|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
).No tak, to pewnie to. Ja też nic nie pomyślę, zanim napiszę albo powiem. Cytat:
Jak będę widzieć jakieś światełko w tunelu, to zacznę o siebie dbać, na razie nie mam już kogo tak dobrze odżywiać
|
||
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
jeszcze 100 razy im się zmieni, a w majówkę bedzie śnieg padać jak pogoda przez weekend w Krk ? podobno jednak padało ? Czy wasze dzieciaki też dziś nie umieją się niczym zająć ? U mnie mały zadowolony tylko jak mu śpiewam tylko, że głos już wysiada, potrzebuję opiekunki dobrze śpiewającej ;p
|
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572330]Cześć,
Za mną ciężka noc. Mój TŻ ma problemy z kręgosłupem, był już diagnozowany neurologicznie i neurochirurgicznie i niby jest OK, teraz próbuję go gdzieś do poradni rehabilitacyjnej zapisać, ale same wiecie, jak to jest się gdzieś dostać.. No i w nocy miał atak bólu, Ketonal i te sprawy... A dziś musiał wstać o 6 i iść do pracy Żal mi go z tymi bólami...A ja załatwiłam kościół (mszę za dziecko) i pomniczek, będzie taki jak chciałam - kamień niebieski labrador i srebrny napis. Teraz już tylko tyle mogę dla niego zrobić, wybrać najładniejszy kamień i najładniejszy napis...... Jeszcze zaraz się raz wybiorę na cmentarz zapalić znicze. Mam jakąś obsesję, że muszę codziennie zapalić znicz, żeby małemu świeciło światełko w nocy.... Żeby się nie bał... Ja tego nie lubiłam w chodzeniu na NFZ, że nie ma się jak skontaktować z lekarzem. Prywatnie przynajmniej miałam numer i mogłam dzwonić, raz odebrał raz nie, ale miałam jakiś kontakt. Co do drugiego tematu - zazdroszczę. Ja chodzę obecnie raz na tydzień z wielkim bólem brzucha. Przed ciążą też mi się tak zdarzało. Dziękuję. Ja wszystko, co teraz robię, robię dla TŻa, sprzątam, gotuję, piorę.. Gdyby nie on, nie wstawałabym z łóżka. Albo nie wiem, co by się stało, gdybym nie miała jego wsparcia. Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. Nie powiem, jestem z tego powodu zadowolona. Ale się zastanawiam, jak to jest możliwe, moje dziecko ważyło tylko kilogram, gdzie się podziała ta reszta? Opuchlizna to na pewno - miałam okropną twarz, dwa podbródki (teraz to w magiczny sposób zniknęło) i opuchnięte kostki - ale żeby to ważyło aż tyle? To zaledwie 2 tygodnie, wprawdzie dużo chodzę, ale nic nie ćwiczę... I nie karmię piersią... Zastanawia mnie to, jak to jest możliwe.[/QUOTE] Kochana, przeżyłaś tyle ogromnego bólu i stresu że nic dziwnego że takCi waga poleciała
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572330]
Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. Nie powiem, jestem z tego powodu zadowolona. Ale się zastanawiam, jak to jest możliwe, moje dziecko ważyło tylko kilogram, gdzie się podziała ta reszta? Opuchlizna to na pewno - miałam okropną twarz, dwa podbródki (teraz to w magiczny sposób zniknęło) i opuchnięte kostki - ale żeby to ważyło aż tyle? To zaledwie 2 tygodnie, wprawdzie dużo chodzę, ale nic nie ćwiczę... I nie karmię piersią... Zastanawia mnie to, jak to jest możliwe.[/QUOTE] kochana oprócz dzieciątka, łozysko, macica, biust, wody płodowe, zwiększona ilość wody w organizmie, zwiększona ilość krwi wszystko to zwiększa masę a teraz wszystko wraca do normy Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
w sobotę do południa OK, później lekko padało, paskudnie się zrobiło; a wczoraj przeokropielnie.
także spacerowo faktycznie byś z Mikołajem nie poszalała. A kiedy następny wypad?!
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalia dziekuje za zaproszenie zebyscie chociaz blizej mieszkaly.....z tego co pamietam blisko mnie w miare to Maga mieszka no chyba,ze nie wiem,ze ktoras jeszcze![]() A Natalia mialam sie pytac Ciebie-myslisz,ze stosowanie kremow, balsamow dla mam na brzuszek, piersi przeciw rozstepa itp jest wskazane? Jest szansa na zapobieganie tego realna czy tylko wmawianie sobie? Mozesz jakies dobre polecic jesli tak?? Kupilam ostatnio juz lotion babydream,ale nie wiem czy to wystarczy czy nie jest za slaby taki drogeryjny.
|
|
#3187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaczęłam starania i biorę codziennie tran, kwas foliowy oraz magnez z wit. b6 co do ostatniego to gdzieś czytałam ze branie magnezu pozytywnie wpływa na śluz. Jeśli chodzi o tran to zdrowe kwasy omega3 więc nie powinno zaszkodzić. Teraz w takich dniach tran dobrze chroni przed wypadaniem włosów, działa dobrze na skórę.
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Amilcia, Anusia u mnie z ta biegunka dzis jest tak, ze generalnie wstalam rano (bol brzucha, slabo) ale stwierdzilam ze sie zbiore i pojde do pracy, poszlam sie myc, Tz zrobil sniadanie, ugryzlam kawalek chleba z maslem - jakos mi nie szlo, ale zjadlalam, wzielam drugi kawalek i skonczylo sie w wc, stwierdzilam ze jak bedzie biegunka to nie ma co jechac do pracy, bo bede sie tylko meczyc a jeszcze by mnie zlapalo gdzies po drodze
, - i byla biegunka, wiec do lozka, tel do szefa, i grzeje swoj tylek pod kolderka . Od rana nie pojawila sie biegunka wiec sadze ze juz jelitowka odchodzi .Wogole to wczoraj powiedzialam do swojego Tz ze tak to sie odchudzala/cwiczylam i dupa kg mi nie lecialy, a teraz przez weekend to mysle ze spokojnie ze 2-3kg poszly , w sumie co ja jadlam: moze z 4 kromki chleba z maslem, rybe i ziemniaki na parze, kasze jaglana z jablkiem gotowanymi tyle plus oczywiscie napoje...u mnie nadal leje ![]() Black pokaz swoj brzuszek widac juz ?Zeberka ![]()
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobie i wstawie fotke, tlyko ide kuchnie ogarnac i siebie troche widac juzZeberka ma dzis urodziny?? Gdzie macie jakas liste z datami?? Zeberko wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Zdrowka, szczescia, szczesliwego rozwiazania i pociechy z Kasienki ![]()
|
|
|
#3190 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572938]Tak i właśnie mi się udało, na 12 czerwca (a ja miałam termin porodu na 11/18.....
).No tak, to pewnie to. Ja też nic nie pomyślę, zanim napiszę albo powiem. Nie, nic nie biorę. Odżywiam się też niespecjalnie, tzn. jem śniadania i obiady, ale nie zwracam już zbytniej uwagi na to, co jem. Odechciało mi się warzyw i owoców Jak będę widzieć jakieś światełko w tunelu, to zacznę o siebie dbać, na razie nie mam już kogo tak dobrze odżywiać [/QUOTE]Kochana przestań tak mówić bo Musisz się dobrze i zdrowo odżywiać i masz dla kogo, dla swojego ciała które musi szybko dojść do siebie i się zregenerować. A jak za jakis czas jakis bocian u ciebie zagości? Musisz o siebie dbać!!!
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej na razie się nie zapowiada
|
|
|
|
#3192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze że już dochodzisz do siebie
|
|
|
#3193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jak to się skończyło? Nie wierzę już w to, to po prostu jest pech. Same piszecie, że matki z papierosem w ustach rodzą zdrowe dzieci, ja robiłam wszystko, co mogłam i się nie udało...
|
|
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale co lekarz to opinia. ![]() Ale ja go nie słucham i na własną rękę biorę wit. E i mgB6. pij dużo Kochana! ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33573928]No jak zagościł to super jadłam, brałam drogie witaminy i co?
I jak to się skończyło? Nie wierzę już w to, to po prostu jest pech. Same piszecie, że matki z papierosem w ustach rodzą zdrowe dzieci, ja robiłam wszystko, co mogłam i się nie udało...[/QUOTE]też miałam takie myślenie - ja już ten etap buntu (powiedzmy że można to tak nazwać) przeszłam i pogodziłam się z faktem, że na wiele rzeczy wpływu wielkiego nie mamyjeszcze ostatnio kuzynka mnie wkurzyła, 23lata średnio się swoim dzieckiem zajmuje wiecznie dziadkom podrzuca -powiedziała, że ona wcale tego dziecka nie chciała- to sobie pomyślałam "a my kurde chcieliśmy, a nie było nam dane"
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak załadować zdjęcia na wizażu???
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia w edytorze jest agrafka, tutaj dodajesz djecia.
|
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po linii prostej w dół od Lublina i na przecięciu ja jestem![]() a ja słusza łam że w święta śnieg spadnie i padał, także miejmy nadzieję że i teraz sprawdzi się ![]() Cytat:
do tego 4 tabl dziennie tranu - żebym już więcej nie chorowała, kwas foliowy 1x, no i 3 razy dziennie olej lniany i 1x acard, kurde trochę tego jest, moze zmniejszę dawkę tranu [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33573928]No jak zagościł to super jadłam, brałam drogie witaminy i co? I jak to się skończyło? Nie wierzę już w to, to po prostu jest pech. [/QUOTE]szczerze to też nie wierzę w żadne suplementy, zdrowe jedzenie itp, mi lekarz powiedział że moja niedowaga mogła przyczynić się do #, że niby wtedy organizm jest słabszy, jadłam tylko dlatego, że lekarz kazał przytyć, teraz nie wierzę w taki bzdety, po prostu tak miało być i koniec a nic do tego moja waga nie miałaCytat:
tylko jak to sobie wmówić heh
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
zarządzaj załącznikami?! czasem mam problem, bo są za duże. Także lepiej skontrolować wielkość.
Cytat:
wiesz ja myślę schematem Roztocze --> Krasnobród, Zwierzyniec
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
matko z córką!!! za Wami nie idzie nadążyć!!!! no nie idzie i tyle...a tak chciałam być na bieżąco!
PERSEPHONE ja się wcale nie dziwię, ze juz tyle schudłaś.... wypłakałaś się kochana i stres... ( BERBI kochana nie płakusiaj już więcej, trzeba Ci się elegancko pozbierać i patrzeć tylko na takie przypadki, którym mimo dwoch niepowidzeń się udało i wierzyć, ze w końcu MUSI być dobrze. Przytulam malutka ![]() NITA kiedy oficjalny powrót do pracy? ALONKA to trochę jeszcze w doł i na lewo i ja jestem
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- to łódzkie jest jeszcze na lewo i w dół?? kura, a niby geografię na maturze zdawałam...:P ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Ania 23 to t jesteś ze Stalowej, Samdomierza, Rzeszowa, pewnie gdzieś tu:P
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alonka w lasy janowskie moi rodzice na żurawinę jeżdżą
|
|
|
|
#3205 |
|
Rozeznanie
|
ZEBERKO sto lat sto lat
spełnienie najskrytszych marzeń i samych radosnych chwil w życiu!!!
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze to zmienić
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj po pracy idę do babci na urodziny i zupełnie nie wiem co jej kupić bo jak to babcia ona wszystko ma i nic nie potrzebuje ( oczywiście jej zdaniem) troszkę późno się do tego zabieram ale zazwyczaj prezenty na szybciocha najlepiej mi wychodzą
![]() Wogóle to moja babcia to niezła aparatka, zamista siedzieć w domu piec, robić na drutach ona uwielbia biegać po galeriach i wynajdować ciuchy ale nie takie babcine tylko modne i młodzieżowe. W sumie to ja się bardzo cieszę że ona taka jest.
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety wyskakuje jakiś błąd ładowania, a na żabie trzeba sie logować, nie pamiętam hasła więc nie będzie zdjęć
A chciałam Wam pokazać jaką Darii kupiłam sukienke do chrztu. Głównie obkupiliśmy dziewczyny a my mamy: ja 1 parę jeansów a tż dwie pary i narzutę na kanapę Zeberko - dużo zdróbka dla Cibie i Kasi Perse - powinnaś dbać o siebie, wiem, że Ci ciężko Kunegunda - no to może jutro już nie bedzie biegunki. Ja dużo schudłam jak miałam biegunkę 3 miesiące prawie
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-04-16 o 13:09 |
|
|
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej się podobają. Moja ode mnie na imieniny dostała fluid
|
|
|
|
#3210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak, zawsze warto. Moja skóra była super aż na 3 dni przed porodem zobaczyłam kilka rozstępów a smarowałam się codziennie, pewnie jakbym nie smarowała byłoby ich o wiele więcej. Niestety mam taką cerę, skórą suchą, wrażliwą, naczyniową, odwodnioną, a taka jest skłonna do rozstępów . Więc tu dużo zależy od skóry ale warto się smarować bo zawsze możesz uniknąć ich, albo będą mniejsze i będzie ich mniej. Ważne jest też robienie często peelingów, no i nawadnianie od środka - dużo pić wody trzeba, ja akurat pod koniec mało piłam i może dla tego ;/. Cytat:
Cytat:
ja tez ostatnio 2 dni miałam problemy biegunkowe, czytałam, ze zeberka tez takie miała i tez jadła winogrona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

).

tylko, że głos już wysiada, potrzebuję opiekunki dobrze śpiewającej ;p

myślę że np złoty łańcuszek albo kolczyki będą tutaj na miejscu