Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 21:55   #4741
201606210914
Konto usunięte

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Wpadam tylko na momencik, troszkę się usprawiedliwić od soboty jestem chora Dziś na termometrze prawie 39stopni gorączki, na szczęście jutro poniedziałek i rano idę do lekarza...
Oczy strasznie mi łzawią, więc doczytam wszystkie wpisy jak będzie ze mną lepiej... W gardle czuję tak jakby żyletki - więc żywieniowo też do dupy...

Trzymajcie się zdrowo

P.S. Yenna - super, że jesteś
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia , kuruj się i melduj
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:55   #4742
Bottega
Zakorzenienie

arsenal, o kurde to nieźle Cię pogoniło do kibelka.
A co do zaliczeń to ciężko,bo u nas w tym sem. co chwile są jakieś godziny rektorskie/dziekańskie i jak mam coś zaliczać, to akurat wtedy wypada, więc się przekłada w nieskończoność :/ a co do pracy i obrony to niestety chyba dopiero w czerwcu (na początku) się obronie, bo od miesiąca mamy nowego dziekana i jakiś tydzień temu dał nowe rozporządzenia co do obron właśnie i wyszło na to, że teraz zamiast 20 dni jest 30 dni (30dni przed obroną trzeba mieć już pracę w dziekanacie) więc dupa. Prawdopodobnie po prostu pozaliczam wszystko wcześniej, wyniosę się z końcem maja, a na obronę przyjadę na początku czerwca.

TZ wyjechał, w mieszkaniu nie ma nikogo poza mną i królem :<
buu :< Chcę TŻta tuu.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 22:07   #4743
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Bottega: na większości uczelni się pozmieniało, u mnie też I jak na razie nie lubię nowego rektora, urwał dni wolne ... :3

i na miły koniec dnia: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1334239647
Stary 2012-04-16, 06:06   #4744
sosha
BAN stały

Drogie Panie po pierwsze dzieeeeeeń dobryyyyy! a po drugie chciałam się pochwalić tak na szybciutko, bo w końcu nadszedł długo wyczekiwany i wytęskniony spadek heeellll yeaaaaaah - jest 60,4kg!!!! jeszcze 0,5kg i chyba umrę ze szczęścia mam nadzieję że to faktyczny spadek a nie kolejny wybryk mojej wagi ^^
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:17   #4745
sosha
BAN stały

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Genialneeeeee

Bottega dobrze że wam się teraz lepiej układa, myślę że taka przerwa wam obojgu uświadomi jak wiele dla siebie znaczycie! i dobrze się też z lokatorami poukładało - odsapniesz trochę i wreszcie będziesz mogła spokojnie sobie pomieszkać z klólikiem a co do @ się nie przejmuj - wiesz jak potrafi skakać, poza tym dodatkowo jeszcze jesteś na diecie i masz przecież obciążenia chorobowe - także cierpliwości

arsenalfan ból żołądka chyba spadł z niebios - kara za trufle a tak serio to mam nadzieję że już jest ok w ogóle kusisz tymi rurkami ^^ mi ostatnio wpadły w oko takie kremowe/ecru, długość 7/8 z krótkim zameczkiem przy nogawce - boskieeeeeeeeeeeeeee - no ale są jasne, także chyba musiałabym jeszcze pół nogi uciąć żeby wyglądać dobrze! ale czekam cierpliwie

Melodiii i Silvia09 A propos wzrostu, to czuję się strasznie niezręcznie jak jestem wyższa od rozmówcy [w szczególności mężczyzny] - mam tylko 171cm ale jak założę "łopcas " to wychodzi ok.182 cm - także czuję się trochę jak taki wielki potworek więc siłą rzeczy nie wyobrażam sobie być z kimś niższym, ciężko by było nawet z kimś tego samego wzrostu - dlatego w takich sytuacjach zazdroszczę dziewczyną które mają jak połowa amerykańskich piosenkarek - po 155cm btw melodii skokami przy @ się nie przejmuj - mi średnio wzrastało o 1,5kg - także rób swoje - jedz ładnie, ćwicz i bądź cierpliwa

WyrafinowanySmak słońce jak się czujesz? temperatura zeszła? lepiej już? wracaj raz dwa do zdrowia

feciuch kuruj się szybciutko! i szczególnie teraz jak masz obniżoną aktywność fizyczną, zadbaj porządnie o to co jesz nie daj się jakimś tam dosładzanym jogurcikom siła, siła, siła!!!! dasz radę bejb!

CO TO MA BYĆ?!?!?! ŻADNA JESZCZE SIĘ DZISIAJ NIE ZAMELDOWAŁA? :

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-04-16 o 09:19
Stary 2012-04-16, 10:00   #4746
melodiiie
Przyczajenie

feciuch dziękuuję za wsparcie , kiepsko jest kiedy wchodzi sie na wagę a tam kilogramów przybywa...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

sosha teraz jest mi wręcz super z moim partnerem, jest wyższy, dobrze umięśniony zawsze się śmieję że jego biceps jest większy od mojego uda... No i dzisiaj rzeczywiście waga jest o kg mniejsza.

Bynajmniej dziewczyny ja tez wiem co to rozłąka ja i mój mężczyzna mamy do siebie prawie 700km także to jest dopiero "kawałek drogi". Ale kochamy się bardzo i robimy wszystko by jakoś sobie z tym poradzic. Widujemy się mniej więcej do 2-3tygodnie czasami tylko na weekend z miesięczną przerwą No ale cóż miłośc nie wybiera.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Dziewczyny

Może Was się zapytam co o tym myślicie...Otóż mój ukochany wyjezdza na majówkę z kolegami za granicę (od trazu dodam że mieliśmy jechac wspólnie ale ja nie mogę z powodów osobistych) I wczoraj padło zdanie że miał mi tego nie mówic ale jedzie bo to takjakby jego kawalerskie, bo wyszło na to że jedzie jeszcze jego brat i 2 czy trzech kolegów, mnie osobiście zatkało i nawet to do mnie nie dotarło za bardzo wczoraj,. Dzisiaj z nim rozmawiam przez telefon a on mi na pytanie czy żartował odpowiada że mówił całkowicie serio. Kilka dni wcześniej jeszczed powiedział mi że to jego ostatni wyjazd taki z kolegami, taki męski wiecie o co chodzi bo później to tylko ze mną. Co o tym mam myślec jak sadzicie...?
IIIcel - 70 kg
IV cel - 66 kg
V cel - 62 kg

Edytowane przez melodiiie
Czas edycji: 2012-04-16 o 10:02
melodiiie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:19   #4747
sosha
BAN stały

Cytat:
Napisane przez melodiiie Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Może Was się zapytam co o tym myślicie...Otóż mój ukochany wyjezdza na majówkę z kolegami za granicę (od trazu dodam że mieliśmy jechac wspólnie ale ja nie mogę z powodów osobistych) I wczoraj padło zdanie że miał mi tego nie mówic ale jedzie bo to takjakby jego kawalerskie, bo wyszło na to że jedzie jeszcze jego brat i 2 czy trzech kolegów, mnie osobiście zatkało i nawet to do mnie nie dotarło za bardzo wczoraj,. Dzisiaj z nim rozmawiam przez telefon a on mi na pytanie czy żartował odpowiada że mówił całkowicie serio. Kilka dni wcześniej jeszczed powiedział mi że to jego ostatni wyjazd taki z kolegami, taki męski wiecie o co chodzi bo później to tylko ze mną. Co o tym mam myślec jak sadzicie...?
Tam tam taaaataaaaam tam tam taaaataaaaam tam tam tam tam taam taam taaaaaaataaaaaaaaam [ mam nadzieję że wyśpiewasz to w odpowiednim rytmie ] ps. chyba ten dystand dobrze wam robi ^^

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 10:27   #4748
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość

CO TO MA BYĆ?!?!?! ŻADNA JESZCZE SIĘ DZISIAJ NIE ZAMELDOWAŁA? :
Melduję obecność Odkąd weszłam na wagę i zobaczyłam tę sumę to na początku się załamałam ale teraz latam jak głupia po mieszkaniu i sprzątam dosłownie wszystko takiego dzisiaj mam kopa że szok hehe jakoś muszę zgubić tę nadwyżkę bo umrę Komuś posprzatać w domku?? U mnie pomału kończą się rzeczy które mogłabym zrobić hehehe

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:29   #4749
melodiiie
Przyczajenie

Cytat:
Tam tam taaaataaaaam tam tam taaaataaaaam tam tam tam tam taam taam taaaaaaataaaaaaaaam [ mam nadzieję że wyśpiewasz to w odpowiednim rytmie ] ps. chyba ten dystand dobrze wam robi ^^
Oj Kochana jak to czytałam to od razu w odpowiednim rytmie aż sama się uśmiałam. Dodam jeszcze że ostatnio mój mężczyzna kochany zapytał mnie kiedy bym chciała wyjśc za mąz - i to tak ni z tego ni z tego jedziemy samochodem i rozmawiamy całkiem na inny temat i nagle takie pytanie!
Póżniej jeszcze jak już wracałam od niego ze świąt to mi w ostatnich słowach powiedział że postara się by wszystko szybko się ułożyło...
Dzisiaj mi przez telefon powiedział że chciałby żeby "to wszystko" szybciej było ale jak narazie musi iśc w takim tępie jak jest - osobiście myślałam że to chodzi o przeprowadzke. No i ostatnio jak byłam u babci ona mnie zapytała czy ma na wesele zbierac no ja oczywiście uznałam to za żart i powiedziałam żeby już zaczęli. Po czym wracając zadzwonił do mnie mój kochany i mu opowiadam a on że też już zbiera ja na to "na co? na wesele!" a on że jak narazie to na coś innego...

Nie chcę zapeszac ani się nastawiac nie wiadomo jak, chociaż i tak już się nastawiłam Znamy się dopiwero 8miesięcy jesteśmy ze sobą 6. Ale ja go tak bardzo bardzo Kocham że ajjjj
IIIcel - 70 kg
IV cel - 66 kg
V cel - 62 kg
Stary 2012-04-16, 10:35   #4750
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melodiiie Pokaż wiadomość

Dziewczyny

Podziwiam Cie za zaufanie tak ogromne. Ja nie wiem jak bym zareagowała ale to tez zależy od charakteru mężczyzny ja osobiście bym się bała bo wiem, że mnie kocha itd. ale mimo to iż jest moim mężem jak sobie wypije "za dużo" to bałabym się że zrobił by coś głupiego czego później bardzo by żałował a co mi zniszczyło by życie.... często o tym myśle i się boję ale co mam zrobić, jest przystojny lubi z kolegami wyjść na miasto itd ale jak wypije za dużo i urwie się film to nawet by nie pamiętam, że mnie zdradził do dnia jakby jego dziecko zapukało do drzwi i powiedziało "to ja twoje dziecko" masakra hehehe Dlatego z całego serca Cie podziwiam ale jak mówie to zalezy od mężczyzny z drugiej strony nie ma w tym nic złego, że sobie jadą spoko tylko czemu akurat za granice?

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-16, 10:41   #4751
Bottega
Zakorzenienie

Sosha, @ się martwię dlatego, że miałam zrobić znowu prolaktynę, a nie zdążyłyśmy z mamą ostatnio. Mam z nią kłopoty od dłuższego czasu, 2 lata byłam na leczeniu (i to jakimiś tam drogimi środkami, bo jeden tańszy nie pomógł, a przy drugim miałam nasilone skutki uboczne). Jakieś 3 miechy temu już znowu coś się działo z prolaktyną, miałyśmy znowu włączyć leki, ale ponieważ z @ było ok, a wizyta u endo zapowiadała się dopiero na maj, to postanowiłyśmy przeczekać. U mnie brak @ oznacza przeważnie pogorszenie kłopotów z prolaktyną, antykoncepcje odstawiłam 4 miechy temu i z tego co wiem od gina (kiedyś mi mówił), to do normy wraca się po 2-3 miesiącach, gdzie im dłużej bez piguł, tym lepiej, tj. bliżej normy. A u mnie to się oddala. Do tego jeszcze mam torbiele na jajnikach, więc po prostu boję się, bo kurcze chcę mieć dzieci. W ogóle to trochę się podłamałam, bo endo mam umówionego na 19.05, czyli perfidnie w sam środek kortowiady mam go w gda. Sprawdzałam koncerty i kurcze w pt i sob (18, 19.05) MUSZĘ być! Próbuję znaleźć chociaż jakiegoś gina w Ol na NFZ, żeby sprawdził co i jak plus zrobił USG jajników, ale kur*a chyba nie potrafię szukać. Znam 2 miejsca, ale tam czeka się po 1,5 miesiąca na wizytę. Wypytałam paru koleżanek, niestety wszystkie chodzą prywatnie i to w swoich miastach a nie tu.
Cytat:
a po drugie chciałam się pochwalić tak na szybciutko, bo w końcu nadszedł długo wyczekiwany i wytęskniony spadek heeellll yeaaaaaah - jest 60,4kg!!!! jeszcze 0,5kg i chyba umrę ze szczęścia mam nadzieję że to faktyczny spadek a nie kolejny wybryk mojej wagi ^^
BRAWO Skarbie!!! Cieszę się razem z Tobą!
i nie dziwię się, że za pół kg będziesz skakać z radości! Ja też kce!
Moja Ty laseczko wylaszczona

U mnie też spadek III cel osiągnięty, czyli jest równiutkie 65kg.
Cieszę się, tym bardziej po tych moich zmianach kalorycznych

Miałam ciężką noc. Najpierw nie mogłam zasnąć przez dłuuugi czas, później przez godzinę (dobrze, że tylko tyle!) królica nawalała w kuchni MEGA głośno (tupała), a kolejno przyszła ulewa, co u mnie = migrena i nudności. :< Cały czas leje...

melodie, ja byłam przez rok w związku na odległość - mieszkałam w Gdańsku a on w Krakowie To jest dopiero odległość Najgorsze jest to, że czasami już z tej tęsknoty ci odbija i tylko bezsensownie prowokujesz kłótnie nie wiedzieć po co... Teraz z TŻtem mamy jakieś 300km odległości, ale nie mamy samochodu, a do niego pociągi nie jeżdżą, tylko same pks-y, więc to nie jest tak hop siup.
co do wyjazdu Twojego TŻta - ja bym puściła, musi mieć jakiś kontakt z facetami, a takim wyjazdem tylko zatęskni za Tobą Jeśli się kochacie, to takie męskie wieczory/wypady nie są wstanie popsuć Waszego związku. Jeśli kocha, to rozumiem, że nie zdradzi. Moim zdaniem powinnaś porozmawiać z nim o swoich obawach, powiedzieć co Cię martwi,bo chyba nie sam fakt, że spędzi trochę czasu z kumplami? Powinnaś dać mu do zrozumienia, że mu ufasz i masz nadzieję, że Cię nie zawiedzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 10:55   #4752
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
Sosha, @ się martwię dlatego, że miałam zrobić znowu prolaktynę, a nie zdążyłyśmy z mamą ostatnio. Mam z nią kłopoty od dłuższego czasu, 2 lata byłam na leczeniu (i to jakimiś tam drogimi środkami, bo jeden tańszy nie pomógł, a przy drugim miałam nasilone skutki uboczne). Jakieś 3 miechy temu już znowu coś się działo z prolaktyną, miałyśmy znowu włączyć leki, ale ponieważ z @ było ok, a wizyta u endo zapowiadała się dopiero na maj, to postanowiłyśmy przeczekać. U mnie brak @ oznacza przeważnie pogorszenie kłopotów z prolaktyną, antykoncepcje odstawiłam 4 miechy temu i z tego co wiem od gina (kiedyś mi mówił), to do normy wraca się po 2-3 miesiącach, gdzie im dłużej bez piguł, tym lepiej, tj. bliżej normy. A u mnie to się oddala. Do tego jeszcze mam torbiele na jajnikach, więc po prostu boję się, bo kurcze chcę mieć dzieci. W ogóle to trochę się podłamałam, bo endo mam umówionego na 19.05, czyli perfidnie w sam środek kortowiady mam go w gda. Sprawdzałam koncerty i kurcze w pt i sob (18, 19.05) MUSZĘ być! Próbuję znaleźć chociaż jakiegoś gina w Ol na NFZ, żeby sprawdził co i jak plus zrobił USG jajników, ale kur*a chyba nie potrafię szukać. Znam 2 miejsca, ale tam czeka się po 1,5 miesiąca na wizytę. Wypytałam paru koleżanek, niestety wszystkie chodzą prywatnie i to w swoich miastach a nie tu.

BRAWO Skarbie!!! Cieszę się razem z Tobą!
i nie dziwię się, że za pół kg będziesz skakać z radości! Ja też kce!
Moja Ty laseczko wylaszczona

U mnie też spadek III cel osiągnięty, czyli jest równiutkie 65kg.
Cieszę się, tym bardziej po tych moich zmianach kalorycznych

Miałam ciężką noc. Najpierw nie mogłam zasnąć przez dłuuugi czas, później przez godzinę (dobrze, że tylko tyle!) królica nawalała w kuchni MEGA głośno (tupała), a kolejno przyszła ulewa, co u mnie = migrena i nudności. :< Cały czas leje...

melodie, ja byłam przez rok w związku na odległość - mieszkałam w Gdańsku a on w Krakowie To jest dopiero odległość Najgorsze jest to, że czasami już z tej tęsknoty ci odbija i tylko bezsensownie prowokujesz kłótnie nie wiedzieć po co... Teraz z TŻtem mamy jakieś 300km odległości, ale nie mamy samochodu, a do niego pociągi nie jeżdżą, tylko same pks-y, więc to nie jest tak hop siup.
co do wyjazdu Twojego TŻta - ja bym puściła, musi mieć jakiś kontakt z facetami, a takim wyjazdem tylko zatęskni za Tobą Jeśli się kochacie, to takie męskie wieczory/wypady nie są wstanie popsuć Waszego związku. Jeśli kocha, to rozumiem, że nie zdradzi. Moim zdaniem powinnaś porozmawiać z nim o swoich obawach, powiedzieć co Cię martwi,bo chyba nie sam fakt, że spędzi trochę czasu z kumplami? Powinnaś dać mu do zrozumienia, że mu ufasz i masz nadzieję, że Cię nie zawiedzie.

Biedulko Ty nasza Kochana co chwilkę coś Ja mieszkam 10km od Gdańska Do ginekologa to faktycznie lepiej prywatnie bo szybciej ciężko jest znaleźć kogoś szybko i to na NFZ ciężko to mało powiedziane to graniczy z cudem niestety

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-16, 11:12   #4753
sosha
BAN stały

Cytat:
Napisane przez estecorazon Pokaż wiadomość
Melduję obecność Odkąd weszłam na wagę i zobaczyłam tę sumę to na początku się załamałam ale teraz latam jak głupia po mieszkaniu i sprzątam dosłownie wszystko takiego dzisiaj mam kopa że szok hehe jakoś muszę zgubić tę nadwyżkę bo umrę Komuś posprzatać w domku?? U mnie pomału kończą się rzeczy które mogłabym zrobić hehehe
Zapraszam do mnie co prawda w weekend były generalne porządki, ale zawsze się coś znajdzie dodatkowego ^^ a dywany pierzesz? :P

melodiiie Och! No faktycznie nie za długo dobrze że się kochacie i jesteście razem bardzo szczęśliwi - z reguły to początki mają do siebie ^^ chociaż wiadomo co związek to wygląda to inaczej i są takie w których już po pierwszym spotkaniu, coś mocniej zabiło, drgnęło i powiedziało "to ten/ta", i też takie które po 5 latach się rozpadają ;/ a powiedz mi kochana, bo tak się zastanawiam - skoro mieszkacie 700km od siebie i widzicie się 2 razy na miesiąc to czy wy się troszkę nie z krótko znacie? wiesz bo wychodzi mi jakieś 15-20 spotkań

Este jak to możliwe? Nie zna limitu? Przecież to upokarzające upić się do utraty filmu :[ jak w ogóle wam się układa? pomaga przy małej? bo wiesz naoglądałam się w swoim życiu za dużo przypadków, gdzie dziewczyny wybierały sobie mężczyznę który lubił wypić z kolegami, myślały że się zmieni i będzie dobry, a teraz mają nerwice i zeżarte nerwy także nie dziwie ci się że jesteś wyczulona i się obawiasz, ale to nie dobrze przecież związek a szczególnie małżeński powinien bazować na zaufaniu i odpowiadzialnym zachowaniu. Nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ wrócił nawalony z miasta - jak wypije 2 drinki to to wszystko i od razu włącza mu się opcja "romeo" i wtedy wydzwania do mnie i 15minut miłość wyznaje

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

W ogóle zauważyłam że na im więcej "pozwala" się facetom, tym sami sobie krótszą smycz dają i chętniej przebywają z partnerkami a nie kolegami

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:13
Stary 2012-04-16, 11:18   #4754
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Este jak to możliwe? Nie zna limitu? Przecież to upokarzające upić się do utraty filmu :[ jak w ogóle wam się układa? pomaga przy małej? bo wiesz naoglądałam się w swoim życiu za dużo przypadków, gdzie dziewczyny wybierały sobie mężczyznę który lubił wypić z kolegami, myślały że się zmieni i będzie dobry, a teraz mają nerwice i zeżarte nerwy także nie dziwie ci się że jesteś wyczulona i się obawiasz, ale to nie dobrze przecież związek a szczególnie małżeński powinien bazować na zaufaniu i odpowiadzialnym zachowaniu. Nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ wrócił nawalony z miasta - jak wypije 2 drinki to to wszystko i od razu włącza mu się opcja "romeo" i wtedy wydzwania do mnie i 15minut miłość wyznaje

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

W ogóle zauważyłam że na im więcej "pozwala" się facetom, tym sami sobie krótszą smycz dają i chętniej przebywają z partnerkami a nie kolegami

Wiesz u mnie bywa niestety różnie, pokłóciłam się z nim wczoraj. Jest w Niemczech w pracy u szwagra i wczoraj za dużo wypił tylko on zamiast wydzwaniac to albo wyłancza telefon albo nie odbiera totalna zlewka spoko ciężko pracuje to niech w niedziele korzysta ale co ze mną? Napisałam mu odkąd pojawiło się dziecko w naszym życiu ja nie mam ani dnia tylko dla siebie non stop jestem z mała jak pojechałam na zakupy do makro z mamą nie tak pochodzić spacerkiem tylko z listą zajęło mi to niecałą godzinę całą dużą hale on zdążył dzwonić 10 razy czemu tak długo mnie nie ma.... przykre bo czasami mam wrażenie że jestem całkiem sama, nie mogę w spokoju wyjść na zakupy, na spacer głupi tez nie, na piwo hmm nie pamiętam już co to.... mam doła mega doła czasami się ukłąda jak jest tu to nie pije albo jak już to umierakowanie ale wkur*ia mnie jak gdzieś jest daleko wypije sobie i ma wy☠☠☠ane jakby dziecko trafiło do szpitala i liczyła by się każda minuta trzeba by było podjąć decyzje to co? Jak zawsze sama.... życie jest do dupy naprawde kocham go jak nikogo mimo że taki jest i to jest błąd ogromny błąd.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-16, 11:19   #4755
sosha
BAN stały

Bottega Gratuluję III celu jeszcze chwila i będzie okrągle - 25kg to świętowania Mam nadzieję że coraz lepiej będzie u ciebie ze zdrowiem i snem nie myślałam że kiedyś to powiem ale życzę ci jak najszybciej @ ! co do gina to weź może obdzwoń wszystkich z pytaniem czy przyjmują na NFZ? Bo wiesz "te" sprawy u kobiet to nie przelewki, w szczególności, że jakieś polipy, cysty, nadżerki trafiają się w coraz młodszym wieku. Słońce nie wiesz nawet jak cię podziwiam! za konsekwencję i nie poddawanie się mimo tak wielu przeciwności losu większość ludzi by się załamała, a ty świecisz przykładem jak można sobie świetnie radzić z problemami!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 11:21   #4756
Bottega
Zakorzenienie

walnęłam się - doszłam do IV celu, a nie III

estecorazon
, mam ochotę skopać dupsko temu Twojemu! co to ma być przepraszam?? Dziecko zobowiązuje, niech się trochę zainteresuje i zobaczy coś poza własnym nosem!

Stary 2012-04-16, 11:30   #4757
sosha
BAN stały

estecorazon nosz ku*wa!!! tak nie może być! smutne to wszystko to jest najgorsze że wszystko spada na barki kobiety - sama ciąża, potem poród i dochodzenie do siebie, opieka, dom etc. Większość facetów chowa głowę w piach i ma w tyłku to co się dzieję. Wiesz z alkoholem sytuacja musi być postawiona jasno, nie ma zmiłuj! Nie dziwie Ci się że jest Ci ciężko, ale musisz stanąć na wysokości zadania dla swojej własnej satysfakcji i dla małej! Nie załamuj nam się, bo Twoje zdrowie nie jest tego warte. Głęboki oddech, pierś do przodu i pokaż światu jak jesteś dumna ze swojej pociechy i jak świetnie sobie radzisz!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
walnęłam się - doszłam do IV celu, a nie III [B]
Oj tam, oj tam - mała kosmetyka Żeby nie było niejasności to gratuluję osiągnięcia KOLEJNEGO celu - opcja bezpieczniejsza

W ogóle głupio mi to mówić ale w świetle zaistniałej sytuacji, słysząc takie rzeczy uświadamiam sobie jak wartościowym człowiekiem jest mój TŻ! Kupę trudu przeszliśmy razem ze względu na jego pochodzenie, ale było warto! Jestem ogromnie szczęśliwa i wiem że to mój książe z bajki

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:34
Stary 2012-04-16, 11:54   #4758
estecorazon
Rozeznanie

Wiecie co i tak teraz już jest dużo lepiej bo bywało gorzej poprzez picie odreagowywał to co się dzieje u niego w domu, tak między nami mówiąc to czysta patologia ale go pokochałam i pomogłam wyjść na ludzi ciężko było bo rok rozłąki (więzienie) ale musiał się nauczyć odpowiadać za swoje głupie błędy z przeszłości, jego ojciec połowe życia tam spędził a drugą połowe w psychiatryku oboje piją na umur potrafią wszystko z domu sprzedać aby mieć na picie, brat idzie w ich wszystkich ślady a pozatym mieszkają w takiej miejscowości gdzie każda ulica jest rządzona kimś innym picie to tzw. kto pije ten rządzi, ten kto pije jest jakimś guru i wogóle.... po☠☠☠ane dlatego moja noga nigdy nie stanie w jego domu, mieście rodzinnym a moje dziecko tym bardziej nigdy nie zobaczy gdzie ojciec dorastał..... czasami jest mi przykro i to za☠☠☠iście przykro ale co mam zrobić muszę żyć dla mojego dziecka nawet mi kiedyś powiedział że jakbym coś sobie zrobiła to on by wyjechał i tyle a dziecko zostawił mojej mamie.... przykre zmieńmy temat... dziecko zasnęło a ja mam chwilkę dla siebie pseudo chwilkę wolnego bo muszę zrobić jej zupkę ;/

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-16, 12:01   #4759
thenerdqueen
Wtajemniczenie

sosha: nie wiem jak ty, ale ja tam widzę Marsz Imperialny nie meldowałam się, bo wyprułam na 8 na zajęcia, a teraz już jak królowa siedzę w domku. Po drodze wlazłam do fryzjerki, bo mi już włosy do ramion odrosły i się zaczęły zakręcać i mnie denerwować i oczywista sprawa, gratuluję spadku
Bottega: mogę podpytać moją przyjaciółkę czy ma jakiegoś gina na NFZ w Ol, bo akurat tam studiuje
estecorazon: no, jak zechcesz dywan ogarnąć, to też zapraszam, zupełnie jak sosha a co do problemów z mężem.. laska, tylko to też nie może być tak, że ty trwasz w toksycznym związku "bo dziecko". Moja mama tak próbowała i z perspektywy ów dziecka mogę ci powiedzieć, że to wcale nie było dla mnie w żaden sposób pomocne, co więcej: znienawidziłam gościa do granic możliwości, bo im robiłam się starsza, tym więcej rozumiałam i teraz mam w sobie lekkie poczucie winy (choć właściwie bezpodstawne w sumie), że mama się dla mnie tyle męczyła z kimś, kto zamieniał jej życie w piekło.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 12:07   #4760
sosha
BAN stały

Oj dużo tego - ale robimy tak jak mówisz! Nie smutamy Głowa do góry, zobaczysz później ile radości i satysfakcji będziesz miała z macierzyństwa!! I zmień sposób myślenia - nie musisz ćwiczyć, czy nie musisz robić zupki tylko chcesz!! a będzie dobrze
Stary 2012-04-16, 12:09   #4761
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Silvia09 - tak, jestem ze Szczecina. Musimy się jakoś zgadać :P może się znamy tylko o tym nie wiemy :P

Estecorazon- cholera jasna, jaki koleś w ogóle z tego Twojego TŻ'ta... Sorry, wiem, że to Twój mąż i ukochany, no ale przepraszam... tak się nie robi. Że co? To nie tylko Twoje dziecko, ale także jego. Zdecydował się na nie, zrobił, to niech teraz ponosi odpowiedzialność. Powinnaś z nim się dogadać, że jak jest w domu to jeden dzień tyg ma zajmować się małą, a Ty wtedy na zakupki, z koleżanką na piwo, czy zwyczajnie zrobić sobie kąpiel z olejkami dla relaku. Przecież tak nie może być. Ochh... aż się we mnie zagotowało!

A co do mojego jadłospisu na dziś:
I. Bułka pełnoziarnista z sałatą, plasterkiem sera żółtego i jabłko.
II. Jogurt owocowy0,8% tłuszczu jakieś 150 ml. i marchewka.
III.kalafior z piersią z kurczaka.
IV. ?
V. Sałatka z pomidorków, cebuli, rzodkiewek, i jajka, z sosem jogurtowo0koperkowo-czosnkowym.

YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:17   #4762
sosha
BAN stały

Cytat:
sosha: nie wiem jak ty, ale ja tam widzę Marsz Imperialny nie meldowałam się, bo wyprułam na 8 na zajęcia, a teraz już jak królowa siedzę w domku. Po drodze wlazłam do fryzjerki, bo mi już włosy do ramion odrosły i się zaczęły zakręcać i mnie denerwować i oczywista sprawa, gratuluję spadku
o proszę królowa już w domku już lepiej że słyszysz tam imperialny a nie żałobny ^^ to by dopiero było :P w ogóle ja mam uraz do fryzjerów i w życiu bym nie weszła ot tak z ulicy - zawsze coś mi spieprzyli na głowie - teraz mam od 2 lat jednego stałego gejuszka i jestem meeega zadowolona w ogóle zaczęłam czytać twój post i zatrzymałam się jak zaklęta na "nie meldowałam się bo wyprułam na 8" - i gały mi wyszły, bo myślę, o co chodzi? że 80kg?! jak to możliwe? właśnie - to niemożliwe! i dopiero doczytałam koncówkę "na zajęcia"

a co do alkoholu to wiem jedno - jak facet pije za dużo, to nie ważne czy jest miły, kochany i przystojny trzeba się trzymać z daleka! Brać nogi za pas i nie marnować sobie 50lat życia!!
Stary 2012-04-16, 12:19   #4763
Bottega
Zakorzenienie

sosha, hehehe dziękuję nie można się poddawać, nie?
wysłałam jeszcze wiadomości do 5 dziewczyn z Ol, może któraś coś wie, bo kurde średnio mi się widzi dzwonić od przychodni do przychodni i pytać czy mają gina przyjmującego na NFZ.

thenerd
, zapytaj, będę bardzo wdzięczna

estecorazon,
z ta patologią to Cię rozumiem - mój TŻ ma podobnie w domu i podczas pobytu w tym miejscu byłam świadkiem tego, co tam się dzieje.... tego nawet nie da się opisać... mimo wszystko, mimo staczających się na dno bezrobotnych rodziców-alkoholików, mktórzy poraz koljny zadłużyli mieszkanie, bo zamiast płacić czynsz, kasę z zasiłku przepierdalają na fajki i %, mimo to - on NIE pije (tzn. raz na jakiś czas z kumplami, ale to jest najczęściej 1-2 piwa), więc Twój też można się zaprzeć i przestać. Musi walczyć o siebie i o Was, bo jak nic nie zmieni, to będzie coraz gorzej i skończy tak, jak jego rodzina, a tego zapewne nie chce zafundować ani Tobie ani dziecku.

Stary 2012-04-16, 12:34   #4764
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Bottega: mogę podpytać moją przyjaciółkę czy ma jakiegoś gina na NFZ w Ol, bo akurat tam studiuje
estecorazon: no, jak zechcesz dywan ogarnąć, to też zapraszam, zupełnie jak sosha a co do problemów z mężem.. laska, tylko to też nie może być tak, że ty trwasz w toksycznym związku "bo dziecko". Moja mama tak próbowała i z perspektywy ów dziecka mogę ci powiedzieć, że to wcale nie było dla mnie w żaden sposób pomocne, co więcej: znienawidziłam gościa do granic możliwości, bo im robiłam się starsza, tym więcej rozumiałam i teraz mam w sobie lekkie poczucie winy (choć właściwie bezpodstawne w sumie), że mama się dla mnie tyle męczyła z kimś, kto zamieniał jej życie w piekło.
U mnie w domu jest dokładnie to samo, mama 20 lat jest z facetek, którego nie kocha on zawsze traktował ja jak służącą a nas jak stwierdził zrobił po to aby miał mu kto sprzątać na starość itd. Mój brat wogóle jest z gwałtu i tak to życie wygląda mama zmarnowała swoje życie ale nic innego nie mogła zrobić nie miała gdzie pójść i tak się zaczęło rodzice ją wyrzucili z domu to też patologia rodzinna ale brak słów więc musiała zamieszkac z ojcem nie pracowała jedno dziecko potem drugie a jak już poszła do pracy to codziennie przychodził na☠☠☠☠☠☠☠ony i bił zarówno ją jak i nas stąd u mnie nienawiść do alkoholików. Mojemu mężowi juz na dzień dobry znajomości to powiedziałam było cięzko ale przestał nie mam mu za złe że wczoraj pił ok był w domu nie bujał się po mieście czy coś pozatym jest u siostry a ona jako jedyna z nich wszystkich jest normalna dlatego chrzesna mojego dzieciątka Tylko kurde jak mnie leczy jak on wypije i nie odbiera bo przecież nikt mu nie ma prawa przeszkadzać ja nawet do ubikacji muszę czasami iść z dzieckiem bo inaczej nie da rady ehhhh faceci...... Dlatego ja też żałuje, że mama z nim była tak długo dla nas, bił ją na naszych oczach nie raz mówił że musi znac swoje miejsce i wiedzieć kto w domu rządzi.... oj dzieciństwo to była masakra codziennie człowiek po szkole siedział w oknie i czekał kiedy na☠☠☠any będzie szedł potem cicho w pokoju aby tata nie krzyczał itd.... dlatego go teraz nienawidzę za to wszystko co nam zrobił potrafię go uderzyć ostatnio mnie szarpał jak miałam dziecko na rękach o Mój Boże wtedy wybuchłam nikt nie będzie mnie szarpał zwłaszcza gdy mam dziecko i ona to widzi i zaczęłam go szarpać nawyrzucałam mu co mi na sercu leżało to się dobry miesiąc nie odzywał ale już gadamy normalnie ale co w sercu mam to wiem tylko ja Ale np. u mojej mamy w rodzinie to jest chore co się dzieje, babcia jest niepełnosprawna tylko lezy i mówi nic więcej dziadek alkoholik nr 1 w trójmieście wyrzywa się na babci nieziemsko dzieci w dzieciństwie bił i upokarzał a one prócz mojej mamy wszystkie są po jego stronie i siedzą cicho no szok.... ehhh no na tyle mojego życia jakże do dupy

Mama miała raka z ojca strony zero wsparcia na szczęście z tego wyszła choć dzieci już mieć nie może (brak macicy) i co chwilkę ma jakieś guzy jak nie w piersi to jajniki i tak wkółko ja zaraz po ciąży też miałąm torbiel ale zniknęła tylko aż wstyd się przyzmać mam 23 lata a piersi nigdy nie badałam, jestem w tak ogromnej grupie ryzyka a ja tego nie zrobiłam, nie wiem boję się? nie mam czasu? ehhh

Dobra już koniec na temat mnie bo masakra się robi.....

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:

estecorazon,
z ta patologią to Cię rozumiem - mój TŻ ma podobnie w domu i podczas pobytu w tym miejscu byłam świadkiem tego, co tam się dzieje.... tego nawet nie da się opisać... mimo wszystko, mimo staczających się na dno bezrobotnych rodziców-alkoholików, mktórzy poraz koljny zadłużyli mieszkanie, bo zamiast płacić czynsz, kasę z zasiłku przepierdalają na fajki i %, mimo to - on NIE pije (tzn. raz na jakiś czas z kumplami, ale to jest najczęściej 1-2 piwa), więc Twój też można się zaprzeć i przestać. Musi walczyć o siebie i o Was, bo jak nic nie zmieni, to będzie coraz gorzej i skończy tak, jak jego rodzina, a tego zapewne nie chce zafundować ani Tobie ani dziecku.
No właśnie ile razy mu powtarzam jak się czuje i wogóle to siedzi i płacze że ma dość takiego życia, tata próbował ostatnio popełnić samobójstwo tez to strasznie przeżył a co najgorsze zawsze jak jest jakiś problem w domu oddalonego od nas o 800km to dzwonią do niego no po h*j no powiedzcie mi.... po co dzwonią do niego i tak nie pomoże a tylko się wkurzy albo załamie, brat też odpier*** różne rzeczy i jak przychodzi co do czego to zasłania się bratem bo on kiedyś we wiosce rządził.... masakra już i tak jest super o niebo lepiej niż było na początku ale czasami odwala mu i jest taki dzień jak wczoraj ehhh nawrzucałam mu i powiedziałam aby się zastanowił co ona ma z życia a co ja..... on tylko praca i przyjemności a ja...? wszystko oprócz pracy. Jest Kochany naprawde jak chce to pomoże i wogóle ale czasami mu odbija... I co jest w tym wszystkim najbardziej bolesne to to że lepiej dogadujemy się na odległość jak przyjeżdża na tydzień to fajnie i jest super potem jak jedzie to smutek i dołek ale chyba tak jest najlepiej

Mam chyba zły dzień ;/ Najbardziej mnie boli to że przez to co się dzieje między nami cierpi dziecko ile razy gdy go nie ma bo jest za granicą to zamiast wyrzyć się nam nim to obrywa dziecko albo krzykne albo szarpne.... jestem okropna naprawde już nie chce tak robić ani krzyczeć ani nic innego ale chwilami sobie sama ze sobą nie radzę a nikt mi nie pomoże ;( nie zbuduje mi życia od nowa, normalnego życia ;(

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Edytowane przez estecorazon
Czas edycji: 2012-04-16 o 12:36
Stary 2012-04-16, 12:40   #4765
thenerdqueen
Wtajemniczenie

sosha: łeb bym sobie sama urwała i nie trzeba by było już ścinać, jakbym te 8 zobaczyła. zimno, kurdeee. Czemu byłam taka głupia i odłożyłam całą robotę na ostatnią chwilęęęęęę, oooo czemuuu... looosie mój, tarara. No, tak czy siak, mam od groma do zrobienia na jutro i na pojutrze. A co robię? popijam herbatkę i przeglądam wizaż. No pewnie.
No a co do fryzjerki to też już mam swoją upatrzoną tutaj i zadzwoniłam do niej przed wyjściem z uczelni czy mogę przytuptać
Bottega: sms wysłany, jak odpisze to dam znaka
estecorazon: badanie piersi to dosłownie chwila, po ogarnięciu się albo przed spaniem, łapka w górę, drugą okrężnymi ruchami macasz cycocha i próbujesz wyczuć cokolwiek odbiegającego od normy (na sztucznych cyckach z przykładowym guzkiem czuć to było jak ziarnko grochu, małe, dość głęboko). profilaktyka to podstawa http://www.rakpiersi.pl/articles,id,23.html

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Bottega: niestety nie ma nikogo takiego :<
Stary 2012-04-16, 13:17   #4766
sosha
BAN stały

thenerdqueen skąd ja to znam! nie ty jedna zostawiasz wszystko na za pięć dwunasta! ja dzisiaj stwierdziłam że nie idę na fakultet [mogę 2x nie być] i pouczę się na jutrzejsze koło - i co? siedzę na wizażu z tą różnicą tylko, że bez herbatki

estecorazon słuchaj głowa do góry, w związkach zawsze są tarcia tylko trzeba nad nimi pracować! opanuj nerwy - i najpierw zadbaj o siebie - odpręż się, zrelaksuj, bo szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko - jak mała śpi to na szybkiego coś ugotuj i wskocz do wanny, poleż trochę w gorącej wodzie, zrób coś dla siebie! Nie masz łatwego życia, ale postaraj się wyciągnąć z tego konsekwencje i nie popełniać błędów Twoich rodziców! Wychowanie dziecka to powinna być radość i jednocześnie wyzwanie, a nie przykry obowiązek i tortura
Stary 2012-04-16, 13:23   #4767
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
estecorazon słuchaj głowa do góry, w związkach zawsze są tarcia tylko trzeba nad nimi pracować! opanuj nerwy - i najpierw zadbaj o siebie - odpręż się, zrelaksuj, bo szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko - jak mała śpi to na szybkiego coś ugotuj i wskocz do wanny, poleż trochę w gorącej wodzie, zrób coś dla siebie! Nie masz łatwego życia, ale postaraj się wyciągnąć z tego konsekwencje i nie popełniać błędów Twoich rodziców! Wychowanie dziecka to powinna być radość i jednocześnie wyzwanie, a nie przykry obowiązek i tortura
Dziękuje

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-16, 13:27   #4768
sosha
BAN stały

Cytat:
sosha, hehehe dziękuję nie można się poddawać, nie?
wysłałam jeszcze wiadomości do 5 dziewczyn z Ol, może któraś coś wie, bo kurde średnio mi się widzi dzwonić od przychodni do przychodni i pytać czy mają gina przyjmującego na NFZ.
A jak mam nadzieję że znajdziesz w końcu tego gina! A na stronie NFZ nie ma placówek z którymi współpracują? czy cuś?
Stary 2012-04-16, 13:52   #4769
melodiiie
Przyczajenie

sosha owszem jest to krótko, ale może Kochana patrze na to inaczej gdyż u mnie w rodzinie większośc związków jak również moi rodzice czy dziadkowie po pół roku byli już małżeństwem.

estecorazon już właśnie rozmawialiśmy na ten temat, ponieważ mój ukochany zauważył że się trochę obawiam, ale ja mu ufam i sądzę że związek bez zaufania nie ma sensu. Uspokoił mnie szczerze mówiąc tą rozmową.
A za granicę dlatego że wykupił w zasadzie tą wycieczkę dla nas obojga, to miała byc dla mnie niespodzianka ale niestety jak wcześniej wspomniałam ja akurat w tym terminie nie moga i o tym oboje dowiedzieliśmy się już po zakupie tej wycieczki.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Oczywiście bardzo kocham mojego mężczyznę, stwierdziłam "niech jedzie co ma byc to i tak będzie"
IIIcel - 70 kg
IV cel - 66 kg
V cel - 62 kg
Stary 2012-04-16, 14:08   #4770
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Heloł

Dziewczyny tak jak pisała wczoraj tak i dziś choruje się ... Na szczęście dziś (jak na razie) nie mam takiej gorączki

Nadgoniłam wszystkie wpisy i powiem, że mnie nie oszczędziłyście - 5stron

SmileGirl – zdrówka Ci życzę i wpadaj do Nas i zaglądaj jak najczęściej
Bottega – gratuluję Ci CERTYFIKATU a i oczywiście osiągnięcia IV CELU Słońce !!!

Sosha tak tak nowy awatar bo nastał dla mnie nowy czas z 6 z przodu A z zabiegami borowinowymi niestety nie miałam do czynienia I Kochana za spadek A co do mnie i mojego zdrowia to niestety nie bardzo, rano byłam u lekarza i tak jak przypuszczałam zakończyło się L4 Teraz kwitnę w łóżku…
Thenerdqueen dzięki za przepisy chciałam Ci napisać jak ja rozrabiam zupkę, ale już doczytałam że Dziewczyny Cię radami zasypały – są niezastąpione
CzarnaDamo fajny nowy avatarek A jak dietka już lepiej

Gothika chyba chodziło Ci o mnie mi poleciało 5cm w biodrach, ale to był spadek po zrzuceniu 4-5kg, hula hopem nie kręcę – bo nie potrafię i nie lubię
Puchatku jak przeczytałam o odchudzaniu twojego avatarka to myślałam, ze z łóżka spadnę

Tak w ogóle to GRATULACJĘ dla wszystkich Dziewczyn, które miały spadki

Melodiiie witaj
Sylvia powtórzę się ale podziwiam Cię za to bieganie – serio
Feciuch a ile jeszcze Ci z tą szyną przyjdzie skakać ?

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości