Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 08:57   #541
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dobry
u mnie dzis tez bez sloneczka.. niedlugo ide do fryzjera na farbowanko
a potem jade odebrac moja suknie do slubu
ciekawa jestem jak bedzie wygladac
Też czekam na fotkę sukni, a potem z samego ślubu.
Stary 2012-04-13, 09:05   #542
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

cudne uczucie nie ? ja czuję jakby po bokach bardziej ale nie zawsze poniżej pępka .. nie tak dosłownie po środku ale ginka nie kazała się tym przejmować więc nie przejmuje się tym

zwazyłam się z rana dzisiaj i dokładnie w 19t mam 3 kg na plusie ...
wspaniałe, ja wczoraj do mojego mężusia po tym jak poczułam dzidziusia z tekstem: żałuj, że nie możesz byc w ciąży. Normalnie za☠☠☠is*e uczucie i z rogalem na twarzy siedziałam cały wieczór po tym jak poczułam coś w brzuszku też czuje bardziej z boku ale jak byłam na usg to gin też po brzuszku bardziej z prawej strony jezdził i wtedy dzidziusia było najlepiej widac

teraz wizytę mam 20 kwietnia, normalnie nie mogę się jej doczekac, tak bym chciała już maleństwo zobaczyc

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:09   #543
lukrecja_25
Wtajemniczenie

helouł!
u was tez sie tak za kazdym odświeżeniem strony reklama tych próbek oilatum wyświetla??? kuźwa no mnie kur.wica weźmie za chwilkę..... jak to gówno wyłączyć?? pytam się grzecznie

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:09   #544
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

gratuluję kochani leci nam ten czas nie ?
ehh noc była fatalna oby dzień lepszy
zwazyłam się z rana dzisiaj i dokładnie w 19t mam 3 kg na plusie ...
oj leci leci,mysle ze po połówce to juz w ogóle poleciiii że hej
u mnie pięknie słoneczko świeci więc musi być dobry dzień.nie ma innej opcji
ja już mam 5 na plusie ale nie wiem gdzie sie podziały te kg w moim ciele.wszystko chyba poszło w brzuch

mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-13 o 09:14
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:10   #545
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

będzie fota sukni? ;> ja chcę zobaczyć
Kochana o której godzinie ślubujecie ?
oczywiscie ze bedzie zdjecie sukni ale na wieszaku nie na mnie w dniu slubu zaprezentuje wam sie w calej okazalosci slubujemy o 16
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Też czekam na fotkę sukni, a potem z samego ślubu.
jasna sprawa

tez czuje smyranko po boku bardziej i najczesciej jak leze na lewym boku ale dzis od rana ta moja dzidzia leniwa bo nic nie czuje

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-04-13 o 09:11
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:12   #546
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wspaniałe, ja wczoraj do mojego mężusia po tym jak poczułam dzidziusia z tekstem: żałuj, że nie możesz byc w ciąży. Normalnie za☠☠☠is*e uczucie i z rogalem na twarzy siedziałam cały wieczór po tym jak poczułam coś w brzuszku też czuje bardziej z boku ale jak byłam na usg to gin też po brzuszku bardziej z prawej strony jezdził i wtedy dzidziusia było najlepiej widac

teraz wizytę mam 20 kwietnia, normalnie nie mogę się jej doczekac, tak bym chciała już maleństwo zobaczyc
Też juz nie mogę się doczekać, aż zobaczę naszą dzidzię, ale jeszcze kilka dni - do 16 kwietnia. To już 11 tydzień, więc pewnie będzie widać rączki i nóżki wyraźnie.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:17   #547
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508236]konczi ja też nie miałam najlepszej nocy i wogóle wcześnie wstałam a chciałam sie wyspać...echh

my dziś z Leonkiem wkraczamy w 19 tydzień

mnie też irytuje ta reklama[/QUOTE]

Ja też 19 tydzień, jeszcze tydzień i 20. I mamy połowe, jak to szybko leci. Ciekawe która pierwsza urodzi swojego męższczyznę.

Cytat:
dobry

milego dnia dziewczynki
Ale super, chciałabym przeżyć ten dzień jeszcze raz, tylko troszkę wolniej, bo tak szybko minęło

Już mam ochotę spróbować zamówić tą próbkę do przetestowania, może mi wkońcu się wyłączy ta reklama.

Lucia pytałąm się ciebie ile tabletek tego Magneziunu bierzesz dziennie i czy masz 200 mg czy 500 mg?
Stary 2012-04-13, 09:17   #548
Kalpana
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Muszę się wziąć za siebie i zacząć w końcu regularnie pisać na wątku

Nachodzą mnie strasznie głupie myśli, bo od usg lekarz w ogóle mnie nie badał i nie wiem czy wszystko dobrze z dzidzią... Niby żadnych plamień nie miałam, ale w pierwszym trymestrze różnie to bywa.... Za 2 tygodnie idę na kontrolę, bo muszę zrobić czystość i może ustali mi już następne usg. Położna robiła mi we wtorek ktg, ale jeszcze nic nie wyszło, bo to dopiero 14 tydzień i stwierdziła, że następnym razem powinno być już słychać. Wtedy będę spokojniejsza, bo będę wiedziała, że maleństwo jest w brzuchu.

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek na samym początku w sh? Zastanawiam się, czy nie zacząć szukać, ale nie wiem, czy dla noworodka nie powinno się kupować tylko nowych? Oczywiście jak dzidzia będzie już miała kilka miesięcy, to nie mam nic przeciwko kupowaniu w sh, bo kto by wyrobił finansowo....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:19   #549
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Czy którąś z Was też boli krocze, zwłaszcza przy chodzeniu? Nie że w środku, bardziej na zewnątrz jakby jakieś mięśnie. Wiele z Was mówiło o ciągnięciu pach, ale ja tego nie odczuwam jak ciągnięcie. Mam tak od kilku dni. Nie stresuje się tym bo to na pewno jakiś ciążowy objaw, ale ciekawa jestem czy jeszcze któraś tak ma.

Mojemu mężczyźnie też zdarzało się zapomnieć powiedzieć, że nie wróci normalnie do domu. Raz zdarzyło mu się wrócić do domu po 24, co ja wtedy przeżyłam. Kiedy w końcu doszłam, że żyje i gdzie jest poszłam spać do rodziców i nie chciałam go widzieć. Od tego czasu się opamiętał.

angel166 to smyranko to na pewno dzidzia.
myślę, że odczucie nie musi być ciągnięcia tylko może być stałe pobolewanie ja tak miałam pewnego dnia .. ale już mi lepiej jest
Widzę że szkolisz męża swego hehe ... ale swoją droga takie nieinformowanie to strasznie nieodpowiedzialne jest bo my przecież wszystko w barwach szarości widzimy delikatnie ujmując temat nie ? ehhh dziady i tyle

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Jakoś niewyraźnie się dziś czuję. Za wcześnie wstałam:P bo oczywiście pies wył za ścianą. Ja nie wiem co zrobię jak będzie mi dziecko budził. Chyba tam wtargnę z kijem bejsbolowym

Konczi nie załamuj mnie ja mam 3,5 w 15tc
hehe kochana pobudki romantyczne są dopiero przed nami więc ten bejsbol na śmietnik zawczasu wynieś
Kochana nie przejmuj się wagą ja jestem pokaźnych rozmiarów to pewnie temu nie mam +5 kg nie ?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

pięknie pięknie !! Mój mąż jak tylko się położę to przytula się do brzuszka i sobie debatę urządza ... oj gdyby tylko wiedział co nasze dziecko o nim wówczas myśli

ja wizytę mam dopiero 8 maja .. a już bym chciała jutro nie ? yhh niech już będzie maj

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
helouł!
u was tez sie tak za kazdym odświeżeniem strony reklama tych próbek oilatum wyświetla??? kuźwa no mnie kur.wica weźmie za chwilkę..... jak to gówno wyłączyć?? pytam się grzecznie
Hanuś niestety rozczaruje Cię nie da się tego wyłączyć bez instalki programu jakiegoś np tego o którym mówiła zielona ..

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508733]oj leci leci,mysle ze po połówce to juz w ogóle poleciiii że hej
ja już ma 5 na plusie ale nie wiem gdzie sie podziały te kg w moim ciele.wszystko chyba poszło w brzuch

mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam[/QUOTE]

mówisz że od połowy poleci ? chyba do połowy to nam poleciało hyhyhy ...

Cytat:
oczywiscie ze bedzie zdjecie sukni ale na wieszaku nie na mnie w dniu slubu zaprezentuje wam sie w calej okazalosci slubujemy o 16

tez czuje smyranko po boku bardziej i najczesciej jak leze na lewym boku ale dzis od rana ta moja dzidzia leniwa bo nic nie czuje

to ja czekam z niecierpliwością
ja też na lewym boku bardziej odczuwam maluszka naszego
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:24   #550
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508733]
mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam[/QUOTE]

Ja mam tak codziennie, dość, że mały pęcherz (zawsze często korzystałam z wc) plus mały na pęchęrzu.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

A mój bąbelek siedzi po lewej stronie brzuszka. Słodziak malutki mamusi. Wczoraj dostałam wieczorekiem parę kopniaczków...tak sądze że to mój maluszek
Stary 2012-04-13, 09:26   #551
kajaja
Zadomowienie

hejka ja tylko na chwile gratuluje udanych wizyt

staram się dlugo nie siedzieć przy kompie bo to nie zdrowe w ciąży widzę ze już ciuszki kupujecie dzidziom a ja nic przed nie kupuje

milego dnia lece gotować rosolek
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:27   #552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja mam tak codziennie, dość, że mały pęcherz (zawsze często korzystałam z wc) plus mały na pęchęrzu.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

A mój bąbelek siedzi po lewej stronie brzuszka. Słodziak malutki mamusi. Wczoraj dostałam wieczorekiem parę kopniaczków...tak sądze że to mój maluszek
mój też po lewej
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:29   #553
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Ania mój też po lewej stronie brzuszka jest i na usg jest zaznaczona lewa strona na każdym zdjęciu ... właśnie maluszek się motylkował po lewej stronie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

staram się dlugo nie siedzieć przy kompie bo to nie zdrowe w ciąży widzę ze już ciuszki kupujecie dzidziom a ja nic przed nie kupuje

milego dnia lece gotować rosolek

właśnie nie zdrowe a ja siedzę ...

idę poczytać moje rozlewisko nie ? ... do później babeczki jakoś dzisiaj ciężko mi na sercu jest strasznie ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:33   #554
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Co do kuksańców, dzisiaj siedząc w pracy poczułam dość dwa silne kopniaki z lewej strony brzucha - i to nie było takie delikatne puk puk tylko aż mi się skóra podniosła ależ mi się japa ucieszyła

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Nachodzą mnie strasznie głupie myśli, bo od usg lekarz w ogóle mnie nie badał i nie wiem czy wszystko dobrze z dzidzią... Niby żadnych plamień nie miałam, ale w pierwszym trymestrze różnie to bywa.... Za 2 tygodnie idę na kontrolę, bo muszę zrobić czystość i może ustali mi już następne usg. Położna robiła mi we wtorek ktg, ale jeszcze nic nie wyszło, bo to dopiero 14 tydzień i stwierdziła, że następnym razem powinno być już słychać. Wtedy będę spokojniejsza, bo będę wiedziała, że maleństwo jest w brzuchu.

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek na samym początku w sh? Zastanawiam się, czy nie zacząć szukać, ale nie wiem, czy dla noworodka nie powinno się kupować tylko nowych? Oczywiście jak dzidzia będzie już miała kilka miesięcy, to nie mam nic przeciwko kupowaniu w sh, bo kto by wyrobił finansowo....
Kalpana nawet jak kupisz nowe to i tak obowiązkowo musisz wyprać i wyprasować te ubranka.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-13 o 09:35
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:46   #555
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

mój Dzidziuś szaleje już na całego

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

lozeczko turystyczne zamiast drewnianego? sprawdza sie? wygodne,trzeba do niego dokupic materacyk normalny, i czy ono jest regulowane zeby nie trzeba sie bylo schylac?
ja korzytsałam z dwóch łóżeczek turystycznych (najpierw miałam pożyczone, potem już swoje) w żadnym z nich nie było zmiany poziomu dna - to pewnie zależy od modelu
u mnie łóżeczko turystyczne sprawdzało się na wyjazdy czy na pobyt u babci, kiedy córka dużo spała w dzień, na codzień raczej bym takiego nie wybrała
co do materaca - jakbyś chciała używać na codzień to i tak byś musiała kupić, bo w tych łóżeczkach jest takie coś materaco - wkładka - skoro łóżeczko ma być przenośne i się składać to materac też
to tyle w mojej opinii - może jeszcze ktoś inny się wypowie

dobrego dnia - ja wracam do pracy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:48   #556
Iwoncia81
Zakorzenienie

Czeeeeeeeść!!!!!!!!
Matko, córko i kochanku!!!!
Dzisiaj po 4 rano gęba mi sie śmiała że usnąć nie mogłam - o tak sie śmiała
Wczoraj Was pytałam o te smyranie w brzusiu i wiecie co???!!
Po powrocie z wc rano, położyłam sie na plecach i położyłam ręke na brzuch - (zresztą często to robie) i poczułam delikatne PUK!
I to całkiem inne uczucie jak przy jelitach. Kurde zaraz esa wysłałam do chłopka, ale kurka nie odpisał
Jaaaaa, ale fajnie - no i znowu mi sie gęba śmieje

Pogoda dziś słoneczna to za 2 godzinki po obiadku ruszam na ogródek looknąć jak tam mojemu chłopkowi auto sie lakieruje
Lalalalala, ale mam humorek
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:54   #557
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziewczyny ale jestem zla !! wlasnie babka dzwonila i sukienka do odbioru jednak jutro

IGA

Maja

Stary 2012-04-13, 10:01   #558
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny ale jestem zla !! wlasnie babka dzwonila i sukienka do odbioru jednak jutro
Biedna
Stary 2012-04-13, 10:05   #559
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wiem ze to tylko jeden dzien i mnie nie zbawi ale sie tak nastawilam juz eh no
jeszcze jutro bedzie wszystko na wariackich papierach bo tata jedzie do pracy a my musimy z mama zdazyc obrocic a pare km to jednak jest;/

IGA

Maja

Stary 2012-04-13, 10:12   #560
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Niegrzeczna do jutra już bliskochociaz pewnie chciałabys juz.

Ja dzisiaj na obiadek pierożki będę kleiła,a teraz ide nastrugać sobie frytek

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:18   #561
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
dobry

milego dnia dziewczynki
na pewno pięknie ja też ślubuje 12 maja

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć

Ja noszę tuniki lub dłuższe bluzki zakrywające tyłek albo przynajmniej połowę Zależy jak Ty się będziesz czuła najlepiej
dzięki za odpowiedz

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:21   #562
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

kasiam187 oo to jest nastepna do pokazania sukienki slubnej hihi
Anusia479 frytki uwielbiam , wczoraj nie wytrzymalam i tez zrobilam, ale znowu narobilas mi ochoty, najbardziej wlasnie lubie takie domowe

no nic uciekam do fryzjera

IGA

Maja

Stary 2012-04-13, 10:25   #563
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

dziewczyny robiące domowe frytki, czy macie jakies sposoby, żeby nie piły takiej masy tłuszczu, jak zrobić żeby były takie bardziej lekkie.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:29   #564
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

Niezdrowe mówisz... eee 8 godzin dziennie na pewno mu nie zaszkodzi. Niech się hartuje...
Stary 2012-04-13, 10:30   #565
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Niegrzeczna do jutra już bliskochociaz pewnie chciałabys juz.

Ja dzisiaj na obiadek pierożki będę kleiła,a teraz ide nastrugać sobie frytek
Jakie pierożki Aniu robisz?, mnie się tak ruskich chce, chyba w przyszłym tygodniu troszeczkę sobie pokleje

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
dziewczyny robiące domowe frytki, czy macie jakies sposoby, żeby nie piły takiej masy tłuszczu, jak zrobić żeby były takie bardziej lekkie.
Ja jak robiłam bratu (bo frytek nie lubie) to najpierw wkładałam je na 3-5 minut do wrzątka i gotowałam na wolnym ogniu, albo do mikrofali aż zrobiły się miękkie
Stary 2012-04-13, 10:32   #566
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Czeeeeeeeść!!!!!!!!
Matko, córko i kochanku!!!!
Dzisiaj po 4 rano gęba mi sie śmiała że usnąć nie mogłam - o tak sie śmiała
Wczoraj Was pytałam o te smyranie w brzusiu i wiecie co???!!
Po powrocie z wc rano, położyłam sie na plecach i położyłam ręke na brzuch - (zresztą często to robie) i poczułam delikatne PUK!
I to całkiem inne uczucie jak przy jelitach. Kurde zaraz esa wysłałam do chłopka, ale kurka nie odpisał
Jaaaaa, ale fajnie - no i znowu mi sie gęba śmieje
Haha, mój pierwszy raz wyglądał podobnie Od teraz powinnaś czuć to pukanie co raz częściej.
Stary 2012-04-13, 10:41   #567
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, mój pierwszy raz wyglądał podobnie Od teraz powinnaś czuć to pukanie co raz częściej.
Ja mam taką nadzieje bo super uczucie a i dziób sie potem nie chce przestać śmiać

No i po słonku już
Chyba jednak nie pójde nigdzie i zrobie pranko.

A co do frytek to ja zawsze przed włożeniem do frytkownicy trzymałam na talerzu surowe żeby troszke sie osuszyly i wtedy nie wpijały tyle oleju.
To też zależy od kartofli czy sie nadają. A najlepiej jest włożyć do oleju, posmażyć kilka minut, odsączyć i zamrozić. Wtedy są takie fajne jak w tych fastfoodach.
Ostatnio nie robie swojskich frytek tylko kupuje w markecie, walne do frytkownicy na 5min i już zajadam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:53   #568
lukrecja_25
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508733]oj leci leci,mysle ze po połówce to juz w ogóle poleciiii że hej
ja już mam 5 na plusie ale nie wiem gdzie sie podziały te kg w moim ciele.wszystko chyba poszło w brzuch

JA MAM TYSZ 5 KG NA PLUSIE :MDLEJE:

Cytat:
Ja też 19 tydzień, jeszcze tydzień i 20. I mamy połowe, jak to szybko leci. Ciekawe która pierwsza urodzi swojego męższczyznę.

Ale super, chciałabym przeżyć ten dzień jeszcze raz, tylko troszkę wolniej, bo tak szybko minęło

Już mam ochotę spróbować zamówić tą próbkę do przetestowania, może mi wkońcu się wyłączy ta reklama.

Lucia pytałąm się ciebie ile tabletek tego Magneziunu bierzesz dziennie i czy masz 200 mg czy 500 mg?
nie widziała ja gdyz nie nadrabiałam tego co pisałyscie bo czasu nimom to mówie bierę 3 tabletki a mam 500 mg

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

KTG przecież sie w 14tc nie robi... przynajmniej moja połozna twierdzi ze najwcześniej w 18tc... a czasami to robia dopiero od 38 tygodnia

ubrania ja kupuję nowe bo nie mam po kim zdzierać jak bym miała bym nie kupowała na takoiego dzidka sie nie opłaca no ale cóż nie mam tez lumpków żadnych w okolicy co by ciuszki dzieciowe posiadały

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

a ja muszę się pochwalić że juz mam z ciuszków dzidkowych całą wyprawkę znaczy jeszcze skarpetki ze 2 pary muszę kupić i czapeczkę na wyjście ze szpitala.

z drugiej listy wyprawkowej dotyczącej pokoju znaczy u mnie kącika dzieciowego mam łóżeczko miało być z szufladą ale takie to koszt około 300 zł no to stwierdziłam ze wcale az tak mi ta szuflafda nie jest potrzebna i zakupiłam sobie zwykłe z ikei za 89 zł no ja za 117 bo z przesyłka bo u mnie ikei nie ma no i z rzeczy "dla mamy" mam juz majty poporodowe 2 szt siateczkowe bo u nas wolno te majty stosować po porodzie jejej jeszcze czapka dla dzidka i skarpetki i jedna lista jest zamknięta

a z kąpielowej listy mam jeszcze ręczniczek z kapturkiem sztuk 2

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:03   #569
Konto usunięte

Cytat:

nie widziała ja gdyz nie nadrabiałam tego co pisałyscie bo czasu nimom to mówie bierę 3 tabletki a mam 500 mg

KTG przecież sie w 14tc nie robi... przynajmniej moja połozna twierdzi ze najwcześniej w 18tc... a czasami to robia dopiero od 38 tygodnia

ubrania ja kupuję nowe bo nie mam po kim zdzierać jak bym miała bym nie kupowała na takoiego dzidka sie nie opłaca no ale cóż nie mam tez lumpków żadnych w okolicy co by ciuszki dzieciowe posiadały

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

a ja muszę się pochwalić że juz mam z ciuszków dzidkowych całą wyprawkę znaczy jeszcze skarpetki ze 2 pary muszę kupić i czapeczkę na wyjście ze szpitala.

z drugiej listy wyprawkowej dotyczącej pokoju znaczy u mnie kącika dzieciowego mam łóżeczko miało być z szufladą ale takie to koszt około 300 zł no to stwierdziłam ze wcale az tak mi ta szuflafda nie jest potrzebna i zakupiłam sobie zwykłe z ikei za 89 zł no ja za 117 bo z przesyłka bo u mnie ikei nie ma no i z rzeczy "dla mamy" mam juz majty poporodowe 2 szt siateczkowe bo u nas wolno te majty stosować po porodzie jejej jeszcze czapka dla dzidka i skarpetki i jedna lista jest zamknięta

a z kąpielowej listy mam jeszcze ręczniczek z kapturkiem sztuk 2
lukrecja to żeś zaszalała.ja to własciwie nic nie mam.znaczy tylko psychicznie czuje się w miare przygotowana.zdołowałaś mnie.musze zaczac sie zabierac za wyprawke

a co do ktg to sie to robi zeby głownie skurcze pobserwowac chyba,tak od 36

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-13 o 11:05
Stary 2012-04-13, 11:15   #570
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też lekarz kazał brać 3 tabletki, wyczytałam tam na ulotce że 3 to w przypadku niedoboru magnezu i biorę 2, ale zacznę chyba po 3 sztuki łykać. Pozatym pisało tam, że nadmiar magnezu może doprowadzić do biegunki. Ale skoro z Tobą jest wszystko wporządku to nie mam się czego obawiać

Lucia jaka Ty zorganizowana jesteś. Ja dopiero liste zaczęłam robić i model wózka wybrałam. Mam taką samą sytuacje jak Ty, wszystko muszę kupować sama po nikim nie odziedzicze. Tylko tyle, że łóżeczko dla małego mam, mąż tylko odremontuje, pościele, reczniczki i materacyk kupię po promocji.

Interesuje mnie taki model wózka http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...270083385.html
Troszkę drogi, ale nam potrzebny taki, żeby po każdym terenie pojeździł.
Pozatym dla nas ważniejsza jest chyba spacerówka, bo na wiosnę to już mały będzie siedział to będziemy korzystać ze spacerówki. Zgadza się?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości