|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
W dodatku na razie nie wiem, ile dostanę. Do tej pory oglądałam wózki za 900-1500 ew. 1800 zł i przy takim (i tak dość szerokim) zakresie zamierzam pozostać. Zakupu nowego wózka 3w1 za 800-900 z roczną gwarancją trochę się obawiam i gdybym kupowała go sama, to z założeniem, że jak rozsypie się coś, czego gwarancja nie obejmuje, to kupię tanią spacerówkę, albo parasolkę, a w takiej sytuacji muszę wrócić do punktu wyjścia i postawić na jakość. No ale za to będę miała kasę na inne skarby dla dzidzi, więc bardzo się cieszę. Natee - może jeszcze uda się załatwić sprawę wózka bez kłótni w rodzinie? |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam pokoik - choć nie ma się czym zachwycać - niewiele tam jest - ale cały czas był graciarnią remontową, więc wreszcie nabiera "rąk i nóg". |
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po co? już Ci mówię, po co ![]() Po to, by za 1,5 roku (czy dwa lata, ile tam zamierzasz używać) sprzedać taki wózek za prawie połowę wartości (a czasem i więcej) - co w przypadku wózków tanich rzadko wchodzi w rachubę. I wtedy raz, że jesteś 1000-2000 zł do przodu, dwa, że nie stoi Ci taka zawalidroga gdzieś w piwnicy, bo wyrzucić szkoda, a kupca brak (Spójrz np po ile chodzą używane Bugaboo) Anyway - zaczynam dziś 30 tydzień!!
|
||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
depoison
no no 30 tydzień! gratulacje! Ja zgrzeszę dziś chińskim jedzeniem kupionym na mieście... Nieładnie ale raz nie zawsze ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- natee jeśli przez ten wózek są takie szopki to ja bym grzecznie podziękowała za niego i już. |
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym kupiła albo Hartan albo Bugaboo(za względu na lekkość) super ![]() wydepilowałam nóżki
|
||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się Najadłam
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 26 tygodniu
![]() strasznie sie ciesze z kazdego rozpoczętego tygodnia, coraz mniej czasu zostaje do porodu ![]() wczoraj mielismy strasznie zalatany dzien. Rano zakupy jedzeniowe, pozniej bylismy kupic jakies drobiazgi na wyjazd do polski. No i pozniej jechalismy odebrac wozek bardzo przyjemni ludzie go sprzedawali, takie młode małżeństwo, pogadalismy sobie troche i jakos ten czas szybko zlecial. Dodatkowo dostalismy kołyskę wiklinowa dla noworodka i taką swiecąco-grającą zabawkę na sciane. Fajny gadzet.Wozek ok, w sumie to wszystko wyjdzie dopiero w uzyciu, wlasnie pierzemy go aby byl czysciutki dla naszego malucha ![]() NO i wczoraj minął rowno rok jak wyjechalismy do szkocji, strasznie szybko ten rok zleciał i tyle rzeczy się wydarzyło w między czasie ![]() Sprobuje troche nadrobic, bo TZ krzyczy ze mam sie przytulic do niego
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Zjadłam frytki ale nie dobre były Nie ma to jak takie domowe---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Napisz sobie modele, które Cię interesują w różnych cenach i jak coś to będziesz mogła któryś z nich wybrać ![]() ![]() A gdzie jakieś ciacho? ![]() ![]() Jaki ten wózek
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na miescie cos zalatwic i juz wrocilam oczywiscie kupilam sobie dwie koszulki po drodze :P
|
|
|
|
#1840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tez dzisiaj bylismy i kupilismy body, pajacyki, torebke dla mnie no i nianie elektroniczną strasznie się ciesze ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie, ze będziesz miała jeden wydatek z głowy. Choc ja nie wiem czy zgodziłabym sie przyjąć taki prezent od obcej osoby, wszystko zalezy od relacji... ![]() Cytat:
![]() az tak źle jest? ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() kupilismy z ebaya Quinny buzz, kolor niebieski metalik z czarnym, fajnie wygląda ![]() teraz tylko trzeba sie przekonac jak to będzie w praktyce wyglądac
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja naraziE to odpuszczam zakupy nawet w Ciuchogkandzie..
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zgagę po rosole
chyba nie mogę go jeść
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co pokazywac :P
dwa zwykle t-shirty jeden bialy gladki a jeden niebieski w paseczki
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Tz robi frytki a moja mała szaleje jaką ja już mam piłkę
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
to daj mi :P
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w tę deszczową niedzielę - pogoda jest okropna! Bynajmniej u mnie....
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia A my przynajmniej się trochę pośmiałyśmy ![]() ajka przykro mi z powodu całego natłoku złych zdarzeń a co do remontu to ja nie widzę opcji byście za to płacili - to nie jest drobna naprawa. Irmusia póki co się nie nakręcaj - zrób badania i zobaczysz co wyjdzie a o cholestazie myśli odłóż na bok. depoison gratki i wpraszam się na Oczywiście do Ewki również
|
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ale leje byłam w ch na poprawę humoru i kupiłam sobie fajną kurtkę 2 t-shirty mężowi i kilka ciuszków dla Oskarka![]() Linka fajnego masz męża że tak za Tobą jechałAjka ale tupet ma ta baba sama zajmuję się wynajmem mieszkań i biur i nigdy by mi przez myśl nie przyszło żeby kazać płacić za remont wynajmującemu! do mnie nawet jak klient zadzwoni że spaliła mu się żarówka to mój mąż idzie i wymienia, dla mnie to logiczne skoro ktoś płaci mi czynsz, a co dopiero wymiana rury nie ładnie z jej strony...depoison wow już 30 tydzień! gratki
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-04-15 o 16:55 |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do relacji... Bywają różne i wiadomo, że tż mamy nigdy nie będzie mnie traktował na równi ze swoją córką. Mama mieszka z nim już 10 lat. To dla niego zrezygnowała z pracy i przeprowadziła się prawie na drugi koniec Polski. Ja byłam już po studiach, więc to jasne, że nie jechałam razem z nią. Zresztą do niektórych spraw mamy zupełnie inne podejście i teraz trudno byłoby nam razem mieszkać, ale w końcu jesteśmy dorosłymi kobietami, więc to nic dziwnego. Na pewno trochę tęskni za mną, a już na pewno za plażą, na której tutaj bywała bardzo często. W każdym razie prezent zamierzam przyjąć, ale nie zamierzam wybierać wózka, na który mi samej szkoda byłoby kasy. |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Ja wczoraj tylko po śniadaniu czułam że się przekręca później cały dzień cisza... za to zaczęło się o 2 w nocy... co się budziłam to czułam że baraszkuje w najlepsze. Już dzisiaj mężowi mówiłam że chyba będziemy mieli nocnego marka.Może u Ciebie też tak jest, że się dzieciątko na tryb nocny przestawiło i nawet nie czujesz jak śpisz jak tańcuje w brzusiu.. |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
mamcia masz
a tak w ogóle zazdroszcze Ci takich perełek ciuszkowych za tak małe $
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia oddam Ci cały gar zupy
![]() Zrobiłam właśnie wyprawkową listę w arkuszu na kompie i oprócz ubranek, to ja niewiele mam
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę jeszcze listę do szpitala rzeczy zrobić
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem dziś zamulona ! masakra
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- to witaj w klubie bo ja oprocz ubranek tez niewiele mam :P musze zaczac kupowac w koncu ale jakos nie umiem sie za to zabrac :/ |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę się zdrzemnąć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

W dodatku na razie nie wiem, ile dostanę. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru. 

Oczywiście do Ewki również
byłam w ch na poprawę humoru i kupiłam sobie fajną kurtkę
sama zajmuję się wynajmem mieszkań i biur i nigdy by mi przez myśl nie przyszło żeby kazać płacić za remont wynajmującemu! do mnie nawet jak klient zadzwoni że spaliła mu się żarówka to mój mąż idzie i wymienia, dla mnie to logiczne skoro ktoś płaci mi czynsz, a co dopiero wymiana rury