|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
wydaje mi się, że Ty mówisz o czymś takim:klikja natomiast o takich podkładach: klik
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Moim zdaniem jest bardziej prosta metoda (woda+waciki), zdrowsza i tańsza więc dlaczego np. położna jej nie poleca? Przecież te chusteczki są nawilżane samą chemią, która tak czy siak oddziałuje na skórę. Nie doczytałaś chyba, że ja planuję używać oliwki. Abstrahuję od sytuacji, kiedy dziecko wymaga dodatkowego nawilżenia. Różnie może być. Rozmawiamy raczej o skórze normalnej noworodka, która nie wymaga specjalnej pielęgnacji. Nawiązywałam przede wszystkim do smarowania dzidziusia po kąpieli, a nie do tego w czym się kąpie. Raczej odchodzi się teraz od tzw. "ułatwień" i wraca się do natury. Wszechobecne jest powiedzenie, że cywilizacja nas wykańcza, a te wszystkie "udogodnienia" (m.in. kosmetyki) to też "postęp" cywilizacyjny. O ile w sprawie pielęgnacji dziecka mogę tylko teoretycznie pisać, o tyle mogę napisać na własnym przykładzie, że odkąd używam mniejszej ilości kosmetyków i takich, które składem są jak najbardziej zbliżone do natury, to moja skóra jest ładniejsza. Staram się również nie wspierać koncernów, które masowo testują na zwierzętach. Ale to znowu zupełnie inny temat ![]() Boli mnie dzisiaj, pierwszy raz, spojenie łonowe Momentami tak bardzo, jakby ktoś mi siłą rozciągał kości Też tak macie, lub miałyście?
|
|
|
|
|
#3723 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
"Przeleciałam" Was pobieżnie, bo nie mam siły czytać wszystkiego dokładnie... Dzisiaj czuję się fatalnie, jest mi niedobrze, dalej mnie trochę czyści Bóle brzucha jak na okres stają się coraz mocniejsze A do tego, żeby mi nie było za dobrze wiecie co mi doszło? Mam wrażenie, że biodra mi się rozjeżdżają i ten ból promieniuje mi aż po uda I mój śluz powrócił ze zdwojoną siłą. heh, brzmię zupełnie jak jakaś kupka nieszczęścia, ale tak się właśnie dzisiaj czuję Jeszcze do tego jestem pokłócona z mężem i jest super. Cytat:
Ale dzisiaj krążąc po sklepach odkryłam, że rozmiar 80E z H&M nawet pasuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
bole ud podobno wsazuja, ze niedlugo zblizy sie porod
|
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wolę je rozebrać i umyć pod kranem, przy wanience. i wiem,że mamy które nie chcą używac chusteczek,to właśnie tak robią.pisałaś,że nie trzeba nawilżać skóry po kąpieli,jeśli dziecko kąpie sie w płynie nawliżającym skórę. dlatego napisałam,że płyn do mycia skóry ma za zadanie głównie ją umyć,a nie nawilżyć. Niestety skóra noworodka z natury jest jednak skórą wymagającą pielęgnacji. Znalazłam nawet eko chusteczki nawliżane bardzo przyjemny skład: http://sklep.ekodzieciak.pl/chustecz...zne-p-975.htmlco do bólu spojenia - więzadła się rozciągają,również te spojenia,stąd ten ból
|
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam 10 szt. Stwierdziłam, że jak nie zużyję w szpitalu, to może później przydadzą się do łóżeczka Hani Ale nie wiem, czy to dobry pomysł.Natomiast podkłady, takie do majtek, mam zwykłe. O takie http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...241554354.html I kupiłam majtki jednorazowe, z których nie jestem zadowolona Po pierwsze wydają mi się jakieś mizerne, a po drugie są za małe Takie http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...245680396.htmlZdecydowałam, że oddaję towar zamówiony u BABY RAJ. Zapewniają mnie, że pokrywają koszty przesyłki. Zobaczymy jak będzie w praktyce. |
||
|
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
a ja patrzę włąśnie na podkłądy z Hartmana bo któraś z dziewczyn tu polecała, i jak myslicie które lepsze? http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1857 czy takie http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1822 i orientujecie się gdzie można je dostać ( oprócz aptek internetowych), jakieś sklepy sieciowe?
|
|
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te chusteczki eko też są niezłe, ale jednak woda wychodzi taniej. andzya, torba spakowana? ![]() Ewunia, rób tak, żeby Tobie było dobrze |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie dziś nie do życia jestem. Pospałam trochę... I pewnie zaraz znów pójdę na spanko...
|
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak się opanuje,to idzie szybko.
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Tacca, co z Tobą ostatnio się dzieje? Bardzo mało się udzielasz
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
no spakowana,spakowana, ale co to - myślicie, że coś się zbliża? Mam jeszcze przecież trochę czasu, a 25 kwietnia mam jeszcze wizytę u gina z ktg
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie dobrze, ja ostatnio tez mialam troszke gorsze dni zwiazane z bolami przepowiadajacymi ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ide na kolacyjke przygotowana przez mezusia az mi pachnie warzywami, kochany jest jak co to bede potem |
|
|
|
|
#3736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z podkładami na łóżko to na pewno przydałoby się kupić ze 2-3 szt żeby uchronić prześcieradło czy łóżko przed zabrudzeniem. W szpitalu, przynajmniej u mnie sami zapewniali. Cytat:
Co do samopoczucia to już końcówka, ostatnia prosta więc trzeba zacisnąć zęby i wytrwać ale u mnie podobnie i to już od połowy marca mam takie bóle w pachwinie, podobno rozłazi mi się spojenie łonowe. Cytat:
A co zamawiałaś u tego użytkownika i czemu zwracasz towar? Coś było nie tak?
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam mega ochotę na frytki. Idę sie najpierw zważyć. Jeśli waga nie przekroczy 67,9 to robię, a jak powyżej to obejdę się smakiem. Trzymajcie kciuki!!!
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Nie będzie frytek
|
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
he he powiem Ci że twarda jesteś
masz więcej pewnie bo jest wieczór, rano na czczo byłoby mniej
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór : )
anulka4771 , kism JESTEM Wszystko u mnie dobrze, ale nie miałam czasu pisać, bo tż odprawiał wczoraj urodziny napracowałam się, ale miałam satysfakcję, bo mieliśmy...uwaga....23goś ci rozowa1987 ja mam parę kaftaników, z tym że używanych, ale nie przekonują mnie kaftaniki, więc nie wiem czy będę używać. Jakbym nie dostała, to nie kupiłabym. Śpioszków mam dużo ale tylko chyba 3pary nowych, resztę używanych i mam ich spoko, a pajaców też mam sporo, z tym że z nowych mam tylko większe na chyba 68, bo mniejszych nie znalazłam nigdzie. Nie mam też np. półśpiochów. Nie wiem czy praktyczne. Mam za to dwie pary getrów, czy legginsów na 68 i 74 nie wiem czy praktyczne, bo wydają się za ciasne na pampersa ![]() kapukat witaj wreszcie z Adasiem doris888 musisz mieć kaftaniki do szpitala? U nas nie trzeba brać ubranek, no tylko na wyjście trzeba ubranie ale nie podają dokładnie co trzeba mieć, i źle jak dla mnie bo wiem, że wezmę za dużo a jakby było podane to byłoby lepie. rinco dzięki za linka do staników, chyba skorzystam bo ja już chyba mam wszystko dla dziecka, a dla siebie nie. Jakby mi tak przyszło iść teraz do szpitala, to bym się załamała, bo nawet porządnej koszuli nie mam. A kapcie to mam takie jak w kabarecie o skarpetach na dotarcie eeewooo ja niestety nie pomogę ale witaj u nas Michalowa piękne te Twoje koce, ale z moją motywacją, to moje dziecko będzie szło do komunii zanim skończę chociaż...obiecałam sobie że będę więcej odpoczywać, to może się zabiorę za takie dzieło...kto wie śliweńka śliczną masz córeczkę. Gratuluję ![]() Niebieski Pantofelku, gratulacje ![]() Gaabbi błagam Cię!!! Pokaż mi faceta który sprząta bo lubi a nie bo musi asiula_n łazienka CZADOWA ![]() szczęka opada. Dziewczynki ja się kładę, bo mnie plecy bolą. Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narobiłaś mi smaka tymi frytkami Tylko komu się chce skrobać ziemniaki i grzać olej ![]() A Ty się nie przejmuj wagą, tylko jedz na co masz ochotę
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
![]() idę spać, czuję się lekko zestresowana
|
#3745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i znowu się ośliniłam ale po wczorajszej nocce ze zgagą musze odpuścić ![]() A tak a propo nocy ja uciekam bo już ledwo na oczy patrzę. Do juterka |
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3747 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo juz się gubię... dla mnie podkład jest np na łóżko Cytat:
Jak będziesz mieć jakieś pytania albo będziesz się chciała poradzić - służę pomocą. Cytat:
no nie wiem.. ja tam widzę co innego zjadłam lody ... )
|
|||
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie byłaś, jak się motałam z wyborem kolorów do mieszkania??? ![]() Żartuję oczywiście ![]() A z tym Cersanitem to nie jest tak przypadkiem, że się szybciej niszczy niż inna ceramika? Słyszałam kiedyś, że ona jest dłużej wypalana (czy coś tam) i dzięki temu jest bardziej biała od np. Koła, ale mniej trwała Podobno pęka.
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
A jakaś senna jestem ostatnio... Wczoraj wróciłam z uczelni zła i poszłam spać.
Dziś robiliśmy zakupy remontowe farby, zaprawy itp. też wróciłam zmęczona i pospałam... Dziś chyba i pogoda mnie przytłacza.. Ale ogólnie to wszystko dobrze. Dzięki! Jak mam trochę energii to robię coś w domu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

wydaje mi się, że Ty mówisz o czymś takim:
ja je uważam ża bardzo przydatne. kwestia alergii to już inna rzecz, ale to wiadomo wychodzi w praniu. w szpitalu również u mnie się tych chusteczek używa, neonatolodzy wypowiadają się pozytywnie, raczej częściej pieluszki uczulają niż chusteczki.
tak skóra potrzebowała
Gabbi,jeśli boisz się środków chemicznych w produktach do pielęgnacji,możesz kupić oliwkę czy mleczko dla niemowląt organiczne. ale to niestety też jest wydatek.
Moim zdaniem jest bardziej prosta metoda (woda+waciki), zdrowsza i tańsza więc dlaczego np. położna jej nie poleca? Przecież te chusteczki są nawilżane samą chemią, która tak czy siak oddziałuje na skórę.
Też tak macie, lub miałyście?
A do tego, żeby mi nie było za dobrze wiecie co mi doszło? Mam wrażenie, że biodra mi się rozjeżdżają i ten ból promieniuje mi aż po uda
Ale dzisiaj krążąc po sklepach odkryłam, że rozmiar 80E z H&M nawet pasuje 
jaka duzaaaaa