|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
Ja wiem, że Ty wiesz i nie chodzi o poprawność pedagogiczną , tylko o to, że to jest moment. Ja już bym wolała, żeby Kuba nie jeździł . Mam nadzieję, że uda Ci się coś wymyślić ![]() A, makaron gryczany jest niedobry ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Idę po raz drugi i ostatni ![]()
|
|
|
#2972 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, tak, chodziło mi, że niepedagogicznie, bo raz pozwoliłam, a teraz chcę, żeby nosił, trzeba było być konsekwentnym. To tak jest, że się rano człowiek spieszy, bo autobus, bo przedszkole i do pracy, i jak Tymek fochy stroi i nie chce współpracować, to się tak uginam ![]() No muszę wymyślić O kurczę, no to wtopa ![]() Dobrej nocy .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2012-04-13 o 23:01 |
|||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
) roku życia nie nosiły zbyt często takich okularów, bo oko się jeszcze kształtuje. Dość dawno czytałam, muszę poszukać. Żeby nie było, ja też chcę kupić, Kuba nie będzie zakładał ich często ![]() Nie zawsze się da być konsekwentnym, no nie da się i już , Kubie pokazywaliśmy motocyklistów, że jeżdżą w kaskach i na niego działało ![]() To znaczy kupiłam gryczane muszelki, gotowałam i gotowałam (sprawdzałam co jakiś czas) i był twardawy ciągle, a jednocześnie taki zlepiony . Do tej pory inne makarony udawało mi się normalnie ugotować
|
|
|
#2974 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie wiadomo, ciągle mi to w głowie siedzi a dziś jak wracalyśmy z Mouse to pogrzeb był.... ;( Cytat:
postaram sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do potem
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mogę się wbić? ![]() Ola, Martynka też ma ten sam rowerek co Tymuś, długo zastanawiałam się nad tup tupem ale u nas warunki do przechowywania kiepskie i jakoś miała obawy o wilgoć... Jesteśmy w każdym razie zadowoleni, Martynka powoli się uczy ![]() Miramej, ja też o okularach myślałam, czytałam że nie są polecane m.in dlatego, ze przy wysokiej temp. na zewnątrz oko się nadmiernie nagrzewa czy coś... w każdym razie Martynce kupiłam takie plastikowe, wiedziałam że prosi a i tak rzuci je w kąt, więc wszyscy zadowoleni Ale mąż rozmawiał przy okazji z okulistką i powiedziała mu, że jeżeli już musimy kupić takie do chodzenia to wyłącznie z najwyższej półki
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2012-04-14 o 13:09 |
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez kupiłam Zuzi okularki, tak żeby miała, jeszcze w nich nie chodziła ale dam jej jak będzie na dworze a będzie ją raziło słonko
nie żeby miała w nich non stop chodzic ale moga sie przydac kupiłam jej w claire's - to chyba nie jest wysoka półka jednak ale tez nie najgorszy badziew
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie zauważysz, jak będzie śmigała ![]() , ja poszukam jeszcze tego artykułu, który czytałam. Tylko co to znaczy "najwyższa półka"? , ja mam na oku Brendy, oni dostarczali okulary naszym olimpijczykom do Pekinu i do Vancouver też oni mają dawać, więc może są coś warte, nie? ![]() Cytat:
|
|
|
#2978 | ||
|
Ola-Unhola
|
No nie mam
![]() Cytat:
![]() Byłam wczesniej, wysłałam ![]() Dawno nie włączałam i miałam nadzieję, ze może ktoraś mnie zaczepiała, ale żadnego buziaczka nie miałam ![]() Cytat:
![]() Ale miałam .... Antkowi cukierek w gardle stanął..... Ja panikara, ale Małż mu pomógł. Idę odsapnąc
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My znowu same.....z rana sprzatalam, potem obiad, cwiczenia i dopiero zasiadlam my mamy okularki z zeszlego roku-malz kupil w VE drogie byly ponad 50zł a w lecie czesto w uzytku przewaznie jak autem jedziemy to Werka zaklada bo ja slonko razi no i wozkiem na spacery tez domaga sie okularow ![]() Ola dobrze ze malz zareagowal, ja boje sie takich sytuacji bo Werka pare razy sie zakrztusila ![]() a jaki cukierek to byl?do ssania?
|
#2980 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Strachu się najadłam. Małż miał wyjśc wtedy, ale okazało się, ze nie zdąży i został w domu. Gdyby go nie było to nie wiem.... ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Na Pulsie leci Kubuś Puchatek
|
|
#2981 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola najadłaś sie strachu co? Dobrze, że mąż był. Ja też jestem straszna panikara,a ostatnio mielismy przygodę z taśmą przeźroczystą (Laura Kasi chyba tez miała bliski z nią kontakt :-( ). Też dobrze ze mąż był w domu, bo ja ogłupiałam w tym momencie, a Alan już nawet nie miał odruchu wymiotnego, tylko zrobił sie taki wiotki jakiś. Straszne to było, a ja potem jeszcze z godzinę trzęsłam sie jak galaretka. Alan chory Obudził sięwczoraj ok 23 z przeraźliwym krzykiem. Okazało się że go gardło boli. Kasłał strasznie. 3/4 nocy koczowałam na dywanie przy jego łóżku, bo co parę minut się budził z płaczem. Nie chciał isć do naszego łóżka, tylko wolał na swoim i mnie wołał do siebie. A co najgorsze to chyba ja go przeziębiłam Przedwczoraj, było tak ciepło na dworzu, że na plac zabaw poszliśmy bez czapki, w rozpiętej kurtce no i po powrocie Alan jeszcze biegał po podwórku i wydawało mi się że jest Mu za ciepło i mu tą kurtkę zdjęłam
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-04-14 o 19:27 |
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Alana
|
|
|
#2983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zapewne chodziło jej o to, żeby byle jakich, plastikowych nie kupować Cytat:
Cytat:
zdrówka, zdrówka
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Agga, Mayaszko, mam nadzieje, ze wasze problemy sie ureguluja
Zdrowka dla Alanka Olu to straszne Miramej Kuba dzisiaj grzeczniejszy? ![]() Wczoraj Antos byl cos niewyrazny, ale dzis juz dobrze. Ciezko z nim wytrzymac, bo dzis tylko na chwile na podworko wyszedl, a on musi sie wyszalec inaczej sila go rozsadza. . Ja w pracy oczywiscie, jak co weekend . nastepny mam za to wolny
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odpoczniesz chociaż? ![]() Mariolu, czekam właśnie na białą glinkę Logony
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Aga zdrowka dla Alana
Mariola ja tez takich cukierkow nie kupuje ![]() dobranoc
|
#2987 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To tez mieliście przeżycia Zdrówka Cytat:
![]() Złapał go w pół, a potem spowodował odruch wymiotny. Cukierek nie wyskoczyl, ale wpadł do żołądka i nie stał juz w gardełku .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sama kiedyśvmialam taka przygodę. Jechałam z Ciotka i Wujkiem z jakiegoś wyjazdu i w samochodzie wpadł mi cukierek bonparis. Nie przyznałam się, żeby nie sprawiac problemu i tak dobra godzinę meczyłam się z niemożliwością przełykania śliny i ograniczonym oddychaniem. Dopiero jak się trochę rozpuścił, to przeleciał dalej. To były cukierki Bartka Antoś miał WW i się wymienili kawałek wafelka za cukierek....
|
|
#2988 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Unholy, prosze cie nie czuj sie zle po tym, co napisalam o cukierkach. Nie taka byla moja intencja. Przeraza mnie to, gdzie musimy miec oczy i na co uwazac.
|
#2990 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Tylko wytłumaczyłam sytuację Właśnie, ciagle trzeba mieć dzieci na uwadze. Człowiek czasami na chwilkę sie odwróci, zajmie czymś a taki mały brzdąc wpada czasami na takie pomysły, że ciarki przechodzą ..
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za żayczenia zdrowia dla Alana Pytałyście co u logopedy, a ja nie odpowiedziałam Mianowicie wszystko ok, tzn. na tyle na ile stać Alana. Każdy lekarz u którego się pojawiamy, mówi że powinniśmy Bogu dziękować za to że Alan jest "normalny", i u logopedy również tak było Wszystkie braki, które wyszły na pierwszej wizycie, Młody prawie nadrobił . Musimy ćwiczyć z nim koncentrację i bardziej "słuch" a nie wzrok, np. zamiast oglądać bajki, ma ich słuchać Poza tym lekarka stwierdziła, że dzieci bardziej ruchliwe, nadpobudliwe, zawsze mają problemy z mową, ponieważ nie przywiązują takiej uwagi do jej nauki. Bardziej skupiają się na bodźcach związanych z ruchem Inny plus to taki, że p. logopeda nie widzi AŻ takich różnic w rozwoju Alana, jak p. psycholog (w wieku 30 m-cy oceniła rozwój Alana na 15 m-cy A na ocenę integracji sensorycznej, Alan jest stanowczo za młody, więc nie wiem czemu kazali nam to zrobić- oczywiście mogę to zrobić prywatnie, ale po co skoro wyniki będą niemiarodajne. Ale wywód Miłej niedzieli
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-04-15 o 13:09 |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Zjadlysmy obiad, salatke z kuskusa zrobilam -takze kolacja z glowy ![]() Maly odpoczynek i zabieram sie za hulanie, Werka meczy mnie o farbki takze bede mogla spokojnie pokrecic ![]() malż ma miec powazna rozmowe z szefowa.......
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
jedziemy do mamy na obiadek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem bardzo twoje rozterki i obawy Czeko dla Meza
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko po prośbę żebyście kciuki za mnie zaczęły trzymać ![]() pozbyłam się czopa z krwią tak więc za niedługo, możliwe, że jutro będę podwójną mamą już ![]() pozdrawiam Was i dzieciaki serdecznie ![]() i przepraszam, że mnie tu nie ma ostatnio
|
|
|
|
#2996 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() agga, ciesze się, ze u logopedy ok czeko juz po rozmowie? Mielismy dzisiaj iśc na spacer, choć się "przewietrzyć" ale leje z przerwami, bajoro wielkie, więc nie ma sensu. Drugie danie jeszcze się robi, więc będzie na jutro ![]() Antoś już po kolacji, zaraz kąpanie i spanie. Koleś przyjeżdża oglądać kierownice wystawiona na allegro, więc chcę położyć do spania i na czas jego obecności ulotnić się do sypialni przed tv.
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ada ![]() Niech mnie ktoś przytuli
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
coś brak humoru? adaikaka trzymam kciuki, powodzenia ![]() czeko, wszystko ok u TZ? |
|
|
|
#2999 |
|
Ola-Unhola
|
![]() :przytu l:![]() :przy tul:![]() Najmocniej jak potrafię ![]() Co się stało?
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Unhola ile ja mam dopłacić za SD, bo w tabelce nie doczytałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Z ultimatum wyszłoby tyle, że nie jeździłby na rowerku w ogóle, muszę znaleźć inny sposób.
, tylko o to, że to jest moment. Ja już bym wolała, żeby Kuba nie jeździł 

, Kubie pokazywaliśmy motocyklistów, że jeżdżą w kaskach i na niego działało 
, nigdy nie wiadomo co napisać w obliczu takich tragedii 

, ja poszukam jeszcze tego artykułu, który czytałam. Tylko co to znaczy "najwyższa półka"?