|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cześć dziewczyny,
udzielałam sie na tym forum tylko na samym początku - jak tylko zaszłam w ciążę- w pierwszej cześci - potem już nie, bo jakos tak śmiałości nie miałam- ale czytam was na bieżąco cały czas przez wszystkie części. Mam synka Julianka ur.23.01.2012. Mam pytanie do dziewczyn z Anglii - KasiKzaki pisała że wyrobiła małej brytyjski paszport o ile dobrze pamiętam, interesuje mnie to jak to zrobiłaś ? trzeba przedstawić dokumenty że sie tu mieszka od 5 lat? Jakie dokładnie dokumenty im przedstawiłaś? Pytam bo z wyrobieniem Polskiego paszportu dziecku strasznie duzo zachodu - trzzeba by zabrac małego do polskiego konsulatu w Londynie- a to dłuższa wycieczka a on jeszcze chyba za mały . Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam was dziewczyny - uwelbiam was czytac - i jezeli pozwolicie to czasem się odezwę z jakimis pytankami bo mały rosnie , wymagania ma większe - a to moje pierwsze dziecko więc zielona jestem - a duzo sie dowiedziałam własnie z tego forum. |
|
|
|
#3152 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Meldujemy się razem z Asią
![]() Obydwie mamy gile do pasa, obydwie też cherlamy ![]() Boję się, ze Asie boli gardełko bo coś nie bardzo dzisiaj jeść chce - weźmie ze dwa łyki i buczy Taka jakaś niespokojna jest, budzi się co chwile, cieżko jej zasnać pomimo że jej oczka lecą. Taka moja zasmarkana bidula ![]() Cytat:
Ostatnio byłam na basenie, a tam przylukałam kilku przystojniaków, więc wciągnęłam brzuchal, pierś do przodu wypięłam... ale niestety własnie ta kreska zdradzała ze jestem juz mamuśkom Nkt się nie chciał nabrać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, bo ja taką miałam i podobnie się zachowywała![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------- bry ![]() u nas nic ciekawego dziecko dzisiaj tryska humorem, obiadek zaraz wstawiam, a po 16 idziemy po odbiór maści - oby tylko podziałała
|
|
#3154 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypomnialy mi sie swoje przeboje z nimi, mialam je dwa razy w podstawowce.... brrrr Cytat:
super, fajnie sie zachowali ![]() Cytat:
ale zjadlo i zasnelo i tez spalo do 9 Cytat:
duzo zdrowka dla was!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3155 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby maśc pomogła-trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
----------------------------------------------- Byliśmy dzisiaj 2 godzinki na spacerku ,zachaczyliśmy o targowisko ![]() Bartuś pije dzisiaj z mniejszego smoka tj 2 TT i kiepsko mu to idzie,męczy się bo len z niego i niechce ciagnąc - no ale jednak mn iej ulewa.Z większego smoka zachłanniej pił i więcej. Ja juz nie mam pomysłów co robic z tym moim małym terrorystą.Ciagle by chciał coś nowego. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-13 o 14:32 |
||
|
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3157 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak jestem w pracy to mowie tylko po ang no ale ja sie raczej przyznaje ze jestem Polka tylko w sprawach sluzbowychjest mi wygodniej mowic po angielsku.![]() Chcialabym aby ta metoda dzialala na moja Mishke Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
NIE BIJ w sumie ma troche racji ale w tej sytuacji mogla ciut odpuscicCytat:
no moze i tak, lepiej jak ma sie lewatywe ale przeciez porod wcale nie jest piekny ani bardzo higieniczny a i momentami zenujacy Jak dla mnie wtedy traci sie poczucie wstydu, ja lezalam z rozkraczonymi nogami i wokolo mialam jakichs 5 studentow![]() A z ta polozna to rzeczywiscie troche lipa, mowic sobie mogla po angielsku ale czemu sie nie przyznala ze jest Polka? A tak w ogole to taaaaki ladny dzien dzis a mi sie nie chce wyjsc na spacer Mala wczoraj dala mi popalic po raz pierwszy usypialam ja suszarka
|
|||||
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Hello Dziołchy
![]() melduję rozpoczęcie 3 dnia diety z wynikiem -2,1 kg ![]() dziś Alan przespał UWAGA: 12h!!! bez żadnej pobudki ! Obudziłam się o 9 rano i od razu poleciałam do łóżeczka...a młody właśnie się powoli przebudzał. Ulewa od samego rana, obrzygał mnie i wszystko dookoła. Mam już tego serdecznie dosyć. Na czwartek zapisałam się do kosmetyczki na zrywanie skóry na przebarwienia tzn. na peeling bioderma. Skóra odrasta po miesiącu. Już się nie mogę doczekać skóry bez przebarwień po krostkach
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 lata temu pracowałam na Ratajach - opiekowałam się dziewczynką często chodziłam na spacerki nad warte fajne zaciszne miejsce ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Różnie jest - raz ulewa świeżym a raz lekko strawionym. Ciągle mu się odbija, słychać jak mu jedzenie podchodzi do gardła. Byłam Nesko u Pediatry i ona twierdzi, że to refluks. Mam taki syrop na refluks co się daje po jedzeniu. Przepisała go pediatra ostatnio. Od dziś zacznę go używać - zobaczymy jaki efekt. Ciekawe czy jak rozszerzę niebawem dietę i dam mu kaszkę, to czy też nią uleje.
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-13 o 16:03 |
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że też się doczekam takiego spania ![]() peeling jest rewelacyjny miałam kiedyś
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys widzialam babke ktora olala i sie opalala i dostala plam poslonecznych. W ogole to moj syn dorasta i nie chce juz spac na klacie,jestem niepocieszona. Zaniedlugo mi przyprowadzi jakas obkolczykowana Szkotke do domu i powie ze sie zakochal ![]() Ale ja nie oddam bez walki mojego cycusia oj ja chyba bede ciezka tesciowa
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-13 o 16:53 |
|
|
|
|
#3165 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
hej, hej
Witam 13tego w piątek :PCytat:
![]() Cytat:
- wg wagi 50 centyl, a wg wzrostu 75 ![]() http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ tu mozecie sobie wpisać wiek, wzrost,wagę i wyskakuje siatka centylowa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jestem mega zadowolona z niej i z naszej Pani Doktor ![]() Wczoraj też byliśmy na Opolskiej na szczepieniu jakoś między 9-11 na "zdrowej stronie" , a dziś byłam tam u logopedy z starszym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe.. moja mama zaś jak nosi małą a ta sobie burczy to gada jej "no tak.. poskarżysz babci co ci rodzicie ci robili, tak dziecku nie dali spać (jak ziewa), gdzie cie tak gonili...tak poskarżysz" - masakra: PJa zaś do małej gadam "Tak wyżal się, wyżal no tak,tak" i klepię po pupci jak noszę na ramieniu żeby odbiła a ona sobie burczy, albo np. jak się z nią bawię to się pytam "co mi powiesz, no poopowiadaj coś mamusi" - wtedy ona chichra :P, a jak zmieniam pieluszkę to się uśmiecham i mówię "zrobiłąś kupsztala? masz pełną pieluszkę? - zmienimy?" i ona też chichra , a jak nie może kupy zrobić (rzadko się zdaża, ale bywało) to:"no brzydki taki kupsztal, nie chce opuścić Martynki, powiedz mu" idz kupsztalu, opuść Martynki brzuszek, Martynka nie chce takiego kupsztala niedobrego!" - ciuuul jak ktoś mnie czasem słyszy z sąsiadów to se pewnie myśli, że dobrze mam nasrane aaa jeszcze tekst jak , mała głodna jest to jak kładę ją na łóżku i odpinam stanik to mówię "damy cycocha, damy" to ona już buzię otwiera i cieszy heheCytat:
, ja ostatnio jeszcze -2 kg, ale to jeszcze po porodzie samoistnie sobie zeszło... i tak mam te 10 CIĄŻOWYCH + 5 moich które dodatkowo bym chciała zrzucić ![]()
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _____ cześć ![]() Właśnie wróciłam z apteki z maścią, jak tylko Tymek się obudzi i naje, myjemy buźkę i smarujemy ![]() no i dowiedziałam się, że dawna przyjaciółka u której byłam jakieś 2-3 tyg. temu urodziła w poniedziałek małą Hanię miała termin na 16, ale widocznie córcia chciała jeszcze zażyć trochę Wielkanocy
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Qrcze nie wiem czy mała nie jest chora,dziś do południa sporo kaszlała,ale nie było już miejsc u lekarza ,jeszcze tż mowi że ma inny głos.Mierzylismy tempkę ale ok,muszę poobserwować.Pewnie te dzieciaki szwagierki ją zaraziły
![]() Co do kup i opowiadania to jak mała stęka a ja jej robię rowerek i ruszam nóżkami to mówię wołaj kupę,i wołam kuuuupo chodź tu do nas,wychodź
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jesteście nieocenione wiec proszę o pomoc: moja bratowa za tydzień ma urodziny, ale nie mam żadnego pomysłu na prezent drugi problem to to ze mam tylko 50 zł i kompletnie nie wiem co jej dać? Dziewczyna ma 32 lataProszę o pomoc!!!
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby kolezanka miala mi wyslac na razie na sprobe jak taka tkana "chodzi"Ola ma juz 3msc ale widac ze te nozki na "kangurka to jeszcze nie to... ale na lezaco jest troche przyduza co do wysypki to ja bym sprawdzila proszek... zauwazylam ze duzo osob tutaj stosuje diety itp na wysypki, moja polozna tez tak radzila, ale poniewaz ja akurat zmienilam proszek dla doroslych i dwuletni synek okazal sie na niego uczulony, to uznalam ze najpierw sprawdze teorie proszkowa i swoje i meza ciuchy wypralam w dzieciecym a nie tym uczulajacym synka... Wysypka na buzce Oli zaczela blednac az znikla calkiem... oczywiscie nie mialam potwierdzenia ze to bylo od tego, ale w Swieta okazalo sie ze na pewno... Przyjechala tesciowa, ponosila mala wieczorem w piatek a w sobote buzka czerwona ze az zal... od tej pory wszyscy musieli miec pieluszke do dotykania malej i w pn bylo juz troche lepiej, ale wieksza poprawe widze dopiero odkad tesciowej nie ma Teraz nasze rzeczy piore glownie w dzieciecym (bluzki itp), a jak w zwyklym (tym ktory stosowalismy przed wystapeniem uczulen) to na wszelki wypadek dodatkowo plucze i nie stosuje plynow do plukania... W zwyklym piore to co raczej nie powino miec stycznosci z mala... Cytat:
szkoda ze nie mieszkasz tu blisko, bo z kims to bym sie przeszla Cytat:
agacia_cz: może coś do domku? jakiś czajniczek do herbaty, filizanke? ja mojej siostrze na imieniny w maju bede robic komplecik do kuchni - lapka, reczniczek kuchenny... a drugiej ostatnio dalam korale... Siostry sobie nawzajem dawaly szale i rekawiczki (ale rekawiczki to nie bardzo w kwietniu
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-04-13 o 23:10 |
|||
|
|
|
#3171 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
witam
Ja tak na szybko tylko,wiem ,że nie raz był temat katarku u maluchow ale nie mogę odszukac szybko na forum.Co Wam pomogło?ja narazie smaruje tylko maścia majerankową i psikam woda morską. |
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
natalia u nas pomaga woda do noska ale nie czesto bo awantura jest po tym no i gruszka,chodze z gruszka w kieszeni i co kichnie to mu wyciagam i zaleczylam w 3dni katar.Spacery tez sa dobre
agacia_cz ja bym kupila jakis balsam do ciala +peeling z tej samej serii,albo jakies kuleczki do kapieli(jesli ma wanne)+myjka bo ja osobisie lubie takie prexenty moge sie ciaprac ale to takie skrzywienie zawodowe ![]() albo bon do drogerii,jakiegos fajnego sklepu z ciuchami?? |
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Natalia, oprócz tego co Katerina napisała do glutow dziewczyny używają też Nosefridy z Frida. Coś kojarzy mi się ze był też polecany jakiś Otrivin czy Nasivin ale chyba dla dorosłych bo chyba one są od kilku lat a nie miesiecy
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() stawiam spóźniony urodzinowy tort ![]() ![]() Wczoraj miałam jakiś pechowy dzień, zrobiła mi sie w czwartek jakaś ranka na nodze, a wczoraj spuchła do rozmiarów piłeczki tenisowej wiec szybko do osrodka bo doszła do tego gorączka, okazało się ze weszlo mi zakażenie. Zastrzyk i oklady. Dziś jest już lepiej ale całą noc męczyła mnie gorączka. Lece nadrabiać. |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oby to nie było to. a dałas juz ten lek? Czubasek- sto lat ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Gripo stop czy cos takiego dziewczyny polecały |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny przepraszam ale nie nadrobie..
w domu mam szpital tzt chory Igora bierze cos i ja tez kiepsko.. dodatkowo konczy mi sie pokarm a Igor nie moze na butele patrzec nawet nie chce do ust wziasc.. dostal nutramigen nie chce.. dalam mu troche mojego z butli tez nie dalam soczek tez nie.. blagam pomozcie co mam zrobic zeby zaczal jesc z butelki?? mam butle aventu, rossmana i teraz kupilam lovi z lyzeczka.. ale ta z lyzeczka nie moze byc do mleka bo za szybko leci;/ dodatkowo Igor nutramigen z lyzeczki jako tako zje ale z butli nie ma opcji.. jestem zalamana..;(
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj moze butlekę tt - one mają smoczki chyba najbardziej przypominające kobiecą pierś... |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.sankowo.com/ ja dostałam stąd ot tżta kota jest boski!
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki za propozycje prezentów
, dziewczyna tak jak ja nie ma hobby ;/---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Taka jakaś niespokojna jest, budzi się co chwile, cieżko jej zasnać pomimo że jej oczka lecą. Taka moja zasmarkana bidula 

moja Nikola podlapala w szkole wszy
dzis nie mam na nic czasu, poszlam spac o 3,30, bo siedzialysmy nakladalam jej preparat i wyczesywalam wlosy, a ma je prawie do pasa
dzis rano inny specyfik na glowe na 8 godzin i siedzi z tym , potem wyprostuje jej prostownica bo tez polecaja. Zadzwonilam juz do szkoly i baba potwierdzila ze byly i dzieci mialy przeglad, no to juz widac jak dokladny ehhh
mam sterte prania, wszystko wygotowuje takze lece
, bo ja taką miałam i podobnie się zachowywała
I obiecali, że next time w ramach rewanżu za pomyłkę dorzucą coś 'ekstra' to wynegocjowałam darmową przesyłkę!
jestem mega zadowolona z nich! POLECAM! 
:par ty: