|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
ja przed porodem dostalam czopki
![]() |
#872 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry, wpadłam tylko na sekundę bo biegnę znów do pracy. Baobabek trzymam kciuki i zazdroszczę bo do mojej wizyty zostały ażżżż 3 długaśne tyg...
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
buuu
![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-04-16 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
Hm, ciekawe, u mnie w szpitalu po porodzie nikt bobra nie oglądał, przychodzili lekarze na wizytę, pytali czy wszystko o.k. i szli dalej. Ani razu po porodzie przez cały pobyt w szpitalu nie pokazywałam moich szwów nikomu, dopiero ginka na pierwszej wizycie w gabinecie je oglądała, ale to już kilka tygodni po porodzie. Jakiś dziwny ten nasz szpital
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Aż się boję bo ja idę w środę a ostatni raz byłam z pół roku temu.
![]() Cytat:
Ściskam mocno kciuki,będzie dobrze ![]()
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Matko znów pół nocy nie spałam przez ból żołądka. W nocy brzuch mi wywaliło okropnie, wielki, czułam jak jelita się ruszają. Rano ledwo na kibel zdążyłam, Stacha wygoniłam bo bym nie wytrzymała. I boli mnie cały czas. W sumie z różnym natężeniem od piątku, na wadze mniej o 1,5 kilo. Dobrze że na 16.30 wizyta to może gin coś mi pomoże. Boję się jeść cokolwiek.
Ok. I dopiszemy kolejny punkt: 5. Torba do szpitala. Ale to później. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
tak mi sie nie chce dzisiaj nic robić ze masakra... nudzę się jest mi źleee ide więc jejeje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na szczęście odkąd jestem w ciąży ani razu o tym nie wspomniała, ale i tak nie szczędzi mi "dobrych rad", które i tak w większości mam głęboko w poważaniu... ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-04-16 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez sie nic nie chce...siedze i żre czekolade mietowa ![]() i fanty bym sie napila ale nie chce mi sie isc do sklepu ![]() moj maluch fika,az mi sie caly brzuch trzesie :-D
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-04-16 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Kochana bardzo potrzebny.
Czasem jest tak, że dzidek za nic w świecie na oczątku nie chce cyca dobrze złapać, albo nie ma siły żeby ciągnąć, wtedy laktator w ruch mleczko do buteleczki i maluch nie traci Twojego pokarmu. Tymbardziej że w taki sposób pobudzasz piersi do produkcji mleka i jak już maluch najbierze siły i umiejętności to może wrócić do piersi ![]() a co najzabawniejsze miałam tyle pokarmu że moje maleństwa nie wyrabiały (no ale jak miały wyrabiać jak dostawały na początku po 2 mililitry na jedno karmienie) wiec moim mlekiem były obkarmiane też inne wcześniaki, których mamy akurat nie mogły podawać swojego mleka. Dowiedziałam się o tym od jednej z pielegniarek, ale pretensji przecież nie miałam ![]()
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości ![]() Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Chciałabym się do Was przyłączyć. Termin mam na 15 października, jestem na początku 14 tygodnia ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
Witam się sennie!
Dzisiaj mam mega lenia i urwałam się wczęśniej z roboty ![]() Już was zdążyłam nadrobić i walczę z sennością, bo jak się teraz zdrzemnę, to później nie zasnę długo w nocy. Witam nową mamę, radosnych kolejnych miesięcy!!! Uśmiałam się jak durna z opisów kup lub ich braku, no ale to samo nasze życie jest i każda z nas na pewno takich historii może opowiedzieć co najmniej kilka ![]() Koniecznie jak się pogoda poprawi muszę się wybrać na zakupy stanikowe, bo mi zaraz cycuchy wypadną z moich dotychczasowych. Pytanko do doświadczonych mam: ile razy w ciągu ciąży staniki trza będzie zmieniać?bo ja miałam rozmiar b a teraz to już na bank c i nie wiem ile tego jeszcze przybędzie. No i dowiedziałam się od was, po co są te majtasy siatkowe, bo też się zastanawiałam, czemu takie są zalecane, więc cudownie, że jesteście z nami w tym cudownym stanie i macie już potrzebne nam "pierwszakom" doświadczenie ![]() Bafi, moja córka, o ile to będzie dziewczynka ma mieć na imię "Maryśka" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakoś olewam te ich mądrości, robie i tak swoje. Cytat:
![]()
![]() |
#887 | ||
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja miałam bardzo intensywny weekend, więc mnie tu nie było ![]() Widze, że coraz więcej mamusiek odczuwa ruchy bobasków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie we Wrocku pogoda wstretna!!! ![]() ![]() Mi jeszcze do wizyty zostało 3,5 tygodnia, ale teraz już z większym spokojem na nie czekam, bo czuję ruchy bobaska ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My byliśmy na bilansie,Gracjanek był bardzo grzeczny i wypadł bardzo dobrze ![]() U Nas nie leje,ale dalej pochmurno okropnie,kiedy się wypogodzi ![]() Widzę,że temat krocza się rozwinął ![]() ![]() Najgorsze jak dla mnie to jest jak po porodzie zawiozą Cię na sale i tak leżysz z tą podpachą wielką pomiędzy nogami ![]() ![]() ![]() I bardzo przydały mi się te majty jednorazowe siatkowe dostępne w aptece,innych nie nosiłam. Co do pokazywania nacięcia,to u Nas nie było tak,żebym kroczem machała przed wizyta ![]() ![]() Co do biustonosza do karmienia to ja miałam i bardzo sobie chwale,piersi mi dobrze podtrzymywał,a miałam takie nabrzmiałe od pokarmu jak bym silikony miała heee ![]() Laktator miałam,ale nie uzywałam,bo moje dziecie piękne ssało pierś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Sojka - A jeżeli dziecko będzie od początku dawać sobie radę..?
Bo nie chciałabym kupować już teraz, w końcu nie wiadomo jak to będzie.. Lepszy elektryczny czy ręczny? Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-16 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
wreszcie mój bąbel sie odezwał i zaczął się ruszać i pięknie fikać. Tak mniej więcej na wysokości pępka po prawej stronie.
wielka ulga.... ![]()
#892 |
Zakorzenienie
|
Gdy siedzę to się zastanawiam czy czuję Dzidka. Jednak jak kładę się na plecach i mam rękę na brzuchu to kopniaki są bardzo wyraźne.
![]() Aga_ton - jeszcze troszkę i będziesz czuła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Uprzejmie informuję iż moje dziecię ma pisiora
![]() ![]() Poza tym wszystko pięknie. A teraz muszę nadrobić z czytaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam okazji jeszcze poznać płci maluszka,bo mój gin. dysponuje zwykłym aparatem dopochwowym. No cóż...muszę poczekać ![]() ![]() Mam odpoczywać,a wrazie mocniejszych skurczy mam zrealizować recepte na jakiś tam lek.Mam nadzieję,że się obędzie bez tego. Jest mi smutno,bo mąż dał mi tylko kase na wizytę a jak wróciłam nawet nie zapytał jak tam... ![]()
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie, malutek ma 13 cm, zdrowy, silny i na 90 % jest DZIEWCZYNKĄ ![]()
![]() |
#899 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#900 |
Przyczajenie
|
Tamlin, Baobabek gratuluję, fajnie, że już wiecie tak "na pewno"
![]() ![]() Edytowane przez felicidad Czas edycji: 2012-04-16 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.