|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Nie wiem czy był już ten temat poruszany; natomiast mnie irytuje i zastanawia taka sytuacja:
jechanie lewym pasem 40 km/h na drodze dwujezdniowej poza terenem zabudowanym i tutaj nie robię podziałki kobiety/mężczyźni. Ludzie - spójrzcie w lusterko i zobaczcie ten korek za wami jaki tworzycie!
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chba, że akurat masz ograniczenie)
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wybaczcie
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
rnm miałam na myśli fakt, że na drogach dwujezdniowym jak jeden samochód jedzie sobie prawym pasem dajmy na to 50 km/h to ok, natomiast jak równolegle jedzie z nim po lewej stronie podobną prędkość to samochody jadące z tyły się pieklą bo nie mogą wyprzedzić . a ten z lewej narusza przepisy ruchu drogowego.
|
#3126 |
|
Konto usunięte
|
Mnie w ogóle dziwi wypuszczanie elek które na głównych drogach albo takich z ograniczeniem do 60 potrafią jechać 20-30 na godzinę
|
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie to, że ludzie nie potrafią szanować czyjejś własności.
Przykład: Miałam swój ukochany parasol przez dwa lata. Powtarzam: dwa lata. Nie był super drogi, ale trzymał się dzielnie, nawet podczas silniejszych wiatrów. Wczoraj ojciec pożyczył do kościoła. Wystarczyła godzina, żeby parasol wrócił do mnie połamany. No ja się pytam: trzeba nim tak wymachiwać? "Bo ja chciałem tylko strzepnąć" - nosz kurde, chyba widać, że to zwykła parasolka składana jest, bez żelbetonowych drutów, do jasnej cholery! I on nie widzi problemu, bo oddał mi kasę. A to, że ja dzisiaj popylałam na przystanek (prawie 2 km) w deszczu - o tym juz się nie myśli
|
|
|
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grubo przesadzasz.
|
|
#3129 |
|
Konto usunięte
|
Nie wszystko idzie odkupić. I to nie kwestia pieniędzy a poszanowania cudzej własności - dostałam od babci książek baśnie, babcia nie żyje. Siostra wzięła ją dla swoich dzieci które rozerwały i pogryzdały. To nie kwestia tego że kupi mi nową książkę, nie rozumiesz? Chodzi o szacunek do cudzych rzeczy po pierwsze po drugie takie przedmioty mogą mieć wartość sentymentalną nawet jak to głupi parasol.
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie uważam żeby przesadzała,niektórym się wydaje że jak wezmą coś siotry,brata czy rodziców to nie muszą uważać na tą rzecz ,to nie chodzi o to że oddadzą pieniądze bo jak wiemy parasol nie był drogi.
Chodzi o to że została zniszczona czyjaś własność ,że ktoś na nią nie uważał i mysli że to nic takiego. Też bym się nieźle wściekła jakby ktoś mi coś zniszczył a mi to na drugi dzień byłoby potrzebne. |
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze lepszy nie oddawaj
|
|
|
|
#3133 |
|
ma zielone pojęcie
|
No niestety, wiele osób się nie poczuwa do dbania o cudze rzeczy, które pożyczyli
Pal licho jak oddadzą kasę, a rzecz można szybko i łatwo odkupić, ale gorzej jak właśnie, parasol zniszczą, a następnego dnia ktoś musi iść 2 kilometry w deszczu Sama byłabym wściekła.I pewnie zabrałabym tacie jakąś jego kurtkę z kapturem
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innych parasolek w domu nie masz? |
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I dlatego popylam w deszczu na przystanek bez. |
||
|
|
|
#3136 |
|
po prostu Em :)
|
W przypadku niektórych osób to najlepszy sposób na nauczenie się jazdy.
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i dobrze, że wpuszczają te elki na takie drogi, niech się uczą!
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
przecież gdzieś muszą nauczyć się jeździć, a z dwojga złego - lepiej by to robili na takich właśnie drogach niż w centrum miasta.
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze on od razu umial jezdzic![]()
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś dziwnie- co mój oosbisty policjant jedzie do wypadku, to spowodował go jakiś facet. No jak to się dzieje....
|
|
#3141 |
|
... choć nie Westwood
|
Temat jazdy na polskich drogach to temat drażniący mnie niesamowicie. Nie lubię głupoty, a głupoty na drodze w szczególności.
Więc chyba nie będę głębiej wchodzić w temat ![]() Dziwi mnie kiedy ludzie zamożni nie inwestują w swoje otoczenie. Nie chodzi mi, że mają się pławic w luksusach i inwestować w drogie meble czy sprzęt... ale mieszkanie z meblami pamiętającymi Gierka czy niewyremontowaną łazienką u osoby zarabiającej miesięcznie kilkunastokrotność krajowej pensji dziwi mnie niesamowicie. Trochę też takie dziadowanie przeraża...
|
|
#3142 |
|
Konto usunięte
|
Świetnie, wiecie, pół życie mieszkałam naprzeciwko ośrodka egzaminacyjnego. Sugeruję pomieszkać chociaż rok mając samochód to wtedy łaskawie zobaczycie jak bardzo wyrozumiałe będziecie. Rodzice już podpisywali dziesiątki petycji że nie ma tutaj dróg warunków parkingów na takie rzeczy że lokalizacja tragiczna korkują się drogi, elki blokują ruch także no sorry jakoś mi wyrozumiałość przeszła. I dobrze że się uczą? No jak ktoś się boi jechać szybciej niż 20-30 km/h to chyba nie jest pora by wypuszczać go na szerokie drogi. A tak jak mówię, miałam tę przyjemność dostawać białej gorączki kiedy wracam do rodziców na parking a tam pięc elek każda uczy się parkować równolegle i nie mam jak przejechać. Wspaniałe przeżycia
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Sama obecnie uczę się jeździć, pierwszą jazdę po mieście miałam późnym wieczorem, kiedy ulice były puste i jak dla mnie jest to pomysł idealny. W momencie, kiedy jeszcze nie zna się bardzo dobrze samochodu, to rzucenie się na pierwszą jazdę w korki albo normalny ruch jest trochę moim zdaniem nietrafione, bo kursant tylko się stresuje, kiedy samochód mu gaśnie albo kiedy jedzie wolno i za nim się korkuje. Ja w sumie podczas pierwszej jazdy już jechałam tyle, ile nakazuje prędkość, nigdy nie jechałam 20 ani 30 km/h Ale domyślam się, że niektórzy tyle jeżdżą. Tylko niepotrzebnie takie osoby wysyłać na miasto, kiedy jest natężony ruch, bo tylko się pewnie stresują. Ja naprawdę wolałam uczyć się jeździć na praktycznie pustych ulicach, a potem jeździłam już normalnie w dzień. Inna sprawa, że każdy i tak mnie wyprzedza, bo jako jedyna jeżdżę przepisowo
|
||
|
|
|
#3144 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie... No ale cała wojna zakończyła się tak że spółdzielnie mieszkaniowe wywarły wpływ na ośrodku by starał się nieco ROZSZERZYĆ swoje trasy zamiast ograniczać się do kilku tras w okolicy więc szkoły jednocześnie przestały upierać się na okolice wkoło ośrodka i wypuszczali się minimalnie dalej.
Swoją drogą to jest to - dużo osób uczy się jeździć na pamięć w okolicy ośrodka a jak przyjdzie prawdziwa jazda to jest problem... Ja pierwsze jazdy miałam w godzinach 6, 7 rano bo było pusto na ulicach ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- A może postawili znak że parking prywatny? Nie wiem bo już u rodziców nie mieszkam, ale jakoś to tak zrobili że ulice przy osiedlu zostały uznane za prywatne a parkingi też przez co samochody z egzaminów nie mogły tam jeździć bo egzamin byłby uznany za nieważny. No ale to jest wyjście na krótką metę... |
|
|
|
#3145 |
|
Konto usunięte
|
co do elek i pomysłowych instruktorów... wracam dziś do domu, wjeżdżam na osiedle, droga wąska, ok 2 auta się miną i tyle. I po obu stronach stoi zakaz zatrzymywania się i postoju. Przede mną elka wjeżdża na osiedle i co? Zatrzymuje się nagle tuż przede mną, na zakazie...
No grejt, świetnie pan uczy dziewczynę, że można zatrzymac się a) na zakazie oraz b) tuż przed maską samochodu jadącego z tyłu... ominełam i nie omieszkałam skomentować do pana instruktora czy widział znak, powiedział że owszem i się tylko głupio roześmiał. także nie dziwmy się że potem ludzie jeżdżą jak jeżdżą i przepisy mają za nic skoro już na kursie uczeni są je omijać i olewac |
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy z nas sie uczył jeździć i nie wierzę że ktos od razu umie parkować ![]() poza tym muszą też się nauczyć jeździć jak jest tłok na ulicach. Trochę ich bronię bo sama jeżdżę przepisowo jak jest 40 to tyle jadę i wiem że niektórych to strasznie denerwuje co nie raz dali mi odczuć trąbieniem np. Nie zamierzam jednak nic zmieniać
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mnie dziwi mówienie osób z rodziny na temat związany z tuszą/wyglądem dziecka..
Jako dziecko (w podstawówce) może nie byłam szczuplaczkiem, ale ciągle słyszałam od rodziny (ciotek,wujków), że mam fałdki tu i ówdzie, że mam gruby brzuch, że jestem grubasem. Kiedyś kuzyn starszy ode mnie o 9 lat, gdy byłam w 1 klasie gimnazjum, a więc najgorszy wiek dla dziewczynki - zaczynają rodzić się kompleksy...., nazwał mnie w rozmowie na gg "Grubą d.upą". Nie dla żartów, na serio. Potrafił mi również pisać na blogu anonimowe komentarze typu "Już wiem dlaczego lubisz czarny kolor, bo wyszczupla"... W Na przełomie 2/3 klasy gimnazjum waga mi się unormowała, ale zaczęłam się odchudzać, do tego stopnia że miałam zawroty głowy po wychodzeniu z wanny. Ważyłam 50 kg przy wzroście prawie 170, kości miałam na wierzchu, a i tak cały czas widziałam siebie jako grubasa, z grubą d.upą Obecnie ważę 57 kg i widzę siebie jako grubaska, dlatego zaczynam dietę, mimo że każdy mówi że wyglądam zdrowo i dobrze. Na pohybel takim mądralom, które w taki sposób niszczą komuś życie.
|
#3149 |
|
ma zielone pojęcie
|
oh Mandy, przykro mi, że trafiłaś na takie osoby
Tego typu komentarze naprawdę potrafią być przykre.Ale jeśli teraz dobrze wyglądasz, to proszę, nie odchudzaj się dodatkowo. Nie zrób sobie krzywdy. Tym na pewno sobie nie pomożesz...
|
#3150 |
|
BAN stały
|
W ogóle nie wiem, co mają na celu komentarze bliskich typu "grubas, tyka, krzywy nos". Tak się tylko rodzą kompleksy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

(chba, że akurat masz ograniczenie)

Pal licho jak oddadzą kasę, a rzecz można szybko i łatwo odkupić, ale gorzej jak właśnie, parasol zniszczą, a następnego dnia ktoś musi iść 2 kilometry w deszczu
dobrze ze on od razu umial jezdzic