|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Cytat:
W zależności od tego kto co lubi, ale ja jednak np. zrezygnowałabym z majonezu (jest w niektórych sałatkach).Puchatku, gdzieś czytałam właśnie o tym, że ludzie, którzy się nie wysypiają częściej mają problemy z wagą. Poza tym myślę, że tak na logikę też pasuje ![]() a serek mam homogenizowany zwykły (3% tłuszczu - tyle wśród Pilosów było najmniej). Ogólnie to chcę trochę zaoszczędzić na jedzeniu,więc teraz sama Biedra i Lidl będą :P A pierdziu! W nocy królik nie dał mi spać, teraz sąsiad
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
no, no, to oczywiście tak :3
w ogóle, panienki, jak robicie zupkę to zabielacie jogurtem naturalnym? bo mi się warzy za każdym razem .. chyba tylko raz mi się udało nie zepsuć
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
przywitam się bo tak was czytam i czytam a nic nie napiszę , dlatego nie pisze bo narazie nie dietkuję , po świętach zostało odrobinke jedzenia, jeszcze mama mama mnie wkurzyła bo wczoraj przywiozla mi ciasto![]() jedna z was pisała (nie pamiętam kto ) o spadkach centymetrowych - że w biodrach 4 cm - jak to zrobiłaś? serio się pytam bo tez tak chcępisałyście o tych hulajhopach, o obciążonych, o jakichś nierównych, czarna magia, ja mam zwykły i ze mnie spada, może rzeczywiście musze dużo ćwiczyc to sie nauczę thenerdqueen - ja na diecie zabielam śmietaną, może nierozsądnie ale to wcale nie tak duzo kalorii - a do jakiej zupy wlewasz jogurt? bo chyba nie może być goraca, próbuj wlewać do ciepłej, jak ci sie nie zważy to nastepnym razem wlej do troszkę ciepłej, i td, az w końcu zobaczysz w jakiej temperaturze ci sie nie zważy. |
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
thenerd, ja raczej nie zabielam (tylko pomidorową), ale jak już to jogurtem
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
o łeeeeee, surimi to jednak nie moje smaki, fujfujfuj! ;_;
|
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
thenerdqueen - wazy Ci się boo jogurt jest zimny, a pewno wlewasz go prosto do zupy, weź odlej troszkę i wymieszaj wtedy z jogurtem i wlej całość. Jak zrobisz od razu to murowane jest to zważenie
|
#4657 |
|
Wtajemniczenie
|
no, próbowałam i tak i mi nie wychodziło.. może rzeczywiście jeszcze za gorąca zupa była :<
|
|
#4658 |
|
Konto usunięte
|
thenerdqueen
Ja zabielam sobie jogurtem też , tylko nie do całej zupy bo fakt waży się i nie wiem czy będzie dobry smak jak postoi mi z 3 dni . Tylko nalewam sobie do talerza i wtedy dodaje sobie jogurt i porządnie trzepaczką mieszam to i jak wiosłuje łyżką to mi to już bajka jak to wygląda na talerzu byle zjeść . ( zauważyłam też , że jogurt z biedry waży się , kupowałam ze Stokrotki i zupka ok i lepszy smak ) Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-04-13 o 18:53 |
|
|
|
#4659 |
|
BAN stały
|
Bottega no cieszę się że waga nie strzeliła do góry, to znaczy że efektu jojo nie będzie ^^ tylko że ostatnimi czasy jestem jakby nadęta
jakkolwiek to nie brzmi ^^ do @ jeszcze prawie 2tyg, wzdęć nie mam, a bandzior się zrobił jak u dzieci afrykańskich a co do ćwiczeń to jeśli ćwiczysz z obciążeniem [np. dodatkowe 10-20-30 kg] to powinnaś robić dzień przerwy, żeby dać mieśniom odpocząć - niezależnie czy to ramiona, klatka czy nogi. Natomiast jeśli ćwiczysz w domu, jakieś "lekkie" ćwiczenia to możesz je spokojnie wykonywać codziennie Powiem ci szczerze, że jestem ciekawa jak to z tym Panem P. jest - co mu tam we łbie siedzi najważniejsze żebyś Ty była szczęśliwa! ![]() thenerdqueen na początku stwierdziłam że robie tak rzadko zupy, że jak raz łyżkę śmietany 12% dorzucę to się wielka krzywda nie stanie, ale później przerzuciłam się na jogurty, a że pierzaste g*wno z nich wychodzi a nie zabielanie to robię teraz zupy czyste tylko od czasu do czasu jak robię pomidorową czy krupnik to wrzucam śmietany 12% pół na pół wymieszaną z jogurtem
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za baciki moje łobuziary
ona to potrafi schłostać Puchatku -dziękuję za słowa otuchy zresztą wszystkie jesteście bardzo pomocne bez wyjątku Bottega-fajny jest taki kurs,sama bym chętnie poszła,ale nie mam nigdy czasu się wybrać ![]() Smile-strasznie mi przykro z powodu chorób jakie ogarnęły twoją rodzinę.Wiem co to znaczy bo sama miałam taki okres w życiu gdzie bliska mi osoba zachorowała na nowotwór musisz być silna i sama szybko wracać do zdrowi.Będę za ciebie trzymała mocno kciuki gothika-ja jak robię zupkę to zabielam przeważnie śmietaną tak jak ty 12% i nie zważam za bardzo na ilość kalorii bo jak np.biorę 1 łyżeczkę to za wile kalorii to nie ma Thenerd-kochana ma!waży ci się bo się waży sosha-kochana ty się nie łam wagą Silvia-przyznaję się,że bardzo nie ładnie wyrafinowana-ja sama siebie nie poznaje idiotka ze mnie ehhh....Od dziś już wzięłam sie za siebie i ogarniam sie powoli po tym obżarstwie cholernym teraz już musi być tylko dobrze!nie poddaję się już do Świąt Bożego Narodzenia (a do tych Świąt już zamierzam być w granicach 65![]()
|
#4661 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za wszystkie rady
|
|
#4663 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chłostanie - 3XS - szybko, sprawnie i skutecznie ![]() Wagą się nie przejmuję bo płata mi figle od jakiegoś miesiąca! Także dzielnie się trzymam! Uwidziałam sobie 5 z przodu to tak będzie i basta! W ogóle ponawiam zapytanie CZY STOSOWAŁA KTÓRAŚ ZABIEGI BOROWINOWE? Bo czytałam dużo pozytywnych opinii jeśli chodzi o poprawę kondycji skóry - koloryt, napięcie, odtoksycznienie + antycellulitowe działanie i się zastanawiam czy warto sobie takie wiadereczko 10kg borowiny zamówić
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Konto usunięte
|
sosha nie słyszałam o zabiegach takich
____________ zakupiłam te brokuły z Lidla , że tak wspomnę promocja do niedzieli
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sosha nie stosowałam takiego zabiegu
|
|
#4666 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może spróbuj tak z 1400 na początek i zobacz co sie wydarzy? Oj ,5 blisko jak cholera! Mi brakuje troche wiecej, ale już czuję oddech piateczki na plecach ..a raczej na twarzy , bo ona wciąż przede mnąNigdy nie próbowałam takich cudaków, ja w ogóle jestem z buzią mega-ostrożna, bo mam cerę naczynkową i bardzo delikatną skórę, więc stosuję od lat sprawdzone rzeczy i nie eksperymentuję, bo i tak troche mi zajęło znalezienie czegoś co po1.mi nie szkodzi, po2.pomaga. Solara u mnie też odpada (wys.temp+UV) i Tobie też odradzam, bo to postarza ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
. Ale jak sie nie spi i w tym czasie nie je, to teoretycznie powinno sie spalać wiecej niz w czasie totalnego spoczynku=snu.Nie poszłam dziś do lidla, bo mąz chce jutro iść, ale przy najbliższej okazji polukam tam co i jak. A w biedronce byłam w piatek przed Świętami (2-gi raz w życiu), bo mi przyjaciółka poleciła pieluchy stamtąd, robi je pampers, a są 2xtańsze I chyba jeszcze tam wrócę, ale juz na spokojnie, bo w piątek był taki kocioł przedświąteczny, że nie dało sie nic pooglądaćOd 22.00 musi przestac wiercic
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-04-13 o 20:31 |
||||
|
|
|
#4667 |
|
Konto usunięte
|
omlet na słodko z jabłkami
2 jajka łyżka mieszanych orzechów łyżeczka cynamonu 2 łyżki muesli 2 łyżki otrąb (zwykłych, albo jabłkowych) małe jabłko 2-3łyżki jogurtu nat łyżeczka oliwy jajka, cynamon wymieszać dokładnie ze sobą na jednolitą masę dodać muesli, otręby i posiekane drobno orzeszki, wymieszać wlać na podgrzaną i natłuszczoną patelnię, smażyć na wolniuteńkim ogniu w tym czasie wyszorowac jabłko i pokroić na cieniutkie plasterki (tyle, aby pokryły 1/2omletu), resztę w kosteczkę gdy spód omletu będzie ścięty przerzucić na drugą stronę, na połowce ułożyć plasterki jabłka, złożyć na pół i dalej podgrzewać kostkę z jabłek wymieszać z jogurtem oomlet wyłożyć na ciepły talerz, obok ułożyć jabłka z jogurtem można jeszcze raz posypac cynamonem a co sądzicie o tym przepisie , on jest własnie z tamtej str . Robiła któraś z Was takie omlety ? |
|
|
|
#4668 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama tak robi, że nie daje bezpośrednio do garnka z zupą, tylko najpierw odlewa troche zupy na miseczkę, rozrabia w tym jogurt/śmietane (daje tez troche mleka)i dopiero to wlewa do garnka.---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
. Od siebie mogę Ci napisac (i z góry Cie przepraszam, bo zabrzmi to okrutnie ), ale zrobiłam to tak, że dietkowałam i nie przyjmowałam śmietków nawet od najbliższych. Mój brat zrobił świetne ciasta na Świeta i namawiał mnie, żebym chociaż tylko spróbowała , bo był bardzo z siebie dumny, ale odmówiłam. Rodzicom tez. Wiem, że to rodzina, wiem, że to Święta, ale postawiłam swoje dobro na I-szym miejscu . Na szczęście u mnie nikt sie nie obraża, ani nic z tych rzeczy Hulak a nie stosuje, ale Dziewczyny bardzo chwalą---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Thenerdqueen, własnie przeczytałam Twojego posta i sprawdziłam w google co to te surimi, bo nie wiedziałam i dopiero sie dowiedziałam, że te paluszki krabowe, to wcale nie krab, tylko zmielone ryby . Tyle lat gapiłam sie na to w zamrażarkach sklepowych z przekonaniem, że to nogi krabów---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Super , że masz takie podejście, naprawdę, od Ciebie i Bottegi uczę sie cierpliwościNic nie wiem o tych zabiegach, ale różnorakie błocka są powszechnie stosowane w spa, więc może warto spróbować? Tylko jakbys kupowała, to może z jakiegoś sprawdzonego miejsca/firmy, żeby Ci jakiś sprzedawca-krzak nie wcisnął błota z pobliskiego trawnika? No i spróbuj może na kawałek skóry na początek, żeby w razie czego nie zaszkodzić sobie za bardzo? Ja dzis zaszłam do rossmana i kupiłam balsam ujędrniający do ciała, nie taki typowy antycell, bo na tyłek i uda stosuję jeszcze co innego - serum, ale taki lżejszy balsam, co by napiąc i nawilżyc skórę całego ciała. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- CzarnaDamo, Ty tez zmieniłas avatarka... WyrafinowanySmak sprawił sobie takiego złotego, ale u Ciebie to widzę, że na maksa mroczno się zrobiło, bo to chyba strzyga jest? A skąd taka zmiana? Ja od jakiegoś czasu też myślę o zmianie avatara, ale że ksywka zobowiązuje , to myślałam, czy by nie zostawić mojego Puchatka, tylko w jakimś programie nie odchudzić mu brzucha
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
||||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Winnie the Pooh - no tak, to wazne by nie kusic sie świętami itp, teraz niby mam małą przerwę ale ciągnie mnie do diety i czekam i naprawdę chce mi sie tego, naprawdę u mnie to niespotykane bo zawsze miałam dość po 3 dniach a teraz odwrót o 180 stopni, no prawie 180
![]() rozbawiłas mnie z tymi nóżkami krabowymi i ty tez tyle zgubiłaś cm w biodrach - że gdzie indziej po 1 lub cm a w biodrach 4? bo od samej diety to chyba by tak nie poleciało |
|
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że Ci sie teraz chce dietkować, to wracaj do dietki, trzymam za Ciebie kciuki
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg cel III - 68 kg cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Winnie the Pooh - gratuluje wyników
i dzięki![]() możecie na mnie poklikac w podpsie?
|
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Puchatku-nie odchudzaj Puchatka
![]() No wiesz czarnaDama to czarnaDama ja lubię takie mroczne klimaty nie żebym jakąś satanistką była he he Wyrafinowana to nam tutaj złotka dodała ale Puchatek zostaje Puchatkiem z brzusiem,bo wtedy to nie byłby Puchatek ![]() Gothika-fajnie podchodzisz do tej dietki z dystansem i logicznym myśleniem bardzo się cieszę z tego powodu.A klikać mogę co sekunda tylko teraz lecę spać,jutro ci za to po klikam do oporu ![]() Superkas-a ten omlecik to ja sobie wypróbuje czyta się smakowicie więc pewnie i zjem go ze smakiem ![]() CZARNA WRACA DO WALKI Z KILOGRAMAMI!! DOBRANOC PIĘKNE ME!
96.4... Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-04-13 o 23:09 |
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
nie klikajcie!
k, moderacja już usunęła tego linka, który był nad moim postem
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-04-14 o 16:12 |
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
|
#4675 |
|
Konto usunięte
|
Czarna no właśnie mi też przepis na te omleciki też się podoba , dlatego pytałam czy robił ktoś , czy smaczne są .
_______________ thenerdqueen Gdzie nie klikać , że tu ? Czy w podpis u Gothika ? _____________ Nie wiem czemu u mnie nadwyżka 0,3 ![]() ![]() ![]() albo wiem ..chyba będzie @ może dlatego Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-04-14 o 11:31 |
|
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
mogłam się sprecyzować, przepraszam :3 w linka, który wstawił luk124.
|
|
#4677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co do krwi to może chwilowe jest z osłabienia, nigdy takiego czegoś nie miałam dlatego zdziwiłam się trochę. To burczenie trochę irytujące zwłaszcza na zajęciach, kiedy wszyscy wokół to słyszą xd Z okresem na pewno to nie jest związane, bo niedawno miałam. Cytat:
Kiedyś chciałam iść, żeby mi zrobili sztuczne rzęsy, żeby zobaczyć jak by to wyglądało. Jakaś zniżka kiedyś w przyszłości? ![]() Łoo boże Czarna zmieniłaś awatar, jak go zobaczyłam to się wzdrygnęłam Do świąt w grudniu jeszcze sporo czasu, także nic Nam teraz nie przeszkodzi i nie będzie wymówki ![]() Superkas - Co do omleta to robiłam coś podobnego z tym, że placek z jabłkami, otrębami i cynamonem i wyszedł pyysznie ![]() A Tak piszecie o cm, ostatnio przeglądałam moją pocztę i kiedyś zamawiałam sobie na necie tunikę. Ważąc 81 mierzyłam się w tyłku i było 112, a w wymiarach, które podawałam 3kg temu jest 104, więc spadło mi 8cm Czas wziąć się za ogarnianie mieszkania, ale mi się nie chce, w końcu słoneczko zawitało do mnie ![]() Pomierzyłam się i spadły mi cm!!! Wzrost: 169cm Ramię: 30cm Nadgarstek: 16cm Biust: 100cm Talia: 85cm -> 83cm [-2cm] Brzuch(tam gdzie boczki): 98cm -> 96cm [-2cm] Biodra (Pas): 100cm -> 95cm [-5cm] Tyłek: 104cm -> 101 cm [-3cm] Udo: 61cm Łydka: 42cm Łydka i udo, na których mi zależy najbardziej nic nie spadły (
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-04-14 o 12:00 |
||
|
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, ja też się przestraszyłam trochę, tam myślałam, że to chodziło o tego gostka, bo on chyba specjalnie założył konto, żeby zafundować nam jakiś spam czy cuś.
ja wczoraj bardzo ładnie, ruch był. wszystko na miejscu, ale obiecałam sobie, że ważę się raz na tydzień, bo już byłam uzależniona od wagi. wybrałam piątek zobaczymy co z tego wyjdzie. u mnie też dzisiaj słonecznie a, miałam się coś zapytać może wy się orientujecie. bo mam konto osobiste w wbk, na ich stronce cały czas sprawdzam jakie są moje środki i takie tam. jednak teraz mam dostępne środki ok. 100zł a saldo 180. o co chodzi? to znaczy, że mam 100 czy 180 na koncie? nie bardzo się w tym orientuję btw czarna twój awatar mrozi brrr. aż się boję na niego patrzeć
Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2012-04-14 o 12:00 |
|
|
|
#4679 |
|
Wtajemniczenie
|
masz 100, a 80 jest w zablokowanych środkach, bo może płaciłaś kartą albo zleciłaś przelew i nie jest jeszcze zaksięgowane
ja tak mam w mbanku też, przy płaceniu kartą właśnie.mnie sie av Czarnej podoba, poza tym Sataniści nie są źli. o. zły PR mają, ale często to bardzo fajni ludzie. nie patrzmy przez pryzmat nergala i babci z moherowym kapelutkiem
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-04-14 o 13:02 |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Sosha, też tak właśnie myślałam o tych ćwiczeniach
a co dookładów,to nic nie piszę, bo nic o tym nie wiem ![]() U mnie waga też raz w górę raz w dół, ale powiem Ci, że już nie mam takiego parcia, że "jużterazwtejchwili! MUSZĘ mieć 59!", trochę mam w dupie tę wagę ![]() Cytat:
Trochę (no.. więcej nić trochę) smutno. W ogóle to dziś rano naszarodzinna "czarownica" (jak ja to mówię, a tak naprawdę to... wróżka, no coś w tym stylu) powiedziała (mojej mamie, a ta mnie), że rozstanę się z K., że w jego życiu zajdą jakieś duże zmiany, a ja wyjadę. Chyba... chyba nie chcę wto wierzyć. I po raz kolejny nie chcę, żeby coś, co oni mówi się sprawdziło. Puchatku, ojj baaardzo dużo cierpliwości trzeba mieć żeby się w to bawić. TRochę się wczoraj denerwowałam,zgrzytałąm zębami ze złości jak coś nie szło, bo kurde napierw długo rozdzielam rzęsy,żeby wyłapać tę młodą do której dokleję,odwracam się po rzęsę sztuczną, a mój przedziałek już znikł Dotego oślepnąć idzie, albo oczopląsu można dostać Ale fajnie to![]() Dzielnie się trzymałaś z dietąi ćwiczeniami - to prawda ![]() Silvia, pewnie no no no tyle cm mniej w tyłku! no i teraz w biodrach! ![]() Boże, ona jest głupia
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

W zależności od tego kto co lubi, ale ja jednak np. zrezygnowałabym z majonezu (jest w niektórych sałatkach).
gdzieś czytałam właśnie o tym, że ludzie, którzy się nie wysypiają częściej mają problemy z wagą. Poza tym myślę, że tak na logikę też pasuje

, dlatego nie pisze bo narazie nie dietkuję
, po świętach zostało odrobinke jedzenia, jeszcze mama mama mnie wkurzyła bo wczoraj przywiozla mi ciasto
) o spadkach centymetrowych - że w biodrach 4 cm
- jak to zrobiłaś?

jakkolwiek to nie brzmi ^^ do @ jeszcze prawie 2tyg, wzdęć nie mam, a bandzior się zrobił jak u dzieci afrykańskich 

i jeszcze raz

A skąd taka zmiana? Ja od jakiegoś czasu też myślę o zmianie avatara, ale że ksywka zobowiązuje
Dotego oślepnąć idzie, albo oczopląsu można dostać