Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 10:43   #3181
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cześć laski...

ehh wczoraj nie miałam czasu wejść, non stop coś robiłam, sprzątałam, uzupełniałam album itp itd a jak mogłam wejść o 23 to poszłam spać bo byłam padnięta... jeszcze teściówka się opiekowała wczoraj małą, żebym mogła skończyć album i ją usypiała w wózku, to się Kinga wyspała i nie chciała zasnąć o 21 i się męczylim 2 h

Zabieram się za nadrabianie...

fly_girl a ja nie zapisywałam bo myślałam, że "zapamiętam" a jak przyszło co do czego, to się głowię kiedy to było!!!
Powiem Ci, że dada mi najbardziej podpasowały, nie chcę kupować już całej paki bo tych Toujours jest duzo w paczce- poza tym czytałam negatywne opinie

Neska za 3 miechy Igulca! Akurat przypadł znów piątek 13stego!

kamciurka ojej współczuję Ci mam nadzieję, że leki szybko zadziałają!!!

Anabellita zdrówka życzę Wam dziewczynki!!!!!!
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
moj spiewa piesni patriotyczne i wojskowe do usypiania...

Ooo wow, awansik na moderatora! to weź teraz zlikwiduj tą głupią reklamę
Cytat:
Napisane przez zoja04 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

udzielałam sie na tym forum tylko na samym początku - jak tylko zaszłam w ciążę- w pierwszej cześci - potem już nie, bo jakos tak śmiałości nie miałam- ale czytam was na bieżąco cały czas przez wszystkie części. Mam synka Julianka ur.23.01.2012.
Mam pytanie do dziewczyn z Anglii - KasiKzaki pisała że wyrobiła małej brytyjski paszport o ile dobrze pamiętam, interesuje mnie to jak to zrobiłaś ? trzeba przedstawić dokumenty że sie tu mieszka od 5 lat? Jakie dokładnie dokumenty im przedstawiłaś? Pytam bo z wyrobieniem Polskiego paszportu dziecku strasznie duzo zachodu - trzzeba by zabrac małego do polskiego konsulatu w Londynie- a to dłuższa wycieczka a on jeszcze chyba za mały .
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam was dziewczyny - uwelbiam was czytac - i jezeli pozwolicie to czasem się odezwę z jakimis pytankami bo mały rosnie , wymagania ma większe - a to moje pierwsze dziecko więc zielona jestem - a duzo sie dowiedziałam własnie z tego forum.
udzielaj się jak masz chęci i okazje pomożemy z pytaniami jak będziemy znały na nie odpowiedź

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:47   #3182
Dark lady
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cześć dziewczyny.

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo dawno mnie nie było. Synek zajmuje mi strasznie dużo czasu bo jest strasznym żarłokiem. W ciągu pierwszych 3,5 tygodnia przybrał 1300g, potem przez 2 tygodnie 600g itd.

Jak wy znajdujecie czas na wszystko. Ja zaczynam karmienię, kończę, chwilę bawię się z Mateuszkiem, potem chwilunię mam dla siebie i znów karmię.

Poza tym jak radzicie sobie ze zrzuceniem brzucha?? Ja mam gigantyczny i wcale się nie wchłania

Jak tam wasze maleństwa? Mateusz skończył wczoraj 2 miesiące, już dużo gaworzy, czasem obraca się z brzuszka na plecy i bardzo wysoko podnosi głowę na brzuszku, opierając się na dłoniach. Za to bardzo często boli go brzuch.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

I mam jeszcze takie pytanie, czy wasze skarby śpią dłużej w nocy? Jak to robicie że mają dłuższą przerwę, bo mój maluch regularnie co 2 - 2,5 godziny woła jeść, czy to dzień czy noc, rzadko kiedy ma przerwę z 3 lub 4 godziny i padam już na twarz

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:50   #3183
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hejka
Nie mam siły ani pisać ani nadrabiać Słabo się czuję, rano miałam gorączkę 39,5'C. Asia zaczęła smarkać i pokaszliwać, byłam z nią u lekarza, ponoć to nic groźnego - katarek spływa i stąd kaszelek. Dostała wit. C i syropek.

zdrówka dla was
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

pytanie o czopek po tych szczepieniach - aplikujecie go całego czy jakoś go dzielicie np tylko 3/4 albo jakoś inaczej ?? i czy to jest ten na uspokojenie czy paracetamol ??
Mi kazali w razie gorączki dac całego a jak mała będzie marudna to pół

co do położnej mi sie trafiła bardzo fajna. Czytałam zreszta o niej na forum i wszystkie dziewczyny ją chwaliły więc jak zajarzylam ze to ona to ulga nie z tej ziemi. Dzięki jej pomocy tak szybko poszło

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:58   #3184
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny przepraszam ale nie nadrobie..

w domu mam szpital tzt chory Igora bierze cos i ja tez kiepsko..
dodatkowo konczy mi sie pokarm a Igor nie moze na butele patrzec nawet nie chce do ust wziasc.. dostal nutramigen nie chce.. dalam mu troche mojego z butli tez nie dalam soczek tez nie..

blagam pomozcie co mam zrobic zeby zaczal jesc z butelki??
mam butle aventu, rossmana i teraz kupilam lovi z lyzeczka.. ale ta z lyzeczka nie moze byc do mleka bo za szybko leci;/

dodatkowo Igor nutramigen z lyzeczki jako tako zje ale z butli nie ma opcji.. jestem zalamana..;(
jak je z łyżeczki to raczej mu butelka nie podchodzi. Możesz spróbować butlą TT, albo Medela Calma.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
niee... gastrolog juz nie był konieczny jak na usg wyszło zwężęnie - od razu nas na zabieg zakwalifikowali. tylko my poszlismy na usg z podejrzeniem tego wiec w zasadzie tylko mu dokłądnie żołądek ogladali i mierzyli grubość odzwiernika (po prostu od razu mieli zasugerowane co moze byc). moze u Twojego małego po prostu pojechali ogólnie...
ale oby to nie było to. a dałas juz ten lek?
Syropek pomaga, dziś ulał po nim tyci tyci. Zobaczymy jak będzie po następnym karmieniu. Syropek to Gastrotuss
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p47347-Gas...luksowi_200_ml

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:59   #3185
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fly_girl_ Pokaż wiadomość
moja koleżanka pracuje w angielskim szpitalu i ponoć takie są zasady, że pracownikom nie wolno między sobą rozmawiać wich języku ojczystym tylko w j. angielskim, więc może to tyczy się też pacjentów
no własnie nie wiem, ale pozniej jak lezałam to była inna polska połozna i ta normalnie od razu po polsku ze mna rozmawiała, wszytsko wytłumaczyła itp itd

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

stawiam spóźniony urodzinowy tort
to my składamy spóxnione zyczenia

Cytat:

dodatkowo konczy mi sie pokarm a Igor nie moze na butele patrzec nawet nie chce do ust wziasc.. dostal nutramigen nie chce.. dalam mu troche mojego z butli tez nie dalam soczek tez nie..

mam butle aventu, rossmana i teraz kupilam lovi z lyzeczka.. ale ta z lyzeczka nie moze byc do mleka bo za szybko leci;/

dodatkowo Igor nutramigen z lyzeczki jako tako zje ale z butli nie ma opcji.. jestem zalamana..;(
mielismy ten sam problem i u nas metodą prób i błędów w końcu sprawdziły się butelki TT

--------------------------------
Dzień Dobry

Chciałam się pochwalić, że mamy za sobą pierwsza lekcję nikosiowego kursu pływania Było super, dzieciaczki pluskały, śmiały się i wygladały jak małe żabki, naprawdę przesłodki widok

Edytowane przez paulaLbn
Czas edycji: 2012-04-14 o 11:05
paulaLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:08   #3186
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Jak wy znajdujecie czas na wszystko. Ja zaczynam karmienię, kończę, chwilę bawię się z Mateuszkiem, potem chwilunię mam dla siebie i znów karmię.

Poza tym jak radzicie sobie ze zrzuceniem brzucha?? Ja mam gigantyczny i wcale się nie wchłania

Jak tam wasze maleństwa? Mateusz skończył wczoraj 2 miesiące, już dużo gaworzy, czasem obraca się z brzuszka na plecy i bardzo wysoko podnosi głowę na brzuszku, opierając się na dłoniach. Za to bardzo często boli go brzuch.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

I mam jeszcze takie pytanie, czy wasze skarby śpią dłużej w nocy? Jak to robicie że mają dłuższą przerwę, bo mój maluch regularnie co 2 - 2,5 godziny woła jeść, czy to dzień czy noc, rzadko kiedy ma przerwę z 3 lub 4 godziny i padam już na twarz
Cześć DarkLady
prawda niestety brutalna - dzieci na butelce jedzą rzadziej i masz więcej czasu. Kilka z nas odciąga/odciągało pokarm i dawało z butli. Mój syn od dwóch dni przesypia całe noce bez karmienia - 11-12h. Tylko po mm, bo ja już nie odciągam. Także jak chcesz się wyspać i nie stracić pokarmu to odciągaj i podaj butlą większą ilość przed snem. Jak dziecko będzie najedzone to jest szansa, że pośpi dłużej.

Brzuch mam też do kolan

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:11   #3187
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć DarkLady
prawda niestety brutalna - dzieci na butelce jedzą rzadziej i masz więcej czasu. Kilka z nas odciąga/odciągało pokarm i dawało z butli. Mój syn od dwóch dni przesypia całe noce bez karmienia - 11-12h. Tylko po mm, bo ja już nie odciągam. Także jak chcesz się wyspać i nie stracić pokarmu to odciągaj i podaj butlą większą ilość przed snem. Jak dziecko będzie najedzone to jest szansa, że pośpi dłużej.

Brzuch mam też do kolan
otóż to
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:19   #3188
*Agatek*
Zakorzenienie

Ahh zapomniałam powiedzieć, że mała waży 5500 gram w 6 tyg przytyła 1 kg teraz wolno przybiera (uff)

Ja mądra jeszcze wczoraj zepsułam termometr elektroniczny pociągnęłam za koniec, żeby wyszedł z opakowania plastikowego i się kable pourywały i cały mechanizm na wierzchu ja elektryk wyjęłam tą końcówkę niebieską (guma ) i już chciałam lutować... ale lutownicy brak jest w DE

Dziewczyny czy Wy wymieniacie smoczki- uspokajacze po 4 tygodniach?????? Bo na aventowskich (w opisie produktu) pisało, że należy wymieniać dla higieny co miesiąc

Agacia_cz u mnie też była kupa co 2 dzień, a jestem na mm od dawna. Od jakiegos czasu - około 2 tyg robi codziennie zdarza się nawet, że 2x dziennie może potrzeba czasu? w końcu jej organizm w środku się rozwija

Co do prezentu to hmm...- ja mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie świeczników bym chciała jakiś zarypiasty dostać w ulubionym kolorze- kupiłam taki świecznik teściowej na urodziny kiedyś i żałuję, ze sobie nie wzięłam bo jest prześliczny i jej zazdraszczam jeszcze codziennie się na niego patrzę a może jakieś szkiełko- wybierz się do PEPCO, tam sa super rzeczy, na pewno byś coś wybrała!

Uska może na początek karm go z łychy? a jak zobaczy jaki to 'miód' to w końcu skusi się na ta butelkę?!!
Zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
moja mama też wymysla różne dolegliwości jak Mały marudzi
"starsze panie" tak mają chyba...

Stary 2012-04-14, 11:19   #3189
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi tez sie udalo, cudem.... na kilka dni przed chrzcinami
super, fajnie sie zachowali
o razu lepiej z bizuterią nie?? trochę ciężko znów mi się przyzwyczaić, no ale chyba z każdym dniem coraz lepiej- w końcu nie nosiłam biżu od ponad pół roku!
I jak po maści? Lepiej coś???
Cytat:
dziś Alan przespał UWAGA: 12h!!! bez żadnej pobudki !
Obudziłam się o 9 rano i od razu poleciałam do łóżeczka...a młody właśnie się powoli przebudzał.
że ile??????
Cytat:
Ulewa od samego rana, obrzygał mnie i wszystko dookoła. Mam już tego serdecznie dosyć.
uuu...
Cytat:
Na czwartek zapisałam się do kosmetyczki na zrywanie skóry na przebarwienia tzn. na peeling bioderma. Skóra odrasta po miesiącu. Już się nie mogę doczekać skóry bez przebarwień po krostkach
Wowo, dzień 'dla siebie' pełen rilax będzie
Cytat:
Różnie jest - raz ulewa świeżym a raz lekko strawionym. Ciągle mu się odbija, słychać jak mu jedzenie podchodzi do gardła. Byłam Nesko u Pediatry i ona twierdzi, że to refluks. Mam taki syrop na refluks co się daje po jedzeniu. Przepisała go pediatra ostatnio. Od dziś zacznę go używać - zobaczymy jaki efekt. Ciekawe czy jak rozszerzę niebawem dietę i dam mu kaszkę, to czy też nią uleje.
też słyszałam to jedzenie podchodzące do gardła... ale przeszło- męczyłam się ztym około 2-3 tyg u Kini, ale pediatra powiedziała, że to 'normalne' (ta głupia) i samo przeszło w końcu...
Mam nadzieję, że szybko pomoże Wam syrop!!!!! napisz czy widzisz już jakieś minimalne efekty...
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hehe.. moja mama zaś jak nosi małą a ta sobie burczy to gada jej "no tak.. poskarżysz babci co ci rodzicie ci robili, tak dziecku nie dali spać (jak ziewa), gdzie cie tak gonili...tak poskarżysz" - masakra: P
Ja zaś do małej gadam "Tak wyżal się, wyżal no tak,tak" i klepię po pupci jak noszę na ramieniu żeby odbiła a ona sobie burczy, albo np. jak się z nią bawię to się pytam "co mi powiesz, no poopowiadaj coś mamusi" - wtedy ona chichra :P, a jak zmieniam pieluszkę to się uśmiecham i mówię "zrobiłąś kupsztala? masz pełną pieluszkę? - zmienimy?" i ona też chichra , a jak nie może kupy zrobić (rzadko się zdaża, ale bywało) to:
"no brzydki taki kupsztal, nie chce opuścić Martynki, powiedz mu" idz kupsztalu, opuść Martynki brzuszek, Martynka nie chce takiego kupsztala niedobrego!" - ciuuul jak ktoś mnie czasem słyszy z sąsiadów to se pewnie myśli, że dobrze mam nasrane aaa jeszcze tekst jak , mała głodna jest to jak kładę ją na łóżku i odpinam stanik to mówię "damy cycocha, damy" to ona już buzię otwiera i cieszy hehe
jestes boska!

trzeba rozmawiać z dzieckiem tak tak, wyrazić swój żal na kupsztala
Cytat:
Gripo stop czy cos takiego dziewczyny polecały
GripO stop tego jeszcze nie było!

GRIP STOP

Stary 2012-04-14, 11:42   #3190
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
GripO stop tego jeszcze nie było!

GRIP STOP
jak Ty pisałas BIOGAIDA zamiast Biogaia to się z Ciebie nie naśmiewałam PANI NIEOMYLNA
Stary 2012-04-14, 11:45   #3191
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej hej ja ino na one minute :P bo kurka do sklepu muszę iść i naczynia pomyć (nie luuubimy:P)

Cytat:

Moja mała je tylko cycocha, ma 7 tyodni i z butli jadła 3 razy jak musiałam wyjść a nie mogła iść ze mną, ciężko, bo wypycha językiem, nie chce jej i stęka, po chwili jak zajarzy co tam jest to się zdecyduje, ale i tak koniec końców musi zapić to cycem - wczoraj TŻ dał jej 100ml mojego mlesia z butli, jak przyszłam zaraz po tym to i tak zapiła cycem mimo, że głodna już nie była jakoś masakrycznie

Ja mam butelkę LOVI MEDICAL +

Cytat:
Cześć DarkLady

Brzuch mam też do kolan
Pewnie i tak moja mała je tylko cycocha, ale przesypia już noc je ok 20 i potem budzi się o 5:30 na jedzenie - także śpi te 9 - 9,5 godz oczywiście jak się obudzie o 5:30 na cyc to jak tylko go dostaje to jedząc usypia i śpi sobie do tej 9
także wszystko zależy od dziecka i może też od pokarmu w (.)(.) ??? :/
Cytat:
Ahh zapomniałam powiedzieć, że mała waży 5500 gram w 6 tyg przytyła 1 kg teraz wolno przybiera (uff)

Dziewczyny czy Wy wymieniacie smoczki- uspokajacze po 4 tygodniach?????? Bo na aventowskich (w opisie produktu) pisało, że należy wymieniać dla higieny co miesiąc
hehe moja ma 7 tyg i waży 4750g - więc przytyła ok 600g w 3 tygodnie - także też zrzuciła z tempa (ostatnio przybrała 1,5kg w 3 tyg :P)

co do smoka, mam ciągle ten sam bo i tak go wypluwa :P

Cytat:

jestes boska!

trzeba rozmawiać z dzieckiem tak tak, wyrazić swój żal na kupsztala

hehe a co, o czymś z dzieckiem trzeba pogadać... niedługo będzie temat chłopaków i ciuchów więc puki co można pomarudzić o kupie :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2012-04-14 o 11:47
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:54   #3192
Dark lady
Zakorzenienie

Martuniunia jak to zrobiłaś że tak ładnie ci mała śpi? Mój synek kiedyś miał w nocy przerwy nawet i po 4 godziny, ale teraz zamiast lepiej jest coraz gorzej i przerwy ma tylko po 2 godziny, doprowadza mnie to do rozpaczy, bo przed porodem źle spałam i teraz prawie wcale i to już 3,5 miesiąca jak nie śpię i nie wiem co robić. Kiedyś już był karmiony moim mleczkiem z butli i wypił tyle ile chciał i wcale nie spał dłużej :/

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:34   #3193
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Martuniunia jak to zrobiłaś że tak ładnie ci mała śpi? Mój synek kiedyś miał w nocy przerwy nawet i po 4 godziny, ale teraz zamiast lepiej jest coraz gorzej i przerwy ma tylko po 2 godziny, doprowadza mnie to do rozpaczy, bo przed porodem źle spałam i teraz prawie wcale i to już 3,5 miesiąca jak nie śpię i nie wiem co robić. Kiedyś już był karmiony moim mleczkiem z butli i wypił tyle ile chciał i wcale nie spał dłużej :/
moja praktycznie od samego początku karmiona jet mm i dalej się budzi w nocy co 2,5-3h i kupka tylko co 2 dni
aaaaa chwale się choć to się odbije jeszcze bardziej na moim śnie małej wybijają się 2 ząbki na dole!
a smoczki wyparzam, te z aventu nie są za tanie przecież

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-04-14 o 13:35
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:41   #3194
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie katarku

W czwartek przed szczepieniem Bartosz był badany i wszystko było dobrze ,aż tu nagle wczoraj katarek psikanie kaszelek mały.
Ciągle odciągam fridą i psikam no i smaruję maścią majerankową.
Nie mam pojęcia skąd to się przyplątało,chociaż mimo ,że szczepienia są w przychodni dla dzieci zdrowych to była jedna para z 2 dzieci,jedno do szczepienia a drugie do towarzystwa i to dziecko właśnie ciagle psikało,moze on zarazil Bartusia.
A może to po szczepieniu reakcja jakaś,bo wogóle dopiero wczoraj Bartuś był nie spokojny,w dzień prawie nie spał,malo jadł a jak juz spal to sie strasznie wiercil - tak mi bylo go szkoda-bidulek mój.
Niby dzisiaj chciałam jechac do pediatry prywatnie ,no ale chyba odczekam i poobserwuje,bo i tak jest juz lepiej.
A skoro nie ma temperatury do lekarz i tak nic nie zapisze ,pomimo wody morskiej.
Pewnie jak zawsze panikuje.

Dzisiaj Bartosz jest już calkiem innywesoly i gada ciagle,no i co najważniejsze śpi w ciagu dnia.
Tym razem ze mnie wyrodna matka,dlatego,że od paru dni synus mój zasypia we wózku,w łóżeczku jakos nie może usnąc,więc ja idę na łatwiznę i jak widzę jak trze oczka i liczy paluszki to kładę go do wózka i odrazu sam zasypia.
Byle nie nauczył się i wieczorem nie odwidziało mu sie zasypiania w łóżeczku.

Dzisiaj była teściowa i Bartek pierwszy raz ja tak konkretnie opluł,tzn mocno ulał na spodnie..Teśció wka przywiozła chusteczki bambino dla młodego - bo wie ,że je najbardziej lubię i oliwkę i szamponik z nivea bo ostatnio wspominałam ,że nam się kończy.A dla mnie lakiery do paznokci -niebieski fioletowy,malinowy i czerwony - pamiętała,że ja kocham lakierowac

-------------------------------------------------
Uska ja polecam butelki Tommee Tippee podobno w nich smoczki najbardziej przypominają pierś kobiety.Tylku kup odrazu smoczek 3 bądz trójprzepływowy.

Agatek ja już wymieniałam smoczki na nawe

czubuasku wszystkiego co najlepsze

agacia_cz współczuję tak wcześnie wybijających sie ząbków

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-14 o 13:50
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:51   #3195
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moja praktycznie od samego początku karmiona jet mm i dalej się budzi w nocy co 2,5-3h i kupka tylko co 2 dni
aaaaa chwale się choć to się odbije jeszcze bardziej na moim śnie małej wybijają się 2 ząbki na dole!
o matko i córko
Stary 2012-04-14, 14:02   #3196
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
o matko juz? ja musze mojemu dziobek poogladac ale to chyba za szybko bo on jutro ma miec 2 miesiace ale juz mam 8 tyg i 4 dni

aa co do smoczurów to mam 3 bo ciagle gubie ale mam te z aventu 0-3 wiec za jakis czas bede musiala kupic mu wieksze.
A we wtorek na szczepienie

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:05
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:29   #3197
*Agatek*
Zakorzenienie

Martuniunia własnie widziałam, że Twoja tyle waży- moja jak miała 6 tyg to ważyła niecałe 4500

Dark lady Blanszor ma racje i popieram w 100% jej słowa- taka jest prawda, na mm dziecko śpi dłużej, bo wiesz ILE WYPIŁO. A z cycka to niestety nie da rady tego określic i to jest ten minus

Natalia a po ilu tygodniach chcesz wymieniac smoczki?? Bo ja mam z aventu i one są dosyc drogie
Aha no i moja Kinia w marcu 3 dni po szczepieniu też dostała katar- jest to możliwe działanie niepożądane - ja płaciłam za szczepienie 120 zł i przeczytałam to w ulotce, więc to jest 'normalne' dbaj o to koniecznie, bo ja dbałam a i tak zapchały się kanaliki i zaczeło ropiec oczko też psikałam nosefrida a fridą odciągałam- na początku będzie ostro lejący, już Ci współczuje, mam nadzieję, że mojej to nie wyjdzie bo się chyba powieszę za jaja

Brawa dla kochanej teściówy!
Cytat:
jak Ty pisałas BIOGAIDA zamiast Biogaia to się z Ciebie nie naśmiewałam PANI NIEOMYLNA
oj tam oj tam, nie wiedziałam jak to sie pisze Toc wiesz, że ja muszę

Cytat:
małej wybijają się 2 ząbki na dole!
że co?!!!!!!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Może któraś chce zakupic uzywane smoczki??? ----> http://allegro.pl/2-smoczki-gryzak-s...276385138.html padłam!

Stary 2012-04-14, 14:30   #3198
AgaMili
BAN stały

Widziałyscie to? Masakra
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...G8FFwgrwsY#_=_
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:36   #3199
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek ale byłas z tym katarkiem u lekarza czy nie?
A co do smoczków to ja kupiłam będą w ciąży 3 smoczki z aventu i d1 awałam już od 2 dnia młodemu i wymieniłam 1 na te 2 pozostał już jakis miesiąc temu.

My uciekamy na spacerek,Bartek pospał pojadł i spadamy

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:42
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:45   #3200
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Agatek ale byłas z tym katarkiem u lekarza czy nie?
A co do smoczków to ja kupiłam będą w ciąży 3 smoczki z aventu i d1 awałam już od 2 dnia młodemu i wymieniłam 1 na te 2 pozostał już jakis miesiąc temu.
Kochana nie byłam, bo to nic groźnego- powiedzą Ci tyle, co w ulotce że to reakcja po szczepieniu więc możesz byc spokojna kotek kup GRIP STOP w doz aptece, bo on leczy- a ja używałam nosefridy ale słabo dawało a grip stop udrażnia zatoki. Pocieszę Cię- katar miała około 11 dni i tylko psikałam, odciągałam, psikałam, odciągałam

A ja myślałam, że jak się kupi 1 smoczek to się go używa cały czas... właśnie patrzę na aventowskie, bo chcę zamówic ze dwa- jeden specjalnie na noc, a drugi na dzień bo z 1 non stop przyczepiam do smyczki, odczepiam, przyczepiam, odczepiam aaaaagrrrrrrr

AgaMili to o tym dziecku to stare z 2007 roku maleńka kiedyś tu wklejałyśmy linka, ale widac to przeoczyłas

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:46
Stary 2012-04-14, 15:41   #3201
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
heh nic nie zrobiłam, ona tak sama, najpierw jadła co 3 godz, potem miała w nocy jedną dłuższą przerwę ok 5 godz a teraz od kilku dni śpi właśnie już te 9h. Od urodzenia nie miała problemów z zasypianiem. Teraz śpi ze mną w łóżku od kiedy mi się w nocy nagle zachłysnęła (niewiem nawet czym bo to nie było po jedzeniu) i mam stracha, że gdyby spała wtedy w łóżeczko to by się udusiła i od tej chwili w dzień spi w łóżeczku a w nocy z nami.. - niewiem czy to ma wpływ na to,że śpi dłużej, wydaje mi się, że po prostu zasyca się moim mlekiem, bo naprawdę wypija na 1 raz dużo

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
o matko juz? ja musze mojemu dziobek poogladac ale to chyba za szybko bo on jutro ma miec 2 miesiace ale juz mam 8 tyg i 4 dni

aa co do smoczurów to mam 3 bo ciagle gubie ale mam te z aventu 0-3 wiec za jakis czas bede musiala kupic mu wieksze.
A we wtorek na szczepienie
No nie które dzieciaczki mają wcześnie ząbki, ale czasem jest tak,że zaczynają się wyżynać w 3 miesiącu a wyjdą dopiero w 5 (bo po drodze czasem wyżynanie ustaje na chwilę i wraca)

ale mój synek dostał 1 zęba w 9 miesiącu, ja miałam zęby dopiero po roczku także nie liczę, że mała będzie miała wcześnie

Cytat:
Martuniunia własnie widziałam, że Twoja tyle waży- moja jak miała 6 tyg to ważyła niecałe 4500
Dark lady Blanszor ma racje i popieram w 100% jej słowa- taka jest prawda, na mm dziecko śpi dłużej, bo wiesz ILE WYPIŁO. A z cycka to niestety nie da rady tego określic i to jest ten minus
Może któraś chce zakupic uzywane smoczki??? ----> http://allegro.pl/2-smoczki-gryzak-s...276385138.html padłam!
no myślę, że to prawidłowa waga Lekarka mówi, że jest ok

co do ilości wypijanego mleka to to jest fakt, ciągle mam wrażenie, że nie jestem pewna czy ona się najadła i ile zjadła, ale skoro przybiera prawidłowo to widocznie je tyle ile trzeba

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

taak pamiętam to bo to dziecko urodziło się w tym roku co mój synek a on miał 2380 g i 50cm - jaka różnica :P heehe

http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...wiadomosc.html - jeeeep ;P to kurde między matką i dzieckiem różnica jak między mną a moim TŻ :P hehe, to ja mam brata bardziej starszego (o 12 lat) hehe tragedia normalnie!!!

se pomyślcie, że wasze córki za 10 lat matkami zostaną!!??
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:29   #3202
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry

z gory uprzedzam ze bede pisac raczej tylko o sobie
wiec u nas jakas maruda wstapiła, nie wiem czy to jakis skok czy moje dziecko zaczyna pokazywac charakter ale młoda jest strasznie absorbująca, ciagle chce mnie widziec czuc, a w ogole to najlepiej jest na raczkach i wędrówki po mieszkaniu
Do tego odstawia cyrki z jedzeniem. Budzi sie w nocy niby głodna a jesc nie chce, i wkoncu zasypia, zeby za godzine albo 2 znow sie budzic na głod

ja wczoraj bylam u gin, i wszystko jest wporzadku. Moje ciało wrocilo do formy z przed ciązy. Moge ćwiczyc - wszystko i fitness i inne cuda Dostalam tabletki i pozwolenie na nastepne dziecko za rok

Pozatym Lenka miala pierwsza wizyte w CH. Fajnie, pieknie, ale na pierwszy raz za długo- 5h. Jak wrocilismy do domu to po kapieli byl masakryczny płacz. Mysle ze ze zmęczenia

W pn kontrolna wizyta na bioderka

Jak widze ile wasze dzieci waża to jestem w szoku. Moja Lenka ma 11 tyg i wazy zaledwie 5kg

Aaaa odnośnie smoczków uspokajaczy to na te 3-6 wymienić nalezy po skonczonym 3 miesiącu czy rozpoczętym?
-

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-14 o 17:30
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:39   #3203
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry

z gory uprzedzam ze bede pisac raczej tylko o sobie
wiec u nas jakas maruda wstapiła, nie wiem czy to jakis skok czy moje dziecko zaczyna pokazywac charakter ale młoda jest strasznie absorbująca, ciagle chce mnie widziec czuc, a w ogole to najlepiej jest na raczkach i wędrówki po mieszkaniu
Do tego odstawia cyrki z jedzeniem. Budzi sie w nocy niby głodna a jesc nie chce, i wkoncu zasypia, zeby za godzine albo 2 znow sie budzic na głod

ja wczoraj bylam u gin, i wszystko jest wporzadku. Moje ciało wrocilo do formy z przed ciązy. Moge ćwiczyc - wszystko i fitness i inne cuda Dostalam tabletki i pozwolenie na nastepne dziecko za rok

Pozatym Lenka miala pierwsza wizyte w CH. Fajnie, pieknie, ale na pierwszy raz za długo- 5h. Jak wrocilismy do domu to po kapieli byl masakryczny płacz. Mysle ze ze zmęczenia

W pn kontrolna wizyta na bioderka

Jak widze ile wasze dzieci waża to jestem w szoku. Moja Lenka ma 11 tyg i wazy zaledwie 5kg

Aaaa odnośnie smoczków uspokajaczy to na te 3-6 wymienić nalezy po skonczonym 3 miesiącu czy rozpoczętym?
-
Spoko, moja ma 12 tyg i waży 5500 gram, więc nie wszystkie dzieci są wielkie

Co do smoczków- nie wiem, ja mam od 0-6 wiec jeszcze 3 miechy spokoju wydaje mi się, że po skończonych 12 tyg wymienić smoka

Stary 2012-04-14, 18:22   #3204
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Spoko, moja ma 12 tyg i waży 5500 gram, więc nie wszystkie dzieci są wielkie

Co do smoczków- nie wiem, ja mam od 0-6 wiec jeszcze 3 miechy spokoju wydaje mi się, że po skończonych 12 tyg wymienić smoka
IGor tez do wielkich sie nie zalicza 13 tyg i 5700 i 60 cm (chociaz niektore ubranka na 62 za małe i wskakuje juz w 68)
Stary 2012-04-14, 18:28   #3205
*Agatek*
Zakorzenienie

Mijus specjalnie dla Ciebie koty raczej kotka psotka ninja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02352.jpg (47,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02354.jpg (91,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02356.jpg (82,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02357.jpg (94,8 KB, 6 załadowań)

Stary 2012-04-14, 18:29   #3206
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
hej,dawno mnie tu nie bylo ale mialam problemy z karmieniem piersia no ale jakos przebrnelam przez to i dalej karmie co prawda mala je ekspresowo i lyka pelno powietrza ze musi z 3 razy odbijac w trakcie no ale widocznie taki model

aha no i tez obawiam sie azs,bo mamy krostki i suche czerwone plamki na twarzy i glowie nie mozemy sie dostac do pediatry od jakiegos czasu wiec nie wiem na 100% czy to to ,ale zrezygnowalam z nabialu poki co i kremik oilatum soft. zobaczymy czy zejdzie choc czytalam ze efekt moze byc dopiero po 2tyg czy jednak dieta nie j jest konieczna,jakie macie doswiadczenia?
Witam w klubie jak to się mówi. Ja też mam problemy z karmieniem. Przeszłam już wszystkie bóle sutków i już jest ok. to teraz od dwoch tygodni mały ma mega wysypke.
Wczoraj tyle szukałam z internecie o skazie białkowej i przypuszczam ze to to. U lekarza nie byliśmy bo myślałam ,że pewnie coś zjadłam i samo przejdzie. Pilam kawe zbożowa z mlekiem to już odstatwilam bo małego brzuszek chyba po tym bolał.
Jak robi kupe to z 2-3 godziny i męczy się i męczy i nie to żeby była ta kupa twarda czy coś, jest ok. Boli go brzuszek.
Na początku np. jadł z cycka i je je je.... i ryk... puszcza sutka i za chwile znowu chwyta i ryk. Jakby go parzyło.
wiem ,że po brzuszku bo coś jeździło bo się napinal, ale myslałam ze to kolki i tyle.

Dzisiaj siedze i mam doła. Właśnie mam gorączke 38 i rycze...bo nie mogę karmić. Mały dostaje od rana mleko z puszki hipoalergiczne i normalnie dziecko ANIOŁ. Jakbym go nie miała. Nawet nie zaplakał jak miałe mega kupę co mu ze spodni wychodziła....
spał, była na spacerze, obudził się.... patrzy ,smieje się.... ZERO ryku! nie może być.
Ale ja czuje taki niedosyt w sobie ze moje mleczko mu szkodzi. Zabieram go na ręcę a on od razu ma odwróconą głowę w stronę cycka az mi serce peka ze nie mogę mu dać.

Motywuje się tym ze schodzą mu juz po jednym dniu te chrosty a ma je na całej glowie i twarzy. Na twarzy takie suche mu się teraz robi i mu myje Oilanem i teraz smaruje lanoliną. Wczoraj smarowałam oliwą z oliwek...... od razu lepiej wygląda,

Wczoraj rozmawiałam z kuzynka - u jej córki też lekarz stwierdził skaze białkową a miała tylko chrosty na policzkach i brodzie.
Karmi ją nadal ale nie je nabiału,mleka,jogurtów i chleba bo niby na gluten tez moze byc uczulona....

nie chce odstawiać go od piersi. To fantastyczne uczucie garmić go i chciałabym dalej mu dawać a dokarmiac tylko raz dziennie mlekiem z puszki.

Dół mnie łapie...nawet moja mama mi kazała się w głowkę popkać bo mówi " dajesz dziecko co najlepsze, zobacz,że teraz nie placze, jest zadowolony, ze najwidoczniej mu twoje mleko nie słuzylo ze mial te bóle brzuszka i ta wysypka"///

takie pocieszenie. A jutro mielismy jechać na Chrzciny do męża siostry synka. Ma 4 miesiące i jutrogo chrzcza. Ja nie pojade niestety, a mój mąż wymyślił ze moze go zabierze na te chrzciny??? i bym sama w domu zostala bo rodzice tez wyjezdzaja jutro.
nie wiem co lepsze...
az sobie przyniosłam czekoladowe cukierki jak nie karmie i pożeram je...
tylko wiecie co??? nie smakuja tak jak mają...
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:19   #3207
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jesteście nieocenione wiec proszę o pomoc: moja bratowa za tydzień ma urodziny, ale nie mam żadnego pomysłu na prezent drugi problem to to ze mam tylko 50 zł i kompletnie nie wiem co jej dać? Dziewczyna ma 32 lata
Proszę o pomoc!!!
komplet filiżanek, zestaw spa, bon do kosmetyczki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
stawiam spóźniony urodzinowy tort

Wczoraj miałam jakiś pechowy dzień, zrobiła mi sie w czwartek jakaś ranka na nodze, a wczoraj spuchła do rozmiarów piłeczki tenisowej wiec szybko do osrodka bo doszła do tego gorączka, okazało się ze weszlo mi zakażenie. Zastrzyk i oklady. Dziś jest już lepiej ale całą noc męczyła mnie gorączka. Lece nadrabiać.
Wszystkiego naj
i zdrówka

Cytat:

kurcze... nie mam pomysłów za bardzo... coś czytałam, żeby dawać najpierw odciągnięte mleko, żeby dziecko skojarzyło smak->jedzenie.

Cytat:

co do brzucha, to ja mam na wysokości pępka zupełnie płaski a niżej fałdkę

maleństwo ok - zdrowe, roześmiane, raczej bezproblemowe

co do spania, to u nas 5-9 godzin snu co noc no, ale mm

co do czasu, to ja korzystam z neta podczas karmienia, jak synuś spokojny/śpi itp. albo jak tatuś w dumu i zajmuje się małym

Cytat:
ja wymieniłam jakoś 2 tyg. temu, bo poprzednik był już zmęczony życiem
Kupiłam na próbę Lovi (bo taką butlę używamy), ale nie spasował, więc jedziemy dalej na Canpolu

Cytat:
Mojemu też już się coś szykuje - dolne "dwójki" ale mój mąż miał ponoć pierwsze w wieku 4 m-cy, więc wielce prawdopodobne, że u nas też tak będzie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Witam w klubie jak to się mówi. Ja też mam problemy z karmieniem. Przeszłam już wszystkie bóle sutków i już jest ok. to teraz od dwoch tygodni mały ma mega wysypke.
Wczoraj tyle szukałam z internecie o skazie białkowej i przypuszczam ze to to. U lekarza nie byliśmy bo myślałam ,że pewnie coś zjadłam i samo przejdzie. Pilam kawe zbożowa z mlekiem to już odstatwilam bo małego brzuszek chyba po tym bolał.
Jak robi kupe to z 2-3 godziny i męczy się i męczy i nie to żeby była ta kupa twarda czy coś, jest ok. Boli go brzuszek.
Na początku np. jadł z cycka i je je je.... i ryk... puszcza sutka i za chwile znowu chwyta i ryk. Jakby go parzyło.
wiem ,że po brzuszku bo coś jeździło bo się napinal, ale myslałam ze to kolki i tyle.

Dzisiaj siedze i mam doła. Właśnie mam gorączke 38 i rycze...bo nie mogę karmić. Mały dostaje od rana mleko z puszki hipoalergiczne i normalnie dziecko ANIOŁ. Jakbym go nie miała. Nawet nie zaplakał jak miałe mega kupę co mu ze spodni wychodziła....
spał, była na spacerze, obudził się.... patrzy ,smieje się.... ZERO ryku! nie może być.
Ale ja czuje taki niedosyt w sobie ze moje mleczko mu szkodzi. Zabieram go na ręcę a on od razu ma odwróconą głowę w stronę cycka az mi serce peka ze nie mogę mu dać.

Motywuje się tym ze schodzą mu juz po jednym dniu te chrosty a ma je na całej glowie i twarzy. Na twarzy takie suche mu się teraz robi i mu myje Oilanem i teraz smaruje lanoliną. Wczoraj smarowałam oliwą z oliwek...... od razu lepiej wygląda,

Wczoraj rozmawiałam z kuzynka - u jej córki też lekarz stwierdził skaze białkową a miała tylko chrosty na policzkach i brodzie.
Karmi ją nadal ale nie je nabiału,mleka,jogurtów i chleba bo niby na gluten tez moze byc uczulona....

nie chce odstawiać go od piersi. To fantastyczne uczucie garmić go i chciałabym dalej mu dawać a dokarmiac tylko raz dziennie mlekiem z puszki.

Dół mnie łapie...nawet moja mama mi kazała się w głowkę popkać bo mówi " dajesz dziecko co najlepsze, zobacz,że teraz nie placze, jest zadowolony, ze najwidoczniej mu twoje mleko nie słuzylo ze mial te bóle brzuszka i ta wysypka"///

takie pocieszenie. A jutro mielismy jechać na Chrzciny do męża siostry synka. Ma 4 miesiące i jutrogo chrzcza. Ja nie pojade niestety, a mój mąż wymyślił ze moze go zabierze na te chrzciny??? i bym sama w domu zostala bo rodzice tez wyjezdzaja jutro.
nie wiem co lepsze...
Spokojnie kochana nie stresuj się.
My właśnie przerabiamy te wypryski na twarzy, no i zrezygnowałam z kakao w jakiejkolwiek postaci, bo podejrzewam, że to może być powód, chociaż to tylko gdybanie

U nas spokojny dzionek. Moje dziecię obudziło się o 6:40 roześmiane i wyspane i co z tego, że mama chciała jeszcze ciut pospać potem jeszcze przy (.) przysnęliśmy, więc luzik

Jutro wyciągnę męża na zakupy do sklepu dziecięcego, bo już mnie coś bierze od naszych butelek - w Lovi co chwila zasysa się smoczek, a czasem cieknie, a TT Tymek strasznie brzydko pije, aż mu po brodzie ścieka

Myślę którą wybrać: Avent czy Canpol
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:23   #3208
Haniula
Zakorzenienie

bambusiek te butelki lovi to katastrofa z tym zasysającym się smoczkiem

U nas z kolei najlepiej podchodzi Tt, mam tez avent ale mam wrazenie ze tam za szybko leci, pomimo ze to smoczek 1 czy tam 0. Mała sie dławi. Mam tez nuka, ale ten smoczek jest taki charakterystyczny ze mała nie potrafi z niego pić
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:28   #3209
MissZuzia
Zadomowienie

bosheeee ta emolium to normalnie %$#@&** mnie tak nosi jak ją widzę tylko w klubie jest czysto
gdyby nie fakt, że mam już kupione kremy emolium to NIC BYM NIE UŻYWAŁA przez tę reklamę od nich

U nas niestety po trzech dniach ładnego spania 21-5.30 nastąpił powrót do standardowej wersji pobudki o 3 potem od 7 mi nie spał, był grzeczny ale nigdy wczesniej mu się to nie zdarzyło, zawsze zasypiał więc jestem zombie bo zawsze dosypiałam sobie do 9 rano a tu ni hu hu dziś

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
boże jaki tłuścioch z tego dziecka
mój pomimo 7,3kg wygląda ciut mniej tłustawo
Cytat:

Może któraś chce zakupic uzywane smoczki???----> http://allegro.pl/2-smoczki-gryzak-s...276385138.html padłam!
fuj
Cytat:
Cześć dziewczyny.

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo dawno mnie nie było. Synek zajmuje mi strasznie dużo czasu bo jest strasznym żarłokiem. W ciągu pierwszych 3,5 tygodnia przybrał 1300g, potem przez 2 tygodnie 600g itd.

hej, pamietamy
mój śpi różnie, było parę razy że przespał więcej niż 5-6h ciągiem ale to raczej na palcach jednej ręki mogę policzyć - z tym że on już skończył 3miesiące

Cytat:
o razu lepiej z bizuterią nie?? trochę ciężko znów mi się przyzwyczaić, no ale chyba z każdym dniem coraz lepiej- w końcu nie nosiłam biżu od ponad pół roku!
I jak po maści? Lepiej coś???
z jaką maścią
Ja nie nosiłam chyba od jesieni bo paluchy puchły mi.... ale tak odzwyczaiłam się od obraczki, że nadal w niej nie chodzę zapominam

Cytat:
małej wybijają się 2 ząbki na dole!
o jaaaacie
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...wiadomosc.html - jeeeep ;P to kurde między matką i dzieckiem różnica jak między mną a moim TŻ :P hehe, to ja mam brata bardziej starszego (o 12 lat) hehe tragedia normalnie!!!

se pomyślcie, że wasze córki za 10 lat matkami zostaną!!??
jezu patologia w tym plemieniu... ale jak już od stuleci tak jest tam to ciężko im zmienić to skoro tak mają i innego życia nie znają
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość

nie wiem co lepsze...
nie bądź smutna, najważniejsze jest dobre samopoczucie maluszka i to żeby jadł chętnie
nie każda mama może karmić i nie powinno to cię dołować....
poza tym wydawało mi się, że z gorączką 38 jeszcze można karmić, powyżej nie ale mogłam coś pokręcić...
ja bym raczej męża z dzieckiem nie puściła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:43   #3210
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
z jaką maścią
Ja nie nosiłam chyba od jesieni bo paluchy puchły mi.... ale tak odzwyczaiłam się od obraczki, że nadal w niej nie chodzę zapominam
to miało być do bambuska z tą maścią musiałam coś pochrzanić wybacz
Obrączkę zdejmujesz na noc, że zapominasz założyć, czy jak?? Ja non stop na paluchach mam czy to noc czy to dzień

Bambusek ja bym brała aventu bo sprawdzona nuk dziwny jest dla mnie smoczek

Anulka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości