|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja miałam taka rozmowę z... teściem. Z teściową pewnie jeszcze bym przeżyła (urodziła trojkę dzieci), ale teść? A okazuje się, że owszem - teść wie dosłownie WSZYSTKO na temat chodzenia w ciąży i rodzenia. I wie też (najlepiej, a jakże), że bez względu na wszystko muszę rodzić siłami natury.(zresztą już tu kiedyś na ten temat pisałam, nie dodałam tylko, że skończyło się taaaką awanturą - jak mój mąż delikatnie ojcu powiedział, że może by się jednak nie wtrącał do spraw KANAŁU RODNEGO SWOJEJ SYNOWEJ - że pojęcia nie macie) Cyrk z tymi dobrymi radami, naprawdę. ![]() Cytat:
![]() uhm, żebyś wiedziała Choć może jak już Zośka będzie na świecie to będę miała jednak nieco mniej czasu na takie latanie po sklepach, natomiast do porodu dociągnę z zakupami najwyżej na 1-1,5 roku |
||
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
no to pospalam troszke, taka jestem dzisiaj jakas polamana,
a etraz wcinam truskaweczki
|
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
witam się wieczornie
przepraszam że się nie odzywałam od piątku ale całą sobotę się uczyłam a dzisiaj musiałam jechać na uczelnie zaliczyć OSTATNI już w mojej karierze studiów egzamin jeszcze zaległy z mojego pobytu w szpitalu. Babka maglowała mnie ponad godzine ale w końcu dostałam 4![]() w ogóle zauważyłam że brzuszek mam z dnia na dzień coraz większy ![]() a niestety na udach i pupie coraz więcej cellulitu można z tym jakoś walczyć? może macie jakieś sposoby?a jak w ciąży nie można, to po porodzie polecacie coś? Pzepraszam że już teraz pytam ale ten problem mnie nigdy nie dotyczył i będę chciałą się za to wziąć jak najprędzej oczywiście domowymi sposobami gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i udanych dziecięcych zakupów... wasze ciuszki są prześliczne Linka25 za jutrzejszą wizytękatharina trzymam mocno za jutrzejsze połówkowe
|
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
zadzwoń może do tej położnej... nawet jeśli jest wszystko w porządku to chociaż będziesz spokojniejsza
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz nawet wiem co ona mi powie ze mam jutro isc do lekarza.
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś się mierzyłam i w obwodzie na wysokości pępka mam 97 cm. To znacznie więcej niż w 6 tyg.
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
to jeśli masz taką możliwość, to ja bym poszła na Twoim miejscu jutro do leakarza. Teraz nasze maluszki są najważniejsze. Jestem dobrej myśli i trzymam kciuki
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jej raz przytaknę na jakąś bzdurę to ona sobie jeszcze wmowi ze zawsze ma racje a ja robie jak ona chce.. a na to nie moge sie zgodzic ![]() zadzwon do położnej, bedziesdz spokojniejsza. Ja jak długo nie czuje ruchow to zawsze delikatnie pukam, dotykam dol brzucha, po paru chwilach przewaznie mam odzew z drugiej strony
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kathrinaa trzymam kciuki za usg
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka
ja też zauważyłam cellulit u siebie i to dość duży Jeśli ktoś ma jakieś sposoby to też chętnie się dowiem.. Dziewczyny które już rodziły: czy cellulit znika trochę po porodzie wraz z kilogramami? |
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem że o tym już było kilka razy ale nie pamiętam czy test obciążenia glukozą robi się na czczo?
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ciekawa jestem czy kathrina będzie miała córcię czy synusia ja miałam w czwartek połówkowe u znajomego lekarza i nie dostałam niestety żadnej fotki bo wtedy bym musiała płacić za badanie a tak to 150 zł w kieszeni. Chetnie bym się pochwaliła moją malutką... może u mojego gina dostanę kiedyś ciekawą fotkę to tutaj wrzucę---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
na razie mi ten cellulit tak nie przeszkadza, ale najpóźniej po porodzie chcę go wyrzucić
|
||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wstałam
Ale jakaś taka do du.py jestem |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam bananka
Pycha
|
|
|
|
#1911 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję! Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() A ja już powoli dochodzę do siebie Antybiotyk pomaga i już czuję się coraz lepiej Mam tylko nadzieję, że to leczenie nie będzie miało jakiś negatywnych skutków dla malucha.
Sebastianek Edytowane przez Alexandraaa88 Czas edycji: 2012-04-15 o 21:05 |
|||
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak dzwoniłam do laboratorium to od razu było mówione żebym na czczo byłaJa to na każde pobieranie krwi idę na czczo
|
|
|
|
|
#1913 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam, że masz bloga na blogspocie, więc przenieś się całkiem tam, jest zdecydowanie spokojniej, też miałam tam bloga (ciągle obiecuję sobie go reaktywować ), trolle zdarzają sie jak wszędzie ale jest milej niż na pingerze![]() Cytat:
![]() A do Ikei wybieram się jutro, jak będzie spokojniej, nie mogę przeżyć tych weekendowych tłumów ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam już na blogspocie bloga o kosmetykach, ale go zawiesiłam, bo bardzo dużo czasu schodzi z przygotowaniem recenzji, a jak ja w większości leżąca to nie mam czasu i ochoty się z tym babrać Ale latem będę musiała zrobić chociaż te recenzje, które obiecałam firmom, wtedy zastanowię się czy go chcę prowadzić...A ten pseudo "modowy" to taki dla zabawy, żeby uczyć się łączyć kolory, fasony i takie tam, bo ja w tym słaba jestem A tak to chociaż się uczę
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi brzuch bosko faluje
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Jak Wam niedziela minęła? Bo mnie trochę na porządkach a trochę na wylegiwaniu się - opróżniłam pół szafy i coś tam jeszcze mam do ubrania na szczęście
Muszę tylko jakieś leginsy sobie kupić na all - macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, co by produkt nie był szajsem?Poza tym przeżyłam dziś szok.... Moja mama na spółkę z moim bratem stwierdzili, że mam nie szukać używanego wózka bo oni na jakiś czas przed porodem dadzą nam 2 tyś na nowy wózek - nasze pierwsze dziecko to niech ma też nowego mercedesa hehe Nie wiem co się takiego stało i skąd ta decyzja ale się cieszę i najważniejsze, że to my sobie wybierzemy i zamówimy wózek taki jak chcemy - w tej chwili jest to jedo fyn ale zobaczymy. A tak poza tym to puchnę strasznie.... Jak tak dalej pójdzie to w sobotę nie ubiorę obrączki na ślubie :/ |
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
otóż mama jest obrażona. nawet nie powiedziała tacie, bo twierdzi, ze skłóce tym rodzine.
Cytat:
Cytat:
o tyle zle, ze tata chciał dobrze, ciezko pracuje i zal mi powiedziec mu, ze nie chce tego wozka. mama umyła rece a w rzeczywistosci to tylko jej wina, ze wybrala cos bez konsultacji. jestem załamana. |
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się, wydatek Ci odpadnie ![]() Natee a rozmawiałaś na ten temat z tatą? Tzn o sprzedaniu tego wózka? |
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Natee zły wózek, niespelniający wymagań to nie jest tragedia, ale za to urażenie rodziców(czy mamy) może już nią byc. Nie warto psuć relacji, przez to. Niestety nie ulożyło sie po Twojej mysli, napewno Twoja mama nie chciała źle wybierając go.
|
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie chusta jest bezpieczniejsza niż nosidełko-zwłaszcza dla maluszka który nie umie sam utrzymać główki, a rodzice pakują go do nosidełka, w którym cały ciężar opiera się na kroczu. A już najgorsi są ci, którzy wkładają dziecko do takiego nosidełka przodem do świata W naszej chuście kółkowej dziecko leżało. Cytat:
![]() A na carboocie jakoś dawno nic nie udało mi się kupić... oprócz tego food procesora dwa tygodnie temu Zadzwoń do szpitala albo od razu jedź na IP. W karcie ciąży mam napisane że jak nie będę czuć ruchów albo cokolwiek mnie zaniepokoi to mam od razu dzwonić! A Ty piszesz że już kilka dni nie czujesz ruchów. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

na co jej powiedziałam ze nie bede tak robic, bo sie smaruje i ze jak mają wyjsc rozstępy to i tak wyjdą...
przeciez inaczej na bank maly mi pogryzie sutki i bez tego mleko bedzie lecialo z krwia itp... kurcze mowie spokojnie, ze nie bede, bo cos tam... na to ze ona, jej mama, synowi i reszta swietych tak robila, no i ze tak sie powinno robic... a ja mowie ze byly inne czasy, a ona: ale piersi te same

Choć może jak już Zośka będzie na świecie to będę miała jednak nieco mniej czasu na takie latanie po sklepach, natomiast do porodu dociągnę z zakupami najwyżej na 1-1,5 roku 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jeszcze zaległy z mojego pobytu w szpitalu. Babka maglowała mnie ponad godzine ale w końcu dostałam 4
można z tym jakoś walczyć? może macie jakieś sposoby?
i udanych dziecięcych zakupów... wasze ciuszki są prześliczne
za jutrzejszą wizytę

i posiedzieć z małżem

Nawet jak dzwoniłam do laboratorium to od razu było mówione żebym na czczo była