|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Moje dziewczątko kopie
W końcu nieco się rozbrykała. Dzisiaj to nawet małż poczuł. A ucieszył się jakby wygrał 6 w totka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- ja też nie |
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie na ruchy czekałam długo i mojego też wkurzało, że on jeszcze nie czuje
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- AA zobaczcie co znalazłam: http://www.dzieciowo.pl/2009/07/dwud...a-granica.html TU pisza o dziewczynce, która przeżyła urodzona w 22 tyg??? Ciekawe czy to prawda
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję - gust taki jak mojego tż. Muszę jeszcze przemyśleć co będzie najbardziej uniwersalne
![]() Małż ogarnął dziś pokoik, który będzie dla małej ![]() Musimy powiesić dwie półki i chcę okleić starą komodę, bo już jest odrapana. Jest już miejsce na łóżeczko, no i wózek też się zmieści Jaka jestem szczęśliwa! A na jednej ścianie będzie tablica i tam będą fotki Martynki |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-ten filmik wkleiłam żebyście wiedziały jak NIE kąpać dziecka. Mam nadzieję, że traficie do normalnych szpitali gdzie nie traktuje się tak noworodków
![]() Piekę właśnie ciasto bananowe Ten zapach mnie uspokaja
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dostałam przepiękną wiadomość prywatną na moim blogu Ale fajnie |
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to za jakiś wysyp hejterów na blogach??? Dobrze że w tym środowisku blogowym w którym ja działam nie ma takich ludzi ![]() Zjadłam właśnie pyszną sałatę z musztardowym sosem vinegret A sos robię sama
|
|
|
|
|
#1719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, ze dziecko przeżyło... jesli nawet to szansa że bedzie w miarę zdrowe jest minimalna.. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
sałatka z czego? ja czekałam na lepsze pomidory, już sie zaczynają, na rynku można kupic całkiem niezłe i startuję z sałatkami greckimi
|
|||
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szpitalu tak myja, dzieciom nic sie co prawda nie dzieje, ale pamietam, ze moj bardzo plakal przy kazdej kapieli, inne dzieci tez nie wygladaly na zadowolone :/ niektore plakaly. Za to jesli chodzi o wielka kupe wychodzaca z pieluszki na plecy Przy wiekszym dziecku, uwazam ze na spokojnie mozna tak chwycic pod pachy.Moj kiedy juz uczyl sie siadac a zrobil taka wieksza kupke to dawalam go na oparcie umywalki, np. na reczniku, sadzalam go, trzymajac oczywiscie caly czas pod pachami, pupa byla wewnatrz umywalki (w dodatku malutkiej) i wygodnie moglam ja umyc woda
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciasto się upiekło i tak pięknie pachnie
Ale chyba nie powinno się jeść takiego gorącego? ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
A sosik robię tak: 2 ząbki czosnku przez praskę, do tego szczypta soli, szczypta cukru, ocet winny i łyżeczka musztardy-mieszam i sprawdzam smak. I dopiero do tego dolewam oliwę albo olej. Smak trzeba do siebie dopasować Oleju powinno być 3 razy więcej niż octu.Cytat:
![]() Ja nie mogłam włożyć Dorotki do umywalki, bo niestety w łazience mamy dwa krany Z jednego leci wrzątek a z drugiego zimna woda-ja kombinuję jak się umyć, a co dopiero dziecko... dlatego u nas wyjściem jest tylko prysznic. No chyba że jeszcze zlew w kuchni |
||
|
|
|
#1722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() Już kiedyś pisałam, że jesteśmy krótko ze sobą Cytat:
Tylko ja taka zaspana nie jestem w stanie szybko zareagować ![]() Cytat:
Na wymarzony mnie nie stać ![]() Cytat:
Wózek prezentuje się naprawdę super! dziękuję Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobny sos wykorzystuję do makaronu. Do Twojego sosu dodaję jeszcze miodu i zalewam nim makaron ze smażoną panierowaną piersią z kurczaka, gotowaną zieloną fasolką szparagową i fasolką czerwoną. Fajna sałatka na imprezy. I do tego pycha. Chociaż teraz zdecydowanie zżarłabym sałatę lodową. Ciastem bananowym też bym nie pogardziła ![]() Komentarzami na blogu się nie przejmuj, jest dużo trolli w internecie. A kolor to jeszcze nie wiem. Zresztą muszę najpierw pooglądać go na żywo. Niedaleko mam hurtownię ze wszystkim dla dzieci więc pewnie za parę dni tam zajrzę ![]() Na początku chcieliśmy kupić używany, no ale skoro rodzice małża chcą zrobić prezent dla wnusi
|
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robię podobnie gratuluję! to kopniaki prawda? |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój sos też brzmi pysznie, ale ja niestety mam uczulenie na miód
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to korzystajcie jak możecie
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
TZ poszedł na imprezę a ja spałam w dzień 4 godziny i teraz nie wiem co będę robić
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już ubieram się i idę na sałatkę - będę za.... hmm kilkadziesiąt dni? Na piechotę to trochę daleko A do samolotu małż nie pozwala mi wsiąść.Cytat:
w tygodniu to przynajmniej więcej mamuś na wizażu. W weekend zawsze spokój.
|
||
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie nudzilo i uznalam, ze to dobry moment na powrót do bycia brunetką
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Nażarłam się jak prosiak
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(bo mi się właśnie też bardziej podoba, ale boję się, że się zaraz ten elegancki stelaż porysuje, nie mówiąc o tym, jak będzie wyglądać spacerówka po dziesięciu wyjściach...) Cytat:
|
||
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam się strasznie głodna
![]() Ale ponieważ zrobiło się już późno to idę spać Dobrej nocy Mamcie |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
hanjah - faktycznie, nie pomyslalam o tych slynnych kranach
co nie zmienia faktu, ze nie podoba mi sie takie niedelikatne traktowanie noworodka. Co innego niemowle, w domu, tak jak napisalam - w wyjatkowej sytuacji, kiedy zwyczajnie niewygodnie jest normalnie wytrzec pupe ![]() Soleilka wspolczuje. Chociaz widac ze sie nie przejmujesz ta osoba. Bardzo jej musialo zalezec na tym, zeby sie do Ciebie przyczepic, ze napisala wiadomosc prywatna. Coz, trudno Takich najlepiej olac. Obojetnosc czy usmiech na twarzy ich zdenerwuje. Co innego gdybys sie zdenerwowala i zaczela klotnie - nie ma co karmic trolla ![]() Cos ostatnio nie jestem w humorze na pisanie tutaj
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu jest fajnie rodzić![]() A do tego samolotu to nie pozwala Ci w ciąży wsiadać czy tak w ogóle? |
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie widzę, ze mniej się udzielasz. Mam nadzieję, ze to zwykły gorszy nastrój, a nie żadne problemy... |
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"a tak ci to k.urwa szkodzi ... Pomyśl zanim odpiszesz.! tak mnie wku.rwiają takie niedoroby !!!" ![]() Zrobię Wam zrzut co mi pisała |
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka-skoro to taka małolata to się nie przejmuj. Olej i tyle
A może to ta ex Twojego tż?
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
depoison - pewnie, kieruj się praktyką, bo to co dziś białe i piękne, jutro moze już piękne nie być
Tym bardziej, ze ten w szarościach też prezentuje sie super.Ja też ostatnio się pohamowałam i kupiłam sofę do pokoju małej w kolorze granatowym chociaż kusił mnie biały ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- No to spoko. Ja dzis rano miałam humorki. Szykowalismy sie do szkoły rodzenia, TŻ chciał isc ze mną, tak to było zaplanowane i w ogóle. Czymś drobnym nie wkurzyl (nawet nie wiem czym) zrobiłam awanturę i wyszłam sama. Szłam ulicą a on mnie gonił samochodem Dwa razy sie zatrzymywał i prosił zebym wsiadła a ja mu żeby spadał Byłam tam sama koniec końców, jak wróciłam to się pogodziliśmy. Powiedział mi że zły nie jest - że jest wyrozumiały teraz..Beznadziejnie sie zachowałam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

W końcu nieco się rozbrykała. Dzisiaj to nawet małż poczuł. A ucieszył się jakby wygrał 6 w totka 

Z jednego leci wrzątek a z drugiego zimna woda-ja kombinuję jak się umyć, a co dopiero dziecko... dlatego u nas wyjściem jest tylko prysznic. No chyba że jeszcze zlew w kuchni 

No i gratuluję kilogramów 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)