Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 10:33   #1261
Ketamina
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
pytanie odnośnie allegro:
znalazłam licytację z całkiem fajnymi ciuchami. licytacja zaczyna się od 1zł - podbiłam cenę do góry, na najmniejszą z możliwych. wyświetliło mi się, że aukcję licytuje jeszcze 5 innych osób, dwie z nich podały cenę większą niż ja - dlaczego u góry, w okienku licytacji nie wyświetla się podana przez nich cena, tylko 1zł?
Jeśli to aukcja wieloprzedmiotowa, to kupujesz (czy też w chwili obecnej - jest ceną aktualną) najtańsza która "łapie się na kupno". Np. jeśli na aukcji jest 5 przedmiotów, oferta 5 od góry jeśli chodzi o wysokość to 14zł - taka jest aktualna cena. Jak licytują powiedzmy 4 osoby, a aukcja była od 1zł - to cena to 1zł.
Zamotałam trochę, ale mam nadzieję że wytłumaczyłam
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:37   #1262
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kiedy ja byłam chora to klasa pisała sprawdzian. Termin poprawkowy i dla tych co nie pisali cały czas był przekładany (a to, że mamy lekcje w klasie w której nie ma warunków, nauczycielka chorowała, był apel na lekcji). W tym tygodniu pisali kartkówkę (siedzę z gorączką w domu) no i niektórzy mają jeszcze ocenę z odpowiedzi. Kiedyś chciałam się zgłosić do odpowiedzi, jako że nie mam żadnej oceny i nauczycielka chociaz widziała, że mam puste rubryki powiedziała, że będzie pytać po kolei w dzienniku i kiedyś do mnie dojdzie. W poniedziałek mam pisać ten sprawdzian i kartkówkę.
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:40   #1263
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Chciałabym sobie zasadzić zioła czy któraś z wizażanek ma ogródek zielny?
Chcę zasadzić je w jednej długiej doniczce. Chciałabym bazylię, rozmaryn i tymianek.
I teraz tak: jakie nasiona mam kupić, czy jest jakaś konkretna firma, czy to bez znaczenia?
Każda roślinka musi być w osobnych małych doniczkach? (a te wstawię do tej jednej długiej i postawię na balkonie), czy mogę zasadzić je wszystkie razem?

Jeszcze na coś mam zwrócić uwagę? Są jakieś 'triki' żeby roślinki rosły?

aha, a od zasadzenia to ile potrwa zanim one wyrosną na tyle, żebym mogła ich w kuchni używać?
Ja miałam zioła, ale z sadzonek i rosły w ogródku (tylko bazylia w domu, bo ślimakom wyjątkowo smakowała ).
Może zacznij od sadzonek właśnie? Plusem jest bardzo szybka możliwość użycia
Stary 2012-04-13, 10:46   #1264
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
Jeśli to aukcja wieloprzedmiotowa, to kupujesz (czy też w chwili obecnej - jest ceną aktualną) najtańsza która "łapie się na kupno". Np. jeśli na aukcji jest 5 przedmiotów, oferta 5 od góry jeśli chodzi o wysokość to 14zł - taka jest aktualna cena. Jak licytują powiedzmy 4 osoby, a aukcja była od 1zł - to cena to 1zł.
Zamotałam trochę, ale mam nadzieję że wytłumaczyłam
tak, aukcja jest wieloprzedmiotowa, ale nadal nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą licytacją
Stary 2012-04-13, 10:51   #1265
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, aukcja jest wieloprzedmiotowa, ale nadal nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą licytacją
Po prostu każdy płaci tyle samo za przedmiot.. może to Ci rozjaśni
http://allegro.pl/help_item.php?item=163
http://www.snajper.net/help.php?id=j...iotowe-allegro
Stary 2012-04-13, 10:56   #1266
enamour
Zakorzenienie

Co zrobić, aby powiadomienia o tym, że jest nowy post na wątku nie przychodziły na moją pocztę?

Na dole tej wiadomości mam "Kliknij w ten link, a subskrypcja będzie automatycznie odwołana: https://wizaz.pl/forum/..........."
Jak kliknę w link to zostanie odwołana subskrypcja wątku czy po prostu przestaną przychodzić wiadomości na pocztę?
Stary 2012-04-13, 11:02   #1267
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Co zrobić, aby powiadomienia o tym, że jest nowy post na wątku nie przychodziły na moją pocztę?

Na dole tej wiadomości mam "Kliknij w ten link, a subskrypcja będzie automatycznie odwołana: https://wizaz.pl/forum/..........."
Jak kliknę w link to zostanie odwołana subskrypcja wątku czy po prostu przestaną przychodzić wiadomości na pocztę?
Musisz wejść w ustawienia, lista subskrypcji, zaznaczyć dany wątek, na dole rozwinąć taką roletkę "idź do" i zaznaczyć "bez powiadamiania mailem" czy jakoś tak
Check out your worth because you're worth more than that."

Edytowane przez Phoce
Czas edycji: 2012-04-13 o 11:03
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:02   #1268
agison
Zakorzenienie

Cytat:
wejdź w "Ustawienia konta", potem "Wszystkie zasubskrybowane wątki", wtedy po prawej stronie masz napis "Powiadomienia" i okienka przy każdym wątku. Odhaczasz sobie w tych okienkach wątki, zjeżdżasz na dół i masz "Wybrane wątki" - rozwijasz to, wybierasz "Bez powiadomienia mailem", klikasz "Idź" - i gotowe

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:02   #1269
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:

Jak masz w ustawieniach listę subskrypcji, to w kolumnie powiadomienie trzeba pozaznaczać wątki i na dole wybrać "bez powiadomienia mailem"
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:04   #1270
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu każdy płaci tyle samo za przedmiot.. może to Ci rozjaśni
http://allegro.pl/help_item.php?item=163
http://www.snajper.net/help.php?id=j...iotowe-allegro
dziękuję

EDIT:
a skąd wiadomo, który z kupujących dostanie którą rzecz?

Edytowane przez tekila901
Czas edycji: 2012-04-13 o 11:05
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:05   #1271
enamour
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Już sobie to naprawiłam.
Stary 2012-04-13, 11:08   #1272
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

EDIT:
a skąd wiadomo, który z kupujących dostanie którą rzecz?
A tego to chyba nie wiadomo, jeśli nie ma zapisów Więc może jak leci. W opisie nie ma nic na ten temat?
Stary 2012-04-13, 11:20   #1273
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A tego to chyba nie wiadomo, jeśli nie ma zapisów Więc może jak leci. W opisie nie ma nic na ten temat?
nie, nie ma żadnej informacji o tym.
dodaję zdjęcie, może mi poradzicie? jeżeli wpiszę, że chcę kupić 20 przedmiotów (wszystkie) i podam cenę, np. 3 zł, to wygrywam czy nie? czy pierwszy i drugi licytujący dostaje po 1 sztuce, a ja 18 i wszyscy płacimy po 3zł za rzecz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (23,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-04-13, 12:30   #1274
monilkaa
Zakorzenienie

Da się jakoś od nowa śledzić kogoś na fejsbuku? Zrezygnowałam ze subskrybowania nie jest osoby co trza i nie wiem jak to wyłączyć.
Stary 2012-04-13, 13:11   #1275
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Pytanie o kolczyki w uszach jedną dziurkę robiłam u kosmetyczki i po prostu pokazałam jej, gdzie ją chcę. Drugą robiłam sobie sama. Czy to prawda, że w uszach są jakieś ważne nerwy i trzeba uważać przy robieniu kolczyków?
nie, nie prawda. martwic sie trzeba przy robieniu kolczyka w brwi.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:23   #1276
reykjaviczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Da się jakoś od nowa śledzić kogoś na fejsbuku? Zrezygnowałam ze subskrybowania nie jest osoby co trza i nie wiem jak to wyłączyć.
Jeśli jest to Twój znajomy, to wejdz na profil i najedz kursorem na znaczek Friends po prawej stronie (zaraz obok Message) - lub odpowiedniki w języku polskim. Po najechaniu rozwinie się menu i tam można zaznaczyć opcję "show in news feed". Jeśli jest już zaznaczona, ale rezultaty niezadowalające, to spróbuj rozwinąć dodatkowe opcje klikając na 'settings...' (ustawienia). Tam można pozaznaczać szczegółowo poszczególne elementy.
Nie wiem czy o to chodzi
Stary 2012-04-13, 13:35   #1277
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Ja się przypomnę : czy są jakieś domowe sposoby na trądzik różowaty? Maści od lekarza nie działają.
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:38   #1278
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

hej
farbując włosy ufarbowałam sobie czoło nie schodzi ani demakijażem ani zmywaczem czym to zmyć??
jezozwierzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:46   #1279
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jezozwierzyk Pokaż wiadomość
hej
farbując włosy ufarbowałam sobie czoło nie schodzi ani demakijażem ani zmywaczem czym to zmyć??
tłustym kremem
Stary 2012-04-13, 14:07   #1280
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam zioła, ale z sadzonek i rosły w ogródku (tylko bazylia w domu, bo ślimakom wyjątkowo smakowała ).
Może zacznij od sadzonek właśnie? Plusem jest bardzo szybka możliwość użycia
Tylko z sadzonek podobno często się zdarza, że po włożeniu do innej doniczki, więdną..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:50   #1281
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reykjaviczanka Pokaż wiadomość
Jeśli jest to Twój znajomy, to wejdz na profil i najedz kursorem na znaczek Friends po prawej stronie (zaraz obok Message) - lub odpowiedniki w języku polskim. Po najechaniu rozwinie się menu i tam można zaznaczyć opcję "show in news feed". Jeśli jest już zaznaczona, ale rezultaty niezadowalające, to spróbuj rozwinąć dodatkowe opcje klikając na 'settings...' (ustawienia). Tam można pozaznaczać szczegółowo poszczególne elementy.
Nie wiem czy o to chodzi
Działa Dziękować
Stary 2012-04-13, 15:26   #1282
Groverka
Raczkowanie

Dlaczego powiadomienia o moich nowych znajomych z facebooka przychodzą na pocztę do mojego chłopaka zamiast do mnie? Nie mam podanego jego maila na moim koncie, ani nic... Da się to jakoś zmienić?
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:49   #1283
reykjaviczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
Dlaczego powiadomienia o moich nowych znajomych z facebooka przychodzą na pocztę do mojego chłopaka zamiast do mnie? Nie mam podanego jego maila na moim koncie, ani nic... Da się to jakoś zmienić?
Może chłopak chciał być bardziej na bieżąco z Twoimi znajomymi niż Ty

W prawym górnym roku strony głównej jest taka strzałka w dół (ta sama pod którą znajduje się Log Out), zaraz obok zakładek Home i Find Friends (lub polskich odpowiedników). Z menu wybierasz Account Settings (pewnie Ustawienia Konta) i wtedy możesz sprawdzić jaki adres mailowy został ustawiony jako primary. Powinien być to Twój adres e-mail, na który chcesz otrzymywać powiadomienia.
Stary 2012-04-13, 15:56   #1284
inkaxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
nie, nie prawda. martwic sie trzeba przy robieniu kolczyka w brwi.
i języku przede wszystkim! podobno też w nosie są nerwy, które można uszkodzić, ale to już nie jestem pewna na 100%

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:36   #1285
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Andora Pokaż wiadomość
kojarzycie może takie jakby płócienne torby na zakupy? kilka lat temu były mega popularne, niketóre babiszony nawet chodziły z nimi do szkoły. Mogą być z różnymi nadrukami, nie mają zapięcia. Nie wiecie co wpisać w allegro żeby mi takie wyskoczyły?
Mi się kojarzą I'm not a plastic bag, ale to był lans wyższej półki, do szkoły nikt z tym nie chodził.
Nie mówisz przypadkiem o tych okropnych torbach z Adidasa? Nie cierpię ich A wszyscy z nimi swego czasu biegali xD

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Pytanie z serii wręcz idiotycznych. Klasa 1 LO. Czy mając opuszczone jakieś 12 dni z tego półrocza (jakoś w połowie stycznia się zaczęło), wszystko usprawiedliwione, wychowawca ma prawo straszyć nieklasyfikowaniem? Wszystkie godziny usprawiedliwione są. Z jednego przedmiotu nie mam żadnej oceny, ale z winy nauczycielki i jestem z nią już umówiona na pisanie. I czy ilość godzin opuszczonych ma się jakoś do oceny z zachowania, czy czegokolwiek? (oczywiście mowa tu ciągle o wszystkich usprawiedliwionych, koło 180h na dzień dzisiejszy).
Dupa Jasiu karuzela, ja w liceum chorowałam i przez mononukleozę ponad 4 tygodnie leżałam w domu. Nieklasyfikować cię mogą jak masz ponad 50% nieobecności w roku, nieważne czy usprawiedliwione czy nie. Ja miałam ponad 50% z polskiego i nie miałam problemów, to po prostu dobra wola nauczyciela, który może powiedzieć dyrekcji, że masz za dużo nieobecności, na szczęście moja polonistka nie była wredna 12h to pikuś, na twoim miejscu wysłałabym do niej rodziców zeby przedyskutowali z nią znajomość statutu

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Moja siostra od ginekologa dostała jakieś ziołowe tabletki właśnie na bóle w piersiach-nie pamiętam nazwy (chyba są na receptę),ale wiem,że pomagały.
Uuuuch, szkoda, że na receptę, bo ja kilka dni temu ledwo chodziłam, tak mnie biust bolał Kiedyś tak nie miałam przed okresami, teraz umieram.

A co do nerwów w języku - mojej koleżance robiła jakaś kobieta, która właśnie coś o tych nerwach powiedziała i stwierdziła, że żeby jej nie zrobić krzywdy, nie zrobi tego kolczyka pionowo, tylko tak, żeby nerwów na pewno nie uszkodzić. Koleżanka miała kolczyk zrobiony pod takim kątem, że wyglądało to zwyczajnie brzydko. Tak jakoś prawie na płask

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:15   #1286
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie ma żadnej informacji o tym.
dodaję zdjęcie, może mi poradzicie? jeżeli wpiszę, że chcę kupić 20 przedmiotów (wszystkie) i podam cenę, np. 3 zł, to wygrywam czy nie? czy pierwszy i drugi licytujący dostaje po 1 sztuce, a ja 18 i wszyscy płacimy po 3zł za rzecz?
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tylko z sadzonek podobno często się zdarza, że po włożeniu do innej doniczki, więdną..
Hmm, tego to już nie wiem - te w domu zostawały w oryginalnych doniczkach. A te wsadzone do ziemi miały się dobrze
Stary 2012-04-13, 18:16   #1287
malina885
Zadomowienie

up up
dziewczyny, moja mama spotkała się z ciotką, której 3 dzieciaków zachorowała na ospę, co prawda dwójka poszła już do szkoły, ale jedno jeszcze siedzi w domu - wysmarowane fioletem, ale podobno strupków już nie ma.. I moje pytanie, czy dziecko jeszcze zaraża? moja mama nie chorowała i ja też nie, a dziś spotkałam się z mamą i tak się zastanawiam czy mogła się zarazić. Wydaje mi sie, że już te dzieci nie zarażają, bo robi się to w początkowym stadium?
może to śmieszne pytanie, ale mnie nurtuje
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:26   #1288
Groverka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reykjaviczanka Pokaż wiadomość
Może chłopak chciał być bardziej na bieżąco z Twoimi znajomymi niż Ty

W prawym górnym roku strony głównej jest taka strzałka w dół (ta sama pod którą znajduje się Log Out), zaraz obok zakładek Home i Find Friends (lub polskich odpowiedników). Z menu wybierasz Account Settings (pewnie Ustawienia Konta) i wtedy możesz sprawdzić jaki adres mailowy został ustawiony jako primary. Powinien być to Twój adres e-mail, na który chcesz otrzymywać powiadomienia.
Nie, nie Sam mi o tym powiedział i pytał czemu przychodzą do niego Sprawdzałam wcześniej już te ustawienia i mam tam podany mój adres mailowy...
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:16   #1289
gabi1989
Rozeznanie

rano spiesząc się do szkoły zrzuciłam na podłogę Odżywkę do włósów Marion w sprayu, niestety dolna część opakowania nadpękła, musiałam odwrócić kosmetyk do góry nogami i do tej pory tak stoi, tyle że nie mam jak go używać wiecie gdzie i za ile mniej więcej dostanę pojemniczki z atomizerem w sprayu i za ile mniej więcej? przelałabym produkt, kosztował niecałe 8 zł a zostało go jakieś 80%
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:17   #1290
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1989 Pokaż wiadomość
rano spiesząc się do szkoły zrzuciłam na podłogę Odżywkę do włósów Marion w sprayu, niestety dolna część opakowania nadpękła, musiałam odwrócić kosmetyk do góry nogami i do tej pory tak stoi, tyle że nie mam jak go używać wiecie gdzie i za ile mniej więcej dostanę pojemniczki z atomizerem w sprayu i za ile mniej więcej? przelałabym produkt, kosztował niecałe 8 zł a zostało go jakieś 80%
W rossmanie takie małe są za grosze.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości