|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII
Cytat:
Założysz suknię, poczujesz się pięknie. Poczujesz, to samo w dniu swojego ślubu, kiedy będziesz najpiękniejszą Panną Młodą nie tylko dla twojego TŻa To nie tylko jakaś tam przymiarka sukni, ale twojego wielkiego dnia. Jutro tylko uśmiech na twarzy proszę S k |
|
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII
Ja tylko na chwilkę bo idę spać. Gosza świetna relacja ze slubu wesela i poprawin. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Dla tych, które potrzebują kciuków ![]() I jeszcze za wszystkie postępy w przygotowaniach ślubnych
Razem: 9 czerwca 2004 Zaręczeni: 25 lipca 2010 Zakopane Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
zestawienie na 90 DDŚ
![]() Data: 14.07.2012 godz 16:00 sala: http://www.czardasz.pl/ sala kominkowa DJ:Jakubek Fotograf: http://sharkfotostudio.com/sesja.html Kamerzysta: http://sharkfotostudio.com/sesja.html Obrączki: na wzrór Apartu, żółte złoto. Transport dla gości: Bus znajomego Suknia: Agnes 10750 Bielizna: Dalia Buty: z salonu Agnes Welon: Dlugi+ krótki, pożyczony od koleżanki pończochy: Gatta - off white podwiązka personalizowana - Allegro tort: cukiernia Sabinka ciasta: pani Danka kwiaciarnia: pani Danka stół wiejski tuby strzelające spisany protokół zaproszenia: Allegro nauki przedmałżeńskie zaliczone fryzjer: "Henryk" do zalatwienia: strój TZ Umówić sie na spotkanie z foto, kam i DJ wybrać piosenke na pierwszy taniec kupić biżu, bolerko (?) iść na fryzurę probną i makijaż próbny kupić alkohol i pewnie cała masa innych rzeczy
|
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Przepraszam za tak długą nieobecność - zatrzymałam się na stronie 21 i obawiam się, że nie zdołam tego nadrobić. Widzę, że Gosza zdała już relację, zatem zabieram się za czytanie. Jeśli chodzi o nasz ślub, to dzisiaj zamówiliśmy obrączki i TZ mierzył garnitur w Vistuli, a wszystko to dzięki Waszej podpowiedzi, że jest tam obniżka - spodobały nam się dwa i możliwe, że któryś wybierzemy Obrączki w Kruku, takie jak w załączniku, tylko w zółtym złocie Ach, no i nie pochwaliłam się, że w zeszły wtorek przyszły spinki I love my wife, w Wielki Piątek przyszły zaproszenia i w związku z tym już w poniedziałek daliśmy je moim rodzicom i mojej siostrze i poprosiliśmy ją o bycie świadkiem coraz więcej się dzieje, więc jestem coraz bardziej happy!
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Miałam bardzo intensywny weekend: - dostałam od Teściów+siostry TŻa oraz babci+cioci TŻa bony do Apartu I znów mam 200 zł do wydania - muszę wymyślić na co je przeznaczyć i cieszę się, że mam taki dylemat ![]() - napisałam stronę magisterki i mam tylko stronę - nie bijcie proszę... - rozdaliśmy zaproszenia i już ponad połowa poszła: wszyscy potwierdzili, że na pewno będą - wybraliśmy cukiernię - moi rodzice się tym zajęli i jadę we środę zamówić ciasta na sobotę, aby przetestować: rodzice przynieśli ciasteczka do degustacji i były pyszne, a do tego najbardziej korzystna oferta cenowa spośród wszystkich cukierni jakie sprawdzaliśmy - dostałam od mojej Druhny poduszkę na obrączki, która jest cudna , wkleję Wam kiedyś fotki ![]() Cytat:
niusiu: fajny panieński ![]() E87: fryzurka taka sobie i na pewno następna będzie lepsza ![]() niuto: powodzenia na przymiarce (inne dziewczyny co mają jutro: Wam też) _Paulinko_: za zestawieniegoszu: łezki się polały przy relacji, śliczna Któraś wklejała fotki ubrania na drugi dzień - ![]() Wiecie, że nadal nie wkleiłam Wam fotek swojej fryzury próbnej-ślubnej i makijażu w kolorach "miętowych"?? Bo fryzura nie udana, a makijaż nie do końca miętowy, ale super i nie wiem, czy warto Wam pokazywać... Zaczęłam w piątek odwyk: nie maluję paznokci w rękach (tylko odżywki) i nie tuszuję ani nie robię henny na rzęsy tylko stosuję odżywkę... Bo po pierwsze pazurki mam jakieś słabe i musiałam obciąć, aby odrosły. A po drugie na makijażu kosmetyczka przykleiła mi kępki rzęs z Art Deco i jak je ściągnęłam to moje rzęski są w dużo gorszej kondycji niż przed i muszę je podratować... Przepraszam, że Wam tu zanudzam i zaśmiecam... Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2012-04-15 o 22:51 |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, miałam bardzo podobne zaproszenia
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podarowały mi 2 podwiązki, jedna niebieska, a druga czerwona, dobrze że nie kupowałam
(po co mi dwie, co mam z nimi zrobić <z dwiema>) |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to jeszcze rozumiem zakup niebieskiej podwiazki w koncu czesto sie zaklada na wesele , ale skad pomysl na czerwona to nie wiem....
|
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się stresowałam przymiarką, a nie było czym ![]() Cytat:
to samo chciałam napisać mnie się czerwona podwiązka wyłącznie ze studniówką kojarzy
|
||
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Na poczcie wiadomość ode mnie: fotki makijażu i fryzury-porażki. Tu też wkleję, ale tylko tyle.
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyślałam
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
Fryzura to porażka: chciałam upięcie lekkie, z delikatnym tapirem z przodu, aby nie było płasko. Fryzjerka postanowiła dodać coś od siebie i wyszedł ula/kupa. Ja nie chcę takiego dziadostwa - mają być upięte i całe rozpuszczone, a to co będzie w upięciu lekko pofalowane, do tego grzebyk i będzie cacy... Ale to co mi uczesała to dramat :/ Wklejam fotkę tego, co ja chcę
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do fryzury to fakt.. to koko-loko jej nie wyszlo. kojazy mi sie to z lady gaga i jej kokardka tylko w tym wypadku to nie wiem czy to nawet kokardka jest... Wyglada jakby sie zaraz mialo to rozleciec i nie wiem czy zdecydowalabym sie na taka fryzurke slubna...
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piszę, bo zapomnę jak bum cyk cyk
Wiem, że czytanie jest jedno, bo to sobota i to w południe, wiec nie może być jako msza niedzielna, do każdego czytania jest przypisany konkretny psalm, z tego co się orientuję, to w okresie wielkanocnym na ślubie jest tylko jedno czytanie, a mianowicie Gody baranka a można mimo wszystko, mino iż nie jest to msza niedzielna 2 czytania? chodzi mi o hymn do miłości Kto ustala czytania? Do kogo się z tym zgłosić? Czy nie ma przypadkiem już musztardy po obiedzie? http://www.slubomania.pl/index.php/ <- tu o tych czytaniach poczytałam Następna sprawa, to Modlitwa wiernych. Może przybrać ona formę "modlitwy z kluczem", gdzie kluczem będzie wybrany przez młodych tekst o miłości (z Pisma Świętego lub innego źródła), konkretne cytaty o miłości, modlitwa lub inne rozważania, które poprzedzają każde wezwanie modlitewne. Chciałabym się zainspirować, późno trochę i pomysłów brak, chociaż, jakby powybierać cytaty Jana Pawła II i do tego hmmm, sama nie wiem... Cytat:
a córkę, to najpierw by trzeba by było się zabrać do roboty, a potem zostawiać, a jak będą sam chłopcy? biją ![]() Ustalone już u Koziczki będzie podróż poślubna całomiesięczna Cytat:
|
||
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Co do czytań u nas wybiera ksiądz, nie mamy na to wpływu.
Weekend spędziłam z TŻ, załatwialiśmy ostatnie sprawy - byliśmy u księdza uregulować opłaty. Porozmawialiśmy też z organistą i siostrą zakrystianką która dekoruje Kościół - po nas jest jeszcze jeden ślub i da nam jeszcze znać co do kosztów kwiatów do Kościoła (ma koszty podzielić na pół z następną parą) Przećwiczyliśmy też pierwszy taniec, przymierzyliśmy obrączki - dzisiaj zanoszę do jubilera bo moją trzeba rozmiar zmniejszyć, TŻ rozmiar powiększyć + wykonać grawer. Najgorsze jest to że TŻ zobaczę dopiero na ślubie za niecałe 2 tyg... Zostały nam rozmowy tel. do tego czasu.
|
#2688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje dziewczyny udanych zakupówCytat:
Fryzjerka sie nie spisała. A jesli Twoje włosy sa ciezkie i trudne do loków, to bym zrezygnowała z takiej fryzury. Na weselu będziesz sie jeszcze bawić, wiec może wyjść całkowita katastrofa. Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=__Paulinka__;335669 91]zestawienie na 90 DDŚ ![]() Data: 14.07.2012 godz 16:00 [/QUOTE] ![]() Cytat:
za zakupy i załatwione sprawyZakupiliśmy wczoraj garnitur Buty i koszula tez juz z głowy. Ja kupiłam jedynie bieliznę, z której nie jestem do konca zadowolona, mimo wszystko trzyma to co powinna. W kazdym badz razie juz nigdy z moim mężczyzną za zakupy nie pojde. Gorzej niż z babą. Wyszłam stamtad okropnie zmęczona.
|
||||||
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratula cje. Dobrze, że jest radość pomimo zmęczenia zakupami. U nas z kolei zakup garnituru był najszybszy na świecie. Weszliśmy do sklepu (BYTOM), stanęliśmy na środku i zaczęliśmy się rozglądać dookoła. Nagle go zobaczyłam. Piękny, taliowany, elegancki. Podchodzę do niego pomału i widzę kontem oka (mimo, że tak naprawdę nie posiadam konta oka, z medycznego punktu widzenia), że TŻ tez na niego patrzy i podchodzi. Podeszliśmy oboje, dotknęliśmy go o widzieliśmy, że to ten. TŻ przymierzył, poprosiliśmy o białą koszulę i muszkę żeby zobaczyć całość i od razu go kupiliśmy Nawet sprzedawca stwierdził, że to jeden ze sprawniejszych zakupów w jego historii. Na szczęście wiedzieliśmy czego chcemy i uniknęliśmy godzinnych wypraw.
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupy idealnie szybkie ![]() super! ![]() moj zmierzył z 4 zanim wybrał swój
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczyny, nei bede udawac ze nadrobie przepraszam: pytanie ile w koncu potrzeba napojow na osobe i ile ktorych procentowo ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy jeszcze problem z wyborem krawatu, biały, czarny lub musznik. Ale to już raczej zostawiam Tż-owi
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam pewna ze wezmimy czarny krawat, ale kobietka nam bialy podala i to bylo od razu kupilismy bialy
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec mówię czarny? a on, że sam nie wie i bądź tu człowieku mądry.
|
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Przed chwilą wróciłam od geodety. Masakra kto każe klientom przyjeżdżać o 7 rano...ale cóż przynajmniej facet konkretny, cena też konkurencyjna wiec robimy podział. Cytat:
Cytat:
Pytam sie kto mi zabrał słonko?? Szaro, buro i deszczowo za oknem. U was też tak jest??
|
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od początku wiedzieliśmy, że będzie mucha. TŻ wygląda w niej zabójczo ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Wieje, zimno, szaro, brzydko. Gdzie ta wiosna?
|
||
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że sie udało załatwić ![]() My jak jeździmy na normalne zakupy to Tż chodzi i ogląda, mówi, że fajne i wychodzi, idziemy od kolejnych ogląda i potem twierdzi, że jednak weźmie te z 1 sklepu, wiec wracamy, przymierza i stwierdza, że nie leżą tak jak trzeba wiec co.. wracamy znowu do tamtych poprzednich i tam też przymierza. Wtedy mam ochotę Ale ostatnio zapowiedziałam, że jak nie przymierzy tego co mu sie podoba to nie wychodzimy ze sklepu i do kolejnego nie pójdziemy. Zbieram sie na miasto i do pracy, ale w taka pogodę to bym została w łóżeczku. |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam buty
no i dzisiaj przymiarka i trzymam kciuki za resztę dziewczyn, w sobotę kupiliśmy alkohol do barku tyle kolorowego alkoholu na oczy jeszcze nie widziałam ![]() byliśmy też na tańcach i mam takie zakwasy, że nie wiem jak wystoję dzisiaj na tej przymiarce i TŻ się uparł na rumbę a instruktor powiedział mi, że się minęłam z powołaniem i powinnam zostać tancereczką
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do ceny aktu to nie mam pojecia, musialabys podzwonic do notariuszy i sie popytac, bo to tez zalezy ile biora, maja wyznaczone kwoty min i max wiec to zalezy... wiem ze np. jak my kupowalismy w zeszlym roku nieruchomosc gruntowa (wspolwalsnosc) to notariusz byl znajomym babki co sprzedawala nam dzialke i placilismy taniej, tak jakby kupowala to jedna osoba. I hmm chyba 1900zl placilismy za sam akt? Plus podatek oczywiscie... Niusia przejdz sie do ksiedza i zapytaj czy mozecie wybrac czytania itd. nam ksiadz powiedzial, ze co chcemy mozemy robic, on sie nie wtraca i jest jak najbardziej za i sie cieszy jak Mlodzi sa zainteresowani itd bo wtedy tez wie z czego przygotowac kazanie Moze Wasz tez bedzie zadowolony Niuto juz chyba po przymiarce ![]() Dzieki wszystkim Pm-ka za opinie w sprawie fryzurki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

nic a nic mnie nie cieszy ta jutrzejsza przymiarka o 6:30 
Założysz suknię, poczujesz się pięknie. Poczujesz, to samo w dniu swojego ślubu, kiedy będziesz najpiękniejszą Panną Młodą nie tylko dla twojego TŻa 

za wszystkie postępy w przygotowaniach ślubnych

i trzymam kciuki za resztę dziewczyn,