|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
A moje dziecko przespało ostatnio CAŁĄ noc!!!!!!!!! Nic to, że usnął dopiero o 23 i obudził się o 5.00 i już nie chciał spać
![]() W ogóle ostatnio usypia dopiero o 22-23 a ja przez to nic nie mogę zrobić wieczorem... Marudzi i marudzi i się zastanawiam czy przypadkiem nie ma jakiegoś skoku, ale to byłby chyba mega skok, bo to marudzenia trwa już chyba z... miesiąc ![]() Przed chwilą siedziałam sobie z usypiającym Wojtusiem a tu nagle podchodzi do mnie Mąż i mówi: "Dasz mi Wojtusia?". No w takim szoku byłam, że masakra, bo zazwyczaj to pytamy się siebie nawzajem, czy ta druga osoba nie weźmie przypadkiem Wojtka a tu tak sam z siebie chciał się z nim pomęczyć Męczennik jakiś z niego czy co ![]() No i przed chwilą Wojtuś usypiał a teraz znowu marudzi... Cały dzień nie śpi i teraz też |
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
dopiero po 3-4 min chodzenia z nią i nad uchem uciszania "szszsz" w końcu zaczyna jeść i oddech się stabilizuje na spokojny ![]() chwała tż za wzięcie dziecia czy to jednorazowy wybryk??
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avent spoko, tylko cena ten Canpol mnie kusi, bo mamy ich uspokajacze, ale muszę zobaczyć jak z jakością
|
|
#3214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem jak Bartek się urodził i myślałam ,że ma kolki to kupilam butelkę z rurką Dr Browna no ale też mu nie podpasowa. Ja też jutro chcę wyciągnąc TZta na zakupy do dziecięcego bo chciałam kupic Bartusiowi piżamki czyt. pajacyki bo w tym sypia jak narazie. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-14 o 20:43 |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka jesli moge ci doradzic w sprawie karmienia,to mialam ten sam problem prez ponad 2tyg,maly jak jadl co chwile wpuszczal sutek i sie krecil i plakal.
mozesz zmienic pozycje,nakarmic go za 20-minut,u mnie podzialalo tez odpompowywanie mlesia bo za szybko mu lecialo,nawet i 40ml musialam wylac zeby mleko nie tryskalo,biedaczel nie nadazal i nie potrafil tak szybko przelykac.Takze nie poddawaj sie i zachowaj spokoj. Co do spania to u nas od 20-21 do okolo 2,pozniej do 4 i pozniej steka co godzine:[ On nie ma czasu sie w nocy najesc bo zasypia,odbic tez nie ma czasu i tym sposobem budzi sie tak czesto nad ranem. W ogole to salceson wazy juz 5400 a ma niespelna 9tyg |
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
anulka,katerina to widze ze mamy te samme problemy!nasza hania tez ciagnie sutek,wypuszcze lapie,wygina sie i ryczy przy jedzeniu. potem zasypia i nie odbija i z tego dalsze problemy. no i ta wysypka... jak ktos mi powie ze karmienie piersia to piekna sprawa to nie recze za siebie
aaa poza tym od kilku tyg walcze z peknieta brodawka,to sobie ponarzekalam nic madrego jednak nie poradze bo ciagle probuje rozne opcje zeby cos poprawic. zastanawiam sie nad wizyta w poradni laktacyjnej,to ostatnia deska ratunku... jak czegos sie dowiem to dam znac. aha i w nocy max 5h nam wytrzymala miedzy karmieniami,ale zdarzylo sie to raz. chyba na piersi trudniej o dluzsze przerwy,moze przyjda z czasem? trzeba sie wspierac bo inaczej juz dawno przeszlabym na mm! trztmajcie sie! |
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Podczytuje Was tylko na raty bo czasu brak, a jak jest to nie mogę się dorwać do kompa Jestem cały czas u mamy i jeszcze 2 tyg. przede mną Niestety jestem chora od 2 dni! Mam nadzieje, że malutka się nie zarazi!Trzymajcie się cieplutko Cudna
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już dwa smoki aventu wyrzuciłam - do środka powłaził kurz pomimo, że codziennie były sterylizowane. Najbardziej młody lubi smoczek MAM.
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko już mi usnęło, przy ostatniej butli zrobił takiego kupsztala, że znów 2 ciuszki zasyfione... i na dodatek łobuz jeden jak zrobi, to się cieszy aż rechocze
![]() Przewinęłam, położyłam do łóżeczka i po 1 obiegu kunia śpi, chociaż nie wyglądał na chętnego do spania ![]() właśnie szamam kolację (ostatnio zapominam czasem coś zjeść ), posiedzę jeszcze w necie i zmykam do wyrka![]() Maść chyba rzeczywiście przynosi efekty, bo z plam bordowych zrobiły się już lekko czerwone a może to też kwestia, że nie jadłam dzisiaj nic, co mogłoby go ew. uczulić, chociaż lekarka mówiła, że nie ma to podłoża w moim mleku...
|
#3222 | |
|
Rozeznanie
|
ale ma śliczny pyszczek
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
W sklepie TT 260ml jest za 23 pln, na allegro za 10.
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Podczytuje was na telefonie bo od piątku mecze się z gorączka. Dziś jest trochę lepiej ale nadal jestem słaba. Trzymam kciuki za wszystkie chorujące mamy. Zdrówka dla was! Co do smoczków. Ja mam z nuka . Butelki mam z Canpola i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#3224 | |
|
Rozeznanie
|
W takim razie nie pasują mu
.My 1 piliśmy bardzo krótka,szybko przeszliśmy na 2 a teraz 2 to sie już męczy i to ostro,więc pijemy trojprzepływowym-tyle ,że tym to bardzo szybko wypija i myślę ,że może dlatego ulewa.Dzisiaj muszę poszukac 3 smoczka.------------------------------------------------------- Witam w niedzięlę przewodnia Bartek wczoraj zjadł o 19.30 o 20 już spał i obudzil sie dopiero o 5 .Wypił mleczko i zasnął,obudziliśmy się o 7 .W nocy parę razy posmarowałam Bartusiowi pod noskiem maścią majerankową i muszę przyznac ,że katarek jest mniejszy dzisiaj. Dzisiaj niedziela przewodnia więc znowu świąteczne śniadanko,zaraz uciekam usmażyc białą kiełbaskę i zrobic na szybko sałatkę z salaty lodowej itp... Wybieramy się do Leszna na małe zakupy dzisiaj,ale Bartuś zostanie z dziadkami w domciu Agatek Grip Stop jest dla dorosłych nie dla niemowlaków. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mijus zdrówka życzę! Czubasek Tobie też zdrówka! Natalia ja kupiłam grip stop z polecenia Anabellity - jej pomogło nam pomogło i nie miała żadnych skutków ubocznych.Cytat:
)No i jak po maści Timi wygląda?? Cytat:
jak moja córa wda się w niezaspokojoną wiecznie mamusię to mogę się tego spodziewać Cytat:
Poka ją! ![]() taa ładny pyszczek, a jaka niewdzięczna łachudra!
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradzcie co mogę kupic tżtowi z okazji naszej 4 rocznicy ślubu??
Wypada w czwartek ,w ten sam dzień Bartosz kończy też 3 miesiące a w sobote synuś ma imieniny.Więc mamy w wekendzik imprezke,tzn teście przyjadą,chrzestna nie bo jest w Norwegi a czy chrzestny to nie wiem. Tż podobno ma pomysła na prezencik dla mnie ![]() .Ja myślałam ,żeby wygrawerowac na obrączkach(bo nie zrobiliśmy tego przed ślubem)cosik,albo datę ślubu albo "na zawsze razem" lub Kocham Cię |
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrabiam, przepraszam dziewczyny mam do polecenia w Torunia super panią pediatrę i jednocześnie specjalistkę od laktacji |
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więcej niż 4 godziny snu to u nas rzadkość mimo butli ![]() Cytat:
![]() odnośnie uspokajaczy ja kupiłam ostatnio z Lovi smoczek i na poczatku małemu nie pasował, bo wcześniej miał Avent a Lovi ma ten dzyndzel większy , ale ja wymieniłam bo z Aventu wyrósł, mieliśmy ten od 0-3 i wyślizgiwał mu się z buzi już ![]() z kupami u nas też był problem najpierw co 3-4 dni, a teraz i 2 dziennie, jedna na bank, więc też mi się wydaje, że to kwestia czasu i unormowania |
|||
|
|
|
#3230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() odnośnie uspokajaczy to niby zalecają wymianę z uwagi na to, ze nie ma gwarancji, ze ta guma nie odpadnie, więc względy bezpieczeństwa też Cytat:
![]() Cytat:
a jest tydzień młodszy, to idą mniej więcej tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
takie szersze i są fajne kurde niepocytowało mi wszystkiego pamiętam tylko, ze miałam napisać, że Alex je mleko jeszcze z tt 1 i nie wyobrażam sobie dawać mu 3 przecież ona jest od 6 miesiącadzień dobry w ogóle ![]() u nas wszystko ok, dzisiaj wstrętna pogoda, wcczoraj pół dnia prałam i prasowałam i mam nadzieję, że pozbyłyśmy się tych lokatorów, dziękujemy wszystkim za dobre słowo ![]() Czubasek a od czego ta gulka na nodze?
|
||||||
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie te uspokajacze lovi tez podobaja bardziej, i moja mała go lubiła ale wymienilam na avent bo ten lovi jej sie mocno odciskał na buzce ten 3-6 tez kupie lovi chyba ![]() aaa wlasnie jak to jest z tymi herbatkami bo juz raz slyszalam ze powinno sie do mleka inna butelke i do herbaty tez Moja pije jedno i drugie w tt ![]() Aaa na jaki smoczek po 1 w TT trzeba wymienic
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Bry
![]() czekam na rodziców i babcię - robimy dziś z teściami rodzinny obiadek. Młody miał już trzecią noc bez jedzenia - spał 9-11h. Mam nadzieję, że już mu tak zostanie Bilans z odchudzania - dziś 5 dzień diety - minus 2,6 kg Dziś zamiast jednej saszetki Cambridge zjem trochę czerwonego barszczu i kuraka. Miłej niedzieli
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za małego i za Ciebie ![]() ja juz włażę we wszytskie spodnie sprzed ciaży najbardziej bym chciała, zeby brzuch zleciał i z ramion troche...
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuski
Pozdrowienia z pochmurnej Bydgoszczy![]() MartuNiunia87 znalazłam jeszcze taką http://www.siatkicentylowe.com/ mój Mikuś jest idealny w każdym calu hehe .Co do butelek i smoczków to Avent i tylko Avent ![]() |
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idziesz jak burza ![]() Co do spania, bo podziwiam dzieciaki, które będąc na piersi śpią całą noc. Ale taką prawdziwą całą noc a niej jak mój, co to żadnej pobudki nie miał, ale usnął dopiero o 23 i obudził się o 5 rano ![]() Za to jeszcze długo będę wspominała noc, kiedy zasnął o 20.30 i obudził się o 4 rano To było piękne ![]() Jak ktoś nie ma karuzeli, to teraz mogę z czystym sumieniem polecić moją. http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...250363160.html Moje dziecko zazwyczaj zasypiało u nas na rączkach lub klacie. Ale często gęsto bywało tak, że jak przenosiliśmy go do łóżeczka, to oczy jak 5 zł i zabawa z usypianiem zaczynała się od nowa. Wczoraj w nocy nie miałam siły go brać z powrotem do usypiania i włączyłam mu karuzelę a on USNĄŁ!!!!!!!! Przy następnej pobudce powtórzyło się to samo No i teraz Mąż odłożył go do łóżeczka, bo chcieliśmy zjeść obiad, on oczywiście się rozbudził, włączyłam karuzelkę i śpi Dobra spadam, bo zaraz gości mamy
|
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się Nasza Nikitka chora tzn przeziębiona.Strasznie zaczęła kaszleć w pt ale nie było juz miejsc w przychodni więc pojechaliśmy do szpitala w sob rano do Wawy na Działdowska,stamtąd nas odesłali na Niekłańska,tam TŻ opieprzyła lekarka,że gdzie my przyjechaliśmy z Pruszkowa i ,ze mamy jechać do siebie na ostry dyżur.Pojechaliśmy ,a tam mówia,ze juz dawno tu nie ma ostrego dyżuru i tam mają jakieś złe info.Normalnie padłam,stamtąd odesłali nas do szpitala juz czwartego z kolei,ale nie było pediatry więc wreszcie zbadał ja jakiś lekarz chyba od wszystkiego(czyli do niczego) i niby to tylko przeziebienie.Na kaszel kazał kupić drosetux,ale nie wiedział w jakiej dawce dla niej i kazal przeczytać na ulotce,a tam nic nie ma o niemowlakach.Nikola dostała jeszcze gorszego katarku i zaczęło jej łzawić jedno oczko wiec dzis pojechaliśmy do szpitala w Grodzisku Maz. i tam przebadała ją w końcu pediatra ,ale potwierdziła ,ze osłuchowo wszystko ok,gardziołko też i kazała brać to co tamtem tyle ,ze przynajmiej wiedziałam w jakiej dawce.Mamy mieć szczepeinie we wtorek ,ale na pewno jej nie zaszczepią i teraz nie wiem co robić,czy iść z nią normalnie na wizyte u lekarza do por.dzieci zdrowych ,zeby lekarka ja obejrzała,czy zadzwonić i powiedzieć ,że dziecko chore i zeby nam przełożyli.Chyba po prostu zadzwonie i zapytam co robić.Całe szczęście na spacery chodzić możemy ,a nawet nam zaleciła,a na katarek stosuje nasivin soft,ale cos kiepsko działa i smaruje jej pod noskiem pulmex baby,to jest raczej na klatkę piersiową i plecki,ale w aptece powiedziała,że pod nosek też można cienka warstwę i widzę,że lepiej jej sie oddycha
|
|
#3238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mieliśmy tam dziś jechać, to byśmy się spotkały![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ew. jakieś spinki do koszuli, łańcuszek (o ile oczywiście używa) My za 2 tygodnie z haczykiem też mamy rocznicę... pierwszą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() _______________ Bry ![]() ja się dzisiaj obudziłam na nocne karmienie mega zziębnięta i z ostrym bólem gardła
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
W biedronce od 19tego będzie ksiazeczka nasze maleństwo za grosze,muszę zobaczyć czy fajna,aczkolwiek mam już jedną
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-04-15 o 15:01 |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza zadzwoń do przychodni i powiedz jaki stan zdrowia jest malca
Chyba, że jej przejdzie do tego czasu? I tak by Cię odesłali, bo dzieci z katarem nie zaszczepią
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

dopiero po 3-4 min chodzenia z nią i nad uchem uciszania "szszsz" w końcu zaczyna jeść i oddech się stabilizuje na spokojny
czy to jednorazowy wybryk??
ten Canpol mnie kusi, bo mamy ich uspokajacze, ale muszę zobaczyć jak z jakością

aaa poza tym od kilku tyg walcze z peknieta brodawka,to sobie ponarzekalam

raczej kotka psotka ninja
Gabrysia - 09.02.2012 

.Wypił mleczko i zasnął,obudziliśmy się o 7 
zdarza się nawet, że 2x dziennie
w końcu jej organizm w środku się rozwija
tego jeszcze nie było!