Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.6 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 13:19   #631
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
hehe Monia to są z tamtego roku z Hiszpanii 2011 rok
to była normalna wycieczka z biura podróży tylko że młodzieżowa .
Nie pilnowali Nas robiliśmy co chcieliśmy , tylko na posiłki trzeba było wracać To były ludzie z całej Polski nawet starsi ode Mnie bo to do 25 roku życia zapisać się można było także było w miarę fajnie
a Młodo wyglądam ? dużo osób dziwi się ze wyglądam tak młodo a mam tyle lat
aaahhhhaa no to wszystko jasne
super taka wycieczka ! tylko pozazdrościć
na prawdę młodo wyglądasz i to bardzo

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Monia już mi przeszło ze ścinaniem włosów już nawet nie chcę taką fazę miałam tylko ostatnio ja właśnie chcę mieć długie ale wkurza mnie to zapuszczanie i czekanie, a mi tak wolno rosną dobrze, że wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi i nie brałam żadnych specyfików na włosy, nawet o nie tak nie dbałam, bo dzień w dzień prostowałam i suszyłam a mimo to urosły
Od dziś biorę Vitapil a jutro zrobię sobie tą maseczkę wax, mam nadzieję, że coś pomoże na moje włoski i będą ładniejsze

A u Ciebie widzę dobrze to bardzo mnie cieszy ja też zawsze kupuję kosmetyki jak jestem w Niemczech, bo bardziej się opłaca no to teraz się obkupisz i w ogóle moim zdaniem są lepsze jakościowo
Ja zawsze nakupuję tam lakierów i są takie fajne, że długo się trzymają, a do tego nie gęstnieją jak te co u nas kupuję
Porób koniecznie zdjęcia i nam pokaż
a jak mieszkanie? Zadowolona jesteś? Bo mąż coś mówiłaś narzekał, że do remontu.
no więc musisz teraz też odpuścić trochę, nie zwracać na włosy aż takiej uwagi i moment Ci urosną

U mnie na prawdę fajnie póki co - w ogóle nie tęsknie za moim miastem i Polską, jedynie za synkiem ale jeszcze trochę i się zobaczymy Myślę że mogłabym tu na stałe zostać, nawet wracać nie chcę :P
Kosmetyki to na prawdę są tańsze i lepsze. Lakierów do paznokci nie kupowałam jeszcze więc nie wiem ale tusz czy podkład są super! Tusz to nawet widać że nigdy nie otwierany i świeżutki a te co są w Rossmannie to zawsze widać że otwierane były i w połowie już wyschnięte.
Zdjęcia muszę koniecznie porobić! Wczoraj jakoś nie było kiedy i gdzie bo pogoda brzydka była ale może dzisiaj się coś uda pstryknąć a jak nie dziś to caly weekend będę pstrykać
Mieszkanie moim zdaniem fajne i wcale aż tak dużo tu remontu nie trzeba robić, podłogi wystarczy położyć i troche ściany poprawić i pomalować (położyć tapety). Więcej roboty to tylko w kuchni bo tam najgorzej jest ale reszte szybko się zrobi

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:45   #632
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Monia no u nas w Rossmannie to zawsze wszystko pootwierane :/
Cieszę się, że Ci się podoba i nie chcesz wracać na pewno szybko się tam zadomowisz No a starszy synek też niebawem do Was przyjedzie, więc szybko zleci

Co do włosów, to własnie staram się tak robić, tyle że ja kiedyś to nigdy nie przywiązywałam wagi do tego czy są zniszczone czy nie, byle by mieć ładnie zrobione i wyprostowane zawsze co dwa miesiące chodziłam na pasemka i obcinanie, więc te zniszczone końce zawsze obcięłam a teraz mimo że dbam to końce i tak mam rozdwojone i się kruszą i to mnie wkurza właśnie.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cocktail co u Ciebie kochana? Dawno się nie odzywałaś
Stary 2012-04-13, 14:15   #633
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

Cocktail co u Ciebie kochana? Dawno się nie odzywałaś
Jestem jestem Wiecie jak to tż przyjechał w sumie ciągle razem siedzimy. Teraz przyszłam do domku to mam trochę czasu to nadrabiam zaległości. Teraz na weekend jeszcze muszę się uczyć, bo w przyszłym tyg mam 2 koła ;/ W środe na szczęście nie było Do tego dochodzi pisanie pracy nie wiem jak to wszystko razem ogarnąć ;/ Wczoraj dostałam sprawdzoną cześć pracy wiec muszę zrobić małą korektę i pisać dalej ;/
A tak poza tym to wszystko ok Póki co się nie ważę bo mam @.
Nie odpiszę Wam bo chyba z 10 stron nadrabiałam i nie ogarniam

Dziewczynki mam do Was prośbę jak macie chwilkę wypełnijcie mi ankietę Trzeba usunac spację
http: //www. ankietka. pl/ankieta/82477/zastosowanie-witamin-w-kosmetologii. html

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:35
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:30   #634
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny załamałam się ! dziś weszłam na wagę i zobaczyłam że przytyłam około 5-6 kg ..
Dajcie mi trochę waszej motywacji bo nie daje rady !!
Szczególnie Moja zmorą są wody słodkie !! nie potrafie ich przestac pić , słodyczy nie jem dużo ale codziennie jakaś czekoladkę zjem .
Niewiem jeśli któraś miała takie problemy z słodką wodą niech mi doradzi żebym przestała je pić , pije mineralna ale rzadko , herbat wogole nie uznaje ! Może macie jakieś metody lub coś
myslę, ze najlepiej jest po prostu sobie uswiadomić, jakie to swinstwa. Przytyłaś 5-6 kg - to nie mało, moze pomysl w ten sposob, że jeśli nie przestaniesz pić coli itp, to przytyjesz kolejne 6. A wtedy to już Ci tak wszystkie nie bedziemy prawic komplementow
A jeśli perspektywa gorszego wyglądu na Ciebie nie działa, to musisz sobie uświadomić, co w siebie wlewasz i jakie to moze miec konsekwencje dla Twojego zdrowia. Nie wiem czy wiesz, ale nasz organizm nie trawi białego cukru. Nie jest w stanie po prostu tego zrobic. Moze to miec katastrofalne skutki dla całego organizmu, a najbardziej dla trzustki - nawet nie mając w rodzinie chorob cukrzycowych pijąc je regularnie jesteś bardzo narażona na cukrzycę. Cukrzyca wbrew pozorom nie jest chorobą ludzi chorobliwie grubych, a życie z nią do łatwych nie należy, czasem jest niebezpieczne. Już nie wspominam o ilości chemii, którą w siebie pakujesz.
Wiem o czym piszę, z autopsji. Ja zupełnie odrzuciłąm gazowane słodkie napoje, na początku też było trudno, ale konsekwencja i powtarzanie sobie w myslac "śpiączka cukrzycowa" za każdym razem gdy piłam colę skutecznie mnie odrzuciły. Oczywiście raz na jakiś czas mi się zdarzy, chociaż nie piłam słodkiego sztucznie słodzonego napoju już chyba z rok
Mam nadzieję, że sobie przemyślisz sprawę, i myśl sobie o pipsonie, jak bedziesz pić gazowane!
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:37   #635
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
myslę, ze najlepiej jest po prostu sobie uswiadomić, jakie to swinstwa. Przytyłaś 5-6 kg - to nie mało, moze pomysl w ten sposob, że jeśli nie przestaniesz pić coli itp, to przytyjesz kolejne 6. A wtedy to już Ci tak wszystkie nie bedziemy prawic komplementow
A jeśli perspektywa gorszego wyglądu na Ciebie nie działa, to musisz sobie uświadomić, co w siebie wlewasz i jakie to moze miec konsekwencje dla Twojego zdrowia. Nie wiem czy wiesz, ale nasz organizm nie trawi białego cukru. Nie jest w stanie po prostu tego zrobic. Moze to miec katastrofalne skutki dla całego organizmu, a najbardziej dla trzustki - nawet nie mając w rodzinie chorob cukrzycowych pijąc je regularnie jesteś bardzo narażona na cukrzycę. Cukrzyca wbrew pozorom nie jest chorobą ludzi chorobliwie grubych, a życie z nią do łatwych nie należy, czasem jest niebezpieczne. Już nie wspominam o ilości chemii, którą w siebie pakujesz.
Wiem o czym piszę, z autopsji. Ja zupełnie odrzuciłąm gazowane słodkie napoje, na początku też było trudno, ale konsekwencja i powtarzanie sobie w myslac "śpiączka cukrzycowa" za każdym razem gdy piłam colę skutecznie mnie odrzuciły. Oczywiście raz na jakiś czas mi się zdarzy, chociaż nie piłam słodkiego sztucznie słodzonego napoju już chyba z rok
Mam nadzieję, że sobie przemyślisz sprawę, i myśl sobie o pipsonie, jak bedziesz pić gazowane!
wiem o czym mówisz, ja kiedys piłam codziennie minimum litr coli juz nie wspomne o innych napojach gazowanych np tonic fanta sprite...
jak trafiłam na wizaz i zaczelam dietkowac i zdrowiej sie odzywiac dziewczyny uswiadomiły mnie ile to ma cukry kcal i jakie jest niezdrowe.
Teraz pije tylko wode mineralna niegazowana rozne herbatki (nie słodze) no i od czasu do czasu cole zero, ale to wtedy kiedy mam ochote na słodycze jedna puszka i mi przechodzi, ale to okazyjnie raz na dwa tyg mniej wiecej

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:44   #636
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość

Dziewczynki mam do Was prośbę jak macie chwilkę wypełnijcie mi ankietę Trzeba usunac spację
http: //www. ankietka. pl/ankieta/82477/zastosowanie-witamin-w-kosmetologii. html
wypełnione!
Stary 2012-04-13, 15:40   #637
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
wypełnione!
dzięki bardzo
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:31   #638
sanderaM
Rozeznanie

hej laseczki
Ja dzisiaj zabiegana . Rano na pobraniu krwi potem na zakupach spożywczych . Zjadłam śniadanie i do dentysty . Wszystkie zęby zdrowe na szczęście Dentystka usunęła mi osad i mam teraz takie bielutkie ząbki że aż chcę się uśmiechać Następna wizyta za pół roku Potem zrobiłam obiad posprzątałam poćwiczyłam trochę i jestem
Paulownia i Kamilon czytałam o tych dietach nisko węglowodanowych i powiem szczerze że zgłupiałam już nie wiem w co wierzyć jakoś boję się zaryzykować żeby jeść kalorycznie więcej a węgle ograniczyć
Cocktail wypełniłam
A Tinek i Baletnica gdzie? Już miały nas nie opuszczać?
Stary 2012-04-13, 18:32   #639
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
[/COLOR]Zelka Ale ja nerwowa i kłótliwa jestem, bo jak czytam co napisałaś to się we mnie gotuje! Spox, ode mnie już żadnego komplementu nie dostaniesz i nie będę w kółko mówić, że "nie, naprawdę ładnie wyglądasz" itp. Człowiek chce dobrze, a napotyka sie na społeczeństwo które nie umie przyjmować komplementów, coś w stylu:
-Masz śliczne oczy!
-Ja...a gdzie tam, takie stare, tyle lat je nosze.

omg.... Ale cos w tym jest, Polacy naprawdę nie potrafią przyjmować komplementów Ciekawe skąd się bierze takie na ogół panujące zakompleksienie, co do wyglądu to akurat nasz naród tego mieć nie powinien

100% prawdy w tym co mowisz jest ze POlacy nie potrafia przyjmowac komplementu :P mi jak ktos mowi ze ladnie wygladam to usmiecham sie dziekuje i tyle, skoro tak mowi to tak wlasnie jest

Glowa mnie boli, znow ;(

Monia- w Niemczech wszystko jest tansze no! A wiecej zarabiaja paranoja ale przynajmniej sie ladnie obkupisz

Sandera- ja tez wlasnie juz zglupialam ;( chociaz szczerze mowiac, nie liczylam kalorii zbytnio nigdy, zawsze na oko i chudlam. A czasem nie bylo to tak malo z drugiej strony staram sie myslec o tym ze lepiej dla organizmu jak zjesz np tlusta wedzona makrele, mimo ze jest bardzo kaloryczna, niz np kilka kromek chleba a szynka . Wiecej wartosci odzywczych i wiecej bialka... Nie wiem, poki co od srody stosuje na sobie- wegle w postaci owsianki i kanapki w szkole jem do 12, pozniej juz nie jem, jedynie moj koktajl ma 17g wegli ale tez 24 g bialka i jego pije na kolacje :P

Zelka- najlepiej sobie uswiadomic, tak jak Pipson mowi, o tym jaki w tym piciu jest syf...i kalorie! Na poczatek proponuje zaczac pic wode z cytryna i odrobina miodu, pozniej odstawic miod i pic z sama cytrynka duzo zdrowsze, mniej kaloryczne i niedosladzane jakims go.wnem

Coctail- widze spadek wagi w podpisie, nie wiem czy sie chwalilas juz nim czy nie, ale ! gratuluje!

cel I: 55kg

mż-wr

Edytowane przez kamilon
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:33
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:37   #640
meeedzik
Zakorzenienie

Ale się objadłam zjadłam cieplutką bułkę z karmelem a teraz siedzę zamulona później może wypiję sobie desperadosika

Cocktail fajnie, że jesteś i że wszystko dobrze u Ciebie no wiadomo Tż przyjechał to musisz się nim nacieszyć
Ankieta wypełniona

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Kamilon co do przyjmowania komplementów to zgadzam się z Wami
ja też jestem tego zdania co Ty jeżeli ktoś mi mówi jakiś komplement to dziękuję i się uśmiecham, widocznie gdyby tak nie myślał, to by nie powiedział mi komplementu
Stary 2012-04-13, 18:54   #641
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

A wlasnie, Coctail, ja tez wypelnilam ankietke

mż-wr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-13, 19:10   #642
heroine86
Zakorzenienie

Coctail, wypełniłam ankietkę
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:12   #643
meeedzik
Zakorzenienie

Jupii sprawdzam sobie teraz jak tam moje prawko, a tu mi pisze że do odbioru w urzędzie wreeeszcie
Tylko pewnie jutro urząd zamknięty
Stary 2012-04-13, 19:29   #644
heroine86
Zakorzenienie

Hej

Właśnie Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzien dobry Ja juz ciezko pracuje. ale ciezko wstac dzis bylo. Wstaje o 6.30 KOSZMAR

Wogole jak widze Wasze foty to w kompleksy wpadam. Kazda jest idealek kobiecości.
Noo to pomyśl, że ja wstaję o 5.40 to dopiero koszmar

A Ty kiedy wstawisz swoją fotkę? bo nie masz ani jednej

Cytat:
Hej laseczki
U mnie waga poooomału wraca do normy od świąt spadło 0,4 kg dziś na wadze 47,9 kg.
Heroine oj nie narzekaj, bo pewnie Ty siebie postrzegasz zbyt krytycznym okiem

Kurde już mnie zaczyna wkurzać to czekanie na prawko ileż można! Już bym chciała sobie pojeździć a nie mogę buu...
Noooormalnie Ci zazdroszczę tych spadków!

Niestety wiem, co mówię czeka mnie jeszcze ciężka praca nad swoim ciałem nieustanna walka...

Niedługo będziesz śmigać cierpliwości

Cytat:
Co nie?! A marudzą jak opętane!
A ciekawe kto marudził na swoje uda, coooo?

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
BTW. dziś się zważyłam i wychodzi na to, że przez miesiąc schudłam 3 kilogramy
Gratuluję
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-04-13, 19:38   #645
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek chce dobrze, a napotyka sie na społeczeństwo które nie umie przyjmować komplementów, coś w stylu:
-Masz śliczne oczy!
-Ja...a gdzie tam, takie stare, tyle lat je nosze.

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Co planujecie na weekend?
Ja jutro pracuję a niedzielę chyba spędzę w łóżku z laptopem

Cytat:
Napisane przez Acabar Pokaż wiadomość
Kochane, w przyszłym tygodniu chciałabym zacząć stabilizować wagę. Macie jakieś rady dla mnie? Nie osiągnęłam co prawda 48 kg, ale te 2,5 kg zeszło dokładnie z tych miejsc, które tego wymagały, więc jestem już zadowolona.

Myślałam nad tym, aby zostawić nawyki żywieniowe, tylko nie być już tak restrykcyjną - pozwolę sobie na kawałek czekolady, może w końcu upiekę muffinki ^^
Gratuluję osiągnięcia celu i życzę udanej stabilizacji nie rzucaj się na niezdrowe i kaloryczne jedzenie, a będzie dobrze spójrz na naszą Madzię

Cytat:
Dziewczyny załamałam się ! dziś weszłam na wagę i zobaczyłam że przytyłam około 5-6 kg ..
Dajcie mi trochę waszej motywacji bo nie daje rady !!
Szczególnie Moja zmorą są wody słodkie !! nie potrafie ich przestac pić , słodyczy nie jem dużo ale codziennie jakaś czekoladkę zjem .
Niewiem jeśli któraś miała takie problemy z słodką wodą niech mi doradzi żebym przestała je pić , pije mineralna ale rzadko , herbat wogole nie uznaje ! Może macie jakieś metody lub coś
A na tych zdjęciach ile masz? bo wyglądasz cudnie
Kochana, bez załamywania się! każdy ma upadki... ja to już w ogóle ale damy radę!
ale nie sądzę, że wody smakowe mają aż taki wpływ na wzrost wagi wiadomo, nie są zbyt zdrowe i mają kalorie, ale to nie może być główny powód tycia a co jesz w ciągu dnia? Może jesz za mało, co?
Stary 2012-04-13, 19:56   #646
meeedzik
Zakorzenienie

Heroine dokładnie utrzymywanie wcale nie jest takie złe na jakie wygląda
Ja już przywykłam do jedzenia mniejszych porcji i szybko się najadam za to jak mam na cos ochotę to sobie nie odmawiam
Stary 2012-04-13, 19:57   #647
pipson
Zadomowienie

aaaale mnie len zlapal! nie chce mi się dziś cwiczyc
Stary 2012-04-13, 20:11   #648
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Uroczysko- gratuluje spadku wagi ! idealne tepo, nie za malo, nie za duzo

Heroine- kazda z nas marudzi! I kazda z nas trzeba przez leb i krotko ja tez jestem galareta i tez musze sie "utwardzic" troche, bo ta galaretowatosc mam rodzinna... Kazda kobieta (i facet) to galarety silka silka silka i tyle

Podjelam dezycje- obcinam wegle, tylko owsianka i w szkole kanapka i zaczynam jesc miecho + warzywa ewentuallnie jajka. Nie bede liczyc kalorii jakos strasznie, jak jakies cos bedzie mialo troche wiecej tluszczu to trudno, ale nie bede tez sie obzerac. Bede jadla takie porcje jak zwykle. Cwiczenia oczywiscie tez. Jak sie bede zle czuc albo utyje to po prostu wroce do wszystkiego chudego i oczywiscie wegle do 12 trzeba probowac roznych metod

W ogole dzisiaj zdalam sobie sprawe, ze bardzo ciesze sie, ze Meedzik tutaj dalej z nami pisze mimo tego, ze swoj cel osiagnela- to powinno uswiadomic nas, reszte dazaca do celu, ze nawet po jego osiagnieciu nie mozemy sie opier... tylko nadal nad soba pracowac. Na piekne cialo i sylwetke trzeba sobie zapracowac i o nie dbac caly czas. Kropka

Poza tym mam pytanie... chcialabym uslyszec obiektywna opinie, jakoze nie znacie mnie bardzo prywatnie.
Sluchajcie, mialam jedna super kolezanke, do posmiania sie, do pogadania, na zakupy pojsc, czasem zwierzenia sie z problemow. Niestety kontakt nam sie urwal. Definitywnie. Przez pol roku nie gadalysmy i czulam sie super. Dlaczego? Bo po kazdym spotkaniu z nia czulam sie jak kompletne go.wno. Malowartosciowa, brzydka, gruba, nudna... nie wiem, w jakis sposob wypompowywala ze mnie radosc. Milo mi sie z nia spedzalo czas, fajnie gadalo, ale po spotkaniach bylam przybita. Jakis czas temu napisala sms czy mam ochote sie spotkac, zlalam ja, nie odpisalam (raz nie mialam kasy, dwa ochoty), po 2 tygodniach jej odpisalam i zaproponowalm spotkanie. Po prostu stwierdzilam, ze mimo wszystko mi jej brakuje. Ona nie odpisala. Troche mi przykro z tego powodu, ale trudno.
Kolejna rzecz ktora cala sytuacje komplikuje jest fakt, ze moj TZ bardzo polubil sie z jej dawnym chlopakiem (zapoznalismy sie w zeszle wakacje), ktory mieszka za granica. Oni sie rozstali, a ja z TZem dalej sie z nim spotykam- powod prosty- dobrze sie bawimy razem... Ona kiedy zerwali powiedziala ze nie ma problemu z tym ze bedziemy sie z jej ex spotykac. Niby. Wyszlo tak, zanim przestalysmy sie do siebie odzywac, ze widywalam czesciej jej exa, ktory mieszka za granica niz ja ktora mieszka 4km ode mnie... To tez mnie poirytowalo. Dodatkowo jej obecny chlopak nie pozwala jej wychodzic samej, jak spotkala sie raz ze mna to dzwonil co 10 minut do niej i robil awanture ze poszlysmy na kawe... Meczace. Powiedzialam, zebysmy raz we 4 poszli to moze sie przekona , ze nic ona zlego ze mna nie robi i jest wporzadku. On widocznie nie chce, bo ona nigdy na ta propozycje nie odpowiedziala.

Skomplikowane i do dupy, wiem. Moje pytanie brzmi: czy mam starac sie odnowic kontakt z nia mimo tego, ze sie po spotkaniach zle czuje, ze jej chlopak robi awantury za kazdym razem kiedy chce (nie tylko ja, ktokolwiek) sie z nia zobaczyc i pojsc pogadac, mimo tego, ze jej zainteresowania mna bylo i jest od czasu rozstania z tym "zagranicznym" niewielkie? Tak jak mowie, brakuje mi jej, ale czy plaszczyc sie przed nia? Ok. Racja, czesciej widze sie z jej bylym niz z nia, tez raz ja totalnie olalam... i teraz jest mi glupio i czuje sie zaje****e winna...

mż-wr
Stary 2012-04-13, 20:23   #649
heroine86
Zakorzenienie

Monia, cieszę się, że u Ciebie wszystko w prządku i super, że zadowolona z mieszkanka a kosmetyki rzeczywiście tanie to się teraz obkupisz
Stary 2012-04-13, 20:29   #650
MyNameIs
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
Uroczysko- gratuluje spadku wagi ! idealne tepo, nie za malo, nie za duzo

Heroine- kazda z nas marudzi! I kazda z nas trzeba przez leb i krotko ja tez jestem galareta i tez musze sie "utwardzic" troche, bo ta galaretowatosc mam rodzinna... Kazda kobieta (i facet) to galarety silka silka silka i tyle

Podjelam dezycje- obcinam wegle, tylko owsianka i w szkole kanapka i zaczynam jesc miecho + warzywa ewentuallnie jajka. Nie bede liczyc kalorii jakos strasznie, jak jakies cos bedzie mialo troche wiecej tluszczu to trudno, ale nie bede tez sie obzerac. Bede jadla takie porcje jak zwykle. Cwiczenia oczywiscie tez. Jak sie bede zle czuc albo utyje to po prostu wroce do wszystkiego chudego i oczywiscie wegle do 12 trzeba probowac roznych metod

W ogole dzisiaj zdalam sobie sprawe, ze bardzo ciesze sie, ze Meedzik tutaj dalej z nami pisze mimo tego, ze swoj cel osiagnela- to powinno uswiadomic nas, reszte dazaca do celu, ze nawet po jego osiagnieciu nie mozemy sie opier... tylko nadal nad soba pracowac. Na piekne cialo i sylwetke trzeba sobie zapracowac i o nie dbac caly czas. Kropka

Poza tym mam pytanie... chcialabym uslyszec obiektywna opinie, jakoze nie znacie mnie bardzo prywatnie.
Sluchajcie, mialam jedna super kolezanke, do posmiania sie, do pogadania, na zakupy pojsc, czasem zwierzenia sie z problemow. Niestety kontakt nam sie urwal. Definitywnie. Przez pol roku nie gadalysmy i czulam sie super. Dlaczego? Bo po kazdym spotkaniu z nia czulam sie jak kompletne go.wno. Malowartosciowa, brzydka, gruba, nudna... nie wiem, w jakis sposob wypompowywala ze mnie radosc. Milo mi sie z nia spedzalo czas, fajnie gadalo, ale po spotkaniach bylam przybita. Jakis czas temu napisala sms czy mam ochote sie spotkac, zlalam ja, nie odpisalam (raz nie mialam kasy, dwa ochoty), po 2 tygodniach jej odpisalam i zaproponowalm spotkanie. Po prostu stwierdzilam, ze mimo wszystko mi jej brakuje. Ona nie odpisala. Troche mi przykro z tego powodu, ale trudno.
Kolejna rzecz ktora cala sytuacje komplikuje jest fakt, ze moj TZ bardzo polubil sie z jej dawnym chlopakiem (zapoznalismy sie w zeszle wakacje), ktory mieszka za granica. Oni sie rozstali, a ja z TZem dalej sie z nim spotykam- powod prosty- dobrze sie bawimy razem... Ona kiedy zerwali powiedziala ze nie ma problemu z tym ze bedziemy sie z jej ex spotykac. Niby. Wyszlo tak, zanim przestalysmy sie do siebie odzywac, ze widywalam czesciej jej exa, ktory mieszka za granica niz ja ktora mieszka 4km ode mnie... To tez mnie poirytowalo. Dodatkowo jej obecny chlopak nie pozwala jej wychodzic samej, jak spotkala sie raz ze mna to dzwonil co 10 minut do niej i robil awanture ze poszlysmy na kawe... Meczace. Powiedzialam, zebysmy raz we 4 poszli to moze sie przekona , ze nic ona zlego ze mna nie robi i jest wporzadku. On widocznie nie chce, bo ona nigdy na ta propozycje nie odpowiedziala.

Skomplikowane i do dupy, wiem. Moje pytanie brzmi: czy mam starac sie odnowic kontakt z nia mimo tego, ze sie po spotkaniach zle czuje, ze jej chlopak robi awantury za kazdym razem kiedy chce (nie tylko ja, ktokolwiek) sie z nia zobaczyc i pojsc pogadac, mimo tego, ze jej zainteresowania mna bylo i jest od czasu rozstania z tym "zagranicznym" niewielkie? Tak jak mowie, brakuje mi jej, ale czy plaszczyc sie przed nia? Ok. Racja, czesciej widze sie z jej bylym niz z nia, tez raz ja totalnie olalam... i teraz jest mi glupio i czuje sie zaje****e winna...
Jestem zdania, że nikt nie powinien podejmować na nas samych decyzji. Możemy napisać, co zrobiłybyśmy na Twoim miejscu, ale rozumiesz, że to nie to samo. Każda z nas jest inna, ma inne priorytety, może w takiej sytuacji po prostu by do innych znajomych się zwróciła. Ja bym nie odnawiała znajomości. Ale to tylko moje skromne zdanie :P Przemyśl to, prześpij się z tym, daj sobie ochłonąć. Może po prostu samo się wszystko potoczy - tak jak ma być
MyNameIs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:45   #651
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Jestem jestem Wiecie jak to tż przyjechał w sumie ciągle razem siedzimy. Teraz przyszłam do domku to mam trochę czasu to nadrabiam zaległości. Teraz na weekend jeszcze muszę się uczyć, bo w przyszłym tyg mam 2 koła ;/ W środe na szczęście nie było Do tego dochodzi pisanie pracy nie wiem jak to wszystko razem ogarnąć ;/ Wczoraj dostałam sprawdzoną cześć pracy wiec muszę zrobić małą korektę i pisać dalej ;/
A tak poza tym to wszystko ok Póki co się nie ważę bo mam @.
Nie odpiszę Wam bo chyba z 10 stron nadrabiałam i nie ogarniam
Aaaaa, no to teraz zajmuj się TŻ-tem rozumiemy pewnie stęskniliście się za sobą bardzo a on jeszcze wyjeżdża?
trzymam za kolokwia

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
hej laseczki
Ja dzisiaj zabiegana . Rano na pobraniu krwi potem na zakupach spożywczych . Zjadłam śniadanie i do dentysty . Wszystkie zęby zdrowe na szczęście Dentystka usunęła mi osad i mam teraz takie bielutkie ząbki że aż chcę się uśmiechać Następna wizyta za pół roku Potem zrobiłam obiad posprzątałam poćwiczyłam trochę i jestem

A Tinek i Baletnica gdzie? Już miały nas nie opuszczać?
Hej
Ja też dzisiaj na wariackich papierach ;/ najpierw praca, potem zakupy, potem sprzątanie... mam dość :/ a na dodatek jutro do pracy
cieszę się, że masz już ząbki wyleczone ulga, c'nie?

no właśnie, gdzie dziewczyny?

Cytat:
Heroine dokładnie utrzymywanie wcale nie jest takie złe na jakie wygląda
Ja już przywykłam do jedzenia mniejszych porcji i szybko się najadam za to jak mam na cos ochotę to sobie nie odmawiam
No i o to chodzi!

kamilon
nie wiem co Ci napisać z jednej strony źle się czujesz po spotkaniach z koleżanką, a z drugiej tęsknisz za nią... widzę tu też wzajemne olanie się najpierw Ty ją, potem ona Ciebie chyba w odwecie teraz chcesz się z nią spotkać chyba tylko z poczucia hmm... obowiązku? powiedzenia słowa przepraszam? to ja pierwsza Cię olałam?
Ona nie odzywała się do Ciebie przez pół roku i nie zabiega o spotkanie, bo pewnie "duma" jej na to nie pozwala... ale czy na tym polegają kumpelskie stosunki?
Naprawdę ciężka sytuacja i tylko Ty musisz zdecydować jak to rozegrać ale nie rozumiem dlaczego po spotkaniach czułaś się, jak to nazwałaś, 'jak gó.wno'? Ona taka ą, ę? "co to nie ja?" Osobiście miałabym w taką znajomość no ale to ja

no, napisała co wiedziała
Stary 2012-04-13, 20:54   #652
heroine86
Zakorzenienie

W ogóle to witam

Dzisiaj w pracy tak mnie brzuch rozbolał, że myślałam, że umrę słabo mi się zrobiło, mroczki przed oczami wyskoczyłam do apteki po nospę, wzięłam dwie tabletki i dalej napier.dalał że normalnie chodzić nie mogłam na dodatek jak ktoś coś do mnie mówił to się wq&^iałam, bo nie nie miałam siły odpowiadać jak się cholernie podle czuję Pani kierowniczka kazała mi iść do domu 2 godziny wcześniej... jak mnie zobaczyła to mówi do mnie: "Booooże co Pani taka blada? " no to ja jej mówię, że mnie brzuch boli... no i mnie zwolniła... doszłam jakoś do domu (dobrze, że mam 5 minutek na piechotkę ) i od razu walnęłam się na wyro TŻ poszedł do apteki i kupił mi jakieś tabletki nawet nie wiem jakie pomasował mi brzuch i mi przeszło...

Potem zjadłam obiadek i pojechaliśmy na zakupy do Kauflandu no i 200 zł poszło się j.bać no kosmos jakiś z tymi cenami
na pocieszenie kupiłam sobie dziś orzeszki w czekoladzie cóż, raz się żyje, zjadłam na spółę z TŻ-tem
Stary 2012-04-13, 20:54   #653
pipson
Zadomowienie

kamilon, tez jestem zdania, ze nie mozemy Ci nakazac czegos zrobic- ja jestem zdania, ze nie warto odnawiac znajomosci po takich zagmatwanych sytuacjach, nic na siłę. Myslę, ze musisz nabrac dystansu i zobaczysz to wszystko w innych barwach
Stary 2012-04-13, 20:57   #654
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
dziękuje napewno pomyśle i to mi pomorze !! bo naprawde chce sie uwolnic !! dziękuje za cenne rady
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:10   #655
meeedzik
Zakorzenienie

Kamilon nawet nie wiesz jak mi się teraz miło zrobiło ja się zżyłam tak bardzo z Wami wszystkimi, że nie wyobrażam już sobie życia bez Was i bez forum
No i masz rację pomimo osiągnięcia wymarzonej wagi nadal trzeba się pilnować i dbać o to, żeby wagę utrzymać Nie ma tak, że "ooo udało nam się to teraz można sobie odpuścić" bo gdyby tak było to na pewno nie udało by mi się utrzymać tej wagi
Fajnie, że to zauważyłaś

A co do Twojej sytuacji to ja gdybym była na Twoim miejscu to nie odnawiałabym tej znajomości, nawet z tego względu, że jej tez nie zależy na tym. A co najważniejsze, Ty po tych spotkaniach nie czułaś się dobrze. Moim zdaniem nie możesz robić czegoś kosztem własnej wartości. Ja na pewno nie czułabym się dobrze po takich spotkaniach jak opisujesz, także moim zdaniem nie warto.

Heroine oj to miałaś nie za ciekawy dzień, jak tak źle się czułaś dobrze, że wcześniej puścili Cie do domu i nie musiałaś się męczyć
A co do orzeszków ale mi narobiłaś smaku
Stary 2012-04-13, 21:16   #656
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine oj to miałaś nie za ciekawy dzień, jak tak źle się czułaś dobrze, że wcześniej puścili Cie do domu i nie musiałaś się męczyć
A co do orzeszków ale mi narobiłaś smaku
no już mi lepiej dzisiaj w sumie był 3 dzień @, więc dlatego... u mnie pierwsze 3 dni są najgorsze... potem jakoś idzie mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze

orzeszki pierwsza klasa takie duuuuże i pyszna mleczna czekolada
Stary 2012-04-13, 21:20   #657
meeedzik
Zakorzenienie

Heroine jutro kupię sobie coś słodkiego może nawet orzeszki mam też ochotę na orzeszki w panierce

Dobra ja już uciekam
Kolorowych
Stary 2012-04-13, 21:22   #658
MyNameIs
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
no już mi lepiej dzisiaj w sumie był 3 dzień @, więc dlatego... u mnie pierwsze 3 dni są najgorsze... potem jakoś idzie mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze

orzeszki pierwsza klasa takie duuuuże i pyszna mleczna czekolada
:x Nie mów głośno!
MyNameIs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 21:29   #659
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine jutro kupię sobie coś słodkiego może nawet orzeszki mam też ochotę na orzeszki w panierce

Dobra ja już uciekam
Kolorowych
Kup kup pyyycha

Dobranoc Kochana Ja teoretycznie też już powinnam spać a praktycznie to siedzę z odżywką na łbie ale zaraz spłukuję i wysuszę włosy... wiem, że to im nie służy, ale chyba bym musiała czekać do rana aż wyschną same mówię Wam, ile one mi schną a jak wyglądam jak się same wysuszą jakby pieeerun strzelił

Cytat:
Napisane przez MyNameIs Pokaż wiadomość
:x Nie mów głośno!
doooobra
Stary 2012-04-13, 21:30   #660
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
W ogóle to witam

Dzisiaj w pracy tak mnie brzuch rozbolał, że myślałam, że umrę słabo mi się zrobiło, mroczki przed oczami wyskoczyłam do apteki po nospę, wzięłam dwie tabletki i dalej napier.dalał że normalnie chodzić nie mogłam na dodatek jak ktoś coś do mnie mówił to się wq&^iałam, bo nie nie miałam siły odpowiadać jak się cholernie podle czuję Pani kierowniczka kazała mi iść do domu 2 godziny wcześniej... jak mnie zobaczyła to mówi do mnie: "Booooże co Pani taka blada? " no to ja jej mówię, że mnie brzuch boli... no i mnie zwolniła... doszłam jakoś do domu (dobrze, że mam 5 minutek na piechotkę ) i od razu walnęłam się na wyro TŻ poszedł do apteki i kupił mi jakieś tabletki nawet nie wiem jakie pomasował mi brzuch i mi przeszło...

Potem zjadłam obiadek i pojechaliśmy na zakupy do Kauflandu no i 200 zł poszło się j.bać no kosmos jakiś z tymi cenami
na pocieszenie kupiłam sobie dziś orzeszki w czekoladzie cóż, raz się żyje, zjadłam na spółę z TŻ-tem
biedna mnie tez dziś brzuch boli, bo dostałam @. Ale szczrze mowiac, nie narzekam wyjątkowo, bo odetchnęłam z ulgą, że w ogóle dostałam, byłam juz w niezłym stresie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości