Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 20:31   #3001
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ciesze sie bardzo, ze wszystko ok
rozumiem bardzo twoje rozterki i obawy

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

wpadłam tylko po prośbę żebyście kciuki za mnie zaczęły trzymać
pozbyłam się czopa z krwią tak więc za niedługo, możliwe, że jutro będę podwójną mamą już

pozdrawiam Was i dzieciaki serdecznie
i przepraszam, że mnie tu nie ma ostatnio
kciuki zacisnięte Tylko nie zapomnij przedstawić nam swojego Skarba.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
agga, ciesze się, ze u logopedy ok

.

uu nas też leje

Czeko jak po rozmowie ?

Pojechalismy na pizzę i oczywiście sie ścieliśmy z małżem. Wszystko przez niego, bo czasami to taka pierdoła z niego, że szok Nie gadam z nim.... narazie

ide chyba spać, coś mnie głowa zaczyna boleć

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:59   #3002
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miałam ....
Antkowi cukierek w gardle stanął.....
Ja panikara, ale Małż mu pomógł.

Idę odsapnąc
cieszę się, ze wszystko dobrze się skończyło
Cytat:

pozbyłam się czopa z krwią tak więc za niedługo, możliwe, że jutro będę podwójną mamą już

pozdrawiam Was i dzieciaki serdecznie
i przepraszam, że mnie tu nie ma ostatnio

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś przytuli

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

agga cieszę się, ze u logopedy wszystko ok i zdrówka dla Alanka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 22:13   #3003
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ada powodzenia

Dzieki dziewczyny - malz ma juz dosc bycia menagerem ,wykorzystuja go na maks, robi za 3 a stawka ta sama od 3 lat.........szefowa wymyslila ze jak sa kiepskie dni (wtorki, srody) to malz ma na kuchni pracowac-oczywiscie wszystko w ramach jednej stawki no ale zgodzil sie bo co jeszcze go zwolni i bedziemy bez kasy tzn. stalego dochodu bo kasa z firmy to roznie zalezy czy zlecenie ma
oczywiscie malz szuka innej pracy min. zlozyl aplikacje na dyrektora hotelu i ma jechac na rozmowe, jeszcze mial tel. z UK -gosciu chce w PL otworzyc siec pubow i potrzebuje kogos kto mu to poprowadzi, jest zdecydowany i powiedzial ze zadzwoni jak bedzie planowal przylot do Pl zeby sie z malzem spotkac.......trzymajcie kciuki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 22:22   #3004
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

kciuki zacisnięte Tylko nie zapomnij przedstawić nam swojego Skarba.

uu nas też leje

Czeko jak po rozmowie ?

Pojechalismy na pizzę i oczywiście sie ścieliśmy z małżem. Wszystko przez niego, bo czasami to taka pierdoła z niego, że szok Nie gadam z nim.... narazie

ide chyba spać, coś mnie głowa zaczyna boleć

Tak to jest z tymi Małżami...

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

cieszę się, ze wszystko dobrze się skończyło

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

agga cieszę się, ze u logopedy wszystko ok i zdrówka dla Alanka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ada powodzenia

Dzieki dziewczyny - malz ma juz dosc bycia menagerem ,wykorzystuja go na maks, robi za 3 a stawka ta sama od 3 lat.........szefowa wymyslila ze jak sa kiepskie dni (wtorki, srody) to malz ma na kuchni pracowac-oczywiscie wszystko w ramach jednej stawki no ale zgodzil sie bo co jeszcze go zwolni i bedziemy bez kasy tzn. stalego dochodu bo kasa z firmy to roznie zalezy czy zlecenie ma
oczywiscie malz szuka innej pracy min. zlozyl aplikacje na dyrektora hotelu i ma jechac na rozmowe, jeszcze mial tel. z UK -gosciu chce w PL otworzyc siec pubow i potrzebuje kogos kto mu to poprowadzi, jest zdecydowany i powiedzial ze zadzwoni jak bedzie planowal przylot do Pl zeby sie z malzem spotkac.......trzymajcie kciuki
Kurde, dlaczego to tak jest.
Wczoraj właśnie rozmawiałam, ze tak ludzi wykorzystuje, ale co zrobić jak prace nową trudno znaleźć...

Dobranoc
Stary 2012-04-16, 07:42   #3005
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hej

Cytat:
Najważniejsze, żeby miały rzeczywistą ochronę, bo jak nie, to lepiej bez okularów, wtedy się odruchowo mruży oczy i nie patrzy bezpośrednio w stronę słońca.
tak wiem
ale nie zawsze wystarczy mrużenie, ja mam bardzo wrażliwe oczy i są takie dni że musze po prostu mieć okulary, zima razi mnie śnieg, latem to wiadomo, ale nieraz bez słonka jakiegoś mega a ja musze w okularach
Cytat:
Ale miałam ....
Antkowi cukierek w gardle stanął.....
Ja panikara, ale Małż mu pomógł.

Idę odsapnąc
no to miałaś stracha
dobrze ze wszystko dobrze się skończyło
i brawa dla męża za zachowanie zimnej krwi w takich chwilach to naprawde nie lada wyczyn, wiem co mówie
Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Ola najadłaś sie strachu co? Dobrze, że mąż był. Ja też jestem straszna panikara,a ostatnio mielismy przygodę z taśmą przeźroczystą (Laura Kasi chyba tez miała bliski z nią kontakt :-( ). Też dobrze ze mąż był w domu, bo ja ogłupiałam w tym momencie, a Alan już nawet nie miał odruchu wymiotnego, tylko zrobił sie taki wiotki jakiś. Straszne to było, a ja potem jeszcze z godzinę trzęsłam sie jak galaretka.

Alan chory Obudził sięwczoraj ok 23 z przeraźliwym krzykiem. Okazało się że go gardło boli. Kasłał strasznie. 3/4 nocy koczowałam na dywanie przy jego łóżku, bo co parę minut się budził z płaczem. Nie chciał isć do naszego łóżka, tylko wolał na swoim i mnie wołał do siebie. A co najgorsze to chyba ja go przeziębiłam Przedwczoraj, było tak ciepło na dworzu, że na plac zabaw poszliśmy bez czapki, w rozpiętej kurtce no i po powrocie Alan jeszcze biegał po podwórku i wydawało mi się że jest Mu za ciepło i mu tą kurtkę zdjęłam. Widocznie był spocony i Go owiało Szkoda mi Go strasznie
z taśma my miałysmy przygode...
zdrówka dla Alana
i cieszę się że jednak na wizycie dużo pozytywnego usłyszałaś

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Agga, Mayaszko, mam nadzieje, ze wasze problemy sie ureguluja

Cytat:

ada

czeko, współczuję sytuacji u męża
oby wszystko się fajnie ułożyło

a ja dziś przyszłam do pracy i jeszcze sie nie zdążyłam rozebrac a już gość mnie wkurzył, znów nieoficjalnie, że niedługo będę jeździc do tego innego oddziału, a na moje że nie mam zamiaru, to mi tylko powiedział że jak pójdę na dywanik to nie będę mieć wyjścia
no mam już dość...
Stary 2012-04-16, 08:13   #3006
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

coś brak humoru?
Cytat:
:przytu l::przy tul:
Najmocniej jak potrafię
Co się stało?
Cytat:
Dzięki dziewczyny , nic się nie stało, po prostu jakoś ostatnio mam zły czas, nie mogę się ogarnąć

czeko, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
tak wiem
ale nie zawsze wystarczy mrużenie, ja mam bardzo wrażliwe oczy i są takie dni że musze po prostu mieć okulary, zima razi mnie śnieg, latem to wiadomo, ale nieraz bez słonka jakiegoś mega a ja musze w okularach
(...)
a ja dziś przyszłam do pracy i jeszcze sie nie zdążyłam rozebrac a już gość mnie wkurzył, znów nieoficjalnie, że niedługo będę jeździc do tego innego oddziału, a na moje że nie mam zamiaru, to mi tylko powiedział że jak pójdę na dywanik to nie będę mieć wyjścia
no mam już dość...
Rozumiem, bo ja też często noszę okulary z podobnych powodów, chodziło mi o to, że jak okulary nie mają rzeczywistej ochrony przed UV, tylko ciemne szkła, to więcej szkody niż pożytku dają, bo ciemne szkła powodują, że nie musisz się odruchowo chronić przed słońcem, a wtedy promienie UV mają otwartą drogę do oka.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

CBŚ donosi, że Ada urodziła : http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...&postcount=822

Gratulacje

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:16   #3007
UnholyOne
Ola-Unhola

dzień Dobry

U nas leje i przez to i przez roboty, ktore z kanalizacją wzdłuż ulicy się ciągną mamy niezłe bajoro i błoto.
Ja wychodze w kaloszach odprowadzać Bartka, a jemu chyba tez dam, bo dzisiaj tak upaskudził buty, że masakra.
Już mnie trzaska na sama myśl. Cała okolic pływa i rozkopana....

Maju, ale Ty się masz....
Że człowiek musi miec jeszcze taki stres

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:

Dzięki dziewczyny , nic się nie stało, po prostu jakoś ostatnio mam zły czas, nie mogę się ogarnąć

czeko, trzymam kciuki

Rozumiem, bo ja też często noszę okulary z podobnych powodów, chodziło mi o to, że jak okulary nie mają rzeczywistej ochrony przed UV, tylko ciemne szkła, to więcej szkody niż pożytku dają, bo ciemne szkła powodują, że nie musisz się odruchowo chronić przed słońcem, a wtedy promienie UV mają otwartą drogę do oka.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

CBŚ donosi, że Ada urodziła : http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...&postcount=822

Gratulacje

Doskonale Cię rozumiem

Gratulacje dla Ady
Stary 2012-04-16, 08:42   #3008
Wojtusia
Zakorzenienie

dzien dobry

ada gratulacje

ide po kawe, bo jakoś nie mogę się obudzić. Deszcz pada, jakoś tak niemrawo jest.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:08   #3009
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki szukam pralki ... wczoraj już prawie zamówiłam Boscha, ale otworzyłam jeszcze inną stronę i znalazłam Hotpoint Ariston ... i teraz już nie wiem

BOSCH WAA 2028 JPL ...

HOTPOINT ARISTON WMG 602 EU i tez mnie kusi, jedno co mi nie pasuje to opis funkcji ... Bosch ma taki dla "głupków" - wszystko dokładnie opisane, a tu tylko rysunki
Klasa energetyczna: Ariston- A++
Bosch- A

Cena podobna ... którą wybrać? Macie moze którąś z nich?
tak mam zmywarkę Hot Point, a pralkę Hoover - z obu jestem zadowolona
z Bosha mam lodówkę i nie jestem zadowolona - niby działa, ale jakaś taka głośna i nie wiem...

Cytat:

a teraz coś smutnego...
w Wielki Piątek zginęła niedaleko mojej pracy młoda dziewczyna, miała maturę teraz miec, zabił ją chłopak na motorze, bez prawka...

a wczoraj zmarł mąż mojej koleżanki, miał 32 lata chyba... zostawił dwuletniego synka, a moja koleżanka była w ciąży, 3 m-c, ciąza zagrożona, miała właśnie iśc do szpitala....
chłopak miał cukrzycę, był bardzo sympatyczny, oboje byli zawsze uśmiechnięci i tacy mili...
teraz sobie nawet nie chce wyobrażac co ona czuje...
podobno jest z nią bardzo źle... ;(
smutne to...
aczkolwiek miałam sytuację z dość bliskiego otoczenia, ze mąż zginął w wieku ok 40 lat - żona bardzo to przeżyła, wyglądała tragicznie, choć to modnisia i bardzo zadbana kobieta... ale kilka miesięcy po śmierci męża okazało się, ze mieszka już z kimś innym
strasznie mnie zbulwersowała ta historia i jakoś teraz z dystansem podchodzę do takich spraw

------------
a mi się popsuł ekspres do kawy nawet na głupią diagnozę czeka się 3 dni , a potem może się okazać, ze koszt naprawy taki, ze nie opłaca się naprawiać

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

gratulacje dla Ady

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:11   #3010
angy
Zakorzenienie

Tak nam internet chodzi w pracy, że zaraz mnie coś strzeli Połowy nie mogłam zacytować

Cytat:
Ja mam ikonkę w prawym górnym rogu na pasku. Znak do stopa i w środku ABP
A jak nie masz to zainstaluj
https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/
Zainstalowałam

Cytat:

żeby tak jej zostało

Cytat:

Karola, angy myslicie, ze ta mielona tez będzie taka dobra jak Wasza w ziarnach?
Nie mam młynka i nie chce mi się kupować.
http://www.delizia.pl/m-23/p-40/verg...c0508e1d9186fc
Myślę, że też będzie dobra

Cytat:

a teraz coś smutnego...
w Wielki Piątek zginęła niedaleko mojej pracy młoda dziewczyna, miała maturę teraz miec, zabił ją chłopak na motorze, bez prawka...

a wczoraj zmarł mąż mojej koleżanki, miał 32 lata chyba... zostawił dwuletniego synka, a moja koleżanka była w ciąży, 3 m-c, ciąza zagrożona, miała właśnie iśc do szpitala....
chłopak miał cukrzycę, był bardzo sympatyczny, oboje byli zawsze uśmiechnięci i tacy mili...
teraz sobie nawet nie chce wyobrażac co ona czuje...
podobno jest z nią bardzo źle... ;(

Bardzo to smutne

Cytat:

ja bylam u kuzynki-fryzjerki umowic sie na farbowanie i mowila ze wczoraj zmarla przy porodzie jej klientka(w tym samym szpitalu co bratowa bedzie rodzic)-dostala krwotoku podczas cesarki a dziecko walczy o zycie miala 31 lat i zostawila w domu 2 letnia coreczke

nie wiem co napisac

Cytat:

Czeko oby wszystko było po Waszej myśli

Cytat:

no mam już dość...
Współczuję Ci

Cytat:

Też tak mam

ADA GRATULACJE

Unholy nie zazdroszczę przejść, ja też bym pewnie spanikowała Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło....

Aga jak Alan?
Cieszę się, że wizyta u logopedy budująca

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 09:22   #3011
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

za oknem szaro, pada i zimno
zostalysmy same.....malz niby wolne ma ale musial do klienta jechac

Cytat:

Kurde, dlaczego to tak jest.
Wczoraj właśnie rozmawiałam, ze tak ludzi wykorzystuje, ale co zrobić jak prace nową trudno znaleźć...

Dobranoc
no wlasnie, szczegolnie na wsi

Cytat:

czeko, współczuję sytuacji u męża
oby wszystko się fajnie ułożyło

no mam już dość...

gosciu ma radoche chyba ze cie stresuje
wspolczuje
Cytat:

czeko, trzymam kciuki

Ada gratulacje

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

------------
a mi się popsuł ekspres do kawy nawet na głupią diagnozę czeka się 3 dni , a potem może się okazać, ze koszt naprawy taki, ze nie opłaca się naprawiać
uuuu.......moze jednak naprawa nie bedzie taka droga
my wykupilismy dodatkowa 3 letnia gwarancje

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-04-16, 09:29   #3012
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

uuuu.......moze jednak naprawa nie bedzie taka droga
my wykupilismy dodatkowa 3 letnia gwarancje
czeko, żeby wszystko Wam się udało
nasz ekspres ma tyle lat, ze nawet 3 letnia gwarancja by tu nie pomogła i nawet nie chodzi o koszty, bo to prawie pewne, ze ok 300-400 zł będzie to kosztować (sam filtr to ok 100 zł, a to trzeba na pewno) tylko o to, ze pewnie z tydzień albo dłuzej będę bez ekspresu
a małż pewnie bedzie marudził, ze się nie opłaca i będzie szukał nowego, a ja chce ten, bo od ładnych 5 lat poza odkamienianiem nic przy nim nie robiliśmy i ciężko będzie znaleźć mały, w przystępnej cenie i takim wyglądzie, który mi będzie odpowiadał

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-04-16, 09:31   #3013
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

------------
witaj w klubue
nie wiem czy czytałas mi tez się popsół jakiś miesiac temu

oddalismy do serwisu, najpierw nie mieli czasu sie nim zająć, dopiero po chyba tygodniu zadzwonili ze naprawa z częściami bedzie kosztowała ok 250 zł i czy mają zamawiać. Powiedzielismy ze tak. No i czekalismy ze 3 tygodnie po czym zadzwonili, ze niestety tych części już nie produkują i ze nic sie nie da zrobić i zeby sobie przyjechać zabrać ekspres. No i tak stoi zepsuty... jeszcze mysle co z nim zrobić, czytam w necie, moze jeszcze uda się go jakoś uratować.

A co sie z Twoim dzieje?

Ola a tak przy okazji ty uzywałaś tych japońskich kremów BB?
bo chce sobie zamówić sheet mask i przy okazji myślę nad BB, najpierw próbki bym wzieła, ale tyle tego jest ze nie moge się zdecydować. o TUTAJ
Stary 2012-04-16, 09:36   #3014
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Cytat:
czeko, żeby wszystko Wam się udało
nasz ekspres ma tyle lat, ze nawet 3 letnia gwarancja by tu nie pomogła i nawet nie chodzi o koszty, bo to prawie pewne, ze ok 300-400 zł będzie to kosztować (sam filtr to ok 100 zł, a to trzeba na pewno) tylko o to, ze pewnie z tydzień albo dłuzej będę bez ekspresu
a małż pewnie bedzie marudził, ze się nie opłaca i będzie szukał nowego, a ja chce ten, bo od ładnych 5 lat poza odkamienianiem nic przy nim nie robiliśmy i ciężko będzie znaleźć mały, w przystępnej cenie i takim wyglądzie, który mi będzie odpowiadał

i tak dobrze ze te 5 lat dzialal bez zarzutu, a czasowo napewno pociagnie-im sie nie spieszy

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-04-16, 09:43   #3015
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubue
nie wiem czy czytałas mi tez się popsół jakiś miesiac temu

oddalismy do serwisu, najpierw nie mieli czasu sie nim zająć, dopiero po chyba tygodniu zadzwonili ze naprawa z częściami bedzie kosztowała ok 250 zł i czy mają zamawiać. Powiedzielismy ze tak. No i czekalismy ze 3 tygodnie po czym zadzwonili, ze niestety tych części już nie produkują i ze nic sie nie da zrobić i zeby sobie przyjechać zabrać ekspres. No i tak stoi zepsuty... jeszcze mysle co z nim zrobić, czytam w necie, moze jeszcze uda się go jakoś uratować.

A co sie z Twoim dzieje?

bo chce sobie zamówić sheet mask i przy okazji myślę nad BB, najpierw próbki bym wzieła, ale tyle tego jest ze nie moge się zdecydować. o TUTAJ
pamiętam, ale myślałam, ze to już historia i masz swój ekspres w użyciu
a jaki masz ekpres?
ciśnienie kawy spadało od kilku dni, a dziś kawa leciała kropelkami dosłownie
to może od razu kupić nowy?

używałam miałam chyba 4 (jeden chyba nawet mam do dziś, resztę wymieniłam), ale dla mnie one są bardzo nietrwałe, kolory mocno dziwne i zupełnie nie nie zachwyciły - ja nie polecam
ale ja mam tłustą skórę, więc może u Ciebie będzie lepiej ? nie wiem, ale ja nie lubię
będę dziś na poczcie to daj mi swój adres na pw to wyślę Ci odlewkę tego co mam to sobie wypróbujesz

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

i tak dobrze ze te 5 lat dzialal bez zarzutu, a czasowo napewno pociagnie-im sie nie spieszy
super - to kupię od razu nowy i jak tamten naprawią to będę mieć na zmianę

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Wojtusiu, miałam te
http://asianstore.pl/kremy-bb/104-dr...pa-probka.html
http://asianstore.pl/kremy-bb/94-mis...pa-probka.html
http://asianstore.pl/kremy-bb/95-mis...pa-probka.html
http://asianstore.pl/kremy-bb/106-sk...pa-probka.html - ten mam teraz jeszcze

http://asianstore.pl/kremy-bb/112-br...pa-probka.html i z tych miałam taki w białej tubce

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-04-16, 09:46   #3016
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

he niedawno ja pytalam o BB
kupilam na probe ten garniera(pewnie z japonskimi nie moze sie rownac nawet) -calkiem fajny kremik, gdybym nie musiala filtrowac twarzy to pewnie cale lato bym uzywala zamiast podkladu, narazie lezy ale jesienia do niego wroce

a ja jestem zadowolona z zestawu flavo c- serum nakladam rano pod filtr a krem na noc, po tygodniu skora wyraznie gladsza,promienna i fajnie nawilzona
skusilam sie na samoopalacz Clarinsa- w musie do twarzy i ciala, efekt subtelny, lekki zadna pomarancza, nie zapycha, ladnie pachnie, nakladam co 2-3 dni na noc, hmm dla mnie bardziej to krem brazujacy niz samoopalacz-takze polecam

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-04-16, 09:48   #3017
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam, ale myślałam, ze to już historia i masz swój ekspres w użyciu
a jaki masz ekpres?
ciśnienie kawy spadało od kilku dni, a dziś kawa leciała kropelkami dosłownie
to może od razu kupić nowy?

używałam miałam chyba 4 (jeden chyba nawet mam do dziś, resztę wymieniłam), ale dla mnie one są bardzo nietrwałe, kolory mocno dziwne i zupełnie nie nie zachwyciły - ja nie polecam
ale ja mam tłustą skórę, więc może u Ciebie będzie lepiej ? nie wiem, ale ja nie lubię
będę dziś na poczcie to daj mi swój adres na pw to wyślę Ci odlewkę tego co mam to sobie wypróbujesz

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

super - to kupię od razu nowy i jak tamten naprawią to będę mieć na zmianę

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Wojtusiu, miałam te
http://asianstore.pl/kremy-bb/104-dr...pa-probka.html
http://asianstore.pl/kremy-bb/94-mis...pa-probka.html
http://asianstore.pl/kremy-bb/95-mis...pa-probka.html
http://asianstore.pl/kremy-bb/106-sk...pa-probka.html - ten mam teraz jeszcze

http://asianstore.pl/kremy-bb/112-br...pa-probka.html i z tych miałam taki w białej tubce
co ty, w zeszłym tygodniu TZ odebral i tak stoi narazie.

Póki co pożyczyłam od mamy kawiarkę bialetti, ale to nie to samo, zdecydowanie wolę kawy z ekspresów. choć już skłonna byłam kupić na szybko kawiarkę bialetti mukka, bo ona robi cappucino i nawet fajna pianka wychodzi, ale jakoś tak się zawahałam i nie kupiłam.

A mamy krups 4050, działał bez zarzutu 5 lat. Gwarancja skończyła się w zeszłym roku. U nas jest inny problem, bo z przepływomierzem, bo nie pobiera wody i przerywa parzenie kawy, jakby woda tam nie dolatywała, tylko do tacki ucieka wszystko. Może Wasz da się uratować jeszcze.

Dzięki Olu, zaraz popatrze sobie te kremy co miałaś
Stary 2012-04-16, 09:59   #3018
p4w
Zakorzenienie

hehe, mój też ma opis produkt archiwalny
http://www.megamedia.pl/ekspres-do-k...20-kenya-2.php

ale tu jeszcze jest chyba
http://www.mediasam.pl/pl/ekspres-ci...ps-xp5020.html
zaraz kupię i tyle

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-04-16, 09:59   #3019
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
he niedawno ja pytalam o BB
kupilam na probe ten garniera(pewnie z japonskimi nie moze sie rownac nawet) -calkiem fajny kremik, gdybym nie musiala filtrowac twarzy to pewnie cale lato bym uzywala zamiast podkladu, narazie lezy ale jesienia do niego wroce

a ja jestem zadowolona z zestawu flavo c- serum nakladam rano pod filtr a krem na noc, po tygodniu skora wyraznie gladsza,promienna i fajnie nawilzona
skusilam sie na samoopalacz Clarinsa- w musie do twarzy i ciala, efekt subtelny, lekki zadna pomarancza, nie zapycha, ladnie pachnie, nakladam co 2-3 dni na noc, hmm dla mnie bardziej to krem brazujacy niz samoopalacz-takze polecam
ja też mam tego garniera, ale nie jestem zadowolona, bo on jest taki... za hmm, nie tłusty, ale jakiś taki za treściwy i nie ma filtrów wlaśnie

o flavo c myslałam, kiedys sama kręciłam serum z juvitem i wit. e. ale potem jakoś zapomiałam.

A samopalaczów używam ciągle, mówisz ze fajny ten Clarinsa, nie zapycha? bo mnie wiekszość na twarzy zapycha.
Stary 2012-04-16, 10:21   #3020
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam tego garniera, ale nie jestem zadowolona, bo on jest taki... za hmm, nie tłusty, ale jakiś taki za treściwy i nie ma filtrów wlaśnie

o flavo c myslałam, kiedys sama kręciłam serum z juvitem i wit. e. ale potem jakoś zapomiałam.

A samopalaczów używam ciągle, mówisz ze fajny ten Clarinsa, nie zapycha? bo mnie wiekszość na twarzy zapycha.
ja właśnie używam serum z kwasem migdałowym i przy następnym zamówieniu wezmę właśnie jakieś z wit C
flavo C miałam i Forte i zwykłą i nie widziałam efektów ale może moja gruba skóra potrzebuje mega dawek
w każdym razie krzywdy Flavo C mi nie zrobił, ale jest droższy niż te robione i dlatego więcej nie kupię

to chyba wezmę
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/i/Ser...E-marchewka/37
albo któreś z tych
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html

tu masz duży wybór różności
http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-04-16, 11:00   #3021
angy
Zakorzenienie

Powiem Wam, że tak jak przeczułyście impreza udała się super, była raczej z tych z przytupem

Zosia nadal pije syropki, są pyśne i słodziutkie jak cukierećki Wydaje mi się, że już widzę poprawę apetytu, je więcej i chętniej

Pogoda dzisiaj pod psem, pada, zimno i pochmurno

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-04-16, 11:02   #3022
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Ola dostalam paczuche, dziekuje Ci ogromnie : cmok:

wszystko jest super, tzta buty sa swietne, ale zobaczy wieczorem
na Eryka beda akurat na wiosne teraz
a dla Marcela to smiesznie bo te Lazy co niby sa najwieksze sa najbardziej dobre na niego, wiec to chyba duzo zalezy od fasonu buta, nike sa minimalnie za duze a najwieksze sa thomasy

no i Marci stal 15min przed lustrem patrzac jak buty swieca
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:07   #3023
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dzien dobry

ada gratulacje

ide po kawe, bo jakoś nie mogę się obudzić. Deszcz pada, jakoś tak niemrawo jest.
Beznadziejnie dzisiaj....

Cytat:

Tak nam internet chodzi w pracy, że zaraz mnie coś strzeli Połowy nie mogłam zacytować

Zainstalowałam

Myślę, że też będzie dobra

Bardzo to smutne

Współczuję Ci

Też tak mam

ADA GRATULACJE

Unholy nie zazdroszczę przejść, ja też bym pewnie spanikowała Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło....

Aga jak Alan?
Cieszę się, że wizyta u logopedy budująca

Lecę robic pazury, do później

Svi,
odebrałaś
Nie ma za co

Bo te Lazy najwęższe i ścięte z przodu. Trzymają dobrze stópkę

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:09
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:12   #3024
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no i nie ma tyle luzu stopka, palce sa praktycznie na koncu buta
a w tamtych ma troche luzu

a te dla Eryka strasznie mi sie podobaja, kolor jest boski, o wiele ladniejszy niz na zdjeciu, taki zywy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:15   #3025
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no i nie ma tyle luzu stopka, palce sa praktycznie na koncu buta
a w tamtych ma troche luzu

a te dla Eryka strasznie mi sie podobaja, kolor jest boski, o wiele ladniejszy niz na zdjeciu, taki zywy
No to ogólnie zadowolona jestes

Czekam na podwózke
nt już w butach i się doczekać papa nie moze, aż wyjdziemy
Stary 2012-04-16, 11:32   #3026
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie używam serum z kwasem migdałowym i przy następnym zamówieniu wezmę właśnie jakieś z wit C
flavo C miałam i Forte i zwykłą i nie widziałam efektów ale może moja gruba skóra potrzebuje mega dawek
w każdym razie krzywdy Flavo C mi nie zrobił, ale jest droższy niż te robione i dlatego więcej nie kupię

to chyba wezmę
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/i/Ser...E-marchewka/37
albo któreś z tych
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html

tu masz duży wybór różności
http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html
Stary 2012-04-16, 11:59   #3027
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Doskonale Cię rozumiem

Cytat:
Też tak mam

Cytat:
Zosia nadal pije syropki, są pyśne i słodziutkie jak cukierećki Wydaje mi się, że już widzę poprawę apetytu, je więcej i chętniej
To super wiadomość

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:15   #3028
angy
Zakorzenienie

Cytat:

To super wiadomość

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-04-16, 12:48   #3029
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

i z całych sił zaciskam
Cytat:
no mam już dość...
Oni chyba nie biorą na poważnie Twoich wątpliwości Nie daj się Taka atmosfera w pracy nie jest fajna na dłuższą metę
Cytat:

Gratulacje
to jeszcze raz

... gratulacje dla Ady
Cytat:
dzień Dobry

U nas leje i przez to i przez roboty, ktore z kanalizacją wzdłuż ulicy się ciągną mamy niezłe bajoro i błoto.
Ja wychodze w kaloszach odprowadzać Bartka, a jemu chyba tez dam, bo dzisiaj tak upaskudził buty, że masakra.
Już mnie trzaska na sama myśl. Cała okolic pływa i rozkopana....
kurcz tą kanalizację robią już chyba całe wieki

Cytat:
tak mam zmywarkę Hot Point, a pralkę Hoover - z obu jestem zadowolona
z Bosha mam lodówkę i nie jestem zadowolona - niby działa, ale jakaś taka głośna i nie wiem...

------------
czyli dobrze wybrałam wczoraj zamówiłam Hotpointa i piekarnik Boscha (mama ma i jest ok)... mam nadzieję, ze bedą działać bez zarzutu

kurcze, jakiś fatum na ekspresy

Cytat:
Powiem Wam, że tak jak przeczułyście impreza udała się super, była raczej z tych z przytupem

Pogoda dzisiaj pod psem, pada, zimno i pochmurno
to super

no i też super

u nas też

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2012-04-16, 12:54   #3030
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Bartuś ma się już dużo lepiej ... kaszel odpuścił, została tylko chrypka od czasu do czasu ... moglibysmy wyjść w końcu na spacer, ale pogoda do bani ... hmm wyjdziemy pewnie z psem na chwilkę

coś jeszcze miałam ....
aaaa ciekawe jak tam Zu - Karolinki mam nadzieję, ze lepiej

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości