|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja akurat miałam w domu żel intymny KY kupiony w aptece. Szmaragdowykotek pisała, ze używała zwykłego Durexa, takiego do masażu.
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Przed porodem organizm się oczyszcza więc może kolejne rozpakowanie się szykuje
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
początkowo obstawiałam wołka zbożowego, ale wołek chyba nie lata, a to dziadostwo lata. Jest malutki, ma około 2mm... fuj.... |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co stosuje się na ciemieniuszkę, bo obawiam się, że Adaś ją właśnie posiada.... albo jej początki
|
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Położna coś mówiła że można przed kąpielą na dłuższą chwile oliwką główkę wysmarować potem delikatnie wyczesać rozmiękczoną łuskę i umyć w kąpieli normalnie.
Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-04-14 o 16:53 |
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie bylo mnie 3 dni bo nie mialam neta - masakraaa! ciezko wytrzymac bez Was i bez forum. no i nie wiem kiedy Was nadrobie - gaduły
![]() juz sie zabieram za czytanie a póki co gratuluję mamusiom jeszcze raz - Karolcia prześliczna, no i dobrze że Adaś też już z mamusią
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak wytępiłaś te mole spożywcze? bo ja nie mam pojęcia skąd one się biorą |
|
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Nie straszcie mnie tym porodem, gdybym miała dzisiaj urodzić, to na 100 % nie przystawiłabym dziecka do cyca, tak bolą mnie sutki, że nawet stanik mi przeszkadza, czy któraś też tak ma???
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niektóre dzieci borykają się z ciemieniuchą dłużej... widziałam nawet takie specjalne szampony na ciemieniuchę ale nie kupowałam, mam nadzieję że sposób na oliwkę/parafinę pomoże jakby co
|
||
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej ejst jak sie kapie w cieplej wodzie, polewam piersi woda lub myje i po chwili wystawiam do zimna. Wtedy sa gorace jakby mialy goraczke, bardzo sie kurcza i bola jak cholera, Nie dalabym napewno rady wykarmic dziecka z nich;/nie wiem dlaczego to sie dzieje. Uwaga- wlasnie tne moje jedyne przescieradlo od jedynego kpl poscieli jaki posiadam, bo tz poszedl na jakas imprez epozegnalna, ja sie nudze i stwierdzilam- ze sprobuje uszyc falbanke maskujaca do lozeczka malego. Oby sie udalo :P....
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam inne pytanie. Otóż wiecie najlepiej jaki śluz jest w ciąży i jak dużo go jest. A u mnie od dwóch, trzech dni prawie w ogóle go nie ma
co to może być?
|
#3522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie larwy moli rozeszły się prawie po całym domu Na samą myśl mam dreszcze. fuj.Szukając pomocy dla Ciebie, natknęłam się przed chwilą na fajne forum z osobami, które zajmują się zawodowo lub hobbystycznie owadami wszelkiej maści. Odpowiadają tam też na problemy zwykłych szaraczków robalowych takich jak ja, czy Ty (przepraszam, jeśli uraziłam ). Oto link http://www.entomo.pl/forum/viewforum...762accc8c15bf0 Napisz do nich, na pewno Ci pomogą.Cytat:
![]() Cytat:
Chwilę się zdrzemnęłam. Zjadłam teraz pysznego rożka algidy śmietankowo- śmietankowego Mam ochotę na jeszcze jednego i chyba się nie powstrzymam
|
|||
|
|
|
#3523 |
|
Rozeznanie
|
ja praktycznie przez całą ciążę nie mam śluzu, po prostu susza
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malo bardzo, ale mam.
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Całą ciążę mam duże ilości śluzu, białego mlecznego, szczególnie rano.
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
położyliśmy tapetę na suficie. teraz czekamy aż wyschnie i będziemy malować. potem ściany i przydały by się jakieś mebelki dla małej
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze ponad 2 miesiące ciąży i okres karmienia przed sobą, a one rosną i rosna i rosną...
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie zmartwiłby mnie ten brak śluzu, gdyby nie fakt, że całą ciążę miałam go strasznie dużo i tak nagle od dwóch, trzech dni prawie nic
nie wiem o co chodzi i czy to normalne, nie zaobserwowałam czopa, więc no cóż, tak widocznie ma być. Cytat:
![]() Wszystko przed Tobą. Ale mi jak wystrzeliły w styczniu do G/H to już tak zostały.
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Walka jest ciężka. Radzę wywalić WSZYSTKO z szafek w kuchni , tj : mąka, bułka tarta, kasze, ryże. Jesli masz chlebak - wyczyścić i nie dopuszczać do zalegania okruszków. Ja wsadzałam do szafek lawendowe saszetki , znalazłam też siedlisko larw... uwaga.. wlazły do miksera ... |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam zadnego stanika do karmienia ;/
Na alllegro widzialam, ale nie wiem jak z rozmiarowka teraz mam 80g/h wlasnie chyba?!, nie wiem co ebdzie jak bede karmila. Do spzitala tez biore jeden tylko ten co mam obecnie;/ Nie mam wiekszego stanika nawet. w sklepie pytalam babek o zwykly, nie do karmienia nawet tlyko w miare miekki, ale mieszkam na zadupiu i jak powiedzialam o miseczce H to na mnie dziwnie patrzyly : ] w tesco kupilam na oko 80 g i polowe cyca mi nawet nie wlazlo w niego takze przez neta sie boje.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:57 |
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymczasem wrzucam focie czegoś przyjemniejszego 32tc 2d |
|
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
millena fajne zdjęcie
właśnie wrzuciłam do gara wszystko co trzeba wygotować, czyli butelki smoczki, części od laktatora. Instynktownie też czuję że powinnam dopakować torbę do szpitala
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja rada : dobieraj sobie z angielskich wymiarówek! polskie to jakiś szajs. a najbardziej mnie bawi jak ide do sklepu ZE STANIKAMI (ogolnie z bielizna) i sie pytam : - dzień dobry ! czy są staniki w rozmiarze 75h - nie ma, ale są 90 D kiedyś to próbowałam nawet tłumaczyć tym babom co to znaczy mieć duży biust i dobrze dobrany stanik, ale teraz jakoś mi się nie chce
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
|
#3536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lub działa syrop,dałam mu nurofen-pomogło jestem ciekawa na jak długo.Cytat:
Cytat:
Ale się porobiło.Ja się jeszcze nigdy z czymś takim nie spotkałam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niebieski Pantofelku gratuluję |
||||||
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie staników do karmienia to zamówiłam 2 byle jakie na all http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...226098228.html jak się okaże że radzę sobie z karmieniem i będę karmić to jakieś porządniejsze sobie kupię
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi się nigdzie nie udało kupić fajnego stanika na moje mleczarnie, ale moje są wyjątkowo wielkie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

najgorzej ejst jak sie kapie w cieplej wodzie, polewam piersi woda lub myje i po chwili wystawiam do zimna. Wtedy sa gorace jakby mialy goraczke, bardzo sie kurcza i bola jak cholera, Nie dalabym napewno rady wykarmic dziecka z nich;/
co to może być?

obrzydliwe to jest!!! Nie wiem jak sobie poradzić... nie miałyście kiedyś czegoś takiego ???
Na samą myśl mam dreszcze. fuj.
). Oto link