Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 21:25   #1921
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale mi brzuch bosko faluje
Ooo już faluje? Fajnie. Mnie tylko podskakuje tam gdzie Mała kopnie. A jesteśmy w tym samym czasie chyba, ja mam tp na 28 lipca (z usg na 22 lipca)
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:29   #1922
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ooo już faluje? Fajnie. Mnie tylko podskakuje tam gdzie Mała kopnie. A jesteśmy w tym samym czasie chyba, ja mam tp na 28 lipca (z usg na 22 lipca)
no to rózni nas niewiele bo ja tp 26.07, a z usg 18.07 noo faluje z dnia na dzień coraz mocniej, mały chyba fikolki robi wtedydzis to już fałe były bardzo widoczne a na końcu kop aż noga wyszła smiesznie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:34   #1923
Linka25
Zakorzenienie

natee szczerze to dziwie się że sprawa wózka urasta do rangi takiego problemu .. Sytuacja niezręczna, kłopotliwa ale w gruncie rzeczy to drobnostka, to tylko rzecz. Pomyśl, dziewczyny niektóre mają problemy z ciążą, z chorymi dziećmi, a Ty się stresujesz już tak długo taką błahostką.. I Twoje dziecko też sie stresuje. Sprawa naprawdę nie jest warta tego całego stresu. Trzeba coś szybko postanowić i tyle, nie męczyć się z tym, bo nie warto.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
no to rózni nas niewiele bo ja tp 26.07, a z usg 18.07 noo faluje z dnia na dzień coraz mocniej, mały chyba fikolki robi wtedydzis to już fałe były bardzo widoczne a na końcu kop aż noga wyszła smiesznie
phdwao a powiedz kiedy miałas po raz pierwszy wyznaczony tp?

u mnie w 7 tc. gin wyznaczyła mi 28 lipca na podstawie usg

a w 13 tc. wyznaczono mi tp na 22 lipca też na podstawie usg

z miesiączki i dni płodnych to wychodzi mi coś właśnie około 29 lipca, czyli to wcześniejsze usg podejrzewam że było bardziej wiarygodne, a potem Mała trochę "przyśpieszyła"

a co do ruchów to od paru dni czuję właśnie takie wypychanie oprócz kopniaków

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-15 o 21:36
Stary 2012-04-15, 21:38   #1924
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Tak, jest umowa pisemna i do Urzędu niby zgłaszała. No ja wiem, że to nie jest drobna naprawa, ale mały remont..tylko, ze ona bezczelnie twierdzi, że to "tylko" wymiana rury...nie wiem, ma przyjść jutro to zobaczyć i będzie też hydraulik, więc mam nadzieje, że w końcu baba przejrzy na oczy, że to nie drobna naprawa i zapłaci za to...
Obyście się dogadali. To nie jest drobna naprawa. Nie dajcie się wkręcić w naprawę.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przed chwilą miałam rozmowę z mamą TZta na skype...

najpier standard co słychac itp... potem rozmowa o wozku, no i ona zaczeła coś mowic o kremach na rozstępy, ze pytała sie w aptece, ze jest duzy wybor (nie wiem po co bo nie prosiłam jej o to), na to jej mowie, ze mam specjalny balsam dla kobiet w ciąży i dodatkowo mam oliwkę i się tez smaruje.. na to ona mądrości zyciowe, ze mozna jeszcze skóre na brzuchu szczypac, bo niby to zapobiega rozstępom na co jej powiedziałam ze nie bede tak robic, bo sie smaruje i ze jak mają wyjsc rozstępy to i tak wyjdą...
no to kolejne pytanie, czy szoruje sutki szczotka o miękkim włosiu jak mi radziła, no i ja znow ze nie będe tak robic, ze wyczytalam, ze to nie pomaga i ze zobacze jak to bedzie bez zadnych przygotowan sutkow. no i oburzenie, jak to przeciez inaczej na bank maly mi pogryzie sutki i bez tego mleko bedzie lecialo z krwia itp... kurcze mowie spokojnie, ze nie bede, bo cos tam... na to ze ona, jej mama, synowi i reszta swietych tak robila, no i ze tak sie powinno robic... a ja mowie ze byly inne czasy, a ona: ale piersi te same a ja juz sie wkurzylam, bo to moja sprawa to jej powiedzialam, ze dostep do wiedzy i informacji tez byl inny i ze kiedys kobiety robily mnostwo rzeczy, bo tak babki kazaly...

ale sie wkurzylam !
na szczescie TZ siedzial obok i mnie poparl no i probowal zmienic temat, ale na szczescie po chwili rozmowa się skonczyla...

musialam sie wygadac, bo wkurza mnie takie na sile radzenie co mam robicjuz widze jak to bedzie jak przyjedzie w sierpniu
Oł matko! Współczuję Ci przyjazdu teściowej, jak przez skype już takie rady daje.

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
w ogóle zauważyłam że brzuszek mam z dnia na dzień coraz większy
a niestety na udach i pupie coraz więcej cellulitu można z tym jakoś walczyć? może macie jakieś sposoby?
a jak w ciąży nie można, to po porodzie polecacie coś? Pzepraszam że już teraz pytam ale ten problem mnie nigdy nie dotyczył i będę chciałą się za to wziąć jak najprędzej oczywiście domowymi sposobami
Ja ostatnio zakupiłam sobie rękawicę i pod prysznicem się trochę szoruję. Mam nadzieję, że trochę pomorze.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wiesz to jest jakies wyjscie, ale z drugiej strony chce zeby mama TZta wiedziala, ze mam swoje zdanie i ze mimo wszystko to ja decyduje co mam zamiar robić z moim ciałem.
Jak jej raz przytaknę na jakąś bzdurę to ona sobie jeszcze wmowi ze zawsze ma racje a ja robie jak ona chce.. a na to nie moge sie zgodzic
Ja też tak mam.
Cytat:
chmielinka
ja też zauważyłam cellulit u siebie i to dość duży

Jeśli ktoś ma jakieś sposoby to też chętnie się dowiem..
Dziewczyny które już rodziły: czy cellulit znika trochę po porodzie wraz z kilogramami?
Nie pamiętam, jak dokładnie wyglądały moje uda i pośladki w pierwszej ciąży, ale później było całkiem spoko.
Teraz wyglądam nieciekawie w tych miejscach i szlag mnie trafia, bleee. W lato nie rozbiorę się na plaży.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:39   #1925
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
uhm, żebyś wiedziała Choć może jak już Zośka będzie na świecie to będę miała jednak nieco mniej czasu na takie latanie po sklepach, natomiast do porodu dociągnę z zakupami najwyżej na 1-1,5 roku
Wtedy zaczniesz robić zakupy przez internet. Ja w sklepach robię zakupy tylko na najbliższy rok, a ostatnio nawet tylko na pół roku, ale wśród używanych trafiły się też większe. A śpioszek i pajacyków na pierwsze 3 miesiące nie mam wcale!

Chmielinka - gratuluję zdanego egzaminu. Czyli masz absolutorium, tak?
Wanilka - lepiej bądź na czczo.
Linka - dla wielu wyzwaniem było przełknięcie tego lukru, a dla mnie przetrwanie czasu po nim.

Iza się odezwała? Może przez tą cukrzycę trafiła do szpitala?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:40   #1926
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao a powiedz kiedy miałas po raz pierwszy wyznaczony tp?

u mnie w 7 tc. gin wyznaczyła mi 28 lipca na podstawie usg

a w 13 tc. wyznaczono mi tp na 22 lipca też na podstawie usg

z miesiączki i dni płodnych to wychodzi mi coś właśnie około 29 lipca, czyli to wcześniejsze usg podejrzewam że było bardziej wiarygodne, a potem Mała trochę "przyśpieszyła"

a co do ruchów to od paru dni czuję właśnie takie wypychanie oprócz kopniaków
tp z OM mialam wyznacozny na podstawie obliczen lekarki na 26-go, a ten z usg(18go) był w 12tc ciekawe jak ostatecznie będzie z tymi terminami

pewnie za parę dni będa fale
Stary 2012-04-15, 21:40   #1927
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dziękuję - gust taki jak mojego tż. Muszę jeszcze przemyśleć co będzie najbardziej uniwersalne

Małż ogarnął dziś pokoik, który będzie dla małej Popłakałam się ze wzruszenia
Musimy powiesić dwie półki i chcę okleić starą komodę, bo już jest odrapana. Jest już miejsce na łóżeczko, no i wózek też się zmieści Jaka jestem szczęśliwa! A na jednej ścianie będzie tablica i tam będą fotki Martynki
Te są ładne same w sobie, ale jeszcze muszą do ciuchów pasować
I zazdroszczę urządzania pokoiku
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Zakupy udane, kupiłam dla maleństwa pościel, prześcieradełka, tą matę ochronna na łóżeczko. Takie jak na zdjęciu poza tym kolejną fajną koszule hihi taką żółtą na lato akurat
Piękna ta pościel
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tego będzie brakować po porodzie
Mi też, jak czuję ruchy maluszka to sie zaczynam momentalnie śmiać sama do siebie
Cytat:
Z okazji 2000 posta stawiam koktajl i sałatkę
Gratki
Super sałatka
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
U mnie wczoraj byli znajomi i wyszli o 1 a o 7 wstawalam na carboot wic jestem padnieta.
Kilka zdobyczy dla moje corci ktorej od wczoraj w ogole nie czuje
ogolenie kupilam 5 pajacykow 5 bodziakow 3 z dlugim 2 z krotkim, 2 pary spodenek i sukienke i zaplacilam jakies 4 funty
Śliczne zakupy
Doczytałam, że malutka sie poruszyła po słodkim, super
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie dziewczyny
Dzisiaj już trochę lepiej z humorem, ale problemy same nie znikają.
Mandragorka, to nie sąsiedzi nas oszukali, tylko babka, która wynjamuję mieszkanie. Miała nam dać kasę na hydraulika i całą instalacje, bo coś tam poważnie poszło z łazience (niestety łazienka pamięta czasu PRLu, więc nie ma co się dziwić- wszystko jest tu stare) Ja się na tym nie znam, ale było dwóch hydraulików i podobnie to wycenili. Rozmawialiśmy z właścicielką, powiedzieliśmy jej co się stało i ile będzie kosztować naprawa, ona powiedziała, że zapłaci, bo w końcu to nie nasza wina, że to było stare itd. a wczoraj zaczęła się wykręcać, że w umowie jest napisane, że drobne naprawy należą do osoby, która wynajmuję mieszkanie i że to jednak nasza wina i ona gorsza na to nie da. Małpa wredna,że tak delikatnie to ujmę. No i co my mamy zrobić. to trzeba naprawić, rozkuć wannę która jest wmurowana itd. na ścianach jest tapeta zamiast kafelek tutaj, więc wiecie jak to będzie wygladać, więc trzeba zorbić praktycznie remont łazienki...a nas na to nie stać kompletnie, a przecież muszę mieć łazienkę nie wiem co ja mam z tym zrobić...może mi coś doradzicie, bo ja już nie mam siły na tą kobietę. Powiedzieliśmy jej, że jak mamy to wyremonotwać, to tyle ile wyniesie nas remont( wszystko udokumentujemy w paragonach itd.) tyle nie będziemy jej płacić za mieszkanie..to ona powiedziała, że zerwie z nami umowę... udało nam się to mieszkanie za małą kasę wynająć i mieliśmy szczęście...i nie wiem co robić, bo chyba wychodzi na to, ze będziemy musieli się wyprowadzić znowu przeprowadzka, szukanie...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A poza tym, nie mamy teraz tyle gotówki, żeby taki remont odwalić...
To nie jest drobna naprawa tylko poważna, pogadajcie z nią jeszcze jak nie zmieni zdania to wyprowadzka jest chyba najlepszym wyjściem, jak baba teraz tak nieuczciwie pogrywa to potem może być jeszcze gorzej, moze akurat traficie na fajniejsze mieszkanie
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

A miła wiadomość jest taka, że dostanę kasę na wózek.
Wnusia dostanie od babci,
ale rzeczywistym fundatorem będzie tż mojej mamy. Jego córka (dziewczyna nie akceptuje mojej mamy, więc mama widziała ją kilka razy, a ja wcale) ma termin o 10 dni wcześniejszy i wiem, że tż mamy na nasz wózek zamierza przeznaczyć tyle samo, co na jej. Niestety nie mam pojęcia ile. Ona może wybrać nawet wózek za 3,5-4 tys., a ja wcale takiego nie chcę, bo niby po co? Tylko jak płaci ktoś inny, to już muszę wybrać taki, który na pewno przetrwa przynajmniej rok lub półtorej! Także paradoksalnie wcale nie ułatwi mi to wyboru.
Świetna wiadomość
Cytat:
Wrzucam pokoik - choć nie ma się czym zachwycać - niewiele tam jest - ale cały czas był graciarnią remontową, więc wreszcie nabiera "rąk i nóg".
Super!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:44   #1928
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu Wczoraj mnie pukala za dnia pozniej wieczrem mnie tak delikatnie puknela pare razy wieczorem i tak cisza. Dzis w dzien tak sie objadlam slodkim ze myslalam ze zwymiotuje zeby ja jakos ruszyc i tez puknela moze z 2-3 razy i tak cisza.
Nie wiem czy sie jakos obrocila ze jej nie czuje czy co sie dzieje

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Maciejka_ Niestety Iza dalej milczy weszlam na jej profil ostatnie logowanie miala chyba 30.03.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:46   #1929
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

pumas ja mam w pępku 99 cm metr w talii buahahahaha
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:46   #1930
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu Wczoraj mnie pukala za dnia pozniej wieczrem mnie tak delikatnie puknela pare razy wieczorem i tak cisza. Dzis w dzien tak sie objadlam slodkim ze myslalam ze zwymiotuje zeby ja jakos ruszyc i tez puknela moze z 2-3 razy i tak cisza.
Nie wiem czy sie jakos obrocila ze jej nie czuje czy co sie dzieje
No to dobrze że się troszeczkę ruszyła Mnie przed porodem po podłączeniu do ktg kazali pić wodę z lodem żeby dziecko rozruszać-może spróbuj też tak? Ale i tak radziłabym Ci się z kimś dziś skontaktować.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:47   #1931
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
tp z OM mialam wyznacozny na podstawie obliczen lekarki na 26-go, a ten z usg(18go) był w 12tc ciekawe jak ostatecznie będzie z tymi terminami

pewnie za parę dni będa fale
A we wcześniejszych usg nie wyznaczano Ci tp? Dopiero w 12 tc na 18 lipca?

Jak dla mnie bardziej prawdopodobny jest ten mój termin z OM - on pokrywa się z terminem z usg w 7 tc.
Czytałam że w 7 tc. są 4 dni marginesu błędu, a w 12 tc. już 8 dni marginesu..

Maciejka - wiem że wiele dziewczyn narzeka na to badanie, właśnie to jest dowód na to, jak różnie są odbierane te same rzeczy. Jak bardzo subiektywnie to odbieramy... Dla mnie 75 g nie było najmniejszym problemem, chociaż na co dzień nie słodzę ani herbaty, ani kawy, nie piję słodkich napojów, słodyczy prawie nie jem..
Stary 2012-04-15, 21:50   #1932
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
A we wcześniejszych usg nie wyznaczano Ci tp? Dopiero w 12 tc na 18 lipca?

Jak dla mnie bardziej prawdopodobny jest ten mój termin z OM - on pokrywa się z terminem z usg w 7 tc.
Czytałam że w 7 tc. są 4 dni marginesu błędu, a w 12 tc. już 8 dni marginesu..
we wcześniejszych usg nie było tp czyli mozliwe że lepiej kierować sie tym z OM
Stary 2012-04-15, 21:51   #1933
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
pumas ja mam w pępku 99 cm metr w talii buahahahaha

też sie zmierzyłam - w 26 tc. mam 95 cm
Stary 2012-04-15, 21:51   #1934
agunia82
Zakorzenienie

Ależ dzisiaj miałam fajny dzionek

Jak pisałam rano, odwiedziła mnie koleżanka z 7-miesięczną niunią. Rany, jaka ta mała jest słodka, normalnie ja też chcę takiego aniołka
Do tego przyniosła mi całą masę ciuchów, laktator i matę edukacyjną. Kupę kasy dzięki niej oszczędzimy I tym sposobem komoda z rzeczami dla małej pęka już w szwach Mam wrażenie, że my wielu z tych ciuszków to nawet nie użyjemy
Muszę te ciuszki w końcu posegregować i te większe póki co odłożyć w jakiś worek a małe rozmiary poprać i poukładać, bo potem się z tym nie ogarnę.

No a teraz nadrobię co tam przez cały dzień naskrobałyście

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:51   #1935
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania dzwonilam na emergency do poloznych i powiedziala ze mam poczekac do jutra rana jak nie zacznie sie ruszac to mam isc na emergency do GP.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:52   #1936
Soleilka
Zakorzenienie

Ja mam w pępku 84 cm

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:53   #1937
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
we wcześniejszych usg nie było tp czyli mozliwe że lepiej kierować sie tym z OM

u mnie na to wychodzi
Stary 2012-04-15, 21:53   #1938
Mandragorrka
Zakorzenienie

chmielinka gratulacje To oblewamy ostatni egzamin

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a ja mam 50 gr i wyczytałam, że nie muszę być na czczo, sama już nie wiem
Ja miałam 50 g i musiałam być na czczo

karmeelek kupiłam getry na allegro, ale były szajskie. Chciałam je odesłać, ale małż stwierdził, żebym je sobie zostawiła choćby na takie po domu.
Super, że rodzinka chce Wam sprezentować wózek Mała będzie miała Merca

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A na carboocie jakoś dawno nic nie udało mi się kupić... oprócz tego food procesora dwa tygodnie temu
Tak a propos rozgryzłaś tego robota?

Linka25 za jutrzejszą wizytę

katharina trzymam mocno za jutrzejsze połówkowe

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:53   #1939
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Natee a rozmawiałaś na ten temat z tatą? Tzn o sprzedaniu tego wózka?
no właśnie jeszcze nie... go nie było przy kupnie, on chciał dobrze, to mama popełniła błąd.
Cytat:
Natee zły wózek, niespelniający wymagań to nie jest tragedia, ale za to urażenie rodziców(czy mamy) może już nią byc. Nie warto psuć relacji, przez to. Niestety nie ulożyło sie po Twojej mysli, napewno Twoja mama nie chciała źle wybierając go.
Nie jestem w stanie i nie chce tu na forum pisać o wszystkich szczegółach tej sytuacji, moge tylko Ci powiedziec , ze nie masz racji. Ja nikogo nie mam zamiaru urazić, ale za to oni w ogóle nie licza sie z moim szczesciem.
Cytat:
natee szczerze to dziwie się że sprawa wózka urasta do rangi takiego problemu .. Sytuacja niezręczna, kłopotliwa ale w gruncie rzeczy to drobnostka, to tylko rzecz. Pomyśl, dziewczyny niektóre mają problemy z ciążą, z chorymi dziećmi, a Ty się stresujesz już tak długo taką błahostką.. I Twoje dziecko też sie stresuje. Sprawa naprawdę nie jest warta tego całego stresu. Trzeba coś szybko postanowić i tyle, nie męczyć się z tym, bo nie warto.
Niestety takie chore klimaty mam w rodzinie... My juz podjelismy decyzje, wczoraj ja przekazalismy mamie i spotkalismy sie ze ścianą

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:54   #1940
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamcia ja też mam dni kiedy prawie nie czuję małego, może kilka ruchów na cały dzień a potem przychodzą dni szaleństw, wydaje mi się że dziecko się wtedy przekręca w stronę narządów wewn i dlatego mniej czuć. Ale jak masz możliwość sprawdzenia czy wszystko jest ok to jedź, w końcu nasz spokój najważniejszy. w sr też nam mówili żeby udawać się od razu na ip jak się zauważy mniejszą ruchliwość dzidzi
Stary 2012-04-15, 21:54   #1941
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania dzwonilam na emergency do poloznych i powiedziala ze mam poczekac do jutra rana jak nie zacznie sie ruszac to mam isc na emergency do GP.
Trzymam kciuki żeby zaczęła się ruszać Ja najbardziej czuję jak leżę-może rozrusza się jak się położysz spać?
Stary 2012-04-15, 21:55   #1942
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Jak pisałam rano, odwiedziła mnie koleżanka z 7-miesięczną niunią. Rany, jaka ta mała jest słodka, normalnie ja też chcę takiego aniołka
Do tego przyniosła mi całą masę ciuchów, laktator i matę edukacyjną. Kupę kasy dzięki niej oszczędzimy I tym sposobem komoda z rzeczami dla małej pęka już w szwach Mam wrażenie, że my wielu z tych ciuszków to nawet nie użyjemy
Muszę te ciuszki w końcu posegregować i te większe póki co odłożyć w jakiś worek a małe rozmiary poprać i poukładać, bo potem się z tym nie ogarnę.

I będziesz miała!!!
Stary 2012-04-15, 21:55   #1943
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

woow super
Cytat:
zacznie sie ruszać
Cytat:
Ja mam w pępku 84 cm
nie mierz pępka na ramieniuchudzinko Ty
Stary 2012-04-15, 21:56   #1944
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jeszcze nie... go nie było przy kupnie, on chciał dobrze, to mama popełniła błąd.
Ja myślę, że jeżeli przyjadą z tym wózkiem i Ci się nie spodoba, to nie powinnaś tego ukrywać. Bo wiadomo, mama mogła chcieć dobrze, ale to Ty będziesz z tego korzystać i jeżeli mama chce pomagać to musi brać pod uwagę Twoje zdanie Jak teraz pozwolisz, żeby było tak jak ona chce, to ona znowu może zrobić coś podobnego i będziesz sobie pluła w brodę, że nie zareagowałaś wcześniej. A z tatą pogadaj spokojnie na ten temat. Nie ma co się przecież stresować, na wózku świat się nie kończy, a on pewnie zrozumie jeżeli go sprzedasz

Bloguję
Stary 2012-04-15, 21:56   #1945
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Tak a propos rozgryzłaś tego robota?
Jeszcze nie Schowałam go do szafki i tak sobie stoi
Stary 2012-04-15, 21:57   #1946
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie na to wychodzi
ja nie mam takiego punktu odniesienia
Cytat:
Nie jestem w stanie i nie chce tu na forum pisać o wszystkich szczegółach tej sytuacji, moge tylko Ci powiedziec , ze nie masz racji. Ja nikogo nie mam zamiaru urazić, ale za to oni w ogóle nie licza sie z moim szczesciem.
to przepraszam, zrozumialam to tak jakby wózek mial być powodem do waśni
Stary 2012-04-15, 21:58   #1947
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

też sie zmierzyłam - w 26 tc. mam 95 cm
ja też w 26tc miałam 95cm
ale z nas laski fiu fiu
Stary 2012-04-15, 22:00   #1948
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

nie mierz pępka na ramieniuchudzinko Ty
No ciągle się mnie pytają czy to 5 miesiąc bezcenny widok gdy mówię, że 7

Bloguję
Stary 2012-04-15, 22:01   #1949
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za kciuki jeśli chodzi o moją jutrzejszą wizytę
Usg nie będę miała, ale będzie mnie badał ginekologiczne.. Mam nadzieję że wszystko oki, ostatnio nawet brzuch mnie nie pobolewa i nie twardnieje wiec jestem dobrej myśli...

Madragorrka jak u Ciebie z ruchami?

Natee - postanówcie coś i się tego trzymajcie, sama wiele razy sie przekonałam jaka to ulga tak postąpić zamiast ciągle się wahać.
Stary 2012-04-15, 22:01   #1950
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jeszcze nie Schowałam go do szafki i tak sobie stoi
Dobrze, że kosztował tylko 5 funciaków

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości