Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 20:01   #3211
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

A moje dziecko przespało ostatnio CAŁĄ noc!!!!!!!!! Nic to, że usnął dopiero o 23 i obudził się o 5.00 i już nie chciał spać
W ogóle ostatnio usypia dopiero o 22-23 a ja przez to nic nie mogę zrobić wieczorem... Marudzi i marudzi i się zastanawiam czy przypadkiem nie ma jakiegoś skoku, ale to byłby chyba mega skok, bo to marudzenia trwa już chyba z... miesiąc

Przed chwilą siedziałam sobie z usypiającym Wojtusiem a tu nagle podchodzi do mnie Mąż i mówi: "Dasz mi Wojtusia?". No w takim szoku byłam, że masakra, bo zazwyczaj to pytamy się siebie nawzajem, czy ta druga osoba nie weźmie przypadkiem Wojtka a tu tak sam z siebie chciał się z nim pomęczyć Męczennik jakiś z niego czy co

No i przed chwilą Wojtuś usypiał a teraz znowu marudzi...
Cały dzień nie śpi i teraz też
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:08   #3212
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A moje dziecko przespało ostatnio CAŁĄ noc!!!!!!!!! Nic to, że usnął dopiero o 23 i obudził się o 5.00 i już nie chciał spać
W ogóle ostatnio usypia dopiero o 22-23 a ja przez to nic nie mogę zrobić wieczorem... Marudzi i marudzi i się zastanawiam czy przypadkiem nie ma jakiegoś skoku, ale to byłby chyba mega skok, bo to marudzenia trwa już chyba z... miesiąc

Przed chwilą siedziałam sobie z usypiającym Wojtusiem a tu nagle podchodzi do mnie Mąż i mówi: "Dasz mi Wojtusia?". No w takim szoku byłam, że masakra, bo zazwyczaj to pytamy się siebie nawzajem, czy ta druga osoba nie weźmie przypadkiem Wojtka a tu tak sam z siebie chciał się z nim pomęczyć Męczennik jakiś z niego czy co

No i przed chwilą Wojtuś usypiał a teraz znowu marudzi...
Cały dzień nie śpi i teraz też
Spoko, skok mojej Kingi też trwa miesiąc nadal ryczy przy jedzeniu dopiero po 3-4 min chodzenia z nią i nad uchem uciszania "szszsz" w końcu zaczyna jeść i oddech się stabilizuje na spokojny

chwała tż za wzięcie dziecia może gdzieś się po drodze rąbnął w tą glace i zmądrzał?? czy to jednorazowy wybryk??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:18   #3213
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Bambusek ja bym brała aventu bo sprawdzona nuk dziwny jest dla mnie smoczek
nuk i rossmanowe odpadają ze względu na smoczek właśnie

Avent spoko, tylko cena ten Canpol mnie kusi, bo mamy ich uspokajacze, ale muszę zobaczyć jak z jakością
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:38   #3214
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jutro wyciągnę męża na zakupy do sklepu dziecięcego, bo już mnie coś bierze od naszych butelek - w Lovi co chwila zasysa się smoczek, a czasem cieknie, a TT Tymek strasznie brzydko pije, aż mu po brodzie ścieka

Myślę którą wybrać: Avent czy Canpol
Ja kupiłam będąc w ciązy butelki Avent i TT,Bartek wybral jednak TT,jeżeli cieknie po brodzie to znaczy ,że ma zaduży smoczek.
Potem jak Bartek się urodził i myślałam ,że ma kolki to kupilam butelkę z rurką Dr Browna no ale też mu nie podpasowa.

Ja też jutro chcę wyciągnąc TZta na zakupy do dziecięcego bo chciałam kupic Bartusiowi piżamki czyt. pajacyki bo w tym sypia jak narazie.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-14 o 20:43
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:39   #3215
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Anulka jesli moge ci doradzic w sprawie karmienia,to mialam ten sam problem prez ponad 2tyg,maly jak jadl co chwile wpuszczal sutek i sie krecil i plakal.
mozesz zmienic pozycje,nakarmic go za 20-minut,u mnie podzialalo tez odpompowywanie mlesia bo za szybko mu lecialo,nawet i 40ml musialam wylac zeby mleko nie tryskalo,biedaczel nie nadazal i nie potrafil tak szybko przelykac.Takze nie poddawaj sie i zachowaj spokoj.

Co do spania to u nas od 20-21 do okolo 2,pozniej do 4 i pozniej steka co godzine:[ On nie ma czasu sie w nocy najesc bo zasypia,odbic tez nie ma czasu i tym sposobem budzi sie tak czesto nad ranem.
W ogole to salceson wazy juz 5400 a ma niespelna 9tyg
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:11   #3216
ranula
Raczkowanie

anulka,katerina to widze ze mamy te samme problemy!nasza hania tez ciagnie sutek,wypuszcze lapie,wygina sie i ryczy przy jedzeniu. potem zasypia i nie odbija i z tego dalsze problemy. no i ta wysypka... jak ktos mi powie ze karmienie piersia to piekna sprawa to nie recze za siebie aaa poza tym od kilku tyg walcze z peknieta brodawka,to sobie ponarzekalam
nic madrego jednak nie poradze bo ciagle probuje rozne opcje zeby cos poprawic. zastanawiam sie nad wizyta w poradni laktacyjnej,to ostatnia deska ratunku... jak czegos sie dowiem to dam znac.
aha i w nocy max 5h nam wytrzymala miedzy karmieniami,ale zdarzylo sie to raz. chyba na piersi trudniej o dluzsze przerwy,moze przyjda z czasem? trzeba sie wspierac bo inaczej juz dawno przeszlabym na mm!
trztmajcie sie!
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:00   #3217
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam będąc w ciązy butelki Avent i TT,Bartek wybral jednak TT,jeżeli cieknie po brodzie to znaczy ,że ma zaduży smoczek.
W TT ma najmniejszy możliwy
G. 9.1O.18
Stary 2012-04-14, 22:06   #3218
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
anulka,katerina to widze ze mamy te samme problemy!trzeba sie wspierac bo inaczej juz dawno przeszlabym na mm!
trztmajcie sie!
kochana,u mnie przeszlo,takze da sie.Badz dzielna
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:26   #3219
Mijus
Rozeznanie

Cześć kochane

Podczytuje Was tylko na raty bo czasu brak, a jak jest to nie mogę się dorwać do kompa Jestem cały czas u mamy i jeszcze 2 tyg. przede mną Niestety jestem chora od 2 dni! Mam nadzieje, że malutka się nie zarazi!
Trzymajcie się cieplutko

Cytat:
Mijus specjalnie dla Ciebie koty raczej kotka psotka ninja
Cudna
Stary 2012-04-14, 22:31   #3220
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moja praktycznie od samego początku karmiona jet mm i dalej się budzi w nocy co 2,5-3h i kupka tylko co 2 dni
aaaaa chwale się choć to się odbije jeszcze bardziej na moim śnie małej wybijają się 2 ząbki na dole!
a smoczki wyparzam, te z aventu nie są za tanie przecież
u nas widać dwie białe jedynki w dziąśle. Młody się ślini jak pies, więc pewnie niedługo wylezą na wierzch.
Ja już dwa smoki aventu wyrzuciłam - do środka powłaził kurz pomimo, że codziennie były sterylizowane. Najbardziej młody lubi smoczek MAM.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:36   #3221
bambusiek
Zakorzenienie

Dziecko już mi usnęło, przy ostatniej butli zrobił takiego kupsztala, że znów 2 ciuszki zasyfione... i na dodatek łobuz jeden jak zrobi, to się cieszy aż rechocze tak samo przy usuwaniu nieczystości

Przewinęłam, położyłam do łóżeczka i po 1 obiegu kunia śpi, chociaż nie wyglądał na chętnego do spania

właśnie szamam kolację (ostatnio zapominam czasem coś zjeść ), posiedzę jeszcze w necie i zmykam do wyrka

Maść chyba rzeczywiście przynosi efekty, bo z plam bordowych zrobiły się już lekko czerwone a może to też kwestia, że nie jadłam dzisiaj nic, co mogłoby go ew. uczulić, chociaż lekarka mówiła, że nie ma to podłoża w moim mleku...
G. 9.1O.18
Stary 2012-04-14, 22:49   #3222
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Mijus specjalnie dla Ciebie koty raczej kotka psotka ninja
ale ma śliczny pyszczek mój kot wygląda jak po chemioterapii bo już ogoliłam brzydulę

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

Avent spoko, tylko cena ten Canpol mnie kusi, bo mamy ich uspokajacze, ale muszę zobaczyć jak z jakością
Ja kupuję wszystkie butelki na allegro- za mniej niż pół ceny.
W sklepie TT 260ml jest za 23 pln, na allegro za 10.

Stary 2012-04-15, 08:32   #3223
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Podczytuje was na telefonie bo od piątku mecze się z gorączka. Dziś jest trochę lepiej ale nadal jestem słaba.

Trzymam kciuki za wszystkie chorujące mamy. Zdrówka dla was!

Co do smoczków. Ja mam z nuka . Butelki mam z Canpola i jestem bardzo zadowolona

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 08:43   #3224
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
W TT ma najmniejszy możliwy
W takim razie nie pasują mu.My 1 piliśmy bardzo krótka,szybko przeszliśmy na 2 a teraz 2 to sie już męczy i to ostro,więc pijemy trojprzepływowym-tyle ,że tym to bardzo szybko wypija i myślę ,że może dlatego ulewa.Dzisiaj muszę poszukac 3 smoczka.
-------------------------------------------------------
Witam w niedzięlę przewodnia

Bartek wczoraj zjadł o 19.30 o 20 już spał i obudzil sie dopiero o 5.Wypił mleczko i zasnął,obudziliśmy się o 7 .

W nocy parę razy posmarowałam Bartusiowi pod noskiem maścią majerankową i muszę przyznac ,że katarek jest mniejszy dzisiaj.

Dzisiaj niedziela przewodnia więc znowu świąteczne śniadanko,zaraz uciekam usmażyc białą kiełbaskę i zrobic na szybko sałatkę z salaty lodowej itp...

Wybieramy się do Leszna na małe zakupy dzisiaj,ale Bartuś zostanie z dziadkami w domciu.

Agatek Grip Stop jest dla dorosłych nie dla niemowlaków.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Podczytuje was na telefonie bo od piątku mecze się z gorączka. Dziś jest trochę lepiej ale nadal jestem słaba.

Trzymam kciuki za wszystkie chorujące mamy. Zdrówka dla was!

Co do smoczków. Ja mam z nuka . Butelki mam z Canpola i jestem bardzo zadowolona
Czubasku szybkiego powrotu do zdrowia
Stary 2012-04-15, 11:07   #3225
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć!

Mijus zdrówka życzę!

Czubasek Tobie też zdrówka!

Natalia ja kupiłam grip stop z polecenia Anabellity - jej pomogło jest napisane na ulotce też o dzieciach chyba nam pomogło i nie miała żadnych skutków ubocznych.
Cytat:

canpol ma dużo rzeczy fajnych dla dzieciaków super jakości, więc może warto spróbować? Jeśli smok przypasował, to butla też powinna (o ile pamiętam chyba canpol ma płaskie smoki )
No i jak po maści Timi wygląda??
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...wiadomosc.html - jeeeep ;P to kurde między matką i dzieckiem różnica jak między mną a moim TŻ :P hehe, to ja mam brata bardziej starszego (o 12 lat) hehe tragedia normalnie!!!

se pomyślcie, że wasze córki za 10 lat matkami zostaną!!??
Ty weź, bo wykraczasz jak moja córa wda się w niezaspokojoną wiecznie mamusię to mogę się tego spodziewać
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
ale ma śliczny pyszczek mój kot wygląda jak po chemioterapii bo już ogoliłam brzydulę [
bidna kotka Poka ją!

taa ładny pyszczek, a jaka niewdzięczna łachudra!

Stary 2012-04-15, 11:36   #3226
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny doradzcie co mogę kupic tżtowi z okazji naszej 4 rocznicy ślubu??
Wypada w czwartek ,w ten sam dzień Bartosz kończy też 3 miesiące a w sobote synuś ma imieniny.Więc mamy w wekendzik imprezke,tzn teście przyjadą,chrzestna nie bo jest w Norwegi a czy chrzestny to nie wiem.

Tż podobno ma pomysła na prezencik dla mnie.

Ja myślałam ,żeby wygrawerowac na obrączkach(bo nie zrobiliśmy tego przed ślubem)cosik,albo datę ślubu albo "na zawsze razem" lub Kocham Cię
Stary 2012-04-15, 11:50   #3227
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

nie nadrabiam, przepraszam

dziewczyny mam do polecenia w Torunia super panią pediatrę i jednocześnie specjalistkę od laktacji
Stary 2012-04-15, 12:08   #3228
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

nie nadrabiam, przepraszam

dziewczyny mam do polecenia w Torunia super panią pediatrę i jednocześnie specjalistkę od laktacji
gdzie byłas jak CIe nie bylo?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:40   #3229
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że mamy za sobą pierwsza lekcję nikosiowego kursu pływania Było super, dzieciaczki pluskały, śmiały się i wygladały jak małe żabki, naprawdę przesłodki widok
super, my idziemy od lipca
Cytat:
prawda niestety brutalna - dzieci na butelce jedzą rzadziej i masz więcej czasu. Kilka z nas odciąga/odciągało pokarm i dawało z butli. Mój syn od dwóch dni przesypia całe noce bez karmienia - 11-12h. Tylko po mm, bo ja już nie odciągam. Także jak chcesz się wyspać i nie stracić pokarmu to odciągaj i podaj butlą większą ilość przed snem. Jak dziecko będzie najedzone to jest szansa, że pośpi dłużej.
hehe no u mnie się to nie sprawdza więcej niż 4 godziny snu to u nas rzadkość mimo butli
Cytat:
Ahh zapomniałam powiedzieć, że mała waży 5500 gram w 6 tyg przytyła 1 kg teraz wolno przybiera (uff)

Dziewczyny czy Wy wymieniacie smoczki- uspokajacze po 4 tygodniach?????? Bo na aventowskich (w opisie produktu) pisało, że należy wymieniać dla higieny co miesiąc

Agacia_cz u mnie też była kupa co 2 dzień, a jestem na mm od dawna. Od jakiegos czasu - około 2 tyg robi codziennie zdarza się nawet, że 2x dziennie może potrzeba czasu? w końcu jej organizm w środku się rozwija
Kinia waży tyle co mój Alex
odnośnie uspokajaczy ja kupiłam ostatnio z Lovi smoczek i na poczatku małemu nie pasował, bo wcześniej miał Avent a Lovi ma ten dzyndzel większy , ale ja wymieniłam bo z Aventu wyrósł, mieliśmy ten od 0-3 i wyślizgiwał mu się z buzi już teraz jest git, a Lovi mi się najbardziej podobają, mają słodkie te kolorki no i ja lubię te przezroczyste smoczki

z kupami u nas też był problem najpierw co 3-4 dni, a teraz i 2 dziennie, jedna na bank, więc też mi się wydaje, że to kwestia czasu i unormowania

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:40   #3230
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
GripO stop tego jeszcze nie było!

GRIP STOP
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
jak Ty pisałas BIOGAIDA zamiast Biogaia to się z Ciebie nie naśmiewałam PANI NIEOMYLNA

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moja praktycznie od samego początku karmiona jet mm i dalej się budzi w nocy co 2,5-3h i kupka tylko co 2 dni
aaaaa chwale się choć to się odbije jeszcze bardziej na moim śnie małej wybijają się 2 ząbki na dole!
a smoczki wyparzam, te z aventu nie są za tanie przecież
no mój też właśnie co 3 godziny najczęściej
odnośnie uspokajaczy to niby zalecają wymianę z uwagi na to, ze nie ma gwarancji, ze ta guma nie odpadnie, więc względy bezpieczeństwa też wiadomo, że małe na to szanse no ale ...
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Aaaa odnośnie smoczków uspokajaczy to na te 3-6 wymienić nalezy po skonczonym 3 miesiącu czy rozpoczętym?
-
Alex kończy 3 miesiące za 5 dni, a ma już smoczek od 3-6 jakiś tydzień
Cytat:
IGor tez do wielkich sie nie zalicza 13 tyg i 5700 i 60 cm (chociaz niektore ubranka na 62 za małe i wskakuje juz w 68)
mój 5500 i 59 cm a jest tydzień młodszy, to idą mniej więcej tak samo
Cytat:

U nas z kolei najlepiej podchodzi Tt, mam tez avent ale mam wrazenie ze tam za szybko leci, pomimo ze to smoczek 1 czy tam 0. Mała sie dławi. Mam tez nuka, ale ten smoczek jest taki charakterystyczny ze mała nie potrafi z niego pić
a mój mleko pije z TT, z Canpola też pił, ale mam za duży smoczek jeszcze, a herbatkę z Nuka jedzie
Cytat:

ja mam ten Canpol easy coś tam chyba start takie szersze i są fajne

kurde niepocytowało mi wszystkiego pamiętam tylko, ze miałam napisać, że Alex je mleko jeszcze z tt 1 i nie wyobrażam sobie dawać mu 3 przecież ona jest od 6 miesiąca

dzień dobry w ogóle
u nas wszystko ok, dzisiaj wstrętna pogoda, wcczoraj pół dnia prałam i prasowałam i mam nadzieję, że pozbyłyśmy się tych lokatorów, dziękujemy wszystkim za dobre słowo

Czubasek a od czego ta gulka na nodze?

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:46   #3231
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

hehe no u mnie się to nie sprawdza więcej niż 4 godziny snu to u nas rzadkość mimo butli

dlatego napisałam,że "jest szansa, że pośpi dłużej". Pozostaje również nadzieja

Stary 2012-04-15, 12:47   #3232
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

no mój też właśnie co 3 godziny najczęściej
odnośnie uspokajaczy to niby zalecają wymianę z uwagi na to, ze nie ma gwarancji, ze ta guma nie odpadnie, więc względy bezpieczeństwa też wiadomo, że małe na to szanse no ale ...

Alex kończy 3 miesiące za 5 dni, a ma już smoczek od 3-6 jakiś tydzień

mój 5500 i 59 cm a jest tydzień młodszy, to idą mniej więcej tak samo

a mój mleko pije z TT, z Canpola też pił, ale mam za duży smoczek jeszcze, a herbatkę z Nuka jedzie

ja mam ten Canpol easy coś tam chyba start takie szersze i są fajne

kurde niepocytowało mi wszystkiego pamiętam tylko, ze miałam napisać, że Alex je mleko jeszcze z tt 1 i nie wyobrażam sobie dawać mu 3 przecież ona jest od 6 miesiąca

dzień dobry w ogóle
u nas wszystko ok, dzisiaj wstrętna pogoda, wcczoraj pół dnia prałam i prasowałam i mam nadzieję, że pozbyłyśmy się tych lokatorów, dziękujemy wszystkim za dobre słowo

Czubasek a od czego ta gulka na nodze?

mi sie te uspokajacze lovi tez podobaja bardziej, i moja mała go lubiła ale wymienilam na avent bo ten lovi jej sie mocno odciskał na buzce
ten 3-6 tez kupie lovi chyba

aaa wlasnie jak to jest z tymi herbatkami bo juz raz slyszalam ze powinno sie do mleka inna butelke i do herbaty tez Moja pije jedno i drugie w tt

Aaa na jaki smoczek po 1 w TT trzeba wymienic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:57   #3233
Blanszor
Rozeznanie

Dzień Bry

czekam na rodziców i babcię - robimy dziś z teściami rodzinny obiadek.

Młody miał już trzecią noc bez jedzenia - spał 9-11h. Mam nadzieję, że już mu tak zostanie

Bilans z odchudzania - dziś 5 dzień diety - minus 2,6 kg
Dziś zamiast jednej saszetki Cambridge zjem trochę czerwonego barszczu i kuraka.

Miłej niedzieli

Stary 2012-04-15, 13:16   #3234
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dzień Bry

czekam na rodziców i babcię - robimy dziś z teściami rodzinny obiadek.

Młody miał już trzecią noc bez jedzenia - spał 9-11h. Mam nadzieję, że już mu tak zostanie

Dziś zamiast jednej saszetki Cambridge zjem trochę czerwonego barszczu i kuraka.

Miłej niedzieli
i za małego i za Ciebie
ja juz włażę we wszytskie spodnie sprzed ciaży tylko chciałabym jeszcze "schuść" conajmniej 5 kg najbardziej bym chciała, zeby brzuch zleciał i z ramion troche...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:20   #3235
Oluska1988
Raczkowanie

Hej Mamuski Pozdrowienia z pochmurnej Bydgoszczy

MartuNiunia87 dzieki za stronke uspokoiłam się znalazłam jeszcze taką http://www.siatkicentylowe.com/ mój Mikuś jest idealny w każdym calu hehe .

Co do butelek i smoczków to Avent i tylko Avent
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:17   #3236
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Brawa dla Małego i dla Ciebie Idziesz jak burza

Co do spania, bo podziwiam dzieciaki, które będąc na piersi śpią całą noc. Ale taką prawdziwą całą noc a niej jak mój, co to żadnej pobudki nie miał, ale usnął dopiero o 23 i obudził się o 5 rano
Za to jeszcze długo będę wspominała noc, kiedy zasnął o 20.30 i obudził się o 4 rano To było piękne

Jak ktoś nie ma karuzeli, to teraz mogę z czystym sumieniem polecić moją.
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...250363160.html
Moje dziecko zazwyczaj zasypiało u nas na rączkach lub klacie. Ale często gęsto bywało tak, że jak przenosiliśmy go do łóżeczka, to oczy jak 5 zł i zabawa z usypianiem zaczynała się od nowa. Wczoraj w nocy nie miałam siły go brać z powrotem do usypiania i włączyłam mu karuzelę a on USNĄŁ!!!!!!!! Przy następnej pobudce powtórzyło się to samo No i teraz Mąż odłożył go do łóżeczka, bo chcieliśmy zjeść obiad, on oczywiście się rozbudził, włączyłam karuzelkę i śpi
Dobra spadam, bo zaraz gości mamy
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:50   #3237
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa odnośnie smoczków uspokajaczy to na te 3-6 wymienić nalezy po skonczonym 3 miesiącu czy rozpoczętym?
-

Cytat:
mi sie te uspokajacze lovi tez podobaja bardziej, i moja mała go lubiła ale wymienilam na avent bo ten lovi jej sie mocno odciskał na buzce
ten 3-6 tez kupie lovi chyba
Aaa na jaki smoczek po 1 w TT trzeba wymienic
Ja małej wymieniłam jakiś miesiac temu na smoczek 3-6mc bo strasznie się odciskał małej na buźce,też z lovi właśnie ,a z tym tak już praktycznie nie ma takiego problemu,a smoczek w TT tez jej wymieniłam jakiś mc temu,ale zaraz szybko wróciłam do 1 bo Nikolcia strasznie sie przy nim krztusila.Teraz myślę ,ze mogła bym już jej znowu wymienić,ale boje się ,ze jej się spodoba ,że szybko leci i nie będzie chciała juz z (.)(.).

Witam się
Nasza Nikitka chora tzn przeziębiona.Strasznie zaczęła kaszleć w pt ale nie było juz miejsc w przychodni więc pojechaliśmy do szpitala w sob rano do Wawy na Działdowska,stamtąd nas odesłali na Niekłańska,tam TŻ opieprzyła lekarka,że gdzie my przyjechaliśmy z Pruszkowa i ,ze mamy jechać do siebie na ostry dyżur.Pojechaliśmy ,a tam mówia,ze juz dawno tu nie ma ostrego dyżuru i tam mają jakieś złe info.Normalnie padłam,stamtąd odesłali nas do szpitala juz czwartego z kolei,ale nie było pediatry więc wreszcie zbadał ja jakiś lekarz chyba od wszystkiego(czyli do niczego) i niby to tylko przeziebienie.Na kaszel kazał kupić drosetux,ale nie wiedział w jakiej dawce dla niej i kazal przeczytać na ulotce,a tam nic nie ma o niemowlakach.Nikola dostała jeszcze gorszego katarku i zaczęło jej łzawić jedno oczko wiec dzis pojechaliśmy do szpitala w Grodzisku Maz. i tam przebadała ją w końcu pediatra ,ale potwierdziła ,ze osłuchowo wszystko ok,gardziołko też i kazała brać to co tamtem tyle ,ze przynajmiej wiedziałam w jakiej dawce.Mamy mieć szczepeinie we wtorek ,ale na pewno jej nie zaszczepią i teraz nie wiem co robić,czy iść z nią normalnie na wizyte u lekarza do por.dzieci zdrowych ,zeby lekarka ja obejrzała,czy zadzwonić i powiedzieć ,że dziecko chore i zeby nam przełożyli.Chyba po prostu zadzwonie i zapytam co robić.Całe szczęście na spacery chodzić możemy ,a nawet nam zaleciła,a na katarek stosuje nasivin soft,ale cos kiepsko działa i smaruje jej pod noskiem pulmex baby,to jest raczej na klatkę piersiową i plecki,ale w aptece powiedziała,że pod nosek też można cienka warstwę i widzę,że lepiej jej sie oddycha
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 14:59   #3238
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję wszystkie butelki na allegro- za mniej niż pół ceny.
W sklepie TT 260ml jest za 23 pln, na allegro za 10.
dzięki za podpowiedź

Cytat:
Wybieramy się do Leszna na małe zakupy dzisiaj,ale Bartuś zostanie z dziadkami w domciu.
czyżby do Kubusia mieliśmy tam dziś jechać, to byśmy się spotkały

Cytat:
canpol ma dużo rzeczy fajnych dla dzieciaków super jakości, więc może warto spróbować? Jeśli smok przypasował, to butla też powinna (o ile pamiętam chyba canpol ma płaskie smoki )
No i jak po maści Timi wygląda??
może rzeczywiście zobaczę jakie smoki tam są, może akurat

Cytat:
Dziewczyny doradzcie co mogę kupic tżtowi z okazji naszej 4 rocznicy ślubu??
Wypada w czwartek ,w ten sam dzień Bartosz kończy też 3 miesiące a w sobote synuś ma imieniny.Więc mamy w wekendzik imprezke,tzn teście przyjadą,chrzestna nie bo jest w Norwegi a czy chrzestny to nie wiem.

Tż podobno ma pomysła na prezencik dla mnie.

Ja myślałam ,żeby wygrawerowac na obrączkach(bo nie zrobiliśmy tego przed ślubem)cosik,albo datę ślubu albo "na zawsze razem" lub Kocham Cię
Fajny pomysł z grawerem
ew. jakieś spinki do koszuli, łańcuszek (o ile oczywiście używa)

My za 2 tygodnie z haczykiem też mamy rocznicę... pierwszą

Cytat:
aaa wlasnie jak to jest z tymi herbatkami bo juz raz slyszalam ze powinno sie do mleka inna butelke i do herbaty tez Moja pije jedno i drugie w tt
Mój pije herbatki z małego Aventu, a mlesio z Lovi, ew. TT

Cytat:
i za małego i za Ciebie
ja juz włażę we wszytskie spodnie sprzed ciaży tylko chciałabym jeszcze "schuść" conajmniej 5 kg najbardziej bym chciała, zeby brzuch zleciał i z ramion troche...

ja się dzisiaj obudziłam na nocne karmienie mega zziębnięta i z ostrym bólem gardła teraz czuję się okropnie bylebym tylko małego nie zaraziła
G. 9.1O.18
Stary 2012-04-15, 15:00   #3239
eliza1984
Zadomowienie

W biedronce od 19tego będzie ksiazeczka nasze maleństwo za grosze,muszę zobaczyć czy fajna,aczkolwiek mam już jedną
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-04-15 o 15:01
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:39   #3240
*Agatek*
Zakorzenienie

Eliza zadzwoń do przychodni i powiedz jaki stan zdrowia jest malca Bez sensu ją ubierać i zabierać do poradni no i żeby nie pozarażała innych dzieci Chyba, że jej przejdzie do tego czasu? I tak by Cię odesłali, bo dzieci z katarem nie zaszczepią

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości