|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
DELILA a już skończyła ci się @? A ogólnie to jak się czujesz?
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
![]() muszę się zacząć organizować bo na raz wszystkiego nie kupię a i włącza mi sie trochę panikowanie... na razie zakupiłam to co Wam pisałam...kilka ubranek na ciuchach- nie pamietam nawet co bo schowałam, w święta dotarła do mnie cała paka maleńkich ciuszków z rodziny- muszę posortować i uzupełnić po ostatnich zajęciach na SR dotyczących kąpieli zakupiłam w tesco płatki kosmetyczne i pałeczki kosmetyczne ( na zapas bo w łazience mam...) i to wszystko... biostonosze do karmienia? piżamy do karmienia? majtki jednorazowe? podpaski max? itp...to dla mnie a gdzie reszta dla Malucha? A z drugiej strony jak myślę o tych zakupach to lęk mnie nachodzi Miałam półkę z dokumentami posprzatać- przełożyć gdzieś indziej aby jedną szafkę zwolnić i nawet boję się tego miejsca na rzeczy robić....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-04-14 o 17:59 |
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33536833]Nosz kuź.....
Właśnie mama mi opowiadała, że była u małego i spotkała na cmentarzu parę, która straciła dziecko w 9 miesiącu z powodu zatrucia ciążowego... Gdyby dziewczynie zrobili w porę cesarkę, mała by żyła.... A chodziła do tego gina, do którego ja się przymierzałam i znowu jestem w czarnej du&ie i nie wiem, co robić i do kogo iść [/QUOTE]Spokojnie nie denerwuj się, masz jeszcze chwilkę na znalezienie odpowiedniego lekarza, zorientuj się w swoim mieście kto jest godny polecenia albo zajrzyj na neta na ranking lekarzy blisko ciebie może to coś ci pomoże. Ja też właśnie stoję przed dylematem do kogo mam iść bo tylu lekarzy już odwiedziłam że limit się kończy a żaden nie sprostał moim oczekiwaniom. A kiedy masz zamiar iść na kontrole?
|
|
#3034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o matko! rzadko!
szczerze to ja nie wiem bo nie zapisuję:P czasami jest to 2 razy dziennie a czasami raz na 2 dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie Pani i jak tam z twoim TŻ?? pisałam kiedyś że coś bąknął o zmianie statusu związku?? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33536042]Ja umyłam dzisiaj swoje buty zimowe (tak, tak wiem, jest 14 kwietnia, ale wcześniej nie mogłam tego zrobić, bo w ciąży praktycznie wiecznie leżałam, a poza tym pogoda jest taka dziwna, że sobie leżakowały) i umyłam stojak na buty... Gdybyście go wcześniej zobaczyły, pomyślałybyście, że jesteśmy ludźmi z lasu, bagien i mokradeł..... Wiosna w każdym razie może już przyjść, bo mam już miejsce, żeby stawiać gdzieś balerinki i trampki. Buty na obcasie czekają grzecznie na swoją kolej w szafce na buty. A na resztę dnia nie mam zbytnio pomysłu. Na pewno pójdę na cmentarz, ale co do reszty to nie wiem.[/QUOTE]Kochana ty byłam w ciąży więc masz wytłumaczenie a ja nie mam i buty zimowe schowąłam dopiero wczoraj ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33536833]Nosz kuź..... Właśnie mama mi opowiadała, że była u małego i spotkała na cmentarzu parę, która straciła dziecko w 9 miesiącu z powodu zatrucia ciążowego... Gdyby dziewczynie zrobili w porę cesarkę, mała by żyła.... A chodziła do tego gina, do którego ja się przymierzałam i znowu jestem w czarnej du&ie i nie wiem, co robić i do kogo iść [/QUOTE]Życie jest brutalne, to wiem od dawna;/ mam pod nosem taki przykład kobiety, dziewczyna 22 lata, 3 dzieci, w ciąże zachodzi za magicznym dotknięciem różdżką i jak ja widziałam jak starsze dzieci na brzuchu ciążowym nosiła, chodziła w pole maliny zrywać, to mnie po prostu słabo robiło siękurcze, ciężko coś na temat gina napisać... można powiedzieć że tak się zdarza ale te słowa, na tym wątku, działają jak płachta na byka, bo tak NIE POWINNO się zdarzyć, jednak na twoim miejscu dla własnej równowagi psychicznej szukałabym innego gina
|
|
|
#3035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
We wtorek idę do swojego gina, ale już tylko pytać o siebie, o dziecko już go nie spytam, bo mi znowu naopowiada, że się wchłonęło - spytam czy mogę wszystko robić normalnie, kiedy mogę iść na rower, kiedy mogę się poprzytulać z mężem i w ogóle. Szukałam już po necie, ale praktycznie każdy lekarz ma dobre i złe opinie. I faktycznie wolałabym lekarza blisko siebie, żeby mieć go w razie czego pod ręką... |
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
INUTIL ale smaka mi narobiłaś na takie wypieki
tak nawiasem to gratuluje talentu do pieczenia ja nawet ciasto z kartonu zepsuje SOFCIA za odważną decyzję, bycie żoną jest super mi w czerwcu stuknie już 6 lat a nigdy bym nie powiedziała że tyle minęło. A bierzecie ślub cywilny czy konkordatowy?
|
|
#3037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
ZEBERKO oj to się strachu najadłaś dzisiejszej nocy, ale przyznam szczerze że mało kto przetrwałby taką kombinację, pomieszałaś i to na maksa.
![]() MAGA jak się dzisiaj czujesz? Zaaplikowałaś coś wczoraj na to bolące gardło?
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-04-14 o 16:15 |
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33537942]Ja wiem, że to pewnie nie jego wina, ale czemu on nic nie zauważył.... Jak się zapisujesz do tego gabinetu, to położna zawsze mówi: mamy bardzo dobre USG. I ja im teraz powiem i na co wam to bardzo dobre USG, jak u mojego synka nie zauważyliście, że ciąża się nie rozwija, nie ma wód?...[/QUOTE]
Napiszętak: jak ciąża jest prawidłowa i kobieta przechodzi ją bardzo dobrze to byle jaki lekarz wystarczy jednak jak już były w przeszłości komplikacje czy pojawiają się one w trakcie to jednak lepiej nopocić się i pomęczyć i poszukać bardzo dobrego lekarza
|
|
#3040 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cywilny - jakoś na kościelny nie czułabym się gotowa - za duża parada i jakoś tak nie wiem...
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Płakać mi sięchce
a dalej są zdjęcia jak pije wino z butelki, imprezuje i pali papierosy...
|
|
#3042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3043 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W 11 tc miałam brązowe plamienie. Trafiłam do szpitala, plamienie ustało, ale lekarce nie podobała się moja szyjka. Potem kontrolnie wybrałam się koło 16 tc do innego lekarza prywatnie na USG. I znów lekarz powiedział, że mam zaczerwienioną szyjkę i mam poprosić swojego lekarza na NFZ o cytologię. Prosiłam się go raz, drugi raz (dzisiaj nie ma czasu, po nowym roku jak będzie kontrakt, dzisiaj jest dużo pacjentek...), jak w końcu się wkurzyłam, to postanowiłam chodzić do tego lekarza, co byłam prywatnie (zrobił mi cytologię, wyszła I grupa, więc to akurat było OK). No i potem już same komplikacje: w 24 tc skurcze, w 27 nadciśnienie+obrzęki, w 30 - ... W głowie mam też różne scenariusze, co by było, gdybym chodziła do swojego lekarza na NFZ... Teraz oczywiście szukam lekarza prywatnie, z USG i takiego, który zrozumie histeryzującą pacjentkę. Z moimi przejściami zresztą chyba nietrudno zrozumieć histerię (Wy to pewnie znacie aż za dobrze). |
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już od dawna uważam że ten cholerny świat jest niesprawiedliwy moja siostra będąc w ciąży ze swoim synem paliła Mocne do samego końca a i browara se nie odmawiała i na całe szczęście mój kochany chrześniak urodził sie zdrowy jak ryba bo w przeciwnym razie głowę bym jej urwała
|
|
|
#3045 |
|
Konto usunięte
|
Ja jak zrozpaczona czekałam pod szpitalem na mamę i TŻ z moim wyrokiem, to przed szpitalem dziewczyna w 9 miesiącu (z porodówki) paliła papierosa... Myślałam, że jej coś zrobię...
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33538874]Ja jak zrozpaczona czekałam pod szpitalem na mamę i TŻ z moim wyrokiem, to przed szpitalem dziewczyna w 9 miesiącu (z porodówki) paliła papierosa... Myślałam, że jej coś zrobię...[/QUOTE]
Ja ogólnie jestem przeciwnikiem palenia a jeszcze jak widzę takie coś to mną trzęsie
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33538874]Ja jak zrozpaczona czekałam pod szpitalem na mamę i TŻ z moim wyrokiem, to przed szpitalem dziewczyna w 9 miesiącu (z porodówki) paliła papierosa... Myślałam, że jej coś zrobię...[/QUOTE]
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj dzisiaj jestem jakoś bojowo nastawiona do życia
|
|
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
cześć kobietki
nie bylo mnie kilka dni bo nie miałam neta - masakra bez Was wytrzymać!!! i widzę że się nieźle rozpisałyście także trochę mi zajmie nadrabianie... juz się zabieram... mi generalnie coraz ciężej...jutro zaczynamy 37tc wiec pocieszam sie, że juz niedługo no ale nie wiadomo kiedy Miki zechce wyjść...mam nadzieję,że zbyt uparty nie będzie. nie daję już rady z okropnym bólem pachwin...poza tym stresuję się, że on tam ma za mało miejsca bo juz nie buszuje tak swobodnie jak wcześniej....tyle z grubsza u Nas a teraz biorę się za nadrabianie
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33538848]
Teraz oczywiście szukam lekarza prywatnie, z USG i takiego, który zrozumie histeryzującą pacjentkę. Z moimi przejściami zresztą chyba nietrudno zrozumieć histerię (Wy to pewnie znacie aż za dobrze).[/QUOTE] chyba każda z nas może się do panikującej pacjentki zaliczyć ![]() pamiętam jak zwłaszcza na początku mój lekarz mnie uspokajał, że jest wszystko ładnie i dobrze rośnie i serduszko jest i leki mam, teraz tylko spokój bo więcej i tak już się nie da zrobić z każdą wizytą w sumie nadal bardzo powiedziałabym wylewnie wszystko pokazuje i tłumaczy...w sumie to chyba on z doświadczenia już wie jak to z nami jest tylko trzeba trafić na normalnego lekarza - ja trafiłam na swojego dawno temu i nie zmieniłam go po poronieniu min dlatego że jako jeden z nielicznych zalecił mi badania które wykazały, że mogę mieć predyspozycje do kolejnych strat.
|
|
#3051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sofcia super, że podjęliście taką decyzję. No i w końcu nie będziesz sama z Juką ![]() Inutil Julek to już kawał chłopa. Tobiasz pewnie jeszcze nie waży nawet 6kg. Cytat:
![]() Tobiaszek pozdrawia e-ciotki
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-04-14 o 17:28 |
||
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
taka nas nigdy nie zrozumie...mam przykład w rodzinie Tz-a, nieplanowane ciąże przed 18, przechodzone bez komplikacji- taka mi się w oczy śmieje i mówi, że surykatką mogłaby być.... agusia...37tc?.....szok, to już niebawem....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-04-14 o 17:30 |
||
|
|
|
|
#3053 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33534652].
Macie pomysł, kiedy zniknie ta durna reklama?:/ Wszystko już doprowadza mnie do szewskiej pasji, łącznie z tym :/[/QUOTE] też mnie denerwuje Cytat:
Cytat:
mój Maksiu też miał uczulenie z proszków dla dzieci, wreszcie prałam w płatkach mydlanych. Kawał chłopa z Julka, poka zdjęcie ![]() ![]() chodzi za mną... zrobię w poniedziałek Cytat:
W łazience będzie ogrzewanie podłogowe, grzejnik łazienkowy - na ścianę i normalny (na tym się zastanawiam) w kuchni też podłogówka i normalny grzejnik. Lubię ciepło. |
|||
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny może któraś tak miała... mam dziwne upławy, powiedziałabym że ecru albo lekko brązowe
właściwie po @ miałam plamienie, powinnam niepokoić się??myślę że zapalenia nie ma, u mnie zawsze zapalenie od swędzenia zaczyna się, kurcze może coś z jajnikami bo przed @ masakrycznie przez 3 dni coś z prawej strony mnie bolało, w okolicach jajnika albo sam jajnik, miałam iść na usg ale dostałąm @ i nie poszłam;/ później też nie poszłam do lekarza bo stwierdziłam że umówię się na usg koło 14-15dc, teraz w sumie żałuję że nie poszłam
|
|
#3055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jakbym wiedziała, że tak wcześnie w pracy jesteś, to bym Ci smska jakiegoś napisała, bo ja już o 6 na nogach byłam ale super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli jeszcze tylko chwilka i będziesz tulić Mikołaja Kunegunda, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie i będziecie mogli się starać Ja dzisiaj wymęczona, matematyka wykańcza , po konkursie większość dzieciaków spała w autobusie Zaraz jedziemy do znajomych na grilla, ale raczej nie na długo, bo mnie kaszel jednak męczy Była któraś z was ostatnio w kinie? Polecacie jakiś film? Bo jutro się wybieramy
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(marzenia) więc musimy uwzglednić te powierzchnię, poza tym w piwnicy Teściowa ma kuchnię gospodarczą gdzie spędza właściwie dzień od rana do nocy -więc też musi być tam ogrzewanie wliczonepodłogówka mnie specjalnie nie ciągnie ale łazienka i kuchnia są stosunkowo małe i boję się, ze ich nie rozplanuję zbyt fajnie jak wstawię grzejniki w łazience suszarkowy grzejnik bedzie napewno ale zastanawiam się czy nie zrobić takiego w kuchni- jakś ciekawy wzór w inoxsie tak jak sprzęt agd- dzięki temu będę mogła ustawić dolne szafki z każdej strony kuchni a nie tylko na przeciwległych ścianach bo nie będzie tradycyjnego grzejnika pod oknem u nas będzie tradycyjne c.o na węgiel, bez podajnika, z dmuchawą i komputerkiem podwójny tryb letni i zimowy i bojler na wodę chcemy - obecnie ciepła woda jest tam tylko jak się pali w kuchni gospodarczej w kaflowym piecu więc musimy to przerobic aby była też woda z centralnego ogrzewaniaogrom prac i kosztów mnie przeraża- dlatego też taka zestresowana jestem ostatnio ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- dla sofci ![]() http://borsuczek.wrzuta.pl/audio/0Cu...iesz_moja_zona heh jak ja uwielbiam śluby ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Natalia- jak tam na ślubie koleżanki- pogoda ładna była? eseska- co u Ciebie?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-04-14 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłam ale chętnie poszłabym na "Igrzyska śmierci" podobno świetny film i na filmwebie też ma dobrą ocenę
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tak skończyła się dwa dni temu. Teraz czekam na owu Każdy poniedziałek u mnie jest taki cichy.. zaczynałabym 12 tc.. a tak zaczynam nic. Nie moge zacząć myslec o tym bo znow łzy się poleją. Wróciłam ze sklepu i doszlam do wniosku że nie umiem robić zakupów (chodzi o spożywkę, a cholera o ciuchy też) mimo że mam jakąś tam liste to chodze i szukam wszystkiego ze 2 h, wracam prawie z niczym i potem i tak nie wiem co z tych rzeczy ugotowac i kończy sie na chinskiej zupce. A z ciuchami to chodze chodze chodze po kilka godzin i wracam z jedną bluzka ktora i tak mi sie nie podoba no ale.. Wynajmuje któraś z Was mieszkanie? Jak opłaty, wyrabiacie się? Ja mieszkam sama i wszystko mnie jakoś dużo kosztuje.. ;/
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
deli- a nie myśleliście z Tz-em o wspólnym zamieszkaniu? On mieszka z synem?
Opłaty są wszędzie ogromne - czy mieszkasz w bloku czy w domu wszedzie kasa ucieka jak woda na bieżące wydatki... ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Bacha- ale Tobiaszek już duży......
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

[/QUOTE]
normalnie miotalo na wszytskie strony, balam sie wyjsc z pracy ze mnie zlapie po drodze, 1/3 drogi przeszlam na piechote, reszta autobusem, w domu biegunka, masakra jakas, chyba to grypa zoladkowa - nigdy nie mialam, a dodatkowo temp 38... mojego Tz tez zlapala biegunka... i brzuszek boli 

tak nawiasem to gratuluje talentu do pieczenia ja nawet ciasto z kartonu zepsuje
za odważną decyzję, bycie żoną jest super mi w czerwcu stuknie już 6 lat a nigdy bym nie powiedziała że tyle minęło. A bierzecie ślub cywilny czy konkordatowy?

właściwie po @ miałam plamienie, powinnam niepokoić się??