|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
ta reklama jest beznadziejna!!!!
:pa la:Cytat:
jeszcze mysle gdzie bede rodzila. trudno mi ocenic jaka jest opieka. jedynie to moge powiedziec jakie sa roznice ale trudno mi oceniac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale masz już dużo rzeczy, ja oprócz dwóch rożków, które dostałam od kuzynki nie mam NIC. Ale stwierdziłam, że jak poznam płeć dziecka, to dopiero się zacznę rozglądać, bo teraz nie wiem co kupować i jakie kolory. |
|||
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33511419]anusia ja też kupuje x-landera właśnie ze względu głównie na tą spacerówke bo jest super.bardzo mi sie podoba.ale ja wole wersje XQ bo ten czarny dół x-move mi sie nie podoba[/QUOTE]
Ten ma dla nas za małe przednie kółka. Ale rzeczywiście wolałabym dół w kolorze stalowym X-lander i tako mają najlepsze opinie i spośród tych dwóch firm będę wybierała.
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zorganiozowana nie jestem tylko kurde musze kupować JUZ bo iaczej nie podołam finansowo także co sie da i co w promocji to biere kupiłam śliczne pajacyki 2 szt w tesco z przeceny z 37 zł na 20 całe rozpinane od szyjki do nogawek i sweterek niebieski z kapturkiem 50% przeceny zapłaciłam 17 zł kombinezony takie na jesień fajne są na wyjście misiowate za 50 zł ale ja juz mam kombinezonik za to nigdzie samych spiochów nie ma a potrzebuje ze 3 pary bo bodzisaków mam ale spiochów nie a boje sie półspiochy kuić same bo moze pępuszek będą podrażniały... Cytat:
ja jak juz wyzej pisałam kupuje kolory uniwersalne oprócz 2 szt bodów typowo facetowych i jednego niebieskiego sweterka wszystko mam uniwersalne ![]() jak to dobrze miec juz te ubranka wszystkie wiecie? normalnie człowiek czuje ze juz dziecię gołe nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- dobra ... spiochy jakieś zamówiłam na alledrogo 2 pary białych gładkich i 2 pary jakichś tam z nadrukiem czyli jeszcze czapa i skarpetki musze to dzisiaj zrobic no musze chce jedną liste mieć z bani
|
||
|
|
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja siedze 7 godzin dziennie, moze i jest to niewskazane, ale co zrobic, taka praca... |
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cierpliwie czekaj na wizytę, stres dzidzi na pewno nie pomoże, więc mamuśko weź się w garść![]() Moja koleżanka wszystko kupowała w sh dla swojego maluszka . Później prała wszystko w specjalnym proszku i płynie dla maleństwa . Nie widzę w tym nic złego - w szczególności, że dużo z tych ubranek miało metkę:p.
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozatym pewnie będzie więcej ofert na allegro i ceny będą bardziej atrakcyjne.Lucia rozumiem, że zakupy robisz w galerii echo w Tesco. Zawsze lubiłam chodzić tamtymi alejkami ze strojami dla dzieci. Chociaż mój wzrok najbardziej przyciągały różowe sukieneczki Właśnie przypomniało mi się, że mam jakieś bodziki od kolegi. Mówił, że kolor neutralny, patrze a one niebieskie. Skąd on wiedział 3 miesiące temu?
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
no w galeri echo w tesco włąśnie i tam sa jesienne i zimowe kombinezony w przecemnie właśnie po 50 czy tam 52 zł różne rozmiary od tycich do większych
ja zimowy kupie jak dzidek z jesiennego wyroścnie a szybko wyrośnie przecież bo to na 62 cm mam moze jednak kupie ten z przeceny grubszy... na 68 cm... nie wiem
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
chciałam się pozalić ;(
nie dosc ze od poniedzialku męcze sie z okropnym gestym katarem, musze oddychac ustami przez co mam okropną chrypkę, to jeszcze dziśw nocy dostałam takiego bólu przy sikaniu, że przestraszyłam sie okropnie. Bylam przed chwilą u lekarza rodzinnego, nie dosc ze siedzialam 1,5 godziny w poczekalni a panie z okienka mnie wykpily jak spytalam czy moge wejsc bez kolejki. U lekarza nie dowiedzialam sie niczego na katar i chrypke nie polecila mi NIC, a na pęcherz moczowy APAP i witamine C.i powiedziala ze jesli mi nie przejdzie to mam przyjsc z wynikami w przyszlym tygodniu. Kazda wizyta w wc to okropny ból nie wiem co robic ![]() Kupilam w aptece urosept bo wiem ze napewno moge to brac bo w poprzednie jciazy lekarz mi pozwolil (moj gin), ale nie wierze w to ze mi ten paracetamol pomoze, co mam robic ![]() pije bardzo duzo wody z cytryna ale to sie wiąze z korzystaniem ciaglym z wc i bólem
Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-04-13 o 12:11 |
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem ale na twoim miejscu poszła bym z tym do ginekologa bo to na zapalenie pęcherza wygląda... a wciąży niebezpieczne to
pij coś jeszcze z żurawiną może dobre to na siki jest ... nie wiem co jeszcze mogę ci poradzić
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U nas wszystko dobrze, ale ciągle chce mi się spać i czuje się zmęczona
|
|
|
|
#584 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja chyba jeszcze muszę poczekać, zaczęłam dziś17 tydzień a nic mnie jeszcze nie smyra. a tak bym chciałaCytat:
mi na ból gardła panie w aptece poleciły propolki. w ulotce nic nie było napisane, że są przeciwwskazane w ciąży. a ja nie czuję się dziś najlepiej. jestem jakaś niemrawa, do tego mi słabo i pobolewa mnie żołądek podobno w ciąży dokuczają zaparcia, u mnie jest wręcz na odwrót. zdaniem lekarza podobno tak mój organizm zareagował na nadmiar hormonów. Wam też dokuczają biegunki, luźne stolce czy jestem jakimś wyjątkiem? |
|||
|
|
|
#585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, poczekam do wieczora czy cokolwiek się poprawi i najwyżej zadzwonię do mojego ginekologa, może mnie przyjmie dziś u siebie albo w szpitalu jutro. Jutro rano ide na pobranie krwii + oddam mocz do badania, ale wyniki i tak w poniedziałek dopiero będę miała, a tymczasem boję się każdej wizyty w wc.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- no wkur.wia mnie ta zasrana reklama kuwa no powiedzta mnie jak to wyłączyć bo szału dostane albo coś gorszego zrobię jeszzcze no.... |
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
No jak mnie tak bedzie dalej bolalo to napewno tego tak nie zostawie, ale juz tak zwatpilam w nasza sluzbe zdrowia ze mam ochote siedziec i wyć,
Malutka sie rusza, ale martwie sie czy to na nią nie wplynie, kazala mi brac 4 razy dziennie ten apap, tp troche duzo... dziwne jest ze nie mam parcia na pecherz tylko ten bol przy siusianiu... No nic dziekuje za odpowiedzi. Bede myslec za kilka godzin co dalej p.s. a żurawitu mi nie chciano sprzedać w aptece, bo ponoć tego w ciązy się nie bierze :/ masakra zwariować można
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-04-13 o 13:32 |
|
|
|
#590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Żołądek mnie boli. Jestem nie do życia, kręci mi się w głowie i w ogóle jest bleeeeeeeeeee.
Cytat:
Ja mam kilka ubranek, pościel po Pauli, rożki, łóżeczko i to chyba wszystko. Czekam na poniedziałkową wizytę i ujawnienie się płci i wtedy szaleje. Mam już upatrzone: przewijak, pościel jeszcze jedną, prześcieradła, pokrowce na przewijak i to chciałam w przyszłym tyg kupić.A a te gacie to okropne są, dupa się mi w nich pociła okropnie. Lepiej bez ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obowiązkowo oprócz badania moczu ogólnego zrób posiew, ale wynik jest dopiero po 3 dniach, bo tyle hodują się te bakterie. Bierz urosept 3x2 tabletki ( ja biorę cały czas ), plus witamina C, duże dawki 3x3 tabletki brałam aby zakwasić mocz. Dużo pij i sikaj jak najczęściej, bo wtedy każde kolejne siku mniej boli. Mój rodzinny zalecił mi 2 butelki piwa na wieczór, bo to odkaża mocz, ale tego nie stosowałam, choć kusiło No i tyle, jak nie przejdzie to do gina. OD drugiego trymestru można Furagin, który w moim przypadku zawsze działał cuda, albo antybiotyk - u mnie dopiero on pomógł.
|
|||||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin - jak to fajnie, że mamy Ciebie
jednak co porady to porady - dziękuję że jesteś
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Tamlin własnie nie umialam sie doszukac bo pamietam ze ten temat byl poruszany. dizekuje Ci same cenne informacje! UROSEPT wzielam i ten apap, a co do tej witaminy c to wlasnie nie dala mi wskazania ile mam brac a ja glupia nie zapytalam, ale dodatkowo pije wode z cytryną to mzoe 2 tabletki wezme zamist trzech... Furagin brałam kiedys przed ciaza i na mnie działał momentalnie, dzieki jeszcze raz,
piwa to ja raczej nie bede piła bo po 2 to ja bym byla pijana a treraz wykluczylam całkowicie alkohol.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-04-13 o 14:02 |
|
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() troszkę się martwię, bo od 2 dni nie czuje dzidka. Wcześniej takie delikatniutkie ruchy były, ale były a teraz nic... cisza w brzuszku.... to już koniec 20 tygodnia, więc tym bardziej mi się to nie podoba.... A wizyta dopiero 23.04. jak przez weekend nic się nie zmieni to powędruję w poniedziałek do gina
|
|
|
#595 |
|
Konto usunięte
|
enigmama furaginy Ci nie radze brac dopóki lekarz nie pozwoli.mi w ciąży nefrolożka zakazała
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buuuu licytowałam przed chwilą te spodnie, tylko, że czarne i poszły w ostatniej minucie za 10zł ! licytuje jeszcze jedne zobaczymy czy mi się uda kupi w miarę tanio
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Furaginum tylko na receptę więc i tak lekarz musi wypisać. W II trymestrze jest bezpieczny. Jak masz ulotkę to tam jest napisane.
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
wczoraj dał jednak o sobie znac nie martw się na zapas
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie Nie martw sie ja ostatnio 3 dni nie czułam nic ale już znowu kopie, zjedz coś słodkiego i sie polis powinno pomoc
każdy ma zły dzień nawet te nasze dzieci w brzuchu
|
|
|
|
#600 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

:pa la:
ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica 

na katar i chrypke nie polecila mi NIC, a na pęcherz moczowy APAP i witamine C.

no ale przynajmniej już jestem spokojna, że wszystko jest w porządku.
Ja mam kilka ubranek, pościel po Pauli, rożki, łóżeczko i to chyba wszystko. Czekam na poniedziałkową wizytę i ujawnienie się płci i wtedy szaleje. Mam już upatrzone: przewijak, pościel jeszcze jedną, prześcieradła, pokrowce na przewijak i to chciałam w przyszłym tyg kupić.