|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
ja kupiłam iwostin solecrin spf 50, w tamtym roku sie smarowałam nim, twarz, i Oli a w tym tez będę się smarowała i dzieci,
ale chaotycznie napisałam ;-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
żeby mi sie chciało jak mi sie nie chce...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() coś mam czuja, że zmalowana już nie wróci ![]() ojjj tak pogłaszcz mnie bo mi źleeee ![]() ![]() przyjął się to był szczał w dziesiątkę ![]() podpinam się ![]() Izunia, Agatka ![]() ![]()
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja z pytankiem tylko..
Jak pisałam Dominik nie ma apetytu przez tą chorobę i pije tylko mleczko. W dzień od 90-160ml mleka z kaszką co 4-5 h, często na raty. Wiem, że i u was były takie strajki łyżeczkowe i czy wtedy daliście sobie na jakiś czas np. kilka dni spokój z jedzonkiem łyżeczką, czy mimo to cały czas próbowaliście. Bo ja ciągle robię obiadki, otwieram przeróżne słoiczki i to wszystko ląduje w koszu. Czy przeczekać trochę i wtedy spróbować? Nocka dzisiejsza o wiele lepsza na szczęście, goraczki nie było, kaszel jest taki odrywajacy. Szkoda, że małe dzieciaczki nie potrafia tego śluzu wypluwać i połykają go z powrotem. Przepraszam, że znowu tylko o nas.
#2886 |
Raczkowanie
|
Hey Wam
![]() prawie 10 miesięcy trzymalam sie na pełnych obrotach, a dzisiaj dopadł mnie taki ból w szyi ze jestem bezsilna nie moge się ruszyc tak z nienacka ![]() ![]() ![]() ![]() Stronczek doczytalam dopiero teraz o chrzcinach i tesciowej, rozumiem doskonale twojej dobicie zmianą twoich planów, tez tak mam jezeli chodzi szczególnie o decydowanie o moje dziecko mam tak ostatnio ciągle z ![]() ![]() ![]() Kajol bardzo bardzo podoba mi sie wózek ![]() jezdziłam ostatnio peg perego spacerowką, no i w porównaniu nasza x landerowa kiepsko wypada, jak z gondoli x byłam meeega zadowolona tak spacerowka ten system opuszczania niewygodny chyba planuje sprzedac i kupic coś innego tylko nie chce mi się za bardzo szukać no ale chyba musze się zabrać ![]() Aania a tez was mialam o to pytać ale wkońcu przyszedl, pierwszy po pierwszym nieregularny mocno (niby spózniony 15 dni) a następne już normalnie ![]() madzia1k1 jak jest oslabiony przez chorobe i chce mu się mleczka to dawaj mleczko, i dorosłemu jak ma męczący kaszel też nie zawsze z apetytem. A sloiczki moga stać 48h w lodowce to jak nie chce całkiem jeść, to spróbuj nastepnego dnia może już się skusi, liczyc na 3 dni tylko dwa ewentualnie sie zmarnują ![]() Iza Agata sto latek!!! Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-04-16 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jej przeszło i już je wszystko ładnie
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś niedrogie łóżeczko turystyczne (tak gdzieś do 160 zl), które pełniłoby też funkcję kojca????? Szukam czegoś dla małej na wyjazdy do rodziców (o ile gwiazda będzie chciała w ogóle tam spać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie po pracy i przed obiadem - kalafior dzis dla mnie na tapecie, bo TZ ma cala miche pierogow ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- telik co do Majorki - mamy w planach jechac wieksza grupa, wiec stanelo na Majorce, maz chcial Teneryfe, ale kolezanka juz byla i nie bardzo tak. Czekam kumpela z biura podrozy podsyla oferty moze sie cos wybierze.
![]() |
#2891 | ||
Wtajemniczenie
|
Tez mam takiego czuja
Cytat:
Buziak dla chorowitka ![]() Cytat:
Ja sie za pozno dowiedzialam, Moj szanowny małżonek bal sie mi powiedziec, ale gdybym wiedziala wczesniej to nie pozwolilabym na to. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
pisz na pw ![]() Brumek, my mamy ten drugi krem madzia, ja bym pewnie odpuściła na kilka dni, ale ja generalnie mam podejście - nie chce, niech nie je; jak zgłodnieje to zje a krzywdy sobie nie zrobi. Wróciłam wreszcie do domu. Deszcz pada więc momentalnie w mieście korki. Stanęłam na światłach a trzy samochody dalej za mną, w samochód na moim pasie uderzył inny. I tylko sobie pomyślałam, jak to dobrze że nie jechałam kilka sekund później...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zadomowienie
|
Cześć!
Wypompowali mnie w pracy, nadrabiam za te miesiące nieobecności, dziś oficjalnie robiłam swoją robotę i zastępowałam 2 dziewczyny oraz pomagałam innej zastępować kolejną nieobecną. Ale ta ostatnia to w szlachetnym celu nieobecna, bo na in vitro pjechała, dziś pobrali już jajeczka i będą działać ![]() Wspomóżcie ją swoimi magicznymi kciukiami i poztytwnymi myślami ![]() Agatko, Izuniu - sto lat dziewczynki! ![]() ![]() ![]() AgaG, dzięki za namiary na kolejne nosidła ![]() Patik, dziewczyno, Ty się wykończysz! ![]() Brumek, cwaniaku, ładnie teściówkę załatwiłaś ![]() Shirka, biedaku! Nie ma litości ten Twój niegruby kocur ![]() Natko, ukochaj Dominika ode mnie! ![]() Kliki - jak chcę kliknąć to od kilku dni wyskakuje mi strona do rejestracji w konkursie, co za badziew ![]() Marinka, pewnie już byłaś u lekarza, ja tam bym poszła, od tego są żeby na pacjenta czekać ![]() Stronczek, tak właśnie myślałam, że teściówka nie chciała oczami świecić/postawić się. Wy chyba w PL nie czujecie się jak u siebie, co? Cytat:
![]() ![]() Ale nie chciałabym Cię kłopotać dla mnie samej, może kiedyś przy okazji, nie że tak specjalnie... ![]() Wakacje z dzieckiem + wózek - moi znajomi w zeszłym roku gdzieś w Hiszpanii wynajmowali spacerówkę z hotelu, może to będzie jakieś rozwiązanie, jeśli nie chcecie ciągnąć wózków? Ale jak to? Tak naprawdę naprawdę? Ostatecznie na zawsze???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Brumku my mamy ten drugi krem na słoneczko.
dziękuję wszystkim za odp
#2895 |
Zadomowienie
|
Adrij, moja kierowniczka od kilku dni ma to samo w szyi co Ty, aż się dziś już biedna popłakała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
Ejjj ma ktoś nr do Marinki? Może by do niej napisać, co z Igim? Jak ktoś ma nr, to może mi na pw prześle? A jak nie to sam napisze?
Marina, jesteś? Pisz co z Igorem. A co do Zmalowanej, jak ktoś tęskni, to jest codziennie (albo prawie codziennie) wieczorem na fb ![]() ![]() Dziewczyny jaką miałam/ miałyśmy straszną noc ![]() Natko jak Domek się w nocy zachowywał w czasie ospy? Mocno się męczył. Też mamy tabletki, ale inne.
![]() |
#2897 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
u nas nocka jak zwykle (czyli 3 a może 4 pobudki na UU, do tego mąż chrapacz obok ![]() Cytat:
![]() Jest mi aż trochę wstyd, bo nie zabrałam mojego dziecka na basen. Wybieram się z nią wybieram i jakoś wybrać nie mogę... Cytat:
![]() Brumek to skoro decyzja co do chicco zapadła i jest sponsor ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
wodaqua
My wiele razy byliśmy tam i tu ![]() ![]() ja wózek biorę na lotnisku się przyda no i na wakacjach też.Ogólnie to boję się tej wyprawy z dwójką plus bagaże, wózek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||||
Zadomowienie
|
Iza, Agatko- sto lat dziewczynki!
![]() ![]() Marinko, ta wysypka wskazywałaby na trzydniówkę, tylko dziwne że temperatura cały czas się utrzymuje. ![]() Brumku, z chustą u Nas było tak, że użyliśmy kilka razy w domu i na wypad do lasu. Później zrobiło się zimno i nie miałam odwagi nosić Hani w chuście nałożonej na kurtkę. To wiązanie też trochę zniechęca, bo łatwiej dziecko w wózku położyć i po prostu wyjść niż bawić się w dociąganie chusty przed lustrem. Pewnie to kwestia wprawy, znam dziewczynę, która w ogóle wózka nie kupowała tylko synka nosi w chustach, czy Mei Tai'ach. ![]() ![]() Patik, a Ty swoją chustę sprzedałaś, czy jeszcze korzystacie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To jeszcze ja życzę wszystkiego najlepszego dla anielsko pięknej i diabelsko upartej Nadii! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oliweczko, my kupiliśmy Cybex Pallas 2 fix http://allegro.pl/fotelik-cybex-pall...267375352.html, ale jeszcze nie używaliśmy, więc nie wiem jak się sprawdzi. ![]() Dziękuję za dentystyczne kciuki- pomogły! ![]() ![]() ![]() ![]() Tż dla dzielnej pacjentki przygotował naleśniki ze szpinakiem i serkiem pleśniowym i objadłam się jak prosiak. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
hej kochane, przepraszam , że nie cytuję ale ja jestem w koopie tylko z innej branży
![]() ![]() dlatego hurtowo dla solenizantów zaległych i obecnych STO LAT ![]() a co do tematów krzesełkowo -fotelikowych to mamy to: http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...252761317.html - ja polecam , mały uwielbia w nim siedzieć, nie ma opcji wywrócenia ale mój syn ostatnio zauważył chyba jakieś niedociągnięcia w montażu bo siedzi pod spodem i coś "naprawia" fotelik to MAXI COSI TOBI- jestem mega zadowolona !! małemu wygodnie i jeździ zadowolony. Dla mnie najwiekszym plusem fotelika poza bezpieczeństwem i wygodą dziecka jest podnoszony zaglówek wraz z jednoczesną regulacją pasów, nie wyobrażam sobie demontować fotelika ,żeby przesunąć pasy dla dziecka wyżej. łóżeczko turystyczne mamy takie : http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...259742861.html, dla mnie super, mały w nim spał po urodzeniu i ostatnio podczas wizyty u dziadków , dla mnie bomba . tyle co widziałam to zdrówka dla Igiego-dla mnie to 3 dniówka ale lepiej upewnić się u "normalnego" lekarza no i nie pamiętam ![]() aaa i brawa dla kolejnych zębatych dzieciaczków!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-16 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam pw ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-16 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Brymek posłałam wczoraj namiary. Nie doszły? Poślę w takim razie jeszcze raz
![]() Skoro Aania będzie wcześniej w Ikea (pisała, że w ten czwartek ![]() Ale chwal się nie bieżąco co kupujesz, może coś odgapię ![]() Dzisiaj zostałam w garażu z Radkiem w samochodzie żeby sobie dospał i zasnęłam też. Masakra, jestem wykończona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze tam fioletem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.bubumarket.pl/index.php?p...ct&prod_id=766 Ze swojego sciagasz siedzisko i za pomoca adapterow zakladasz na stelaz. Tylko widze, ze sa braki. Musialabys zobaczyc w UK albo na ebayu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W hotelu na Krecie byl taki jeden wozek, ktory mozna bylo uzywac zupelnie za free. Ale ja tam i tak wole swoj. Dacie rade z dwojka, pomysl o mnie jak bedzie wesolo ![]() Tadam! A to my: Pierwsze szybkie wiazanie: |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Aga świetne to nosidełko.Ślicznie się z nim/ w nim prezentujecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Stronczek:
http://www.ebay.co.uk/itm/Quinny-Zap...item4164a0ae2f Blondynka dziekuje! Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-04-16 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wodaqua;33580949:pr osi: Ja bym się pisała
![]() Ale nie chciałabym Cię kłopotać dla mnie samej, może kiedyś przy okazji, nie że tak specjalnie... ![]() [/QUOTE] dawaj, nie będziesz sama ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() super!
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
AgaG - super wyglądacie - a Antoś jak urósł
![]() ![]()
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Aga super się prezentujecie. A Ty wyglądasz jak siostra swoich dzieci, serio. Potraktuj to jak komplement
![]() Marzena sprzedałam niedawno. Użyłam jej raz. Nie umiałam wiązać, nie miałam wprawy a i Sara nie bardzo współpracowała. Przed sprzedażą chciałam spróbować po dłuższej przerwie i nie mogłam w żaden sposób dociągnąć, Sara się wierciła itd. Spociłam się przy tym i ręce bolały. Mam nadzieję że mei tai jej sie spodoba. Zanka rzeczywiście, przepraszam że Cie w błąd wprowadzilam. To wyniki z marca.
#2909 |
Zakorzenienie
|
Lena mi się puszcza
![]() niczego się nie boi cwaniara
#2910 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Chciałabym jeszcze raz zajrzeć do tej małej paszczy, ale nie da rady. Bo mąż mi wmawia, że pewnie mi sie wydawało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Ucałowany ![]() Cytat:
Bardzo Zuziak wysypana? ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Pieknie! ![]() Trudno mi uwierzyć, że masz trójkę dzieci ![]() Stronczku nie zacytowało mi Ciebie wcześniej. Teściowa- coż może nie chciała źle, ale takich rzeczy sie nie robi... ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.