|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
Cytat:
![]() No sportowa, górska np.. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Mal widziałaś: http://www.flickr.com/photos/rowan__.../54459070@N04/ ??? ![]() A jakby mi było w takim kolorze http://www.flickr.com/photos/sheryld...n/photostream/ ?
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2012-04-13 o 17:07 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Matka Smoka
|
Nie mogłam w ciągu dnia, więc będę teraz się mądrzyć na temat paznokietek z bloga.
No to jedziemy: Faktycznie nie załapałam, że to wpis gościnny. Bloga w ogóle nie czytałam, znalazłam się na nim przez gugla szukając swatchy tego lakieru. Nie tłumaczę się, przytaczam kontekst. Który tak naprawdę nie ma nic do rzeczy - zdania nie zmieniłam. Żadna z linii obrony wytoczonych przez Mallę do mnie nie przemawia. 1. Nie przeszkadzają mi urocze próby kosmetyczne jedenastolatki. Tylko powinny się odbywać w zamkniętej przestrzeni domowej, a nie w internecie. Tak samo nie bawią mnie zabawy pudrem kilkulatki na YT(WTF?). To jest zabawa, póki nie pokazuje jej się światu wystawiając na ocenę - bo jakakolwiek by była: dobra czy zła - jest nie na miejscu. W ten sposób dzieci pozbawia się radości z zabawy. Wszystkim się podoba w internecie - ekstra! dziecko czuje się wyróżnione, ważne. Nie podoba - dramat! dziecko ma niską samoocenę. Znika radość ,,tworzenia". Mamy kłamać w swojej opinii na temat tej estetyki, bo jest to dziecko? Jak długo? Do 18 r. ż.? A co wtedy z taką dziewczynką, która przez 7 lat czytała, że jej posty są urocze i nagle przeczyta ,,żenada"? I nie jest ważne, że to jest wpis gościnny. Takie rzeczy uzależniają - spodoba się - zaraz będzie więcej, a potem własny blog. Oczywiście nie winię tutaj jedenastolatki, tylko jej opiekunów. To ich zadaniem jest dać jej taką akceptację, żeby nie musiała jej szukać w internecie, a także ogarnąć zapędy swojego chorego ego, które każą im karmić się liczbą komentarzy pod dziełem swojego dziecka. 2. Nie mam nic przeciw blogom nastolatków jeżeli są w jakiś sposób twórcze i nie chodzi w nich tylko o pochwalenie się umiejętnością malowania lakierem. Wyobrażam sobie, że gdybym miała jedenastoletnią córkę Cholerkę, która chce prowadzić bloga kulinarnego lub ze swoimi pracami plastycznymi, to by mnie to nawet cieszyło - widzę w tym aspekt rozwojowy. Malowanie paznokci takim nie jest. Mam nadzieję, że mojej koślawej wypowiedzi nie zrozumiesz opacznie hiper W Twoim wydaniu blog kosmetyczny ma dużo szersze znaczenie i rolę inną, niż pokazanie ,,a tak dzisiaj pomalowałam sobie oko, nie ważne, że nijak". Nastolatki w tej akurat dziedzinie nie są w stanie ogarnąć tematu, ani być autorytetem.Oczywiście powyższa wypowiedź jest kompletnie pozbawiona sensu jeśli wychodzimy z założenia, że ,,internet jest dla ludzi", ,,wolność słowa", i ,,dla każdego znajdzie się miejsce". Ja uważam, że zalewa nas śmietnik z każdej ze stron i choćby po to, żeby w nim nie utonąć każdy czasem musi choć trochę protestować. Nawet Ineso |
|
|
|
#1354 |
|
Matka Smoka
|
Nie brałam (albo bralam a nie dostałam).
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia!Cytat:
A Ty?
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-04-14 o 16:36 Powód: cenzura |
||
|
|
|
#1356 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Jak się kiedyś zdecydujesz na spotkanie, to możemy pojechać razem i będzie pewność, ze dotrę, bo mnie dopilnujesz. Często się "cykam" przed spotkaniem ludzi z internetu w rzeczywistym świecie, więc miałoby to sens
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-04-14 o 16:32 |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze! A na jakim osiedlu mieszkasz?
![]() edit: To Ty nie byłaś jeszcze na spotkaniu z dziewczynami z tego wątku?
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-04-13 o 19:18 Powód: dopisek |
|
|
|
#1358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak chcesz to mogę sie z Tobą wybrać bo mieszkam bardzo blisko. Mogłybyśmy sie umówić na pętli autobusowej lub tramwajowej to bym Helcie w wózek i na spacer zakupowy zabrała. Padam, zaprowadziłam skodzinę do serwisu, w drodze powrotnej zjedliśmy obiad w Ikei i jak Helcia zaśnie to pakujemy do końca TŻ.
|
||
|
|
|
#1359 |
|
Copyraptor
|
Mama Ineso!
bylabym dzieckiem z najbardziej zadbana skora i wlosami na swiecie
|
|
|
|
#1360 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Wcięło mi pierwsze wpisy, tyle nadrabiania po 24h
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko nie wiem dziewczyny czy wy na pewno macie minimum wiedzy na jej temat ![]() Na szybko (można zawsze zabłysnąć w męskim towarzystwie): - reprezentacja mężczyzn ma 4 miejsce w światowym rankingu FIVB-a (to ogromny sukces!) -po wspaniałym i morderczym turnieju zapewniliśmy sobie udział w IO w Londynie (27.07-12.08.2012), szczypiorniści ostatnio odpali. - w pierwszy weekend czerwca w Katowicach zagramy 3 mecze, dzień po dniu, w ramach Ligi Światowej (w zeszłym roku staliśmy na podium z brązowymi medalami). W ogóle zeszły rok był super: brąz na Lidze Światowej, brąz na Mistrzostwach Europy i srebro na tym morderczym Pucharze Świata, gdzie spotkało się 12 najlepszych drużyn świata! - najlepszym klubem w Polsce jest Skra Bełchatów a najlepszy siatkarz to ZBIGNIEW BARTMAN (no dobra, powiem prawdę: Mariusz Wlazły (atak) i Bartosz Kurek (przyjęcie) ![]() moje notorycznie chcą pisać przez "RZ" !!! barany ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Ale mnie chodziło właśnie o to, że jeśli troszkę zrzuci to może odetchnie z ulgą i polubi swoje ciało. Napisałam "brzusio" pieszczotliwie Ja tu wyrzucam 6 dych na HH a po powrocie z pracy zastaję na kuchennym blacie ogromną kremówkę 10x10 w prezencie od Tż :slini sie: Nigdy nie schudnę ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
W lutym nie widziałam się z Tż 4 tyg i naprawdę ani się obejrzałam a już wrócił. Zobaczysz, będziesz miała to samo. Rozstania są czasem potrzebne. Wpadnie między Was powiew świeżości ![]() Masz jakieś plany na ten czas? Wizyta u rodziców czy rodziców u Was? Gdybyś miała jakieś problemy z Helcią albo miała dość samotności to daj znać. Na pewno któraś Cię uratuję (uwielbiam towarzystwo cudzych dzieci na stosunkowo krótki czas )
|
|
#1361 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę? Nie krytykowałaś wcześniej tych linków, które nieraz padały w wątku... http://www.youtube.com/watch?v=BCUdK...feature=fvwrel http://www.youtube.com/watch?v=uDcZ1...feature=relmfu Cytat:
Cytat:
Do 18 r.ż. będzie już tak wymiatać paznokciowo, że zatrudni hakerów, by jej pierwsze zdjęcia usunęli z internetu ![]() Cytat:
![]() To ja już się nie odzywam, mam 30.000 postów na Wizażu, bo rodzice nie nauczyli mnie samoakceptacji i szukam jej w internecie ![]() Nie wydaje mi się, by rodzice popchnęli tę dziewczynkę do tego niecnego czynu, jakim jest objawienie koślawego manicure w internecie. Cytat:
Czym się to różni od malowania akwarelek? To też sztuka wymagająca pracy i techniki. Ta dziewczynka nie opanowała ani jednego, ani drugiego, ale ma na to jeszcze czas. Taka osoba: http://www.obmawiamy.pl/wp-content/u...05-424x302.jpg pewnie też zaczynała od malowania w tajemnicy przed mamą najmniejszego paznokcia ![]() Gdyby ta mała teraz założyła bloga, zniknąłby, bo nikt by go nie czytał... Wg statystyk ok. 80% blogów pozostaje nieczytanych. Śmieci same się segregują.
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie zapytać jeszcze raz, pytałam rano, ale żadna z Was mi nie odpowiedziała, a zależy mi na Waszej opinii
Mam do Was pytanie. Zamierzam kupić serum do biustu, przejrzałam kilka produktów w KWC i wstępnie zdecydowałam się na to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...&sort=1&next=1 Dobra decyzja? Czy może polecicie mi jakieś inne? Dużo "Mój hit" ma to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...up.html&next=1, ale nie wszystkie recenzje były takie dobre, dziewczyny pisały, że się lepi i nie do końca działa. Które według Was jest lepsze? Co może jakieś inne powinnam kupić?
|
|
#1363 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mam to z Eveline, właściwie miałam, bo kupiłam rok temu i zauważyłam tylko lekką poprawę stanu skóry. Ale ja za bardzo biustu nie mam, żeby było co obserwować
|
#1364 |
|
Nie depcze krokusów
|
WrednaMyszka - myślę, że te produkty to czysty marketing.
|
|
#1365 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ekspertką od takich specjalistycznych mazideł jest ecrulo która ostatnio wpada i wypada, więc pewnie nawet nie czytała Twojego posta. Ale z tego co pamiętam, zachwalała zawsze jako najlepsze - serum z Avonu. Serum to posiadam i ja, jest ok - ale nie używam go na tyle regularnie, aby wypowiedzieć się o efektach.Cytat:
2. Bo ich nie otwierałam, jak większości padających tu linków Poza tym, rzadko coś tu komentuję, bo mi się nie chce tyle pisać a później przez pięć stron tego tłumaczyć (bo nie wyrażam się na tyle zgrabnie, żeby było jasne po jednym wpisie). Dzisiaj mi się nie wiedzieć czemu zachciało (dzień buntownika mam chyba - przed chwilą naskoczyłam na dziewczyny z Drugiego Wątku Krakowskiego ).3. Ale to Ty zaczęłaś jej bronić, że byłoby jej przykro jakby czytała nasze komentarze. 4. Nie popchnęli, ale nie wyperswadowali. 5. Nie, ale może niekoniecznie chwalić się tym na blogu. 6. No tu mnie rozwaliłaś To może napisz do ministerstwa propozycję zmian programowych na plastyce.
|
||
|
|
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale żeby od razu jeździć po dziewczynie?
Cytat:
A może nic nie wiedzieli? Każdy z Twoich pierwszych makijaży widziała mama? No nie musi, ale to był tylko jeden wpis. Gdyby miała własnego, nie występowałaby gościnnie. Czyli zdobienie paznokci to zajęcie dla niewykształconych solar?
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
W tym ze nosze dobrze dobrany biustonosz?
|
|
#1370 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Tak, jak Malla Ci napisała - profesjonalnej maski nie powąchasz, ale jakbyś chciała zaryzykować STACJONARNIE, to na Gertrudy jest dobry sklep pro ,,Saba". Kup sobie maskę Profis La Strada. Z szamponów: tą Ziaję med z apteki, o której pisałam/ alterrę lub babydream w rossmanie/ Fitomed w sklepie zielarskim. Odżywki drogeryjne: Ziaja bez spłukiwania z tej serii, do spłukiwania - inspiracje znów u myszki - http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...nacja%20włosów. |
|
|
|
|
#1371 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nojko - a jakie masz włosy i jaki efekt chcesz uzyskać? Większość tych, co opisała Myszka, na moich napuszonych i falowanych włosach kompletnie się nie sprawdza.
|
|
#1372 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
2. Przecież każdy negatywny komentarz z naszej strony powodował Twój sprzeciw - jak to nie jest obrona to nie wiem co. 3. Po pierwsze nie pisałam, że mama, tylko opiekun - ktoś to wstawił na blog, Ty tak napisałaś. 4. Ale ja się wypowiedziałam ogólnie o problemie, a nie o tej konkretnej dziewczynie. 5. To, co jest na tym zdjęciu to nie jest zdobienie paznokci. Nie wiem na czym to polega, ale moje wypowiedzi ogólne odnosisz do tego konkretnego przypadku, a te odnoszące się do tego przypadku, do ogółu ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Przez tą dyskusję spaliłam na amen garnek wraz z fasolą w środku - i tak starsznie mi śmierdzi w domu i ganek zepsuty |
|
|
|
|
#1374 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie bronię jej, bo jak pisałam, dla mnie jest nienormalne, że 11-latka maluje paznokcie i swojemu dziecku bym na to nie pozwoliła. W żaden sposób mnie jej post nie wzrusza, nie cieszy ani nie zniesmacza. Niech sobie będzie, nic mnie to nie obchodzi. W przeciwieństwie do wielu z Was nie rozczula mnie dziewczynka śpiewająca z tatusiem na You Tube. Koncertowanie z kilkulatką za pieniądze to dopiero problem, a nie jakiś jeden nieszkodliwy post. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sabbatha prowadząca blog lakierowy jest z wykształcenia informatykiem. Jej strona jest jak najbardziej rozwojowa, choć to tylko głupi temat lakierów do paznokci.
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe, dzięki ![]() Cytat:
A jakie ćwiczenia jeśli można spytać? ![]() Perełki? tzn? ![]() edit: Cytat:
Czyli generalnie lepiej nie wydawać na to kasy? Mnie chodzi tylko o ujędrnienie
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-04-13 o 20:47 |
|||
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny z Krakowa
![]() Dołącze się do tej paplaniny,jeśli pozowlicie : D |
|
|
|
#1380 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

?

?

W Twoim wydaniu blog kosmetyczny ma dużo szersze znaczenie i rolę inną, niż pokazanie ,,a tak dzisiaj pomalowałam sobie oko, nie ważne, że nijak". Nastolatki w tej akurat dziedzinie nie są w stanie ogarnąć tematu, ani być autorytetem.

. NIE WYRZUCAJCIE MNIE Z POWODU MOICH WAD CHARAKTERU
może się kiedyś zmienię