|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Witam
![]() Czytam na bieżąco, ale weny nadal brak ![]() Wczoraj przyszedł balonik epino i nie za bardzo radzę sobie z ćwiczeniami ![]() Szmargdowy kotku proszę napisz jak z nim ćwiczyłaś i ile minut czym smarowałaś żeby był poślizg bo w ulotce pisze żeby niczym tłustym nie smarować robiłam wczoraj ćwiczenia rozciągające, jestem tak ciasna że nie potrafiłam go wsadzić jak już wsadziłam i lekko napompowałam to sam się wyślizgiwał w ulotce pisze żeby tak z nim 10 min być ja wytrzymałam tylko 4min bo już mnie bolało w jakiej pozycji robiłaś te ćwiczenia bo ja na leżąco i czy jak balonik jest w środku to mam się rozlużnić czy spinać bo jak się rozluzniam to tak jakby go wypycham i wychodzi i muszę ręką przytrzymywać będę bardzo wdzięczna za wskazówki bo ćwiczenie z nim wcale nie jest takie łatwe ![]() Gaabbi ale Cię naszło na tworzenie super tytuły ![]() Cytat:
Udanej zabawy ![]() Śliczna Kapukat jak się odrobisz to czekamy na zdjęcie Adasia
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Śliweńka witaj kochana, mała Karolinka prześliczna
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zastanawiałam się nad tym ostatnio, mam spakowaną dosyć sporą ilość ciuszków do szpitala, ale jak nie przyniosę swoich to dadzą szpitalne.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że zwierzątka też tak się męczyć muszą ![]() śliweńka witaj !!! Śliczna Twoja Karolinka ! I jakie włoski Jesteś bardzo dzielna Jeszcze raz gratulacje !!
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ostatnio pisałyście o bólach jak na okres, a mnie właśnie dziś zaczęło pobolewać właśnie w taki sposób. Ciekawe czy to przez to, że troszkę posprzątałam Mały dziś też chyba sobie wolne wziął, bo gdyby nie czkawka to bym nawet nie wiedziała, że nadal tam jest.
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są skurcze przepowiadające
|
|
#3457 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Jeśli chodzi o kaftaniki, to ja mam chyba 3 szt nowe, takie zapinane na napki , dla noworodków i chyba mam jakieś takie na guziczki , co to w spadku dostałam. Mam też kilka koszulek wkładanych przez główkę. Mam 3 szt śpiochów nowych, i trochę z "darów", ale to są takie raczej po domu, bo brzydkawe . I spooooooro bodziaków i pełnych pajaców i rampersów . Do szpitala zabieram bodziaki i pajace i kaftaniki zapinane kopertowo, co bym się nie bała ubierać dzieciaka. Takie też będę uzywać w domu na początku póki nie nabiorę sprawności w moich ręcach taki mam plan, a co z tego wyjdzie nie wiem.. moze Borys będzie leżal zawinięty w kocyki i pieluszki bo się matka będzie bała go dotknąć co do zachcianek, za mną chodzi melon ale jeszcze nie ma a do reala nie mam siły jechać... no nic... majtki - któraś pisała o tych wielkich i ogromniastych i awersji do nich . ja kupiłam sobie w PEPCO kilka sztuk bawełnianych majtasów po 2,99 za sztuke, całkiem przyzwoite jak na taka cene, kupowałam o rozmiar większe niż normalnie i powiem szczerze, że nic mnie nie ściska i nic nie przeszkadza, nie wbijają się ani w brzuch a ni w pupę, więc polecam. Cytat:
niektórzy mają znacznie więcej i wyglądają jak młode wielorybki Cytat:
Cytat:
ona się chwali bo się cieszy! nie powinnaś mieć jej tego za złe, są na prawdę gorsze teściowe Cytat:
w gruncie rzeczy to dobra kobieta, ale po prostu milość do syna jedynaka przesłania jej cały świat, jest typem matki kwoki no i koniec, trzeba z tym żyć. dobrze, że mieszkamy 60 km od niej , bo inaczej pewnie wlazla by nam na głowę, a tak... jest względny spokój. jeśli chodzi o sprzątanie bez chemii to ja też nie używam nic z tych ogólnodostępnych środków do szorowania. Jedyne co to tylko płyn do wc. Resztę załatwiam ścierami Raypath, cytryną i sodą, czasem octem Taka jestem EKO Michalowa ja chyba nie widzialam tych kocyków Twoich, pokażesz? na opuchnięcia ponoć dobra jest woda Jana , pietruszka i wszystkie warzywka moczopędne, no i nogi do góry ! ![]() uroczo ale ... to zdjęcie... śliweńka... ona jest no po prostu ŚLICZNA !!! ![]() kapukat , śliweńka doświadczone mamy powiedzcie czy zaraz po porodzie piersi robią sie duuużo większe? jak to wygląda, bo kompletnie nie wiem jak się mam za ten stanik do karmienia zabrać w kwestii rozmiarowej.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3458 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena moje piersi po pierwszym porodzie zrobiły się ogromniaste ale z czasem wracały do normalniejszego stanu.Pamiętam jak M przyjechał raz do szpitala a ja karmiłam Filipa powiedział tylko Jeny czy one takie zostaną
Miałam kłopot z wyjęciem ich z koszuli Naszczęśc ie zmalały wraz z unormowaniem się laktacji.Teraz mam E a co będzie pózniej
|
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ mi się strasznie nudzi w tym łóżku
![]() Mój P szaleje z odkurzaczem Ja też chętnie bym coś posprzątała, a tu lipa ![]() Nie mówię już o tym, jaką mam chęć na jakieś zakupy np. w sh. Myślałam nawet o tym szydełku, ale nie mam kompletnie pomysłu, co ewentualnie mogłabym udziergać. A tak robić, żeby robić, bez sensu ![]() Nad książką się skupić nie mogę. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu |
|
|
|
#3462 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłaś cudnie - jeszcze raz gratulacje!! Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny rozmawiałam z moją Mamą i jeśli któraś chce to może jej wydziergać kocyk tak więc dajcie znać na priv. |
||||
|
|
|
#3463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To spróbuj zobaczysz jak świetnie zabiera czas a jak z tego wyjdzie Ci coś ślicznego to satysfakcja jeszcze większa. Jak potrzebujesz info jak zacząć to daj znać podeślę Ci kilka linków. Ja zaczęłam dziergać 2 miesiące temu kupiłam szydełko włóczkę i oglądając filmiki na youtubie zaczelam się bawić I chętnie chwytam szydełko jak mam taki dzień że mnie nosi a musze leżeć.
|
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się właśnie napaliłam na te kocyki Michalowej Od rana oglądam filmiki na youtubie i chyba wiem o co biega. Muszę jeszcze tylko znaleść szydełko i jakieś włóczki i spróbuję. Jak mi wyjdzie to wyślę w poniedziałek męża do pasmanterii i będę działać ![]() A pomyślałam, że taki kocyk o wym. ok. 45x45cm mógłby się przydać do wózka, bo te koce kupowane są o wiele większe, a czasem trzeba dziecko tak tylko troszkę przykryć, a złożony na pół koc może być za gruby ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wypróbuje ![]() Jak na razie kupiłam Acatar Fast (za radą Szmaragdowego Kotka ) i intensywnie sobie psikam
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Sliwenka, Twoja córcia jest prześliczna!!! Gratuluje!!! I faktycznie nie opowiadaj nic złego o CC bo ja jestem zdecydowana, a nie chce spanikować
![]() Dasti, ja z balonikiem cwiczyłam 4 dni i pamiętam, że pierwszy dzień to była masakra. Nic mi nie wychodziło. A to nie mogłam go wsadzić, a to wychodził, ale na drugi dzień było o wiele lepiej, a na trzeci to juz w ogóle ćwiczenia szły bez problemu. Acha, z tym tylko, że ja robiłam tylko ćwiczenia mięsni Kegla. Hehe sama zobaczysz, że to ćwiczenie z balonikiem nie jest takie proste jak na sucho, tzn. mięśnie napniesz, ale nie dasz rady tak długo wytrzymać żeby wskazówka nie opadła. Nawilżenie musi być, ale to wszystko na pewno ładnie wytłumaczy Ci Koteczek. Wczoraj byłam w kinie na Nietykalni. Dziewczyny, piękny film!!! Jest zabawny i wzruszający. Jestem na bieżąco ze wszystkimi nowościami kinowymi (w kinie jestem 2,3 razy w tygodniu) i przyznam, że dawno nie widziałam tak ładnego filmu. Dzisiaj idę się odmóżdżyć na American Pie, ale mąż od razu powiedział, że jak będzie tak jak myśli to wychodzimy w trakcie
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
na pewno po mnie
![]() Cytat:
![]() na pewno dostarczę, jedynie muszę się ogarnąć i wszystko pozgrywać, na razie szukam zaginionego pendriva Cytat:
![]() cycki mi jeden rozmiar jeszcze urosły, na drugi dzień po porodzie... zauważyłam bo miałam ten sam stanik przy porodzie i po - balony, ale podobno w ciągu 6 tygodni się unormują |
||
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://ideasbyrenya.blox.pl/2011/04/Dla-Tymianka.html tam dziewczyna odsyła dalej na stronę z wzorem. a ten w paseczki ... kurcze... próbowałam odczytać schematy ale mi sie coś pokićkało , pewnie jest mega prosty, ale ja się zdenerwowałam i stwierdziłam, że kwadraty szybciej ogarnę jakbym miała córeczkę to bym zrobiła coś takiego : http://4.bp.blogspot.com/-whRRRV_cCA...0/P3020781.JPG to się robi z części i z tego co widziałam nie jest mega trudne. a tu coś prostszego, bo takie owocki się szybko robi : http://misiedlakazdego.blox.pl/resou...anatowy_2.jpeg albo takie : http://p.benc.pl/press/full/8/6/15/644.jpg też proste. |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To super że masz już swój skarb przy sobie my tu musimy jeszcze czekać na swoje skarby a ty możesz się już nim cieszyć a jeśli czegoś nie zdążyłaś to na pewno na spokojnie teraz nadrobisz.
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to jem i jem i jem, słodkiego co chwilę mi się chce no i jem a cały czas ważę 68 kg
w czasie świąt nic a nic nie przytyłam, a na prawdę dużo jadłam... Cały czas mam 10 kg na plusie (gdzieś mi kilogram uciekł tak w ogóle bo było 11). Cycki w rozmiarze g i 97 cm w pasie
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie P zamontował mi cegłówki pod łóżkiem
Trochę wysoko Ale wygodniej niż z tymi wszystkimi poduchami.Co do szydełkowania, to pooglądam sobie filmiki na youtobe, jak znajdę ciekawy wzór, to może się skuszę. |
|
|
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moj synek jak leżę i dziubię tym szydełkiem to sie tak wierci i rozpycha, że wczoraj aż wołałam tż żeby ustawił dziecko do pionu bo myślałam ze mi wyjdzie przez pępek i autentycznie zastanawiałam się czy coś mu sie nie dzieje, że się tak rusza. Zadzwoniłam nawet do takiej znajomej położnej, a ona sie zaczęła śmiać, że widocznie musiałam złapać za duży relaksik przy tym szydełku, bo jak mama jest spokojna to dzieci tak właśnie wariują w brzuchu. Ale autentycznie się tym przejełam i zastanawiałam się czy nie jechać na IP bo takiej szamotaniny to ja juz dawno ani nie czułam ani nie widziałam Ale mnie tż opieprzył, że pojedziemy na tą izbę przyjęć i co powiemy, że się dziecko rusza w brzuchu ??? jejku wiecie.. ja w tej ciąży to sie czuje jak człowiek we mgle, przysięgam, mam nadzieje, że w kolejnych ciążach jest już łatwiej. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
jedna położna mowila w szkole rodzenia, ze te piersi są ogromne tylko w nawale mlecznym, a po dwóch tygodniach mniej wiecej , a na pewno po miesiącu wszystko wraca powiedzmy do "normy" . Dlatego ja chyba kupie sobie po prostu na początek te tańsze, materiałowe dziadostwo bez fiszbin, może teraz pochodze w nich, bo w fiszbinach mi ciężko już, a potem po prostu pójde do sklepu stacjonarnego do brafiterki po jakiś porządny kask narciarski za majątek i jakoś to będzie... |
||
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jak się do tego zabrać
|
|
|
|
|
#3475 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę inne wykończenie umęczyłam się tylko przy łączeniu tych kwadratów.Cytat:
|
||
|
|
|
#3476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje
|
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
też tak miałam - w ogóle nie rozumiałam tekstu, na szczęście przed samym porodem już zaczęłam kumać teksty pisane
![]() Cytat:
narobiłam się przed porodem i w trakcie... teraz czas na odpoczynek....no może tylko ogródek niedługo wypielę, bo znowu mi trawa wyrasta - chyba że znajdę środek przeciwko tym głupim chwastą!Cytat:
![]() zazwyczaj najgorszy jest pierwszy krok - kup szydełko, reszta sama się zrobi
|
||
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
tu masz tutoriale :
http://niebieskiigielnik.blogspot.co...orial-cz1.html http://niebieskiigielnik.blogspot.co...orial-cz2.html na youtube lub na innych portalach naucz się podstawowego wzoru , poczytaj sobie gdzies o tych wszystkich szydełowych pojęciach, co to słupek, półsłupek, ciasne oczko.. np tu : http://www.greyworm.net/majka/index...._szydelkowania i do dzieła w ogóle fajny ten blog bardzo .... patrzcie : http://niebieskiigielnik.blogspot.co...i-literki.html oj chciałabym mieć takie umiejętności, czas i cierpliwość |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
sliwenka Karolinka jest idealna i woglole cacy cacy )mam nadzieje, ze szybko dojdziesz po cc.... Niestety kazda to chyba przechodzi inaczej (Kapukat dzielna z Ciebie babka, ze tyle latalas do szpitala, teraz jeszcze taki powwer..... dziewczynki! lozeczko rozlozone, musaialam sie pozbyc szafki bo sie nie zmiescilo, ale juz wszystko gotowe Tylko musze kupic materac i chyba zamowiehttp://allegro.pl/przewijak-berber-d...267242447.html przewijak. aha nie wiem czy wypada mi to pisac, ale czyta nasze forum i pisze z nami czasami Niebieski Pantofelek, dostalam na priv wiad od jej meza <wiad z wczoraj> -Witam Piszę z polecenia żony termin miala bodajze na 2 maja?! )Napewno cos wiecej nam napisze jak wroci ze szpitala.Takze worek sie rozpakowuje ![]() A jeszcze w srode byla ze mna u naszego gina i wsyztko bylo ksiazkowe... )
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-14 o 15:24 |
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i czym robiłaś.. półsłupkami ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

czym smarowałaś żeby był poślizg
robiłam wczoraj ćwiczenia rozciągające, jestem tak ciasna że nie potrafiłam go wsadzić jak już wsadziłam i lekko napompowałam to sam się wyślizgiwał
super tytuły 

Jeszcze raz gratulacje !!
Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko