|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
.I takim cudem od 18 czeka na Niego obiad ![]() Cytat:
, bo jak ja bym miała iść taką drogą to nawet do przyklejenia magnezu od rolet musiałabym fachowca wzywać ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- http://skleppuchatka.home.pl/ Tanie ciuszki dla troszkę starszych maluchów.
|
||
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, jakby mi takie coś powiedział to by mnie chyba szlag jasny trafił. Zawsze jak mojemu sie coś nie chce i powie to raczej z jakimś tonem, który zagraża mojemu dobremu humorkowi to sie go pytam czy by mu sie chciało wypić piwko, i wtedy jak słysze odpowiedź TAK to zaraz idzie robić to o co było proszone bo widzi moją nerwową mine
|
|
|
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki jakie gazety dla przyszłych mamusiek polecacie, takie w których głupot nie piszą. Nie mam co czytać w metrze jadąc do pracy i tak się dzisiaj zastanawiałam co wybrać. Czytacie?
|
|
|
|
#514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kilku dni czuję, jakby mnie moja skóra na brzuchu cisnęła. Chyba zaczynam rosnąć intensywniej. Brzuszek już zaczyna być widoczny. ale w mojej skórze czuję się teraz jak w przyciasnym ubranku.... Cytat:
ech... Cytat:
w poniedziałek wybieram się na basen. na razie tylko troszkę popływać i zrelaksować kręgosłup w wodzie. Przy okazji dowiem się, jakie zajęcia dla kobiet w ciąży mają. Bo na stronce widziałam, że są zajęcia dla przyszłych mam w wodzie albo coś w rodzaju jogi+areobiku itp. może być ciekawie. Tylko czy mi gin pozwoli?
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę łazić za nim! I też zawsze szukam kogoś, kim pogrożę |
|
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi te bóle przeszły dopiero gdzieś po 2-3 tyg ale teraz nie mam ich już w cale... myślałam że je "przechodze" i chodziłam do pracy głupia... aż dostałam palmienia...teraz już wszytko jest ok i u Ciebie też bedzie Cytat:
|
|||
|
|
|
#517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
coventry ciesze się że już wszystko dobrze
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-12 o 20:57 |
|
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki,ktoras z was pisala,ze uzywa detektora do sluchania tetna maluszka...a czy to trzeba uzywac na jakis zel czy cos?
bo widze ze na niektorych aukcjach jest jakis zel w zestawie a na niektorych nie....
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra ja uzywam detektora i jest do badania potrzebny żel zwykły do usg
. Zazwyczaj własnie dołączają do detektora.A co planujesz sobie taki zakup? ![]() My byliśmy o mojej sis,synuś się wybawił a teraz już śpi ![]() ta reklama jest bardzo denerwująca |
|
|
|
#520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z książek to polecam ciężarówką przez 9 miesięcy, czyta się świetnie. czasem mąż się zastanawia co ja tak chichocze przy lekturze ![]() Cytat:
gdy tz chce się wymigać od jakiegoś zajęcia wtedy wzdycham, że moja siostra to ma dobrze, że trafiła na złotą rączkę, który wszystko robi w domu sam małżonek trochę się ofuczy ale za chwilę bierze się za robotę
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-04-12 o 21:27 |
||
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Ja na dzisiaj zmykam dziewczynki więc dobranocka!!!
Jutro jedziemy do brata męża, więc pewnie nie bedę miała kiedy do was zajrzeć, a że jutro piątek, to pewnie nastukacie tu stronek, że później będę godzinami nadrabiać ![]() Coś jeszcze miałam napisać, ale już mi myśl umknęła, więc do następnego razu. |
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam od laryngologa. wszystko mi pani wyjasniła, przebadała, dała jakieś płukanki. jestem zdrowiutka, więc więcej już świrować i szukać dziury w całym nie będę. a jak będę, to proszę
no ale przynajmniej już jestem spokojna, że wszystko jest w porządku.[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33500161] ja nie chce Ci uprzedzać pisze tylko o swoich doświadczeniach więc się nie sugeruj zbytnio tylko sama zdecyduj ale u mnie to było tak że jak miałam plamienie po przytulankach w 12 tyg to pojechałm do ujastka bo to był niedziela po poludniu więc doktorek mój miał zamknięty gabinet.w ogóle w srodku szpital robi miłe wrażenie bo nie czuje się człowiek jak w takim standardowym szpitalu.podeszłam do położnej która de facto nie zrobiła na mnie miłego wrażenia(ale to juz sprawa czysto subiektywna)powiedziałam jej o co chodzi i kazała podejsc pod dyżurkę.za chwile przyszedł ten lekarz,taki widac było młodzik,swieżo po studiach ale mine miał nie tęga.bardzo był oschły,nie utrzymywał ze mną kontaktu wzrokowego co mnie strasznie wkurzało bo nawet nie wiem czy się raz na mnie popatrzył.zbadał mnie najpierw na samolociku ale nie było to przyjemne,tak mnie ponaciskał i w ogóle,potem zrobił usg i dopiro jak się spytałam co i jak to odpowiedział że płód żyje(ja pierdziele to moje dziecko,niech nie mówi przy mnie płód sobie pomyślałam) i ze wszystko wporządku i czy chce zostac na obserwacje ale dla niego to nie ma sensu bo nic sie nie dzieje i że już nie plamie i jest tam czysto.podpisałam że chce wyjsc na własne żadanie bo oczywiscie nie chciałam tam zostać bo bym zawału chyba przy nik dostała zaraz. później jak byłam u mojego gina na wizycie to pytałąm się o tego doktorka i powiedział miże że on miał problemy z alkoholem i go wyrzucili z jakiejs śląskiej kliniki i w ogóle jest tam tylko dzięki tatusiowi który jest uznanym ginekologiem. jeśli chodzi o rydgiera to pracuje tam moja mamuśka jest tam lekarzem,co prawda nie jest ginekologiem i pracuje na innym oddziale ale chyba wie co gada i powiedziała tylko tyle że absolutnie mi odradza tamtejsza ginekologie.w lutym rodziła tam moja koleżanka która też mi tak radziła.mówiła że opieka nad nia nawet nawet ale nad dzieckiem fatalna i że nie mogła się tam dogadac z położnymi.akurat w tym przypadku myśle że to błąd w komunikacji ale jej małą miała problemy i nie informowali jej co sie dzieje,zmuszali ja do karmienia cycem no i długo by jeszcze wymieniać z tego co się orientowałam to fajne szpitale w sensie przyjazne dziecku a mi o to głównie chodzi bo ja to sobie jakoś poradze to żeromski,narutowicza,podo bno na galla jest ok[/QUOTE] Dzieki kochana
|
#523 |
|
Konto usunięte
|
nie ma za co
![]() narutowicz ma bardzo dobre opinie.ja około lipca pozwiedzam sobie porodówki,szczególnie żeromskiego i narutowicza właśnie
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie dzisiaj pospałam .. chociaż noc miałam paskudną ehhh .. ale oki ... póki co dzisiaj czuje się o niebo lepiej
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek, ale dzisiaj miałam poranek, normalnie
jak tylko weszłam do łazienki co prawda trwało to zaledwie 20 sekund, ale co to miało znaczyć ja się pytam ![]() U nas piękne słoneczko i niech tak zostanie życzyłabym sobie jeszcze takie w weekend, żeby w ogródeczku na leżaczku posiedzieć.Konczi ja myślę, że ciebie ta glukoza wczoraj tak dobiła.
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem dziewczynki
wybaczcie, ale dziś nie nadrobię ![]() Wczoraj tak mnie brzuszysko bolało, że mąż nie wytrzymał i kazał mi się pakować i zawiózł mnie do gina. Kochany jest, stwierdził, że jak zobaczę bejbika to mi się polepszy Usiedziałam się 3 godziny, ale bejbika zobaczyłam. Przez 15 min. usg stał na głowie i fikał nóżkami Łożysko już jest spoko, szyjka się zamknęła i jest prawidłowa. Obiecałam z ręką na sercu doktorkowi, że absolutnie żadnych nadgodzin i weekend spędzę w łóżku. Koniecznie mi chciał L4 wypisać. Ale za karę umówił mnie na wizytę specjalną na 1 maja. Hm... szyba wilczy szaniec odpadnie i zostanie wisła albo ustroń ![]() Tak że ten tego spadam pracować. Acha zapytałam o witaminy, bo mi się kończą. Zwykly falvit co drugi dzień jest spoko I mam już nie jeść folika, a jeść magnez.To miłego dnia ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- A i wogóle moje dziecko zrobiło się młodsze, podobno zaczynamy 18 tydzień a nie jak liczyłam kończymy 19 soł...przeżyjmy to jeszcze raz
|
#527 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja też już wstałam. W sumie jak zwykle o 7. Przyzwyczajenie poprostu
![]() Czemu jest tak brzydko, nic się wtedy nie chce ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Tak się podobno zdarza. Mój zawsze wyprzedzał o tydzień a teraz został w tyle. Lekarz kazał zostać przy terminie z OM. Pewnie wkrótce przyśpieszy
|
|
#528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bafi tez tak myślę właśnie że to po tym fujstwie tak zareagowałam fatalnie - cały dzień czułam tę glukozę .. ja ogólnie nie słodzę i nie jem słodyczy więc dla mnie to była katorga Widzę że dzisiaj miałaś niespodziewajkę hmm trochę zaskakujące ale dobrze że jednorazowo Cytat:
Oj widzę, że miałaś przygodę wczoraj chyb ataki dzień był ... i jeżeli karzą leżeć to się l4 bierze i leży jasne? praca nie zając a o siebie i maleństwo trzeba dbać 0 tak ? Cytat:
mój dzidek z 17 wskoczył w 18t ale to bliżej OM więc ja sama nie wiem czy teraz mam ten 19 czy 18 ale najważniejsze że wszystko jest dobrze
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. A ja sobie nawet pospałam dość dobrze . Wstałam o 6.30 i zjadłam budyń malinowy .Oczywiś cie słonko gdzieś znikło i pogoda do niczego,ale chociaż nie pada .I dalej ta cholerna reklama |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
no też mnie wkurza! próbowałam zablokować ale i tak się pojawia...
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
nie da się tej cholernej reklamy zablokować też próbowałam ... po jak kij na forum takie reklamy wstawiają? aaaa
|
#533 |
|
Konto usunięte
|
konczi ja też nie miałam najlepszej nocy i wogóle wcześnie wstałam a chciałam sie wyspać...echh
my dziś z Leonkiem wkraczamy w 19 tydzień ![]() mnie też irytuje ta reklama
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
u mnie dzis tez bez sloneczka.. niedlugo ide do fryzjera na farbowanko ![]() a potem jade odebrac moja suknie do slubu ciekawa jestem jak bedzie wygladac milego dnia dziewczynki |
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie cieplutko w ten ponury jak na razie dzionek
![]() ciekawe ile jeszcze będzie ta reklama nie mam do niej siły ![]() ja właśnie pije kakao i jem śniadanko, bo zaraz wyprawa do Urzędu Skarbowego mnie czeka znów... mam nadzieję, że dzisiaj nic już nie pomylę ![]() w ogóle wczoraj wieczorkiem znowu poczułam w brzuchu te smyranie, czy jak to inaczej zwał nie wiem czy to ruchy czy jelita ale i tak jestem ![]() w ogóle suwaczek mi sie nie zgadza z tc jutro 18 tc, a na suwaczku, że za 4 dni
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
zainstalujcie sobie program AD MUNCHER zjada wszystkie reklamy
|
|
|
|
#537 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508236]konczi ja też nie miałam najlepszej nocy i wogóle wcześnie wstałam a chciałam sie wyspać...echh
my dziś z Leonkiem wkraczamy w 19 tydzień ![]() mnie też irytuje ta reklama [/QUOTE] gratuluję kochani leci nam ten czas nie ? ![]() ehh noc była fatalna oby dzień lepszy Cytat:
będzie fota sukni? ;> ja chcę zobaczyć ![]() Kochana o której godzinie ślubujecie ? Cytat:
cudne uczucie nie ? ja czuję jakby po bokach bardziej ale nie zawsze poniżej pępka .. nie tak dosłownie po środku ale ginka nie kazała się tym przejmować więc nie przejmuje się tym zwazyłam się z rana dzisiaj i dokładnie w 19t mam 3 kg na plusie ...
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Dlugo sie nie odzywalam bo nie mialam dostepu do netu ale w koncu sie wkurzylam i pisze z netu.
Jeszcze do niedzieli jestem na urlopie, wczoraj wrocilismy z Zakopanego i pobedziemy jeszcze u moich Rodzicow. Czuje sie dobrze i dzisiaj zaczelam 13 tydzien. Ciesze sie ze badania wypadly dobrze. Dla przyszlej mamy chyba najwazniejsze jest zeby dzidzia byla zdrowa. Ja badanie mam w poniedzialek lub wtorek i zobacze moja dzidzie. To bedzie moje badanie genetyczne. Trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze. Zycze milego dnia i wysylam do Was sloneczko ktore slicznie swieci za moimi oknami.
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() O widzę, że reklama nie tylko mi dokucza. Czy którąś z Was też boli krocze, zwłaszcza przy chodzeniu? Nie że w środku, bardziej na zewnątrz jakby jakieś mięśnie. Wiele z Was mówiło o ciągnięciu pach, ale ja tego nie odczuwam jak ciągnięcie. Mam tak od kilku dni. Nie stresuje się tym bo to na pewno jakiś ciążowy objaw, ale ciekawa jestem czy jeszcze któraś tak ma. Mojemu mężczyźnie też zdarzało się zapomnieć powiedzieć, że nie wróci normalnie do domu. Raz zdarzyło mu się wrócić do domu po 24, co ja wtedy przeżyłam. Kiedy w końcu doszłam, że żyje i gdzie jest poszłam spać do rodziców i nie chciałam go widzieć. Od tego czasu się opamiętał. angel166 to smyranko to na pewno dzidzia.
|
|
|
|
#540 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
Zależy jak Ty się będziesz czuła najlepiej![]() Jakoś niewyraźnie się dziś czuję. Za wcześnie wstałam:P bo oczywiście pies wył za ścianą. Ja nie wiem co zrobię jak będzie mi dziecko budził. Chyba tam wtargnę z kijem bejsbolowym ![]() Konczi nie załamuj mnie ja mam 3,5 w 15tc
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-04-13 o 08:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

.

ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

gdy tz chce się wymigać od jakiegoś zajęcia wtedy wzdycham, że moja siostra to ma dobrze, że trafiła na złotą rączkę, który wszystko robi w domu sam 
no ale przynajmniej już jestem spokojna, że wszystko jest w porządku.
jak tylko weszłam do łazienki
co prawda trwało to zaledwie 20 sekund, ale co to miało znaczyć ja się pytam 

gratuluję kochani leci nam ten czas nie ?