Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 08:38   #3391
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

M pojechał na ryby a Filip jest już u babci i dziadka.Zostawili mnie samą

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 08:42   #3392
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

To się ciesz!!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 08:43   #3393
niunia32
Zakorzenienie

cześć!
przyszłam się przywitać.
w nocy złapał mnie cholerny skurcz łydki. Na szczęście szybko mi przeszło. wrrr.
palce mam popuchnięte. jak mi zejdzie opuchlizna będę musiała ściągnąć obrączkę i pierścionek
no i kostki mam nabrzmiałe.
eh...

dobra idę pomóc tapetować

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 08:49   #3394
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
To się ciesz!!!!
Może wydam się dziwna ale ja już tęsknie,nie lubie być sama w domu.Tęsknie zwłaszcza za Filipem,choć pewnie ogarnę mieszkanie i pójde do dziadków a czuję się jakby ktoś zabrał mi część siebie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-14, 08:58   #3395
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki macie kaftaniki ja nie mam ani jednego,czy są wogóle potrzebne czy bodziaki same wystarczą?spioszków tak samo nie mam takich bez rękawków
Mi mama powiedziała, żebym sobie 2-3 kupiła bo na początku łatwiejszy dostęp do pępka i takie tam.
A jak powiedziałam, że kupiliśmy przewijak to spojrzała na mnie zdziwiona i mówi" a co to jest? To się już dziecka na łóżku nie przebiera? Bach, bach i po sprawie, a nie tam przewijaki"
Więc "starsze" pokolenie ma swoje metody, tak jak z kaftanikami, przewijaniem, pielęgnacją napletka itp., a ja grzecznie słucham, bo chcę żeby mama mi przy małym pomogła na początku, a że ona się szybko obraża to wole teraz troszkę pomilczeć.

Czy to nosidełek Maxi Cosi City trzeba mieć jakieś adaptery do samochodu czy to się montuje tylko na pasach?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:11   #3396
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Może wydam się dziwna ale ja już tęsknie,nie lubie być sama w domu.Tęsknie zwłaszcza za Filipem,choć pewnie ogarnę mieszkanie i pójde do dziadków a czuję się jakby ktoś zabrał mi część siebie.
No właśnie mi strasznie brakuje tego czasu na ogarnięcie mieszkania... dlatego bardzo się cieszę z każdej chwili, jak jestem sama.
Stary 2012-04-14, 09:19   #3397
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Acatar Fast!!! Bo acatar zwykły, to takie normalne krople typu otrivin, a ten acatar fast to jest włąsnie do używania bez żadnych limitów. Oczywiście, może się okazać, że pomoże Ci, jak umarłemu kadzidło, ale na pewno porządne nawilżenie nosa i gardła nie zaszkodzi a ten zapach bardzo ułatwia oddychanie
dobrze ! Acatar Fast - zapamiętane

Cytat:
No i po takim opisie wiem że dobrze zrobiłam nie godząc się na tą operacje.
Wybacz,jeśli Cię zniechęciłam, ale namęczyłam się po niej okrutnie i to bez efektów ... Po prostu szkoda czasu.
Stary 2012-04-14, 09:20   #3398
anulka4771
Wtajemniczenie

No i już muszę iść bo już wydzwaniają że Filip chce do taty I tak jest zawsze godzina,góra dwie i Filip chce do domu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-14, 09:23   #3399
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

I koniec wolności
Stary 2012-04-14, 09:25   #3400
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
I koniec wolności
Cóż krótko ale fajnie było

Do pózniej

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-14, 09:26   #3401
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
dobrze ! Acatar Fast - zapamiętane

.
To podziel się wrażeniami, jak już sobie napsikasz do nosa ja psikałam przy katarze dosłownie po kilkanaście a nawet więcej razy dziennie - smarcze się po tym cudnie w kilka dni zużyłam butelkę, ale nos jak nowy, taki fajny, mokry prawie jak u psa żartuję, oczywiście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 09:30   #3402
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
To podziel się wrażeniami, jak już sobie napsikasz do nosa ja psikałam przy katarze dosłownie po kilkanaście a nawet więcej razy dziennie - smarcze się po tym cudnie w kilka dni zużyłam butelkę, ale nos jak nowy, taki fajny, mokry prawie jak u psa żartuję, oczywiście
chcę mieć nos jak u psa! one nie miewają kataru
Stary 2012-04-14, 09:34   #3403
niunia32
Zakorzenienie

no i ściągnęłam obrączkę z pierścionkiem. dziwnie mi pusto na ręce. ale nie chciałabym doczekać do sytuacji, kiedy bym jej w ogóle nie zdjęła i trzeba było by rozcinać.

macie jakieś sposoby na spuchnięte kostki?

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-14, 09:42   #3404
libretka
Raczkowanie

Cześć, dziewczyny bardzo proszę dajcie linka, do tej namolnej reklamy, bo już mnie wkurza, muszę się jej pozbyć.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:45   #3405
niunia32
Zakorzenienie

a my wczoraj zamówiliśmy karnisz do dziecięcego pokoju i nowe listwy przypodłogowe

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-14, 09:46   #3406
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Infekcję musisz najpierw wyleczyć. Ale krocze masujesz przecież z wierzchu, więc spokojnie możesz. Ja nie wiem, co Wy tak wszystkie z tymi paluchami do środka, no?! Umyjesz dokładnie ręce przed masażem, po masażu, masujesz tylko ujście pochwy i krocze, więc nie ma problemu
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Taka reakcja na przymusowy celibat
Cytat:

No właśnie.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Taaa...ciekawe czy dzidzia mi da chwilę spokoju jak będzie już na świecie

Super
A jakby zmienić 1 opcję na taką:Wiosna za oknem, wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają

Byłam dziś u fryzjera w końcu i mam nadzieję, że już nie będe miała problemów rano z tym co zrobić z moimi kudłami, żeby wyglądały choć troszkę przyzwoicie, bo w czasie ciąży powariowały i już same nie wiedzą czy się kręcić czy prostować

A w Pepco są bodziaki, pajace i spodenki za 7,99 zł bardzo kolorowe, ale powstrzymałam się, bo mam tego już za dużo, a przydałyby mi sie teraz tylko kaftaniki.
Super tytuł, bardzo mi się podoba. Co do włosów to moje znowu postanowiły się kręcić i mam śliczne loczki na głowie, a już zaczynałam za nimi tęsknić.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
no i ściągnęłam obrączkę z pierścionkiem. dziwnie mi pusto na ręce. ale nie chciałabym doczekać do sytuacji, kiedy bym jej w ogóle nie zdjęła i trzeba było by rozcinać.

macie jakieś sposoby na spuchnięte kostki?
No właśnie ja juz nie noszę i przyłączam się do pytania o kostki, bo moje to masakra. Chwilkę postoję labo posiedzę i mam balony zamiast kostek, ale na szczeście łydki nie puchą.

Ja wczoraj i dzisiaj zrobiłam dwa prania ciuszków. Została mi jeszcze tylko pościel i reczniki plus pieluszki flanelowe i koniec. Dzisiaj już poprasowalam biale ciuszki, które mi wyschly.

Dziewczyny dzięki za słowa pocieszenia odnośnie wagi. Mam nadzieję, że mocno nie podskoczy, chociaż dzisiaj mam ochotę na burger kinga, od rana za mną chodzi.

A w ogóle to chciałam Wam powiedzie,że wczoraj mój dzieć postanowił przewrócić się na drugą stronę. Tzn cały czas czułam jego glówkę na prawym jajniku, plecki też po prawej stronie no i nóżki były na lewym boku (tak też mówiło usg), a wczoraj rano patrzę a mi cały brzuch do góry i nagle hop na drugi bok i dzidziuś jest na lwej stronie. i teraż wszystkie ruchy odczuwam odwrtonie i nie mogę się przyzwyczaić.
Stary 2012-04-14, 09:55   #3407
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za słowa pocieszenia odnośnie wagi. Mam nadzieję, że mocno nie podskoczy, chociaż dzisiaj mam ochotę na burger kinga, od rana za mną chodzi.
oo Burger King.
ja kiedyś po ich reklamie napisałam smsa do męża że chce jechać i biedak mnie musiał zabrać.
wczoraj byliśmy na pysznym kebabie

moje dziecko jest złośliwe. nie chce się dać nakręcić jak szaleje w brzuchu.

ja pranie chyba od wtorku zacznę. bo przez weekend tapetowanie. potem przywieźć komodę, listwy zamontować i karnisz. no i mogę wszystko chować do komody.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-14, 10:02   #3408
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma któraś godnego polecenia sprzedawcę z all ze stanikami do karmienia?? Bo ja oczywiście się zabrałam za wszystko dla Małego, a nie pomyślałam o sobie i nadal nie mam koszuli, ani stanika! Chyba, że tarnowianki polecą jakiś sklep tutaj na miejscu, to przynajmniej będę wiedziała gdzie męża wysłać w razie potrzeby...
Ja sobie też dopiero wczoraj przypomniałam o staniku do karmienia Znalazłam na Allegro coś takiego:
http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...262453688.html
i chyba się zdecyduję. Są tanie, więc w razie gdyby okazały się beznadziejne to nie będzie mi szkoda. Zresztą co ja mam za biust - ledwie biuścik więc nawet nie chodzi mi o podtrzymanie tylko bardziej o to, żeby się odpinały miseczki. A te wszystkie co widziałam w sklepach to były takie wieeeeeelkie
Jakbyś chciała w Tarnowie kupować to widziałam w Oskarze też takie tanie, ale nie przyglądłam im się za bardzo, więc nie wiem jaka jakość. Chyba rozowa tam kupowała. Poza tym chyba w sklepach z bielizną powinny być?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:03   #3409
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
doczytałam WAs! matko jedyna ile Wy piszecie.... i pomyśleć że jeszcze 7 dni temu byłam na bierząco.
jak czytam o wyprawkach i przygotowaniach to tak mi się trochę "zazdrośnie" robi, że Wy to wszystko będziecie przechodzić, że dopiero pakujecie torby, liczycie ubranka, sprawdzacie wyprawki - ja ze swoimi niektórymi rzeczami nie zdażyłam, bo ciągle coś odkładałam, żeby chociaż jedna rzecz mi została na potem

Adaś dzisiaj już jest ze mną, łóżeczko wstawiliśmy do sypialni tymczasowo, bo sprawdzamy ciągle temperature - u nas w nocy spada do 3 stopni i nie chcę żeby dziecko mi zmarzło do tego jest tak mały, że w tym łóżeczku się gubi

pięknie pozaznaczałam cytowanie i co? i mój laptop się wyłączył. R powiedział że się przegrzał bo dawno nie używany....

co do mojego "powera" sama nie wiem skąd się bierze, pewnie kryzys nastąpi niebawem, ale jak na razie tylko wystający brzuch i szwy przypominają mi że 7 dni temu rodziłam - Timii pytałaś jak to jest bez brzucha - ja ciągle go mam ale prawda, ta kulka z przodu zmieniła się we flaka i od razu chodzę szybciej, łatwiej mi sie poruszać i wszystko mogę zrobić samodzielnie!

zdięcie dosatrczę niebawem - tylko dajcie mi sie odrobinę ogarnąć, bo naprawdę od biegania do szpitala i spowrotem, a podkreślam że robiłam to minimimum trzy razy dziennie - na pieszo w obie strony, lekko mówiąc na razie padam i nie mam siły na bawienie się z aparatem i laptopem...ale zrobię to jak Tylko dam radę
Super, że Ci oddali Adasia. Życzę Ci dużo sił. Odpoczywajcie sobie i cieszcie się sobą. Ja nie mogę się już doczekać żeby zobaczyć małą. A Adaś do kogo podobny? Do Ciebie czy do R.?

Cytat:
Wiesz, to nie tak, że niepraktyczne... pewnie są i amatorzy kaftaników tylko że ja jakoś nie lubię - kaftanik ciągle się podwija, trzeba poprawiać. Jak masz coś na ten kaftanik, to ciągle nurkujesz w tych ciuszkach i coś poprawiasz, bo dziecko przecież się rusza, podnosisz je, to i kaftanik się podnosi - dziecku jest niewygodnie, bo leży na przesuniętej, pomarszczonej warstwie materiału. Z bodziakami czy pajacykiem te problemy odpadają. Ale jak mówię, to moja subiektywna opinia Nie wydaje mi się., żeby kaftanik był przymusowy - przecież nie wyrzucą Cię ze szpitala, jak przyjdziesz z pajacykiem zamiast kaftaników
Ja kupiłam 3 do szpitala bo podobno położne krzyczą jak nie ma kaftaników. I kupiłam 3 śpiochy ale rozpinane w kroku. Zresztą moja mama mnie molestowała, ba, nawet koleżanka która rodziła niedawno. Że body będzie obcierało pępuszek a kaftanik nie? Dla spokoju kupiłam.

Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry trochę ogarnęłam mieszkanie i wybieram się z sis na drugą w życiu wizytę w ciucholandzie. Trzymajcie kciuki, żebym nie wyszła z pustymi rękami. Mam nadzieję, że mnie tam nie stratują.
Trzymam kciuki. Ja uwielbiam ciucholandy! Zakochałam się w nich na studiach. Jak zaczęłam pracować to mi przeszło-mniej czasu. Od kiedy jestem na zwolnieniu to znowu buszuję. Kupuję te ubranka za grosze. Np. wczoraj kupiłam body i koszulkę na święta BN. Po 4 zł/szt. W ogóle szukam zawsze firmowych ubranek-te z NEXTa są w ogóle nie zniszczone. Nowych rzeczy kupiłam dosłownie kilka.

Cytat:
Tylko że moim zdaniem oczywiście, to paradoksalnie jest trudniej. Przecież na kaftanik musisz założyć dziecku jakieś spodenki, bo gołego nie zostawisz a spodenki to od razu gumka w pasie, czyli obcieranie pępka. Pajacyk leży sobie na brzuszku swobodnie, nic nie obciera, pępuszek ma dostęp do świeżego powietrza, bo to cienki, przewiewny materiał, a rozpięcie jest przecież na zatrzaski - czyli trwa to sekundę. Ale to sama musisz zobaczyć, co bardziej będzie Ci odpowiadać
Kotku, a zakładałaś samą pieluszkę i na to pajaca?

Cytat:
A jak powiedziałam, że kupiliśmy przewijak to spojrzała na mnie zdziwiona i mówi" a co to jest? To się już dziecka na łóżku nie przebiera? Bach, bach i po sprawie, a nie tam przewijaki"
Więc "starsze" pokolenie ma swoje metody, tak jak z kaftanikami, przewijaniem, pielęgnacją napletka itp., a ja grzecznie słucham, bo chcę żeby mama mi przy małym pomogła na początku, a że ona się szybko obraża to wole teraz troszkę pomilczeć.
Moja też tak mówi. Trzeba się z tym pogodzić. Wiadomo że one mają swoje metody, my będziemy miały swoje. Nawet jak jej mówiłam o podkładach po porodzie to ona: a po co? kiedyś to lignina i wata i było dobrze. Mogłam ją zapytać czemu teraz nie używa waty zamiast podpasek?

A tak w ogóle to jestem sama na weekend. M. wróci dopiero jutro wieczorem. Także już wczoraj posprzątałam, dziś uszyję pokrowiec na poduszkę do karmienia (oby!) i poprzesadzam moje zioła. Tak w ogóle jest tu jakaś dziewczyna która ma doświadczenie w uprawie ziół w doniczkach? oczywiście tych spożywczych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 10:07   #3410
niunia32
Zakorzenienie

Rinco fajne te staniki. muszę sobie zapisać aukcje. CIekawe jak z rozmiarami. szkoda, że nie ma napisane dokładniej tych rozmiarów, chodzi rozmiar w i pod biustem
ja chcę jeszcze wejść do sklepu gdzie begie kupowała.
a jak nie znajdę tam, to zamówię.

aaaa a ja wczoraj kupiłam mleczko do prania DZIDZIUŚ. Wzięłam do kolorów, mam dwie próbki do białego z Loveli.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ale super, że Adaś jest już z Wami

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-14, 10:12   #3411
eeewooo
Przyczajenie

Witam, jestem w 33tyg. ciazy. Jak do tej pory wszystko ok, bardzo dobrze sie czulam, zero mdlosci, wymiotow. Jednak od 3dni mam silne bole(klucie) z lewej strony brzucha. Bylam u lekarza to mi pow ze to normlne i mam urosept pic. Moze macie jakies swoje sposoby na to klucie?? Albo ktoras z was tak miala?? prosze o odp
eeewooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:12   #3412
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Czy to nosidełek Maxi Cosi City trzeba mieć jakieś adaptery do samochodu czy to się montuje tylko na pasach?
Maxi cosi city to chyba tylko na pasy jest, do niego nie można bazy isofix (bo chyba o nią pytasz, bo o adapterach jakichś to nic nie wiem) Jeśli chcesz z bazą to maxi cosi cabrio fix.

Jaka kaftaników mam kilka, może ze 4 sztuki. Do szpitala każą zabrać.

Ja jeszcze odnośnie staników do karmienia. Wczoraj byłam w sklepie i chciałam jakiś zakupić, bo biust mi i tak nie rośnie wcale od co najmniej 5 miesięcy. No i był tylko jeden, ale za duże miski a za mały pod biustem.
Ten, który teraz noszę to 75 D a przymierzałam 80 D i stwierdzam, ze te rozmiarówki są w cały świat, dlatego boję sie zamówić na allegro.
Powiedzcie mi w jakich sklepach stacjonarnych można kupić takie biustonosze? Czy w galeriach u Wa w jakimś są? Widziałam w smyku, ale chyba przymierzyć nie mozna, bo zapakowane.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:15   #3413
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja sobie też dopiero wczoraj przypomniałam o staniku do karmienia Znalazłam na Allegro coś takiego:
http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...262453688.html
i chyba się zdecyduję. Są tanie, więc w razie gdyby okazały się beznadziejne to nie będzie mi szkoda. Zresztą co ja mam za biust - ledwie biuścik więc nawet nie chodzi mi o podtrzymanie tylko bardziej o to, żeby się odpinały miseczki. A te wszystkie co widziałam w sklepach to były takie wieeeeeelkie
Jakbyś chciała w Tarnowie kupować to widziałam w Oskarze też takie tanie, ale nie przyglądłam im się za bardzo, więc nie wiem jaka jakość. Chyba rozowa tam kupowała. Poza tym chyba w sklepach z bielizną powinny być?
super, a widziałyście jakieś biustonosze w rozmiarze g/h? no porażka po prostu,też chcę taki miękki
Stary 2012-04-14, 10:21   #3414
8ewus8
Zadomowienie

Aaa, jeśli któraś chce zamówić próbkę to dam Wam link. Póki co, narazie wysyłają, ale pewnie ilość tych próbek też jest ograniczona.
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:24   #3415
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Maxi cosi city to chyba tylko na pasy jest, do niego nie można bazy isofix (bo chyba o nią pytasz, bo o adapterach jakichś to nic nie wiem) Jeśli chcesz z bazą to maxi cosi cabrio fix.

Jaka kaftaników mam kilka, może ze 4 sztuki. Do szpitala każą zabrać.

Ja jeszcze odnośnie staników do karmienia. Wczoraj byłam w sklepie i chciałam jakiś zakupić, bo biust mi i tak nie rośnie wcale od co najmniej 5 miesięcy. No i był tylko jeden, ale za duże miski a za mały pod biustem.
Ten, który teraz noszę to 75 D a przymierzałam 80 D i stwierdzam, ze te rozmiarówki są w cały świat, dlatego boję sie zamówić na allegro.
Powiedzcie mi w jakich sklepach stacjonarnych można kupić takie biustonosze? Czy w galeriach u Wa w jakimś są? Widziałam w smyku, ale chyba przymierzyć nie mozna, bo zapakowane.
Mi udało się kupić staniki do karmienia canpolu za 9,99/sztuka w tesco. A standardowo są do kupienia w cenie 39,90 i w askocie na zakrzowksiej tez widziałam po tyle, więc cena nie oszałamia.
Stary 2012-04-14, 10:25   #3416
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Danie:
opakowanie szpinaku (według uznania rozdrobniony lub liściasty) ja wolę rozdrobniony
do tego do smaku 4-5 dużych ząbków czosnku wyciśnietych
sól i pieprz do smaku
duża śmietana 400ml- polecam 18% bo się rzadziej ścina
2 jajka w całości
ok. 20dkg sera żółtego zamiennie lazur (ale nam teraz nie wolno, więc daję żołty zwykły)

szpinak rozmrozić i rozpuścić na łyżce margaryny lub masła, dodać czosnek, sól pieprz i dusić do wyparowania wody - nie polecam całkowicie odparowiać bo może być gorzki
ser żółty pokroić w kostkę taka ok 2X2 cm i dodać do szpinaku i mieszać do rozpuszczenia sera - powinna wyjść taka ciągnąca się konsystencja
śmnietanę wymieszać z dwoma jajami
zmniejszyć gaz i śmietanę z jajkami dodać do szpinaku i mieszać. Calośc należy doprowadzić do lekkiego bulgotania, ale nie za mocnego, bo inaczej się śmietana zsiądzie i zrobią się grudki. Czasami dobrze jest śmietanę wyciągnąc wcześniej, żeby doszła do siebie i nabrała temp. pokojowej.
Podawać z makaronem - tutaj pełna dowolność. Ja lubię penne lub muszelki.
Ta ilośc wystarcza na 4 duże porcje.
Smacznego
Robię bardzo podobne danie, tylko nie dodaję jajek a zamiast sera żółtego dodaję 2 serki topione. A potem na talerzu dodaję jeszcze świeże pomidory. I jest pyszne Ale kiedyś wypróbuję Twój sposób

Cytat:
Jeżu kolczasty ale jestem spuchnięta,obrączka wbiła mi się w palce a już teraz jej nie sciągne.
Ja do tej pory swobodnie zakładałam i zdejmowałam obrączkę ale od tygodnia tak puchnę że nie ma już szans że wejdzie mi na palec wczoraj wieczorem założyłam nawet obrączkę męża i była prawie dobra a on ma dość duży rozmiar.

Cytat:

aaaa a ja wczoraj kupiłam mleczko do prania DZIDZIUŚ. Wzięłam do kolorów, mam dwie próbki do białego z Loveli.[COLOR="Silver"]
Też mam dwie próbki Loveli i już nic więcej do białego nie kupuję. Do kolorów kupiłam duży proszek i później będę prała białe w proszku do kolorów, może nic się nie stanie.
W pon powinna dojść paczka od rp, więc jak pogoda pozwoli we wtorek rozpocznę pranie

Umyłam naczynia, posprzątałam, poodkurzałam i jestem cała mokra, teraz siedzę i dalej się pocę, masakra

Wczoraj kupiłam w Biedronce majtki 3 pary za 2,99zł, 100% bawełna, nie mają jakiejś mocnej gumy, nie obciskają. Nie są przecudnej urody ale po porodzie będą akurat, jak się zabrudzą nie szkoda będzie wyrzucić. Było ich wczoraj dużo, rozmiary od S do XL, więc myślę, że jakby któraś chciała to jeszcze przez kilka dni powinny być dostępne.

Gaabbi wiem, że już pytałam i przepraszam że znów zawracam głowę ale czy ta pościel z all nie farbowała przy praniu, nie zszedł kolor? i czy materiał nie jest sztuczny, nie poci się pod nią? Proszę podaj link do sprzedawcy bo nie zapisałam sobie
Stary 2012-04-14, 10:26   #3417
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Rinco fajne te staniki. muszę sobie zapisać aukcje. CIekawe jak z rozmiarami. szkoda, że nie ma napisane dokładniej tych rozmiarów, chodzi rozmiar w i pod biustem
No właśnie Ja przed ciążą nosiłam 75B, potem poszłam do brafitterki i ona stwierdziła, że powinnam mieć 70C albo nawet 65C, więc chyba pójdę na kompromis i zamówię 75C (mniejszych niż 75 i tak chyba nie ma), może trafię z rozmiarem poza tym one chyba są trochę naciągliwe, to może jakoś się dopasują. A jakby coś to można dokupić te przedłużki do zapinek i powinno być OK

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że w takich zwykłych bieliźniarskich powinni mieć. Tam gdzie sprzedają normalne biustonosze. Ale w sumie to nie pytałam.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
super, a widziałyście jakieś biustonosze w rozmiarze g/h? no porażka po prostu,też chcę taki miękki
Zobacz sobie na tego sprzedawcę co podlinkowałam, bo wydaje mi się, że widziałam u niego też takie większe rozmiary

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 10:31   #3418
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Zobacz sobie na tego sprzedawcę co podlinkowałam, bo wydaje mi się, że widziałam u niego też takie większe rozmiary
są, ale do E jestem nieszczęśliwa
Trudno,będę kombinować jakoś
Uciekam po Acatar Fast i do rodziców się kopsnę, a wieczorem mam urodziny koleżanki, także miłej soboty dziewczyny życzę
Stary 2012-04-14, 10:32   #3419
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że moim zdaniem oczywiście, to paradoksalnie jest trudniej. Przecież na kaftanik musisz założyć dziecku jakieś spodenki, bo gołego nie zostawisz a spodenki to od razu gumka w pasie, czyli obcieranie pępka. Pajacyk leży sobie na brzuszku swobodnie, nic nie obciera, pępuszek ma dostęp do świeżego powietrza, bo to cienki, przewiewny materiał, a rozpięcie jest przecież na zatrzaski - czyli trwa to sekundę. Ale to sama musisz zobaczyć, co bardziej będzie Ci odpowiadać
zgadzam się - body albo pajac to najleprze przed tym kiedy pępek się zagoi, prosto założyć, nic nie denerwuje Małego człowieka i do tego łatwiej jest się nim zająć, typu przebrać, rozebrać, zmienić pieluszkę - raz dwa trzy, a kaftaniki i spodenki...nie nie nie

Cytat:
no no - to korzystaj z wolności

EDIT - doczytałam że już po wolności

Cytat:
No właśnie mi strasznie brakuje tego czasu na ogarnięcie mieszkania... dlatego bardzo się cieszę z każdej chwili, jak jestem sama.
aaaa...mi też, teraz nie wiem jak się ogarnąć i co zrobić!!!! ratunku...

a tak w ogóle nie ma to jak porządna sobota... Moja mama zadzwoniła z pytaniem czy może przylecieć 25 czerwca - i byliśmy w głupiej sytuacji, bo wnuczka nie zabronie jej oglądać ale po tym co działo się w grudniu raczej nie czuję się dobrze w jej towarzystwie, więc przełączyłam ją na głośnik - żeby nie było że tylko ja podejmuję decyzję był przy Tym R...oczywiście powiedział, że uknułam to celowo, żeby on nie miał możliwości odmówić - a ja waśnie chciałam, żeby ON głośno powiedział to co mówi cały czas - że nie chce ich tutaj, bo zachowywali się okropnie zeszlym razem!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:32   #3420
rinco
Wtajemniczenie

Michalowa zakochałam się w tych Twoich szydełkowych kocykach Nie mogę przestać o nich mysleć odkąd zobaczyłam zdjęcia I się zastanawiam czy też sobie takich nie zrobić. Tylko że nie umiem Ale to chyba nie jest jakoś bardzo skomplikowane, co? (pociesz mnie ) Jak byłam młoda to robiłam na drutach i dobrze mi szło, na szydełki nigdy Lecę szukać takich tutków o szydełkowaniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości