Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 16:25   #3511
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ewunia czego używałaś do balonika żeby był poślizg??
Ja akurat miałam w domu żel intymny KY kupiony w aptece. Szmaragdowykotek pisała, ze używała zwykłego Durexa, takiego do masażu.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
podobno to objaw rozpoczynającego się porodu, niektóre dziewczyny przechodzą taką naturalna levative
Moja siostrę zaraz przed porodem też złapała biegunka
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:33   #3512
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja akurat miałam w domu żel intymny KY kupiony w aptece. Szmaragdowykotek pisała, ze używała zwykłego Durexa, takiego do masażu.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Moja siostrę zaraz przed porodem też złapała biegunka
Dzięki
Przed porodem organizm się oczyszcza więc może kolejne rozpakowanie się szykuje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:38   #3513
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ciekawe jak te robaki się nazywają... można by było poczytać coś w necie na ich temat...

edit
to są mole spożywcze brrr fuj
nie, moje to nie mole.. już to przerabiałam i wygląda to zupełnie inaczej . te moje są tak malutkie jak muszki owocówki, ale mają twarde pancerzyki....
początkowo obstawiałam wołka zbożowego, ale wołek chyba nie lata, a to dziadostwo lata. Jest malutki, ma około 2mm... fuj....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:40   #3514
kapukat
Zakorzenienie

dziewczyny co stosuje się na ciemieniuszkę, bo obawiam się, że Adaś ją właśnie posiada.... albo jej początki
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:50   #3515
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dziewczyny co stosuje się na ciemieniuszkę, bo obawiam się, że Adaś ją właśnie posiada.... albo jej początki
Położna coś mówiła że można przed kąpielą na dłuższą chwile oliwką główkę wysmarować potem delikatnie wyczesać rozmiękczoną łuskę i umyć w kąpieli normalnie.

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-04-14 o 16:53
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:01   #3516
aaaggusia
Rozeznanie

dziewczyny nie bylo mnie 3 dni bo nie mialam neta - masakraaa! ciezko wytrzymac bez Was i bez forum. no i nie wiem kiedy Was nadrobie - gaduły
juz sie zabieram za czytanie a póki co gratuluję mamusiom jeszcze raz - Karolcia prześliczna, no i dobrze że Adaś też już z mamusią

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:04   #3517
begie13
Zadomowienie

Cytat:
nie, moje to nie mole.. już to przerabiałam i wygląda to zupełnie inaczej . te moje są tak malutkie jak muszki owocówki, ale mają twarde pancerzyki....
początkowo obstawiałam wołka zbożowego, ale wołek chyba nie lata, a to dziadostwo lata. Jest malutki, ma około 2mm... fuj....
hmm to nie wiem, co to może być..

a jak wytępiłaś te mole spożywcze? bo ja nie mam pojęcia skąd one się biorą

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:13   #3518
libretka
Raczkowanie

Nie straszcie mnie tym porodem, gdybym miała dzisiaj urodzić, to na 100 % nie przystawiłabym dziecka do cyca, tak bolą mnie sutki, że nawet stanik mi przeszkadza, czy któraś też tak ma???
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:20   #3519
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Położna coś mówiła że można przed kąpielą na dłuższą chwile oliwką główkę wysmarować potem delikatnie wyczesać rozmiękczoną łuskę i umyć w kąpieli normalnie.
ja zrobiłabym dokładnie tak jak radzi Efijy, mam nadzieję że to będzie jednorazowy zabieg u Adasia niektóre dzieci borykają się z ciemieniuchą dłużej... widziałam nawet takie specjalne szampony na ciemieniuchę ale nie kupowałam, mam nadzieję że sposób na oliwkę/parafinę pomoże jakby co
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:22   #3520
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie tym porodem, gdybym miała dzisiaj urodzić, to na 100 % nie przystawiłabym dziecka do cyca, tak bolą mnie sutki, że nawet stanik mi przeszkadza, czy któraś też tak ma???
ja neistety tak mam najgorzej ejst jak sie kapie w cieplej wodzie, polewam piersi woda lub myje i po chwili wystawiam do zimna. Wtedy sa gorace jakby mialy goraczke, bardzo sie kurcza i bola jak cholera, Nie dalabym napewno rady wykarmic dziecka z nich;/
nie wiem dlaczego to sie dzieje.

Uwaga- wlasnie tne moje jedyne przescieradlo od jedynego kpl poscieli jaki posiadam, bo tz poszedl na jakas imprez epozegnalna, ja sie nudze i stwierdzilam- ze sprobuje uszyc falbanke maskujaca do lozeczka malego. Oby sie udalo :P....
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:23   #3521
andzya
Zakorzenienie

a ja mam inne pytanie. Otóż wiecie najlepiej jaki śluz jest w ciąży i jak dużo go jest. A u mnie od dwóch, trzech dni prawie w ogóle go nie ma co to może być?
Stary 2012-04-14, 17:24   #3522
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam problem kurza stopa.
Jakiś czas temu (parę miesięcy) zauważyłam w szafce, w puszcze w której trzymam płatki mam takie małe robaczki , coś jak muszki owocówki, ale z pancerzykiem. Musiałam przynieść to badziewie ze sklepu razem z płatkami, wywaliłam to szybko ( dobrze że zamykam takie rzeczy w pudełkach) do osobnego woreczka i poza mieszkanie, w sensie na śmietnik. Pudełko wymyłam, posprawdzałam wszystko inne w szafce, wymyłam szafkę, generalnie akcja jak przy molach spożywczych.
Kupiłam plasterek, zawiesiłam w szafce nic się nie złapało przez parę tygodni... ALE....
potem zaczełam zauważać to paskudztwo na ścianach, na firance w kuchni, na szybie.. poleciał w ruch muchozol, ale wówczas mogłam wychodzić z domu .... więc zaraz po domowej dezynfekcji wyszłam i wróciłam za parę godzin. Robaczki się skonczyły. Tydzień temu leże sobie w sypialni a tu mi coś przed nosem lata.. patrze, a to te dziady znowu. Sprzątałam sobie na święta w szafkach i nic nie spotkałam, więc nie wiem skąd to dziadostwo znowu się pojawiło. Zaczełam przeprowadzać dochodzenie, sprawdzałam wszystko. Okazało sie , że najwięcej jest ich w okolicy okna w salonie. Wywaliłam więc z parapetu wrzosy, bo sobie pomyślałam, że mogły się tam zagnieździć bo ich było dość sporo na szybie w salonie. Ostal mi się tylko storczyk, ale szkoda mi go wywalic bo mam jednego i tak ładnie mi rośnie od kilku lat
Nie mogę zrobić muchozolowej akcji bo ja tu mam generalnie open space.. a nie moge wyjść z domu... Nie wiem jak sobie z tym dziadostwem poradzić.. pal licho ja, ale jak sie dzieciak pojawi .. a to normalnie lata i chodzi po ścianach .....
szukałam jakichś larw, ale nie znalazłam, nie wiem z czego to się wykluwa. czytałam że pomaga lawenda, liście laurowe, skórka pomarańczy, wanilia... no i robię tak od 3 dni, pojawiły mi się trupy juz na parapecie i podłodze, ale kurcze.... wciaż mi to łazi po parapecie, a wczoraj usiadło obok mnie na łożku na poduszcze obrzydliwe to jest!!! Nie wiem jak sobie poradzić... nie miałyście kiedyś czegoś takiego ???
dzisiaj chciałam kupić takie płytki zapachowe na owady, ale nigdzie nie znalazłam, zresztą zastanawiam się bo to też śmierdzi.... nie wiem czy ja mogę takie wdychać

jakas załamka
najgorsze jest to że w tych wszystkich sklepach osiedlowych to jest na prawdę chyba szajs i już więcej nie będę tam kupować.
kiedyś tak sobie mole spożywcze przyniosłam do domu w bułce tartej !
walczyłam normalnie z nimi miesiąc.. no a z tymi... to ja nie wiem co już robić.
Miałam kiedyś akcję "mole spożywcze" więc wiem jak się męczysz.
U mnie larwy moli rozeszły się prawie po całym domu Na samą myśl mam dreszcze. fuj.
Szukając pomocy dla Ciebie, natknęłam się przed chwilą na fajne forum z osobami, które zajmują się zawodowo lub hobbystycznie owadami wszelkiej maści. Odpowiadają tam też na problemy zwykłych szaraczków robalowych takich jak ja, czy Ty (przepraszam, jeśli uraziłam ). Oto link http://www.entomo.pl/forum/viewforum...762accc8c15bf0 Napisz do nich, na pewno Ci pomogą.

Cytat:
gdzieś zapodziało mi się całe cytowanie...buuu mój komputer szaleje, jak nie wyłącza się sam, to kombinuje na lewo i prawo.... życie
bo komputer, to też facet

Cytat:
ciemieniuszkę ma każdy noworodek (nawet dwie) i podobno nic się z nią nie robi, oprócz wyczesywania. Trochę oliwki pewnie też by nie zaszkodziło

Chwilę się zdrzemnęłam. Zjadłam teraz pysznego rożka algidy śmietankowo- śmietankowego Mam ochotę na jeszcze jednego i chyba się nie powstrzymam
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:26   #3523
Timii
Rozeznanie

ja praktycznie przez całą ciążę nie mam śluzu, po prostu susza
Stary 2012-04-14, 17:26   #3524
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a ja mam inne pytanie. Otóż wiecie najlepiej jaki śluz jest w ciąży i jak dużo go jest. A u mnie od dwóch, trzech dni prawie w ogóle go nie ma co to może być?
ja odkad wypadl mi niby ten czop tez nie mialam 2-3 dni woglole sluzu, Dzis juz mam Malo bardzo, ale mam.
Stary 2012-04-14, 17:29   #3525
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Chwilę się zdrzemnęłam. Zjadłam teraz pysznego rożka algidy śmietankowo- śmietankowego Mam ochotę na jeszcze jednego i chyba się nie powstrzymam
looooooooooooooooodyyyyyy całe szczęście że mam w lodówce jeszcze popcornu mi się chce ale nie mam ... no nic, lody wystarczą
Stary 2012-04-14, 17:29   #3526
libretka
Raczkowanie

Całą ciążę mam duże ilości śluzu, białego mlecznego, szczególnie rano.
Stary 2012-04-14, 17:31   #3527
niunia32
Zakorzenienie

położyliśmy tapetę na suficie. teraz czekamy aż wyschnie i będziemy malować. potem ściany i przydały by się jakieś mebelki dla małej

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:32   #3528
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
super, a widziałyście jakieś biustonosze w rozmiarze g/h? no porażka po prostu,też chcę taki miękki
spokooo ja póki co noszę 70F mam jeszcze ponad 2 miesiące ciąży i okres karmienia przed sobą, a one rosną i rosna i rosną...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:47   #3529
andzya
Zakorzenienie

no nie zmartwiłby mnie ten brak śluzu, gdyby nie fakt, że całą ciążę miałam go strasznie dużo i tak nagle od dwóch, trzech dni prawie nic nie wiem o co chodzi i czy to normalne, nie zaobserwowałam czopa, więc no cóż, tak widocznie ma być.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
spokooo ja póki co noszę 70F mam jeszcze ponad 2 miesiące ciąży i okres karmienia przed sobą, a one rosną i rosna i rosną...
Wszystko przed Tobą. Ale mi jak wystrzeliły w styczniu do G/H to już tak zostały.
Stary 2012-04-14, 17:56   #3530
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
hmm to nie wiem, co to może być..

a jak wytępiłaś te mole spożywcze? bo ja nie mam pojęcia skąd one się biorą
ja przynosłam mole też ze sklepu, w zasadzie dostałam jako gratis do bułki tartej.
Walka jest ciężka. Radzę wywalić WSZYSTKO z szafek w kuchni , tj : mąka, bułka tarta, kasze, ryże. Jesli masz chlebak - wyczyścić i nie dopuszczać do zalegania okruszków. Ja wsadzałam do szafek lawendowe saszetki , znalazłam też siedlisko larw... uwaga.. wlazły do miksera ... dowiedziałam się o tym jak go użyłam... bleee.. mikser poszedł do wywalenia , na szczęście był jakis dziadowy. tż go rozkręcił, wyczyścił, ale ja go przezornie wsadziłam w taką przeźroczystą siatkę, i po tygodniu miałam rój nowych, młodziutkich molków... więc musiałam to wywalić. No i kupiłam takie lepce do szafek. Regularnie się łapały, po miesiącu miałam spokój. Od tamtej pory wszystko co kupuje przesypuje do szczelnych pojemników. Mąkę przesiewam przez sito (powaznie, bo jak sobie przypomnę, że mogę to zjeść przez przypadek, to mi się slabo robi), to samo z bułką tartą. Nic z takich sypki rzeczy nie trzymam w oryginalnych opakowaniach, wszystko przekładam i sprawdzam, czy coś nie lata. Bo to jest obrzydliwe !

Stary 2012-04-14, 17:56   #3531
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Ja tez nie mam zadnego stanika do karmienia ;/
Na alllegro widzialam, ale nie wiem jak z rozmiarowka
teraz mam 80g/h wlasnie chyba?!, nie wiem co ebdzie jak bede karmila. Do spzitala tez biore jeden tylko ten co mam obecnie;/ Nie mam wiekszego stanika nawet. w sklepie pytalam babek o zwykly, nie do karmienia nawet tlyko w miare miekki, ale mieszkam na zadupiu i jak powiedzialam o miseczce H to na mnie dziwnie patrzyly : ]
w tesco kupilam na oko 80 g i polowe cyca mi nawet nie wlazlo w niego takze przez neta sie boje.

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-14 o 17:57
Stary 2012-04-14, 18:00   #3532
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś akcję "mole spożywcze" więc wiem jak się męczysz.
U mnie larwy moli rozeszły się prawie po całym domu Na samą myśl mam dreszcze. fuj.
Szukając pomocy dla Ciebie, natknęłam się przed chwilą na fajne forum z osobami, które zajmują się zawodowo lub hobbystycznie owadami wszelkiej maści. Odpowiadają tam też na problemy zwykłych szaraczków robalowych takich jak ja, czy Ty (przepraszam, jeśli uraziłam ). Oto link http://www.entomo.pl/forum/viewforum...762accc8c15bf0 Napisz do nich, na pewno Ci pomogą.

dzięki Gaabbi byłam już u nich, ale nie potrafiłam porównac swoich robali do tych , o których oni piszą no nic, zaloguję się chyba, trzasnę im fotę i niech się mądrale mądrkują co to i jak się tego pozbyć

tymczasem wrzucam focie czegoś przyjemniejszego

32tc 2d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00059.jpg (45,6 KB, 53 załadowań)

Stary 2012-04-14, 18:04   #3533
libretka
Raczkowanie

millena fajne zdjęcie

właśnie wrzuciłam do gara wszystko co trzeba wygotować, czyli butelki smoczki, części od laktatora.
Instynktownie też czuję że powinnam dopakować torbę do szpitala
Stary 2012-04-14, 18:05   #3534
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam zadnego stanika do karmienia ;/
Na alllegro widzialam, ale nie wiem jak z rozmiarowka
teraz mam 80g/h wlasnie chyba?!, nie wiem co ebdzie jak bede karmila. Do spzitala tez biore jeden tylko ten co mam obecnie;/ Nie mam wiekszego stanika nawet. w sklepie pytalam babek o zwykly, nie do karmienia nawet tlyko w miare miekki, ale mieszkam na zadupiu i jak powiedzialam o miseczce H to na mnie dziwnie patrzyly : ]
w tesco kupilam na oko 80 g i polowe cyca mi nawet nie wlazlo w niego takze przez neta sie boje.
ja kupię , jak będzie dobry, to dam wszystkim biuściastym namiary !
moja rada : dobieraj sobie z angielskich wymiarówek! polskie to jakiś szajs.
a najbardziej mnie bawi jak ide do sklepu ZE STANIKAMI (ogolnie z bielizna) i sie pytam :
- dzień dobry ! czy są staniki w rozmiarze 75h
- nie ma, ale są 90 D

kiedyś to próbowałam nawet tłumaczyć tym babom co to znaczy mieć duży biust i dobrze dobrany stanik, ale teraz jakoś mi się nie chce

Stary 2012-04-14, 18:06   #3535
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
już w domciu
rana boli, cyce tryskają żyć nie umierać
witaj
Stary 2012-04-14, 18:12   #3536
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
dzięki Gaabbi byłam już u nich, ale nie potrafiłam porównac swoich robali do tych , o których oni piszą no nic, zaloguję się chyba, trzasnę im fotę i niech się mądrale mądrkują co to i jak się tego pozbyć

32tc 2d
Ale śliczny brzusio i buciki
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:14   #3537
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

anulka i co teraz?? biedny Filip... ciągle się go coś chwyta mam nadzieję że szybko wróci do formy
Nie chcę zapeszać ale chyba przeszłoLub działa syrop,dałam mu nurofen-pomogło jestem ciekawa na jak długo.
Cytat:
chyba zaczyna mnie doganiać strach przed porodem, dzisiaj aż 4 razy z tego powodu byłam w kibelku
Przydałoby mi się takie wypróżnienie bo ja mam kłopoty.
Cytat:
Dziewczyny mam problem kurza stopa.
Jakiś czas temu (parę miesięcy) zauważyłam w szafce, w puszcze w której trzymam płatki mam takie małe robaczki , coś jak muszki owocówki, ale z pancerzykiem. Musiałam przynieść to badziewie ze sklepu razem z płatkami, wywaliłam to szybko ( dobrze że zamykam takie rzeczy w pudełkach) do osobnego woreczka i poza mieszkanie, w sensie na śmietnik. Pudełko wymyłam, posprawdzałam wszystko inne w szafce, wymyłam szafkę, generalnie akcja jak przy molach spożywczych.
Kupiłam plasterek, zawiesiłam w szafce nic się nie złapało przez parę tygodni... ALE....
potem zaczełam zauważać to paskudztwo na ścianach, na firance w kuchni, na szybie.. poleciał w ruch muchozol, ale wówczas mogłam wychodzić z domu .... więc zaraz po domowej dezynfekcji wyszłam i wróciłam za parę godzin. Robaczki się skonczyły. Tydzień temu leże sobie w sypialni a tu mi coś przed nosem lata.. patrze, a to te dziady znowu. Sprzątałam sobie na święta w szafkach i nic nie spotkałam, więc nie wiem skąd to dziadostwo znowu się pojawiło. Zaczełam przeprowadzać dochodzenie, sprawdzałam wszystko. Okazało sie , że najwięcej jest ich w okolicy okna w salonie. Wywaliłam więc z parapetu wrzosy, bo sobie pomyślałam, że mogły się tam zagnieździć bo ich było dość sporo na szybie w salonie. Ostal mi się tylko storczyk, ale szkoda mi go wywalic bo mam jednego i tak ładnie mi rośnie od kilku lat
Nie mogę zrobić muchozolowej akcji bo ja tu mam generalnie open space.. a nie moge wyjść z domu... Nie wiem jak sobie z tym dziadostwem poradzić.. pal licho ja, ale jak sie dzieciak pojawi .. a to normalnie lata i chodzi po ścianach .....
szukałam jakichś larw, ale nie znalazłam, nie wiem z czego to się wykluwa. czytałam że pomaga lawenda, liście laurowe, skórka pomarańczy, wanilia... no i robię tak od 3 dni, pojawiły mi się trupy juz na parapecie i podłodze, ale kurcze.... wciaż mi to łazi po parapecie, a wczoraj usiadło obok mnie na łożku na poduszcze obrzydliwe to jest!!! Nie wiem jak sobie poradzić... nie miałyście kiedyś czegoś takiego ???
dzisiaj chciałam kupić takie płytki zapachowe na owady, ale nigdzie nie znalazłam, zresztą zastanawiam się bo to też śmierdzi.... nie wiem czy ja mogę takie wdychać

jakas załamka
najgorsze jest to że w tych wszystkich sklepach osiedlowych to jest na prawdę chyba szajs i już więcej nie będę tam kupować.
kiedyś tak sobie mole spożywcze przyniosłam do domu w bułce tartej !
walczyłam normalnie z nimi miesiąc.. no a z tymi... to ja nie wiem co już robić.
O kurza stopa Ale się porobiło.Ja się jeszcze nigdy z czymś takim nie spotkałam.
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Potwierdzam-działa
Cytat:
looooooooooooooooodyyyyyy całe szczęście że mam w lodówce jeszcze popcornu mi się chce ale nie mam ... no nic, lody wystarczą
Ha a ja sobie właśnie kupiłam popcorn i będe robić
Cytat:

32tc 2d
śliczne zdjęcie.

Niebieski Pantofelku gratuluję

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:15   #3538
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
kapukat mój TŻ chętny już na to mleko

Karolinka śpi dużo, mało płacze co tu dużo pisać
jeju jaka ślicznotka gartulacje jeszcze raz
Stary 2012-04-14, 18:17   #3539
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
millena fajne zdjęcie

właśnie wrzuciłam do gara wszystko co trzeba wygotować, czyli butelki smoczki, części od laktatora.
Instynktownie też czuję że powinnam dopakować torbę do szpitala

Odnośnie staników do karmienia to zamówiłam 2 byle jakie na all http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...226098228.html
jak się okaże że radzę sobie z karmieniem i będę karmić to jakieś porządniejsze sobie kupię

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:20   #3540
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ja zrobiłabym dokładnie tak jak radzi Efijy, mam nadzieję że to będzie jednorazowy zabieg u Adasia niektóre dzieci borykają się z ciemieniuchą dłużej... widziałam nawet takie specjalne szampony na ciemieniuchę ale nie kupowałam, mam nadzieję że sposób na oliwkę/parafinę pomoże jakby co
no i zrobię tak właśnie, nie chcę żeby mu się to powiększyło

Cytat:
ja przynosłam mole też ze sklepu, w zasadzie dostałam jako gratis do bułki tartej.
Walka jest ciężka. Radzę wywalić WSZYSTKO z szafek w kuchni , tj : mąka, bułka tarta, kasze, ryże. Jesli masz chlebak - wyczyścić i nie dopuszczać do zalegania okruszków. Ja wsadzałam do szafek lawendowe saszetki , znalazłam też siedlisko larw... uwaga.. wlazły do miksera ... dowiedziałam się o tym jak go użyłam... bleee.. mikser poszedł do wywalenia , na szczęście był jakis dziadowy. tż go rozkręcił, wyczyścił, ale ja go przezornie wsadziłam w taką przeźroczystą siatkę, i po tygodniu miałam rój nowych, młodziutkich molków... więc musiałam to wywalić. No i kupiłam takie lepce do szafek. Regularnie się łapały, po miesiącu miałam spokój. Od tamtej pory wszystko co kupuje przesypuje do szczelnych pojemników. Mąkę przesiewam przez sito (powaznie, bo jak sobie przypomnę, że mogę to zjeść przez przypadek, to mi się slabo robi), to samo z bułką tartą. Nic z takich sypki rzeczy nie trzymam w oryginalnych opakowaniach, wszystko przekładam i sprawdzam, czy coś nie lata. Bo to jest obrzydliwe !
nie zazdroszczę, też kiedyś znalazłam to paskudztwo w mące, cała kuchnia była odkarzana, wszystko do wyrzucenia

Cytat:
ja kupię , jak będzie dobry, to dam wszystkim biuściastym namiary !
moja rada : dobieraj sobie z angielskich wymiarówek! polskie to jakiś szajs.
a najbardziej mnie bawi jak ide do sklepu ZE STANIKAMI (ogolnie z bielizna) i sie pytam :
- dzień dobry ! czy są staniki w rozmiarze 75h
- nie ma, ale są 90 D

kiedyś to próbowałam nawet tłumaczyć tym babom co to znaczy mieć duży biust i dobrze dobrany stanik, ale teraz jakoś mi się nie chce

mi się nigdzie nie udało kupić fajnego stanika na moje mleczarnie, ale moje są wyjątkowo wielkie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości