Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 15:16   #1831
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super news jak bym miala taka sume na wózek, to wiem, że łatwiej byłoby mi wybrac
Mi pewnie też, ale nie zamierzam nikogo naciągać na kasę, której sama bym nie wydała. W dodatku na razie nie wiem, ile dostanę.
Do tej pory oglądałam wózki za 900-1500 ew. 1800 zł i przy takim (i tak dość szerokim) zakresie zamierzam pozostać. Zakupu nowego wózka 3w1 za 800-900 z roczną gwarancją trochę się obawiam i gdybym kupowała go sama, to z założeniem, że jak rozsypie się coś, czego gwarancja nie obejmuje, to kupię tanią spacerówkę, albo parasolkę, a w takiej sytuacji muszę wrócić do punktu wyjścia i postawić na jakość. No ale za to będę miała kasę na inne skarby dla dzidzi, więc bardzo się cieszę.

Natee - może jeszcze uda się załatwić sprawę wózka bez kłótni w rodzinie? Mama powinna spróbować wymienić ten wózek w sklepie ale tym razem biorąc pod uwagę Twoje upodobania.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:17   #1832
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super news jak bym miala taka sume na wózek, to wiem, że łatwiej byłoby mi wybrac
Ja wiem, że gdybym chciała wydać na wózek 4 tysiące, to i tak kupiłabym Lareta

Wrzucam pokoik - choć nie ma się czym zachwycać - niewiele tam jest - ale cały czas był graciarnią remontową, więc wreszcie nabiera "rąk i nóg".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (30,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (27,6 KB, 44 załadowań)
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:19   #1833
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Kilka zdobyczy dla moje corci ktorej od wczoraj w ogole nie czuje
ogolenie kupilam 5 pajacykow 5 bodziakow 3 z dlugim 2 z krotkim, 2 pary spodenek i sukienke i zaplacilam jakies 4 funty
śliczne! a cena - obłędna, zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A miła wiadomość jest taka, że dostanę kasę na wózek.
Wnusia dostanie od babci,
ale rzeczywistym fundatorem będzie tż mojej mamy. Jego córka (dziewczyna nie akceptuje mojej mamy, więc mama widziała ją kilka razy, a ja wcale) ma termin o 10 dni wcześniejszy i wiem, że tż mamy na nasz wózek zamierza przeznaczyć tyle samo, co na jej. Niestety nie mam pojęcia ile. Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru.
super
po co? już Ci mówię, po co
Po to, by za 1,5 roku (czy dwa lata, ile tam zamierzasz używać) sprzedać taki wózek za prawie połowę wartości (a czasem i więcej) - co w przypadku wózków tanich rzadko wchodzi w rachubę. I wtedy raz, że jesteś 1000-2000 zł do przodu, dwa, że nie stoi Ci taka zawalidroga gdzieś w piwnicy, bo wyrzucić szkoda, a kupca brak
(Spójrz np po ile chodzą używane Bugaboo)

Anyway - zaczynam dziś 30 tydzień!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:26   #1834
Linka25
Zakorzenienie

depoison
no no 30 tydzień! gratulacje!

Ja zgrzeszę dziś chińskim jedzeniem kupionym na mieście... Nieładnie ale raz nie zawsze

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

natee
jeśli przez ten wózek są takie szopki to ja bym grzecznie podziękowała za niego i już.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:28   #1835
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pewnie też, ale nie zamierzam nikogo naciągać na kasę, której sama bym nie wydała. W dodatku na razie nie wiem, ile dostanę.
Do tej pory oglądałam wózki za 900-1500 ew. 1800 zł i przy takim (i tak dość szerokim) zakresie zamierzam pozostać. Zakupu nowego wózka 3w1 za 800-900 z roczną gwarancją trochę się obawiam i gdybym kupowała go sama, to z założeniem, że jak rozsypie się coś, czego gwarancja nie obejmuje, to kupię tanią spacerówkę, albo parasolkę, a w takiej sytuacji muszę wrócić do punktu wyjścia i postawić na jakość. No ale za to będę miała kasę na inne skarby dla dzidzi, więc bardzo się cieszę.
bardzo fajnie każdy taki zastrzyk, jest mile widziany
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Wrzucam pokoik - choć nie ma się czym zachwycać - niewiele tam jest - ale cały czas był graciarnią remontową, więc wreszcie nabiera "rąk i nóg".
fajny

ja bym kupiła albo Hartan albo Bugaboo(za względu na lekkość)
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

super

wydepilowałam nóżki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:33   #1836
prince_polo
Zakorzenienie

Ale się Najadłam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:43   #1837
ewka5891
Zakorzenienie

Witam w 26 tygodniu

strasznie sie ciesze z kazdego rozpoczętego tygodnia, coraz mniej czasu zostaje do porodu

wczoraj mielismy strasznie zalatany dzien. Rano zakupy jedzeniowe, pozniej bylismy kupic jakies drobiazgi na wyjazd do polski.

No i pozniej jechalismy odebrac wozek bardzo przyjemni ludzie go sprzedawali, takie młode małżeństwo, pogadalismy sobie troche i jakos ten czas szybko zlecial. Dodatkowo dostalismy kołyskę wiklinowa dla noworodka i taką swiecąco-grającą zabawkę na sciane. Fajny gadzet.

Wozek ok, w sumie to wszystko wyjdzie dopiero w uzyciu, wlasnie pierzemy go aby byl czysciutki dla naszego malucha

NO i wczoraj minął rowno rok jak wyjechalismy do szkocji, strasznie szybko ten rok zleciał i tyle rzeczy się wydarzyło w między czasie

Sprobuje troche nadrobic, bo TZ krzyczy ze mam sie przytulic do niego

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:49   #1838
Soleilka
Zakorzenienie

Wróciłam

Zjadłam frytki ale nie dobre były Nie ma to jak takie domowe

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
ale rzeczywistym fundatorem będzie tż mojej mamy. Jego córka (dziewczyna nie akceptuje mojej mamy, więc mama widziała ją kilka razy, a ja wcale) ma termin o 10 dni wcześniejszy i wiem, że tż mamy na nasz wózek zamierza przeznaczyć tyle samo, co na jej. Niestety nie mam pojęcia ile. Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru.
Fajnie Napisz sobie modele, które Cię interesują w różnych cenach i jak coś to będziesz mogła któryś z nich wybrać
Cytat:

A gdzie jakieś ciacho?
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam w 26 tygodniu

Jaki ten wózek

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 15:56   #1839
chce_byc_mama
Zakorzenienie

bylam na miescie cos zalatwic i juz wrocilam oczywiscie kupilam sobie dwie koszulki po drodze :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:12   #1840
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny!
U mnie wczoraj byli znajomi i wyszli o 1 a o 7 wstawalam na carboot wic jestem padnieta.
Kilka zdobyczy dla moje corci ktorej od wczoraj w ogole nie czuje
ogolenie kupilam 5 pajacykow 5 bodziakow 3 z dlugim 2 z krotkim, 2 pary spodenek i sukienke i zaplacilam jakies 4 funty
super ciuszki

my tez dzisiaj bylismy i kupilismy body, pajacyki, torebke dla mnie no i nianie elektroniczną strasznie się ciesze

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie dziewczyny
Dzisiaj już trochę lepiej z humorem, ale problemy same nie znikają.
Mandragorka, to nie sąsiedzi nas oszukali, tylko babka, która wynjamuję mieszkanie. Miała nam dać kasę na hydraulika i całą instalacje, bo coś tam poważnie poszło z łazience (niestety łazienka pamięta czasu PRLu, więc nie ma co się dziwić- wszystko jest tu stare) Ja się na tym nie znam, ale było dwóch hydraulików i podobnie to wycenili. Rozmawialiśmy z właścicielką, powiedzieliśmy jej co się stało i ile będzie kosztować naprawa, ona powiedziała, że zapłaci, bo w końcu to nie nasza wina, że to było stare itd. a wczoraj zaczęła się wykręcać, że w umowie jest napisane, że drobne naprawy należą do osoby, która wynajmuję mieszkanie i że to jednak nasza wina i ona gorsza na to nie da. Małpa wredna,że tak delikatnie to ujmę. No i co my mamy zrobić. to trzeba naprawić, rozkuć wannę która jest wmurowana itd. na ścianach jest tapeta zamiast kafelek tutaj, więc wiecie jak to będzie wygladać, więc trzeba zorbić praktycznie remont łazienki...a nas na to nie stać kompletnie, a przecież muszę mieć łazienkę nie wiem co ja mam z tym zrobić...może mi coś doradzicie, bo ja już nie mam siły na tą kobietę. Powiedzieliśmy jej, że jak mamy to wyremonotwać, to tyle ile wyniesie nas remont( wszystko udokumentujemy w paragonach itd.) tyle nie będziemy jej płacić za mieszkanie..to ona powiedziała, że zerwie z nami umowę... udało nam się to mieszkanie za małą kasę wynająć i mieliśmy szczęście...i nie wiem co robić, bo chyba wychodzi na to, ze będziemy musieli się wyprowadzić znowu przeprowadzka, szukanie...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A poza tym, nie mamy teraz tyle gotówki, żeby taki remont odwalić...
ciężka sytuacja, to nie jest drobna naprawa wiec wlasciciel powinien się tym zająć...

Cytat:

fajnie, ze będziesz miała jeden wydatek z głowy. Choc ja nie wiem czy zgodziłabym sie przyjąć taki prezent od obcej osoby, wszystko zalezy od relacji...

Cytat:
Ahh wlasnie dostalam wiadomosc ze moja kolezanka urodzila 2 tyg przed terminem :P
super

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
jesu jak syf w rodzinie przez ten wózek.... ja pier.dole...
az tak źle jest?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:

fajnie będzie wyglądać

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Jaki ten wózek
kupilismy z ebaya Quinny buzz, kolor niebieski metalik z czarnym, fajnie wygląda
teraz tylko trzeba sie przekonac jak to będzie w praktyce wyglądac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:17   #1841
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
kupilismy z ebaya Quinny buzz, kolor niebieski metalik z czarnym, fajnie wygląda
teraz tylko trzeba sie przekonac jak to będzie w praktyce wyglądac
fajny pokaż później na fotkach

Bloguję
Stary 2012-04-15, 16:22   #1842
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
bylam na miescie cos zalatwic i juz wrocilam oczywiscie kupilam sobie dwie koszulki po drodze :P
Poka
ja naraziE to odpuszczam zakupy nawet w Ciuchogkandzie..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-15, 16:29   #1843
Soleilka
Zakorzenienie

Mam zgagę po rosole chyba nie mogę go jeść

Bloguję
Stary 2012-04-15, 16:33   #1844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nie ma co pokazywac :P
dwa zwykle t-shirty jeden bialy gladki a jeden niebieski w paseczki

Amelcia
Stary 2012-04-15, 16:47   #1845
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co pokazywac :P
dwa zwykle t-shirty jeden bialy gladki a jeden niebieski w paseczki
aaaaa ja Myslalam że jakieś sexy z Dekoldem po pepek
A

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Tz robi frytki

a moja mała szaleje

jaką ja już mam piłkę

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-15, 16:50   #1846
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zgagę po rosole chyba nie mogę go jeść
to daj mi :P

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
aaaaa ja Myslalam że jakieś sexy z Dekoldem po pepek
A

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Tz robi frytki

a moja mała szaleje

jaką ja już mam piłkę
nie no gdzie :P a moja mala cos spokojna dzisiaj strasznie pare razy mnie puknela i nic

Amelcia
Stary 2012-04-15, 16:50   #1847
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie w tę deszczową niedzielę - pogoda jest okropna! Bynajmniej u mnie....
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia Wczorajsza impreza jak najbardziej udana - tż-ci sporo wypili ale byli bardzo grzeczni A my przynajmniej się trochę pośmiałyśmy
ajka przykro mi z powodu całego natłoku złych zdarzeń a co do remontu to ja nie widzę opcji byście za to płacili - to nie jest drobna naprawa.
Irmusia póki co się nie nakręcaj - zrób badania i zobaczysz co wyjdzie a o cholestazie myśli odłóż na bok.
depoison gratki i wpraszam się na Oczywiście do Ewki również
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:53   #1848
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej
ale leje byłam w ch na poprawę humoru i kupiłam sobie fajną kurtkę 2 t-shirty mężowi i kilka ciuszków dla Oskarka

Linka To się nazywają ciążowe humorki fajnego masz męża że tak za Tobą jechał

Ajka ale tupet ma ta baba sama zajmuję się wynajmem mieszkań i biur i nigdy by mi przez myśl nie przyszło żeby kazać płacić za remont wynajmującemu! do mnie nawet jak klient zadzwoni że spaliła mu się żarówka to mój mąż idzie i wymienia, dla mnie to logiczne skoro ktoś płaci mi czynsz, a co dopiero wymiana rury nie ładnie z jej strony...

depoison wow już 30 tydzień! gratki

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-04-15 o 16:55
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 16:58   #1849
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ooooooollllllciaaaaaa pokazuj co tam masz dla Oskarka

Amelcia
Stary 2012-04-15, 16:59   #1850
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
my tez dzisiaj bylismy i kupilismy body, pajacyki, torebke dla mnie no i nianie elektroniczną strasznie się ciesze

fajnie, ze będziesz miała jeden wydatek z głowy. Choc ja nie wiem czy zgodziłabym sie przyjąć taki prezent od obcej osoby, wszystko zalezy od relacji...
Przeraża mnie ilość rzeczy do kupienia. Obiecuję sobie, że za kilka dni zacznę zamawiać cokolwiek poza ubrankami. Dobrze, że mamy listę z wyprawką, bo nie wiedziałabym od czego zacząć.

Co do relacji...
Bywają różne i wiadomo, że tż mamy nigdy nie będzie mnie traktował na równi ze swoją córką. Mama mieszka z nim już 10 lat. To dla niego zrezygnowała z pracy i przeprowadziła się prawie na drugi koniec Polski. Ja byłam już po studiach, więc to jasne, że nie jechałam razem z nią. Zresztą do niektórych spraw mamy zupełnie inne podejście i teraz trudno byłoby nam razem mieszkać, ale w końcu jesteśmy dorosłymi kobietami, więc to nic dziwnego. Na pewno trochę tęskni za mną, a już na pewno za plażą, na której tutaj bywała bardzo często.
W każdym razie prezent zamierzam przyjąć, ale nie zamierzam wybierać wózka, na który mi samej szkoda byłoby kasy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:05   #1851
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
O masakra, to sie Wam franca trafiła.
A niech spieprza z drobnym remontem. To jej mieszkanie i ona ma obowiązek za to płacić a nie wynajmujący , zreszta jaka to Wasza wina że rury sie zry..pały??
Nie denerwuj sie jak by co to nastraszcie ją sądem i wyprowadzką.
Kochana ja bym prędzej naraziła się na przeprowadzę i szukanie innego mieszkania niż za swoją kasę robiła remont takiej babie co sama umowy się nie trzyma. Teraz naprawicie jej łazienkę, za 3 miesiące spieprzą się rury w kuchni, wyremontujecie kuchnie a póżniej zerwie z Wami umowę i będzie miała odnowione mieszkanko za friko... a takiego! nie dajcie się, jak nie pójdzie Wam na rękę to uciekajcie stamtąd.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
albo jakos sie smiesznei obrocila ze jej nie czuje bo teraz po tych slodyczach kopnela mnie tak mocniej 2 razy i znowu cisza :/
Ja wczoraj tylko po śniadaniu czułam że się przekręca później cały dzień cisza... za to zaczęło się o 2 w nocy... co się budziłam to czułam że baraszkuje w najlepsze. Już dzisiaj mężowi mówiłam że chyba będziemy mieli nocnego marka.Może u Ciebie też tak jest, że się dzieciątko na tryb nocny przestawiło i nawet nie czujesz jak śpisz jak tańcuje w brzusiu..
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:11   #1852
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo ładny
Cytat:

Cytat:
Witam w 26 tygodniu
gratulacje dziewczyny
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:12   #1853
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamcia masz a tak w ogóle zazdroszcze Ci takich perełek ciuszkowych za tak małe $
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (119,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (113,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (97,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (109,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 005.jpg (94,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (114,1 KB, 18 załadowań)
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:15   #1854
blueberry88
Zakorzenienie

Kupiliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg amazonia2.jpg (19,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg amazonia1.jpg (10,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg amazonia3.jpg (12,8 KB, 12 załadowań)
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:17   #1855
Soleilka
Zakorzenienie

Natalia oddam Ci cały gar zupy

Zrobiłam właśnie wyprawkową listę w arkuszu na kompie i oprócz ubranek, to ja niewiele mam

Bloguję
Stary 2012-04-15, 17:18   #1856
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy
Bardzo ładna chusta
Mnie się takie bardzo podobają, ale boję się że nie będę umiała omotać siebie i dziecka...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:18   #1857
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę jeszcze listę do szpitala rzeczy zrobić

Bloguję
Stary 2012-04-15, 17:27   #1858
prince_polo
Zakorzenienie

Ale jestem dziś zamulona ! masakra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-15, 17:30   #1859
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mamcia masz a tak w ogóle zazdroszcze Ci takich perełek ciuszkowych za tak małe $
Oskarek to bedzie prawdziwy elegant

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Muszę jeszcze listę do szpitala rzeczy zrobić
to witaj w klubie bo ja oprocz ubranek tez niewiele mam :P
musze zaczac kupowac w koncu ale jakos nie umiem sie za to zabrac :/

Amelcia
Stary 2012-04-15, 17:31   #1860
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
to witaj w klubie bo ja oprocz ubranek tez niewiele mam :P
musze zaczac kupowac w koncu ale jakos nie umiem sie za to zabrac :/
Ja tego nie mam gdzie trzymać

Idę się zdrzemnąć

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości