|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Jejku zupełnie zapominam na wizaż wchodzić. A czytać wszystkiego to już zupełnie mi się nie chce. My dostałyśmy takie krzesełko na chrzest
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() krzesełko super ![]() p.s. zahipnotyzował młodego ten gumimiś ;> Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-13 o 14:03 |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie odciągaj laktatorem. Przez laktator produkuję się więcej mleka. Weź ciepły prysznic i masuj pierś i wyciskaj mleko ręcznie aż będzie ulga i obowiązkowo kapusta
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moGe sie rozliczyc jako samotna matka bo do tego trzeba byc panna albo w separacji albo cos w tym stylu
![]() Princess a po co malej buciki??? Poki dziecko nie chodzi to to zupelnie zbedny wydatek a nawet jak chodzi to i tak dla rozwoju stopy najlepiej na boso. Buciki ograniczaja motoryke stopki
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
ja butów kupowac nie bede,co najwyzj skaroety z gumowa podeszwa
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Z piersiami już lepiej Nawet na spacerku byłam. Rozgrzewam i małą przystawiam i puściło, oczywiście znowu cały dom śmierdzi kapustą no ale cóż ... ważne że pomaga ![]() Jutro jedziemy rozgladnąć się za krzesełkami do karmienia. Co do kurtek wiosennych to bardzo ładne i wg mnie niedrogie są w smyku. My tam małej kupiliśmy taką śliczną żółtą z kokardkami ![]() A ... jeśli chodzi o buty, to my mamy ich aż 5 par takich balerinek na gumce lub rzepie (niektóre tak śliczne ze sama bym w nich chodziła), 2 pary sandałków i 2 pary adidasków (białych i ciemniejszych). Wydaje mi się, że na spacerze jak ubiorę małej sukienkę to jakieś buciki przydałoby się jej założyć.
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
witam
byłam dziś pierwszy raz sama z Filipkiem samochodem w markecie wcześniej nie wiem czemu ale bałam się go wozić ze sobą hehe jak dla mnie 13-ego to szczęśliwy dzień właśnie sprzedałam swoją suknię ślubna - ponad 2 lata po ślubie ![]() u nas w niedzielę chrzciny Filipka i muszę sie brać zaraz za prasowanie i ogarnianie mieszkania - jutro spowiedz i robienie ciasta ![]() co myslicie o kupnie używanego krzesełka do karmienia?? to dobry pomysł czy raczej nie??
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Adko jezdzi w szydelkowych "conversach"
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do kubka to moze i faktycznie sie zgodze,ale lyzeczka??Moim zdaniem metalowa lyzeczka mozna dziecku zrobic krzywde,np przeciac dziaselko,jak nagle mocno przekreci glowke.
Cytat:
boskie |
|
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
wiolqn
sliczne )))) sama szydełkujesz?w pepco sa body po 5-6zl i zabawki z baby ono po 10zl a mnie zainternesowała miseczka z przyssawka i pokrywka i dla mnie alladynki- jutro się tam przzejdę
|
|
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
My mamy takie cieple materialowe buciki, a jak bedzie cieplej to bedzie w samych rajstopkach albo i bez
|
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam dla soni kilka par cudnych bucikow- wszystkie dostalam w prezencie. Chyba ani razu nie miala nawet przymierzonych, pooddawalam w stanie idealnym. Dziecko ogolnie im mniej ma
Na sobie tym bardziej zadowolone, mojenchlopy to najbardziej szaleja z golymi tylkami ![]() Juz czekamy na lato kiedy bedzie mozna w samym bodziaku z golymi nozkami na spacer chodzic
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Glam masz rację, jak tylko mojego rozbiorę to ma powera, tylko mi tym tyłkiem wymachuje
.Właśnie Glam, oglądam twoje zdjęcia, na jednym wypatrzyłam jakąs ksiazkę na szafce obok łóżka, mam wrażenie że taką czytałam bo z okładki podobna, ale tytuły za chiny nie pamietam, ale czepiam się szczegółów .Ogólnie to Sonia sliczna jak z obrazka, i ta karnacja Że o tż nie wspomnę Zazdroszczę wycieczki do Indii, mieliście już Sonię? Ale pewnie nie. To mnie wzięło na analizę zdjęć .Mój przedszkolak ciut grzeczniejszy w przedszkolu był, kary zadziałały , za to usmażyłam mu wieczorę furę naleśników z dżemem, siedzi i wpyla .Miłoszek jeszcze drzemkę ucina a ja nie wiem co mam bez niego począć , nudzi mi się .
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Elu chetnie bym ci powiedziala co to za ksiazka jak przyblizysz jakie to zdjecie
W indiach bylismy 5 razy. Za pierwszym razem na 3 mce- to bylo po moim koncu stidiow w 2005. Potem kiedys bralam urlop bezplatny w pracy i bylam na 6 tyg Z sonia bylismy tylko raz, styczen- marzec ub roku
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
hehe no dużo dużo siedzę większość na fejsie
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny HELP
Znowu mam gorączkę, ale pozbyłam się zatoru, za to czuję caly kanalik, tak jakbym jakiś makaron miała w piersi. Mozliwe ze cały kanalik mi się zatkał. Najgorsze, ze nie mogę go odetkać Masakra, juz wszytskiego próbowałam. Gorące okłady + przystawianie Martyny z każdej możliwej strony, najczęściej spod pachy. Ale chyba nie jest dobrze, bo już zaczęły mnie boleć tak jakby węzły chłonne ![]() Boję się, że jakiś ropień mi się zrobi Mam antybiotyk który miałam przypisany podczas pierwszego zapalenia piersi. Myślicie, że mogę go zażyć ???????? Bo już jestem załamana ![]() ![]()
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Kkasikk ja bym zazywa i nie czekala
Kurcze oprocz kapusty czytalam gdzies o okladach z gotowanych ziemniakow tak z domowych sposobow, zaraz sprawdze ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A probowalas ten kanalik rozmasowac i recznie sciagnac???
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Kkasikk masakra! Próbuj tak pukać palcami w to miejsce gdzie się zatkało, tak jakbyś w klawisze stukała, też czasem pomaga, ja słyszałam żeby zimnym tzn chłodnym prysznicem polewać i przystawić dziecko, może kanalik się obkurczy i mała wyssie? Powodzenia
Glam na tym zdjęciu Twój tż leży w łóżku z Sonią, podpis pod tym albumem jest że mała ma chyba 1 miesiąc .
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
kkasikk masowanie prysznicem tez pomaga
|
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
ja też dzisiaj na kolacje nasmażyłam kupe naleśników zjadłam 5
no i oczywiście musiałam synuciowi dać pomamlać bo był krzyk......glam a jak sie przyczepia te kamyczki między oczami???? pamiętam jak byłam mała to siostrą takie przyklejałyśmy sobie hehehe (na taśmie) heheheh a siostre masz strasznie podobną (zdj. ze chrztu Soni) a tżta na chrzcie nie było????
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Ela no przeciez to Kalicinska- chyba dom nad rozlewiskiem. W ogole ta seria to byla mOja ciazowa lektura- przeczytalam kilka razy bo mnie uspokjalo... A kilka mies po urodzeniu soni zaczeli serial wyswietlac i az sie za glowe zlapalam jak mozna z tak fajnej ksiazki fakie dno zrobic
Basiula kropki sa samoprzylepne- naklejki po prostu Tzta nie bylo na chcrzcie soni bo tak wyszlo ze bylam z nia w polsce i stwierdzilam ze taka duza z niej panna- Miala chyba 9 mcy i ze trzeba ja ojchrzcic jak najszybciej. I udalo nam sie formalnosci w ciagu kilku dni zalatwic, ale to bylo tak na spontana. Teraz czekam na jego przyjazd Spokojnej nocki ja spadam spac
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się,
Po świętach wyjechaliśmy na jeden dzień i jakoś Was nie nadrobiłam. Chce mi może któraś streszczenie od soboty napisać? Nika? ![]() Franek przeżył pierwsza podróż i nocowanie w kamperze dzielny chłopak. Z jednego stolika zrobiliśmy przewijak Poza tym wszystko ok. |
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
autko sprzedane
![]() tak sie wzielam do roboty , ze wkoncu zdarlam tapete z pokoju filipka i spakowalam juz jego graty ![]() padam na twarz...
|
#3808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zauważyłam
Cytat:
w tym sęk że i mnie zbyt często nie było ale z njusów to u mojego szkraba druga jedynka na dole wyszła i skończył 4 m-ce ![]() super ![]() Cytat:
![]() kkasikk daj znac jak z tymy piersiami- lepiej neich obejrzy je położna czy ginekolog jeżeli nadal bolą witamy się z rana i oczywiscie to co zawsze czyli będziemy szli zaraz na drzemkę, nocka względna ale pewnie dlatego ze mieliśmy z Vikusiem caaaałe łóżko dla siebie
|
||
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
u nas nocka dzis wzgledna, bo mloda spala od 19.20 do 1.30, a potem pobudka dopiero o 6.20 wiec nawet wzglednie wyspana jestem ![]() kkkasikkkk chetnie bym mlenia wziela, bo u mnie teraz jakis kryzys, bo przez 10h w jedym cysiu nazbieralo sie ledwo na 1 karmienie :/ no ale mam nadzieje ze jakos sie rozbuja bo herbatke wypilam wiec nie mam ew. pozostaje milsza mozliwosc - karmi sesesesesesesese
|
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
dalia jak spotkanie w parku bo chyba mialo byc.aha witamy u nas nocka tez wzgledna ale spac poszla po 22 to i wstala po 1 a potem co 2.dzis wsatwie fotki z chrzcin malej ale pozniej.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Ale liście kapusty już poszły w ruch.

, nudzi mi się
Masakra, juz wszytskiego próbowałam. Gorące okłady + przystawianie Martyny z każdej możliwej strony, najczęściej spod pachy. Ale chyba nie jest dobrze, bo już zaczęły mnie boleć tak jakby węzły chłonne 
no i oczywiście musiałam synuciowi dać pomamlać bo był krzyk......