|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XIII
dohulałam 40 min i mogę iść spać
dobranoc
|
|
#2222 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
ale dziala swietnie wiec mozna sie z nia przemeczyc kilka minut, a capitavit czulam caly czas na wlosach..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kobieto, mam podobne podejscie z kwestii dzieci do Twojego. Nie chce ich miec, nie czuje takiej potrzeby i denerwuje mnie jak ludzie mowia, ze musimy sie juz starac bo to juz czas. Slubu koscielnego tez brac nie zamierzam... Jestem mega zmeczona po calym tym tygodniu. Jutro wolne wiec maga spa sobie zrobie. Dzis byl tylko szybki prysznic, krem nawilzajacy z alterry na twarz i krem pod oczy. W tygodniu sie luszczylam wiec na dzien tez nawilzenie a na noc peeling z perfekty. Jutro mam w planie: pedicure (kupilam dzis sol w biedronce miod i mleko |
|||||
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Po każdym myciu włosów, zawsze coś wcieram. Przy czym robię tak przez trzy tygodnie, potem tydzień przerwy od jakichkolwiek wcierek i od nowa. Cytat:
mnie już dzieci nie denerwują jak kiedyś, ale mimo wszystko ciągle jestem zdania, że nie są mi potrzebne... Istnieje jednak ryzyko, że mi się kiedyś odmieni, kto to wie
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
A ja odkąd pamiętam chce mieć dzieci. W sumie sama od ponad 2 lat jestem nianią i wiem, jakie dzieci czasem potrafią być nieznośne, ale mimo wszystko są kochane. Dużo zależy od podejścia rodzica i wychowania. ![]() Codziennie przez dwa lub trzy tygodnie (to zależy od wcierki), a potem robię tydzień przerwy.
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam, popijając kawę i zajadając się mufinkami ![]() Cytat:
mogę wiedzieć ile taki masażer kosztuje? ![]() ja dzisiaj nic specjalnego, zajmę się twarzą, wieczorem peeling Synergen antybakteryjny i maseczka Ziaji oczyszczająca z szarą glinką i oczywiście balsam Lirene do ciała
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pogoda u mnie fatalna dzisiaj od rana pada.I dzień spędzam na pakowaniu i powrocie do siebie. a wieczorem umówiłam się z koleżanką na małe zakupy i plotki ![]() Miłej niedzieli Piękne
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem Ale ja już się na niego nie załapałam niestety.U mnie też pada od rana. W dodatku nie spałam już nad ranem, tak koło godz. 6 bo strasznie mnie gardło bolało ![]() Nudy.... Pooglądam trochę blogi kosmetyczne, zaparzę pokrzywę i pójdę oglądać "Perfekcyjną Panią Domu"
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Asiulka123 taki z drewnianymi wypustkami kosztował cyba 13zł ale słyszałam że te wypustki wypadają i kupiłam taki plastikowy za 17zł i polecam bo bardzo fajny i widać że solidny
Dzieńdobry Piękne ja zaraz zmykam do pracy, a taką ładną pogode mam. Mam nadzieje że pomożecie mi w dobrze tych 2 zabiegów u kosmetyczki. Miłego dzionka
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wróciłam już od Tż ![]() Ja Jantar wcieram tak jak zalecają codziennie przez 3tyg i potem przerwa i znowu teraz mam przerwę i muszę jechać do zielarskiego kupić kolejne opakowanie
|
|
|
|
#2230 |
|
zawsze mam racje
|
Hmm co do wcierek- ciężko mi coś wetrzeć po myciu, może z radicalem by się udało (chociaż on jest na alkoholu, to znowu może przyspieszać przetłuszczanie)
Ale taki capitavit to czuć za bardzo na głowie, a joanna rzepa znowu średnio pachnie. (mam wersję w buteleczce teraz, podobno mniej śmierdzi niż ampułki, ale jeszcze nie wąchałam) Idę włosy umyć i nałożyć maskę, wczoraj była jeszcze maseczka z żółtej glinki z hydrolatem z bławatka, olejkiem alterra i maceratami z zielonej herbaty i nagietka (które mam wrażenie nie sprawdzą się u mnie, bo moja skóra nie przepada za olejem słonecznikowym) Wczoraj otworzyłam olej z rokitnika z ostatniego zamówienia, smaruję się, a tu twarz-pomarańcza jeszcze nie widziałam tak koloryzującego twarz oleju.
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ale dziś totalnie nie mogę się za nic zabrać... kobietasukcesu jak miałam jakieś ampułki które trzeba było stosować codziennie to starałam się codziennie, a Radical lub Captitavit wcieram 2-3 razy w tygodniu
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
rano zrobiłam abs, teraz ide na stacjonarny rowerek [godzina] a jeszcze pzoniej w trakcie spamowania pokorzystam z hula hop
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U Was też taka wstrętna pogoda? Ja zamierzam wybielić bliżej lata ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
A jak już się ktoś taki znajdzie, to pogoda taka, że kolor jest całkowicie przekłamany (jestem blondynką, a na zdjęciach brąz wychodzi)Różnicę zauważyłam po około 3 tygodniach (jakieś 7 użyć), ale kładłam na minimum 12-15 godzin. Rumianek rozjaśnia delikatnie, nie tyle nawet mi rozjaśnił, co bardzo fajnie kolor włosów podkreślił |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniało mi się, że mam taki masażer, a raczej mama ma, wygrała w konkursie jest drewniany, ale dość porządny wykorzystam go, może nawet dzisiaj ![]() pytanie do dziewczyn z cerą tłustą, mieszaną, skłonną do wyprysków... ile razy w tygodniu robicie peelingi i maseczki? tymczasem ja lecę zmyć szarą glinkę
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maseczka co 2, 3 dni
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w sumie często ![]() ja robię 2 razy w tygodniu, zarówno peeling, jak i maseczkę. Może inaczej- jeden raz w tygodniu bardziej żel peelingujący bo peelingiem bym tego nie nazwała,- Garnier Czysta Skóra Active,drugi raz w tygodniu Synergen, antybakteryjny- to jest już ostry zdzierak i dwa razy w tygodniu bym się nie odważyła go stosować mimo, że mam cerę grubą, ziemistą, przetłuszczającą się. Wcześniej używałam St.Ives albo Soraya, na pewno wiecie o jakim mowa , do niego jeszcze pewnie wrócę ![]() Pytam bo nie wiem czy to nie za często, na ogół peeling polecają robić raz w tygodniu, maseczki oczyszczające raczej też. Dodatkowo stosuje jeszcze kwasy a one przecież też złuszczają Tak mnie coś popołudniem napadło Wszak moja pielęgnacja powinna być teraz bardziej nawilżająca z racji wieku
Edytowane przez asiulka123 Czas edycji: 2012-04-15 o 17:59 |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje skromne spa na dzisiaj : maseczka nawilzajaca avon planet spa, maska na wlosy z bingo spa[cudowny zapach <3], wcieranie balsamu antycellulitowego, na rozstepy, maselko na inne partie ciała, krem do rąk, l'biotica na rzeski, davercin ppunktowo na wypryski, na ustach lip balm z TBS. Do tego były ćwiczenia - abs, rowerek stacjonarny i hula hop
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-04-15 o 19:37 |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Ale dzisiaj sie wyspacerowalam z tz i pieskiem ładna pogoda byla, wiec trzeba korzystac. Teraz lece sie zajac soba - brwi musze ogarnac, kwasik zrobic i pedicure koniecznie.Co do wybielania spodni - ja jasnoniebieskie jeansy mocze juz drugi dzien w wybielaczu i nadal nie sa biale chyba sie predzej rozpadna niz wybielaEdytowane przez Maala_Czaarna Czas edycji: 2012-04-15 o 20:35 |
||
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
No tak ze 300 zł pewnie. Najbardziej chciałabym nawilżyć cere i zmniejszyć te dziwne krostki przy skroniach...
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj tak:
-peeling Synergen -glinka czerwona -krem nawilżający Dermedic -mycie twarzy i dekoltu kostką Dove(jest świetna, nie ściąga skóry jak niektóre żele ) -przemycie dekoltu Afronisem -serum Eveline na uda i pośladki -masełko z biedry na resztę -olej rycynowy na paznokcie -moczenie paznokci w soku z cytryny -brevoxyl na twarz -tisane na usta + ćwiczenia: 30min hh, 8min legs i abs , HIIT 15 i czuję się piękna
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
no te krostki są malutkie, zazwyczaj w grupkach blisko siebie i nigedy nie mają białego czubka, są takie twarde... Nie wiem jak ci je opisać, a i na policzkach mam od bardzo dawna takie ciemne kropki ale to chyba zaskurniki bo nie da sie tego wyczyścić, nie znikają po zadnych peelingach czy maseczkach
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Czyszczenie twarzy + peeling kawitacyjny + masaż ultradźwiękowy + algi chyba na coś takeo sie wybiore, tylko nie wiem czy to nie za wiele na jeden raz
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś brwiami się w końcu zajęłam, zaraz położę sobie peeling enzymatyczny (mam taki co się całą noc trzyma) i nabalsamuję się (ostatnio używam balsamu 2 razy dziennie) miałam maseczkę z żółtka na włosy dać, ale to chyba na jutro przełożę i jutro zajmę się paznokciami u rąk i stopami (żeby tylko na planach się nie skończyło
)A i jeszcze olej na włosy nałożę i krem na stopy obowiązkowo -> w końcu lato się zbliża, niedługo zacznie się chodzenie w odkrytych butach, także stópki muszą być piękne i wypielęgnowane
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
A we mnie w koncu po tylu latach doezwal sie lduzki odruch, Kolezanki sasiediz potrzebuja pomocy, meiszkaja w kanciapie bez pradu, wody, oboje schorowani, nie maja doslownie nic, nawet drzwi. A wilgosc jest taka ze chodzac po dywanie odczuwa sie ze jest mokry. No ale od jtura jakos dzialam, porozsylam to gdzie sie da, pokupuje rzeczy, moj TZ z koelgami moze jakis remont zrobi, no jakos trzeba pomoc drugiemu czlowiekowi , ehhh. Tak mi etraz przykro, ze glowa mala.
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś:
twarz: peeling ziaja pro, hydrolat z nasion słodkich migdałów, krem aktywnie działający eucerin, miejscowo acnefan, krem pod oczy - serum eveline na uda i pośladki - serum eveline na biust - masaż bańkami chińskimi - maska waniliowa na włosy - krem nagietkowo rumiankowy na stopy - usuwanie skórek - malowanie paznocki I więcej nic nie dam rady ![]() jestem zmęczona okropnie. Nawet się do końca nie rozpakowałam ![]() Kupiłam spódniczkę i w rosmanie ziaja sopot spa mydło pod prysznic ( rewelacyjny zapach i kulkę garniera i jakoś nic mnie więcej nie zainteresowalo/ nic nie potrzebowałam.
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nic mi się dziś nie chciało robić to wszystko przez tą paskudną pogodę![]() Powiedziałam sobie że jutro nadrobię
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Jedak z peelingu enzymatycznego nic nie wyszło (zaginął w akcji
) więc na buzię dałam maść z witaminą A, rano zrobię peeling mechaniczny i maseczkę.Na włosy zamiast oleju dałam krem do rąk zmieszany z maścią z witaminą A. Na ciało balsam nawilżający, na uda, pośladki i brzuch balsam antycellulitowy, stopy obficie kremem nasmarowałam, a teraz uciekam spać. Dobranoc |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale tu dziś pusto ![]() Miałam wstać wcześniej a znowu wstałam o 10 ![]() Nałożyłam olej na włosy potrzymam go do jutra, muszę kwiatki dziś posiać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

dobranoc

pachnące zgniłymi rybami
nie ma 
rumień oczywiście powoli schodzi (wraz ze skórą).
mnie już dzieci nie denerwują jak kiedyś, ale mimo wszystko ciągle jestem zdania, że nie są mi potrzebne... Istnieje jednak ryzyko, że mi się kiedyś odmieni, kto to wie

Rumianek chyba delikatnie rozjaśnia, prawda? Po ilu użyciach zauważyłaś różnicę?
A jak już się ktoś taki znajdzie, to pogoda taka, że kolor jest całkowicie przekłamany (jestem blondynką, a na zdjęciach brąz wychodzi)

i kulkę garniera