|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
w klubie dodałam nagranie raczkującej torpedy
![]() dobranoc ![]()
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
brumku na szczescie nie nosze jej za duzo, ale do jej ciezaru juz przywyklam.
![]() Planujemy jechac w wakacje na Majorke ![]()
#2823 |
Wtajemniczenie
|
dzięki bo u niej zamówie, ale ja w sumie chce ten FOUNDATION II, więc on jest tańszy, bo I troche droższa, a mi chodziło właśnie taki podkład, a dziewczyny na YT zachwalaja go
dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2) jak założysz już tą kupe to chce w niej być ![]() 3) na razie mamy linomag 30spf chyba mineraalny filtr ale chyba musze nabyć 50 na wakacje myślę że taki półcien dla naszych maluchów i troszke słona na nosku to nic złego Cytat:
dobra ide spać...
![]() |
#2825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już sobie wyobrażam takiego bossa-ważniaka ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak to sie stało, że on mi inaczej wygląda? ![]() ![]() 2. Menelik po mamusi ![]() ![]() Mi nie przyszło nawet do głowy, żeby już Tymusiowi dać coś przez słomkę, ale teraz mnie zaciekawiłaś ![]() ![]() 3. A widzisz, czyli to nie tylko krzesełko, ale i platforma, dzięki której dziecko może rozwijać swoje artystyczne talenty. Dlatego tyle kosztuje. 4. Blisko, ok. 15 km i to obu ![]() ![]()
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
nie mam czsu nic więcej pisac bo spadam zaraz do wyrka ale wpadłam tylko przesłac urodzinowe buziaki dla naszego małego Menelka ![]() ![]() dobranoc ![]()
#2827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Bezdyskusyjnie. Już masz rezerwację. Tylko Jasia i Tymka jeszcze trzeba przekonać, że tu fajniej ![]() 3. Że linomag robi filtry to nie miałam zielonego pojęcia ![]() ![]() Też myślę, ze nic złego, ale posmarować trzeba i do półcienia ![]()
![]() |
#2828 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam kilka par w takim stylu http://allegro.pl/paputki-buciki-nie...274896556.html i jedne takie http://allegro.pl/buciki-kapcie-niem...256284414.html. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Madziulka, zdrówka dla Dominika. ![]() Brumek, super zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynko, świetny strój! Widzę, że i Ciebie Brumek "zaraził" nosidłem. ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do nosidelek, to tak jak Brumek pisala Pathi, a na forum chustowym dziewczyny jeszcze chwala pania olo http://paniolos.blogspot.com/ Pisalam z nia i taki cennik mi podala: MT bez zagłówka, z kapturkiem wszytym na stałe to koszt 145 zł MT z zagłówkiem - 145 MT z zagłówkiem i dopinanym kapturkiem - 155 zł MT poszerzany 155 zł http://paniolos.blogspot.com/2012/02/play-stripe-spice-mei-tai.html lub taki http://paniolos.blogspot.com/2010/09/katmandu-4.html 150 zł koszt wysyłki + 11 zł. Juz mialam sie decydowac, ale upolowalam na allegro Pathi za 160 zl. Jutro ma przyjsc, to sie bede chwalic. Cytat:
Cytat:
A tesciowa ![]() Cytat:
U nas bylo tak samo - mlodsze bardziej wysypane i ogolnie gozej przechodzilo, wiec ja nie wierze w te bajki, ze im mlodsze dziecko, to lagodniej ospe przechodzi. A co do smarowania, to ja sie nie bawilam w smarowanie pojedyncze krostek, tylko cala ja ciapralam tym pudrem. Teliku, ale w czym Ci mura przeszkadza? Na lotnisko jedziesz samochodem, przed samolotem oddajesz wozek, wiec zadna roznica jaki on jest duzy, do hotelu jedziecie komfortowym autokarem z lukiem bagazowym i znowu zaden problem. No ale zrobisz faktycznie jak uwazasz. Aaaa i jeszcze podstawa to krem z bardzo wysokim filtrem. Co do basenika...tez bym raczej nie brala, szkoda miejsca w walizce, a tam takich rzeczy na pewno nie brakuje (na Krecie byly, wiec mysle, ze na Majorce tez beda), aczkolwiek generalnie pomysl dobry. dobra lece do meza... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brumku tez chce taka tesciowa :P a ja juz 10 miesiecy prawie nie mam @ musze ic do gina, musze isc do dentysty, do okulisty tez bleeee rozchorowalam sie na nosidlo, a kupilam wozek wiec nie moge nic innego :/ ide spac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czemu zaprzestałyście chustowania, skoro macie sprzęt? Ciężko było czy coś innego? Mogę się podzielić ![]() ![]() Czyli będzie chicco na 99% ![]()
![]() |
#2832 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to mi Brumek ostatnio pisała: "co się odwlecze..." ![]() Brumek zboczuchu ![]() Cytat:
Dzisiaj też wpadłam na pomysł smarowania całej pudrem. Niewielka różnica, bo krostki ma prawie wszędzie. Aga wiesz, czy tym pudrem mogę jej smarować wargi sromowe? Bo ma krostki od środka. Straszne krostki ![]() ![]() Z "pozytywnych" rzeczy - teściowa dzisiaj stwierdziła, że Zuza schudła (3 tygodnie jej nie widziała) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. O matko, jaka biedna malutka kupka swędzącego nieszczęścia ![]() ![]() 3. A właśnie, jak spotkanie z szanowną mamusią? ![]() ![]()
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my kremu z filtrem używamy Babydream taki w żółtej tubce - on ma mineralny filtr - trochę bieli ale fajnie się rozprowadza i nie jest drogi. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- pstryk - czyżbym dziś była pierwsza? stęskniłam się za Wami i z rana postanowiłam też wpaść ![]() dzień dobry ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Brumek - możesz podesłać linka które krzesełko będziecie mieć? bo mi gdzieś umknął link tego chicco jeśli wklepjałaś a chciałam oczy pocieszyć bo piszesz że fajne ![]() aaaa a gdybym Cię ładnie poprosiła że gdybyś kiedyś tam przy okazji była w Ikei to mogłabyś mi kupić te klocki które Tymek ma? i przesłać? ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-16 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Jestem ZA ![]() ![]() Bardziej się już nie da ![]() ![]() Krem mam z Babydream, 50tka Cytat:
no i dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() a ile się może jedynka przebijać? Widzę już kilka dni lewą górną wyraźnie, biała krawędź, mały gmera w buzi a ta nic.... :/ prawa mniej wyraźna, ale ta mogłaby już wyjść... Cytat:
![]() Trzeba było powiedzieć że rano na jogging ją wyganiasz to i figury nabiera ![]() a na serio..... ![]() Biedna Zuzka ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Agatko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iza ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-16 o 06:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale już doczytałam, że Brumek zawodowiec doradził ![]() Cytat:
Ja mam nosidło z Womaru. Mimo ściśnięcie pasków na maksa Radek odstaje w nim. Nie jestem zadowolona, ale dostaliśmy w spadku więc nie mam co narzekać. Czasem go w nim nosimy. Ale mi się wydaje, że Mały nie przylega i tak się w nim napina ![]() . A ja takich rodziców chociaż ![]() Cytat:
![]() Jakbyś kiedyś Brumku była i nie byłoby problemu to ja też bym takie klocki zamówiła ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A i ja też w kupię zostaje. Noc ARMAGEDON. Mam dość, jestem zmęczona i zła. Deprecha mnie łapie... ![]() Patik jak tam? ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Przypominam o klikach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#2838 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Lili - kliknięte
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
hej.
U mnie same smuty ![]() W kupie dzisiaj zamuję honorowe miejsce nr 1 ![]() Nie mam siły, spaaaać. Gębą ruszać nie mogę. Potem więcej napiszę, jak mnie kawa pobudzi. Dziecko mi h popsuło w lapku.
#2841 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze, że się nie rozwinęło dalej ![]() Natka ale Domek świetnie sobie radzi z tym chodzeniem ![]() Cytat:
![]() Zaległe WSZYSTKIEGO DOBREGO ![]() Cytat:
![]() Mało Cię tu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie nie wiemy, też mi się przypomniało. U nich chyba rotawirusy były?? Cytat:
![]() Nienawidzę jak ktoś mi się wtrąca, oj biednaś ![]() [QUOTE=marzena_S;33566020 Dzisiaj w paszczy mojego dziecka znalazłam dwa nowe nieśmiało wyglądające białe potwory! Miałam wrażenie, że nigdy nie wyjdą. [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() WITAM po weekendowo ![]() Ja mam do Was podobną prośbę, co Brumcio- a mianowicie linki z fotelikami samochodowymi ![]() Już raz pytałam, ale nikt nie odpisał i nieśmiało pytam ponownie ![]() Piękną sobotę spędziłyśmy na spacero-zakupach , było tak cieplutko i słonecznie, bardzo miło spędziłyśmy ze sobą czas( we dwie ![]() ![]() W niedzielę całe popołudnie byliśmy(już wszyscy) u babci-robiła obiad dla wszystkich swoich wnuków(którzy są w Polsce ![]() ![]() A dzisiaj i nie tylko, bo od wczoraj leje, leje i jeszcze raz leje ![]() Mam taką ochotę na placki ziemniaczane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Patik nie zacytowało mi Ciebie. Pytałaś o ta moją tarczycę.TSH nieznacznie mi się podniosło zamiast opaść, a FT4 w normie( najwazniejsze ![]() Lekarza nie zmieniłam, pomyślałam, że chyba nie ma już czasu na zmiany( ze względu na jakis stan zagrożenia ciąży), zanim nowy by doszedł do tego punktu, co teraźniejszy, to nie daj Boże mogłoby być za późno ![]() ![]() ale wiecie co- powiedziałam o tym swoim rodzicom przez skype i po jakimś czasie mama się wygadała, że tata do niego dzwonił ![]() ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-16 o 07:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj nocka o wiele lepsza niżta wczorajsza. Obudził się tylko o 6 na mleczko i pospał do 8 40. Ale poszedł spać dopiero po 23... Kurcze, coraz bardziej zaczynam wierzyć, że to zęby bo nie da sobie w ogóle dotknąć dziąseł, co kiedyś nie sprawiało żadnego problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co za pytanie ![]() Cytat:
![]() A za dentyste ![]() Cytat:
![]() 2. My mamy taki fotelik http://allegro.pl/fotelik-romer-king...244475304.html Beatka ![]() ![]() Telik jak zwykle macie świetne zdjęcia ![]() ![]() ![]() Brumku ja też bym miała zamówienie z ikei gdybyś kiedyś się przypadkiem znowu wybierała ![]() Iustyna ja mazałam całego Domka, nie każdą kropkę osobno, bo poprostu się nie dało, wiercił się, kręcił... Czegoś mi pewnie znowu nie zacytowało ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka
My też mamy ten fotelik co Natka.Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Radek mi siada z raczek
![]() Chwalę się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym z nowości: Kinga się czołga ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- chodzik do chodzenia (dupa wiszi, dziecko sie palcami odpycha) zuoooooooooo!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka najważniejsze żebyś Ty była zadowolona i spokojna.
Ale powiem Ci, że co 2 tyg to za często wizyty... Co do przejścia do innego lekarza, myślę że jeśli dostarczyłabyś wszystkie wyniki badań i wiedziałby co potrzebne. Telik mogę jeszcze złożyć Ci życzenia? Najlepszego kobieto, niech wszystko będzie nadal piękne w Twoim życiu albo i piękniejsze ![]() Twoje zdęcia robią wrażenie, zazdroszczę. Świetnie ubrałaś Jasia, no! Taki mały elegancik, mini gentelman. Marina kur*** tylko napluć w twarz tej lekarce z przychodni. Nie rozpoznać jednostki chorobowej... jak mogła tak zbyć... A, nie klikajcie na mnie, szkoda czasu. I tak się już nie załapię. To ostatni konkurs klikany w którym wzięłam udział. Lilii wiesz czego tak nam zrobili? Brumek no to się szarpnie teściowa...dobry tekst w smsie, poczucia humoru jej nie brakuje. Mogłabym złożyć zamówienie z ikei u Ciebie? ![]() Zanka widziałam znowu dostałaś się testowania. Gratuluję ![]() Da się jakoś h przykleić w klawiaturze? na klej np? Idę kopę przebrać, śmierdzi z drugiego końca pokoju. ![]()
#2847 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny Igor dostał właśnie takiej wysypki, że hej. Na twarzy, za uszami, szyja, tłuowiu...
I co to, 3-dniówka? ( po 5 dniach ta wysypka, ma 38,5) Czy może ospa? Iść do lekarza? OCI.PIEJĘ.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zadomowienie
|
witam w pochmurny, deszczowy poranek. nie chce mi sie wstawac z lozka
![]()
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
sorry, że o nas znów tylko, ale jestem w stanie histerii
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Julka mi kiedyś wyrwała paluszkami jeden klawisz z lapka ten nad enterem i pół godziny siedziałam żeby go tam z powrotem zainstalować - bo jak wyciągnie się klawisza z tej klawiatury niskoprofilowej z laptopa to potem ciężko go dobrze wsadzić żeby był dobrze... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.