Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 12:28   #2521
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hej Piękne

jest prawie pierwsza godzina a ja wcinam jajka czekoladowe bo jestem mega glodna

Dzisiaj ostatni dzien w PL jutro wyjezdzamy a tak nie chce mi sie.

Dzisiaj o 10 pojechaliśmy odebrać obrączki, ale TZta byla 1,5 rozmiaru za mala:P wiec poszla do poprawki i o 22.30 pojechaliśmy do guliwera domu, bo wczesniej sie nie wyrobiliśmy i byly juz poprawione Mi się bardzo podobają

o 20 bylismy jeszcze rozdać ostatnie zaproszenia

Jestem po tych dwóch tygodniach tak wykonczona, malo spalam, ale przynajmniej wszystko co sobie zalożyliśmy jest zrobione Jedynie nie poszlam na probną fryzure i makijaż, ale to moge pojsc w maju

W poniedzialek zrobie dla Was moje 100dniowkowe zestawienie maly poślizg, ale ja naprawde nie mialam jeszcze pare dni temu nic zalatwione hehe

Malwuś kochanie! Dzisiaj Twoj Piękny Dzien! w przepięknej sukni pozniej nie bede miala okazji złożyć Ci życzeń, bo bede juz w trasie, wiec teraz życzę Ci wszystkiego co najlepsze Bedziesz miala przepiękny ślub! i cudownego Męża! Pogoda bedzie wspaniala i wszystko pójdzie po Twojej myśli! zobaczysz

teraz ide sie pakowac tzn wszystko wrzyce w walizke i tyle, bo nie dojde do ładu
śliczne
Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Ano nie popisał...Najgorzej, że jak zaczęła się rozmowa o podziale kosztów, to narzekał jak to mam mało kasy, co nie jest prawdą. Ale woli dawać swojej córce niż synowi. Mój tata powiedział, że on za wszystko zapłaci, bo już był zniesmaczony. Stanęło na tym, że teściowie zapłacą za alkohol, zespół, obrączki i kamerzystę. Mój biedny TŻ płonął ze wstydu za niego ;( A myślałam, że inaczej to wyjdzie...
kochana nie przejmuj się teściem, nic nie poradzicie na to że on ma taki charakter

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to ja!! Zyje, ale takie zamieszanie teraz, ze nawet nie mam sie kiedy odezwac

Bylismy w Polsce, zalatwiliśmy protokół u księdza, rozdaliśmy zaproszenia, byłam na przymarce sukni, a TZ zamówił gajerek

Niestety, nie zdązylismy odwiedzic Dziadka TZ .. mielismy pojechac po poludniu, niestety wczesniej dostalismy niespodziewany telefon od Babci, ze Dziadek jest w szpitalu, reanimowany .. Nie zdazylismy To były najbardziej przygnebiajace chwile mojego zycia Przez chwile zastanawialismy sie co z tym robic, jednak Babcia i rodzice TZ powiedzieli, ze slubu nie mozemy przekladac, ze Dziadek na pewno by tego nie chciał : Cos okropnego

Za 12 dni muszę oddać pracę mgr, wiec zrozumcie, ze naprawde nie mam czasu sie odezwać. Wpadłam tylko, żeby:

- złozyc życzenia Goszy!!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!!!!

- powiedziec Malwusi - powodzenia!! Trzymam kciuki, zeby dzisiejszy dzien byl najpieknieszym i najbardziej idealnym dniem
przykro mi
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
10 kwietnia 2012 r okiem Goszy
przepiękna relacja, poryczałam się jak głupia... a takie minusy to żadne minusiki
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:28   #2522
Konto usunięte

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

przychodze do was z pytaniem wiem ze są tutaj osoby które podjęły już starania w kierunku dziecka pamiętam że kiedyś taki temat był poruszany.
Chciałam was zapytać czy od razu po odstawieniu tabletek zaczełyście łykać jakieś witaminy kwas foliowy ? czy po jakimś czasie ? i ogólnie co
kiedy należy zrobić badania i jakie ?

jedyne co wiem to tyle że bezpiecznie jest odczekać pół roku aż cykl się unormuje a co więcej ?
my po odstawieniu tabsów zaczęliśmy się od razu starać, tylko kwas foliowy braliśmy oboje. Ale jak się okazało u mnie owulka nie występowała dopiero w październiku powróciła (a odstawiłam w kwietniu)
mi lekarz powiedział że jak do roku czasu się nam nie uda to wtedy będziemy zagłebiali się w temat a na razie trzeba się wyluzować i gonić chłopa do działania

malwus i patiss dziś już jesteście mężatkami a więc wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, oby Wasi mężowie zawsze Was tak kochali jak w dniu ślubu

mam takiego nerwa na mojego ojca i brata że jak dziś tam pojadę to ich chyba pozabijam
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:33   #2523
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka
Po wczorajszym słoneczku i ciepełku śladów brak. Jest mgliście, mokro i listopadowo ... bleeee...

Byliśmy wczoraj z TŻem na zakupach. Nałaziliśmy się jak głupole, TZcik się obkupił, a ja sierotka wróciłam z zakupów z niczym. Po raz kolejny się okazało, że ja już stacjonarnie zakupów robić nie umiem
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:33   #2524
klaudusk_a
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33552127]

mam takiego nerwa na mojego ojca i brata że jak dziś tam pojadę to ich chyba pozabijam[/QUOTE]

a co Ci zrobili?

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:35   #2525
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

mam takiego nerwa na mojego ojca i brata że jak dziś tam pojadę to ich chyba pozabijam[/QUOTE]

Oddychaj, oddychaj

Niusia, Lubcia, jak tam po panieńskim?
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:36   #2526
Brydzia_
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33552127]my po odstawieniu tabsów zaczęliśmy się od razu starać, tylko kwas foliowy braliśmy oboje. Ale jak się okazało u mnie owulka nie występowała dopiero w październiku powróciła (a odstawiłam w kwietniu)
mi lekarz powiedział że jak do roku czasu się nam nie uda to wtedy będziemy zagłebiali się w temat a na razie trzeba się wyluzować i gonić chłopa do działania

malwus i patiss dziś już jesteście mężatkami a więc wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, oby Wasi mężowie zawsze Was tak kochali jak w dniu ślubu

dzięki za odpowiedź
a jeśli mogę jeszcze zapytać... miałaś regularne cykle po odstawieniu ?
skąd wiesz że owulacja dopiero wrociła w październiku ? robiłaś testy ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:36   #2527
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Niusia, Lubcia, jak tam po panieńskim?
skoro się nie odzywają, to znaczy, że się wieczorki udały

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:37   #2528
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a co Ci zrobili?

oboje piją nałogowo i nie chcą iść do pracy liczą na moją schorowaną matkę... Jadę tam dziś z nastawieniem że daję im miesiąc czasu na zabranie się za siebie, jeśli tego nie zrobią wyj*bę ich z domu na zbity pysk. Mieszkamy z tż razem a cały czas musimy im pomagać finansowo
Stary 2012-04-15, 12:38   #2529
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!
nasze zakupy wczorajsze super udane!
hejo

dla tz kupilismy 2 garnitury- ślubny czarny, taliowany i taki jasny beżowy na inne śluby- bo w tym roku mamy az 4

a to jeszcze nic, trafilismy na mega promocje i kupiliśmy mu 7 koszul!!! w sklepie gdzie bralismy slubny gajer to kupilismy biala koszule za 65zł - i tak myslelismy ze tanio, bo u nas w olsztynie po 150 sa wszedzie, a tu wpadamy do innego sklepu a tam mega promocja wszystkie koszule po 25zł!!!!

śliczne sa! fioletowa, czarna, biała, zielonkawa, niebieska, niebieska w paski, biala w paski, biala slubna itp

pasek do spodni, 2 krawaty, skarpetki i butonierke

tak sie ciesze!! wydalismy sporo ponad tysiak ale warto, w olsztynie bysmy wydali ponad 2 tysiaki

a rano bylismy u ksiezulka
wszystko załatwione - po 11 maja mamy sie zglosic na pisanie protokołu
wwwooow kawał zakupów

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Powiedzcie mi, czy któraś z Was przekazywała zaproszenie na ślub przez swoich rodziców, tzn Wasi rodzice je wręczali?

chodzi mi o to, czy prosiłybyście rodziców, żeby dali zaproszenie Waszym rodzicom chcrestnym?
Ja będę przekazywać kolegom Taty z którymi on pracuje, co oczywiste bo są z drugiego końca PL i teściowa wręczy sobie zaproszenia koleżankom z pracy bo ja ich nie znam.
Ale jeśli o ojca chrzestnego chodzi to zależy z jakiego powodu nie wręczysz mu tego osobiście?

Cytat:

przychodze do was z pytaniem wiem ze są tutaj osoby które podjęły już starania w kierunku dziecka pamiętam że kiedyś taki temat był poruszany.
Chciałam was zapytać czy od razu po odstawieniu tabletek zaczełyście łykać jakieś witaminy kwas foliowy ? czy po jakimś czasie ? i ogólnie co
kiedy należy zrobić badania i jakie ?

jedyne co wiem to tyle że bezpiecznie jest odczekać pół roku aż cykl się unormuje a co więcej ?
Nie musisz odczekiwać pół roku. Zaleca się doczekać pierwszego krwawienia menstruacyjnego, nie z ODSTAWIENIA , czyli zwykle miesiąc po tym z odstawienia. Chodzi o to że od razu po odstawieniu jest większe prawdopodobienstwo ciązy mnogiej- nie tyle bliźniaczej co większej nawet

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
jasna sprawa
innej opcji nie ma, bo byłby na forumie :P

jak to leci: "Boże daj mi cierpliwość, bo jak mi dasz siłe to ich wszystkich rozpie***ole" ?

Mój TŻt mnie dzisiaj zabił
Moja przyjaciółka zamówiła sobietzw extreme bra, taki niby stanik bez stanika, co cyce w góre unosi Ale jest za ciasny i dała mi go wczoraj. I leżał na łóżku. TŻt wszedł, wziął to między dwa palce i mówi: skąd ty to masz? ja mu że dostałam od M.
Dzisiaj siedze na seminarium sms:
TŻt: Skąd Ty masz taki pas, ten o który wczoraj się pytałem?
Ja: dostałam od M a co?
TŻt: Bo byłem zaskoczony że Ty takie rzeczy masz...
ja: a co w tym takiego??
TŻt: no bo przecież nigdy takiego nie miałaś. a co cie tak wzięło na to i po co?
Ja: A wiesz do czego on w ogóle służy?
TŻt: Nie, ale co cie tak wzieło?
Ja: No na M za mały to przecież mi dała!
TŻt: ... to do czego służy?
Ja: Pod bluzke z dekoldem zakładasz pod stanik, zbiera cyce do siebie i unosi je do góry.
TŻt: Coooooooooooooo?
Ja: Co co?
TŻt: A nie do pończoch?

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-04-15 o 12:43
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:38   #2530
Konto usunięte

Cytat:
dzięki za odpowiedź
a jeśli mogę jeszcze zapytać... miałaś regularne cykle po odstawieniu ?
skąd wiesz że owulacja dopiero wrociła w październiku ? robiłaś testy ?
mierzyłam temperaturę i robiłam te testy (ale one są guzik warte)
Cytat:
skoro się nie odzywają, to znaczy, że się wieczorki udały
pewnie kaca leczą
Stary 2012-04-15, 12:40   #2531
klaudusk_a
Zakorzenienie

zieloneziele to ja też miałabym ochotę ich powybijać

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:44   #2532
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
zieloneziele to ja też miałabym ochotę ich powybijać
wiesz to nie jest zwykłe picie ojciec to już się stoczył... Zadaje się z tymi żulami z pod sklepu. Złożę papiery o eksmisję jego (przedstawię zdjęcia jego pokoju w jakich warunkach żyję ) u mamy w mieście takich s☠☠☠☠ielów daje się do takich kontenerów do mieszkania

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

uciekam, jadę do mamy trzymajcie kciuki proszę żebym ich już dziś nie wyrzuciła z tamtąć
Stary 2012-04-15, 12:47   #2533
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ja będę przekazywać kolegom Taty z którymi on pracuje, co oczywiste bo są z drugiego końca PL i teściowa wręczy sobie zaproszenia koleżankom z pracy bo ja ich nie znam.
Ale jeśli o ojca chrzestnego chodzi to zależy z jakiego powodu nie wręczysz mu tego osobiście?

Moja przyjaciółka zamówiła sobietzw extreme bra, taki niby stanik bez stanika, co cyce w góre unosi Ale jest za ciasny i dała mi go wczoraj. I leżał na łóżku. TŻt wszedł, wziął to między dwa palce i mówi: skąd ty to masz? ja mu że dostałam od M.
TŻt: no bo przecież nigdy takiego nie miałaś. a co cie tak wzięło na to i po co?
Ja: Pod bluzke z dekoldem zakładasz pod stanik, zbiera cyce do siebie i unosi je do góry.
to mój TŻ ma takie zaproszenie przez rodziców Pana Młodego otrzymać (jest chrzestnym)

a co do dialogu -

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-04-15, 12:54   #2534
iceflower
Przyjaciółka KWC

Witam niedzielnie i dziękuje za dodanie mi odwagi do zamówienia kolczyków.

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie. Sama sie nad tym zastanawiam bo mam bardzo podobne kolczyki, o takie jak w załączniku i nie wiem czy do włosków wpinać grzebyczek czy wplatać kwiata czy w ogóle nic a te grzebyczki takie śliczne że aż się chce je kupować a i ja mam jeszcze pas ze svarkami, Iceflover tez paseczek planuje z tego co pamiętam

Iceflover na ten moment myślę, jestem a grzebyczkiem
Właśnie widziałam ostatnio te Twoje kolczyki w Aparcie i są piękne, zaczęłam nad nimi intensywnie myśleć, ale potem zobaczyłam te ze svarkami i chyba kupię, bo jednak sporo tańsze od apartowych.

Mi się podobało to połączenie - duże kolczyki + grzebyczek na zdjęciach Neny, ale u kogoś zawsze lepiej się ogląda niż sobie wyobraża na sobie. Te grzebyczki takie cudne... U mnie pas jest bardzo skromny, jest na nim taka okrągła broszka z cyrkoniami i tyle, nie jest zdobiony mocno. Zamówię te kolczyki, wezmę na przymiarkę i zobaczę co dalej będzie.

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Uważam, że śliczne A i sądzę, że nie będzie za dużo biżuterii

Jeśli już o niej mowa to proszę o pomoc i dla siebie Otóż już dawno temu postanowiłam, że chcę mieć tylko kolczyki i bransoletkę Kolczyki chciałabym takie: http://allegro.pl/nowe-swarovski-pie...232108572.html ale oczywiście nie niebieskie Dziś natrafiłam też na taką bransoletkę: http://allegro.pl/swarovski-bransole...262528446.html
Do ślubnej biżuterii nie chciałabym mieszać fioletowych kamyków... a jedynie do bransoletki przywiązać kokardkę ze śliwkowej wstążki Mam jednak dylemat bo nie mogę się zdecydować czy wybrać kolor kamyków Crystal czy Crystal AB? Jestem pewna, że każda z Was wie jak wyglądają i nie muszę objaśniać ^^ Jako pomoc wrzucam 2 fotki przedstawiające górę mojej sukni (tak, wiem że cycki obleśnie wyglądają, już mówiłam że pozbędę się push-up'ów na rzecz dyskretnego biustonosza) ---> jak widać przy pasie kamienie są takie dość srebrzyste, natomiast przy dekolcie są delikatniejsze kamyczki, mienią się znacznie subtelniej

Zastanawiałam się też nad tym żeby założyć z biżuterii coś motylkowego, w końcu to mój motyw przewodni Może coś fajnego widziałyście?

Jeśli macie pomysł to proszę o radę
Ja bym na Twoim miejscu nie brała tych AB, zupełnie nie będą Ci pasować do sukni. Poza tym mi się wydaje że z nimi może być taki ból na zdjęciach jak z cieniami do powiek duochrome - że na zdjęciu np. jeden kolczyk może mieć inny kolor niż drugi i to może źle wyglądać.

Poza tym jak one będą się mienić na kolorowo, a te na sukni nie, to moim zdaniem to średnio będzie ze sobą współgrać.

Cytat:
Powiedzcie mi, czy któraś z Was przekazywała zaproszenie na ślub przez swoich rodziców, tzn Wasi rodzice je wręczali?
Moi wręczali zaproszenie przyjacielowi mojego taty, byli u niego bardzo niedługo po pogrzebie jego ojca, generalnie atmosfera u nich w domu niefajna była i zdecydowali że pójdą bez nas.
Ja nie oponowałam bo nie bardzo chciałam go zapraszać.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:54   #2535
a u d r e y
Wtajemniczenie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33552530]wiesz to nie jest zwykłe picie ojciec to już się stoczył... Zadaje się z tymi żulami z pod sklepu. Złożę papiery o eksmisję jego (przedstawię zdjęcia jego pokoju w jakich warunkach żyję ) u mamy w mieście takich s☠☠☠☠ielów daje się do takich kontenerów do mieszkania

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

uciekam, jadę do mamy trzymajcie kciuki proszę żebym ich już dziś nie wyrzuciła z tamtąć[/QUOTE]

Cytat:
to mój TŻ ma takie zaproszenie przez rodziców Pana Młodego otrzymać (jest chrzestnym)

a co do dialogu -
No ale czemu on nie daje go Wam osobiście? Jest jakiś powód? Daleka odległość lub coś w ten deseń? Bo jeśli sam może a mimo to daje przez rodziców to.. słabo
Stary 2012-04-15, 12:56   #2536
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaahahahahha normalnie padlam
Pomysl ile on musial rozkminiac przez noc o tym ze jeszcze rano wrócił do tego tematu Nie moge

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:00   #2537
Brydzia_
Zakorzenienie

Audrey wiem że trzeba odczekać bo od razu po jest większa szansa ciązy mnogiej i właśnie dlatego chcemy odczekać
tylko nie wiem czy poza kwasem foliowym mam coś jeszcze łykać czy nie
chyba wybiorę się do gina... tak będzie najlepiej niech mi powie co i jak

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:01   #2538
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
E87 pisałaś że nie ma tego grzebyczka jest nadal na stronie normalnie dostępny
To musieli znowu dodac! Bardzo sie ciesze, bo zamierzam go kupic

Malwus & Patiss wszystkiego co najlepsze na nowej Drodze Zycia!

Bylam wczoraj na probnej fryzurze, szlam na slub do kolezanki (tylko slub ) i stwierdzilam, ze jest okazja chociaz w niej troche wystapic, a ze byla pogoda deszczowa to chociaz zoabczylam jak sie wlocy trzymaja i powiem Wam ze tragedia!!!!!!!! Mam wlosy prawie do pasa jak sa wyprostowane i nie chce ich zwiazywac... powiedzialam fryzjerce, ze chce naturalne loki, delikatnie spiete w jednym miejscu z tylu, zeby bylo w co wpiac welon... siedzialam tam prawie 3 godziny, a po godzinie od uczesanie juz mi sie polowa wlosow rozprostowala (mam okropnie ciezkie wlosy i proste jak druty ale moim zdaniem za malo jakis specyfikow mi dala na wlosy, pislayscie cos o betonie a u niej tego nie widzialam ) tak wiec jak wrocilam ze slubu po 4 godzinach to tak moje wlosy wygladaly <fotki>. Nie podoba mi sie jak mialam zaczesane wlosy z prodzu, bo jak w domu upielam welon (pozyczony welon do fotki, bo swojego jeszcze nie mam, ale chce w podobenj dlugosci) to w ogole efekt fryzury sie stracil! I nie wiem teraz co robic, musze szukac 2 fryzjerki i inna fryzure wyprobowac, doradzcie... prosze
Na slub bede miala zrobione blond refleksy (cieniutkie pasemka)
Fotki: przod i tyl bez i z welonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0109.jpg (79,1 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0110.jpg (114,4 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0108.jpg (74,1 KB, 42 załadowań)
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:03   #2539
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:

No ale czemu on nie daje go Wam osobiście? Jest jakiś powód? Daleka odległość lub coś w ten deseń? Bo jeśli sam może a mimo to daje przez rodziców to.. słabo
odległość 70 km, ale skoro ślub i wesele ma być tutaj ( w sensie miejscowości, gdzie mieszkam z TŻ-tem), to raczej tu bywają

z tego co wiem, to się nie widzieli od I Komunii, niesnasków nie było

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-04-15, 13:06   #2540
E87
Wtajemniczenie

Aaa i Gosza cudowna relacja, tam gdzie opisywalas ze szybciej Ci bilo serce to mi tez tak jakbym widziala siebie w tym dniu i mojego stresa albo bardziej moje podekscytowanie... ciesze sie, ze wszystko bylo super, a tak jak dziewczyny pisaly, te minusy to w ogole nie minusy! Jeszcze raz duuuuuuuuuuuzo szczescia!

Audrey Tż przedupny

A i bylam wczoraj na slubie kolezanki, miala ubrana ryke i do tego kapelusz, wygladala przeeeeeeesuper, tak fikusnie
Stary 2012-04-15, 13:07   #2541
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość

Bylam wczoraj na probnej fryzurze, szlam na slub do kolezanki (tylko slub ) i stwierdzilam, ze jest okazja chociaz w niej troche wystapic, a ze byla pogoda deszczowa to chociaz zoabczylam jak sie wlocy trzymaja i powiem Wam ze tragedia!!!!!!!! Mam wlosy prawie do pasa jak sa wyprostowane i nie chce ich zwiazywac... powiedzialam fryzjerce, ze chce naturalne loki, delikatnie spiete w jednym miejscu z tylu, zeby bylo w co wpiac welon... siedzialam tam prawie 3 godziny, a po godzinie od uczesanie juz mi sie polowa wlosow rozprostowala (mam okropnie ciezkie wlosy i proste jak druty ale moim zdaniem za malo jakis specyfikow mi dala na wlosy, pislayscie cos o betonie a u niej tego nie widzialam ) tak wiec jak wrocilam ze slubu po 4 godzinach to tak moje wlosy wygladaly <fotki>. Nie podoba mi sie jak mialam zaczesane wlosy z prodzu, bo jak w domu upielam welon (pozyczony welon do fotki, bo swojego jeszcze nie mam, ale chce w podobenj dlugosci) to w ogole efekt fryzury sie stracil! I nie wiem teraz co robic, musze szukac 2 fryzjerki i inna fryzure wyprobowac, doradzcie... prosze
Loki fajne, ale włosy się napuszyły i wyglądasz troche jak po wietrznym dniu

A ja chyba znalazłam fryzurę , jeszcze muszę zdecydować czy spięty czy rozpuszczone, jak spięte to fota 1 , tyle że bez tego kwiatka, a jak puszczone to nr 2 i właśnie z boków takie ślimaczki.
Stary 2012-04-15, 13:08   #2542
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
aaaaahahahahha normalnie padlam
Pomysl ile on musial rozkminiac przez noc o tym ze jeszcze rano wrócił do tego tematu Nie moge
ciekawe, jakie miał podejrzenia

Cytat:
Bylam wczoraj na probnej fryzurze, szlam na slub do kolezanki (tylko slub ) i stwierdzilam, ze jest okazja chociaz w niej troche wystapic, a ze byla pogoda deszczowa to chociaz zoabczylam jak sie wlocy trzymaja i powiem Wam ze tragedia!!!!!!!! Fotki: przod i tyl bez i z welonem
jakoś mi się nie podoba
wygląda na zwykły bałagan na głowie, a nie na dopracowaną fryzurę
niestety ja też mam ciężkie włosy, nie układają się, więc do ślubu pójdę w kucyku

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-04-15, 13:08   #2543
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co.. ja tez mam ciezkie i proste wlosy, dlatego na sile nie mam zamiaru ich krecic bo widzisz co sie dzieje... Co innego jakies upiecie i kilka lokow ale szczerze nie zdecydowalabym sie na zakrecenie wszytskich wlosow...
Fryzura bardzo oklapla niestety i krotko sie trzymala.. Nie wiem czy to wina nieumiejetnosci fryzjerki czy wlosow bo ja do dzisiaj pamietam 30 minut proby zakrecenia 2 lokow na moja studniowke.. Niestety srednio wyszlo
Takze sama nie wiem.
Albo idziesz na jeszcze jedna probna ale moze do innego fryzjera albo zmieniasz koncepcje fryzurki..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:10   #2544
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
odległość 70 km, ale skoro ślub i wesele ma być tutaj ( w sensie miejscowości, gdzie mieszkam z TŻ-tem), to raczej tu bywają

z tego co wiem, to się nie widzieli od I Komunii, niesnasków nie było
No to powiem Ci że dziwna sprawa, na pewno będą jechać dogadywać różne sprawy co do sali. Ja bym zadzwoniła i telefonicznie powiedziała że zapraszam serdecznie żebyście zabukowali sobie termin,a zaproszenie wręczę osobiście ja przyjadę, bo rozumiem że np szczegółowe menu ustala się miesiąc-2tyg przed ...
Stary 2012-04-15, 13:14   #2545
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Loki fajne, ale włosy się napuszyły i wyglądasz troche jak po wietrznym dniu

A ja chyba znalazłam fryzurę , jeszcze muszę zdecydować czy spięty czy rozpuszczone, jak spięte to fota 1 , tyle że bez tego kwiatka, a jak puszczone to nr 2 i właśnie z boków takie ślimaczki.
Cytat:
ciekawe, jakie miał podejrzenia

jakoś mi się nie podoba
wygląda na zwykły bałagan na głowie, a nie na dopracowaną fryzurę
niestety ja też mam ciężkie włosy, nie układają się, więc do ślubu pójdę w kucyku
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wiesz co.. ja tez mam ciezkie i proste wlosy, dlatego na sile nie mam zamiaru ich krecic bo widzisz co sie dzieje... Co innego jakies upiecie i kilka lokow ale szczerze nie zdecydowalabym sie na zakrecenie wszytskich wlosow...
Fryzura bardzo oklapla niestety i krotko sie trzymala.. Nie wiem czy to wina nieumiejetnosci fryzjerki czy wlosow bo ja do dzisiaj pamietam 30 minut proby zakrecenia 2 lokow na moja studniowke.. Niestety srednio wyszlo
Takze sama nie wiem.
Albo idziesz na jeszcze jedna probna ale moze do innego fryzjera albo zmieniasz koncepcje fryzurki..
Dzieki za opinie Wlosy teraz wygladaja jakbym je sama ukladala... i ten przod w ogole mi sie nie podoba, tak zaczesane do gory... mysle teraz o takiej fryzurce zeby je pokrecic ale spiac z tylu w taki jakby kuzyk i czesc wlosow z przodu zostawic zeby wokol twarzy ich troche bylo... jak myslicie? I jak z przodu je zrobic, z przedzialkiem np. 2/3?

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-04-15 o 13:16
Stary 2012-04-15, 13:15   #2546
jagodzia133
Zakorzenienie

Patiss wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Malwus kochanie a tak wczoraj chciałam złożyć Ci życzenia ale nie dałam rady więc robię to dzisiaj. Mam nadzieję że ten dzień będzie dla Ciebie najpiękniejszym dniem w życiu. A na nowej drodze życzę wam szczęścia radości mnóstwo miłości oraz samych dobrych chwil w życiu

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to ja!! Zyje, ale takie zamieszanie teraz, ze nawet nie mam sie kiedy odezwac

Bylismy w Polsce, zalatwiliśmy protokół u księdza, rozdaliśmy zaproszenia, byłam na przymarce sukni, a TZ zamówił gajerek

Niestety, nie zdązylismy odwiedzic Dziadka TZ .. mielismy pojechac po poludniu, niestety wczesniej dostalismy niespodziewany telefon od Babci, ze Dziadek jest w szpitalu, reanimowany .. Nie zdazylismy To były najbardziej przygnebiajace chwile mojego zycia Przez chwile zastanawialismy sie co z tym robic, jednak Babcia i rodzice TZ powiedzieli, ze slubu nie mozemy przekladac, ze Dziadek na pewno by tego nie chciał : Cos okropnego

Za 12 dni muszę oddać pracę mgr, wiec zrozumcie, ze naprawde nie mam czasu sie odezwać. Wpadłam tylko, żeby:

- złozyc życzenia Goszy!!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!!!!

- powiedziec Malwusi - powodzenia!! Trzymam kciuki, zeby dzisiejszy dzien byl najpieknieszym i najbardziej idealnym dniem
oooo kochanie współczuję trzymaj się tam jakoś.... dziadek napewno będzie z wami w tym dniu i będzie pełen radości :
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
10 kwietnia 2012 r okiem Goszy
gosza super rrelacja i oby takich więcej (chodzi mi o tak szczegółowe
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:17   #2547
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Uważam, że śliczne A i sądzę, że nie będzie za dużo biżuterii

Jeśli już o niej mowa to proszę o pomoc i dla siebie Otóż już dawno temu postanowiłam, że chcę mieć tylko kolczyki i bransoletkę Kolczyki chciałabym takie: http://allegro.pl/nowe-swarovski-pie...232108572.html ale oczywiście nie niebieskie Dziś natrafiłam też na taką bransoletkę: http://allegro.pl/swarovski-bransole...262528446.html
Do ślubnej biżuterii nie chciałabym mieszać fioletowych kamyków... a jedynie do bransoletki przywiązać kokardkę ze śliwkowej wstążki Mam jednak dylemat bo nie mogę się zdecydować czy wybrać kolor kamyków Crystal czy Crystal AB? Jestem pewna, że każda z Was wie jak wyglądają i nie muszę objaśniać ^^ Jako pomoc wrzucam 2 fotki przedstawiające górę mojej sukni (tak, wiem że cycki obleśnie wyglądają, już mówiłam że pozbędę się push-up'ów na rzecz dyskretnego biustonosza) ---> jak widać przy pasie kamienie są takie dość srebrzyste, natomiast przy dekolcie są delikatniejsze kamyczki, mienią się znacznie subtelniej

Zastanawiałam się też nad tym żeby założyć z biżuterii coś motylkowego, w końcu to mój motyw przewodni Może coś fajnego widziałyście?

Jeśli macie pomysł to proszę o radę
crystal AB w swietle jest zółte i dlatego mi się za bardzo nie podoba. Mi się bardziej podoba crystal moonlight i ja takie będe miala
Stary 2012-04-15, 13:20   #2548
zubi89
Zakorzenienie

Hej

Wpadłam aby podrzucić wam demokrację jaką przygotowała nasza restauracja dla jakiejś pary w kolorze: biało, różowo, czarnym z piórkami Pamiętam, że któraś będzie miała motyw z piórkami.

LINK

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:22   #2549
a u d r e y
Wtajemniczenie

=

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Hej

Wpadłam aby podrzucić wam demokrację jaką przygotowała nasza restauracja dla jakiejś pary w kolorze: biało, różowo, czarnym z piórkami Pamiętam, że któraś będzie miała motyw z piórkami.

LINK
fajna ta demokracja
Stary 2012-04-15, 13:25   #2550
nena1984
Zakorzenienie

umieram. Wczoraj ze świadkową trochę poszalałyśmy. Nawet nie będę wam pisać ile % poszło ale przynajmniej chyba mamy jej sukienkę na mój ślub

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Nena, tak przegladam moje inspiracje... moze cos takiego by Ci odpowiadalo?
Nie byloby potrzeby scinania wlosow, byloby widac ich dlugosc, a jednoczesnie fryzura utrzymalaby sie cala noc i bylaby wygodna.

Z reszta chyba ta para miala podobna koncepcje looku do Waszej
dzięki ale ta dziewczyna ma sporo krótsze włosy od moich i u mnie efekt byłby inny. poza tym taka natapirowana fryzura kojarzy mi się raczej z Marią Antonią
będę kombinować ze swoim dotychczasowym pomysłem na fryzurę. No sorry, jak aktorki na czerwonych dywanach mają piękne fale, które utrzymują się całymi godzinami, to jest to do zrobienia, prawda? Po prostu trafiłam na fryzjerkę, która tego nie potrafiła.

audrey i fablous, widzę że przepadłyście z kretesem za kolczykami z ETSY jak to dobrze, że jest ta strona. powodzenia w poszukiwaniach.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości