|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś w stylu MIFLONIDE albo MIKLONIDECHYBA Miflonide wg tego co znalazłam w necie. Właśnie taki lek jest na astmę oskrzelową.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-13 o 16:13 |
|
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
A to masz co innego.Filip ma pulmicort i atrovent,sterydy na katar do nosa,ale tego mu już nie daje bo nie widzę żeby pomagało.
|
|
|
|
#3275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z receptą było tak, że w dwóch aptekach nie chcieli w ogóle zrealizować. Jak P pojechał do lekarza rodzinnego, to powiedziała, że może przepisać receptę ewentualnie na podstawie wypisu ze szpitala. P w drodze do domu po ten wypis, zdecydował jeszcze wejść do jednej apteki i wtedy go pani poinformowała, że może mu sprzedać leki, ale na 100% Szkoda, że nikt wcześniej mu tego nie powiedział Różnica w cenie jest, ale chyba więcej benzyny spalił. Leki w każdym razie mam już w domu i o 17tej biorę normalnie dawkę Brzuch mnie dzisiaj ciągnie i boli na dole. Poza tym mam od czasu do czasu bezbolesne, krótkotrwałe skurcze w dole brzucha. Dzwoniłam przed chwilką do mojej kuzynki, która mi uświadomiła, że ja na dzień mamy mogę już być z Hanią W sumie to już byłby bezpieczny tydzień. Mam nadzieję, że dotrzymam do tego 26, no chociaż 22 maja ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Masz zgagę?Mam. Wikipedia: Przyczyną tego objawu jest cofanie się kwaśnego soku żołądkowego (inaczej zarzucanie lub refluks) z żołądka do przełyku wbrew perystaltyce. Dolegliwości odczuwane są najczęściej za mostkiem, w nadbrzuszu i w skrajnej postaci może promieniować do szyi, gardła, krtani, kąta żuchwy, a nawet bocznych części klatki piersiowej. Refluks może być niekiedy podłożem występowania napadów astmatycznych i dolegliwości laryngologicznych (np przewlekłego kaszlu). Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-13 o 16:18 |
|||
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Coś ostatnio o dziwo nie mam zgagi. Wcześniej myślałam, że mnie dosłownie spali.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3277 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poookaż ![]() Cytat:
mnie nigdy do głowy nie przychodzi żadnen tytułCytat:
matko ile jest roboty z rozwieszaniem tych maluśkich ubranek mam zawalony cały duży pokój przeróżnymi rzeczami dla dziecka... |
|||
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O co kaman![]() Przed wczoraj miałam akcje w nocy.Tak mnie bolały plecy na dole,na wysokości dupci,w życiu takiego bólu nie czułam(no może poza porodem) ale ból był jednostajny,cały czas bolało nie były to skurcze. od kilku dni daję mi w kość kręgosłup.Teraz wiem co to ból kręgosłupa.W poprzedniej ciązy nie dość że nosiłam większe dziecko to nic mnie nigdy nie bolało-nawet poród bym przegapiła ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- alergolog i pulmonolog oni leczą astme. |
|
|
|
|
#3279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Dzięki. Byłam raz u alergologa. Chyba pół roku czekałam na wizytę. Na żadne wziewne alergeny nie jestem uczulona. Jedynie na NIKIEL. edit idę doprowadzić moją kuchnię do stanu sprzed pieczenia ciast dziś mi wszystko w rąk leci, z kuchni zrobiłam sobie pobojowisko !!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-13 o 16:32 |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sory ale Twoja teściowa to menda!!! jak nie ma czym się chwalić, stara pi....a zobaczy wnusia to się jej odmieni, chyba, że do końca taka zgroza |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze będziesz sama pytać się babci czy wezmie na spacer żebyś ty mogła np się przespać lub dom ogarnąc
|
||
|
|
|
#3285 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami myślę że lepiej mieć córki. Teściowa nigdy nie dogodzi. Ja sama widzę po sobie, że w stosunku do teściowej jestem bardziej krytyczna niż do mojej mamy.
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Teściowa (przyszła niedoszła
) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko ![]() Któraś z Was pytała mnie o tą chemię Sonett. Jest trochę droższa od dostępnych w sklepie specyfików, ale podobno wydajna. Ja zamówiłam pierwszy raz te produkty. Coraz bardziej drażni mnie zapach normalnych produktów do sprzątania. Cif i domestos gryzą mnie normalnie w gardło, oczy i wszystko inne. To jest link do strony, z której zamawiałam te produkty http://www.ekologiczny.pl/x_C_X__P_SONETT.html |
|
|
|
#3287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, a kupowałyście może biustonosze do karmienia na Allegro? A jeśli tak to u kogo? Bo jeszcze tylko tego mi brakuje
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
ja tak samo pojde w poniedziałek i zrobie sama bo juz 37 tydz a gin nie przepisała wiec wole nie ryzykować.tam chyba mozna oddac do 18 od poniedzialku do czwartku
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za ciepłe słowa
W końcu to chyba widać, ze wina jest lekarza, bo ona nawet sama mi kiedyś mówiła, że np. jak są jakieś dni wolne od pracy to i tak musi mi dać zwolnienie, bo nie może być ani dnia przerwy przy kontynuacji, a tu wyszły dwa tygodnie przerwy, przy czym widać, że WSZYSTKIE zwolnienia miałam wystawiane ZAWSZE na 4 tygodnie no i po tej dziurze dwutygodniowej kolejne mam znów na 4 tygodnie, więc na zdrowy rozum to logiczne, ze lekarz się pomylił...tylko kto tam ma zdrowy rozum w urzędach?...ale się porobiło...normalnie zaraz z tych nerwów urodzę Gaabbi - fajna ta chemia te środki ładnie pachną? są skuteczne? napisz coś
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-13 o 17:03 |
|
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3291 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kapukat skąd ty masz tyle werwy??!! ja myślałam że po porodzie to się leży bo człowieka wszystko boli... masz power kobito!! a widzisz jak to jest przekichane nadrabiać posty ja od początku ciąży mam ten problem, bo ciągle pracuję i jak już wrócę do domu i mogę usiąść na tyłku to sie okazuje że mam 14 stron do przeczytania a jak sobie jeden dzień odpuszczę to już wogóle jestem w lesie... a Ty zawsze produkowałaś na potęgę hee hee, żartuję oczywiście nadrobisz w mig znając ciebie Cytat:
super!! umieram z ciekawości żeby zobaczyć ciuszki mi się chyba klepki w głowie przestawiły bo ja czekam na paczkę z PL i już się nie mogę doczekać jak będę prać i prasować wszystko dla małej ja już po pracy oby wszystko poszło zgodnie z planem...byłam dziś na usg mała waży już 2500 jak tak dalej pójdzie to będzie miała przy porodzie dłuższe włosy niż mąż do tego pokazuje nieźle kto tu rządzi bo dalej się nie przekręciła. jutro zaczynamy 36tc i gin mówi że już są nikłe szanse.... szykuje się chyba cc
|
||||
|
|
|
#3292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
kotku nie denerwuj się
pamiętasz jak pisałaś mi o wpływie stresu na ciążę?? głowa do góry, będzie dobrze.aha i wybacz ale nie kumam do końca twoich obaw. dlaczego mieliby Cię zwolnić?? dlatego że powinnaś się pojawić w pracy w tej 2 tyg przerwie?? |
|
|
|
#3294 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam tak chodzić bo zawsze za parę groszy kupię coś ładnego i humor odrazu mi się poprawia. I biżuterię też czasem mają fajnąCytat:
![]() Cytat:
![]() Ale pędzicie, dopiero nadrobiłam. Byłam dziś u koleżanki, która ma prawie 5-cio miesięczną córeczkę. Jest taka słodka i grzeczniutka, nosiłam ją, byłyśmy na spacerze i pchałam wózek i normalnie nie mogę się już doczekać mojego maluszka. To tak fajnie mieć takiego skarbka, przytulać, całować itd
|
|
#3295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- czyli robić w 36 tc czy jeszcze w 35 ? |
||
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Ja miałam pobierany w 34tc. |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie to nie wiem, co mogą mi zrobić... ale na pewno będzie masa kłopotu i papierów i biegania przy odkręcaniu tego, a ja ledwo łażę, więc nie mam normalnie na to siły nawet, no ale cóż...formalnie to wygląda tak, że jak kończy mi się zwolnienie, to powinnam przyjść do pracy, zrobić badania lekarskie, że jestem zdolna do pracy i wrócić do pracy. Tutaj ta dwutygodniowa dziura jest o tyle idiotyczna, że w sumie to nie moja wina (tzn. moja, bo nie sprawdziłam, zawsze się zagadamy z tą moją lekarką, bo ona jest bardzo fajna
|
|
#3298 | |
|
Rozeznanie
|
anulka ja po prostu nie mam wyjścia jeśli chodzi o pracę
tutaj po prostu tak jest że wszyscy siedzą w pracy do końca bo lekarze nie wystawiają zwolnień bez powodu koleżanka z pracy dostała zwolnienie dopiero jak już o kulach chodziła. tak jej nogi puchły że nic nie pomagało. zanim jej odpuścili to jeszcze jej kazali szukać sobie w pracy jakiegoś innego zajęcia tzn lżejszych obowiązków i jak nawet to nie pomogło to dopiero dostała zwolnienie. a ciążę miała bliźniaczą więc wygladała jak słoń już w 27tc. nieźle nie?szczerze mówiąc wolałabym nie kombinować i dotrwać tam do końca. tak przynajmniej nikt nie miałby mi nic do zarzucenia. ale z drugiej strony jak mam chodzić do pracy do 5 maja jak termin mi teraz przesuwają na 11go??!! to oznaczałoby że odejdę na tydzień przed porodem. to już chyba lekka przesada... aha i nikogo nie wzruszają moje bolące plecy, stres czy puchnące nogi... po prostu chcą cię zajechać zanim urodzisz... chory system i tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- aaaa teraz rozumiem, ale myślę że będzie dobrze. no faktycznie trochę biegania z tym może być, ta biurokracja na pewno nie popuści ale mam nadzieję że uda Ci się to wyjaśnić. no i jestem w szoku ze twoja gin sama idzie do zusu, nie znam drugiego takiego lekarza.... normalnie to raczej zostawiliby pacjentowi do wyjaśniania.... nie martw się kotku, będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
Ej czy tylko ja mam taką sklerozę?
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony u nas robi się też tak że kobiety idą na zwolnienie tylko dlatego że jest w ciazy,po co ma pracować skoro tyle samo zarobi.Nie mówie że każda ale pewnie się zdarza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Ogólnie to to jest laboratorium w przychodni i tam pobierają krew i różne inne rzeczy. Jedna z tych pań mi pobierała, które normalnie pobierają też krew. Ale zrobiła to fachowo, więc chyba jest przeszkolona 

coś w stylu MIFLONIDE albo MIKLONIDE
i jak mam i tak kupować w częściach, to wolę tańsze. Ale te mebelki, które pokazałaś są super !!
Różnica w cenie jest, ale chyba więcej benzyny spalił. Leki w każdym razie mam już w domu i o 17tej biorę normalnie dawkę
poookaż 
mnie nigdy do głowy nie przychodzi żadnen tytuł

O co kaman

Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.