Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 16:07   #1651
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Kochane Brzuchatki Wczoraj cały dzień mnie tu nie było, ale jak tylko, za parę godzin, odgruzujemy mieszkanie to przyjdę poczytać Ah no i w planach mamy poranno-południowe przytulanki. Małż, przez tydzień był chory i przez cały ten czas zapowiadał mi, że jak tylko poczuje się lepiej to w sobotę....
Byłam wczoraj w knajpce ze znajomymi i była koleżanka koleżanki, która również jest w ciąży. W zeszły piątek była na badaniu genetycznym - w 13 tc. Miała usg i badanie krwi. Same usg nie wyszło zbyt ciekawie, bo przezierność karkowa ma nieprawidłową wartość i nie udało się sprawdzić noska. W ogóle o możliwości takiego badania dowiedziała się dopiero w 12 tc, i to od kobiety na ip (była w szpitalu bo coś ją tam bolało).
Aha potem zrobili jeszcze badanie krwi i razem z wynikami krwi ogólny obraz badania wyszedł lepiej - znaczy zmniejszyły się ryzyka chorób. Jednak jest załamana i zastanawia się co dalej zrobić. Jak to usłyszałam to zrobiło mi się bardzo przykro. Tym bardziej, że u mnie ciąży nie da się już ukryć i czułam się tak dziwnie.
Kurcze zrobiła się już 11 a ja jeszcze nie zmobilizowałam się do czegokolwiek.
to przykre, ale nikt nie jest temu winien, ze takie sa wyniki, dziewczyna musi byc dobrej mysli, a Ty sie nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Oj tak. W nocy wstaję już 2 razy tak mnie ciśnie

Dziewczyny, zrobiła mi się wysypka na brzuchu i mocno swędzi.
Jest po bokach, taka bardzo drobna.
Myślałam początkowo, że brzuch mnie swędzi, bo skóra się rozciąga.
Potem zauważyłam czerwone kropki, ślady na skórze.
Myślałam, że jest podrażniona po prostu, ale to cholerstwo nie znika już 3 dzień
Zastanawiam się czy umawiać się do dermatologa czy po prostu pokazać to gince na wizycie, która prawdopodobnie będzie w czwartek
ale uciązliwe jest towstawanie

ja bym pokazala ginowi, a moze uczulenie na jakis balsam, olejek?
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kurcze, dziwne to jest, ale odkąd mój ex się dowiedział, że spodziewam się dziecka, to codziennie do mnie pisze i pyta, jak się czujemy, jak baby, czy się rusza, czy nie jest mi ciężko itd. Co za troska... i skąd w nim tyle troski żeby nie było, rozstaliśmy się ponad 4 lata temu, od czasu do czasu rozmawialiśmy, ale bardzo rzadko (on nie jest Polakiem i nie mieszka w Polsce), a teraz taka zmiana Za tydzień będzie w Krakowie.
ja bym go wysłala na drzewo, co mu do tego
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

mam tak samo,jeszcze teraz biore tabletki o 24.00 4.00 i 8.00 za każdym razem latam do wc
ech to masz jeszcze gorzej
Cytat:
Mnie dziś sąsiad zaczepił na klatce i pyta, w którym jestem miesiącu i czy będę rodzić ze swoim lekarzem prowadzącym. No więc mówię, że najprawdopodobniej tak, a on mówi, że nieważne gdzie (no prawie), ale ważne, żeby właśnie z lekarzem, który będzie odbierał poród, a nie tylko stał z boku. Że dzięki temu jego wnuczka nie umarła, a była okręcona 3 razy pępowiną i ostatecznie szybko podjęli decyzję o cesarce.

Nie robiłam jednak obiadu, zjadłam bigos, a tż i kolega fasolkę po bretońsku.
z tego co wiem to mało mozliwe, no chyba ze sie zapąlci lekarzowi kilka tysi za to, inaczej nie ma lekaża cały czas przy porodzie
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Tak
A w nocy to jakaś masakra, dziś trzy razy byłam
-------------------------------------------------------------------
Ja dziś byłam na glukozie, nie miałam na szczęście żadnych sensacji, poszło gładko W poczekalni widziałam na żywo wózek ABC Design Viper, wprawdzie z wpiętym fotelikiem MaxiCosi, więc mogłam poobserwować sam stelaż, ale prezentował się super i mężowi też sie podobał.
Wracając kupilismy 6 iglaków do ogrodu, jakoś zakupy do domu idą nam zdecydowanie lepiej niż dzieciowe
no to mamy przegibane z tym wstawaniem, a pewnie ucisk bedzie jeszcze wiekszy później

no no, wózek prezentuje się bardzio ładnie

ja wróziłam z terenu, chodzilam 4 godziny, teraz czas na odpoczynek i herbatke zurawinową

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

anna99302 mnie czasem tez tak boli, że mysle, że to jajniki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:21   #1652
prince_polo
Zakorzenienie

zaraz przyjda goscie a ja mam smaka na ta salatke grecką, jak tak dalej pojdzie to nic nie zostanie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:48   #1653
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Mamy dziś z TŻ rocznicę Zrobiłam nam z rana kawkę, do tego placuch i tak siedzimy Będziemy świętować 20-stego bo do kina idziemy
To ile już ze sobą jesteście?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:55   #1654
agunia82
Zakorzenienie

no w końcu i tu dotarłam
Udało mi się wreszcie dzisiaj kupić sobie buty sportowe, uff, wreszcie mam w czym chodzić

I wszamałam McFlurry lion

A poza tym to właśnie się znajomi zapowiedzieli, że wpadną wieczorem, a i jutro przychodzi do mnie kumpela z 7 miesięczną córą Ma przyjechać z wózkiem - tako jumper, to sobie obejrzę. Ale już mi mówi, że spacerówka ma jeden duży minus, cholernie zły dostęp do kosza na zakupy, a właściwie to praktycznie niemożliwy i znowu pewnie zacznę myśleć nad wózkami

Cytat:
Hej

Mamy dziś z TŻ rocznicę Zrobiłam nam z rana kawkę, do tego placuch i tak siedzimy Będziemy świętować 20-stego bo do kina idziemy
gratki z okazji rocznicy

Cytat:
dziękuję

W ogóle w nocy takie skurczu dostałam w łydce, że zaczęłam płakać. TŻ wstał i nie wiedział co się dzieje, a ja próbowałam tą nogą we wszystkie strony ruszać, żeby to ustąpiło. Chyba po 5 minutach dopiero przeszło Już mam dość tego, boje się, że jak mnie kiedyś to złapie, to nie puści i będę aż krzyczeć z bólu

ja zawsze jak mnie skurcz łapie, to od razu zaczynam go rozmasowywać. Jak najmocniej, nawet można sobie kostki w niego wbijać i tak masować, na początku to cholernie boli, ale skurcz mija o wiele szybciej

Cytat:
Nie mam koncepcji na obiad... Zjadłabym jakiś makaron, ale tż znowu będzie nosem kręcił, zwłaszcza na małże
ja na przyszły tydzień planuję makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone, siostra mi zaproponowała takie danie, a jest bajecznie proste do wykonania.
Używamy makaronu penne, casarecce, farfallo albo bavette czy coś w ten deseń. Na patelce podsmażamy szpinak z czosnkiem, dodajemy do niego ugotowany makaron i serek mascarpone i mieszamy. I gotowe Podobno niebo w gębie, tylko dość tłuste.

Cytat:
dziękuję

Chciałam zrobić fotkę brzuszka, ale ja mam taką jakby pomarańczową lampę w aparacie jak się ustawia na samowyzwalacz. I mały kopał to miejsce w którym to światło z lampy na brzuchu się pokazywało
to nic dziwnego, na tym etapie maluszek już wyraźnie reaguje na bodźce świetlne i silne światło może go drażnić. Nawet gdzieś czytałam, że jak się poświeci latarką w brzuch, to może kopnąć w tym miejscu

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie
Widzę, ze dziś imprezowy dzień więc gratuluję i rozpoczętych tygodni i roczni i oczywiście udanych wizyt, które przegapiłam U mnie też dziś imprezowo będzie troszkę (impreza kawalersko-urodzinowa) a póki co po porannym dołku związanym z dodaniem kolejnej świeczki na torcie siedzę sobie w ogrodzie i się wygrzewam pisząc do Was i czekając na obiadek A dziś pizza Idę dalej poczytać co u Was.
nooo to wszystkiego najlepszego

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:09   #1655
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
now lasnie nie latam az tak. ide tylko spokojnym spacerkiem na miasto i tyle. Na miescie dlugo nie jestem. A reszte dnia jestem w domu...... i leze duzo.

A mam co chwile twardy brzuszek i te skurcze ktore doszły. I co chwile mnie kłuje
ej - uwazaj. Jak masz lezec to nie laź. tez jak mi kazali lezec to stwierdzilam ze lezec to jedna ale bez przesady i tez tak sobie tylko troche wolno po miescie...i omal nie poronilam... Jesli ci sie cos dzieje to bym radzila chociaz na jakis czas dac spokoj

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:11   #1656
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Czy ktos wie co sie dzieje z Izasz-b ? nie odzywala sie az od 5 czesci i troszke sie zastanawiam juz ostatnio o tym myslalam co sie z nia dzieje.......

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:13   #1657
Ando
Rozeznanie

ze skurczami lydek to najlepiej zgiac stope do gory. I absolutnie nie prostowac tylko wlasnie jak najmocniej podciagac. Na basenie mnie uczyli i wiem ze dziala

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:15   #1658
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wyslalam jej wiadomosc na priv: Hej Iza! My mamusie Lipcowo-sieprniowe 2012 martwimy sie o Ciebie i zastanawiamy co u Ciebie bo juz od miesiaca Cie z nami nie ma. Napisz co u Ciebie w wolnej chwili! Pozdrawiamy

Amelcia
Stary 2012-04-14, 18:23   #1659
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ad. 1 Dlugo się będę przyzwyczajać do takiej zmiany.
ja też Dotychczas wyglądałam jak mroczna Salome a teraz jak jakaś... cizia

Cytat:
Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień
no nie, kolejna co się znęca zmianą awatarów a tak na poważnie, to bardzo mi ten awatar do Ciebie pasuje
Ad 1 - gratulacje!
Ad 2 - ciekawe, czemu

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dzięki
Jak zobaczyłam Twój post jako pierwszy, to najpierw byłam przekonana, że to ktoś nowy... A jak zaczęłam czytać, pomyślałam, że to ktoś kto był tu przede mną i wraca... Po co przeczytać nick
a specjalnie ostrzegałam. Złotymi, chciałoby się powiedzieć, zgłoskami

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dziś moja 100dniówka !!!
Stawiam Piccolo i serniczek
no to chlup!

karmeelek - wszystkiego naj!

Byłam dziś w sklepie, raz jeszcze oglądałam ten mój upatrzony wózek. Podniosłam (da się bez problemu, nawet teraz), przeprowadziłam po sztucznych wertepach, pooglądałam kolory. I choć bardziej podobał mi się czarno-biały, to chyba, ze względów praktycznych, wybiorę ten z dodatkiem szarości - jak myślicie? (tu widać, jaki procent wózka jest w bieli http://www.kinderwagen.com/abc-desig...-schwarz-weiss)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:27   #1660
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ze skurczami lydek to najlepiej zgiac stope do gory. I absolutnie nie prostowac tylko wlasnie jak najmocniej podciagac. Na basenie mnie uczyli i wiem ze dziala
tak, mi to samo połozna mowiła

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

zrobilam zdjęcia pieluch z allegro, gdyby ktoras byla zainteresowana to moge pokazac
Stary 2012-04-14, 18:27   #1661
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Wkońcu sie wyspałam, od kilku dni mi tego brakowało

Dziś moja 100dniówka !!!
Stawiam Piccolo i serniczek
gratuluję
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
dziś zaczynamy 29 tydzień
jej jak to leci za tydzien mam dwa mega egz na studia i nic nie umiem nie wiem jak ja sie tego naucze masakra jakas juz mam dosc tych studiiow ehhh
[
QUOTE=agunia82;33530595]Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień

to swietujemy razem

klask i:[/QUOTE]

Ja dziś latałam po mieście z mężem w poszukiwaniu takiej małej sofy do dziecięcego pokoju wpadła mi jedna w oko ale jest ciemno fioletowa nie wiem czy do zielonych ścian w pokoju będzie pasowała
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:29   #1662
phdwao
Zakorzenienie

dubel
Stary 2012-04-14, 18:38   #1663
blueberry88
Zakorzenienie

A ja wróciłam z grilla i odpoczywam, a mąż robi soczek

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja zamierzam kupić matarac lateksowy dla dziecka. Są najdroższe ale i najlepsze według mnie.
1. Nie zagnieżdżają się w nich grzyby i mikro ustroje.
2. Nie ulegają deformacji z biegiem czasu.
3. Sa najczesciej polecane alergikom.

Np taki:
http://allegro.pl/materac-spiaca-gwi...221448927.html
chociaż można też znależć dużo tańsze, a tego co czytałam polecane są firmy Hevea i Janpol.
No właśnie celuję w lateks/pianka, na pewno nie gryka, czy kokos. Zauważyłam, że kupuje się je bardziej ze względu na tradycje.
Dzięki. Jeszcze będę zgłębiać temat - w końcu niezwykle ważny.

Wybrałam za to chustę (tzn. jeszcze nie wiem jaki wzór): http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...250300190.html
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:54   #1664
Malwina_a
Rozeznanie

Dziewczyny ja dzisiaj w nocy znów przeżyłam chwile grozy, no w sumie do teraz.
Obudziłam się z bólem brzucha, ale nie był to ciągly tylko taki przerywany co jakiś czas. Wziełam w nocy nospę i zasnełam. Rano dalej było coś nie tak, kolejna nospa, mąż już zmartwiony że znów się coś dzieje, ja załamana. Zadzwoniłam wkońcu do ginki, mówi że jeszcze poczekać. No i sobie czekałam leżąc i co?narazie wychodzi że znów to miałam z moich jelit wczoraj zjadłam pączka i cholera nie wpadłabym na to, że tam może być jakieś mleko.
Fakt cieszy mnie to, że prawdopodobnie ból był spowodowany nietolerancją mleka, bo po 2 wizytach w kibelku jest ok, ale cholera wkurza mnie to, że nawet głupiego pączka nie mogę zjeść, nie mówiąc już o czekoladzie czy lodach. Znów mi smutno z tego powodu bo nawet zachcianek swoich nie mogę mieć
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:07   #1665
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Obudziłam się z bólem brzucha, ale nie był to ciągly tylko taki przerywany co jakiś czas. Wziełam w nocy nospę i zasnełam. Rano dalej było coś nie tak, kolejna nospa, mąż już zmartwiony że znów się coś dzieje, ja załamana. Zadzwoniłam wkońcu do ginki, mówi że jeszcze poczekać. No i sobie czekałam leżąc i co?narazie wychodzi że znów to miałam z moich jelit wczoraj zjadłam pączka i cholera nie wpadłabym na to, że tam może być jakieś mleko.
Fakt cieszy mnie to, że prawdopodobnie ból był spowodowany nietolerancją mleka, bo po 2 wizytach w kibelku jest ok, ale cholera wkurza mnie to, że nawet głupiego pączka nie mogę zjeść, nie mówiąc już o czekoladzie czy lodach. Znów mi smutno z tego powodu bo nawet zachcianek swoich nie mogę mieć
współczuje
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:17   #1666
Linka25
Zakorzenienie

Hej dziewczynki przeczytałam tylko ostatnią stronę

Malwina - widzisz, część naszych bóli brzucha które nas niepokoją to po prostu jelita. Trudno to odróżnic sama sie na tym złapałam Tak samo jak za nieprzyjemnie napompowany brzuch czasem odpowiadają wzdęcia . Powody prozaiczne, ale napędzają stracha.

Byłam dziś w szkole rodzenia na pierwszych zajeciach. Babka która prowadzi jest trochę irytująca. Z cennych rzeczy ćwiczyłyśmy oddychanie przeponowe

Wczoraj dużo pisałyśmy o zakupach robionych przez rodziców- o tych nie do końca trafionych prezentach np. wózkach innych niz chciałyśmy. Dziś moi powiedzieli mi że kupili mi pewien mebel na nowe mieszkanie (wlasnie skonczyliśmy się urządzać) - wcześniej mówiłam im że rzecz ta jest nam potrzebna. Przysłali zdjęcia i zaznaczyli że jeśli nie będzie do końca w naszym stylu to zostawiają dla siebie, bo specjalnie kupili coś co im się podoba i przyda. I że w razie czego juz mają na to miejsce Fajne jest takie podejście, nie przymusza do niczego.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:18   #1667
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Musisz wypoczywać i się oszczędzać . Mój gin powiedział, że u mnie to twardnienie brzucha jest spowodowane skurczami przepowiadającymi (jakoś to nazwał po swojemu ) .
Asiu czytałam że Twoja wizyta wypadła pomyślnie,cieszę sie bardzo a przyzwyczaiłaś się już do nowego mieszkania?my na weekend planujemy malować (tzn mąż) duży pokój,okazało się też że będą odnawiać nasz blok i zrobią wszystkie balkony więc mamy to z głowy uff
Cytat:

Muminku czytałam Twoją relację z pobytu w szpitalu. Bardzo mnie cieszy, że miałaś tam taką dobrą opiekę Fantastycznie, że dobre opinie o tym szpitalu nie są przesadzone.
nie są! naprawde jest super,pełen profesjonalizm i miła atmosfera
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Czy ktos wie co sie dzieje z Izasz-b ? nie odzywala sie az od 5 czesci i troszke sie zastanawiam juz ostatnio o tym myslalam co sie z nia dzieje.......
ciekawe co u niej super że napisałaś!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Byłam dziś w sklepie, raz jeszcze oglądałam ten mój upatrzony wózek. Podniosłam (da się bez problemu, nawet teraz), przeprowadziłam po sztucznych wertepach, pooglądałam kolory. I choć bardziej podobał mi się czarno-biały, to chyba, ze względów praktycznych, wybiorę ten z dodatkiem szarości - jak myślicie? (tu widać, jaki procent wózka jest w bieli http://www.kinderwagen.com/abc-desig...-schwarz-weiss)
ten biało czarny bardzo mi się podoba
Cytat:
ojej przykro mi bardzo
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:19   #1668
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Może kup sobie legginsy? Ja mam tylko 1 parę jeansów i więcej nie kupię. Zdecydowanie wygodniej mi w getrach i tunikach. A poza tym jak jeszcze dużo przytyję, to wolę wymieniać legginsy niż jeansy, które są dużo droższe.
Wiem, chociaż bardziej lubię sie w dżinsach i koszulkach chyba muszę się przestawić na legginsy.
Cytat:
ja na przyszły tydzień planuję makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone, siostra mi zaproponowała takie danie, a jest bajecznie proste do wykonania.
Używamy makaronu penne, casarecce, farfallo albo bavette czy coś w ten deseń. Na patelce podsmażamy szpinak z czosnkiem, dodajemy do niego ugotowany makaron i serek mascarpone i mieszamy. I gotowe Podobno niebo w gębie, tylko dość tłuste.

to nic dziwnego, na tym etapie maluszek już wyraźnie reaguje na bodźce świetlne i silne światło może go drażnić. Nawet gdzieś czytałam, że jak się poświeci latarką w brzuch, to może kopnąć w tym miejscu
Ad1. też uwielbiam taki makaron, tylko zamiast mascarpone daję śmietanę i ser camembert
Ad.2 Nie wiedziałam tego
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Rzeczywiście ten z szarym praktyczniejszy, zwłaszcza do prania
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

zrobilam zdjęcia pieluch z allegro, gdyby ktoras byla zainteresowana to moge pokazac
Pokaż
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wybrałam za to chustę (tzn. jeszcze nie wiem jaki wzór): http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...250300190.html
Mi się podoba zielona (Avocado i Amazonia) i pomarańczowa Colorado
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:28   #1669
Linka25
Zakorzenienie

Aguś i Sas - gratuluję 29 rozpoczętych tyg To brzmi pięknie 29 tydzień

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Madragorrka - przeczytałam o wynikach Twojej koleżanki. Trudna sytuacja, rozumiem że zrobiła już wszystkie badania które mogła? Mam nadzieję, ze okaze sie że wszystko jest w najlepszym porządku... Często te wyniki są fałszywie negatywne więc....
Stary 2012-04-14, 19:30   #1670
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki przeczytałam tylko ostatnią stronę

Malwina - widzisz, część naszych bóli brzucha które nas niepokoją to po prostu jelita. Trudno to odróżnic sama sie na tym złapałam Tak samo jak za nieprzyjemnie napompowany brzuch czasem odpowiadają wzdęcia . Powody prozaiczne, ale napędzają stracha.

Byłam dziś w szkole rodzenia na pierwszych zajeciach. Babka która prowadzi jest trochę irytująca. Z cennych rzeczy ćwiczyłyśmy oddychanie przeponowe
ja to ćwicze z połozna juz dobrych kilka tygodni dla mnie to proste, bo spiewalam kiedys w chórze, wtedy trzeba używac przepony
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Pokaż
no dobra sprzedawca r_p77

1 i 2 flanelowe podkłady do przewijania z ceratką
3,4,5 pieluszki flanelowe kolorowe i białe
6,7 tetrowe kolorowe
8,9 tetrowe białe podwójnie tkane
10 czapeczki

kupilam tam jeszcze sudocrem bo wychodzi korzystnie, podklad pod przescieradlo, podpaski poporodowe i przescieradlo do wózka, wszytsko pochodzi od polskich producentow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0308.jpg (39,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0309.jpg (42,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0310.jpg (39,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0311.jpg (44,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0312.jpg (36,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0313.jpg (57,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0314.jpg (41,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0315.jpg (40,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0316.jpg (44,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0318.jpg (31,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-04-14, 19:31   #1671
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cisza

Amelcia
Stary 2012-04-14, 19:34   #1672
hanjah
Zakorzenienie

phdwao-super zakupy

Tż mi humor zepsuł Super że jest taki uczynny, że ludzie mogą na niego liczyć. Ale co z tego, skoro takie pomaganie innym psuje nasze plany? Miałam ochotę na zakupy-okazało się że on też musi coś tam sobie kupić z kosmetyków. Miał być w domu na 15 na obiad. A on o 14.30 dzwoni że jedzie z kolegami coś zjeść i że mam się nie martwić, że zdążymy na zakupy... sprawdziłam że te sklepy które nas interesowały były dziś czynne tylko do 18, a kawałek trzeba tam dojść. O 17 wspaniałomyślnie oświadczył przez tel że mamy się zbierać i że on za 10 min. będzie. Podziękowałam za taką propozycję, bo teraz nie jestem w stanie szybko chodzić a na dojście do tego centrum potrzebowalibyśmy jakieś pół h. I ciekawe jak on sobie wyobrażał zrobienie zakupów w dwóch sklepach w 20 minut??? Teraz pojechał na szybkie spożywcze zakupy.
Tak oto przesiedziałam cały dzień w domu Super weekend, nie ma co

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-14 o 19:38
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:35   #1673
Linka25
Zakorzenienie

phdwao - ja okazuje się oddycham raczej przeponowo właśnie. A nigdy na to nie zwracałam uwagi szczerze mówiąc.
Stary 2012-04-14, 19:40   #1674
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
phdwao - ja okazuje się oddycham raczej przeponowo właśnie. A nigdy na to nie zwracałam uwagi szczerze mówiąc.
no to super, w sumie problem masz z glowy

dzieki dziewczyny, wrzucam je, bo mzoe ktos bedzie kupowal na all a tym to nigdy nie widomo jak jest w realu
Stary 2012-04-14, 19:44   #1675
Linka25
Zakorzenienie

Dziś prowadząca w szkole rodzenia opowiada o tym, ze w szpitalach dbają teraz o ten pierwszy kontakt skóra do skóry, że dziecko jeszcze takie nieumyte jest podawane mamie i jest to dla niego bardzo korzystne z wielu względów np. pierwszy kontakt bakteryjny odbywa się z mamą a nie ze szpitalnymi sprzętami, nie mówiąc o budowaniu więzi emocjonalnej... No dodała na marginesie że często dziecko zsiusia się na mamę itp. ale to nic przecież. A laska z sali na to: to nie mogliby tego dziecka najpierw umyć i włożyć w pampersa? No tak, myślę sobie, fajna mamusia, pierwsza minuta życia i juz cerate na dupę dziecku a co !

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

depoison - wózek wizualnie jest śliczny ten czarno biały zwłaszcza! Ale z szarościami też niczego sobie.
Stary 2012-04-14, 20:02   #1676
Mandragorrka
Zakorzenienie

Soleilka fajnie, że udało Ci się wczoraj wbić na wizytę Ale to czekanie to przesada No i gratuluję kilogramów

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

i ja, tu z Wami gadać no jak?!!! ja nie mogę czytać o jedzeniu , a tym bardziej o truskawkach
to juz lepiej być zaginioną
No wiesz co? Nie ładnie

Cytat:
Moja mama kupiła mi ten wózek http://dino.sklep.pl/nowy/hartan-top...s-p-12237.html on jest mega paskudny
Nie jest, aż taki zły. Myślę, że spokojnie dasz z nim radę Chociaż, rzeczywiście lepiej jest mieć ten wymarzony.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej ja już jestem po.. byliśmy jeszcze na kolacji, teraz walczyliśmy z internetem bo coś kostka od złącza nawala :/
Najpierw zła wiadomość : w 2 tyg +2kg.. nie mam pojęcia na prawdę jak ja to robię :/ specjalnie teraz normalnie jadłam, nie żarłam byle czego i znów do przodu :/ a więc to już +16.. będzie co zrzucać...
Wiadomość średnia : dostałam anty na grzybka ale może to i dobrze
A reszta to same dobre , a więc : Igusia została Igusią Lekarz rzucił do mnie tekstem czy poszukamy jajeczek, aż się przestraszyłam :| ale na szczęście nie ma
Łożysko na przedniej ścianie ale ok , mała ułożona główkowo więc już w ogóle szał
Co jeszcze hmm,, szyja długa i zamknięta.. i moja kruszynka waży 1163g.. a więc moje pierworodne dziecię raczej nie przekroczy 3kg, raczej tak jak mamusia i tatuś urodzi się malutkie
Wizualnie też w porządeczku więc jest giciors
Super, że takie dobre wieści po badanie A kilogramy? No cóż potem będziemy wspierać się przy odchudzaniu

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Wiecie z czym ja się spotykam od czasu poznania płci. Przypomnę, że u nas będzie druga córeczka. Jakby większość ludzi nas żałowała i robią dziwną minę na wieść o drugiej córce. Tak jakby każdy marzył o tym, żeby mieć parkę.
Ludzie, to mają czasem dziwne podejście.
Idiotyczne takie gadanie Nie wiem skąd ludziom bierze się coś takiego...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:05   #1677
red_scorpio
Rozeznanie

Wpadam tylko na chwilę, może jutro uda mi się nadrobić zaległości, chciałam Wam tylko coś podesłać... ja się uryczałam jak głupek.... Miłego wieczorka i weekendziku. Papatki.
http://www.youtube.com/watch?v=mVutX...eature=related

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:09   #1678
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wyslalam jej wiadomosc na priv: Hej Iza! My mamusie Lipcowo-sieprniowe 2012 martwimy sie o Ciebie i zastanawiamy co u Ciebie bo juz od miesiaca Cie z nami nie ma. Napisz co u Ciebie w wolnej chwili! Pozdrawiamy
Dobrze zrobiłaś Ciekawe co u Izy

Cytat:
Biedactwo Mnie w nocy też bolała brzuch. Naliczyłam 6 skurczy

Cytat:

6,7 tetrowe kolorowe
10 czapeczki

kupilam tam jeszcze sudocrem bo wychodzi korzystnie, podklad pod przescieradlo, podpaski poporodowe i przescieradlo do wózka, wszytsko pochodzi od polskich producentow
Śliczne te zakupy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:09   #1679
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
ja to ćwicze z połozna juz dobrych kilka tygodni dla mnie to proste, bo spiewalam kiedys w chórze, wtedy trzeba używac przepony

6,7 tetrowe kolorowe
10 czapeczki

Ja też umiem takie oddechy robić, kiedyś z powodu nadmiaru stresu musiałam codziennie wykonywać ćwiczenia relaksacyjne i takie oddechy to przy tym podstawa

Super zakupy, bardzo ładne i praktyczne
Te podkłady z ceratką normalnie sie w pralce pierze?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:09   #1680
Linka25
Zakorzenienie

buena - co do reakcji ludzi na wieść że będziecie mieć drugą córeczkę...
Ludzie to są beznadziejni.... Naprawdę. Niektórzy oczywiście Bezmyślni, zero pokory i świadomości.. Już pomijajac fakt, że dla siostrzyczek to bedzie cudownie, ale co tam, ludziom się wydaje, że wiedzą lepiej czego inni pragną

Dziś jest w Wysokich obcasach pewien artykuł - nie mogłam go czytać, w sumie fragmentami przeczytałam, ktoś ma dzisiejsze wydanie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości