Krakowianki - część XVII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 17:05   #1351
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
dzięki

co to jest odzież funkcjonalna ?

W ogóle mi nauka nie wchodzi do głowy. Poczytam coś i się najem, to może będzie lepiej

No sportowa, górska np..

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Mal widziałaś: http://www.flickr.com/photos/rowan__.../54459070@N04/ ???

A jakby mi było w takim kolorze http://www.flickr.com/photos/sheryld...n/photostream/ ?

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2012-04-13 o 17:07
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:22   #1352
Ineso
Matka Smoka

Nie mogłam w ciągu dnia, więc będę teraz się mądrzyć na temat paznokietek z bloga.
No to jedziemy:

Faktycznie nie załapałam, że to wpis gościnny. Bloga w ogóle nie czytałam, znalazłam się na nim przez gugla szukając swatchy tego lakieru. Nie tłumaczę się, przytaczam kontekst. Który tak naprawdę nie ma nic do rzeczy - zdania nie zmieniłam. Żadna z linii obrony wytoczonych przez Mallę do mnie nie przemawia.
1. Nie przeszkadzają mi urocze próby kosmetyczne jedenastolatki. Tylko powinny się odbywać w zamkniętej przestrzeni domowej, a nie w internecie. Tak samo nie bawią mnie zabawy pudrem kilkulatki na YT(WTF?). To jest zabawa, póki nie pokazuje jej się światu wystawiając na ocenę - bo jakakolwiek by była: dobra czy zła - jest nie na miejscu. W ten sposób dzieci pozbawia się radości z zabawy. Wszystkim się podoba w internecie - ekstra! dziecko czuje się wyróżnione, ważne. Nie podoba - dramat! dziecko ma niską samoocenę. Znika radość ,,tworzenia". Mamy kłamać w swojej opinii na temat tej estetyki, bo jest to dziecko? Jak długo? Do 18 r. ż.? A co wtedy z taką dziewczynką, która przez 7 lat czytała, że jej posty są urocze i nagle przeczyta ,,żenada"? I nie jest ważne, że to jest wpis gościnny. Takie rzeczy uzależniają - spodoba się - zaraz będzie więcej, a potem własny blog. Oczywiście nie winię tutaj jedenastolatki, tylko jej opiekunów. To ich zadaniem jest dać jej taką akceptację, żeby nie musiała jej szukać w internecie, a także ogarnąć zapędy swojego chorego ego, które każą im karmić się liczbą komentarzy pod dziełem swojego dziecka.
2. Nie mam nic przeciw blogom nastolatków jeżeli są w jakiś sposób twórcze i nie chodzi w nich tylko o pochwalenie się umiejętnością malowania lakierem. Wyobrażam sobie, że gdybym miała jedenastoletnią córkę Cholerkę, która chce prowadzić bloga kulinarnego lub ze swoimi pracami plastycznymi, to by mnie to nawet cieszyło - widzę w tym aspekt rozwojowy. Malowanie paznokci takim nie jest. Mam nadzieję, że mojej koślawej wypowiedzi nie zrozumiesz opacznie hiper W Twoim wydaniu blog kosmetyczny ma dużo szersze znaczenie i rolę inną, niż pokazanie ,,a tak dzisiaj pomalowałam sobie oko, nie ważne, że nijak". Nastolatki w tej akurat dziedzinie nie są w stanie ogarnąć tematu, ani być autorytetem.

Oczywiście powyższa wypowiedź jest kompletnie pozbawiona sensu jeśli wychodzimy z założenia, że ,,internet jest dla ludzi", ,,wolność słowa", i ,,dla każdego znajdzie się miejsce".
Ja uważam, że zalewa nas śmietnik z każdej ze stron i choćby po to, żeby w nim nie utonąć każdy czasem musi choć trochę protestować. Nawet Ineso
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:08   #1353
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Ineso,
Brałaś kiedyś u lalaith Slip Into, powiedz mi jak z trwałością zapachu?

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:13   #1354
Ineso
Matka Smoka

Nie brałam (albo bralam a nie dostałam).
Stary 2012-04-13, 19:00   #1355
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
No to wszystko tłumaczy

Tiaa. Ostatni rok studiów, mam łącznie 2 egzaminy i 1 kolosa, więc jeden egzamin przenieśliśmy sobie na jutro (tak jak kończymy wykłady z tego przedmiotu), jutro też mam kolosa, a w lipcu ostatni egzamin
No to szybko będziesz mieć z głowy Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
gdzie mieszkasz w Hucie? Bo ja też tu mieszkam
aniach a przyjemniej na testerach. To tylko kwestia warstw
Obrzeża, powiedzmy, że okolice , jeśli Ci to coś mówi A Ty?

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2012-04-14 o 16:36 Powód: cenzura
WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:13   #1356
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
No to szybko będziesz mieć z głowy Powodzenia!

Obrzeża, powiedzmy, że okolice , jeśli Ci to coś mówi A Ty?
Moja krajanka!
Jak się kiedyś zdecydujesz na spotkanie, to możemy pojechać razem i będzie pewność, ze dotrę, bo mnie dopilnujesz. Często się "cykam" przed spotkaniem ludzi z internetu w rzeczywistym świecie, więc miałoby to sens

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-04-14 o 16:32
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:14   #1357
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja krajanka!
O kurcze! A na jakim osiedlu mieszkasz?

edit: To Ty nie byłaś jeszcze na spotkaniu z dziewczynami z tego wątku?

Czas edycji: 2012-04-13 o 19:18 Powód: dopisek
Stary 2012-04-13, 19:16   #1358
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Malla,
Wiecie że nigdy nie używałam odżywek do paznokci, lakierów bazowych, utwardzaczy itp
ja też

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
Balicka powiadasz?? a gdzie dokladnie bo nie moge go sobie w głowie zlokalizowac, a przydala by mi sie jakas spodniczka;p i moze szorty
przy giełdzie kwiatowo/elektronicznej.
jak chcesz to mogę sie z Tobą wybrać bo mieszkam bardzo blisko. Mogłybyśmy sie umówić na pętli autobusowej lub tramwajowej to bym Helcie w wózek i na spacer zakupowy zabrała.

Padam, zaprowadziłam skodzinę do serwisu, w drodze powrotnej zjedliśmy obiad w Ikei i jak Helcia zaśnie to pakujemy do końca TŻ.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:18   #1359
cholernarejestracja
Copyraptor

Mama Ineso! bylabym dzieckiem z najbardziej zadbana skora i wlosami na swiecie
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:30   #1360
granatowo
Zadomowienie

Wcięło mi pierwsze wpisy, tyle nadrabiania po 24h

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Moje męczarnie związane z szukaniem mieszkania chyba zostały zakończone. Ale ciii, żeby nie zapeszać
Trzymam kciuki! Gdzie tym razem?

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Cześć! Rumianek jak najbardziej może uczulać. Ale możliwe,że uczula Cię coś innego- np. SLS.
Mnie z wyciągów roślinnych strasznie uczula nagietek o czym przekonałam się stosując kosmetyki YR i niektóre ekologiczne.
Odstaw ten szampon, sięgnij po jakiś łagodny z apteki- np. Neutrogenę albo jakiś inny do częstego mycia i po jakimś tygodniu- dwóch od zmiany szamponu sama się przekonasz czy to wina szamponu.
Ja np. trzymam się z dala od Head&Shoulders, kiedyś lubiłam a potem strasznie mnie uczuliły. Objawy były dokładnie takie jak u Ciebie.
Wow, pierwszy wpis i takie mocne wejście

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Teraz musisz uważać na kogo narzekasz, bo gg wszystko widzi

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Tak! W sumie każdy tu jest ekspertem w jakiejś dziedzinie. O, zapraszam do pierwszego postu wątku - zadanie na przyszłość: spróbuj dopasować poszczególne elementy charakterystyki do każdej z Krakowianek
Chyba Ci jeszcze nie podziękowałam za umieszczenie w nim tego zacnego sportu
Tylko nie wiem dziewczyny czy wy na pewno macie minimum wiedzy na jej temat

Na szybko (można zawsze zabłysnąć w męskim towarzystwie):
- reprezentacja mężczyzn ma 4 miejsce w światowym rankingu FIVB-a (to ogromny sukces!)
-po wspaniałym i morderczym turnieju zapewniliśmy sobie udział w IO w Londynie (27.07-12.08.2012), szczypiorniści ostatnio odpali.
- w pierwszy weekend czerwca w Katowicach zagramy 3 mecze, dzień po dniu, w ramach Ligi Światowej (w zeszłym roku staliśmy na podium z brązowymi medalami).
W ogóle zeszły rok był super: brąz na Lidze Światowej, brąz na Mistrzostwach Europy i srebro na tym morderczym Pucharze Świata, gdzie spotkało się 12 najlepszych drużyn świata!
- najlepszym klubem w Polsce jest Skra Bełchatów a najlepszy siatkarz to ZBIGNIEW BARTMAN (no dobra, powiem prawdę: Mariusz Wlazły (atak) i Bartosz Kurek (przyjęcie)

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
moje nazwisko CIĄGLE przekręcają
moje notorycznie chcą pisać przez "RZ" !!! barany

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Obecny manicure mam od ubiegłej środy, starł się tylko z brzeżka jednego z paznokci przy otwieraniu kociej karmy, a poza tym ani odprysku! Colour Alike
Tylko widać przy skórkach, że paznokcie urosły...
Naprawdę nie wiem jakim cudem tyle się trzymają. Jesteś pewna, że pierwsza warstwa to nie super glue?

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
a ja tak zapytam jeszcze, sa tu jakies fanki lumpeksów? tak jak ja? bo wsrod moich znajomych wiekszosc na słowo lumpeksy patrzy na mnie jak na głupa albo przyblede:P
to ja czasami nawet uda nam się wyjść na wspólne zakupy i czegoś poszukać

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze są. Ja najbardziej lubię lumpeksy BIGA.

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Łeeeee ale ja taaaak nie lubię kupować przez internet.... to czekanie, potem odbieranie, jak znam siebie to by to leżało u kogoś pół roku zanim bym się po odbiór zebrała.... A poza tym tak lubię iść do sklepu, pomacać, powąchać i mieć od razu, a nie czekać. Dlatego właśnie rzadko do klubu zagladam wogóle . NIE WYRZUCAJCIE MNIE Z POWODU MOICH WAD CHARAKTERU może się kiedyś zmienię

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
1. Umarłam

2. A ja Wam powiem że im jestem chudsza tym bardziej lubię swoje ciało, najbardziej te miejsca gdzie jestem wręcz koścista..

3. A co do jogi to ja uwielbiam, ćwiczę od lat i chętnie się przyłączę
1. Już mamy Niestety muszę ćwiczyć na dworze - moje mieszkanie jest za małe
2. Ale mnie chodziło właśnie o to, że jeśli troszkę zrzuci to może odetchnie z ulgą i polubi swoje ciało. Napisałam "brzusio" pieszczotliwie

Ja tu wyrzucam 6 dych na HH a po powrocie z pracy zastaję na kuchennym blacie ogromną kremówkę 10x10 w prezencie od Tż :slini sie:
Nigdy nie schudnę

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Padam, zaprowadziłam skodzinę do serwisu, w drodze powrotnej zjedliśmy obiad w Ikei i jak Helcia zaśnie to pakujemy do końca TŻ.
Szpilko, szybko zleci
W lutym nie widziałam się z Tż 4 tyg i naprawdę ani się obejrzałam a już wrócił. Zobaczysz, będziesz miała to samo.
Rozstania są czasem potrzebne. Wpadnie między Was powiew świeżości
Masz jakieś plany na ten czas? Wizyta u rodziców czy rodziców u Was?

Gdybyś miała jakieś problemy z Helcią albo miała dość samotności to daj znać. Na pewno któraś Cię uratuję (uwielbiam towarzystwo cudzych dzieci na stosunkowo krótki czas )
Stary 2012-04-13, 19:36   #1361
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Nie przeszkadzają mi urocze próby kosmetyczne jedenastolatki. Tylko powinny się odbywać w zamkniętej przestrzeni domowej, a nie w internecie.
Takie czasy. Teraz zamiast pisać pamiętniki, dziewczyny uzewnętrzniają się na blogach.
Cytat:
Tak samo nie bawią mnie zabawy pudrem kilkulatki na YT(WTF?).
Naprawdę? Nie krytykowałaś wcześniej tych linków, które nieraz padały w wątku...
http://www.youtube.com/watch?v=BCUdK...feature=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=uDcZ1...feature=relmfu
Cytat:
To jest zabawa, póki nie pokazuje jej się światu wystawiając na ocenę - bo jakakolwiek by była: dobra czy zła - jest nie na miejscu. W ten sposób dzieci pozbawia się radości z zabawy.
Zależy, czy czyta komentarze i czy się nimi przejmuje.
Cytat:
Mamy kłamać w swojej opinii na temat tej estetyki, bo jest to dziecko? Jak długo? Do 18 r. ż.? A co wtedy z taką dziewczynką, która przez 7 lat czytała, że jej posty są urocze i nagle przeczyta ,,żenada"?
Strasznie wyolbrzymiasz. Dziecko wysłało raz zdjęcia, a Ty od razu skazujesz ją na spaczenie gustu i górę kompleksów.

Do 18 r.ż. będzie już tak wymiatać paznokciowo, że zatrudni hakerów, by jej pierwsze zdjęcia usunęli z internetu
Cytat:
I nie jest ważne, że to jest wpis gościnny. Takie rzeczy uzależniają - spodoba się - zaraz będzie więcej, a potem własny blog. Oczywiście nie winię tutaj jedenastolatki, tylko jej opiekunów. To ich zadaniem jest dać jej taką akceptację, żeby nie musiała jej szukać w internecie, a także ogarnąć zapędy swojego chorego ego, które każą im karmić się liczbą komentarzy pod dziełem swojego dziecka.
yyyy... i to wszystko wysunęłaś na podstawie jednego wpisu gościnnego 11-latki na blogu

To ja już się nie odzywam, mam 30.000 postów na Wizażu, bo rodzice nie nauczyli mnie samoakceptacji i szukam jej w internecie

Nie wydaje mi się, by rodzice popchnęli tę dziewczynkę do tego niecnego czynu, jakim jest objawienie koślawego manicure w internecie.
Cytat:
Wyobrażam sobie, że gdybym miała jedenastoletnią córkę Cholerkę, która chce prowadzić bloga kulinarnego lub ze swoimi pracami plastycznymi, to by mnie to nawet cieszyło - widzę w tym aspekt rozwojowy.
A jak dziecko nie ma talentu czy pasji, to ma założyć kubeł na głowę i nie wychodzić z domu?
Cytat:
Malowanie paznokci takim nie jest.
Czym się to różni od malowania akwarelek? To też sztuka wymagająca pracy i techniki. Ta dziewczynka nie opanowała ani jednego, ani drugiego, ale ma na to jeszcze czas.

Taka osoba: http://www.obmawiamy.pl/wp-content/u...05-424x302.jpg
pewnie też zaczynała od malowania w tajemnicy przed mamą najmniejszego paznokcia
Cytat:
Ja uważam, że zalewa nas śmietnik z każdej ze stron i choćby po to, żeby w nim nie utonąć każdy czasem musi choć trochę protestować.
Gdyby ta mała teraz założyła bloga, zniknąłby, bo nikt by go nie czytał... Wg statystyk ok. 80% blogów pozostaje nieczytanych. Śmieci same się segregują.
Stary 2012-04-13, 19:38   #1362
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Pozwolę sobie zapytać jeszcze raz, pytałam rano, ale żadna z Was mi nie odpowiedziała, a zależy mi na Waszej opinii

Mam do Was pytanie. Zamierzam kupić serum do biustu, przejrzałam kilka produktów w KWC i wstępnie zdecydowałam się na to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...&sort=1&next=1 Dobra decyzja? Czy może polecicie mi jakieś inne? Dużo "Mój hit" ma to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...up.html&next=1, ale nie wszystkie recenzje były takie dobre, dziewczyny pisały, że się lepi i nie do końca działa. Które według Was jest lepsze? Co może jakieś inne powinnam kupić?

Stary 2012-04-13, 19:41   #1363
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mam to z Eveline, właściwie miałam, bo kupiłam rok temu i zauważyłam tylko lekką poprawę stanu skóry. Ale ja za bardzo biustu nie mam, żeby było co obserwować
Stary 2012-04-13, 19:42   #1364
Malla
Nie depcze krokusów

WrednaMyszka - myślę, że te produkty to czysty marketing.
Stary 2012-04-13, 19:56   #1365
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Pozwolę sobie zapytać jeszcze raz, pytałam rano, ale żadna z Was mi nie odpowiedziała, a zależy mi na Waszej opinii
A dobrze, że przypomniałaś, bo nie mogłam Ci w ciągu dnia odpowiedzieć, a potem nie miałam siły nadrobić. Ja nie znam żadnego z tych i podejrzewam, że brak reakcji ze strony innych wskazuje na to samo Ekspertką od takich specjalistycznych mazideł jest ecrulo która ostatnio wpada i wypada, więc pewnie nawet nie czytała Twojego posta. Ale z tego co pamiętam, zachwalała zawsze jako najlepsze - serum z Avonu. Serum to posiadam i ja, jest ok - ale nie używam go na tyle regularnie, aby wypowiedzieć się o efektach.

Cytat:
1.Takie czasy. Teraz zamiast pisać pamiętniki, dziewczyny uzewnętrzniają się na blogach.
2.Naprawdę? Nie krytykowałaś wcześniej tych linków, które nieraz padały w wątku...
http://www.youtube.com/watch?v=BCUdK...feature=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=uDcZ1...feature=relmfu
3.Zależy, czy czyta komentarze i czy się nimi przejmuje.
4.Nie wydaje mi się, by rodzice popchnęli tę dziewczynkę do tego niecnego czynu, jakim jest objawienie koślawego manicure w internecie.
5.A jak dziecko nie ma talentu czy pasji, to ma założyć kubeł na głowę i nie wychodzić z domu?
6.Czym się to różni od malowania akwarelek?
1. Ale mnie się to nie musi podobać i nie muszę się z tym zgadzać.
2. Bo ich nie otwierałam, jak większości padających tu linków
Poza tym, rzadko coś tu komentuję, bo mi się nie chce tyle pisać a później przez pięć stron tego tłumaczyć (bo nie wyrażam się na tyle zgrabnie, żeby było jasne po jednym wpisie). Dzisiaj mi się nie wiedzieć czemu zachciało (dzień buntownika mam chyba - przed chwilą naskoczyłam na dziewczyny z Drugiego Wątku Krakowskiego).
3. Ale to Ty zaczęłaś jej bronić, że byłoby jej przykro jakby czytała nasze komentarze.
4. Nie popchnęli, ale nie wyperswadowali.
5. Nie, ale może niekoniecznie chwalić się tym na blogu.
6. No tu mnie rozwaliłaś To może napisz do ministerstwa propozycję zmian programowych na plastyce.
Stary 2012-04-13, 19:57   #1366
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:

Mam do Was pytanie. Zamierzam kupić serum do biustu, przejrzałam kilka produktów w KWC i wstępnie zdecydowałam się na to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...&sort=1&next=1 Dobra decyzja? Czy może polecicie mi jakieś inne? Dużo "Mój hit" ma to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...up.html&next=1, ale nie wszystkie recenzje były takie dobre, dziewczyny pisały, że się lepi i nie do końca działa. Które według Was jest lepsze? Co może jakieś inne powinnam kupić?
Mialam to drugie nie zaobserwowalam super efektow---najlepsze daja u mnie cwiczenia codzienne . A moze ja mam za duzy biust do takich specyfikow - mam 70 f.

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:00   #1367
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Mialam to drugie nie zaobserwowalam super efektow---najlepsze daja u mnie cwiczenia codzienne . A moze ja mam za duzy biust do takich specyfikow - mam 70 f.
O, uświadomiona Świeżynki-perełki nam się w tym tygodniu wysypały
Stary 2012-04-13, 20:01   #1368
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
1. Ale mnie się to nie musi podobać i nie muszę się z tym zgadzać.
Ale żeby od razu jeździć po dziewczynie?
Cytat:
3. Ale to Ty zaczęłaś jej bronić, że byłoby jej przykro jakby czytała nasze komentarze.
Niczego takiego nie napisałam Nie bronię jej. Patrzę na ten blogowy wpis przez pryzmat wieku - to nic poważnego, ot mała przygoda.
Cytat:
4. Nie popchnęli, ale nie wyperswadowali.
A może nic nie wiedzieli? Każdy z Twoich pierwszych makijaży widziała mama?
Cytat:
5. Nie, ale może niekoniecznie chwalić się tym na blogu.
No nie musi, ale to był tylko jeden wpis. Gdyby miała własnego, nie występowałaby gościnnie.
Cytat:
6. No tu mnie rozwaliłaś To może napisz do ministerstwa propozycję zmian programowych na plastyce.
Czyli zdobienie paznokci to zajęcie dla niewykształconych solar?
Stary 2012-04-13, 20:04   #1369
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
W tym ze nosze dobrze dobrany biustonosz?

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:10   #1370
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Łeeeee ale ja taaaak nie lubię kupować przez internet.... to czekanie, potem odbieranie, jak znam siebie to by to leżało u kogoś pół roku zanim bym się po odbiór zebrała.... A poza tym tak lubię iść do sklepu, pomacać, powąchać i mieć od razu, a nie czekać. Dlatego właśnie rzadko do klubu zagladam w ogóle . NIE WYRZUCAJCIE MNIE Z POWODU MOICH WAD CHARAKTERU może się kiedyś zmienię
Zapomniałam i o tym cudnym poście
Tak, jak Malla Ci napisała - profesjonalnej maski nie powąchasz, ale jakbyś chciała zaryzykować STACJONARNIE, to na Gertrudy jest dobry sklep pro ,,Saba". Kup sobie maskę Profis La Strada.
Z szamponów: tą Ziaję med z apteki, o której pisałam/ alterrę lub babydream w rossmanie/ Fitomed w sklepie zielarskim.
Odżywki drogeryjne: Ziaja bez spłukiwania z tej serii, do spłukiwania - inspiracje znów u myszki - http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...nacja%20włosów.
Stary 2012-04-13, 20:16   #1371
Malla
Nie depcze krokusów

Nojko - a jakie masz włosy i jaki efekt chcesz uzyskać? Większość tych, co opisała Myszka, na moich napuszonych i falowanych włosach kompletnie się nie sprawdza.
Stary 2012-04-13, 20:29   #1372
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
1.Ale żeby od razu jeździć po dziewczynie?

2.Niczego takiego nie napisałam Nie bronię jej. Patrzę na ten blogowy wpis przez pryzmat wieku - to nic poważnego, ot mała przygoda.

3.A może nic nie wiedzieli? Każdy z Twoich pierwszych makijaży widziała mama?

4.No nie musi, ale to był tylko jeden wpis. Gdyby miała własnego, nie występowałaby gościnnie.

5.Czyli zdobienie paznokci to zajęcie dla niewykształconych solar?
1. A kto jeździł? Komentarze dotyczyły ohydnych zdjęć.
2. Przecież każdy negatywny komentarz z naszej strony powodował Twój sprzeciw - jak to nie jest obrona to nie wiem co.
3. Po pierwsze nie pisałam, że mama, tylko opiekun - ktoś to wstawił na blog, Ty tak napisałaś.
4. Ale ja się wypowiedziałam ogólnie o problemie, a nie o tej konkretnej dziewczynie.
5. To, co jest na tym zdjęciu to nie jest zdobienie paznokci.
Nie wiem na czym to polega, ale moje wypowiedzi ogólne odnosisz do tego konkretnego przypadku, a te odnoszące się do tego przypadku, do ogółu

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Przez tą dyskusję spaliłam na amen garnek wraz z fasolą w środku - i tak starsznie mi śmierdzi w domu i ganek zepsuty
Stary 2012-04-13, 20:37   #1373
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Ineso,
Dopisałam się do zamówienia, jeśli wieczór nie jest za późny

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:41   #1374
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Ineso,
Dopisałam się do zamówienia, jeśli wieczór nie jest za późny
Nie, wieczór trwa do jutra, dopóki nie zmienię statusu i nie zacznę klikać
Stary 2012-04-13, 20:42   #1375
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby ta mała teraz założyła bloga, zniknąłby, bo nikt by go nie czytał... Wg statystyk ok. 80% blogów pozostaje nieczytanych. Śmieci same się segregują.
Ej no, wypraszam sobie - żaden śmieć!
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:42   #1376
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
1. A kto jeździł? Komentarze dotyczyły ohydnych zdjęć.
2. Przecież każdy negatywny komentarz z naszej strony powodował Twój sprzeciw - jak to nie jest obrona to nie wiem co.
Bo komentowałyście bezsensownie bez przeczytania pierwszego zdania, w którym było napisane, co i jak. Coś jak malunki niepełnosprawnych umieszczone na wystawie obok dzieł wielkich artystów. Wypada się zapoznać z komentowanym tematem, a Wy bezmyślnie wyśmiałyście, więc stanęłam w obronie nie dziecka ani beznadziejnych zdjęć, tylko rzetelności oceny.

Nie bronię jej, bo jak pisałam, dla mnie jest nienormalne, że 11-latka maluje paznokcie i swojemu dziecku bym na to nie pozwoliła. W żaden sposób mnie jej post nie wzrusza, nie cieszy ani nie zniesmacza. Niech sobie będzie, nic mnie to nie obchodzi.

W przeciwieństwie do wielu z Was nie rozczula mnie dziewczynka śpiewająca z tatusiem na You Tube. Koncertowanie z kilkulatką za pieniądze to dopiero problem, a nie jakiś jeden nieszkodliwy post.
Cytat:
3. Po pierwsze nie pisałam, że mama, tylko opiekun - ktoś to wstawił na blog, Ty tak napisałaś.
Czy Hiper jest naszym opiekunem, bo umieściła nasze recenzje?
Cytat:
4. Ale ja się wypowiedziałam ogólnie o problemie, a nie o tej konkretnej dziewczynie.
Problem niestety jest i będzie, najważniejsze to nie karmić trolli. Bo niestety, istnieją podobne posty dorosłych kobiet
Cytat:
5. To, co jest na tym zdjęciu to nie jest zdobienie paznokci.
Nie wiem na czym to polega, ale moje wypowiedzi ogólne odnosisz do tego konkretnego przypadku, a te odnoszące się do tego przypadku, do ogółu
Pisałam o akwarelkach, odpowiedziałaś ironicznie i to wcale nie dotyczyło tego konkretnego przypadku.
Sabbatha prowadząca blog lakierowy jest z wykształcenia informatykiem. Jej strona jest jak najbardziej rozwojowa, choć to tylko głupi temat lakierów do paznokci.
Stary 2012-04-13, 20:43   #1377
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Sabbatha prowadząca blog lakierowy jest z wykształcenia informatykiem. Jej strona jest jak najbardziej rozwojowa, choć to tylko głupi temat lakierów do paznokci.
Mam nadzieję, że i mnie to spotka .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:45   #1378
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to z Eveline, właściwie miałam, bo kupiłam rok temu i zauważyłam tylko lekką poprawę stanu skóry. Ale ja za bardzo biustu nie mam, żeby było co obserwować
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
WrednaMyszka - myślę, że te produkty to czysty marketing.
hehe, dzięki

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
No to ja też mam za duży? 65 ff.
A jakie ćwiczenia jeśli można spytać?

Cytat:
Perełki? tzn?

edit:
Cytat:
A dobrze, że przypomniałaś, bo nie mogłam Ci w ciągu dnia odpowiedzieć, a potem nie miałam siły nadrobić. Ja nie znam żadnego z tych i podejrzewam, że brak reakcji ze strony innych wskazuje na to samo Ekspertką od takich specjalistycznych mazideł jest ecrulo która ostatnio wpada i wypada, więc pewnie nawet nie czytała Twojego posta. Ale z tego co pamiętam, zachwalała zawsze jako najlepsze - serum z Avonu. Serum to posiadam i ja, jest ok - ale nie używam go na tyle regularnie, aby wypowiedzieć się o efektach.
Dzięki

Czyli generalnie lepiej nie wydawać na to kasy? Mnie chodzi tylko o ujędrnienie

Czas edycji: 2012-04-13 o 20:47
Stary 2012-04-13, 20:46   #1379
niecierpliwie
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny z Krakowa
Dołącze się do tej paplaniny,jeśli pozowlicie : D
niecierpliwie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:48   #1380
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez niecierpliwie Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny z Krakowa
Dołącze się do tej paplaniny,jeśli pozowlicie : D
sesja, czy co, parę dni i 3 świeżynki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości