W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 12:05   #2881
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

ja kupiłam iwostin solecrin spf 50, w tamtym roku sie smarowałam nim, twarz, i Oli a w tym tez będę się smarowała i dzieci,
ale chaotycznie napisałam ;-/

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:14   #2882
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, ja kupuje pieluszki babyderam, i juz drugie opakowanie mam takie ,że jak rozkładam pieluszkę to ona po bokach, jest sklejona, falbanki przyklejone go środka pieluszki, no tak mnie to wkurza, bo później musze ta folijkę zdjąć, Wy też tak macie z tymi pieluszkami??
miałam kilka paczek wcześniej jeszcze w rozm. 3 ale były ok teraz kupuje inne.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny od babydreamów: a który to dokładnie krem? Bo są dwa podobne?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-z-spf-50.html
czy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html
ten drugi

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:19   #2883
83monia
Zakorzenienie

żeby mi sie chciało jak mi sie nie chce...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:51   #2884
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Shira
Ja caly czas jestem z Wami, ale tylko myślami i w trakcie czytania. Nie mam co pisać wiec siedzę cicho.
no chwała bogu, że nic o krzaczkach nie napisałaś ja nie chcę tylko myślami bo niestety nie jestem Edward Calen i nie poczytam w myślach jednakowoż zachęcam do pisania

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

No i Zmalowana opuscila nas na dobre
A wie ktos co u DaKaro?
coś mam czuja, że zmalowana już nie wróci

Cytat:

Tylko tyle Ci napiszę:

Super że basen tak się przyjął
ojjj tak pogłaszcz mnie bo mi źleeee

przyjął się to był szczał w dziesiątkę

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
żeby mi sie chciało jak mi sie nie chce...
podpinam się

Izunia, Agatka: roza:
Stary 2012-04-16, 13:09   #2885
madzia1k1
Raczkowanie

Dziewczyny ja z pytankiem tylko..

Jak pisałam Dominik nie ma apetytu przez tą chorobę i pije tylko mleczko. W dzień od 90-160ml mleka z kaszką co 4-5 h, często na raty. Wiem, że i u was były takie strajki łyżeczkowe i czy wtedy daliście sobie na jakiś czas np. kilka dni spokój z jedzonkiem łyżeczką, czy mimo to cały czas próbowaliście. Bo ja ciągle robię obiadki, otwieram przeróżne słoiczki i to wszystko ląduje w koszu. Czy przeczekać trochę i wtedy spróbować?

Nocka dzisiejsza o wiele lepsza na szczęście, goraczki nie było, kaszel jest taki odrywajacy. Szkoda, że małe dzieciaczki nie potrafia tego śluzu wypluwać i połykają go z powrotem.

Przepraszam, że znowu tylko o nas.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:36   #2886
adrji
Raczkowanie

Hey Wam
prawie 10 miesięcy trzymalam sie na pełnych obrotach, a dzisiaj dopadł mnie taki ból w szyi ze jestem bezsilna nie moge się ruszyc tak z nienacka mąż nie poszedł do pracy, siedzi z Jasiem, nawet już dwa razy kupe musial zmienić a ja nawet na kompie ledwo ale chcialo mi się do was zajrzeć przepraszam ze się super nie odniose.

Stronczek doczytalam dopiero teraz o chrzcinach i tesciowej, rozumiem doskonale twojej dobicie zmianą twoich planów, tez tak mam jezeli chodzi szczególnie o decydowanie o moje dziecko mam tak ostatnio ciągle z ech.. tule mam nadzieje ze u nas z organizacją nie będzie za duzo glów do wtrącania

Kajol bardzo bardzo podoba mi sie wózek

jezdziłam ostatnio peg perego spacerowką, no i w porównaniu nasza x landerowa kiepsko wypada, jak z gondoli x byłam meeega zadowolona tak spacerowka ten system opuszczania niewygodny chyba planuje sprzedac i kupic coś innego tylko nie chce mi się za bardzo szukać no ale chyba musze się zabrać

Aania a tez was mialam o to pytać ale wkońcu przyszedl, pierwszy po pierwszym nieregularny mocno (niby spózniony 15 dni) a następne już normalnie

madzia1k1 jak jest oslabiony przez chorobe i chce mu się mleczka to dawaj mleczko, i dorosłemu jak ma męczący kaszel też nie zawsze z apetytem. A sloiczki moga stać 48h w lodowce to jak nie chce całkiem jeść, to spróbuj nastepnego dnia może już się skusi, liczyc na 3 dni tylko dwa ewentualnie sie zmarnują

Iza Agata sto latek!!!

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-04-16 o 13:43
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 13:42   #2887
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Jak pisałam Dominik nie ma apetytu przez tą chorobę i pije tylko mleczko. W dzień od 90-160ml mleka z kaszką co 4-5 h, często na raty. Wiem, że i u was były takie strajki łyżeczkowe i czy wtedy daliście sobie na jakiś czas np. kilka dni spokój z jedzonkiem łyżeczką, czy mimo to cały czas próbowaliście. Bo ja ciągle robię obiadki, otwieram przeróżne słoiczki i to wszystko ląduje w koszu. Czy przeczekać trochę i wtedy spróbować?

Nocka dzisiejsza o wiele lepsza na szczęście, goraczki nie było, kaszel jest taki odrywajacy. Szkoda, że małe dzieciaczki nie potrafia tego śluzu wypluwać i połykają go z powrotem.

Dałam sobie spokój. Nawet pediatra mówiła, ze jak nie chce to nie zmuszać.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 13:48   #2888
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dałam sobie spokój. Nawet pediatra mówiła, ze jak nie chce to nie zmuszać.
u nas było jakieś dwa tygodnie strajku zupkowego - tzn, Julka wcale nie chciał jeśc żadnych zupek - na wszystkie zupki się pogniewała - w zasadzie jadła tylko kaszki ryżowe i mleko- ew. owoce z kaszką a zupki i obiadki bleeeee

a teraz jej przeszło i już je wszystko ładnie

Stary 2012-04-16, 13:56   #2889
karolinee1983
Zadomowienie

Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś niedrogie łóżeczko turystyczne (tak gdzieś do 160 zl), które pełniłoby też funkcję kojca????? Szukam czegoś dla małej na wyjazdy do rodziców (o ile gwiazda będzie chciała w ogóle tam spać ), przeglądam allegro, ale nie mam zielonego pojęcia, co wybrać pomóżcie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:22   #2890
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

1. To i tak super jej idzie z raczkowaniem i rośnie Ci dziewczyna jak na drożdżach.
2. To na poczcie 2 etaty robisz, czy znalazłaś coś dodatkowego jeszcze?
Kochana nie - drugi etat to zona i matka - choc rozwazam znalezc dodatkowa prace.
Witam sie po pracy i przed obiadem - kalafior dzis dla mnie na tapecie, bo TZ ma cala miche pierogow

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

telik co do Majorki - mamy w planach jechac wieksza grupa, wiec stanelo na Majorce, maz chcial Teneryfe, ale kolezanka juz byla i nie bardzo tak. Czekam kumpela z biura podrozy podsyla oferty moze sie cos wybierze.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:33   #2891
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

coś mam czuja, że zmalowana już nie wróci
Tez mam takiego czuja

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Odpuscic na jakis czas. Wazne ze w ogole cokolwiek je. Nic mu sie nie stanie przez kilka dni

Buziak dla chorowitka

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Hey Wam
prawie 10 miesięcy trzymalam sie na pełnych obrotach, a dzisiaj dopadł mnie taki ból w szyi ze jestem bezsilna nie moge się ruszyc tak z nienacka mąż nie poszedł do pracy, siedzi z Jasiem, nawet już dwa razy kupe musial zmienić a ja nawet na kompie ledwo ale chcialo mi się do was zajrzeć przepraszam ze się super nie odniose.

Stronczek doczytalam dopiero teraz o chrzcinach i tesciowej, rozumiem doskonale twojej dobicie zmianą twoich planów, tez tak mam jezeli chodzi szczególnie o decydowanie o moje dziecko mam tak ostatnio ciągle z ech.. tule mam nadzieje ze u nas z organizacją nie będzie za duzo glów do wtrącania
Oj biedna Ty. Nasmaruj moze jakas mascia rozgrzewajaca.

Ja sie za pozno dowiedzialam, Moj szanowny małżonek bal sie mi powiedziec, ale gdybym wiedziala wczesniej to nie pozwolilabym na to.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 15:28   #2892
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Aniu ja bym chciała pare rzeczy z ikei

pisz na pw

Brumek, my mamy ten drugi krem

madzia, ja bym pewnie odpuściła na kilka dni, ale ja generalnie mam podejście - nie chce, niech nie je; jak zgłodnieje to zje a krzywdy sobie nie zrobi.

Wróciłam wreszcie do domu. Deszcz pada więc momentalnie w mieście korki. Stanęłam na światłach a trzy samochody dalej za mną, w samochód na moim pasie uderzył inny. I tylko sobie pomyślałam, jak to dobrze że nie jechałam kilka sekund później...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-04-16 o 15:30
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:30   #2893
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Wypompowali mnie w pracy, nadrabiam za te miesiące nieobecności, dziś oficjalnie robiłam swoją robotę i zastępowałam 2 dziewczyny oraz pomagałam innej zastępować kolejną nieobecną. Ale ta ostatnia to w szlachetnym celu nieobecna, bo na in vitro pjechała, dziś pobrali już jajeczka i będą działać
Wspomóżcie ją swoimi magicznymi kciukiami i poztytwnymi myślami

Agatko, Izuniu - sto lat dziewczynki!

AgaG, dzięki za namiary na kolejne nosidła

Patik, dziewczyno, Ty się wykończysz!

Brumek, cwaniaku, ładnie teściówkę załatwiłaś

Shirka, biedaku! Nie ma litości ten Twój niegruby kocur

Natko, ukochaj Dominika ode mnie!

Kliki - jak chcę kliknąć to od kilku dni wyskakuje mi strona do rejestracji w konkursie, co za badziew

Marinka, pewnie już byłaś u lekarza, ja tam bym poszła, od tego są żeby na pacjenta czekać

Stronczek, tak właśnie myślałam, że teściówka nie chciała oczami świecić/postawić się. Wy chyba w PL nie czujecie się jak u siebie, co?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
IKEA - ja mam tuż obok uczelni. Dziś nie podjadę bo nie mam za wiele czasu, ale w czwartek mogę, jakby któraś chciała to pisać.[/COLOR]
Ja bym się pisała
Ale nie chciałabym Cię kłopotać dla mnie samej, może kiedyś przy okazji, nie że tak specjalnie...

Wakacje z dzieckiem + wózek - moi znajomi w zeszłym roku gdzieś w Hiszpanii wynajmowali spacerówkę z hotelu, może to będzie jakieś rozwiązanie, jeśli nie chcecie ciągnąć wózków?

Cytat:
No i Zmalowana opuscila nas na dobre?
Ale jak to? Tak naprawdę naprawdę? Ostatecznie na zawsze????
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:32   #2894
madzia1k1
Raczkowanie

Brumku my mamy ten drugi krem na słoneczko.

dziękuję wszystkim za odp

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:36   #2895
wodaqua
Zadomowienie

Adrij, moja kierowniczka od kilku dni ma to samo w szyi co Ty, aż się dziś już biedna popłakała Współczuję Ci!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 15:46   #2896
iustyna1
Wtajemniczenie

Ejjj ma ktoś nr do Marinki? Może by do niej napisać, co z Igim? Jak ktoś ma nr, to może mi na pw prześle? A jak nie to sam napisze?

Marina, jesteś? Pisz co z Igorem.

A co do Zmalowanej, jak ktoś tęskni, to jest codziennie (albo prawie codziennie) wieczorem na fb . Mamy z nią stały kontakt .

Dziewczyny jaką miałam/ miałyśmy straszną noc . O 2.30 się kładłam. Zuza ok 1.00 się obudziła i walczyła. Wstała o 8.00 ;(.

Natko jak Domek się w nocy zachowywał w czasie ospy? Mocno się męczył. Też mamy tabletki, ale inne.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 15:56   #2897
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry,

u nas nocka jak zwykle (czyli 3 a może 4 pobudki na UU, do tego mąż chrapacz obok )

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj na basenie Żbik jak na kocura całkiem się oswoił z wodą bardzo mu się podoba!! potem przyjechała i stwierdziła ze mu zimno taaaaa pani eksperti patrzy na niego i mów "aaaa nie jesteś gruby nie jesteś"
hi hi hi

Jest mi aż trochę wstyd, bo nie zabrałam mojego dziecka na basen. Wybieram się z nią wybieram i jakoś wybrać nie mogę...

Cytat:
Piwnooka, super że jesteś i piszesz się na spotkanie. Co tam u Helenki? Pewnie już raczkuje na całego i nie można jej spuścić z oczu?
Helenka zaczyna raczkować, zrobi z dwa trzy "kroczki" po czym zaczyna pełzać, czołgać się (ale ona musi mieć silne ręce) a spuścić jej z oczu nie można, bo nie daj Boże coś co można ściągnąć, pociągnąć jest w zasięgu jej rączek.... nie wspomnę o wkładaniu raczek tam gdzie nie wolno.. (na szczęście nie mamy dostępnych dla niej gniazdek)

Brumek to skoro decyzja co do chicco zapadła i jest sponsor to który wzór wybierasz? Mnie coraz bardziej się to krzesełko podoba
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:07   #2898
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

wodaqua
My wiele razy byliśmy tam i tu ale nigdy się nie spotkałam aby wózki było można wypożyczyć
ja wózek biorę na lotnisku się przyda no i na wakacjach też.Ogólnie to boję się tej wyprawy z dwójką plus bagaże, wózek
W samolocie M już zakomunikował że ja przypinam małego do siebie pasami bo Olivier ma wykupione normalne miejsce.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:09   #2899
marzena_S
Zadomowienie

Iza, Agatko- sto lat dziewczynki!

Marinko, ta wysypka wskazywałaby na trzydniówkę, tylko dziwne że temperatura cały czas się utrzymuje. Trzeba by było skonsultować to z lekarzem, bo antybiotyk może niepotrzebny...

Brumku, z chustą u Nas było tak, że użyliśmy kilka razy w domu i na wypad do lasu. Później zrobiło się zimno i nie miałam odwagi nosić Hani w chuście nałożonej na kurtkę. To wiązanie też trochę zniechęca, bo łatwiej dziecko w wózku położyć i po prostu wyjść niż bawić się w dociąganie chusty przed lustrem. Pewnie to kwestia wprawy, znam dziewczynę, która w ogóle wózka nie kupowała tylko synka nosi w chustach, czy Mei Tai'ach. Teraz pogoda zachęca do pokazywania świata dziecku, więc postaram się zmobilizować i z niej częściej korzystać.

Patik, a Ty swoją chustę sprzedałaś, czy jeszcze korzystacie?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba widzę białego małego dolnego potworka, który męczy moje dziecko
Widzę go pod dziąsłem, ale już taki dość wyraźny.
Dominik nic od rana nie zjadł, cały czas jest senny i marudny. Teraz śpi, ale popłakuje przez sen moje biedactwo.
No to potwór pewnie lada chwila pokaże swe białe oblicze.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
ja dziś też pod palcem poczułam białego potwora wykiełkował! Ale na razie taki tyci tyci jest... Teraz czekamy aż druga jedynka się przebije bo też już spuchnięta
Gratulacje , pewnie bliźniak zaraz do niego dołączy.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dziękuję za życzenia dla mojej Nadulki
To jeszcze ja życzę wszystkiego najlepszego dla anielsko pięknej i diabelsko upartej Nadii!

Cytat:
Hey Wam
O kurczę, może do lekarza trzeba się wybrać z tym bólem, albo do masażysty?

Cytat:
Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś niedrogie łóżeczko turystyczne (tak gdzieś do 160 zl), które pełniłoby też funkcję kojca????? Szukam czegoś dla małej na wyjazdy do rodziców (o ile gwiazda będzie chciała w ogóle tam spać ), przeglądam allegro, ale nie mam zielonego pojęcia, co wybrać pomóżcie
Moi rodzice w Jysk kupowali łóżeczko turystyczne (kosztowało 150zł, a później przecenili na 99 zł). Nie ma regulacji podłogi, ale całkiem dobrze się sprawuje. Na allegro widzę fajne http://allegro.pl/new-2012-lozeczko-...259333507.html . Ono ma regulowaną wysokość, 12 miesięcy gwarancji i składa się w ten sam sposób.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kochana nie - drugi etat to zona i matka - choc rozwazam znalezc dodatkowa prace.
Aaaa, w ten sposób, bo już zaczęłam się zastanawiać jak Ty dajesz radę.

Oliweczko, my kupiliśmy Cybex Pallas 2 fix http://allegro.pl/fotelik-cybex-pall...267375352.html, ale jeszcze nie używaliśmy, więc nie wiem jak się sprawdzi.

Dziękuję za dentystyczne kciuki- pomogły! Bałam się strasznie, myślałam, że żołądek wywinie mi się na drugą stronę. Okazało się, że niepotrzebnie, bo dentysta był rewelacyjny (chyba najlepszy na jakiego trafiłam). W 30 minut pozbyłam się ogromnej dziury i kamienia na zębach. Czeka mnie jeszcze leczenie trzech zębów z drugiej strony(ale to już maleńkie ubytki) i chirurgiczne usuwanie 8 (powoli oswajam się z tą myślą). Najśmieszniejsze jest to, że gabinet jest w wieżowcu, w którym mieszkam i dopiero jak poczytałam o nim w Internecie to się okazało, że ma świetne opinie i ludzie przemierzają kilometry, żeby do niego przyjechać, a ja mam go pod nosem i wcześniej z tego nie korzystałam.

Tż dla dzielnej pacjentki przygotował naleśniki ze szpinakiem i serkiem pleśniowym i objadłam się jak prosiak. (przydałby się gruby emot pękający w szwach )
Stary 2012-04-16, 16:11   #2900
dziubek79
Zakorzenienie

hej kochane, przepraszam , że nie cytuję ale ja jestem w koopie tylko z innej branży dziś miał być dzień w którym co nie co miało się wyjaśnić ale przez naszą pie#$%^$^ną służbę zdrowia dalej w czarnej doopie jesteśmy

dlatego hurtowo dla solenizantów zaległych i obecnych STO LAT

a co do tematów krzesełkowo -fotelikowych to mamy to:

http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...252761317.html - ja polecam , mały uwielbia w nim siedzieć, nie ma opcji wywrócenia ale mój syn ostatnio zauważył chyba jakieś niedociągnięcia w montażu bo siedzi pod spodem i coś "naprawia"

fotelik to MAXI COSI TOBI- jestem mega zadowolona !! małemu wygodnie i jeździ zadowolony. Dla mnie najwiekszym plusem fotelika poza bezpieczeństwem i wygodą dziecka jest podnoszony zaglówek wraz z jednoczesną regulacją pasów, nie wyobrażam sobie demontować fotelika ,żeby przesunąć pasy dla dziecka wyżej.

łóżeczko turystyczne mamy takie : http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...259742861.html, dla mnie super, mały w nim spał po urodzeniu i ostatnio podczas wizyty u dziadków , dla mnie bomba .

tyle co widziałam to
zdrówka dla Igiego-dla mnie to 3 dniówka ale lepiej upewnić się u "normalnego" lekarza

no i nie pamiętam jak czas pozwoli to spróbuję się wkręcić choć ciut ciut

aaa i brawa dla kolejnych zębatych dzieciaczków!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-04-16 o 16:17
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:17   #2901
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
ja mam dokładnie takie Chicco Lullaby - kupiłam używkę - właśnie też mi potrzebne było żeby u rodziców stało jak Julka tam będzie żeby miała gdzie spać i się bawić.

Cytat:

pisz na pw

.
napisałam pw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozeczko-turystyczne-chicco-lullaby.jpg (34,2 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-16 o 16:19
Stary 2012-04-16, 16:19   #2902
Lili 83
Zakorzenienie

Brymek posłałam wczoraj namiary. Nie doszły? Poślę w takim razie jeszcze raz
Skoro Aania będzie wcześniej w Ikea (pisała, że w ten czwartek ) to ją poproszę.
Ale chwal się nie bieżąco co kupujesz, może coś odgapię

Dzisiaj zostałam w garażu z Radkiem w samochodzie żeby sobie dospał i zasnęłam też. Masakra, jestem wykończona.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:42   #2903
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No właśnie masz rację. Drapać się nie drapie, ale męczy przez sen niesamowicie. Wierci po łóżeczku, płacze, stęka. Wysmarować ją jest strasznie trudno.

Dzisiaj też wpadłam na pomysł smarowania całej pudrem. Niewielka różnica, bo krostki ma prawie wszędzie. Aga wiesz, czy tym pudrem mogę jej smarować wargi sromowe? Bo ma krostki od środka. Straszne krostki . Nawet tam ją dopadło...
Ja bym chyba nie ryzykowala, ten puder ma takie wlasciwosci chlodzace, nie wiem, ale wydaje mi sie, ze moze ja tam szczypac.

Moze tam fioletem?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja mam do Was podobną prośbę, co Brumcio- a mianowicie linki z fotelikami samochodowymi Byłybyście takie uprzejme???
Już raz pytałam, ale nikt nie odpisał i nieśmiało pytam ponownie

My mamy po dziewczynach taki: http://allegro.pl/fotelik-samochodow...273604831.html

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek mi siada z raczek

Chwalę się

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poza tym z nowości: Kinga się czołga wiec pewnie niedługo czeka nas raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny Igor dostał właśnie takiej wysypki, że hej. Na twarzy, za uszami, szyja, tłuowiu...

I co to, 3-dniówka? ( po 5 dniach ta wysypka, ma 38,5) Czy może ospa?

Iść do lekarza?

OCI.PIEJĘ.
Byc moze trzydniowka, a moze uczulenie na antybiotyk?

Cytat:

A mozesz mi napisac co i jak, albo jakis link, bo ja ciemna masa jestem

Takie:
http://www.bubumarket.pl/index.php?p...ct&prod_id=766
Ze swojego sciagasz siedzisko i za pomoca adapterow zakladasz na stelaz. Tylko widze, ze sa braki. Musialabys zobaczyc w UK albo na ebayu.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aha, ja nadal w kupie, jakby ktoś pytał Tyle tylko, że coraz częściej jedno spanie jest dłuższe (ok. +/-4 h), a potem lub/i przedtem już bywa różnie
To i tak dobrze, ze spi 4 h ciagiem, u mnie i z tym roznie...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Telik i dziewczyny dziękuję za życzenia dla mojej Nadulki dziś prawdziwe świętowanie z"bawialni"z zaproszonymi dziećmi... będzie jazda...Telik jak smakowała rybka??

To juz rok minal? Dopiero robilas jej krowke na ostatnie urodziny. A tym razem byl torcik?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
wodaqua
My wiele razy byliśmy tam i tu ale nigdy się nie spotkałam aby wózki było można wypożyczyć
ja wózek biorę na lotnisku się przyda no i na wakacjach też.Ogólnie to boję się tej wyprawy z dwójką plus bagaże, wózekW samolocie M już zakomunikował że ja przypinam małego do siebie pasami bo Olivier ma wykupione normalne miejsce.

W hotelu na Krecie byl taki jeden wozek, ktory mozna bylo uzywac zupelnie za free. Ale ja tam i tak wole swoj.
Dacie rade z dwojka, pomysl o mnie jak bedzie wesolo

Tadam! A to my: Pierwsze szybkie wiazanie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2630.jpg (73,9 KB, 71 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 16:48   #2904
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Aga świetne to nosidełko.Ślicznie się z nim/ w nim prezentujecie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:53   #2905
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Stronczek:
http://www.ebay.co.uk/itm/Quinny-Zap...item4164a0ae2f

Blondynka dziekuje!

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-04-16 o 16:54
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:45   #2906
aania_20
Zakorzenienie

[QUOTE=wodaqua;33580949:pr osi: Ja bym się pisała
Ale nie chciałabym Cię kłopotać dla mnie samej, może kiedyś przy okazji, nie że tak specjalnie...
[/QUOTE]
dawaj, nie będziesz sama
dla koleżanki!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej kochane, przepraszam , że nie cytuję ale ja jestem w koopie tylko z innej branży dziś miał być dzień w którym co nie co miało się wyjaśnić ale przez naszą pie#$%^$^ną służbę zdrowia dalej w czarnej doopie jesteśmy

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
napisałam pw

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
super!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:03   #2907
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

AgaG - super wyglądacie - a Antoś jak urósł jaki już kawaler duży i Ty piękna jak zawsze

Stary 2012-04-16, 18:28   #2908
patik87
Zakorzenienie

Aga super się prezentujecie. A Ty wyglądasz jak siostra swoich dzieci, serio. Potraktuj to jak komplement

Marzena sprzedałam niedawno. Użyłam jej raz. Nie umiałam wiązać, nie miałam wprawy a i Sara nie bardzo współpracowała. Przed sprzedażą chciałam spróbować po dłuższej przerwie i nie mogłam w żaden sposób dociągnąć, Sara się wierciła itd. Spociłam się przy tym i ręce bolały. Mam nadzieję że mei tai jej sie spodoba.

Zanka rzeczywiście, przepraszam że Cie w błąd wprowadzilam. To wyniki z marca.
Stary 2012-04-16, 18:33   #2909
zanka205
Zakorzenienie

Lena mi się puszcza
niczego się nie boi cwaniara

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:50   #2910
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natko - niech te paskudne zęby Domkowi w końcu wyjdą , ja dziś też pod palcem poczułam białego potwora wykiełkował! Ale na razie taki tyci tyci jest... Teraz czekamy aż druga jedynka się przebije bo też już spuchnięta
Ooo to u Was już bardziej zaawansowany U nas chyba jeszcze go nie czuć pod palcem
Cytat:
1.Z największą przyjemnością. Napisz, co potrzeba, a jak będę jechać, to dam jeszcze znać. Tylko mam nadzieję, że to nic super pilnego

2. To 1-2 dni i MUSI się drań wykluć
1. Nic pilnego
2. Chciałabym jeszcze raz zajrzeć do tej małej paszczy, ale nie da rady. Bo mąż mi wmawia, że pewnie mi sie wydawało

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pierwszy zębolek? brawo - niedługo się przebije - u nas od chwili kreseczek do przebicia było chyba 2 dni

Cytat:
Hey Wam

Cytat:
My mamy takie http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...272823348.html Wiem, że jest też bez tych wszystkich zbędnych dupereli i wtedy jest ono tańsze. Jesteśmy zadowoleni

Cytat:
Wróciłam wreszcie do domu. Deszcz pada więc momentalnie w mieście korki. Stanęłam na światłach a trzy samochody dalej za mną, w samochód na moim pasie uderzył inny. I tylko sobie pomyślałam, jak to dobrze że nie jechałam kilka sekund później...
Miałaś szczęście

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1.Wspomóżcie ją swoimi magicznymi kciukiami i poztytwnymi myślami

2.Natko, ukochaj Dominika ode mnie!
1.
2. Ucałowany

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko jak Domek się w nocy zachowywał w czasie ospy? Mocno się męczył. Też mamy tabletki, ale inne.
Męczył sietylko przez dwie noce, wtedy kiedy wysypywało go najbardziej. Miał wtedy stan podgorączkowy, majaczył i płakał... To było jakoś w 3 i 4 dobie. Później już zachowywał się normalnie, jakby w ogóle ospy nie miał.
Bardzo Zuziak wysypana?

Cytat:
1.No to potwór pewnie lada chwila pokaże swe białe oblicze.
2.Tż dla dzielnej pacjentki przygotował naleśniki ze szpinakiem i serkiem pleśniowym i objadłam się jak prosiak. (przydałby się gruby emot pękający w szwach )
1. Trudno mi uwierzyć, że moje dziecko może mieć zęby
2. Ejjjj teraz mi zrobiłaś smaka, więc nie wiem jak to zrobisz, ale chcę takie tu i teraz!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Pieknie!
Trudno mi uwierzyć, że masz trójkę dzieci

Stronczku nie zacytowało mi Ciebie wcześniej. Teściowa- coż może nie chciała źle, ale takich rzeczy sie nie robi...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości