Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 19:55   #3331
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Co tak cicho?
Spałam ponad godzinkę i prawie nic do nadrobienia nie mam
Ja siedze i co jakiś czas odświeżam strone i nic.

Znalazłam bajer dla mojego Filipa http://www.loopysworld.pl/mod/news/city/1/
przy najbliższym zasileniu gotówką pojedziemy tam.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:56   #3332
doris888
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej jest zrobić wymaz GBS ? ile mniej więcej czeka się na wyniki? czy trzeba coś kupić do tego wymazu?
ja robiłam w 34tc, czeka się u mnie 7 dni, koszt- 27zł

Cytat:
A jeśli chodzi o Twoje L4, to ja w 100% zgadzam się z Twoim mężem. Nie pierwszy i nie ostatni raz lekarz się tak pewnie pomylił. Na chłopski rozum, to co:
- zwolnić Cię nie mogą, bo jesteś w ciąży, a poza tym powodu jako takiego nie mają,
- miałaś chodzić przez te dwa tygodnie niby do pracy? Nawet jeśli, to nie chodziłaś i co? Najwyżej Ci nie zapłacą za te 2 tygodnie.
Moim zdaniem wypiszą Ci na te dwa tygodnie urlop. Pracodawcy będzie zależało, żeby ciągłość w zusie była, bo w przeciwnym razie znowu będzie Ci musiał wypłacić pierwszy miesiąc zwolnienia. Ale to już jego problem. Bo L4 masz od tamtego roku, tak?
Generalnie ja, na Twoim miejscu, w ogóle bym się nie przejmowała. Niech się martwi teraz pracodawca i lekarz co z tym dalej zrobić. Moim zdaniem konsekwencji Ty nie poniesiesz żadnych.
zgadzam sie z Gabbi w 100% nie martw się bo Ty nie zawiniłaś, a prawda jest taka że z pracy mogli Cię wcześniej powiadomić że nie mają ani zwolnienia ani Ciebie nie ma w pracy
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:58   #3333
anulka4771
Wtajemniczenie

Jeżu kolczasty ale jestem spuchnięta,obrączka wbiła mi się w palce a już teraz jej nie sciągne.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 19:59   #3334
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
.
Podpowiedzcie proszę ile czeka się na wyniki badań na gbs??
u mnie 7 dni
Stary 2012-04-13, 20:03   #3335
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Danie:
opakowanie szpinaku (według uznania rozdrobniony lub liściasty) ja wolę rozdrobniony
do tego do smaku 4-5 dużych ząbków czosnku wyciśnietych
sól i pieprz do smaku
duża śmietana 400ml- polecam 18% bo się rzadziej ścina
2 jajka w całości
ok. 20dkg sera żółtego zamiennie lazur (ale nam teraz nie wolno, więc daję żołty zwykły)

szpinak rozmrozić i rozpuścić na łyżce margaryny lub masła, dodać czosnek, sól pieprz i dusić do wyparowania wody - nie polecam całkowicie odparowiać bo może być gorzki
ser żółty pokroić w kostkę taka ok 2X2 cm i dodać do szpinaku i mieszać do rozpuszczenia sera - powinna wyjść taka ciągnąca się konsystencja
śmnietanę wymieszać z dwoma jajami
zmniejszyć gaz i śmietanę z jajkami dodać do szpinaku i mieszać. Calośc należy doprowadzić do lekkiego bulgotania, ale nie za mocnego, bo inaczej się śmietana zsiądzie i zrobią się grudki. Czasami dobrze jest śmietanę wyciągnąc wcześniej, żeby doszła do siebie i nabrała temp. pokojowej.
Podawać z makaronem - tutaj pełna dowolność. Ja lubię penne lub muszelki.
Ta ilośc wystarcza na 4 duże porcje.
Smacznego
dziekuje na pewno wyprobuje w najblizszym tygodniu

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Timii jakaś masakra z tym zwolnieniem. Ja rozumiem, że ograniczają i dają tylko w uzasadnionych przypadkach, w Polsce l4 w ciąży bywa nadużywane, ale bez przesady 8-9 miesiąc to już mało która kobieta dobrze znosi i odpoczynek przed tym co nas czeka jest jak najbardziej wskazany.
zgadzam sie niuniuniau, dobrze to ujełaś.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Jeżu kolczasty ale jestem spuchnięta,obrączka wbiła mi się w palce a już teraz jej nie sciągne.
ja obrączki to już kilka m-cy nie noszę nie to żebym była aż tak spuchnięta tylko po prostu niewygodnie się zrobiło.

odpoczywać dziewczyny a nie na wizażu siedzieć ja właśnie sobie drzemkę uciełam a co, należy mi się wkońcu wstaję codziennie o 5.50!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:05   #3336
doris888
Rozeznanie

Cytat:
ja dziś też po raz pierwszy musiałam zdjąc obrączkę bo zaczeła mi wrastać w palec a jeszcze ostatnio o tym myślałam że fajnie że paluchy mi nie puchną i cały czas mam luz na palcu
Stary 2012-04-13, 20:07   #3337
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja dziś też po raz pierwszy musiałam zdjąc obrączkę bo zaczeła mi wrastać w palec a jeszcze ostatnio o tym myślałam że fajnie że paluchy mi nie puchną i cały czas mam luz na palcu
goło mi się zrobiło na palcu gdzie nosze zaręczynowy bo obrączke ściągne jutro rano jak nie zapomne

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 20:14   #3338
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

odpoczywać dziewczyny a nie na wizażu siedzieć ja właśnie sobie drzemkę uciełam a co, należy mi się wkońcu wstaję codziennie o 5.50!
Pewnie że Ci się należy!
Ja gdybym pracowała to tylko praca i sen, nic bym chyba nie gotowała ani sprzątała.
Stary 2012-04-13, 20:14   #3339
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
goło mi się zrobiło na palcu gdzie nosze zaręczynowy bo obrączke ściągne jutro rano jak nie zapomne
Ja "z gołymi rękami" chodzę już od baaardzo dawna. I tak mi się czasem smutno robi jak patrzę na dłoń męża i obrączkę. Ciekawe czy po porodzie wcisnę obrączkę i pierścionek na paluchy.

edit. a cisza to chyba oznaka rozpoczynającego się weekendu

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:25   #3340
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Kotku ja też ledwo daję radę funkcjonować, druga ciąża to jakaś masakra przy maluchu w domu. A co do burdelu w domu to nie dość, że nie mam sił na sprzątanie to jeszcze jak w końcu zbiorę się w sobie i ogarnę ten meksyk to po godzinie nie ma znaku bo mały szogun buszuje i nic jej nie obchodzi, że matka dopiero co posprzątała.
Mojemu wystarczy 15 minut, ale często wyrabia się w 10. Twoja, jakby się postarała, na pewno też by dała radę Zdolne mamy dzieci

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja robiłam w 34tc, czeka się u mnie 7 dni, koszt- 27zł

zgadzam sie z Gabbi w 100% nie martw się bo Ty nie zawiniłaś, a prawda jest taka że z pracy mogli Cię wcześniej powiadomić że nie mają ani zwolnienia ani Ciebie nie ma w pracy
Dzięki. No w sumie to też racja - powinnam wiedzieć przynajmniej przed tygodniem, że nie ma zwolnienia! Bo przecież mam tydzień na jego dostarczenie, a tu dowiaduję się po dwóch, że niczego nia mają. Tylko wiesz, moja firma to moloch, zatrudnia ludzi w tysiące, więc właściwie i tak powinnam się cieszyć, że mam fajną sekretarkę, która jakoś trzyma rękę na pulsie i do mnie od razu zadzwoniła z newsem dnia...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-13 o 20:19
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:27   #3341
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Daj dzidzi spokój! Ma mniej miejsca. Wypycha się i przeciąga leniuszek. A kopie w stronę jelit!
Taaa...ciekawe czy dzidzia mi da chwilę spokoju jak będzie już na świecie

Cytat:
Wzięło mnie na tworzenie Z nudów. Wiem, że faworyt już jest, ale co tam

1. Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają
2. Która następna? Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.
3. Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie?
4. W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy
Super
A jakby zmienić 1 opcję na taką:Wiosna za oknem, wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają

Byłam dziś u fryzjera w końcu i mam nadzieję, że już nie będe miała problemów rano z tym co zrobić z moimi kudłami, żeby wyglądały choć troszkę przyzwoicie, bo w czasie ciąży powariowały i już same nie wiedzą czy się kręcić czy prostować

A w Pepco są bodziaki, pajace i spodenki za 7,99 zł bardzo kolorowe, ale powstrzymałam się, bo mam tego już za dużo, a przydałyby mi sie teraz tylko kaftaniki.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:34   #3342
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Anulka - polecam! my też tam chodzimy dość często Michaś za pierwszym razem nie wiedział ze szczęścia, gdzie najpierw polecieć tylko że dodatkowe atrakcje typu jazda kolejką się płaci, co jest trochę nie w porządku, bo można np. nawet nie mieć przy sobie pieniędzy, a dziecko rozczarowane... - ogólnie trzeba być przygotowaną na dodatkowe wydatki prócz wejściówki. Z rad praktycznych - weź bluzeczkę z krótkim rękawem, bo Filip będzie mokry i cienkie jakieś spodnie. Wodę można kupić na miejscu - ceny normalne - jedzenia też. Można wybrać się na kilka godzin i zjeść tam np. obiad i jakieś lody Mają sympatyczne, wydzielone miejsce typu baru. Jedzenie dla dzieci nie jest smażone na głębokim tłuszczu. Koniecznie weź mu coś na przebranie po zabawie a dla siebie jakieś balerinki najlepiej - bo trzeba przebrać buty! można chodzić w skarpetkach tylko albo dadzą Ci takie wstrętne ochraniacze z worka foliowego na buty, jak nie masz do przebrania.
Może kiedyś się tam spotkamy z dzieciakami

Czas edycji: 2012-04-13 o 20:43
Stary 2012-04-13, 20:37   #3343
GaTTa
Raczkowanie

Witajcie
Nadrobiłam was uffff
Wczoraj z SR zwiedzaliśmy porodówkę, trochę mnie to przeraziło, ale przynajmniej wiem jak to wygląda. Strach mnie obleciał ....
Dziś pojechałam do pracy zawieść L4 zasiedziałym się trochę a przy okazji zrobiłam ze sobą porządek Pedicure, kosmetyczka fryzjer czuję 100 razy lepiej i piękniej
Ja będę robić posiew z pochwy w poniedziałek to już będzie końcówka 36 tygodnia.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:37   #3344
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

A w Pepco są bodziaki, pajace i spodenki za 7,99 zł bardzo kolorowe, ale powstrzymałam się, bo mam tego już za dużo, a przydałyby mi sie teraz tylko kaftaniki.
Ja akurat pajaców potrzebuje, bodziaków mam pełno, moze jutro zalecę do mojego pepco i obczaje co jest. Dzięki za info
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:38   #3345
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Taka reakcja na przymusowy celibat
Stary 2012-04-13, 20:49   #3346
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Dziewczyny mam takie pyt. jak bedziemy wychodzic ze szpitala to czego trzeba użyć - podkładów poporodowych czy jakis duzych podpasek?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:56   #3347
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pyt. jak bedziemy wychodzic ze szpitala to czego trzeba użyć - podkładów poporodowych czy jakis duzych podpasek?
Ja nawet nie pamiętam, z czym wychodziłam ale chyba z podkładem, bo podpasek nie brałam (chyba???), więc to raczej musiał być podkład ale jak masz blisko do domu i nie będziesz jakoś tragicznie krwawić, to możesz sobie wziąć na samo wyjście jedną always taką nocną.
Stary 2012-04-13, 21:03   #3348
Timii
Rozeznanie

dziewczyny czy macie już kupione torby do wózka? niektóre z was pewnie miały z wózkiem w zestawie ale ja niestety nie. wiem że kism się już chwaliła swoją. ja ciągle nie mam i nic mi sie nie podoba myślicie że da się obejść bez jeśli nie kupię czy to raczej niezbędne??
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:19   #3349
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja sobie kupię jedno opakowanie podkładów (jakieś bella czy coś) w razie jakbym bardziej krwawiła i jakieś wielkie podpaski w razie jakbym mniej krwawiła A potem to już raczej podpaski.

Cytat:
dziewczyny czy macie już kupione torby do wózka? niektóre z was pewnie miały z wózkiem w zestawie ale ja niestety nie. wiem że kism się już chwaliła swoją. ja ciągle nie mam i nic mi sie nie podoba myślicie że da się obejść bez jeśli nie kupię czy to raczej niezbędne??
Ja miałam przy wózku, ale ja myślę, że taka torba jest potrzebna, żeby w czymś mieć te wszystkie gadżety dla dziecka (pieluszka, ubranko na zmianę, przewijak itd. - trochę tego jest)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:21   #3350
missmalezji
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!
Dla mnie dzisiaj to prawdziwy piątek 13-go...Pobieżnie was przeczytałam, na więcej nie mam siły,od 5 na nogach. idę spać,a jutro będę pisać pracę.. może w niedzielę nadrobię.
Buziaki,udanego weekendu!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:30   #3351
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Dla mnie dzisiaj to prawdziwy piątek 13-go...Pobieżnie was przeczytałam, na więcej nie mam siły,od 5 na nogach. idę spać,a jutro będę pisać pracę.. może w niedzielę nadrobię.
Buziaki,udanego weekendu!

Wzajemnie
odpoczywaj a jutro ładnie pisz
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:55   #3352
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie Dzieciak musi mieć frajdę w takim miejscu A za naszych czasów wystarczył trzepak, kawałek kredy.

Właśnie wyszłam z pod prysznica i źle się czuję. Za szybko w łazience się podniosłam na równe nogi i zrobiło mi się słabo Przyszłam teraz na łóżko, ale jakoś nie mogę dojść do siebie

Wysmarowałam ciałko kremem Precz z rozstępami
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 22:03   #3353
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Anulka - polecam! my też tam chodzimy dość często Michaś za pierwszym razem nie wiedział ze szczęścia, gdzie najpierw polecieć tylko że dodatkowe atrakcje typu jazda kolejką się płaci, co jest trochę nie w porządku, bo można np. nawet nie mieć przy sobie pieniędzy, a dziecko rozczarowane... - ogólnie trzeba być przygotowaną na dodatkowe wydatki prócz wejściówki. Z rad praktycznych - weź bluzeczkę z krótkim rękawem, bo Filip będzie mokry i cienkie jakieś spodnie. Wodę można kupić na miejscu - ceny normalne - jedzenia też. Można wybrać się na kilka godzin i zjeść tam np. obiad i jakieś lody Mają sympatyczne, wydzielone miejsce typu baru. Jedzenie dla dzieci nie jest smażone na głębokim tłuszczu. Koniecznie weź mu coś na przebranie po zabawie a dla siebie jakieś balerinki najlepiej - bo trzeba przebrać buty! można chodzić w skarpetkach tylko albo dadzą Ci takie wstrętne ochraniacze z worka foliowego na buty, jak nie masz do przebrania.
Może kiedyś się tam spotkamy z dzieciakami
Filip uwielbia takie rzeczy ale jeszcze nigdy aż w tak dużym "placu zabaw"nie był.Pokazałam mu dzisiaj w internecie to już był tak podjarany.A czy ja w ciąży moge tam wejść?Bo żadnej informacji nie mogłam na ten temat znalezć.Sama bym z chęcią zamieniła się w dzieckoChoć na chwilęDzięki za cenne porady.
Cytat:
Ja mam torbę po Filipie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Fajnie Dzieciak musi mieć frajdę w takim miejscu A za naszych czasów wystarczył trzepak, kawałek kredy.

Właśnie wyszłam z pod prysznica i źle się czuję. Za szybko w łazience się podniosłam na równe nogi i zrobiło mi się słabo Przyszłam teraz na łóżko, ale jakoś nie mogę dojść do siebie

Wysmarowałam ciałko kremem Precz z rozstępami
Ale idzie kasy na takie zabawy.Lecz czego się nie zrobi dla dziecka.Filipa proszę mama mnie rozbraja,już mam miękkie nogi
Ja się smarowałam przez całą ciąże ziajką.Narzekałam na swędzącą skóre ja to drapałam i robiły mi się rany.Kupiłam w aptece pharmaceris i uwaga wszystko jak ręką odjął,smaruje się rano i wieczorem ulga niesamowita.Brzuch wrócił do porządnego stanu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 22:11   #3354
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja smaruję się od początku oliwką i kremami Hipp i Babydream. Póki co nie wyszedł mi ani jeden dziad, skóra mnie nie swędzi. Pozostaje mieć nadzieję, że tak już zostanie
Stary 2012-04-13, 22:11   #3355
rozowa1987
Zadomowienie

dziewczynki macie kaftaniki ja nie mam ani jednego,czy są wogóle potrzebne czy bodziaki same wystarczą?spioszków tak samo nie mam takich bez rękawków
Stary 2012-04-13, 22:28   #3356
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Filip uwielbia takie rzeczy ale jeszcze nigdy aż w tak dużym "placu zabaw"nie był.Pokazałam mu dzisiaj w internecie to już był tak podjarany.A czy ja w ciąży moge tam wejść?Bo żadnej informacji nie mogłam na ten temat znalezć.Sama bym z chęcią zamieniła się w dzieckoChoć na chwilęDzięki za cenne porady.
.
Pewnie, że możesz! Tam są kobiety w ciąży, nawet z wózkami z maluszkami takimi, które nie chodzą i starszym dzieckiem - starsze szaleje, a mama zajmuje się maluchem można sobie wygodnie posiedzieć na kanapach, nawet się położyć, wypić soczek, a dzieciaki szaleją i fajne jest to, że płaci się za dziecko, a nie osoby dorosłe! czyli jak idziecie z mężem i Filipem to płacicie tylko za Filipa! My chodzimy raczej w tygodniu, bo w weekendy jak dla mnie jest za dużo ludzi.
A same te konstrukcje są ogromne - sięgają drugiego piętra! dzieciaki wchodzą po tych konstrukcjach,a dorośli schodkami na górę - na tym górnym piętrze są takie małe rowerki i miasto szeryfa
My się chyba wybierzemy w czwartek, bo tak się złożyło, że nie mam opieki na ten dzień i będę musiała Michałka jakoś zagospodarować, a na plac zabaw to on zawsze chętnie

Czas edycji: 2012-04-13 o 22:40
Stary 2012-04-13, 22:32   #3357
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki macie kaftaniki ja nie mam ani jednego,czy są wogóle potrzebne czy bodziaki same wystarczą?spioszków tak samo nie mam takich bez rękawków
Właśnie ja też nie mam kaftaników, a przydałoby się kilka.
Tak sobie dzisiaj uzmysłowiłam, że taki kaftanik w szpitalu może być bardziej praktyczny niż bodziak. W razie jakichkolwiek badań, czy podpięcia pod cokolwiek, łatwiej jest rozpiąć kaftanik, niż zdejmować całe body.
Stary 2012-04-13, 22:32   #3358
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tylko, że nigdy w życiu ani razu nie ubrałam Michałka w kaftanik ani śpiochy przy bodziakach i pajacykach to te wszystkie kaftaniki itp. są tak meganiewygodne, że naprawdę, ani razu ich nie użyłam. Michał non stop był albo w pajacykach albo bodziakach albo rampersach - w zależności od pogody. Rozpięcie pajacyka to sekunda. Ale to tylko moja opinia, wiadomo, że ktoś woli jedno a kto inny drugie może ktoś lubi kaftaniki... ja uzywałam najczęściej pajacyków.

Czas edycji: 2012-04-13 o 22:38
Stary 2012-04-13, 22:38   #3359
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Powiem Ci tylko, że nigdy w życiu ani razu nie ubrałam Michałka w kaftanik ani śpiochy przy bodziakach i pajacykach to te wszystkie kaftaniki itp. są tak meganiewygodne, że naprawdę, ani razu ich nie użyłam. Michał non stop był albo w pajacykach albo bodziakach albo rampersach - w zależności od pogody. Rozpięcie pajacyka to sekunda.
już się zestresowałam ale mnie uspokoiłaś,spiochów mam tak samo mało kurcze musze chyba jeszcze dokupić? ile tak sztuk potrzeba miec w domku?
Stary 2012-04-13, 22:40   #3360
ladybird_1987
Rozeznanie

Widzę że jest kapukat!
Poczekam aż napiszesz co u Ciebie, może focia?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości