Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 12:51   #3211
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny... mogę o coś zapytać ?

mam dwa terminy porodów jeden na 22czerwca -z OM a drugi 15lipca -z USG genetycznego w 20tyg. ...
obecnie podobno jestem w 27tyg. ciąży nie miałam usg połówkowego będę miała w 30tyg.

Nie wiem kompletnie na kiedy się szykować co bardziej brać pod uwagę ,udało się za pierwszym razem po odstawieniu tabletek anty. i stąd ta niewiadoma z mojej strony bo nie mogłam wyliczyć dni płodnych itp. hmm
eee ale to co ty nazywasz genetycznym w 20tc to własnie połówkowe - zwane też usg 2 trymestru
a ciąża od poczatku jest o tyle młodsza niż wg OM, jak tak to bym brała pod uwage tylko termin z USG. Jak spytasz lekarza to ci napewno powie która date porodu brać pod uwagę.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:51   #3212
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mogę tylko podejrzewać, że skoro wcześniej takiej wydzieliny z pochwy nie zauważyłaś u siebie, to pewnie to te czopki.

Ale się stresuję tym brakiem leków. Jak ja mogłam nie zauważyć, że mi się kończą Mam receptę, ale nie chcą jej zrealizować
Też mam taka nadzieję, że to czopki...

A czemu nie chcą zrealizować?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:56   #3213
Gaabbi
Wtajemniczenie

Bo regonu nie ma
Zaraz wyślę P do lekarza rodzinnego, żeby przepisał mi ewentualnie tą receptę. Ale nie mam pewności, czy to zrobi Przecież teraz wszędzie łaskę robią.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:57   #3214
clauudik
Rozeznanie

Cześć mamuśki
ale lecicie od rana! Wpadłam się tylko przywitać, staram się czytać na bieżąco, ale same rozumiecie w nocy dwa razy złapały mnie takie potworne bóle brzucha, że myślałam że umrę jeden na pewno był skurczem, bo brzuch miałam jak kamień. Dziś rano też bolał przez jakieś 30 sekund. Momentalnie mi się @ moje przypomniały. Jakby mnie wzięło coś dzisiaj to się odezwę. Jadę do rodziców i pewnie nie będę przy kompie siedzieć. Raczej na tarasie lub ogrodzie

Miłego

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:01   #3215
Gaabbi
Wtajemniczenie

claudik, miałaś jeszcze z tydzień wytrzymać Nie daj się. Może lepiej poleż w domu, a nie leć w gości?
Stary 2012-04-13, 13:03   #3216
kamilkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
eee ale to co ty nazywasz genetycznym w 20tc to własnie połówkowe - zwane też usg 2 trymestru
a ciąża od poczatku jest o tyle młodsza niż wg OM, jak tak to bym brała pod uwage tylko termin z USG. Jak spytasz lekarza to ci napewno powie która date porodu brać pod uwagę.

Te genetyczne to były badania prenatalne po przebytej ospie i miałam je aż 3razy tyle, że u innego lekarza a jestem ciekawa co mój powie i czy potwierdzi płeć bo tam nawet mi nie pokazali siusiaka nic ;]
kamilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:08   #3217
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej dziewczynki
ja na biezaco czytam, jak widzicie... Niestety ciezko mi nadrobic tyle nadajacie)
obiecuje, ze jak ebde w jednopaku dam znac:P No ale lek mowil, ze szyjka dluga i zamknieta wiec chyba sie nie spieszy mlodemu
Ogolnie choroba mnie wziela, trzyma, oczy bola- narazie rpobuje domowych sposobow.
No i jakos ciezko mi- moj brzuch ejst taki wielki, ze nie sadzilam ze keidys taki ebde miala.
Gratuluje udanych wizyt!
dzis tz pomalowal jeden szczebelek, ktory trzeba bylo odnowic w lozeckzu, wiec paewnie wieczorem albo rano juz bede miala cale lozeczko w domu.
Bede oduczala kocice, ze to nie jej spanko
Brzuch mnie juz tak boli, ze nie moge ujsc pare metrow bo klocia jakby ktos szpile wbijal, o pachwinach nie wspomne bo wstaje srednio pare razy w nocy siku i boli jak cholera, no i chyba mam problemy z nietrzymaniem moczu;p ....
Dobra ide lezec

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:09
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:15   #3218
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
ja bym ubrałam w bodziaka na krótki rękawek na to całego pajaca z stopkami niedrapki i kocyk rożek chyba by młodej było by ciepło a poza tym tylko na 100 m od szpitala do auta więc nie zmarznie, ale mamą jeszcze nie jestem :P
No to tak jak mówiłam body + pajac ( tylko mi chodziło o welurowy a Ty może masz na myśli normalny taki cieńszy)

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja planuję zapisać małą do dr. Magiery w przychodni na Paprocanach. (tylko się muszę dowiedzieć czy jeszcze pracuje tam)
Jakaś sprawdzona pediatra? hmm... trochę daleko dla mnie, musiałabym autobusem jechać... a ona przyjmuje w Zuzannie?

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Nie jesteś sam Ja np. co jakiś czas zaglądam do torby z ciuszkami dla dziecka i się zastanawiam a jak będzie zimniej to czy to będzie dobre co naszykowałam Ja zaś sugeruję się podpowiedziami siostry
Ja też jeszcze siostry zapytam tylko że ona w zimie rodziła, no ale doświadczenie jakby nie było ma

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:16   #3219
andzya
Zakorzenienie

hej

Widzę, że nie jestem jedyną, która nie ogarnia tych wszystkich stron,które produkujecie.
Czuję się dzisiaj średnio, czyści mnie trochę i jest mi niedobrze a do tego jest mi strasznie gorąco. Nie mam gorączki,bo sobie zmierzyłam, a fale ciepła się pojawiają

Jadę zaraz do miasta po prezent dla koleżanki
Stary 2012-04-13, 13:20   #3220
La Monica
La Moderatoiure

hej
Ja mam przygotowane 3 zestawy do szpitala na wyjście: body długi rękaw + półśpiochy + czapa + niedrapki. I jeden pajac polarowy jakby zimniej było. Plus rożek i pieluszkę flanelową/kocyk cienki na buźkę jakby wiało bardzo na zewnątrz. W maju raczej ciepło jest, poza tym, do auta kilka kroków.

Jutro pakuję torbę do szpitala dla siebie i dzieciora.

Czuję się dobrze, robię ćwiczenia rozciągające (siad po turecku ze złączonymi stopami i rozciąganie z oddychaniem) i lepiej mi się śpi, chodzi i w ogóle funkcjonuje po nich.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:21   #3221
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja na biezaco czytam, jak widzicie... Niestety ciezko mi nadrobic tyle nadajacie)
obiecuje, ze jak ebde w jednopaku dam znac:P No ale lek mowil, ze szyjka dluga i zamknieta wiec chyba sie nie spieszy mlodemu
Ogolnie choroba mnie wziela, trzyma, oczy bola- narazie rpobuje domowych sposobow.
No i jakos ciezko mi- moj brzuch ejst taki wielki, ze nie sadzilam ze keidys taki ebde miala.
Gratuluje udanych wizyt!
dzis tz pomalowal jeden szczebelek, ktory trzeba bylo odnowic w lozeckzu, wiec paewnie wieczorem albo rano juz bede miala cale lozeczko w domu.
Bede oduczala kocice, ze to nie jej spanko
Brzuch mnie juz tak boli, ze nie moge ujsc pare metrow bo klocia jakby ktos szpile wbijal, o pachwinach nie wspomne bo wstaje srednio pare razy w nocy siku i boli jak cholera, no i chyba mam problemy z nietrzymaniem moczu;p ....
Dobra ide lezec
A może Ty nie masz problemu z trzymaniem moczu, tylko wody Ci się sączą?
Jeszcze kilka dni i będziesz śmigała jak kapukat A teraz odpoczywaj i czekaj, aż Cię dopadnie
Stary 2012-04-13, 13:25   #3222
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Jakaś sprawdzona pediatra? hmm... trochę daleko dla mnie, musiałabym autobusem jechać... a ona przyjmuje w Zuzannie?
ja ją znam od lat. wg mnie bardzo dobry pediatra.
nie przyjmuje w Zuzannie. nawet nie znam pediatrów z tej przychodni

A na którym osiedlu mieszkasz, bo nie pamiętam czy pisałaś. zapytam się bratowej, ona na mieście mieszka, to może zna kogoś.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:30   #3223
Dasti80
Zakorzenienie

Coś nie mam weny na pisanie i na nic innego tyle mam jeszcze roboty przed porodem, a zebrać się nie mogę cały dzień na kanapie gniję po cichu liczę na przypływ energii jak u Kapukat

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:31
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:47   #3224
diablica071086
Zadomowienie

a mi się marzy jazda na motorku już mi sie nawet ostatnio śnił, ale nikt mnie nie dopuszcza do garażu i w ciuszki też się nie zmieszczę więc muszę poczekac do przyszłego roku
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:52   #3225
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
hej
Ja mam przygotowane 3 zestawy do szpitala na wyjście: body długi rękaw + półśpiochy + czapa + niedrapki. I jeden pajac polarowy jakby zimniej było. Plus rożek i pieluszkę flanelową/kocyk cienki na buźkę jakby wiało bardzo na zewnątrz. W maju raczej ciepło jest, poza tym, do auta kilka kroków.

Jutro pakuję torbę do szpitala dla siebie i dzieciora.

Czuję się dobrze, robię ćwiczenia rozciągające (siad po turecku ze złączonymi stopami i rozciąganie z oddychaniem) i lepiej mi się śpi, chodzi i w ogóle funkcjonuje po nich.
O zapiszę sobie różne warianty ubioru
może i ja spróbuję takich ćwiczeń, bo już jestem tak ociężała, że ruszyć się nie mogę, wyszłam wczoraj na chwilę do sklepu to myślałam, że padnę

Cytat:
ja ją znam od lat. wg mnie bardzo dobry pediatra.
nie przyjmuje w Zuzannie. nawet nie znam pediatrów z tej przychodni

A na którym osiedlu mieszkasz, bo nie pamiętam czy pisałaś. zapytam się bratowej, ona na mieście mieszka, to może zna kogoś.
Ja mieszkam na R. Zapisałam się do przychodni na os K " Centrum Zdrowia Karolina" ale nie wiem czy tam jest jakiś fajny pediatra.
a w jakiej przychodni przyjmuje na Twoja doktorka?

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Coś nie mam weny na pisanie i na nic innego tyle mam jeszcze roboty przed porodem, a zebrać się nie mogę cały dzień na kanapie gniję po cichu liczę na przypływ energii jak u Kapukat
ja również... ale coś ten przypływ nie chce przyjść do mnie
wykończyły mnie te ubranka, przekładanie, segregowanie, myślałam, że sprawnie mi to pójdzie... jedno pranie się robi, jeszcze jedno jasnych ubranek, kolorowych potem, poza tym muszę uprać pościel, rożki, wszystko co kupiłam i nadaje się do prania... matko...

Wanda
Stary 2012-04-13, 13:56   #3226
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dziewczyny doczytuje Was ale jestem dopiero na 98 stronie!
wczoraj cały dzień spędziłam w szpitalu... dzisiaj znowu idziemy za chwilę - trzymajcie kciuki, bo jeśli przez noc mu wyszły dobre badania krwi to mi go dzisiaj oddadzą

Wiecie co zamiast siedzieć i odpoczywać, to ja wczoraj dosatałam jakiegoś ADHD = pomyłam okna w salonie, zawiesiłam nowe firanki - te które przed świętami mnie prześladowały posprzątałam dom od a do zet, upiekłam dwa serniki, uprasowałam wszystko co było do prasowania, chyba dwa kosze ubrań.... i wtedy dopiero stwierdziłam że jestem gotowa przynieść dziecko do domu.... i padłam

ale od dzisiaj koniec biegania przynajmniej w takich głupich sprawach jak te wczorajsze

ps proszę miejcie litość piszcie mniej bo nigdy nie nadrobię
p
Kochana czekam z niecierpliwona na zdjęcie małego Adasia
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
melduję się nadal w dwupaku i nadal w domu
nic nie cieknie, nic nie boli... to są chyba jakieś żarty
Piątek 13
Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny... mogę o coś zapytać ?

mam dwa terminy porodów jeden na 22czerwca -z OM a drugi 15lipca -z USG genetycznego w 20tyg. ...
obecnie podobno jestem w 27tyg. ciąży nie miałam usg połówkowego będę miała w 30tyg.

Nie wiem kompletnie na kiedy się szykować co bardziej brać pod uwagę ,udało się za pierwszym razem po odstawieniu tabletek anty. i stąd ta niewiadoma z mojej strony bo nie mogłam wyliczyć dni płodnych itp. hmm
Straszne rozbieżności masz z tym terminem.Usg połówkowe to te w 20tyg.

Dałam rade nadrobićW piątek mniej piszemy.Wszystko pozałatwiane w Gdyni,M zwolnił się dzisiaj z pracy,ma 2 tyg wypowiedzenie a więc pójdzie na zwolnienie.We wtorek rusza już w trase w innej firmie na umowę zlecenie.
Ja pochłonęłam obiadek i zaraz ruszam po młodego.
Przez 1,5godz wstrzymywałam siku i myślałam że do domu nie dolecę,Szymon tak mnie kopał jakby prosił o wypróżnienie pęcherza

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:57   #3227
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mieszkam na R. Zapisałam się do przychodni na os K " Centrum Zdrowia Karolina" ale nie wiem czy tam jest jakiś fajny pediatra.
a w jakiej przychodni przyjmuje na Twoja doktorka?
wiem, że przyjmowała w "Paprocanach" na pętli.
mam nadzieję, że jeszcze tam pracuje

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-13, 13:59   #3228
anulka4771
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o ubiór dziecka ze szpitala to ja mam zapakowanych sporo ciuchów,ubiore w zależności jaka będzie pogoda.Mam body na długi i kr rękaw,pajac,dreski,czapa, półśpiochy-jeżeli będzie zimno okryję jeszcze kocem w foteliku.Wszystko zależy od pogody.
Szczerze to nie mam pojęcia w co ubrać niby drugie dziecko ale Filip jest zimowym dzieckiem a teraz mam dylemat.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:02   #3229
niunia32
Zakorzenienie

ja chyba też przygotuję kilka zestawów ciuszków na wyjście.

Begie mam pytanie. Czy w tym Twoim szpitalu potrzebne są ubranka, pieluszki i inne rzeczy dla maluszka? jak tak to ile? co w ogóle potrzeba dla matki?

bo w razie gdyby u nas nie było kontraktu to muszę sie przygotować na inny szpital

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-13, 14:04   #3230
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale się stresuję tym brakiem leków. Jak ja mogłam nie zauważyć, że mi się kończą Mam receptę, ale nie chcą jej zrealizować
a jakbyś poprosiła żeby sprzedali Ci bez refundacji a recepte doniesiesz poprawioną? no sama nie wiem... a jak nie to może wyślij kogoś np do szpitala na oddział to Ci ktoś tam napewno wypisze/ poprawi receptę... zależy od organizmu ale chyba ja bym nie brała Fenka bez Staveranu , wiesz jednorazowo to może i tak ale cały weekend przed Tobą ...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:08   #3231
diablica071086
Zadomowienie

gaabi skąd jesteś bo nie pamietam , mogę ew. pomoc( ne terenie wrocka) bo gdzieś mam jeszcze S. do fenka bo mi został po mojej małej wpadce z skurczami na szczęście mogłam odstawic
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:15   #3232
Ewunia_1984
Zadomowienie

Kapukat, ale zaszalałaś!!! Mam nadzieję, że Adaś wróci dzisiaj z Tobą do domku

Przyszedł mój wózek!!! Ale jestw kartonach i na razie nie mam sił go rozpakować.

Byłam na spacerze i nagle poczułam, że mnie dupka zaczyna boleć. Niestety, ale hemoroidy mnie dopadły Na szczęście mam recepte, którą mi lekarz przepisał w razie takich kłopotów. Ech, żeby szybko przeszło.

Dziewczyny, w trakcie spaceru miałam kilka takich bólów-pieczenia w dole brzucha. Zastanawiam sie czy to dziecko główką nie napiera... Miała któraś coś takiego???
W ogóle jak częste twardnienie brzucha nie jest już normalne???

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:17
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:17   #3233
blueelektron
Rozeznanie

Witam

Po świętach jeszcze nie wrócilam do domu, także jak tylko przyjadę spakuje torbę do szpitala, zrobię badania i zapiszę się do przychodni w końcu...

Codziennie was czytam, żeby nie mieć za dużo zaległości, pędzicie strasznie
Ogólnie mam bóle lekkie jak na miesiączkę, schizę sobię robie, że wcześniej urodzę. Nocami budzę się co godzinę na siku, porażka.

Gratuluje udanych wizyt

kapukat pokaż nam dzidzie na zdjęciu
Stary 2012-04-13, 14:20   #3234
begie13
Zadomowienie

Cytat:
wiem, że przyjmowała w "Paprocanach" na pętli.
mam nadzieję, że jeszcze tam pracuje
Czytałam przed chwilą o niej jakąś opinię, chwalą ją sobie rodzice. Za to pediatry z mojej przychodni nie chwalą...
więc muszę szukać, znalazłam jeszcze jakiegoś dr Wąsowskiego, który przyjmuje na Husarii Polskiej, to trochę bliżej ale też kawałek trzeba się przejść, cóż w takich chwilach przydałoby się prawko jazdy...

Cytat:
ja chyba też przygotuję kilka zestawów ciuszków na wyjście.

Begie mam pytanie. Czy w tym Twoim szpitalu potrzebne są ubranka, pieluszki i inne rzeczy dla maluszka? jak tak to ile? co w ogóle potrzeba dla matki?

bo w razie gdyby u nas nie było kontraktu to muszę sie przygotować na inny szpital
Już piszę:

- dla dziecka : pieluszki, chusteczki nawilżane, ubranko na wyjście, ewentualnie oliwka

- dla matki : termometr, podkłady poporodowe Bella, podkłady na łóżko, koszule ( do porodu mogą dać swoją jeśli się chce)

- dokumenty: karta chipowa, karta ciąży, dowód osobisty, plan porodu, oryginał grupy krwi, wszystkie oryginały badań jakie się ma, lista przyjmowanych leków w czasie ciąży

Co ciekawego ( albo raczej nieciekawego) się dowiedziałam w środę będąc na IP : że nie mają tam patologii ciąży !!!! i gdybym wtedy musiała leżeć w szpitalu to nie u nich... a i nie ma oddziału intensywnej terapii dla noworodków, dobrze, że zaraz obok jest CSK w razie czego. czyli gdybym musiała rodzić przed 36 tc to nie przyjęliby mnie tam. A myślałam, że ten szpital jest taki "cacy"... mimo to nadal chcę tam rodzić i nastawiam się tylko i wyłącznie na szczęśliwe rozwiązanie.

Jeśli jeszcze coś będziesz chciała wiedzieć to mogę napisać to co ja sobie zapisałam w trakcie zwiedzania.

Wanda
Stary 2012-04-13, 14:22   #3235
onething
Zadomowienie

Cytat:
j
a my dzisiaj zaczynamy 35 tc
Ty liczysz tydzień do przodu? Ja chyba wolę być na 34

Cytat:
- i jeszcze jedno pytanie : w co ubrać dzieciątko na wyjście ze szpitala, zakładając, że będzie bardzo ciepło np z 25st albo więcej , myślałam nad body + welurowy pajac na to + czapeczka ( nie taka cienka jak te po kąpieli tylko grubsza), skarpetki, niedrapki i okryć kocykiem albo rożkiem. Czy to nie zbyt ciepło?
Słyszałam gdzieś, że jak się wychodzi ze szpitala z noworodkiem to trzeba go zakryć pieluszką tetrową, tzn. chodzi o twarz... czy to prawda?
Ja zapytam położnej dzień przed wypisaniem co mąż ma przynieść (w zależności od pogody) i ona mi wtedy powie, albo mamy zapytam. Bo jak byłam wczoraj zobaczyć co mam mieć do szpitala to pisze tylko, że dowód osobisty, karta ciąży, badania, przybory osobiste (ręcznik, mydło, sztućce itp), 3 koszule nocne+szlafrok, klapki, majtki jednorazowe, woda niegazowana i 5 pampersów dla maleństwa.

W sumie to mnie bardziej zastanawia to, że jak odejdą mi te wody to co? Idę do szpitala, wjeżdżam na oddział, znajduje jakąś położna czy kogoś w kitlu i mówię "Przepraszam, odeszły mi wody, przyszłam rodzić?"
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:23   #3236
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, w trakcie spaceru miałam kilka takich bólów-pieczenia w dole brzucha. Zastanawiam sie czy to dziecko główką nie napiera... Miała któraś coś takiego???
W ogóle jak częste twardnienie brzucha nie jest już normalne???
To ja mam takie kłucie jakby w szyjce, może to o to chodzi? Gin powiedział, że dziecko może napierać.
co do twradnień brzucha to nie pomogę, bo ich nie mam.

Wanda
Stary 2012-04-13, 14:24   #3237
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a jakbyś poprosiła żeby sprzedali Ci bez refundacji a recepte doniesiesz poprawioną? no sama nie wiem... a jak nie to może wyślij kogoś np do szpitala na oddział to Ci ktoś tam napewno wypisze/ poprawi receptę... zależy od organizmu ale chyba ja bym nie brała Fenka bez Staveranu , wiesz jednorazowo to może i tak ale cały weekend przed Tobą ...
Ja myślałam tylko o jednej dawce bez staveranu. No nic, opuściłam już tą tabletkę i wezmę następną. Do 17tej powinniśmy coś załatwić

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
gaabi skąd jesteś bo nie pamietam , mogę ew. pomoc( ne terenie wrocka) bo gdzieś mam jeszcze S. do fenka bo mi został po mojej małej wpadce z skurczami na szczęście mogłam odstawic
Dziękuję bardzo za oferowaną pomoc, ale mamy do siebie za daleko, jakieś 200km

Leżę sobie cały czas w łóżku i brzuch mnie pobolewa. Jak ja bym chciała być w pełni sprawna Czasami tęsknię za okresem sprzed ciąży Wtedy znowu bardzo chciałam być w ciąży Eh, mnie to nic i nikt nie dogodzi
Stary 2012-04-13, 14:26   #3238
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Lecicie z postami jak szalone!!! Próbowałam Was nadrobić ale ilośc nieprzeczytanych stron zamiast się zmniejszać, rosła więc odpuściłam sobie.

Rozpakowanym serdecznie gratuluję. Z tego co doczytałam to śliwieńka i kapukat. Ktoś jeszcze się rozsypał?

Historia z perse zmroziła mnie do szpiku, dopiero wczoraj się o tym dowiedziałam i cały dzień chodziłam jak zamroczona. Przytulam Cię kochana

Nawet nie próbuję twierdzić, że będę na bieżąco bo i tak mi się to nie uda, przy młodej czasu jest bardzo niewiele a do tego fizycznie już nie daję rady wysiedzieć długo przed komputerem.

Co do wyprawki to jestem w głebokim lesie. Teoretycznie mam jeszcze 2 miesiące ale ubranka wyjęłam jedynie, trzeba je uprać, poprasować i powkładać do szafy, której jeszcze nie ma. Umyśliłam przemeblowanie pokoiku dziecinnego więc muszę sprzedać komodę, kupić zamiast niej szafę, sprzedaż łózko - kupić inne. No i zmiana wózka też mnie czeka, czyli sprzedanie dwóch, które mam obecnie na stanie i zakup jednego dla dzieci rok po roku. Wyprawka na szczęście sporo mniejsza niż Wasza ale też jeszcze nawet nie mam nic zamówionego. Torba do szpitala też nie jest spakowana. Mam jeszcze czas

Wrzucam małego szoguna, mam nadzieję że jej słodki uśmiech odkupi moje nieodzywanie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0009.jpg (105,0 KB, 31 załadowań)
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:27   #3239
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ty liczysz tydzień do przodu? Ja chyba wolę być na 34

Ja zapytam położnej dzień przed wypisaniem co mąż ma przynieść (w zależności od pogody) i ona mi wtedy powie, albo mamy zapytam. Bo jak byłam wczoraj zobaczyć co mam mieć do szpitala to pisze tylko, że dowód osobisty, karta ciąży, badania, przybory osobiste (ręcznik, mydło, sztućce itp), 3 koszule nocne+szlafrok, klapki, majtki jednorazowe, woda niegazowana i 5 pampersów dla maleństwa.

W sumie to mnie bardziej zastanawia to, że jak odejdą mi te wody to co? Idę do szpitala, wjeżdżam na oddział, znajduje jakąś położna czy kogoś w kitlu i mówię "Przepraszam, odeszły mi wody, przyszłam rodzić?"
Liczę tak jak mój gin liczy zresztą nie mogę się już w sumie doczekać

co do ubrania na wyjście, to owszem jest to jakiś pomysł, nawet powiem, że dobry ale jak powiem mężowi, co ma przynieść to już się boję na samą myśl co mi przyniesie

Taaak , dokładnie tak

Wanda
Stary 2012-04-13, 14:27   #3240
doris888
Rozeznanie

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/wyci...61,w.html#play

nieźle, pomyśleć że matka by nie nalegała żeby zobaczyć dzieciaczka jeszcze raz ... i ile mogło byc takich przypadków...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości