|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
ugotowałam już jajka na kotlety jajeczne dzisiaj
|
|
|
|
|
#1113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Odebrałam moje wyniki. Nie jest źle. Toxo nadal nie mam (bo nie przechodziłam nigdy więc ciągle badam teraz ![]() Mocz po ostatnim złym wyniku teraz bardzo dobry. Morfo w miarę okNo i cukier: niestety wczoraj na badaniu się zgapiłam i II pobranie miałam nie po 2 h, a po 2 h i 20 min. Na czczo mam identyczny wynik jak 3 miesiace temu Aga cieszę sie, ze z brzuchem widzisz poprawę, tak trzymaj ![]() Karola niezłe to ze Światkami Jehowy, znajomy naprawdę super je załatwił Cytat:
Nie obwiniaj sie, problemy wychowawcze sie pojawiają, ważne by je pokonywać, w porę dostrzegać.. Cytat:
suuuoper, gratuluję Dziadzia duża jest, ale przecież dzieci rosną w różnym tempie, poza tym te pomiary wagi na usg obarczone są największym marginesem błędu Cytat:
Gratuluję dobrych wieści. I szybciutko pozbądź się choróbska Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-13 o 12:09 |
|||
|
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-okrycie kąpielowe - używałam zwykłego ręcznika -termometr - łokieć -niedrapki - skarpetki -pościel - spał ze mną a w łużeczku na kocyk założyłam poszewkę na poduszkę, poduszki oczywiście nie potrzebował -prześcieradło - zwykłe prześcieradło złożone na pół - kapcie - chodziłam w nich na codzień -staniki do karmienia - w szpitalu nie nosiłam a w domu tym bardziej - koszulę - w szpitalu miałam szpitalna a w domu coś się znalazło |
|
|
|
|
#1115 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, gartulujeCytat:
, to była wspaniała i upragniona chwila( zaczeliśmy się starać w pażdzierniku i pierwszy miesiąc był już owocny )Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
co myślicie o tym wózku. Mi przeszkadzają tylko małe koła z przodu, niepompowane. Paula Ty polecałaś ten wózek chyba. jest jeszcze model espiro vector pro z pompowanymi kołami wszystkimi tylko cięższy o 1 kg.
http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAdLar...AdId=370915572 |
|
|
|
#1117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam -ubranka juz wystarczajaco ale napewno jeszcze dostane - 3 smoki -nożyczki do paznokietek -termometr do wody - szczoteczke i grzebyk do wloskow - gruszkę do noska dostalam tez fotelik- nosidelko i wiekszy fotelik jak juz dziecko swobodnie siedzi mama kupi wozek lozeczko tez mamy bo dostalismy tesciowa mowila ze kupi przewijak podobno tez dostane podusie i kolderke do lozeczka ale to nie pewne ale i tak sporo do kupienia jest a jakbym miala kupic to wszystko sama i nic nie dostac to ja nie wiem bankructwo ! Cytat:
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Mamuśki, ja już po badaniu krzywej cukrowej
ale jest ok. Po 15 wyniki. Teraz postaram się Was nadrobić a w międzyczasie robię naleśniki na obiadek
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam coś o znieczuleniu :
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...tne_38310.html |
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze ![]() ja jakos predzej tak zwlekalam , zwlekalam no i sie nazbieralo niestety
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka-super że założyłaś ten temat na technicznym
Może da się coś z tym zrobić ![]() Cytat:
Paczuszki przygotowane do wysłania, także zaraz się zbieramy na spacer i pocztę póki słońce świeci Czekałam tylko na listonosza, bo miałam dziś dostać przesyłkę z ebay, a przyszedł tylko list z banku do tż No nic... zbieram się a Wy nie piszcie za dużo
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
stanik już kupiłam bo mam większe dziecko w domu i nie chce chodzić bez szczególnie że jest już w tym wieku, że go to interesuje, koszule też kupiłam, no może jeszcze kupie pościel do łóżeczka ale też nie jestem przekonana że ją potrzebuję, tym razem nie z oszczędności tylko wiem że reszta dla mnie jest zbędna, podgrzeacz do butelek przy pierworodnym dostałam i i tak go nie używałam więc tym razem też na pewno nie kupię
a tak przy okazji to rozmawiałam wczoraj z koleżanką która ma 2 tyg dziecko i sama mi powiedziała, że kupili dużo zbędnych rzeczy m.in. ubranek |
|
|
|
#1125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to jest ![]() dlatego ja już ubranek nie kupuje bo mam naprawde sporo
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie oficjalnie ![]() raz sąsiad zrobił u siebie na podwórku taką bibę że o 1 w nocy obudziły mnie dziwne hałasy - jakby ktoś gniótł puszki z piwa. Okazało się że strzelali po pijaku z wiatrówki do puszek, pech chciał że kilka strzałów poszło na nasze auto ale mu głupio było
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-04-13 o 12:29 |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naprawach samochodu, a później rokręcaniu komputera też uczestniczyłam, a kiedyś w czasie wyjazdu weekendowego odkryłam, że na spotkanie z ówczesnym tż przyjechałam z porządnymi kombinerkami w kieszeni kurtki. |
|
|
|
|
#1128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zazdrościłabym, ale wcinałam takowe wczoraj na obiadokolację!
![]() Ja też Kasik_12, gratuluję udanej wizyty. Cytat:
Cytat:
Alexandraaa88, gratki za wizytę ![]() Ja zwykle otwieram listonoszowi/kurierowi w szlafroki i na boso... Co go to obchodzi... Ostatnio jeden był na tyle bezczelny, że zapytał, czy mam zepsuty, czy wyłączony domofon (co go to?) - a, ja mu odpowiedziałam, że wyłączony, bo śpałam![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1129 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Az 500 gram błędu nie wiedziałam Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-04-13 o 13:04 |
|||||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam, że te męskie zajęcia absolutnie nie przeszkadzały mi w szyciu ubranek dla lalek, czy nauce szydełkowania, robienia na drutach, krośnie i haftowania (niestety nie nabrałam w tym wprawy i się zniechęciłam).
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik ja czytałam o przypadkach że przed porodem parę dni na usg prognozują wagę 4000 a okazuje sie ze dziecko 3400
. A oficjalnie to w połowie ciaży granica błeu wynosi +10%/ -10%
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ma (lub bedzie miala) ktoras z Was wózek z duzymi kolami, ale nie skretnymi? i czy ta stronka to dobre źródło opiniodawcze na temat wózków? http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/b...zystnej-cenie/ Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez natee Czas edycji: 2012-04-13 o 12:44 |
|||
|
|
|
#1134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nadalka i soleilka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty gratuluję wczorajszych dwóch dziewczynek i dwóch chłopczyków wczoraj nie wchodziłam już po sr bo jakoś wyjątkowo sen mnie złapał
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z ikei
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie
Jutro wybieram się na pogrzeb( tylko ceremonię w Kościele) mamy mojej bliskiej koleżanki z pracy , i nie mam zupełnie pojęcia czy powinna kupić wieniec, bukiet kwiatów czy może pojedynczy kwiatek i ewentualnie jaki ??? |
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli to ma być tylko od Ciebie to ja bym kupiła jakiś bukiet/niedużą palmę z kwiatów
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

i bądź tu mądry gdzie
), szyjka macicy ok. Powiedział , że na tym etapie ciązy najważniejsze dla niego informacje to czy dziecko się rusza i czy czuje skurczę i kiedy się pojawią czy za chwilę puszczają . Najlepsze info to , że mała jest małym grubaskiem i waży już 1400 gram , czyli według niego będziemy mieć duże dziecko, o nie 

, to była wspaniała i upragniona chwila( zaczeliśmy się starać w pażdzierniku i pierwszy miesiąc był już owocny )
!!!!!!

ale mu głupio było