Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 11:45   #3901
kaśka k
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
mówisz o ujastku ???

a to widzisz, ja bym wzieła na wydruku

hahahaha

a kiedy byś chciała ?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

tak.
duzy wybór w castoramie i w Leroy M.
nie, o każdym szpitalu, w punkcie pobrań należy zaznaczyć, że potrzebujemy oryginał wyników.

a co do porodu, to jeżeli mam już wybór to poproszę tak po 26 kwietnia a przed 5 maja

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:48   #3902
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Jak mi Filip kiedys przyniesie takie zadanie to padne
Więcej takich będzie. A najbardziej mnie wkurza to, jak babsztyl zada takie zadanie a potem tego nie sprawdzi. Jak mały u nas czasem robi zadanie to się nad niektórymi chce po prostu płakać.

Gabbi już jadę bo się coś ociągam, bo tam brzydko za oknem

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:54   #3903
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!!
nie nadążam czytać dzisiaj.
coś kiepsko dzisiaj ze mną.
nie mam na nic ochoty, a tu by trzeba było ogarnąć trochę w domu. korki przygotować.

bleeeee

Begie, pytałam się w Przychodni Paprocany jak to jest z noworodkiem, to mówiła babka, że ze szpitala dostaje się zaświadczenie jakieś (nie pamiętam, pewnie o tym, że się urodził0), ktoś z rodziny z tym idzie, zamawia położną. ona przychodzi do matki i dziecka, a jak się chce by dziecko tam należało, to wypisuje się deklarację.

Mam nadzieję, że przyjdą jutro listwy i karnisz.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:58   #3904
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
dziękuję ja to strasznie przeżywam
zaciskam,zaciskam, ale ciężko idzie, bo jak siadam to czuje jakbym siadała na palu

no właśnie tego się boję
Bóle jak na okres mam od kilku dobrych dni, ale od wczoraj doszły mi straszne bóle bioder i ud,a to co mnie spotkało w nocy było o takim natężeniu, że musiałam gryźć poduszkę No może bez przesady, ale było duużo mocniejsze niż dotychczas.
No palu?? A co tych skurczy to ja miałam jeden w czwartek w nocy i jeden z soboty na niedzielę. M sobie zapisuje w kalendarzu, bo uważa, że to przed porodem i jak będą się pojawiłay cześciej to szybciej bedziemy zjeżdżać do w-cha do szpitala.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ufff w końcu wszystko doczytałam Witam

asiula_n super łazienka!!
millena dzięki za Twoje porady niedługo będziemy remontować łazienkę i jeżeli mogę to wtedy miałabym kilka pytań do Ciebię.
Jakbym czytała też o mnie. Kilka dni temu wieczorem miałam jakiegoś smuta i mówię Tż żeby mnie przytulił a on że za chwilę, bo gra na kompie. Chwila oczywiście trwała z 20min. Więc się popłakałam, położyłam i odwróciłam do ściany. W końcu gdy przyszedł na łóżko mówi "czemu znowu płaczesz?", "no przestań płakać, ileż można" itd i w końcu zamiast przytulić odwrócił się i usnął.
Ja jestem taka, żę jak się złoszczę czy jest mi źle to zaczynam płakać i potrzebuję wtedy tylko, żeby on mnie przytulił. A on niestety tego nie rozumie
Kilka moich znajomych też chwali Dady na początku używały Pampersów ale po kilku miesiącach przerzucają się na Dady i są bardzo zadowolone.
Mam 2 pytania:
-jak wygląda mycie dziecka pod kranem po kupie? Wkłada się je do umywalki i leje wodę prosto z kranu? Nie mogę sobie wyobrazić tego w jaki sposób miałabym przy tym trzymać dziecko, żeby nie wypadło i żeby nie zrobić mu krzywdy.

-jak to jest z werandowaniem jak sie nie ma tarasu ani balkonu? Ubiera się jak na wyjście i otwiera okno? A później jak zamkniemy okno odrazu rozbieramy maleństwo? Wtedy w pokoju jest chyba trochę zimno po takim wietrzeniu?

Pytania trochę głupie, wiem, ale chciałabym być przygotowana i wiadomo, że lepiej poradzić się kogoś doświadczonego.
Mi w szkole rodzenia pokazywała babeczka, to jest takie chwitanie dziecka pod paszkę i na wysokości klatki piersiowej i pupa do góry.
Odnośnie werandowania to powiedziała, że jak nie ma wiatru, deszczu i temp. ok 20stopni to zadnego werandowania nie trzeba tylko zacząć spacer tak od mak. 30-45 minut i codziennie wydłużać.

kaśka dzięki za opis ktg.

clauudik te podkłady to pieluchy anatomiczne seni sen maxi, tylko nie pomyl z piluchomajtami.

Kurde dziewczyny nie polecam!!!!!!!!!!!!!!! sprzedawcy od którego będę jak coś zamawiała łożeczko i lezaczek. Normalnie przegięcie pały. Próbuję się skontaktować odnośnie kosztów przesyłki bo inne uzyskałam telefonicznie a inne mi wyskoczyły, jak dałam kup teraz i dupa nikt nie odpowiada na maile ani na telefony. Masakra jakaś. Sprzedawca to erte78.

A i jeszcze mi się przypomniałao,, poprałam wszystkie rzeczy od raj rodzica i powiem Wam, ze miałam obawy co do tych pieluch tetrowych podwojnych, że one jednak takie cienkie, ale po praniu i prasowaniu stwierdzam, że super. Pozostałe rzeczy też. Więc polecam.

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-04-16 o 12:09
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:10   #3905
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
nie, o każdym szpitalu, w punkcie pobrań należy zaznaczyć, że potrzebujemy oryginał wyników.

a co do porodu, to jeżeli mam już wybór to poproszę tak po 26 kwietnia a przed 5 maja
U mnie w szpitalu położna powiedziała, żeby przynieść wszystkie oryginały badań jakie się ma, a jak zapytałam o morfologię i mocz to powiedziała, że wystarczą wyniki w karcie ciąży...

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Begie, pytałam się w Przychodni Paprocany jak to jest z noworodkiem, to mówiła babka, że ze szpitala dostaje się zaświadczenie jakieś (nie pamiętam, pewnie o tym, że się urodził0), ktoś z rodziny z tym idzie, zamawia położną. ona przychodzi do matki i dziecka, a jak się chce by dziecko tam należało, to wypisuje się deklarację.
dziękuję za info

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Mi w szkole rodzenia pokazywała babeczka, to jest takie chwitanie dziecka pod paszkę i na wysokości klatki piersiowej i pupa do góry.
coś takiego ?

http://www.youtube.com/watch?v=eSfD6NiYLnU

bo jeśli tak to strach... biedne dzieciątko

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:11   #3906
niunia32
Zakorzenienie

zeżarłam znowu paczkę paluszków

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:11   #3907
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ewidentnie coś jest na rzeczy... Też gdzieś podświadomie czuję smutek, nie mam ochoty nigdzie wychodzić i najchętniej położyłabym się i przespała wieczność... Nawet nie mam ochoty pójść zrobić badań i na to czwartkowe usg...
Może jakoś przetrzymamy...
Musimy jakoś przetrwać, nie mamy wyboru. Też najchętniej bym zasnęła i obudziła sie na poród
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tez jestem mniej towarzyska i nie chce mi sie z kimkolwiek spotykac, nawet do mamy nie chodze i chyba sie troche na to obrazila
Mamę i siostrę mam daleko więc nie muszę się spotykać z nimi, a telefony odbieram tylko od tż, mamy i siostry.

Mam doła bo nie lubię siebie takiej, ale to jest silniejsze ode mnie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 12:16   #3908
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
straszne te koszty wysylki, tymbardziej, ze pewnie maja umowe z 7 -ką podpisaną, ja za wózek 3w1 wysykę pacilam 40 zl
a jak wypelniasz forumlarz opcji dostawy , to spróbuj zrobic wplate laczna, zakladka moje wplaty czy jakos tam i wybrac jedna wysylke,a jak sie nie da to nie plac az nie dostaniesz jakies odpowiedzi, inna opacja to mozesz sprobowac sama zamowic kuriera na bank taniej wyjdzie

Cytat:
No niestety nie mogę się z Tobą zgodzić.
Regulacje prawne to jedna sprawa a ich interpretacja przez poszczególne urzędy skarbowe druga.
Mój mąż pracuje w urzędzie skarbowym, załatwiał moje rozliczenie darowizny w drugim urzędzie skarbowym. Pani zażądała od niego takich dokumentów, że mocno się zdziwił i poprosił o rozmowę z kierownikiem działu spadków i darowizn. I okazało się, że te same przepisy prawa są zupełnie różnie interpretowane przez poszczególne urzędy. Czytaj: nie ma jednolitej wykładni. Tak wygląda praktyka. Tyle z mojej strony.
Najlepiej kwestie dotyczące wszelkich formalności skarbowych uzgadniać w urzędzie, w którym będzie się składało deklarację. Wtedy unikniemy problemów w przyszłości.
dokladnie co urząd to inna interpretacja

michalowa trzymam kciuki za wizyte

Wczoraj mialam strasznie senny dzien, dzis z reszta też jestem jakaś wybita, schize mam, ze wczesniej urodze, popralam reszte rzeczy, musze spakowac torbę i uporządkować wyniki badań itp

Też mam problem z wyborem przychodni i dla siebie i dla dziecka, ogólnie korzystam z prywatnej opieki medycznej luxmed, tak jak dziewczyny piszą chyba nie ma problemu żeby po narodzinach dziecka iść zamówić polożna do domu i ewentualnie zapisać siebie i dziecko
Stary 2012-04-16, 12:17   #3909
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Kurde dziewczyny nie polecam!!!!!!!!!!!!!!! sprzedawcy od którego będę jak coś zamawiała łożeczko i lezaczek. Normalnie przegięcie pały. Próbuję się skontaktować odnośnie kosztów przesyłki bo inne uzyskałam telefonicznie a inne mi wyskoczyły, jak dałam kup teraz i dupa nikt nie odpowiada na maile ani na telefony. Masakra jakaś. Sprzedawca to erte78.

A i jeszcze mi się przypomniałao,, poprałam wszystkie rzeczy od raj rodzica i powiem Wam, ze miałam obawy co do tych pieluch tetrowych podwojnych, że one jednak takie cienkie, ale po praniu i prasowaniu stwierdzam, że super. Pozostałe rzeczy też. Więc polecam.
zapamiętam
ja z kolei nie polecam użytkownika lolek_sklep, chciałam zamówić u nich łozeczko i odebrać sobie w krakowie, bo maja taką mozliwośc i juz ktoryś raz z kolei wysylam im maila z doslownie dwoma pytaniami i nie moge doczekać sie odpowiedzi. Pytania dośc proste : np czy mozna kupic dane lozeczko bez materacyka i jesli tak to w jakiej cenie i pytanienr 2 czy jest mozliwosc oglądnięcia na zywo łozeczka w krakowie , jesli tak to pod jakim adresem.
i zero ,null, cisza, od paru tygodni, a jak dzwonię to nikt nie odbiera...
wiec juz sie na nich wypiełam, trudno !!!!

Cytat:
millena dzięki za Twoje porady niedługo będziemy remontować łazienkę i jeżeli mogę to wtedy miałabym kilka pytań do Ciebię.
polecam sie. jak tylko nie bede ubabrana w kupach po pachy to chętnie pomogę.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:23   #3910
andzya
Zakorzenienie

Słuchajcie, jak mam normalnie funkcjonować, skoro cały czas czuje się rozdzierana od środka,a jak siadam, to mam wrażenie wbijania we mnie czegoś ostrego Ciężko się tak przemieszczać, bo te biodra i nogi tak strasznie mnie rwą, że chwilami mam wrażenie, że rozedrze mnie na pół
Ale wniosek o wymianę dowodu wreszcie złożyłam

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
dzięki ja też będę robić w Diagnostyce tyle że w Tychach na Niepodległości hehe
no problem

Cytat:
No palu?? A co tych skurczy to ja miałam jeden w czwartek w nocy i jeden z soboty na niedzielę. M sobie zapisuje w kalendarzu, bo uważa, że to przed porodem i jak będą się pojawiłay cześciej to szybciej bedziemy zjeżdżać do w-cha do szpitala.

no na palu, albo tak jak napisałam wyżej, jakbym na jakiś szpikulec siadała
Ja nie zapisuje skurczów, bo mam je dosyć często, ale też duże są przerwy pomiędzy nimi, więc to nie porodowe
Chociaż w trakcie tego w nocy to mi się wszystko chciało i wymiotować i dwójeczkę - normalnie all in one
Stary 2012-04-16, 12:24   #3911
benka99
Rozeznanie

Cytat:

coś takiego ?

O matko!! Ja sobie tego nie wyobrażam w moim wykonaniu, prędzej bym upuściła małego niż go umyła.
Stary 2012-04-16, 12:25   #3912
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
zeżarłam znowu paczkę paluszków
a ja bliżej nieokreśloną ilość migdałów w karobie
Stary 2012-04-16, 12:27   #3913
moniczka1302
Wtajemniczenie

o rany musze pozmywac, cala kuchnia w brudnych naczyniach od wczoraj stoi
mialam robic obiad ale oczywiacie nie chce mi sie i bedzie zupa ze slika od tesciowej bo nam dala ostatnio
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:36   #3914
begie13
Zadomowienie

Cytat:
O matko!! Ja sobie tego nie wyobrażam w moim wykonaniu, prędzej bym upuściła małego niż go umyła.
No właśnie ja też sobie nie wyobrażam, że mogłabym tak dziecko umyć wypadłoby mi z rąk albo nie wiem co jeszcze, a ta położna na filmiku obraca nim jak chce... nie wydaje mi się poza tym, żeby coś takiego było przyjemne dla dziecka...
czy w każdym szpitalu tak wygląda kąpiel?

Wanda
Stary 2012-04-16, 12:47   #3915
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Więcej takich będzie. A najbardziej mnie wkurza to, jak babsztyl zada takie zadanie a potem tego nie sprawdzi. Jak mały u nas czasem robi zadanie to się nad niektórymi chce po prostu płakać.

Gabbi już jadę bo się coś ociągam, bo tam brzydko za oknem
Już wyobrażam sobie siebie jak odrabiam z młodym lekcje Będe musiała uczyć się razem z nim.Choć te o jajkach pewnie bym rozwiązała.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
No właśnie ja też sobie nie wyobrażam, że mogłabym tak dziecko umyć wypadłoby mi z rąk albo nie wiem co jeszcze, a ta położna na filmiku obraca nim jak chce... nie wydaje mi się poza tym, żeby coś takiego było przyjemne dla dziecka...
W szpitalu tak właśnie kąpały dzieci i mojego Filipka też.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:49   #3916
clauudik
Rozeznanie

Mam już koszule i szlafrok i normalne majciochy bo w moich bieliźnianych zapasach albo stringaski, albo bokserki, a do nich też niewygodnie podpaskę założyć. Teraz jeszcze niech przesyłki z all szybko dojdą i jesteśmy gotowi
Cytat:
co za okropna pogoda!!! kto wie, na kiedy zapowiadają słońce na Śląsku?? miałam dzisiaj w planie Pepco i Biedronkę i trzecią turę ubranek wyprać i na balkon wystawić i du.pa! poszłabym nawet w ten deszcz do Pepco ale nie mam parasola
chodzę jak zombie... zgrzeszyłam - musiałam napić się kawy, wybaczcie

mam 2 pytanka

1. Czy to prawda, że po porodzie sn ( gdy wszystko przebiegło prawidłowo) nie można wstawać przez 6 godzin przecież ja się zesikam jak nic... kuzynka mi mówiła, że jej zabronili, za pierwszym razem poszła do wc bo nic nie wiedziała i prawie tam padła i dostała ochrzan, a za drugim razem usiadła na łóżku i zemdlała...
A to grzech? Masz jakieś przeciwwskazania do picia kawy?? Co do pytania to pierwsze słyszę. Przecież po dwóch godzinach trzeba się przetransportować na zwykłą salę i o ile mi wiadomo robi się to raczej na własnych nogach, ew. z pomocą męża.
Cytat:
zaciskam,zaciskam, ale ciężko idzie, bo jak siadam to czuje jakbym siadała na palu
Ja za to siedzę jak chłop, bo brzuch mam tak nisko, że nie mam szans złączyć ud
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Na metry
Idę się ogarnąć, zrobić chleb, upiec ciacho i biorę się za obiad
WOW ile zajęć! Powodzenia
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej!
Ja dołączam do kiepskich humorów dzisiaj... Niby nic konkretnego się nie dzieje, ale np. podjęliśmy decyzję o sprzedaniu mojego nagminnie psującego się auta (tak w temacie ), 16-letniego grata i nie wiem, czy w ogóle jakiś chętny się znajdzie cokolwiek za niego zapłacić... Zostawiamy sobie 17-letniego gracika mężowego ale lepiej się sprawującego niż mój... Byłam rano na badaniach i zakupach i tak mnie do tego ludzie wkurzali. Dwa razy wymusili pierwszeństwo, w kolejkach się nastałam po parę rzeczy raptem, ale u mnie nie istnieje coś takiego jak przepuszczenie kobiety w ciąży...
Żebyś wiedziała jak byłam odebrać wyniki w labo ostatnio, to gość normalnie się ze mną ścigał na schodach ale, że zajmowałam dużo miejsca to jakoś nie dał rady mnie wyprzedzić wykorzystał za to ostatni zakręt i praktycznie przed samym okienkiem wpieprzył się przede mnie w kolejkę. Byłam w takim szoku, że nawet nie zareagowałam
Cytat:
Ewidentnie coś jest na rzeczy... Też gdzieś podświadomie czuję smutek, nie mam ochoty nigdzie wychodzić i najchętniej położyłabym się i przespała wieczność... Nawet nie mam ochoty pójść zrobić badań i na to czwartkowe usg...
Może jakoś przetrzymamy...
Ja już nie wiem, czy to przesilenie wiosenne (chociaż za taką wiosnę to ja dziękuję), czy ciąża. Tak czy inaczej mam nadzieję, że ten nastrój grobowy szybko nas wszystkie opuści
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
U mnie może być po 24 już ale przed 1.05, bo obawiam się, że wtedy zamiast 3 dni będą trzymać cały tydzień i z personelem może być gorzej.
Cytat:
clauudik te podkłady to pieluchy anatomiczne seni sen maxi, tylko nie pomyl z piluchomajtami.

[/B]
Dzięki, na pewno sprawdzę mam nadzieję, że pieluchy od r_p77 też są dobre, ktoś je zamawiał??
Cytat:
coś takiego ?

Łooo matko bałabym się tak złapać maleństwo! I ono takie biedne krzyczy...
Cytat:
Chociaż w trakcie tego w nocy to mi się wszystko chciało i wymiotować i dwójeczkę - normalnie all in one
Nawet mi nie przypominaj. U mnie tak wyglądał zwykle pierwszy dzień @. Tyłek na sedes, a na kolanach miednica nikomu tego nie życzę...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:51   #3917
benka99
Rozeznanie

Właśnie mi przyszedł baldachim, prześcieradło i paczka od rp_77
ale te kolorowe flanelki są milutkie i sliczne
Stary 2012-04-16, 12:55   #3918
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
All exclusive

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:57   #3919
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
All exclusive
no dokładnie

Teraz czuję się strasznie zestresowana, normalnie nie wiem co mam ze sobą zrobić, jakoś mi dziwnie. Uciekam chyba się zdrzemnąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 12:59   #3920
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Gabbi jestem.
Więc tak:
okleina o szer.90cm = 15,76zł za mb
okleina o szer.67,5cm = 12,46zł za mb
okleina o szer 45cm = 8,86zł za mb
okleina o szer 45cm (jakaś lepsza) = 25,96zł za mb
A cielątko chciało kupić 45cm tę za 8,86zł, a okazało się że wzięłam tę 67,5cm trudno

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:01   #3921
benka99
Rozeznanie

clauudik ja zamawiałam od rp, i zwykłe pojedyncze i te podwójne. Widać różnicę w dotyku i wizualnie te podwójne jakby mniej światła przepuszczają, no poprostu widać że trochę grubsze. Przede mną jeszcze pranie i prasowanie ale myślę, że są ok ale i tak najfajniejsza jest kolorowa flanelka wyglądają jak kocyki i napewno w cieplejsze dni będę ich używać jako kocyka na spacerze czy w łóżeczku.
Stary 2012-04-16, 13:10   #3922
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Gabbi jestem.
Więc tak:
okleina o szer.90cm = 15,76zł za mb
okleina o szer.67,5cm = 12,46zł za mb
okleina o szer 45cm = 8,86zł za mb
okleina o szer 45cm (jakaś lepsza) = 25,96zł za mb
A cielątko chciało kupić 45cm tę za 8,86zł, a okazało się że wzięłam tę 67,5cm trudno
baaaardzo Ci dziękuję .
Zaraz sobie porównam te ceny, z tymi na allegro

Ja właśnie porwałam się z motyką na księżyc. Wzięłam się za mycie lodówki Pod koniec zrobiło mi się słabo i teraz nie mogę dojść do siebie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:15   #3923
begie13
Zadomowienie

Cytat:

W szpitalu tak właśnie kąpały dzieci i mojego Filipka też.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

A to grzech? Masz jakieś przeciwwskazania do picia kawy??
nie, nie - żadnych przeciwwskazań ale staram się nie pić... moje serce i tak wali jak opętane dzisiaj wypiłam ale nic mi ta kawa nie dała, czuję się dennie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
baaaardzo Ci dziękuję .
Zaraz sobie porównam te ceny, z tymi na allegro

Ja właśnie porwałam się z motyką na księżyc. Wzięłam się za mycie lodówki Pod koniec zrobiło mi się słabo i teraz nie mogę dojść do siebie
oho! i po co było się porywać na taki wyczyn?
moją lodówkę też przydałoby się umyć ale ja chyba nie mam na to już sił, a mąż znów będzie biadolił, że każę mu jakieś dziwne rzeczy robić...

Wanda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 13:16   #3924
centipede
Zadomowienie

Niech już w końcu wyjdzie słoneczko to na pewno nam się poprawią humorki!
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Byłam rano na badaniach i zakupach i tak mnie do tego ludzie wkurzali. Dwa razy wymusili pierwszeństwo, w kolejkach się nastałam po parę rzeczy raptem, ale u mnie nie istnieje coś takiego jak przepuszczenie kobiety w ciąży...
Mi się zawsze śmiać chce jak jestem w hipermarkecie i maszeruję do kasy pierwszeństwa, kolejka jest, ciężarnych praktycznie nie ma, a wszyscy w kolejce nagle mają rozbiegany wzrok, żeby nie było że widzą i nie przepuszczają

Cytat:
Słuchajcie, jak mam normalnie funkcjonować, skoro cały czas czuje się rozdzierana od środka,a jak siadam, to mam wrażenie wbijania we mnie czegoś ostrego Ciężko się tak przemieszczać, bo te biodra i nogi tak strasznie mnie rwą, że chwilami mam wrażenie, że rozedrze mnie na pół
Ale wniosek o wymianę dowodu wreszcie złożyłam

no problem

no na palu, albo tak jak napisałam wyżej, jakbym na jakiś szpikulec siadała
Ja nie zapisuje skurczów, bo mam je dosyć często, ale też duże są przerwy pomiędzy nimi, więc to nie porodowe
Aniu to Ty już chyba na wylocie kurczę jesteś ostatnio na wizycie lekarz mi powiedział, że do 15 skurczy czy bóli na dzień na tym etapie to jest jak najbardziej normalne chyba, że staną się regularne np. co 10 minut i trwają 2 godziny to wtedy trzeba się zainteresować sprawą
Cytat:
Mam już koszule i szlafrok i normalne majciochy bo w moich bieliźnianych zapasach albo stringaski, albo bokserki, a do nich też niewygodnie podpaskę założyć. Teraz jeszcze niech przesyłki z all szybko dojdą i jesteśmy gotowi

A to grzech? Masz jakieś przeciwwskazania do picia kawy?? Co do pytania to pierwsze słyszę. Przecież po dwóch godzinach trzeba się przetransportować na zwykłą salę i o ile mi wiadomo robi się to raczej na własnych nogach, ew. z pomocą męża.

Ja za to siedzę jak chłop, bo brzuch mam tak nisko, że nie mam szans złączyć ud

Żebyś wiedziała jak byłam odebrać wyniki w labo ostatnio, to gość normalnie się ze mną ścigał na schodach ale, że zajmowałam dużo miejsca to jakoś nie dał rady mnie wyprzedzić wykorzystał za to ostatni zakręt i praktycznie przed samym okienkiem wpieprzył się przede mnie w kolejkę. Byłam w takim szoku, że nawet nie zareagowałam

Ja już nie wiem, czy to przesilenie wiosenne (chociaż za taką wiosnę to ja dziękuję), czy ciąża. Tak czy inaczej mam nadzieję, że ten nastrój grobowy szybko nas wszystkie opuści

U mnie może być po 24 już ale przed 1.05, bo obawiam się, że wtedy zamiast 3 dni będą trzymać cały tydzień i z personelem może być gorzej.

Dzięki, na pewno sprawdzę mam nadzieję, że pieluchy od r_p77 też są dobre, ktoś je zamawiał??

Łooo matko bałabym się tak złapać maleństwo! I ono takie biedne krzyczy...

Nawet mi nie przypominaj. U mnie tak wyglądał zwykle pierwszy dzień @. Tyłek na sedes, a na kolanach miednica nikomu tego nie życzę...
O matko!!! współczuję! ale wiesz, że jest szansa że to się zmieni po porodzie?

Ładnej pogody chcę!
Stary 2012-04-16, 13:36   #3925
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
strasz mnie dalej i tak jestem przerażona tym, że może za mało dostaje mleka mój malec...ale wybaczam Ci to

Gaabbi - co prawda nie brałam udziału w tej dyskusji, ale uważam że to co piszesz - że to co piszesz, apropo zainteresowania i obaw - to nieprawda. Przede wszystkim ja czytam, ale ponieważ nie mam argumentów, ani wyrobionego zdania, więc chętnie śledzę to co piszecie, nie uważam, żeby wasza dyskusja była przepychanką kto ma rację, padło tutaj wiele ciekawyh argumentów. I moim zdaniem obawy czy wątpliwości to zupenie bezsensowne narzucanie sobie braku wypowiedzi, albo podjęciu dyskusji - bo jak widać każda z Was ma dużo do powiedzenia, a te z nas które to czytają wyrabiają sobie na pewno opinie, albo chociąż sprawdzają to o czym jest mowa - ja mam tak w zwyczaju więc nie poddawaj się i jeśli masz coś do powiedzenia śmiało!

Kapukat, nie martw się, że Adaś jest głodny jeżeli dajesz mu pierś, a potem dokładasz butlę, to na pewno nie jest głodny, jeżeli zostawia resztę mleka Gdyby był głodny, na pewno by płakał, uwierz mi
Gaabbi - ja również nie uważam, zeby nasza rozmowa była przepychanką ale również mam wrażenie, że z kolei Ty mnie usiłujesz wmówić coś, czego nie powiedziałam. Kwas hialuronowy pochłania wodę, pęcznieje i jeżeli się go wstrzyknie w skórę, to przez to zatrzymanie wody nawilża skórę od środka, bo magazynuje wodę, z której korzysta skóra właściwa. Taki jest sens wypełniaczy hialuronowych typu Restylane. Pieluchy jednorazowej nie zmienia się wtedy jak jest mokra, tylko jak dziecko zrobi do niej nawet trochę siusiu! Nie można tego "przeoczyć" - pielucha jest sucha, ale wyraźnie widać, że ma większą objętość, chociaż skóra jest sucha! O to w końcu chodzi w pieluszkach. Podpasek też nie nosimy do momentu, aż nam przeciekają przecież, tylko wymieniamy tak często, żeby się czuć sucho i czysto. Dermatolodzy, których wymieniłam to autorytety i założyciele Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego (przewodniczącą jest teraz chyba włąśnie dr Chlebus), a nie Kowalscy, a cała historia ze sfałszowanymi badaniami odnośnie szczepionek toczyła się na łamach czasopisma "The Lancet" - to jest akurat pismo medyczne światowego kalibru, więc można się zapoznać dokładnie ze sprawą, jeżeli kogoś to interesuje. Na pewno w necie są numery archiwalne. I wcale nie uważam, że racja jest czyjaś w 100% albo wcale, tylko że każda z nas widzi sprawę inaczej, nie lepiej ani gorzej, tylko inaczej I tak każda z nas postępuje inaczej, a może nasza dyskusja pomoże w wyborze komuś, kto nas czyta po prostu do mnie tak średnio, przyznam, trafiają argumenty odnośnie tzw. ekologii i natury, bo niestety nie żyjemy w środowisku ani ekologicznym ani naturalnym. Rozumiałabym wstrzemięźliwość w smarowaniu itp. gdybyśmy mieli krystaliczną wodę i powietrze, super nawilżone i zdrowe itd. Ale jakie mamy środowisko, takie musimy mieć środki broniące nas przed tym środowiskiem, bo nie jest ono super przyjazne. Ale to tylko moja własna opinia jeżeli ktoś jest nią zainteresowany to ok, a jeżeli nie to też ok ja lubię czytać dyskusje na forum nawet jak się w nich nie udzielam, bo zawsze można sobie na jakąś sprawę spojrzeć pod innym kątem i wyrobić własną opinię. Myślę, że wiele róznic wynika też stąd że słowo pisane można czasem zupełnie różnie rozumieć

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-16 o 13:42
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:44   #3926
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
clauudik ja zamawiałam od rp, i zwykłe pojedyncze i te podwójne. Widać różnicę w dotyku i wizualnie te podwójne jakby mniej światła przepuszczają, no poprostu widać że trochę grubsze. Przede mną jeszcze pranie i prasowanie ale myślę, że są ok ale i tak najfajniejsza jest kolorowa flanelka wyglądają jak kocyki i napewno w cieplejsze dni będę ich używać jako kocyka na spacerze czy w łóżeczku.
Super, też zamawiałam flanelowe właśnie dostałam maila, że zamówienie przekazano do realizacji
Cytat:

nie, nie - żadnych przeciwwskazań ale staram się nie pić... moje serce i tak wali jak opętane dzisiaj wypiłam ale nic mi ta kawa nie dała, czuję się dennie [COLOR="Silver"]
Taka pogoda, też sobie chyba zaraz strzelę kawkę...
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Mi się zawsze śmiać chce jak jestem w hipermarkecie i maszeruję do kasy pierwszeństwa, kolejka jest, ciężarnych praktycznie nie ma, a wszyscy w kolejce nagle mają rozbiegany wzrok, żeby nie było że widzą i nie przepuszczają

O matko!!! współczuję! ale wiesz, że jest szansa że to się zmieni po porodzie?

Ładnej pogody chcę!
No dokładnie, nie wiem jaki sens tych kas pierwszeństwa, moim zdaniem to kasjer powinien interweniować. Zwłaszcza, że brzucha w 8 czy 9 miesiącu nie da sie pomylić ze zwykłym dużym brzuchem. A co do zmian w przeżywaniu @ to baaardzo na to liczę. Bo u mnie to całkiem all inclusive było, łącznie z bólami, gorączką i innymi sensacjami

Też chcę słoooońceeee!!!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:48   #3927
begie13
Zadomowienie

Spakowałam torbę do szpitala tylko potrzebne rzeczy ale powiem, że jest to spora torba podróżna i jest bardzo ciężka, Wy też macie takie duże torby?
Dużo miejsca zajęły pieluchy, podkłady, te wielkie podpaski...

Wanda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 13:51   #3928
onething
Zadomowienie

Cytat:
Podobno tak i mi dziewczyny mówiły-ale nie wiem ile w tym prawdy-, że dużo zależy od tego jak dziecko jest myte w szpitalu, bo później w domu płaczą w trakcie kąpieli, bo się boją i mają złe skojarzenia.

Cytat:

A dziękuję W sumie to wszystko już skończone i czeka na swoją kolej do piekarnika

Cytat:
Właśnie mi przyszedł baldachim, prześcieradło i paczka od rp_77
ale te kolorowe flanelki są milutkie i sliczne
Ja zamawiałam u rajrodzica, ale moja mam jak zobaczyła flanelki to tez była zachwycona i powiedziała, ze mogłam ich wziąć więcej, bo takie milusie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Skąd ja to znam. Już kilka razy testowałam tak ludzi i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie przepuścił albo żeby kasjerka sama od siebie zawołała. Jedynie w Tesco tak mam, ale to dlatego, że znam tam dziewczyny
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:52   #3929
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Begie - pierwsze słyszę, żeby nie można było wstawać. Po pierwsze siusiu nie będzie Ci sie chciało, bo dziecię podczas porodu wyciśnie w ciebie wszystkie siuśki do ostatniej kropelki po porodzie nie czuje się chęci siusiania, bo nagle pęcherz ma dużo miejsca - położne często przypominają właśnie, żeby zrobić, bo czasem dziewczyny zapominają a po drugie to własnie zalecane jest, ze jeżeli Ci się zachce, to żeby wstać i jak najszybciej zrobić. Tak samo z "dwójeczką" - w trzeciej dobie padnie na obchodzie sakramentalne pytanie: "Czy pani się wypróżniała?"

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-16 o 13:53
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:53   #3930
onething
Zadomowienie

Cytat:
Spakowałam torbę do szpitala tylko potrzebne rzeczy ale powiem, że jest to spora torba podróżna i jest bardzo ciężka, Wy też macie takie duże torby?
Dużo miejsca zajęły pieluchy, podkłady, te wielkie podpaski...
Ja biorę tylko 2 podkłady te na łóżko, jedną paczkę podkładów dla mnie, piżamy, szlafrok, kapcie, kosmetyki. Ale to tylko dlatego, że do szpitala mam rzut beretem, więc mąż będzie mi donosił wszystko na bieżąco, tak samo z ciuszkami na wyjście dla małego.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości