|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cześć.
Dzięki xzora ![]() Choroba zmieniła mnie w starą babę - wzięłam się za wyszywanie
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter, może mi doradzisz: z jakiego materiału najlepiej kupić serwetki - takie do posiłków, zamiast papierowych... Mam pomysł, żeby kupić gładkie serwetki i poprosić ciocię, która pięknie wyszywa, żeby mi zrobiła na nich jakiś wzorek. Tylko nie wiem, jaki materiał będzie najlepszy? |
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że fajne mogłyby być lniane, albo takie płócienne, ale to tak tylko mi sie wydaje, nie wiem, jak to wygląda w praktyce. Sama myślałam, żeby sobie takie kupić i wyszyć na nich takie malutkie gałązki lawendy w rogach....
|
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na zastawie stołowej taki wzorek http://www.nettrading.pl/galerie/k/k...-42-s_2323.jpg I właśnie myślałam o takim też na serwetkach... |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzorek całkiem przyjemny i dość nieskomplikowany, to ciocia nie powinna mieć problemu ![]() Ja akurat wyszywam kaczuszkę dla siostrzenicy
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę dziś na zakupy, mam kilka zapotrzebowań kosmetycznych i pilnie potrzebuję granatowego topu, przydałoby się też coś z wiosennej garderoby albo jakieś fajne buty, może coś trafię. Postanowiłam
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mega zwrotne w szoku byłam. Wykręcanie nim to pikuś. Ciężko będzie w centrum parkować- no ale jakoś to przeżyję ![]() To jest silnik 2,9 l w dieslu- więc potwór. Aczkolwkiek wszyscy twierdzą ze jak na takie gabaryty nie pali dużo... bo to majsersztyk mercedesa jeśli chodzi o silnik. Niby pali 8-10 w mieście i 7-8 w trasie. Zobaczymy ![]() Cytat:
Za spadek wagi ![]() ------------- Dziś kończy mi się połóg
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
właśnie popijam kawkę po spacerku ![]() mam zamiar zrobić dziś pizze, macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto? [/B] Cytat:
a co do ostatniego zdania, to spokojnie, najpierw odwiedź doktorka sprawdź czy wszystko ok
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nie miałam wczoraj testu, bo zagadałam panią na śmierć tematami, które sobie spisałam na kartce ![]() Byłam dziś u mojej pani doktor (do której jestem zapisana, ale jej jeszcze na oczy nie widziałam ). Bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła: bez problemu dała skierowanie do neurologa, dała mi też skierowanie na badania krwi (morfologia, glukoza, TSH, poziomy Na i K) i kazała się pojawić z wynikami u siebie, a przed wejściem do gabinetu zrobić EKG (na miejscu) ![]() Haniu, fajny prezent mąż Ci zrobił ![]() Emilko, gratuluję i zazdroszczę spadku wagi! Jeszcze chcesz zrzucić 1,5 kg? Czy to nie za dużo? |
|
|
|
#4931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
Wcześniej była micra, ale stara '95 r. Śmieszna, jak auto Jasia Fasoli ![]() Zaraz wyjeżdżamy na weekend do mojego brata.300km przed nami
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż nie wierzę i boję się, że za chwilę to okaże się nieprawdą ![]() 47 kg to moja dolna granica prawidłowego BMI, więc postaram się jeszcze te 1,5 kg zrzucić. Poza tym oczywiście ciągle jestem otłuszczona na brzuchu i udach, no ale wiadomo, co z tym robić ![]() Cytat:
super, że panujesz nad potworem
|
||
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że lepiej mieć 19% tkanki tłuszczowej i ważyć 49kg, niż ważyć 47kg z 24% TT. |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowiłam w poniedziałek iść na siłownię. No i bieganie ![]() Szkoda gadać Opowiem, jak zrobię coś.
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1 kg mąki kostka drożdzy 3 łyżku oliwy łyżeczka czubata soli łyżczka cukru ok 3 szklanek ciepłej wody Rozrabiam cukier drożdze z połową wody. Czekam aż urosną. Dodaję do mąki, dolewam oliwy i wody, wyrabiam porzadnie i odstawiam do wyrośniecia na jakieś 30 min. Dzielę na 4 części. 3 zamrażam z 1 robię pizzę na całą blachę z piekarnika. Z auta ogromnie się cieszę. Na jutro mam milion planów dzięki niemu Co do ostatniego zdania- już za późno. Nie wytrzymaliśmy już w środę Lekarza mam dopiero 9 maja- nie będę czekać do tego czasu
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przyszło mi do głowy żeby mrozić takie ciasto, dobry patent. co do końca połogu to faktycznie długo masz do tej wizyty, ale jak wszystko było ok to spoko
|
|
|
#4938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie jak glupia cieszylam, jak po raz 1szy zobaczylam na wadze "5" na poczatku liczby, a nie "4". ![]() Ja tez mysle o jazdach doszkalajacych. Z ociaganiem na razie i bez efektow
|
||
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mój blog znowu działa - zapraszam
Co prawda nie ma tam na razie nic nowego, ale znowu zacznę dodawać, jak TŻ skończy kombinować ![]() Ale paskudna pogoda weekendowa Kupiłam kwiaty na balkon, miałam sadzić, sprzątnąć balkon przed piątkową imprezą grillowo-balkonową, ale nic z tego nie wyszło ... Za to skończyłam wyszywanie kaczuszki i zaczęłam woreczek na lawendę
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Weekend mieliśmy fajny, z rodzicami i imprezką rodzinną w tle. Wróciłam z nowymi siłami. Cytat:
Ja bym się cieszyła, gdybym mogła jeść wszystko, co lubię bez ograniczeń i miała niezmienną wagę Niestety myślę, że te czasy minęły na zawsze (a kiedyś tak było - chudzielec jedzący wszystko - w tym słodycze w dużej ilości - bez ograniczeń). Znalazłam instruktora jazdy, ale jeszcze się nie umówiłam ![]() Butter, fajnie, że blog działa |
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Kurcze, pogoda z dnia na dzień coraz gorsza Humor przez to też nie najlepszy
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
U mnie weekend pogodowo był całkiem znośny - objeździłam w sobotę okolice nowego mieszkania. Na szczęście jest gdzie jeździć i jest całkiem sporo ścieżek. |
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie czy ktoraś robi nadziewaną kaczkę? Jeśli tak, to czym?
|
|
|
|
#4945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tylko ruchem tak na prawdę można ustrzec się przed otyłością![]() Ja wlazłam na wagę w sobotę i wcale wesoło nie jest. Nie wiem jak to jest że wszystkie ciuchu sprzed ciąży są na mnie normalnie dobre, a ja mam 6 kg na plusie ![]() To chyba cycki i te resztki brzucha ![]() W każdym razie jeszcze mam z czego chudnąć. ____ To na co czekasz- umawiaj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nie mam przepisu- ale mogę zdobyć.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-04-16 o 11:14 |
|||
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Emilka, ale się zaparłaś z dietą.Jestem pełna podziwu. Ja co chwilę obiecuję sobie, że się wezmę i jakoś tego nie robię Gdyby ktoś mi przygotowywał posiłki, jestem w stanie nawet zrezygnować ze słodyczy ![]() Cytat:
właśnie takie bym zjadła a na deser talaretki. Ależ jestem głodna ![]() Dzisiaj jeszcze mam wolne, więc odpoczywam piję sobie kawę, a pranie robi się samo
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę zrobić 2, zrobię 2 rodzaje: jedną a pewno z ananasem i żurawiną, bo to życzenie Zuzi, a drugą myślałam, że z pieczarkami, ale ta o której piszesz mi się bardziej podoba ![]() Tylko potrzebowałabym ten przepis tak do środy - dałabyś radę, to byłabym wdzięczna ![]() Wiosna jest faktycznie średnia...a moje kwiaty balkonowe stoją i stoją i nie wiem kiedy je posadzę! |
|
|
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na co czekam? Nie wiem Boję się, że zbyt dużo aktywności podjętych w jednym czasie sprawi, że nie dam rady ogarnąć prawa jazdy i będę miała poczucie porażki![]() A na najbliższy czas (1,5 miesiąca) szykuje mi się jeszcze 5 wyjazdów w delegacje (2-3 dniowe), wesele, komunia (wyjazdowa - 500 km w jedną stronę), chrzciny, majowy weekend z wizytą rodziny, montaż mebli kuchennych i drobne prace remontowe...(2-3 dni) - więc i w tygodniu i w weekendy mało czasu... Cytat:
Ale na razie z ruchem też tak odkładam... dziś chcę iść na siłownię, ciekawe, czy pójdę ![]() Bosko! Ja pracuję w stresie i szukam skutecznego systemu zarządzania czasem
|
||
|
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też muszę zająć się kwiatami na balkon!!! Cytat:
![]() To faktycznie masz napięty terminarz. Ale wiesz...jazdy doszkalające to godzina dziennie. Może jednak dasz radę
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
butter, jak zdrowie?
haniu, wczoraj skorzystałam z twojego przepisu na pizzę. Do tej pory robiłam ciasto na bazie jajka i mleka, ale z samą wodą też dobre ![]() Cytat:
Dodatkowo mój metabolizm niechcący podkręciło zjedzenie 2kg czekolady. Akurat moja dieta czekoladowa wypadła w największe mrozy, w które biegałam, co uchroniło mnie przed przytyciem. A po odstawieniu jeszcze schudłam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Kupiłam kwiaty na balkon, miałam sadzić, sprzątnąć balkon przed piątkową imprezą grillowo-balkonową, ale nic z tego nie wyszło ...
właśnie takie bym zjadła