![]() |
#91 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: Kolejny krzyż PiSu - kolejna wojna?
Cytat:
![]() Tu nie chodzi o zajmowanie się Smoleńskiem, ale o to, w jaki sposób będzie świętowana ta rocznica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
jestę wieszczę
|
Szkoda mi pani Krystyny Bochenek, ale nie zauważyłam cyrków jej rodziny związanych z rocznicą. Dla upamiętnienia pani Krystyny -cudownej kobiety jest na wydziale filologicznym tablica z informacją o niej. Piękna, marmurowa. W miejscu, z którym była związana. Jest też dom kultury im. Krystyny Bochenek. W Bibliotece Śląskiej była wystawa jej poświęcona. Bez skandowania, bez palenia kukiełek. Ludzie sami chcieli coś zrobić, bo zaskarbiła sobie ich sympatię
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2012-04-11 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33464599]A to ja mam pytanie - jak myślicie, czy ta rocznica powinna być obchodzona w szkołąch jakoś? Pytam, bo dzisiaj u mnie w pracy robiona była WIELKA gazetka na ten temat (dzisiaj dopiero, bo przerwa świąteczna i rekolekcje wcześniej) no i - mam mieszane uczucia
![]() Ja myślę, że póki to jest gazetka, to spoko... W końcu ta tragedia to jest wydarzenie historyczne naszego kraju, i ja nie widzę nic złego w tym, aby o tym mówić... Widziałabym coś dziwnego w akademiach, czy jakiejś obowiązkowej żałobie tego dnia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podliczmy: lganie w zywe oczy czlonkow rzadu, bajki w mediach i chorobliwa bojazn przeciwko podstawowym formom okazywania pamieci ofiarom. To jak ma reakcja na to wygladac ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
jestę wieszczę
|
Spoko, moja przyjaciółka zginęła kilka lat temu w wypadku. Facet dostał jakiś śmiesznie niski wyrok i nie odebrali mu prawa jazdy. W rocznicę jej śmierci powinniśmy iść pod sąd i pikietować.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://warszawa.jewish.org.pl/pl/akt...ie-warszawskim Im (między innymi mnie) też powiesz, że od czczenia pamięci ofiar jest cmentarz przy Okopowej przy zbiorowej mogile? Zapraszam. Naprawdę warto i można się dużo dowiedzieć. Tyle się pisze o tolerancji. To może zacznijmy od siebie i pozwólmy ludziom czcić pamięć, gdzie chcą i jak chcą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu nie jestem przeciwko czemuś albo za czymś (pomijając zachowanie przekraczające normy przyzwoitości), ale czemu ludzie uważają, że obchody rocznicy powinny być, najlepiej jak największe, ale żałoba narodowa po największej katastrofie pociągów w ostatnich latach jest zła, bo "biedni artyści" będą tracić "duże pieniądze". Chociaż to tak trochę nie w temacie, więc może nie rozwijajmy tego wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Warszawie jest choćby kilkaset tablic w miejscach, gdzie miały miejsce tragiczne wydarzenia, pod którymi to tablicami leżą kwiaty i palą się znicze. Jest kilkanaście pomników, pod którymi też składa się kwiaty. W rocznicę śmierci Jana Pawła II znicze palą się pod oknem na Franciszkańskiej w Krakowie i wzdłuż Alei Jana Pawła w stolicy. W Pradze do dziś palone są znicze na pamiątkę Vaclava Havla. Nie na cmentarzu oczywiście. Zresztą dyskusja z tak pozbawionym sensu stwierdzeniem nie ma sensu. Fakt, że setki osób powtarzają je raczej bezmyślnie pokazuje siłę politycznego podziału: można wygłosić każdy idiotyzm, byle dokopać tym, których się nie lubi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o upamiętnienie tych, którzy odeszli (o to głównie chodzi w obchodach tej rocznicy). Idąc Twoim tokiem rozumowania powinno się to robić przy zbiorowej mogile na cmentarzu, gdyż tam wielu z nich pochowano.
Resztę dziewczyn rozumiem i Wasze uwagi do mnie docierają jak najbardziej. Kto wie, może kiedyś będzie tak, jak napisała Diablica z Tasmanii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Obnaza bezsens i absurd tego twierdzenia o "czczeniu na cmentarzach", taki zwiazek.
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2012-04-12 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, tyle ze to dalej w ogole nie uzasadnia bezsensownego tekstu o "czczeniu na cmentarzach".
A z robieniem szopki, to juz pisalem - wielce teraz wszyscy oburzeni, ciekawe gdzie byli, jak rzad przez dwa lata wywolal taka sytuacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE TERAZ sa wszyscy oburzeni tylko CALY CZAS. od chwili katastrofy. Za postepowanie osob ktore wykorzystujuja takie sytuacje politycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
jestę wieszczę
|
A mnie zastanawia, jak trzeba być zaślepionym, by nie widzieć różnicy w czczeniu pamięci poprzez zapalenie zniczy pod pamiątkową tablicą, a paleniem kukieł i skandowaniu imienia wszechpotężnego Jarosława pod pałacem prezydenckim.
Że to wina rządu tak? Spoko, rząd mało faktycznie zrobił, ale czy to jest powód, by w rocznicę śmierci tylu osób robić takie szopki? Ludzie, czy oni by tego chcieli? Sprawa Katynia na ten przykład nadal nie jest do końca zamknięta. Mówicie, że media są jednostronne i pokazują tylko to, co chcą pokazać. Pokazują wystarczająco, bym uznała, że takie uczczenie kogokolwiek to nieporozumienie. Jakże to tak? Dziękujemy Rydzykowi, byliśmy w kościele, a później pokazujemy nienawiść? Jakże to licuje z tym wszystkim? Jakie to czczenie? To nie było czczenie pamięci ofiar, tylko manifestacja poglądów politycznych. Zrozumiałabym, gdyby ci ludzie wspominali ofiary katastrofy, wspólnie się modlili, ale takie coś? Komu śpiewano "sto lat"? Czyją kukłę palono? Kogo obrzucano bluzgami? Komu skandowano "Jarosław! Jarosław!"? OFIAROM? Czy może ŻYWYM?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znowu zadyma w sejmie. Ja już nie mogę o tym Smoleńsku słuchać, zwłaszcza w wykonaniu polityków PiSu, farmazon farmazonem pogania, opowieści powstają niestworzone, a chyba każdy ogarnięty człowiek bez manii spiskowych potrafi logicznie podać przyczyny katastrofy, mimo niedociągnięć śledztwa. Obrzydł mi ten temat zupełnie. Tyle poważnych problemów w państwie, a tutaj omawiany godzinami temat wraku samolotu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Katyń -Sratyń,
Euro - Sreuro, Bezrobocie - Srocie, Smoleńsk KU*WA!!! ![]()
![]() |
![]() |
#111 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mowiac juz o tym, ze ja podaje tekst, ktory podwaza sens tego stwierdzenia, a Ty w odpowiedzi na niego go radosnie wklejasz ![]() ![]() Ile bym dal, zeby w szkolach tlukli logike do skutku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawde, zabawne jest wsrod tej gory klamstw rzadu i wspierajacych go mediow, ktore niektorzy lykali jak mlode pelikany ![]() Nie ma wraku, czarnych skrzynek, Kopacz w zywe oczy lgala, w zwlokach fragmenty cial innych osob, Blasika w kokpicie nie bylo, naciskow nie bylo, piloci nie probowali ladowac. To co jest przyczyna tej katastrofy? Pewnie ta pancerna brzoza ![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci sie nigdzie nie kaze opowiadac, tylko wskazuje, ze jedno jest skutkiem (dlugotrwalych zeby dodac) dzialan. Powiem wiecej - bedzie jeszcze gorzej. A jesli bieda troche ludzi przycisnie, to w ogole moze byc kolorowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
Ufff, co za historia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wrak to nam chyba tylko na żyletki się tu przyda (polscy śledczy go już badali zdaje się) aczkolwiek powinien zostać nam oddany, why not, kopie czarnych skrzynek nam przekazali, co do Błasika to różne wersje funkcjonują, generalnie ten jego trup to chyba po całym samolocie latał, a to, że w wyniku katastrofy lotniczej z ciał pasażerów powstaje mielonka i ciężko odróżnić czyje co je, to chyba oczywiste i trudno robić komukolwiek wyrzuty, że np. fragment nogi Gosiewskiego włożył do trumny Błasika, czy na odwrót. A co do tego, czy próbowali lądować czy nie, to cóż...z tego, że po osiągnięciu wysokości odejścia dalej się zniżali, nie można wnioskować inaczej niż że odlatywać na ten przeklęty drugi krąg nie mięli zamiaru. To znaczy mięli ale z deczka za późno o czym nie wiedzieli, bo nawigator źle odczytywał wysokość. Przyczyna katastrofy jest jedna: połączenie rosyjskiego byle jak z polskim jakoś to będzie. Tyle w temacie. Generalnie wszystkim tym oszołomom chodzi o jedno - żebyśmy się sobie rzucali do gardeł w myśl zasady: divide et impera. Na marginesie: moje dwa ulubione PISowskie związki frazeologiczne to: prawda o Smoleńsku i otorbione synekury. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-04-13 o 22:53 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |||||
Zakorzenienie
|
Pewnie, jesli nie wierzysz w oczywiste klamstwa MAKu i wypociny rzadowe w PL, to oczywiscie wierzysz w wybuchy etc. Nie mozna byc po prostu niezadowolonym z oczywistej fuszerki sledztwa.
Teraz to tak. Taaaa, tak samo jak ziemie przekopali metr w glab i byli przy sekcjach zwlok ![]() No i co w zwiazku z tym ![]() A to Ci ciekawe. Bo wg komisji Millera to funkcjonuje wersja, ze jego obecnosc w kokpicie miala wplyw na katastrofe. Teraz sie czlowiek moze dowiedziec, ze rozne wersje funkcjonuja, o dziwo po tym, jak z badan specjalistow wyniklo, ze glos przypisywany Blasikowi do niego nie nalezal. Jechali na tym nieszczesnym Blasiku, a teraz sie okazuje, ze sa "rozne wersje" ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- Klichem, ktorego 36 specpulk byl dzialka? Za jego rzadow w MONie zginely cale zastepy wysokich oficerow w katastrofach ![]() - Arabskim, ktory byl za takie podroze odpowiedzialny? - BORem? - Kopaczowa, co lgala w zywe oczy, choc nie dopelnila obowiazkow? Co wynika z rosyjskiego byle jak? Dlaczego strona polska nie robi nic ze skandalicznym raportem MAK, skoro czesc odpowiedzialnosci lezy w czynnikach, o ktorych ten raport nie wspomina? Uwielbiam takie "logiczne" myslenie - tezy ze sledztwa okazuja sie nic niewarte, to w odpowiedzi jakas demagogia o wybuchach, frazesy o "roznych wersjach" i choc sprawa nijak nie jest wyjasniona, to wygodne podsumowanie, z ktorego o dziwo nie plyna zadne konsekwencje dla nikogo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piszesz o ludziach ogarniętych - ciekawe,ze wiele osób związanych z lotnictwem ma różne zdanie ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego, że Wasserman nie miał nerki czy czego tam, Błasik był albo nie był w kokpicie (BTW - nigdzie nie napisałam, że uwag do śledztwa MAK nie mam i że pani Anodina jest dla mnie wyrocznią) niestety nie wynika, że załoga była świetnie wyszkolona i nie miała ciśnienia żeby wylądować na czas w docelowym miejscu. Ani też nie zmienia to faktu, że "wieża kontroli lotów" w Smoleńsku to stary, rozpadający się szałerek, bez systemu automatycznego naprowadzania na pas - czy jak to tam nazwać i że to lotnisko nie było już przeznaczone do użytkowania, o czym ambsada rosyjska zdaje się informowała wcześniej. Jak również nie zmienia to warunków pogodowych jakie panowały tamtego feralnego dnia. Niestety, ale stwierdzenie, że rosyjskie byle jak z polskim jakoś to będzie, najlepiej opisuje przyczyny tej katastrofy i tyle w temacie ![]() Śledztwo prokuratorskie jeszcze trwa, ja nie sram ogniem i umiem powstrzymać się od snucia spisków i cynicznego głoszenia bredni w stylu zostali zdradzeni o świcie. Tyle ode mnie. Ja Ci do gardła skakać nie zamierzam, o nie ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-04-14 o 05:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
To jest powalająca logika - nieważne, że była mgła, że lotnisko dziadowskie, że samolot nie powinien w ogóle startować, że w ogóle nie powinien podchodzić do lądowania (obniżać lotu, zwał jak zwał). Nie, winny jest Tusk, Putin, Arabski, a tak w ogóle to zamach był...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.