|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
a co do porodu, to jeżeli mam już wybór ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Więcej takich będzie. A najbardziej mnie wkurza to, jak babsztyl zada takie zadanie a potem tego nie sprawdzi. Jak mały u nas czasem robi zadanie to się nad niektórymi chce po prostu płakać.
Gabbi już jadę ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!!
nie nadążam czytać dzisiaj. coś kiepsko dzisiaj ze mną. nie mam na nic ochoty, a tu by trzeba było ogarnąć trochę w domu. korki przygotować. bleeeee Begie, pytałam się w Przychodni Paprocany jak to jest z noworodkiem, to mówiła babka, że ze szpitala dostaje się zaświadczenie jakieś (nie pamiętam, pewnie o tym, że się urodził0), ktoś z rodziny z tym idzie, zamawia położną. ona przychodzi do matki i dziecka, a jak się chce by dziecko tam należało, to wypisuje się deklarację. Mam nadzieję, że przyjdą jutro listwy i karnisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie werandowania to powiedziała, że jak nie ma wiatru, deszczu i temp. ok 20stopni to zadnego werandowania nie trzeba tylko zacząć spacer tak od mak. 30-45 minut i codziennie wydłużać. kaśka dzięki za opis ktg. clauudik te podkłady to pieluchy anatomiczne seni sen maxi, tylko nie pomyl z piluchomajtami. ![]() ![]() Kurde dziewczyny nie polecam!!!!!!!!!!!!!!! sprzedawcy od którego będę jak coś zamawiała łożeczko i lezaczek. Normalnie przegięcie pały. Próbuję się skontaktować odnośnie kosztów przesyłki bo inne uzyskałam telefonicznie a inne mi wyskoczyły, jak dałam kup teraz i dupa nikt nie odpowiada na maile ani na telefony. Masakra jakaś. Sprzedawca to erte78. A i jeszcze mi się przypomniałao,, poprałam wszystkie rzeczy od raj rodzica i powiem Wam, ze miałam obawy co do tych pieluch tetrowych podwojnych, że one jednak takie cienkie, ale po praniu i prasowaniu stwierdzam, że super. Pozostałe rzeczy też. Więc polecam.
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-04-16 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=eSfD6NiYLnU bo jeśli tak to strach... biedne dzieciątko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam doła bo nie lubię siebie takiej, ale to jest silniejsze ode mnie ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak wypelniasz forumlarz opcji dostawy , to spróbuj zrobic wplate laczna, zakladka moje wplaty czy jakos tam i wybrac jedna wysylke,a jak sie nie da to nie plac az nie dostaniesz jakies odpowiedzi, inna opacja to mozesz sprobowac sama zamowic kuriera na bank taniej wyjdzie Cytat:
michalowa trzymam kciuki za wizyte Wczoraj mialam strasznie senny dzien, dzis z reszta też jestem jakaś wybita, schize mam, ze wczesniej urodze, popralam reszte rzeczy, musze spakowac torbę i uporządkować wyniki badań itp Też mam problem z wyborem przychodni i dla siebie i dla dziecka, ogólnie korzystam z prywatnej opieki medycznej luxmed, tak jak dziewczyny piszą chyba nie ma problemu żeby po narodzinach dziecka iść zamówić polożna do domu i ewentualnie zapisać siebie i dziecko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja z kolei nie polecam użytkownika lolek_sklep, chciałam zamówić u nich łozeczko i odebrać sobie w krakowie, bo maja taką mozliwośc i juz ktoryś raz z kolei wysylam im maila z doslownie dwoma pytaniami i nie moge doczekać sie odpowiedzi. Pytania dośc proste : np czy mozna kupic dane lozeczko bez materacyka i jesli tak to w jakiej cenie i pytanienr 2 czy jest mozliwosc oglądnięcia na zywo łozeczka w krakowie , jesli tak to pod jakim adresem. i zero ,null, cisza, od paru tygodni, a jak dzwonię to nikt nie odbiera... wiec juz sie na nich wypiełam, trudno !!!! polecam sie. jak tylko nie bede ubabrana w kupach po pachy to chętnie pomogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, jak mam normalnie funkcjonować, skoro cały czas czuje się rozdzierana od środka,a jak siadam, to mam wrażenie wbijania we mnie czegoś ostrego
![]() ![]() Ale wniosek o wymianę dowodu wreszcie złożyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no na palu, albo tak jak napisałam wyżej, jakbym na jakiś szpikulec siadała ![]() Ja nie zapisuje skurczów, bo mam je dosyć często, ale też duże są przerwy pomiędzy nimi, więc to nie porodowe ![]() Chociaż w trakcie tego w nocy to mi się wszystko chciało ![]() ![]()
![]() |
#3911 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
a ja bliżej nieokreśloną ilość migdałów w karobie
![]()
#3913 |
Wtajemniczenie
|
o rany musze pozmywac, cala kuchnia w brudnych naczyniach od wczoraj stoi
mialam robic obiad ale oczywiacie nie chce mi sie i bedzie zupa ze slika od tesciowej bo nam dala ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czy w każdym szpitalu tak wygląda kąpiel? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |||||||||
Rozeznanie
|
Mam już koszule i szlafrok
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3917 |
Rozeznanie
|
Właśnie mi przyszedł baldachim, prześcieradło i paczka od rp_77
![]() ![]() ale te kolorowe flanelki są milutkie i sliczne ![]() ![]()
#3918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie
![]() Teraz czuję się strasznie zestresowana, normalnie nie wiem co mam ze sobą zrobić, jakoś mi dziwnie. Uciekam chyba się zdrzemnąć ![]()
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Gabbi jestem.
Więc tak: okleina o szer.90cm = 15,76zł za mb okleina o szer.67,5cm = 12,46zł za mb okleina o szer 45cm = 8,86zł za mb okleina o szer 45cm (jakaś lepsza) = 25,96zł za mb A cielątko chciało kupić 45cm tę za 8,86zł, a okazało się że wzięłam tę 67,5cm ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
clauudik ja zamawiałam od rp, i zwykłe pojedyncze i te podwójne. Widać różnicę w dotyku i wizualnie te podwójne jakby mniej światła przepuszczają, no poprostu widać że trochę grubsze. Przede mną jeszcze pranie i prasowanie ale myślę, że są ok
![]() ![]()
#3922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz sobie porównam te ceny, z tymi na allegro ![]() Ja właśnie porwałam się z motyką na księżyc. Wzięłam się za mycie lodówki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zadomowienie
|
![]() nie, nie - żadnych przeciwwskazań ale staram się nie pić... moje serce i tak wali jak opętane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() moją lodówkę też przydałoby się umyć ale ja chyba nie mam na to już sił, a mąż znów będzie biadolił, że każę mu jakieś dziwne rzeczy robić... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |||
Zadomowienie
|
Niech już w końcu wyjdzie słoneczko
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładnej pogody chcę! ![]()
![]() |
#3925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kapukat, nie martw się, że Adaś jest głodny ![]() ![]() ![]() Gaabbi - ja również nie uważam, zeby nasza rozmowa była przepychanką ale również mam wrażenie, że z kolei Ty mnie usiłujesz wmówić coś, czego nie powiedziałam. Kwas hialuronowy pochłania wodę, pęcznieje i jeżeli się go wstrzyknie w skórę, to przez to zatrzymanie wody nawilża skórę od środka, bo magazynuje wodę, z której korzysta skóra właściwa. Taki jest sens wypełniaczy hialuronowych typu Restylane. Pieluchy jednorazowej nie zmienia się wtedy jak jest mokra, tylko jak dziecko zrobi do niej nawet trochę siusiu! Nie można tego "przeoczyć" - pielucha jest sucha, ale wyraźnie widać, że ma większą objętość, chociaż skóra jest sucha! O to w końcu chodzi w pieluszkach. Podpasek też nie nosimy do momentu, aż nam przeciekają przecież, tylko wymieniamy tak często, żeby się czuć sucho i czysto. Dermatolodzy, których wymieniłam to autorytety i założyciele Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego (przewodniczącą jest teraz chyba włąśnie dr Chlebus), a nie Kowalscy, a cała historia ze sfałszowanymi badaniami odnośnie szczepionek toczyła się na łamach czasopisma "The Lancet" - to jest akurat pismo medyczne światowego kalibru, więc można się zapoznać dokładnie ze sprawą, jeżeli kogoś to interesuje. Na pewno w necie są numery archiwalne. I wcale nie uważam, że racja jest czyjaś w 100% albo wcale, tylko że każda z nas widzi sprawę inaczej, nie lepiej ani gorzej, tylko inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-16 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też chcę słoooońceeee!!!
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
Spakowałam torbę do szpitala
![]() Dużo miejsca zajęły pieluchy, podkłady, te wielkie podpaski... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Wtajemniczenie
|
Begie - pierwsze słyszę, żeby nie można było wstawać. Po pierwsze siusiu nie będzie Ci sie chciało, bo dziecię podczas porodu wyciśnie w ciebie wszystkie siuśki do ostatniej kropelki
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-16 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Ja biorę tylko 2 podkłady te na łóżko, jedną paczkę podkładów dla mnie, piżamy, szlafrok, kapcie, kosmetyki. Ale to tylko dlatego, że do szpitala mam rzut beretem, więc mąż będzie mi donosił wszystko na bieżąco, tak samo z ciuszkami na wyjście dla małego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.