia
gratuluje!!!
Cytat:
super wieści, gratulacje dziewczynki

tak troszkę przeczuwaliśmy, że będzie dziewuszka i podobnie jak chmielinka następnym razem będziemy strzelać w chłopaka
żeby było zabawniej, też myślimy o imieniu Hania ,ale to na razie tak wstępnie, jeszcze będziemy myśleć
gratuluje!!!
Cytat:
ciastuś a może gin dał Ci zakaz bo jest zazdrosny o Twojego TZ no a tak poważnie to ja na Twoim miejscu bym go spytała na następnej wizycie
:
a moj tz o niego , bo mwoi ze wracam od niego rozkojarzona i z ochotą
Cytat:
no to trudno bede jezdzic shitem, bo to prezent w kolorze czarno-szarym w dodatku.
brak mi juz łez dzisiaj, wiec nie bede juz ryczec. trzeba było kupić sobie samej. moja wina.
mnie sie podoba tez wózek. Koła kołami, moze akurat Ci podpasują> Ale sam wózeczek jest ładny
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Witamm w nowy watku
nie odzywalam sie chyba z tydzien nawet nie zdazylam Wam zlozyc zyczen swiątecznych
bylam u tesciow a tam nie mialam dostepu do netu a przez ostatnie kilka dni troche sie n"nabalaganilo" w moim zyciu i dopier teraz sie normuje
nie mialam veny do pisania, a poza tym nie chcialam wam truc....
teraz postaram sie juz byc na biezaco
dobrze z ejestes!!!!!!!!!!!! Co sie stało skarbie????

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

zaczynam dzis 27 tydzień ciązy !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 07:58   #981
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mnie sie podoba tez wózek. Koła kołami, moze akurat Ci podpasują> Ale sam wózeczek jest ładny

no to świętujemy
szkoda tylko, ze tak sie fatalnie czujesz

ja myślalam, ze mi przejdzie jak sie wyśpie , ale od 5 rano nie moge myslec znowu o niczym innym zdecydowałam, ze kupimy sami sobie wózek a ten co dostaniemy od razu wystawie na sprzedaz. Trudno, najwyzej sie rodzinka obrazi, to odda im sie kase.
Mi w tym wózku mało co sie podoba.

od początku najbardziej podobały mi sie wózki z tej strony, niektore widzialam na zywo i wyglądały przyzwoicie, jeśli któraś z Was ma chwilke zerknijcie i oceńcie jaki wg Was jest godny uwagi, biorąc pod uwage, ze bede nim jezdzic po nierównych nawierzchniach:
http://www.prams4kids.co.uk/index.ph...uj_kategoria=0

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-04-13 o 09:56
Stary 2012-04-13, 08:09   #982
nel_a
Zakorzenienie

Hej

ależ miałam sen
chyba mi seksu trzeba

ja już po śniadanku
cały czas myślę o tym wczorajszym badaniu

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:16   #983
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
super wieści, gratulacje dziewczynki

gratuluje córeczki
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Miałam Wam pokazać jaką biżuterię kiedyś robiłam, tak odnośnie tych robótek ręcznych

Może wrócę do tego, bo mi brakuje dłubania a i nie mam co nosić
fajne
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:20   #984
phdwao
Zakorzenienie

hej
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:21   #985
chmielinka
Zadomowienie

hej dziewczyny

ale dzisiaj mam dobry humor po przytulankach

muszę wam powiedzieć że po wczorajszej nowinie, że będziemy mieć córcię mój małż jest jeszcze trochę w szoku przeżywa że planował synkowi kupować do zabawy dziecięce narzędzia i razem mieli naprawiać auto haha. Oczywiście cieszy się że jest dziewczynka ale przecież "w co on się będzie z nią bawił" ale już dzisiaj rano było ciut lepiej z jego podejściem. Ach ci faceci..

i przed wczoraj w końcu usunęłam woskiem te włosiska z brzucha w końcu się czuję normalnie a nie jak owłosione coś... i teraz widać że robi mi się ta ciemna linia na brzuszku no i pępek coraz bardziej wystaje

Cytat:
Absolutna rewelacja!!! No i dziewczynka
dziękuję
Cytat:
Suuuper, gratulacje!!!
świetnie że szyjka sie poprawiła
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wspaniałe wiadomości! Myślałam, że ten zapisanie fenoterolu jest jak "wyrok" i oznacza życie na pół gwizdka do rozwiązania, a tu... niespodzianka.
dziękuję co do fenoterolu to mam go już brać do końca ciąży, ale jak widać to jeszcze nie koniec świata
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Świetne wieści! Gratuluje synka
dziękuję
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
cudnie! wielkie gratulacje!!
dziękuję
Cytat:
Wczoraj sie tak zle czułam z ejakas masakra doslownie!!! ani oddychac, dyszno mi było, plecy mnie tak bolały masaz tz nie pomagał wcale jeszcze brzuch i chyba dostałam skurczy bo czułam takie chwilowe kurczenia sie macicy(tak mi sie skojarzyło ) ale bezbolesne. i rano dzis tez mialam takie skurcze. To to???

[/COLOR]zaczynam dzis 27 tydzień ciązy !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
hmm nie wiem co to może być u Ciebie, ale u mnie skurcze macicy objawiały się tak, że nie były bolesne tylko takie nieprzyjemne. Podczas skurczu gdy dotknęłam brzucha to przez skórę dokładnie mogłam wyczuć (bez naciskania) kształt twardej jak kamień macicy. Ale może też są inne skurcze

gratuluję rozpoczętego tygodnia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:24   #986
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no to świętujemy
szkoda tylko, ze tak sie fatalnie czujesz

ja myślalam, ze mi przejdzie jak sie wyśpie , ale od 5 rano nie moge myslec znowu o niczym innym zdecydowałam, ze kupimy sami sobie wózek a ten co dostaniemy od razu wystawie na sprzedaz. Trudno, najwyzej sie rodzinka obrazi, to odda im sie kase.
Mi w tym wózku mało co sie podoba.

od początku najbardziej podobały mi sie wózki z tej strony, niektore (np TAKO lub MATRIX) widzialam na zywo i wyglądały przyzwoicie, jeśli któraś z Was ma chwilke zerknijcie i oceńcie jaki wg Was jest godny uwagi, biorąc pod uwage, ze bede nim jezdzic po nierównych nawierzchniach:
http://www.prams4kids.co.uk/index.ph...uj_kategoria=0
kochana ładne te wózki ten pierwszy na tych kołach to mi sie duzo takich podoba wlasnie ale jakos ten stelaz taki zwykły do mnie nie przemawia, choc wiem ze sa bardzo bardzo wygodne nad takim sie zastanawiam tylko nie z tej firmy. Ale mnie sie duzo podoba i bede miala ciezko z wybraniem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:31   #987
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

ale dzisiaj mam dobry humor po przytulankach

muszę wam powiedzieć że po wczorajszej nowinie, że będziemy mieć córcię mój małż jest jeszcze trochę w szoku przeżywa że planował synkowi kupować do zabawy dziecięce narzędzia i razem mieli naprawiać auto haha. Oczywiście cieszy się że jest dziewczynka ale przecież "w co on się będzie z nią bawił" ale już dzisiaj rano było ciut lepiej z jego podejściem. Ach ci faceci..
Będzie siedział z misiami na herbatce
poza tym dziewczynka może mieć różne zainteresowania, niekoniecznie babskie
Też bym chciała żeby mój miał jakiekolwiek plany
no chyba że mi po prostu nie mówi....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:38   #988
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Lekki podobno jest, tylko kolor czarno-szary i te kółka...
ehh jak co to plan B już jest

Dobranoc Mamuśki
jaki jest plan B?
jeśli rodzice się obrażą na jawną sprzedaż, to sprzedaj po cichutku, i kup podobny - w wyglądzie. A funkcjonalność bedzie taka jaką Ty wolisz.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Prince gratuluję 27 tygodnia Już lepiej sie czujesz niż wczoraj?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Chmielinka mój TŻ ma i tak twardy plan zabierać Małą na mecze!!
Stary 2012-04-13, 08:45   #989
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
a co myślicie o takim wózku?
przepraszam, ze zdjecie małe, ale nie mogłam znalezc innego, bo jak wpisuje model to nie znajduje żadnych konkretnych stron o tych wózkach
dla mnie dyskwalifikują go koła ale ogólnie nie jest zły

Cytat:

ja zaczęłam właśnie 23 tydzień
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:46   #990
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ooo a to prywatna położna? Umówiłaś się z nią,że będzie do Ciebie przychodzić w ciąży?Nie spotkałam się wcześniej z takimi spotkaniami przed porodem.
nie każda ciężarna ma prawo do opieki poloznej w ciąży, to jest na NFZ, musisz wybrac połozną i skontaktowac się z nią jesli jeszcze nie wybrałaś to zorientuj sie w temaci poloznych srodowiskowych u siebie
Cytat:
hejo
kawe wypiłam i leze.. Mała mi buzuje w brzuszku

Wczoraj sie tak zle czułam z ejakas masakra doslownie!!! ani oddychac, dyszno mi było, plecy mnie tak bolały masaz tz nie pomagał wcale jeszcze brzuch i chyba dostałam skurczy bo czułam takie chwilowe kurczenia sie macicy(tak mi sie skojarzyło ) ale bezbolesne. i rano dzis tez mialam takie skurcze.
współczuję
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości