|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w centrum i capnelam roz Catrice z limitki
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście w życiu bym nie poszła na naukę do kogoś kto nie był/nie mieszkał w danym kraju bo to co oni uczą a jaki jest język mówiony w danym kraju to przepaść. Przede wszystkim olej arganowy, mydło marokańskie i balsamy. W ogóle to byłam ostatnio w ich sklepie i aż dziw że nic nie kupiłam. Babeczka była bardzo kompetentna, pomocna i te wszystkie cuda na wyciągnięcie ręki.
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Po pracy napadłam na Rosska
Żeli pieprzowo-kardamonowych stał pełen rządek, pewnie dlatego, że na wywieszce widniała cena regularna . Przy okazji wzięłam na spróbowanie herbatkę Rooibos Afrykańskie Słońce o smaku ananasa, mango i banana (ktoś na Rosskowym chwalił). Żeby było śmieszniej, w składzie wyżej niż wspomniane owoce stoją jabłka i słodkie liście jeżyn . Dorwałam też Skarb |
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj zgaduje bez pudła bo mieszkał przez kilka lat w Paryżu i część jego rodziny jest francuskojęzyczna. ![]() Może Twój kierunek jest inny, ja miałam do czynienia z kilkunastoma lektorami angielskiego po fil. ang i to był dramat. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- A propo francuskiego. Znasz jakieś fajne stronki/serwisy w tym języku? Albo z filmami, bajkami on-line?
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem m.in. po filologii i niestety, ale mam podobne zdanie do Koshatki
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Chyba dziś przed snem sobie wypiję
|
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam podlinkowaną wcześniej recenzję i miałam dreszcze. Nie umiałabym sobie nałożyć tej kupki na twarz. ![]() Cytat:
Nowy Skarb jest? Może się jutro przejdę... Ale boję się, że wtedy polegnę na tych CND.
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam dziś pierwszy dzien w nowej pracy |
||
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak w mojej pierwszej pracy kręcili nosem że angielski tylko na poziomie średnim a jedynym momentem kiedy musiałam go użyć było jak się amerykański student zapytał skąd może wziąć krzesło. I jak było?
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała jeszcze raz 18-19 lat i stała przed wyborem studiów, to poszłabym na studia techniczne bądź ekonomiczne i dodatkowo na kurs języka obcego np. włoskiego, francuskiego lub hiszpańskiego, zakładając, że angielski znałabym dobrze. Ja mam skonczoną filologię obcą i ekonomię ze specjalizacją i jest d....pa z pracą, tyle powiem. Pierwszych studiów bym po raz drugi nie podjęła, ale ekonomię jak najbardziej. |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prawde to pierwsza taka moja powazna praca
|
|
|
|
|
#4037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lubie takie kosmetyki z wit C. daj znac jak sie sprawuje. Ile kosztował? Cytat:
No wlasnie wchodzenie o Rosska dla samego sprawdzenia czy nie ma czegos w CND jest w pewnym sensie jakims usprawiedliwieniem kupowania. Zawsze jest wytłumaczenie ze chcialo sie zaoszczedzic kase ![]() Jak wy poznajuecie ze produkt jest w CND jesli nie ma zielonej ramki? I jak? Upolowałam dzis 2 suche szampony syoss po 9.99 w Rossku na kody z rossnet
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak dziś u mnie - na półce 5,99zł, ale na czytniku i kasie już 3,39zł |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- O, jednak udało mi się jeszcze pobrać kod. A teraz poczytałam KWC i już nie chcę tego szamponu.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2012-04-13 o 22:07 |
|
|
|
|
#4040 |
|
Konto usunięte
|
Khem, po ponad roku perfumowej wstrzemięźliwości, zamówiłam sobie dziś dwa flakony z Avonu
![]() Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że na dniach wykończę flakonik Wish of Luck, też avonowego
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Orlica, a jakie zamówiłaś perfumki?
|
#4043 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33527378]Te nowe Pure o2 i fioletowe Scentini
[/QUOTE]W fioletowym Scentini kocha sie moja siostrzenica . Zaraziła nim chyba ze 3 swoje koleżanki
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie na polkach pusciutko bylo. Nie było tych szamponów.
|
#4046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Owszem, ale nie lepiej iść na kurs, a potem wyjechać do danego kraju, choćby na wakacje?
Cytat:
Cytat:
Ale 90 zł to jednak dużo.Cytat:
Już pominę, że po 3,5 roku nie umiem nawet kont otwierać Na magistra nie chcę iść na ekonomię To dobrze A co to za praca? Nie przypominam sobie, jeśli pisałaś
|
|||
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zużyłam peeling do ciała Joanna żurawinowy i tak zostałam bez peelingu. Chyba się przejadę dzsiaj do rossmana po peeling, olejek alterra, piankę do golenia i korektor. |
|
|
|
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
i po co Ci było robić kolejne zapasy?
Cytat:
a co do herbatki to chętnie bym wypiła uwielbiam owocowe ![]() a dziękuję ja mu na to że jestem w ciąży a nie jakaś chora i że to pewnie jego wymówki bo nie będzie mu się chciało tańczyć a wczoraj wieczorem coś marudził że go stopa boli więc ja na to: pewnie to przez to że jutro wesele ![]() Cytat:
nigdy nie miałam czegoś takiego a czasami byłoby przydatne Cytat:
![]() dziewczyny ależ ja jestem zakręcona... byłam ostatnio na wizycie u lekarza 19 marca i kazał przyjść za miesiąc, dzwonię więc wczoraj żeby umówić się na środę a on mówi że najbliższy termin to środa ale jeszcze za tydzień wiecie, jak tak dłuższy czas nie czuję ruchów to zaczynam się denerwować czy chociaż wszystko ok
|
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój francuski jest jeszcze za słaby na oglądanie filmów francuskich z pełnym zrozumieniem, więc nie pomogę. Na zajęciach oglądamy jedynie Królową Margot po francusku I jakieś inne filmiki. Ja póki co zaczęłam od tego, że mam ustawioną jako stronę startową - lemonde.frCytat:
Cytat:
Gdybym tylko mogła to najchętniej poszłabym na politechnikę, bo po tym zawsze jest praca, ale skoro nie mam do tego głowy, a mam za to do języków to czemu miałabym tego nie wykorzystać?A co to za praca? Jak było? ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie jedyną niepotrzebną rzeczą na filologii była historia Francji. Tzn. jest ona potrzebna, ale nie z takimi szczegółami, jak od nas wymagano. Wiadomo, wypadałoby znać historię, kulturę i literaturę kraju, którego język się studiuje. Nie wyobrażam sobie umieć ładnie mówić w języku francuskim bez gramatyki opisowej. Jest tam tyle głosek, których my Polacy nie posiadamy, że to naprawdę trudne. No, chyba, że ktoś spędził spory czas we Francji to inna kwestia oczywiście. Podsumowując jestem zadowolona z poziomu swojej filologii na studiach i chętnie wybrałabym kolejną. Rok mi nic nie da. Bo za rok mam kolejnego licencjata do obrony, za 2 lata magistra, a za 3 kolejnego magistra. O odetchnięciu nie ma mowy w moim przypadku... Jeszcze sporo czasu nauki mnie czeka. Cytat:
Nie znam się na tym, mogę się wypowiedzieć jedynie na podstawie raportów które publikują w necie i opinii znajomych, którzy dane kierunki studiują/studiowali. A z tego wynika, że takie kierunki jak zarządzanie, finanse i rachunkowość właśnie są niepolecane, tzn. ciężko po nich znaleźć pracę i na studiach wymagają niewiele. Moja koleżanka na zarządzaniu ma na zaliczeniach referaty. A jak dostanie z nich 4 albo 5 to jest zwolniona z egzaminu Nauki nie ma praktycznie wcale, bo i wykładowcy niczego nie wymagają. Również bankowe kierunki są podobno słabe, bo w banku można pracować bez takowego wykształcenia.Oczywiście dziewczyny, to co tutaj piszę to jest opinia subiektywna, zasłyszana lub wyczytana, u Was w miastach może to wyglądać zupełnie inaczej |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Ja osobiście w życiu bym nie poszła na naukę do kogoś kto nie był/nie mieszkał w danym kraju bo to co oni uczą a jaki jest język mówiony w danym kraju to przepaść. 
. Dorwałam też Skarb 

) a ten orzekł, że nic się nie stało i trzeba lód przykładać. TŻtowi przeszło, uznaliśmy że to nic takiego.
A nie chce czekać aż skończę jedne studia, bo będę mieć 24 lata i zacznę kolejny, więc skończę studia mając 29... No i mam dylemat
Na magistra nie chcę iść na ekonomię

wiecie, jak tak dłuższy czas nie czuję ruchów to zaczynam się denerwować czy chociaż wszystko ok