Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 18:50   #2611
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze na kolorowo bo czekam na Wasze odp
jestem szatynka jednak farbuje włosy na brąz sredni.strasznie podoba mi sie kolor toffi .tyle ze bym musiała zrobic dekoloryzacje wesele w czerwcu .czy jest sens nszczyć włosy ale jadnak miec ładny kolor?proszę o rady
hej wiesz ja robiłam dekoloryzację w dobrym salonie u profesjonalisty, przynajmniej krążą o nim takie słuchy na mieście <dwa razy> i muszę powiedzieć że moje włosy wcale nie były po niej zniszczone, przynajmniej na takie nie wyglądały. Włoski mam grube i gęste i to może dlatego taki zabieg im nie zaszkodził. Kolor ściągałam z ciemnego brązu na który pan zarzucił mi śliczna miedź Ja polecam ale przestrzegam żebyś wybrała dobry salon, może bardziej fryzjera który siedzi w farbach - wie co robi Powodzenia
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:52   #2612
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

E87 fryzura no widać że się fryzjerka nie postarała

Niusia to widzę wieczór się udał

My już po rozdawaniu zaproszeń dołączam do grona tych co nienawidzą już herbaty. Mam dość na najbliższe lata. Ale za to było sympatycznie

U jednej ciotki było takie maleństwo 4.5 msc (rodzice młodsi od nas o 2lata) no to mamuska dała nam do zabawienia. I tak potem wyszliśmy od nich a mój TŻ do mnie że jak trzymalam tego dzieciaczka to aż widać było że mi się oczy świecą i cieszą. Gdyby nie finanse to byśmy i my się postarali
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:54   #2613
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

My już po rozdawaniu zaproszeń dołączam do grona tych co nienawidzą już herbaty. Mam dość na najbliższe lata. Ale za to było sympatycznie

U jednej ciotki było takie maleństwo 4.5 msc (rodzice młodsi od nas o 2lata) no to mamuska dała nam do zabawienia. I tak potem wyszliśmy od nich a mój TŻ do mnie że jak trzymalam tego dzieciaczka to aż widać było że mi się oczy świecą i cieszą. Gdyby nie finanse to byśmy i my się postarali
też mi ostatnio się jakieś fasolowe chęci nakręciły, ech

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:08   #2614
201705121336
Konto usunięte

dzieki carrie za rady przemysle sprawe
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:12   #2615
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
ja mam tak od 2 lat

Stary 2012-04-15, 19:18   #2616
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Drogie PMki,

Składam uprzejmie zapytanie czy mogę dołączyć do pmkowej poczty? Prze-auto-analizowałam swoją aktywność i wyszło mi co następuje:
- jestem z Wami od XVII części (luty?)
- w części XVIII mnie nie było - czytałam, ale nie miałam czasu się udzielać..
- od części XIX jestem regularnie
Prośbę swą motywuję również osobistą znajomością z 3 przemiłymi PMkami

pozdrawiam,
ewuszkaaa

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:22   #2617
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
dzieki carrie za rady przemysle sprawe
Nie ma sprawy Pewnie przemyśl sprawę bo w sumie to bedzie dośc konkretna akcja włosowa przed weselem co by nie było problemów. U mnie nie było ale jak to mówią: są dwa uda, raz sie uda raz sie nie uda więc lepiej pomyśleć dwa razy
Stary 2012-04-15, 19:25   #2618
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość

Ojeja... Z przodu to już się wszystko rozprostowało... Coś się nie postarała ta fryzjerka. Ale Ty masz takie grube i gęste włosy , że ciężko będzie loki utrzymać. Przód sobie spróbuj z przedziałkiem na bok, a na czubku ciut podniesione i tam wpiąć welon.
Wlasnie ten przod mnie calkiem dobil... sporobuje teraz z przedzialkiem na bok i dziekuje
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ogólnie koncepcja fryzury mi sie podoba, lubię naturalne loki, ale niestety tutaj już wygalają na mocno sfatygowane masz piękne włosy (wiem bo widziałam ) i na pewno coś super da się z nich wyczarować
Oj az sie zawstydzilam... dziekuje bardzo no oo 4 godzinach wygladaly juz jakbym tancowala cala noc
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ale to tylko oznacza, że jeszcze nie trafiłyśmy na odpowiednią fryzjerkę. ja w tym tygodniu idę na drugą próbną i makijaż i już nie mogę się doczekać. Tym razem mam dobre przeczucia
Ja tez ide na nastepna probna fryzurke, tym razem do innej fryzjerki, 3mam kciuki!
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja też byłam niezadowolona z próbnej, ale za to ta prawdziła wyszła super
Oby u mnie tez tak bylo Ale jeszcze przynajmniej raz (oby ostatni!) pojde na probna...
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

Ups...no nie za ciekawie...az sie boje do fryzjera isc...

Wlasnie zakupilam spinki dla TZ
Mojego Applowego maniaka Nie sadzilam ze da sie ga namowic na cos takiego, ale jak je zobaczyl to mu sie az oczy zaszklily

http://www.etsy.com/listing/73108121...ttt_id_5908547
Idz koniecznie, zebys pozniej nie miala takiego zonka jak ja spinki super
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość

Aj, faktycznie nie wygląda to na fryzurę, którą się długo szykuje...
Fryzjerka stwierdzila, ze nie stara sie tak jak na slubnej i nie upina przodu tak super itd. ale dla mnie to dziwne, bo powinna sie tak samo starac!

Cytat:

Niestety nie postarala sie hehe a co do herbaty to witaj w tym gronie chociaz w pracy dalej pije zielona i czerwona, zas od czarnej narazie odpoczywam

Cytat:
Drogie PMki,

Składam uprzejmie zapytanie czy mogę dołączyć do pmkowej poczty? Prze-auto-analizowałam swoją aktywność i wyszło mi co następuje:

pozdrawiam,
ewuszkaaa
Moje przyzwolenie jak najbardziej masz
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:25   #2619
justyna_g4
Zakorzenienie

Ale się wku**wiłam.

Byłam w teściowej i była tam też babcia. Zaczęła się gadka czy działkę mają przepisać na nas czy tylko na mnie. Na mnie bo podatku nie będzie trzeba płacić. A babcia podniesionym tonem, że jak to tak. Poczułam się jakbym go chciała okraść.

POMOCY
Wie, któraś z was jak wygląda własność po ślubie?? Ja byłam przekonana, że po ślubie to co dostałam przed jest wspólne, ale z tego co zaczęłam czytać tak nie jest i trochę mnie to dziwi bo po co w takim razie byłaby intercyza.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:27   #2620
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Coś nie gra. Włosy wyglądają na zwyczajny nieład, zdecydowanie nie wygląda to na fryzurę która była mizernie robiona przez trzy godziny. Masz chyba zbyt cięzkie i grube włosy, może spróbuj z jakimś upięciem?

Idziemy z TŻtem na wesele do kuzynki 26 maja i wtedy też zrobię sobie próbną fryzurkę. Zobaczymy jak będzie się trzymać całą noc
Nie wiem czemu nie zacytowalo sie... wlasnie dzis stwierdzialam, ze chyba takiie rozpuszczone wlosy u mnie nie przejda, bo predzej czy pozniej sie rozprostuja i z mojej fryzury zostanie "artystyczny nielad", pomysle nad czyms innym, co nie ukryje do konca wszystkich wlosow. I czekamy na foty z probnej
Stary 2012-04-15, 19:29   #2621
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ale się wku**wiłam.

Byłam w teściowej i była tam też babcia. Zaczęła się gadka czy działkę mają przepisać na nas czy tylko na mnie. Na mnie bo podatku nie będzie trzeba płacić. A babcia podniesionym tonem, że jak to tak. Poczułam się jakbym go chciała okraść.

POMOCY
Wie, któraś z was jak wygląda własność po ślubie?? Ja byłam przekonana, że po ślubie to co dostałam przed jest wspólne, ale z tego co zaczęłam czytać tak nie jest i trochę mnie to dziwi bo po co w takim razie byłaby intercyza.
To co dostaniesz, kupisz przed ślubem jest Twoje. Wspólnota majątkowa rozpoczyna się z dniem zawarcia małżeństwa. Można chyba przy zawarciu małżeństwa zaznaczyć, że chce się rozdzielność majątkową, a jeśli się tego nie zrobi, to wspólnota majątkowa zaczyna się automatycznie. Nie wiem jak działa intercyza, aż sobie poczytam z ciekawości...

- George Elliot
Stary 2012-04-15, 19:30   #2622
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

POMOCY
Wszystko co wnosisz, czyli co było przed ślubem, jest Wasze/Twoje Jeśli po ślubie, to chyba zależy od zapisu notarialnego, nie mam dokładnie pojęcia.

Zapytaj Neny najlepiej

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-04-15 o 19:33
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:31   #2623
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się wku**wiłam.

POMOCY
Wszystko co dostajesz przed slubem np. darowizny sa TWOIM MAJAKIEM OSOBISTYM, co za tym idzie, jakbyscie sie tfu tfu tfu rozwodzili to Twoj maz nie ma do tego prawa. Chyba, ze po zawarciu zwiazku malzenskiego rozszerzycie swoja wspolnosc majatkowa rowniez na majatki osobiste. Zas tzw. intercyza polega mniej wiecej na tym, ze rowniez wszystko co dostajecie, dorabiacie sie jest Waszym majatkiem osobistym, czyli zarabiasz i kupujesz za to auto, to Twoje auto a Twoj maz nie ma do niego prawa. Nie wiem czy wyjasnilam?!

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-04-15 o 19:32
Stary 2012-04-15, 19:32   #2624
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
POMOCYWie, któraś z was jak wygląda własność po ślubie?? Ja byłam przekonana, że po ślubie to co dostałam przed jest wspólne, ale z tego co zaczęłam czytać tak nie jest i trochę mnie to dziwi bo po co w takim razie byłaby intercyza.
To co dostałaś przed ślubem nie wchodzi w skład majątku wspólnego, tak samo darowizny które dostaniesz po ślubie tylko ty a nie wy oboje i tak samo spadki, które nabędziesz. Majątek wspólny zaczynacie tworzyć od momentu kiedy jesteście małżeństwem i macie wspólność majątkową, ale to nie znaczy że wszystko wchodzi w skład tego majątku, są określone składniki, które nie wchodzą.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:34   #2625
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie PMki,

pozdrawiam,
ewuszkaaa

napiszę na poczcie dziewczynkom i dam CI znać

Stary 2012-04-15, 19:38   #2626
iceflower
Przyjaciółka KWC

Zamawiała któraś z Was tę dekorację ślubną: http://allegro.pl/1-dekoracja-samoch...274665026.html

Jestem ciekawa wrażeń na żywo?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-15, 19:40   #2627
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
napiszę na poczcie dziewczynkom i dam CI znać
Dziękuję

- George Elliot
Stary 2012-04-15, 19:47   #2628
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

justyna_g4 nic o wspolnotach majątkowych, podziałach, intercyzach nie wiem nie pomogę

Paulinka
velkommen tilbake hehe śmieje się witaj spowrotem

Ale ale pamiętam że ostatnio był wałkowany temat pierwszego tańca i pierwszej piosenki ale może by tak jeszcze raz?
Ja długo, długo szukałam pierwszej piosenki bo tej "naszej piosenki"nie posiadamy nom i na ten moment postawiłam na "I finally found someone" B.Streisand& B.Adams a my z A pobujamy się w rytmie walca. Myślałam też o:

"Whole wide world"G. Haskela - pikna jest
"When You love someone" B. Adamsa
"Samba pa ti"- instrumentalna C.Santany - uwielbiam ją
"Unchained melody" Righteous Brothers - sliczna i jeszcze kojarzy mi się tak miło z pierwszym pegazusem, którego dostałam na 1Komunię, tam były te kasetki i na jednej z nich cały czas w tle leciała właśnei ta melodyja, haha no lubię ją
Stary 2012-04-15, 19:48   #2629
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Proszę

A co z Twoja fryzura robiłaś jeszcze jakąś próbna?
kolejna probną mam w piątek....gorzej się nią stresuje niż sukienką, ktorej jeszcze nie mam gotowej.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
10 kwietnia 2012 r okiem Goszy

A było to tak:

10 kwietnia (wtorek)

Obudziłam się bez problemu o 6.40. Wypiłam herbatkę i na 7.30 pojechałam do fryzjera. Na wstępie powiedziałam fryzjerce, że robimy kok na gładko, cos a la hiszpański. Ona nie była za tym, ale w końcu wzięła się do roboty i po niecałych 2 godzinach miałam już welon wpięty we włosy i przeszłam do kosmetyczki. Pomalowała mnie bardzo ładnie, niestety na zabawie okazało się, że makijaż mi się rozmazuje. Za dużo łez szczęścia, no i pociłam się, więc trudno. Jakoś specjalnie się tym nie przejmowałam. Korygowałam od czasu do czasu to co było do poprawienia i nie zaprzątałam sobie tym głowy.
Od makijażystki wychodziłam koło godz. 10.40. Szybko wróciłam do domu, ubrałam się i już od 11.15 byłam zupełnie gotowa. Sama byłam w szoku, bo nigdy nie potrafię się z niczym wyrobić na czas, a tu takie wyprzedzenie. Nie wiedziałam co ze sobą zrobi, więc chodziłam i żartowałam z domownikami. Fotograf przyjechał o 11.20, a ja już byłam gotowa, więc nie robiliśmy żadnych fot na siłę.

Ale poszliśmy księdzu na kompromis i zostawiliśmy wszystko losowi, jak się okazała, było bardzo fajnie, młodzieżowo, na luzie a zarazem dostojnie i kościelnie.
......

A i muszę też napisać o minusach. Tak więc minusem był mój make up, czas trwania poprawin- do 22.00 (jak dla mnie zdecydowanie za krótko) i ilość wypitego alko przez gości- spodziewałam się, że więcej wypiją.
wzruszyłam sie ...

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

GOSZA cudna ta relacja chyba najdokładniejsza z dotychczas przedstawionych

a tak w ogóle malwuś i patis wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

a dziewczyny
21
aniaste87
magduś2
misiak17
nusiekowa
niusia_87
28
monikazmc
Lubcia
Nika0208
sikoreczka111
maruda80
verumka

stres już dopada?? załatwiona większość?
Jak na razie jedynym stresem brak pomyslu na fryzure...
Suknia jeszcze nie gotowa.... ale mam zaufanie do krawcowej (narazie ),
Z moją cudowną dekoratorka Jagodzią obgadałyśmy w piątek szczególy....mam zafanie i powierzam jej dekoracje kościoła według uznania .
Dziś kupiliśmy piwo jeszcze na wesele i cukierki.
Wczoraj ustaliliśmy menu na sali - a i kicia właściciel ma się z żoną zastanowic jak zakryc lustro , był zdziwiony, że mi się nie podoba.
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:04   #2630
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
kolejna probną mam w piątek....gorzej się nią stresuje niż sukienką, ktorej jeszcze nie mam gotowej.

wzruszyłam sie ...

Jak na razie jedynym stresem brak pomyslu na fryzure...
Suknia jeszcze nie gotowa.... ale mam zaufanie do krawcowej (narazie ),
Z moją cudowną dekoratorka Jagodzią obgadałyśmy w piątek szczególy....mam zafanie i powierzam jej dekoracje kościoła według uznania .
Dziś kupiliśmy piwo jeszcze na wesele i cukierki.
Wczoraj ustaliliśmy menu na sali - a i kicia właściciel ma się z żoną zastanowic jak zakryc lustro , był zdziwiony, że mi się nie podoba.
ja poproszę Jagodzię żeby coś ładnego na to lustro wymyśliła

a z tego co wiem to to lustro sie nikomu nie podoba pod tym względem

Stary 2012-04-15, 20:05   #2631
201705121336
Konto usunięte

Dziewczyny poczta
Stary 2012-04-15, 20:06   #2632
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Ale ale pamiętam że ostatnio był wałkowany temat pierwszego tańca i pierwszej piosenki ale może by tak jeszcze raz?
U nas będzie Andy Williams 'Speak Softly Love', z "Ojca Chrzestnego". Tylko jeszcze walca angielskiego nie umiemy tańczyć.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-15, 20:11   #2633
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze daleeeeko do takich myśli

Cytat:
Drogie PMki,

pozdrawiam,
ewuszkaaa
Jestem za

Dziewczyny ogarnia mnie panika, że zostało tak mało czasu a my tylu rzeczy jeszcze nie mamy

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:19   #2634
(kicia)
Zakorzenienie

czy może mi któraś podpowiedzieć jak nazywa się fachowo ten świstek z usc co bym jutro nie musiała na okrętkę tłumaczyć o co mi chodzi?

Stary 2012-04-15, 20:27   #2635
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
czy może mi któraś podpowiedzieć jak nazywa się fachowo ten świstek z usc co bym jutro nie musiała na okrętkę tłumaczyć o co mi chodzi?
Ja powiedzialam ze chcemy wziac slub konkodradotwy i babeczka juz dzialala mozesz powiewdziec ze chcesz papiery potwierdzajace brak przeszkod do zawarcia malzenstwa, albo ze zamierzacie wziac slub konkordatowy i chcecie zalatwic potrzebne papiery
Stary 2012-04-15, 20:27   #2636
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Po obiadku, z najedzonym bruszkiem i po chwili odpoczynku napiszę o panieńskim. Zaczhnę od wstępu, świadkowej dałam listę osób, które bym chciała wraz z numerami telefonów, mailami i miejscowościami skąd są, nic nie wiedziałam, świadkowa nie znała żadnej z dziewcząt, więc powiedziałam jej które dwie dziewczyny jej pomogą. Nie było wszystkich. Kumpela z LO była zaproszona na ślub naszego kolegi z klasy, notabene mojej starej miłości. W piątek, jedna z dziewczyn mi powiedziała, że nie przyjdzie na panieński i mnie przeprasza, jej siostra jest w szpitalu, dodała, że mam super świadkową, bo najpierw dzwoniła, a potem mailem pisała im co i jak i trzymała je w pionie Nie wiem dlaczego nie było jeszcze dwóch dziewczyn, nie pytałam, nie chciały przyjść, to trudno. Świadkowa przyjechała wcześniej, umówiła się na PKP z jedną z dziewczyn, nie wiedziały jak wyglądają, przedmiotem rozpoznawczym było wielkie białe pudełko z czerwoną wstążką (mój prezent)-to mi dzisiaj opowiedziały jak wracałyśmy. Ja z M przyjechałyśmy same i M mnie doprowadziła na miejsce. Dziewczyny już tam były i jeden mężczyzna, chłopak dziewczyny (nazwijmy ją K), z którą mieszkałyśmy razem przez 3 lata (u niej zaczęła się impreza i u niej spałyśmy, to też była tajemnica)- nie znałam go wcześniej. Przyjechałyśmy, a prądu nie było, zaczęłam się śmiać, że prąd mają na kartę (doładowuje się to jak telefon na kartę, stosuje się to tam, gdzie ludzie nie płacą za prąd), prąd mieli normalny, po prostu wyłączyli, po pół godziny już był. Dostałam to wielkie pudło, w nim kajdanki, kieliszki, bielizna, podwiązki dwie (czerwona i niebieska) itd, a każde z tych przedmiotów zawiązane w czerwony materiał, taki ozdobny z karteczkami, np do kajdanek był "w razie, gdyby chciał uciec", nie będę Was zanudzać i wypisywać po kolei. Tortu nie było. Chłopak K zrobił zarąbisty bigos. W ogóle się postarali. K mi zrobiła zarąbistego drinka, pracuje w pubie, czasem do niej przychodziłam i robiła mi drinki. Dziewczyną też bardzo smakowały drinki K, ciężarne piły "drinki" owocowe to samo tylko bez %. Nadszedł czas na pytania o znajomości przyszłego męża. Było np pytanie, który prezent ode mnie dla TŻ zapamiętał najbardziej-pomyślałam, że sernik, a wiecie co on odpowiedział? zielony ręcznik- nikt nie rozumiał o co chodzi, to było na początku i w sumie nie wiem dlaczego był ten ręcznik. Następne pytanie, największe marzenie - też miałam zonk- odpowiedział, że utrzymanie rodziny i spłodzenie syna-myślałam w ogóle w całkiem innym kierunku. Kolejne pytanie- chyba pójdę po te pytania- chociaż nie, sama sobie przypomnę- ulubiona potrawa- moja odp naleśniki, a jego śląska rolada z kluskami<- niby oczywiste, ale u mnie jak przychodzi, to zawsze chce naleśniki. Dlaczego nie było pytania, jakiej potrawy nie lubi? Next - Gdzie chciałby wyjechać - moja odp Rodos, ostanio , od roku ciągle o tym gadamy - jego Norwegia- po maturze chciał tam pojechać zarobić i potem pozwiedzać całą - znaliśmy się i byliśmy wtedy razem, nigdy tam nie był. Było więcej pytań, nie będę Was zanudzać kolejnymi. Mężatki, a zarazem kobiety przy nadziei opowiadały jak to u nich było, jak po ślubie i o dzidziusiach. Chłopak K mnie pytał, czy chcemy dziadziusia, opowiedział nam kawałek swojego życia, chłopak po przejściach, mówił rzeczowo. Posiedziałyśmy jeszcze trochę poplotkowałyśmy i poszłyśmy do klubu nieopodal. Potańczyliśmy, pobawiliśmy się. Orzeczki się buntowały i mamusią nie chciały na dużo pozwolić. Koło 2:00 poszłyśmy spać. O 7:00 rano już wstałam i nie chiało mi się spać. Pół godziny później zaczęły dzwonić dzwony kościelne, było pospane. Zjadłyśmy śniadanie, ogarnęłyśmy się i po 11:00 wsiadłyśmy w pociąg. Wysiadam z pociągu z moim wielkim pudłem i zaczęło lać, stwierdziłam, że nie idę pieszo i poczekam, aż przestanie padać, czekałam 40 minut, lało dalej, patrzę, jedzie autobus, podjechałam autobusem pod dom. W domu brat, po kawalerskim, widzę, że taki nieprawy, pytam co mu się dzieje, a on, że problemy z żołądkiem ma i żałuje, że zjadł hamburgera, powiedział mi, że byli w Ostrawie. Aha a jak wysiadałam z pociągu, to dzwoił TŻ jak tam,ale nie pogadaliśmy za dużo. Miałam zadzwonić z stacjonanego na stacjonarny, a byłam taka głodna, że musiałam iść jeść obiad, a w miedzy czasie wpadłam do Was
Czyżby chłopaki uderzyli w Stodolnie? :P

Dziewczyny, kupiłam przez głupotę biżuterię na ślub Chciałam zwykłą fioletową i wczoraj zalicytowałam sobie. I o dziwo nikt więcej nie licytował... A więc po butach za 29,99zł mam biżu za... 16,50zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bizu.jpg (13,7 KB, 17 załadowań)

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:29   #2637
201705121336
Konto usunięte

dziewczyny śliczne jestescie
Stary 2012-04-15, 20:33   #2638
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Wszystko co dostajesz przed slubem np. darowizny sa TWOIM MAJAKIEM OSOBISTYM, co za tym idzie, jakbyscie sie tfu tfu tfu rozwodzili to Twoj maz nie ma do tego prawa. Chyba, ze po zawarciu zwiazku malzenskiego rozszerzycie swoja wspolnosc majatkowa rowniez na majatki osobiste. Zas tzw. intercyza polega mniej wiecej na tym, ze rowniez wszystko co dostajecie, dorabiacie sie jest Waszym majatkiem osobistym, czyli zarabiasz i kupujesz za to auto, to Twoje auto a Twoj maz nie ma do niego prawa. Nie wiem czy wyjasnilam?!
z drugą częścią wypowiedzi się nie zgodzę, bo w ramach wspólnoty majątkowej zarobione przez małżonków pieniądze (pobrane wynagrodzenie za pracę) to ich majątek wspólny, nie osobisty

Cytat:
najkrócej "zaświadczenie do ślubu konkordatowego"

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:34   #2639
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a jakiej długości masz włosy? bo ze zdjęc z poczty pamiętam, że do ramion chyba?
teraz sięgają mi piersi, ale jak zdecyduje się na foto nr 2 to będę mieć klipy, fryzjerka zamówi i dofarbuje do koloru moich włosów

Cytat:
Dziewczyny pisze na kolorowo bo czekam na Wasze odp
jestem szatynka jednak farbuje włosy na brąz sredni.strasznie podoba mi sie kolor toffi .tyle ze bym musiała zrobic dekoloryzacje wesele w czerwcu .czy jest sens nszczyć włosy ale jadnak miec ładny kolor?proszę o rady
jest obecne produkty do dekoloryzacji zrobionej w profesjonalnym salonie nie spalą Ci włosów na wiór. U mnie przy dekoloryzacji nie było nawet potrzeby podcinania końców

Cytat:
i mi też...

Cytat:
To co dostaniesz, kupisz przed ślubem jest Twoje. Wspólnota majątkowa rozpoczyna się z dniem zawarcia małżeństwa. Można chyba przy zawarciu małżeństwa zaznaczyć, że chce się rozdzielność majątkową, a jeśli się tego nie zrobi, to wspólnota majątkowa zaczyna się automatycznie. Nie wiem jak działa intercyza, aż sobie poczytam z ciekawości...
chyba że po slubie zdecydujecie sie na rozszerzenie , wtedy to co przed ślubem miałaś staje sie wspólne.

Obżarłam się dzisiaj jak świnia, az mnie mdli
Stary 2012-04-15, 20:41   #2640
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
A jak rozszerzyć tą wspólnotę?? Muszę znów u notariusza coś robić?? Czy może przy tym jak będą mi zapisywać to zaznaczyć ze chce żeby to weszło w wspólnotę małżeńską?? Da sie wogole tak??

Nenuś pomożesz??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości