Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 11:18   #571
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

ta reklama jest beznadziejna!!!!:pa la:

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mi sie podoba,tylko cena dosc wysoka.
no te tansze jak sie do nich dokupi wszystko to tez tak ponad 2tys wychodzi.
nie czyatalm o nim opini. narazie podoba mi sie wizualnie a nie wiedzialam ze trzeba zwracac uwage na wage. nie wiem czy bede go nosila po schodach czy bede zostawiala na dole.

a jak jest z opieka lekarska cieżarnych w niemczech?bedziesz rodzic w PL czy DE?
]

jeszcze mysle gdzie bede rodzila. trudno mi ocenic jaka jest opieka. jedynie to moge powiedziec jakie sa roznice ale trudno mi oceniac.

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
to dużo? ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica
ja tez mam takie obawy. jestem w 17tc i mam 5kg+ tak wiec jest ciekawie, no ale co zrobic.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A ja sie zapytam Was dziewczyny, szczególnie te co są gdzieś w 17,18 tygodniu ciąży. Czy Wy wszystkie już czujecie ruchy malucha w brzuchu??
Kurde ja to nie wiem czy to on czy jelita w końcu
Ja tam nie należe do szczupłych i mam wrażenie, że to chyba jednak nie on jeszcze chociaż mam wątpliwości czasem
ja tez jestem w 17tc i chyba jeszcze nic nie czuje a czekam na to jak cholera. od wczoraj cos tam mnie mizia ale nie wiem czy to to.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Ja tygodniowo podobnie jak ty i też jestem już 4 kg do przodu, powodu do radości nie ma ale cóż trzeba się poświęcać dla maluszka, chociaż ja się obawiałam że będę jeszcze szybciej przybierać na wadze bo od samego początku ciąży świetnie się czuję, nie wymiotuję i mam wilczy apetyt
ja sie dobrze tez czuje juz od jakiegos czasu i jem chetnie wszystko. staram sie nie jesc slodyczy. i tyle.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:20   #572
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Interesuje mnie taki model wózka http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...270083385.html
Troszkę drogi, ale nam potrzebny taki, żeby po każdym terenie pojeździł.
Pozatym dla nas ważniejsza jest chyba spacerówka, bo na wiosnę to już mały będzie siedział to będziemy korzystać ze spacerówki. Zgadza się?
anusia ja też kupuje x-landera właśnie ze względu głównie na tą spacerówke bo jest super.bardzo mi sie podoba.ale ja wole wersje XQ bo ten czarny dół x-move mi sie nie podoba
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:22   #573
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Kalpana nawet jak kupisz nowe to i tak obowiązkowo musisz wyprać i wyprasować te ubranka.
Wiem, że wszystkie ubranka, czy nowe czy stare trzeba prać, tylko chciałam wiedzieć, czy dla noworodka nie lepsze są nowe ubranka. To będzie moje pierwsze dziecko, więc nie mam w ogóle zielonego pojęcia o takich sprawach, a nie chciałabym zaszkodzić Bąblowi.
Cytat:
Czeeeeeeeść!!!!!!!!
Matko, córko i kochanku!!!!
Dzisiaj po 4 rano gęba mi sie śmiała że usnąć nie mogłam - o tak sie śmiała
Wczoraj Was pytałam o te smyranie w brzusiu i wiecie co???!!
Po powrocie z wc rano, położyłam sie na plecach i położyłam ręke na brzuch - (zresztą często to robie) i poczułam delikatne PUK!
I to całkiem inne uczucie jak przy jelitach. Kurde zaraz esa wysłałam do chłopka, ale kurka nie odpisał
Jaaaaa, ale fajnie - no i znowu mi sie gęba śmieje
Ale super, na pewno cudowne uczucie Mnie ostatnio dokuczają jelita, ruszają się we wszystkie strony i boję się, że pomylę je z ruchami dziecka. Czasem nawet zastanawiam się, czy to nie Maleństwo, ale trochę za wcześnie na to.
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
[COLOR="SeaGreen"]

KTG przecież sie w 14tc nie robi... przynajmniej moja połozna twierdzi ze najwcześniej w 18tc... a czasami to robia dopiero od 38 tygodnia

ubrania ja kupuję nowe bo nie mam po kim zdzierać jak bym miała bym nie kupowała na takoiego dzidka sie nie opłaca no ale cóż nie mam tez lumpków żadnych w okolicy co by ciuszki dzieciowe posiadały

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

a ja muszę się pochwalić że juz mam z ciuszków dzidkowych całą wyprawkę znaczy jeszcze skarpetki ze 2 pary muszę kupić i czapeczkę na wyjście ze szpitala.

z drugiej listy wyprawkowej dotyczącej pokoju znaczy u mnie kącika dzieciowego mam łóżeczko miało być z szufladą ale takie to koszt około 300 zł no to stwierdziłam ze wcale az tak mi ta szuflafda nie jest potrzebna i zakupiłam sobie zwykłe z ikei za 89 zł no ja za 117 bo z przesyłka bo u mnie ikei nie ma no i z rzeczy "dla mamy" mam juz majty poporodowe 2 szt siateczkowe bo u nas wolno te majty stosować po porodzie jejej jeszcze czapka dla dzidka i skarpetki i jedna lista jest zamknięta

a z kąpielowej listy mam jeszcze ręczniczek z kapturkiem sztuk 2
Sorry, pomyliłam się, chodziło mi o zwykłe mierzenie tętna, które położna sprawdza i zapisuje podczas każdej wizyty.
Ale masz już dużo rzeczy, ja oprócz dwóch rożków, które dostałam od kuzynki nie mam NIC. Ale stwierdziłam, że jak poznam płeć dziecka, to dopiero się zacznę rozglądać, bo teraz nie wiem co kupować i jakie kolory.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:30   #574
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33511419]anusia ja też kupuje x-landera właśnie ze względu głównie na tą spacerówke bo jest super.bardzo mi sie podoba.ale ja wole wersje XQ bo ten czarny dół x-move mi sie nie podoba[/QUOTE]

Ten ma dla nas za małe przednie kółka. Ale rzeczywiście wolałabym dół w kolorze stalowym
X-lander i tako mają najlepsze opinie i spośród tych dwóch firm będę wybierała.
Stary 2012-04-13, 11:33   #575
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Interesuje mnie taki model wózka http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...270083385.html
Pozatym dla nas ważniejsza jest chyba spacerówka, bo na wiosnę to już mały będzie siedział to będziemy korzystać ze spacerówki. Zgadza się?
ten wozek jest swietny, również nasz typ. własnie tak jak piszesz, żeby pojeździła na każdym terenie, my dużo podróżujemy wiec takiego sportowego szukalismy. Ja juz widziałam go na żywo, lekki, wygodny dla dziecka na pewno, koła naprawde solidne, bo wiekszosc tych wozków to te przednie koła ma takie małe my wstrzymujemy z zakupem do czerwca/lipca bo możę a nuż będzie wtedy na wyprzedaż owej promocji

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:41   #576
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też lekarz kazał brać 3 tabletki, wyczytałam tam na ulotce że 3 to w przypadku niedoboru magnezu i biorę 2, ale zacznę chyba po 3 sztuki łykać. Pozatym pisało tam, że nadmiar magnezu może doprowadzić do biegunki. Ale skoro z Tobą jest wszystko wporządku to nie mam się czego obawiać

Lucia jaka Ty zorganizowana jesteś. Ja dopiero liste zaczęłam robić i model wózka wybrałam. Mam taką samą sytuacje jak Ty, wszystko muszę kupować sama po nikim nie odziedzicze. Tylko tyle, że łóżeczko dla małego mam, mąż tylko odremontuje, pościele, reczniczki i materacyk kupię po promocji.

hłe hłe no nie no o biegunke u mnie to nie co sie martwić musiała bym chyba łyknąć z 10 tabletek na raz tego magnezinu bo ja to kurde mol zatwardzenia mam takie ze szok...
zorganiozowana nie jestem tylko kurde musze kupować JUZ bo iaczej nie podołam finansowo także co sie da i co w promocji to biere kupiłam śliczne pajacyki 2 szt w tesco z przeceny z 37 zł na 20 całe rozpinane od szyjki do nogawek i sweterek niebieski z kapturkiem 50% przeceny zapłaciłam 17 zł kombinezony takie na jesień fajne są na wyjście misiowate za 50 zł ale ja juz mam kombinezonik za to nigdzie samych spiochów nie ma a potrzebuje ze 3 pary bo bodzisaków mam ale spiochów nie a boje sie półspiochy kuić same bo moze pępuszek będą podrażniały...

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wiem, że wszystkie ubranka, czy nowe czy stare trzeba prać, tylko chciałam wiedzieć, czy dla noworodka nie lepsze są nowe ubranka. To będzie moje pierwsze dziecko, więc nie mam w ogóle zielonego pojęcia o takich sprawach, a nie chciałabym zaszkodzić Bąblowi.

Ale super, na pewno cudowne uczucie Mnie ostatnio dokuczają jelita, ruszają się we wszystkie strony i boję się, że pomylę je z ruchami dziecka. Czasem nawet zastanawiam się, czy to nie Maleństwo, ale trochę za wcześnie na to.

Sorry, pomyliłam się, chodziło mi o zwykłe mierzenie tętna, które położna sprawdza i zapisuje podczas każdej wizyty.
Ale masz już dużo rzeczy, ja oprócz dwóch rożków, które dostałam od kuzynki nie mam NIC. Ale stwierdziłam, że jak poznam płeć dziecka, to dopiero się zacznę rozglądać, bo teraz nie wiem co kupować i jakie kolory.

ja jak juz wyzej pisałam kupuje kolory uniwersalne oprócz 2 szt bodów typowo facetowych i jednego niebieskiego sweterka wszystko mam uniwersalne
jak to dobrze miec juz te ubranka wszystkie wiecie? normalnie człowiek czuje ze juz dziecię gołe nie będzie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

dobra ... spiochy jakieś zamówiłam na alledrogo 2 pary białych gładkich i 2 pary jakichś tam z nadrukiem czyli jeszcze czapa i skarpetki musze to dzisiaj zrobic no musze chce jedną liste mieć z bani

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:41   #577
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja tylko na chwile gratuluje udanych wizyt

staram się dlugo nie siedzieć przy kompie bo to nie zdrowe w ciąży widzę ze już ciuszki kupujecie dzidziom a ja nic przed nie kupuje

milego dnia lece gotować rosolek
Ej no bez przesadyzmu
Ja siedze 7 godzin dziennie, moze i jest to niewskazane, ale co zrobic, taka praca...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:43   #578
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Muszę się wziąć za siebie i zacząć w końcu regularnie pisać na wątku

Nachodzą mnie strasznie głupie myśli, bo od usg lekarz w ogóle mnie nie badał i nie wiem czy wszystko dobrze z dzidzią... Niby żadnych plamień nie miałam, ale w pierwszym trymestrze różnie to bywa.... Za 2 tygodnie idę na kontrolę, bo muszę zrobić czystość i może ustali mi już następne usg. Położna robiła mi we wtorek ktg, ale jeszcze nic nie wyszło, bo to dopiero 14 tydzień i stwierdziła, że następnym razem powinno być już słychać. Wtedy będę spokojniejsza, bo będę wiedziała, że maleństwo jest w brzuchu.

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek na samym początku w sh? Zastanawiam się, czy nie zacząć szukać, ale nie wiem, czy dla noworodka nie powinno się kupować tylko nowych? Oczywiście jak dzidzia będzie już miała kilka miesięcy, to nie mam nic przeciwko kupowaniu w sh, bo kto by wyrobił finansowo....
Nie stresuj się niepotrzebnie. Cierpliwie czekaj na wizytę, stres dzidzi na pewno nie pomoże, więc mamuśko weź się w garść

Moja koleżanka wszystko kupowała w sh dla swojego maluszka. Później prała wszystko w specjalnym proszku i płynie dla maleństwa. Nie widzę w tym nic złego - w szczególności, że dużo z tych ubranek miało metkę:p.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:45   #579
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ten wozek jest swietny, również nasz typ. własnie tak jak piszesz, żeby pojeździła na każdym terenie, my dużo podróżujemy wiec takiego sportowego szukalismy. Ja juz widziałam go na żywo, lekki, wygodny dla dziecka na pewno, koła naprawde solidne, bo wiekszosc tych wozków to te przednie koła ma takie małe my wstrzymujemy z zakupem do czerwca/lipca bo możę a nuż będzie wtedy na wyprzedaż owej promocji
Też właśnie o tym pomyślałam, bo ja w sierpniu będę kupowała, dlatego może jakaś promocja się trafi Pozatym pewnie będzie więcej ofert na allegro i ceny będą bardziej atrakcyjne.

Lucia rozumiem, że zakupy robisz w galerii echo w Tesco. Zawsze lubiłam chodzić tamtymi alejkami ze strojami dla dzieci. Chociaż mój wzrok najbardziej przyciągały różowe sukieneczki Ja muszę kupić jakiś kombinezonik na zime dla mojego skarba.

Właśnie przypomniało mi się, że mam jakieś bodziki od kolegi. Mówił, że kolor neutralny, patrze a one niebieskie. Skąd on wiedział 3 miesiące temu?
Stary 2012-04-13, 12:06   #580
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no w galeri echo w tesco włąśnie i tam sa jesienne i zimowe kombinezony w przecemnie właśnie po 50 czy tam 52 zł różne rozmiary od tycich do większych ja zimowy kupie jak dzidek z jesiennego wyroścnie a szybko wyrośnie przecież bo to na 62 cm mam moze jednak kupie ten z przeceny grubszy... na 68 cm... nie wiem

bloguję
Stary 2012-04-13, 12:09   #581
Enigmama
Raczkowanie

chciałam się pozalić ;(
nie dosc ze od poniedzialku męcze sie z okropnym gestym katarem, musze oddychac ustami przez co mam okropną chrypkę, to jeszcze dziśw nocy dostałam takiego bólu przy sikaniu, że przestraszyłam sie okropnie. Bylam przed chwilą u lekarza rodzinnego, nie dosc ze siedzialam 1,5 godziny w poczekalni a panie z okienka mnie wykpily jak spytalam czy moge wejsc bez kolejki.
U lekarza nie dowiedzialam sie niczego na katar i chrypke nie polecila mi NIC, a na pęcherz moczowy APAP i witamine C.
i powiedziala ze jesli mi nie przejdzie to mam przyjsc z wynikami w przyszlym tygodniu.
Kazda wizyta w wc to okropny ból nie wiem co robic
Kupilam w aptece urosept bo wiem ze napewno moge to brac bo w poprzednie jciazy lekarz mi pozwolil (moj gin), ale nie wierze w to ze mi ten paracetamol pomoze, co mam robic przez weekend to chyba sie wykoncze
pije bardzo duzo wody z cytryna ale to sie wiąze z korzystaniem ciaglym z wc i bólem

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-04-13 o 12:11
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:33   #582
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja nie wiem ale na twoim miejscu poszła bym z tym do ginekologa bo to na zapalenie pęcherza wygląda... a wciąży niebezpieczne to pij coś jeszcze z żurawiną może dobre to na siki jest ... nie wiem co jeszcze mogę ci poradzić

bloguję
Stary 2012-04-13, 12:36   #583
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie Podczytuje, ale z doskoku bo mam problemy z netem
U nas wszystko dobrze, ale ciągle chce mi się spać i czuje się zmęczona
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:38   #584
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
wróciłam od laryngologa. wszystko mi pani wyjasniła, przebadała, dała jakieś płukanki. jestem zdrowiutka, więc więcej już świrować i szukać dziury w całym nie będę. a jak będę, to proszę no ale przynajmniej już jestem spokojna, że wszystko jest w porządku.
m_oni, super że wszystko jest w porządku. najważniejsze, że jesteś spokojniejsza

Cytat:
Czeeeeeeeść!!!!!!!!
Matko, córko i kochanku!!!!
Dzisiaj po 4 rano gęba mi sie śmiała że usnąć nie mogłam - o tak sie śmiała
Wczoraj Was pytałam o te smyranie w brzusiu i wiecie co???!!
Po powrocie z wc rano, położyłam sie na plecach i położyłam ręke na brzuch - (zresztą często to robie) i poczułam delikatne PUK!
I to całkiem inne uczucie jak przy jelitach. Kurde zaraz esa wysłałam do chłopka, ale kurka nie odpisał
Jaaaaa, ale fajnie - no i znowu mi sie gęba śmieje

Pogoda dziś słoneczna to za 2 godzinki po obiadku ruszam na ogródek looknąć jak tam mojemu chłopkowi auto sie lakieruje
Lalalalala, ale mam humorek
Iwoncia, gratuluję ja chyba jeszcze muszę poczekać, zaczęłam dziś17 tydzień a nic mnie jeszcze nie smyra. a tak bym chciała

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
chciałam się pozalić ;(
nie dosc ze od poniedzialku męcze sie z okropnym gestym katarem, musze oddychac ustami przez co mam okropną chrypkę, to jeszcze dziśw nocy dostałam takiego bólu przy sikaniu, że przestraszyłam sie okropnie. Bylam przed chwilą u lekarza rodzinnego, nie dosc ze siedzialam 1,5 godziny w poczekalni a panie z okienka mnie wykpily jak spytalam czy moge wejsc bez kolejki.
U lekarza nie dowiedzialam sie niczego na katar i chrypke nie polecila mi NIC, a na pęcherz moczowy APAP i witamine C.
i powiedziala ze jesli mi nie przejdzie to mam przyjsc z wynikami w przyszlym tygodniu.
Kupilam w aptece urosept bo wiem ze napewno moge to brac bo w poprzednie jciazy lekarz mi pozwolil (moj gin), ale nie wierze w to ze mi ten paracetamol pomoze, co mam robic przez weekend to chyba sie wykoncze
pije bardzo duzo wody z cytryna ale to sie wiąze z korzystaniem ciaglym z wc i bólem
enigmama, biedactwo, współczuję choróbska na pęcherz spróbuj jeszcze żurawinę w każdej postaci, herbatki, kisielku, suszonych owoców.
mi na ból gardła panie w aptece poleciły propolki. w ulotce nic nie było napisane, że są przeciwwskazane w ciąży.

a ja nie czuję się dziś najlepiej. jestem jakaś niemrawa, do tego mi słabo i pobolewa mnie żołądek
podobno w ciąży dokuczają zaparcia, u mnie jest wręcz na odwrót. zdaniem lekarza podobno tak mój organizm zareagował na nadmiar hormonów. Wam też dokuczają biegunki, luźne stolce czy jestem jakimś wyjątkiem?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:39   #585
Konto usunięte

Cytat:
chciałam się pozalić ;(
kochana lukrecja ma racje powinnas udac sie do swojego gin bo jak dla mnie to zapalenie pecherza jest i nie wiadomo czy jakiegos antybiotyku nie bedziesz musiala wziasc.zrób sobie od razu posiew moczu+mocz ogólny zeby sprawdzic co to za bakteria i z wynikami idz do niego.bidulka
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:47   #586
Enigmama
Raczkowanie

Dzięki, poczekam do wieczora czy cokolwiek się poprawi i najwyżej zadzwonię do mojego ginekologa, może mnie przyjmie dziś u siebie albo w szpitalu jutro. Jutro rano ide na pobranie krwii + oddam mocz do badania, ale wyniki i tak w poniedziałek dopiero będę miała, a tymczasem boję się każdej wizyty w wc.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-04-13, 12:49   #587
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, poczekam do wieczora czy cokolwiek się poprawi i najwyżej zadzwonię do mojego ginekologa, może mnie przyjmie dziś u siebie albo w szpitalu jutro. Jutro rano ide na pobranie krwii + oddam mocz do badania, ale wyniki i tak w poniedziałek dopiero będę miała, a tymczasem boję się każdej wizyty w wc.
kup sobie herbate z pokrzywy z herbapolu i pij ją, mi zawsze pomaga
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:57   #588
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
niech cie w szpitalu twój gin przyjmie jutro np to zrobią ci mocz wtedy na miejscu ( szpitale robia tez w soboty jak trza)

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

no wkur.wia mnie ta zasrana reklama kuwa no powiedzta mnie jak to wyłączyć bo szału dostane albo coś gorszego zrobię jeszzcze no....

bloguję
Stary 2012-04-13, 13:09   #589
Enigmama
Raczkowanie

No jak mnie tak bedzie dalej bolalo to napewno tego tak nie zostawie, ale juz tak zwatpilam w nasza sluzbe zdrowia ze mam ochote siedziec i wyć,
Malutka sie rusza, ale martwie sie czy to na nią nie wplynie, kazala mi brac 4 razy dziennie ten apap, tp troche duzo... dziwne jest ze nie mam parcia na pecherz tylko ten bol przy siusianiu... No nic dziekuje za odpowiedzi. Bede myslec za kilka godzin co dalej
p.s. a żurawitu mi nie chciano sprzedać w aptece, bo ponoć tego w ciązy się nie bierze :/ masakra zwariować można

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:32
Stary 2012-04-13, 13:49   #590
tamlin111
Zakorzenienie

Żołądek mnie boli. Jestem nie do życia, kręci mi się w głowie i w ogóle jest bleeeeeeeeeee.

Cytat:

a ja muszę się pochwalić że juz mam z ciuszków dzidkowych całą wyprawkę znaczy jeszcze skarpetki ze 2 pary muszę kupić i czapeczkę na wyjście ze szpitala.

z drugiej listy wyprawkowej dotyczącej pokoju znaczy u mnie kącika dzieciowego mam łóżeczko miało być z szufladą ale takie to koszt około 300 zł no to stwierdziłam ze wcale az tak mi ta szuflafda nie jest potrzebna i zakupiłam sobie zwykłe z ikei za 89 zł no ja za 117 bo z przesyłka bo u mnie ikei nie ma no i z rzeczy "dla mamy" mam juz majty poporodowe 2 szt siateczkowe bo u nas wolno te majty stosować po porodzie jejej jeszcze czapka dla dzidka i skarpetki i jedna lista jest zamknięta

a z kąpielowej listy mam jeszcze ręczniczek z kapturkiem sztuk 2
Godne podziwu Ja mam kilka ubranek, pościel po Pauli, rożki, łóżeczko i to chyba wszystko. Czekam na poniedziałkową wizytę i ujawnienie się płci i wtedy szaleje. Mam już upatrzone: przewijak, pościel jeszcze jedną, prześcieradła, pokrowce na przewijak i to chciałam w przyszłym tyg kupić.
A a te gacie to okropne są, dupa się mi w nich pociła okropnie. Lepiej bez

Cytat:

Jak dla mnie za mała gondola. Nasze dzieci zimę spędzą w gondoli, więc musi być ona pojemna, a nie że dzieciak ma w niej możliwość poruszania tylko oczami.

Cytat:
Ja i Pauli i teraz kupuję w lumpku. Rzeczy są piękne i dobrej jakości. Wystarczy wyprać, wyprasować i jest ok.

Cytat:
chciałam się pozalić ;(
Cytat:
Pamiętasz moje zapalenie pęcherza i cewki moczowej? Objawy miałam jak u Ciebie, też mnie nie goniło, ale jak już poszłam to ból okropny, nieraz Stachu ze mną chodził bo odlatywałam, albo sikałam do miski z wodą.
Obowiązkowo oprócz badania moczu ogólnego zrób posiew, ale wynik jest dopiero po 3 dniach, bo tyle hodują się te bakterie.
Bierz urosept 3x2 tabletki ( ja biorę cały czas ), plus witamina C, duże dawki 3x3 tabletki brałam aby zakwasić mocz. Dużo pij i sikaj jak najczęściej, bo wtedy każde kolejne siku mniej boli. Mój rodzinny zalecił mi 2 butelki piwa na wieczór, bo to odkaża mocz, ale tego nie stosowałam, choć kusiło No i tyle, jak nie przejdzie to do gina. OD drugiego trymestru można Furagin, który w moim przypadku zawsze działał cuda, albo antybiotyk - u mnie dopiero on pomógł.
Stary 2012-04-13, 13:58   #591
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Tamlin - jak to fajnie, że mamy Ciebie jednak co porady to porady - dziękuję że jesteś

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:59   #592
Enigmama
Raczkowanie

Tamlin własnie nie umialam sie doszukac bo pamietam ze ten temat byl poruszany. dizekuje Ci same cenne informacje! UROSEPT wzielam i ten apap, a co do tej witaminy c to wlasnie nie dala mi wskazania ile mam brac a ja glupia nie zapytalam, ale dodatkowo pije wode z cytryną to mzoe 2 tabletki wezme zamist trzech... Furagin brałam kiedys przed ciaza i na mnie działał momentalnie, dzieki jeszcze raz, tak jak pisalam czekam narazie, a jak nie m inie jutro zadzwnie do ginka.
piwa to ja raczej nie bede piła bo po 2 to ja bym byla pijana a treraz wykluczylam całkowicie alkohol.

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:02
Stary 2012-04-13, 14:14   #593
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tamlin - jak to fajnie, że mamy Ciebie jednak co porady to porady - dziękuję że jesteś

Cytat:
Tamlin własnie nie umialam sie doszukac bo pamietam ze ten temat byl poruszany. dizekuje Ci same cenne informacje! UROSEPT wzielam i ten apap, a co do tej witaminy c to wlasnie nie dala mi wskazania ile mam brac a ja glupia nie zapytalam, ale dodatkowo pije wode z cytryną to mzoe 2 tabletki wezme zamist trzech... Furagin brałam kiedys przed ciaza i na mnie działał momentalnie, dzieki jeszcze raz, tak jak pisalam czekam narazie, a jak nie m inie jutro zadzwnie do ginka.
piwa to ja raczej nie bede piła bo po 2 to ja bym byla pijana a treraz wykluczylam całkowicie alkohol.
Weż najwyżej dwie i zobaczysz czy działa. Co do piwa to przed ciążą jak tylko zaczynało się zapalenie to piłam i miałam zawsze cudowne noce bez bólu.
Stary 2012-04-13, 14:14   #594
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
helouł!
u was tez sie tak za kazdym odświeżeniem strony reklama tych próbek oilatum wyświetla??? kuźwa no mnie kur.wica weźmie za chwilkę..... jak to gówno wyłączyć?? pytam się grzecznie
wkurzająca jest ta reklama

troszkę się martwię, bo od 2 dni nie czuje dzidka. Wcześniej takie delikatniutkie ruchy były, ale były a teraz nic... cisza w brzuszku.... to już koniec 20 tygodnia, więc tym bardziej mi się to nie podoba.... A wizyta dopiero 23.04. jak przez weekend nic się nie zmieni to powędruję w poniedziałek do gina

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:15   #595
Konto usunięte

enigmama furaginy Ci nie radze brac dopóki lekarz nie pozwoli.mi w ciąży nefrolożka zakazała
Stary 2012-04-13, 14:20   #596
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek na samym początku w sh? Zastanawiam się, czy nie zacząć szukać, ale nie wiem, czy dla noworodka nie powinno się kupować tylko nowych? Oczywiście jak dzidzia będzie już miała kilka miesięcy, to nie mam nic przeciwko kupowaniu w sh, bo kto by wyrobił finansowo....
ja odzież wierzchnia będę też czasem kupowałą w sh, jak się coś fajnego trafi, bluzy spodenki itp też. Nie wiem jak ze śpioszkami i body,bo tżet mówi, że to powinno byc nowe, by dzidzius nie dostał żadnej wysypki czy coś. Jednak jak to się wypierze dobrze to raczej nie powinno miec wpływu co myślicie?

buuuu licytowałam przed chwilą te spodnie, tylko, że czarne i poszły w ostatniej minucie za 10zł ! http://allegro.pl/show_item.php?item=2259737149

licytuje jeszcze jedne zobaczymy czy mi się uda kupi w miarę tanio

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:22   #597
tamlin111
Zakorzenienie

Furaginum tylko na receptę więc i tak lekarz musi wypisać. W II trymestrze jest bezpieczny. Jak masz ulotkę to tam jest napisane.
Stary 2012-04-13, 14:26   #598
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam się pozalić ;(
zgadzam się z dziewczynami zgłoś się do gin on na pewno coś poradzi, jabym nei leczyła się na własną rękę

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wkurzająca jest ta reklama

troszkę się martwię, bo od 2 dni nie czuje dzidka. Wcześniej takie delikatniutkie ruchy były, ale były a teraz nic... cisza w brzuszku.... to już koniec 20 tygodnia, więc tym bardziej mi się to nie podoba.... A wizyta dopiero 23.04. jak przez weekend nic się nie zmieni to powędruję w poniedziałek do gina
może się dzidziuś inaczej ułożył, ja tak miałam przez ostatnie 2/3 dni, że nie czułam, a wcześniej już dwa razy smyrał mnie od środka wczoraj dał jednak o sobie znac nie martw się na zapas

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:27   #599
Asiuulka89
Zakorzenienie

Maggie Nie martw sie ja ostatnio 3 dni nie czułam nic ale już znowu kopie, zjedz coś słodkiego i sie polis powinno pomoc każdy ma zły dzień nawet te nasze dzieci w brzuchu
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:30   #600
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Furaginum tylko na receptę więc i tak lekarz musi wypisać. W II trymestrze jest bezpieczny. Jak masz ulotkę to tam jest napisane.
teraz jest też bez recepty.lepiej zapytac lekarza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości