|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
to za sutka.... pewnie mega boli.A my ...Mąż pojechał sam na chrzciny. Ja mam gorączke jak bumerang.... jest 39 nawet potem spada i tak w kółko. Mały ma katarek i też czasem 37,8 nawet.... juz nie daje rady z tą chorobą. Właśnie się przebudził i leży pod karuzela i się cieszy do prosiaczków i tygrysków ![]() A teraz mam pytanie odnosnie kupy. Mój mały jest wczoraj i dzisisiejszy dzień na butelce i mleku z puszki - hipoalergicznym i własnie zrobił kupe. Miała kolor niby musztardowy ale bardziej wpadała w zieleń... taki kremik do tego - konsystencja. Przepraszam że ja o tym, ale nie wiem - może tak po mm jest??? prosze o odpowiedz bo już się martwie. Jutro pojdziemy do lekarza, ciekawe co powie na wysypke |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Bądź spokojna- moja od czasu do czasu też robiła zielone, ale to od zmiany mleka właśnie z bebilonu na gerbera- teraz jestem z powrotem na bebilonie. Jest dobrze
|
|
#3243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a znowu jak patrze na siebie, ze jestem mega zmeczona wstawaniem w nocy , do tego nie mam pewnie hemoglobiny wysokiej nie bylo iinego rozwiazania aby sie polozyc a dziecko przekazac tacie. tak do konca nie odpoczełam po porodzie, mimo tego ze do trudnych nie nalezał, to jednak duzy wysilek dla organizmu. A ja zgrywalam ze przeciez nic mi nie jest, moge sprzatac prac itp.... a kryzys przyszedł.... jestem blada i nie za dobrze teraz sie czuje. a wiecie co?? mój mazzawsze mówił ze on piluszek nie bedzie przebierał.kompal itp. jego tata tez tego nie robił wiec on tez nie bedzie i koniec. udalo mi sie go namówic na kompanie i teraz robi to codziennie, ale wczoraj nie mial wyjscia jak ja spałam z gorączką, musiał wszystko przy nim zrobic. Wiecie jak to ich zbliżylo do siebie???? okazuje się ze teraz wszystko potrafi... tak tylko faceci mówia " nie umiem" " nie będę tego robił"... A jak mnie widział wieczorem w piatek częsącą się z zimna i wygladajaca jak trup na urlopie to od razu zmądrzał i mówi ze musze odpoczac ze faktycznie jestem przemeczona... ale jak mu to mówiła już tydzien temu to oczywiscie odpowiedz była "a ja nie jestem tez wyspany i chodze do pracy "itp. Facet musi się czasem przestraszyć, ze jak tak dalej pójdzie to szpital, ze jestem w ostatnim tygodniu połogu itp. i od razu wszytsko potrafi zrobic i mi pomóc. A ten szpital to się o niego boje, poniewaz jak bylam mala mialam zespół nerczycowy i chore nerki a od tygodnia czuje jedna z nerek i boje się zeby to nie bylo jakies zapalenie nerek. oby nie. Dlatego jutro ide zrobic sobie badania te podstawowe chociaż. |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------- Byliśmy na małych zakupach,sobie nic nie kupiłam bo jakoś nic mi w oko nie wpadlo. Bartusiowi kupiłam 2 piżamki czyt pajace,1 body na naramkach,zawieszkę do smoczka, 2 smoczki 3 do butelki tt,3 pary skarpetek i nianie elekrtyczną(bo ostatnio muszę zamykac drzwi w pokoju bo Bartek łatwo w dzień budzi się,a jakoś z niania bedzie bezpieczniej)i.W sumie za wszystko zapłaciłam 250 zł. Ale mam plana ![]() Bartosz prawie cały dzień śpi budzi się tylko na jedzonko i po godzince znowu spanko.Pewnie ta pogoda tak na niego wpływa. A co do smoczków to ja też muszę kupic nowy z avent 3-6 ,bo mam te od 0-3. Dostałam też 2 smoczki 0-6 od siostry tż z Norwegi,podobno tam są hitem.Co prawda są troszeczke inne niz avent ,guma nie jest gładka tylko na niej jest koło szorstkie lekko,trochę inaczej są wyprofilowane i nie maja tego dzyndzelka ,żeby zawiesic . Zobaczymy czy Bartuś polubi je. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-15 o 17:18 |
|
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki sory że nie nadrabiam ale fatalnie się czuję od wczoraj , głowa mnie cały czas strasznie boli i taka jakaś osłabiona jestem, wybrałam sie wczoraj z małym na 3 godzinny spacer i jak wróciłam zaczeła mnie strasznie głowa boleć i już czułam sie nie hallo
dziś mamy fatalną pogode pada deszcz przez cały dzień mały teraz sobie drzema w huśtaweczce jak narazie rozszerzenie diety przebiega super, zero uczuleń zero problemów z kupkami mały robi sam po 2 dziennie wszystko mu smakuje nie wybrzydza więc dobrze jest
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Wczoraj rozmawiałam z kuzynką ona ma 10 miesięczną Lenkę i smakuje jej dosłownie wszystko.Zje co jej mama poda.Nawet grochówkę próbowała i smażone.Oczywiście nie w dużych ilościach. |
|
|
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Cześć ! Dziś cały dzień w domu - odpoczywam.
Wczoraj cały dzień pomagałam w wyprowadzce koleżance(tej co tato niedawno zmarł). Umęczyłam się, Julka była z dziadkami, ale czego nie robi się dla przyjaciół. Co do KUPEK - moja Julka już od dawna dzień w dzień robi zieloną kupę, także śmierdzącą( jest na mm bebilon comfort). Wyczytałam w gazecie mamuśkowej, że to naturalne przy karmieniu butlą. Tylko, że ona miała problem z jej zrobieniem i sie bardzo męczyła, wiec do każdego karmienia teraz daję Delicol i jest lepiej. Julia odrzuciła już moją pierś. Od kilku dni jest tylko mm, a dziś jakaś zmiana, bo już zrobiła z 4-5 małych żółtych kupek - więc może żołądeczek już się normuje - mam nadzieję. Pogoda beznadziejna - humor też nie lepszy. pozdrawiam !!!
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mój mały od wczoraj też robi zieloną kupe,nic mu nie zmieniałam,mam na mysli mleko.Być może to po infacolu,bo nie zawsze podaje mu po każdym posiłku tylko od czasu do czasu,ale też bywa i po każdym i może przez to,ale robi raz dziennie kupe.No,chyba że np w jednym dniu nie zrobi w ogóle kupy,to na drugi dzień robi dwie. Teraz sobie najedzony leży w leżaczku i ogląda historie o Titanicu i coś tam sobie gaworzy.
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam z Perl (ma wyłączoną kome), Nikotynką, agawoo i Inutil
króciutko i szybko się udzielają albo wcale
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie kupek to chyba nam dorastają dzieciaczki bo moja mała tez W KONCU zaczeła robić sama, bez masaży, rowerków i innych cudów
Dzis pierwszy raz od 2,5 miesiąca zobaczyłam w pieluszce samodzielnie zrobioną kupe ostatnio moja mama miala ten przywilej. No i mała nie stęka przy tym za duzo wiec chyba juz jest dobrze![]() Domyslam sie ze to zasługa tego syropu lactulosum, i boje sie co bedzie jak calkowicie go odstawimy ![]() A jak długo mozna podawać probiotyki- BiogaiDE ?![]() Nooo i nastepne pytanie Co myslicie o takim krzeselku? http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...253935232.html tylko moj kolor jest nieosiagalny i juz dosc dlugo ewentulanie wybrałabym zielony ![]() Bo bede chyba u tego sprzedawcy zamawiac to łózeczko - http://allegro.pl/modne-lozeczko-tur...258228141.html to poszłoby za jedną wysyłką Chociaz tu kolory tez mi nie pasują, musialabym wziac ten braz bo to ma byc lozeczko na ogrod a do zielonego pełno muszek ![]() Podoba mi sie to, ale nie ma moskitiery i tez brazowy nieosiągalny, a taki ładny ![]() http://allegro.pl/kojec-lozeczko-125...253037877.html ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Agatek jaki ładny avek ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() Inutil pisała dzis ale mało, ale reszta faktycznie umilkła
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-15 o 19:21 |
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula
No ja tak se myśle se ni? że biogajde na dzień dobry zamówiłam z apteki 2 opakowania bo na pleśniawki ma pomóc niby- z zalecenia pediatry ![]() o fakin szit, jaka ja wieśniara jestem, nom
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Agatek to Ty masz bzika na punkcie chomika?
|
|
|
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze, że na początku migał się z przewijaniem w nocy a teraz tak go w to wkręciłam, że bez gadania wstaje w nocy i zmienia pieluchę a potem podaje mi Wojtka do karmienia ![]() Ale przed chwilą głupotę zrobiłam U nas jest tak, że jak jedno siedzi z Wojtkiem, to drugie robi kolację. No i teraz siedzę sobie przed kompem i mówię do Męża: "Kotku a my to dzisiaj kolacji nie jemy?" w sensie, że może by zrobił a ten do mnie, że przecież to on się dzieckiem zajmuje No i lipa, bo muszę teraz iść zrobić kolację Albo się wycwanię i wezmę Wojtka na karmienie Ale ze mnie cwana bestia
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
miałam
teraz już tak nie, chomikowa ma 1,5 roku ![]() poza tym- wcale nie czujesz, że rymujesz? ![]() Właśnie z A. stwierdziliśmy, że dobrze było poświęcić jajeczka i kiełbaske w lesie...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-15 o 20:11 |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
Też czasami chciałabym żeby mój stary wyjechał w piz......
![]() Bo trochę tęsknoty nigdy nie zaszkodzi. |
|
|
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odstawiam od piersi i daje smoczek. Bo teraz, że tak cuduje to kit... co będzie jak przy kazdym dźwięku zacznie obracać głowe wiec trzeba odstawiać od piersi i uczyć, że tak nie wolno-chociaż sama wiem, ze łatwo się mówi, ale u mnie zaczyna powoli dawać to efekty. Hania robi normalnie kupki i pierdka? Bo Kuba dostał teraz Debridat, łatwiej odchodzą mu gaziki i nie boli go to, a przede wszystkim robi kupe codziennie, czasem nawet 3 więc też się uspokoił trochę.
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
ja tylko na chwilkę, bo korzystam z chwili, że mąż w kąpieli i komp wolny:PCo do zielonych kup, to u nas tylko takowe albo zielono-żółte albo same żółte, ale to przez karmienie mieszane chyba. Z tego co wiem kolor kupy zależy od mleczka, bo np. Enfamil ma więcej żelaza i dlatego kupy są zielone Nasz robi raz dziennie - ostatnio po ostatnim karmieniu, ew. nad ranem ale za to takie, że ledwo się mieszczą w pieluchę![]() tyle na dziś, dobrej nocy
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Helołłł
Witam się wieczorkiem... moje chłopy szkoda, że mały tak nie usypia zawsze jak jego tatuś oby tylko nie chrapał w przyszłości ![]() Jejciu jestem taka zmęczona, wczoraj mieliśmy gościa, brat ciot tż już weszło mu w krew że odkąd się przeprowadził tutaj do pracy to nas odwiedza... siedzi sam tu póki co bez żony, ok ale ciągle przylazi do nas w weekend a wiadomo że trzeba jakiś obiad ugotować, kolację zrobić, coś mieć żeby go poczęstować a jak się we dwoje jest to inaczej... i tym o to sposobem stałam przy garach... najlepsze że postanowił zanocowac sobie u nas a jego mieszkanie puste wiec co.... znów śniadanko przygotuj, zrób kawkę wrrrrr dobrze że potem się wyniósł.... my z tż nic a nic w tyg nie mamy czasu dla siebie, totalnie, wraca z pracy pobawi się pół h z dzieckiem, potem kąpanie jedzenie usypianie i 22 się robi i on zmęczony ja do mycia i tak się mijamy, więc czekam jak ta głupia na weekend a tu nam ten zajmuje czas.... eee to się pożaliłam wam ![]() a to jeszcze popiszę ![]() Nakupiłam sobie książek do czytania jak głupia w empie, ciekawe kiedy ja to przeczytam ![]() w ciąży pochłaniałam je setkami a teraz to w nocy se poczytac mogę jak nakarmie małego i siedzę z laktatorem no bo kiedy... jeszcze tż mnie wkurza bo dziś chciałam koło 19 wyprasowac pranie Olka, a ten mówi wyprasujesz sobie w tygodniu, weź nie prasuj, wkurzyłam się bo kiedy mam to zrobić mały oprócz spania na spacerze ma dwie drzemki po pół h a wtedy to np wypadałoby coś zjeść czy nawet wrzucić rzeczy do prania, czy ogarnąć kuchnie.... on nie rozumie chyba, że ja naprawdę nie siedzę na dupie kiedy mi się chce i nie odpoczywam co chwila...
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, że Pearl wyłączyła komórkę... może coś się stało??
zdołowała się bardziej czy co by chociaż napisała, że u nich ok ![]() Cytat:
i później to już na chrzciny - a po chrzcinach mam nadzieję, że wyjadę w końcu do niego Oj tam tyyydzień- szybko zleci! Natalia ojj rozłąka w sumie dużo daje, raz na jakiś czas to tak 'fajnie' od siebie odpocząć, zatęsknić... ale na dłuższą metę- jak np. ja bez sensu, bo się odzwyczajam od niego on mi przeszkadza w łóżku jak śpimy, bo nie mogę nigdy znaleźć dogodnej pozycji, a ten się ciągle wierci, macha nogą i chrapie ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Czy Wasze dzieci też dziś były senne i marudne? Moja strasznie... o 19 się ocknęła po drzemce 40 minutowej i ryk? Bacia nosi i ryczy, w końcu nie wytrzymałam i poszłam do nich, ja biorę młodą- spokój, włączam vivę, tańczę- spokój- idę z nią do innego pokoju gdzie jest ciszej- ryk ![]() Kąpanie krótko po 20, jedzenie- oczywiście wycie z początku i jadła z pół h- bo ona przecież MA CZAS odgrzewane mleko i zostawiła 20 ml, bo by jeszcze dziamgała drugie pół h chyba 3 rundy kunia i odjazd ![]() Babcia krótko nosi i od razu hop do wózka, nie pobawi się przecież i ta wyje ehh dobrze, że ta huśtawka jest, bo tak to w ogóle bym ☠☠☠☠☠☠☠ca chyba dostała MissZuzia ![]() Bambusek a Ty co? Przyszłaś, pogadałaś o kupach i nara jo?
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
paCZcie ją
jak rozstawia po kątach szeryfowa sie znalazłaZuzia ja tez mam jakis niedosyt męza Niby jestesmy razem w domu, a cos jakby osobno, bo kazdy czyms zajety dzis np zanim wyjechal to zamiast posiedziec razem, to kazde przed komputerem, bo Lena zasnela i odrabialismy zaległości internetowe |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
nie??
Cytat:
Myślę, że 'nadrobimy' ten czas, jak dziecko będzie większe, samo się załatwi, zje, odbeknie
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
aaa, tu i tam... A tak na prawdę to Julian chyba przechodził skok, do tego powrót uczulenia (okazało się że to od mleka koziego, które to ja ze smakiem zjadałam w formie serków i mleka do kawy/kaszki) a do tego najprawdopodobniej uczulony jest na Lovele (podobno proszek który często uczula A i jeszcze kwiecień stoi u nas pod znakiem imprez. były święta, wczoraj 50-tka teściowej na którą robiłam tort, ciasta... za tydzień 80-tka dziadka mojego, a 28.04 chrzest Julka. Potem parapetówka moich rodziców bo się przeprowadzają ![]() Cytat:
i za kg![]() ![]() eliza1984 ale się najeździliście Anulka_86 Oby to nie nerki a faceci, przyparci do muru zrobią wszystko. Mój tż na szczęście od początku zmienia pieluchy i zajmuje się Julkiem ![]() MMONIKA9 ojj, chyba ta pogoda was wykańcza. Kuruj się Cytat:
Cytat:
ale ja muszę jechać do sklepu dotknąć, bo podobno są takie które kiwają się na boki a krzesełko ma być stabilne. Łóżeczko kidsplay moja siostra zamówiła, mamy w domu nieodpakowane. Ale musimy oddać, bo się okazało że znajoma ma nieużywane na strychu
|
|||
|
|
|
#3265 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrrrr Cytat:
chociaż powinnam ograniczyć net ![]() Cytat:
ide już bo nigdy nie pójdę DOBRANOC
|
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaa, wiecie co
za to że nie mogłam jeść większości jedzenia na imprezie zjadłam sobie kapustę na ciepło no i Julek po niej piękne kupy walił bez zająknięcia a ja co??? przeczyściło mnie tak, że myślałam, że rozerwie. Masakra. Kapusty chyba długo teraz nie zjem kiszonej za to dziś delektowałam się czerwoną ![]() Cytat:
Aaa tak, dziś był dzień dziwny, Julek spał rano do 9 a potem zasnął dopiero o 17 a w międzyczasie był bardzo senny i marudny i widać było, że chce spać, ale nie może ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3267 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Niestety nie nadrobiłam całości, moze jutro uda mi się dokończyć ![]() Dziewczyny które karmią mm - podgrzewacie mleczko w mikrofali? Słyszałam, że mikrofala zabija witaminy w mm, myślicie że to prawda ![]() Dziękujemy Niestety jak na razie to nie widzę poprawy - Asia nadal kaszle i ma katarek Jak do wtorku się nie poprawi to znowu wybierzemy się do lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
Co do smoczków to myślę, ze zmiana co miesiac to tylko wymysł producentów smoczków. Ja właśnie jestem na etapie kupowania smoczusia bo ten co mamy jest do 3 m-cy, więc czas na zmianę ![]() aaaa... znalazłam jeszcze coś dla Ciebie kociaro http://pozytywna.pl/obrazek/2/
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo pies mnie ewidentnie wygania. Siedzi obok i pierdzi tak, że nie daje się wytrzymać
A jutro jedziemy na wycieczkę do IKEI ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostała o 4 i spała do 9 jak zabita dziwnie bo zazwyczaj budzi się po 3 h o 7-8 max! Nasze dzieci może szybciej wyczuwają zmianę pogody? muszę się jej jutro spytać jaka pogoda będzie w środę... beknie, pierdnie, ful serwiss będzie Cytat:
dzień marudy się włączył koleżance pomarzyć se nie można i pobujać w obłokach?? przecież sama AgaMili pisała, że najgorsze pierwsze 3-4 lata... Cytat:
Poza tym ja zawsze w dzień około 3 razy wymieniam wodę w termosie- zawsze mam w termosie świeżą i w kubeczku przegotowana zimna czeka, aby zmieszać ) no i tak se robię Cytat:
![]() koniak fajny- pewnie zoPACZył jakiegoś ptaszka fajnego do zjedzenia
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-15 o 23:06 |
||||
|
|
|
#3270 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------ dobry wieczor ![]() co za tragiczny dzien dzis, pogoda do niczego...Bylismy u tesciow na obiedzie i myslalam, ze oszaleje mamy przez 5 godzin darl sie, jak szalony, spac mu sie chcialo, ale nie mogl zasnac, juz chcialam sie pakowac i wracac do domu....a jak wrocilismy o 19 to złote dziecko, lezal, smial sie i gadal jak nakrecony Z kazda wizyta u tesciow utwierdza mnie w przekonaniu, ze maja jakos zyle wodna w domu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

aaa poza tym od kilku tyg walcze z peknieta brodawka,to sobie ponarzekalam
to za sutka.... pewnie mega boli.
pamiętam tylko, ze miałam napisać, że Alex je mleko jeszcze z tt 1 i nie wyobrażam sobie dawać mu 3 przecież ona jest od 6 miesiąca
.

króciutko i szybko się udzielają albo wcale
Dzis pierwszy raz od 2,5 miesiąca zobaczyłam w pieluszce samodzielnie zrobioną kupe
ostatnio moja mama miala ten przywilej. No i mała nie stęka przy tym za duzo wiec chyba juz jest dobrze

?
i juz dosc dlugo 
No ja tak se myśle se ni?

w ciąży pochłaniałam je setkami a teraz to w nocy se poczytac mogę jak nakarmie małego i siedzę z laktatorem
by chociaż napisała, że u nich ok
i chrapie
a faceci, przyparci do muru zrobią wszystko. Mój tż na szczęście od początku zmienia pieluchy i zajmuje się Julkiem
wyjęłam tą końcówkę niebieską (guma