|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Jeśli ja miałam okres 8 sierpnia(cykle mam co 28dni) 15 sierpnia spłodziliśmy chłopca.To który to dzień dc?O co z tym chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Dzięki wam za troskę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4084 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na Kamieńskiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4085 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz do tego wszystkiego bedziesz musiala jeszcze wziac dziecko pod pachę ![]() Cytat:
ale to byłby niezły ubaw... moze wejdzie zamiast męża podczas porodu, jakby ten zaniemógł ![]() żartuje, przerpaszam. moze warto z nią porozmawiać za jakiś czas, albo być bardziej asertywną. szkoda , że sobie jej wcześniej nie "ustawiłaś". Teraz szkoda Twoich nerwów. Moja teściowa odkąd jestem w ciazy pragnie sie ze mna bardzo zaprzyjaznic i dzwooooooni.. ale ja na prawde nie mam z nia o czym gadać, nie mam juz siły wysłuchiwać wiecznie tego samego o jakichś Bogusiach i jej córkach i problemach Bogusi. ![]() ![]() ![]() ![]() ale widze po świętach chyba sie sfoszyła. Bo raz że nie byliśmy tak jak ona chciała cały czas, a dwa.... zrobiłam numer którym się nie pochwaliłam. Leżalam sobie na kanapie u niej w mieszkaniu i nagle mówie do meża : patrz jak się młody wypiął , i pokazuje brzuch... a ona sruuuuu do tego brzunia mojego z łapami..... no i zwróciłam jej uwagę, że nie lubię jak się dotyka mojego brzucha. BO NIE LUBIĘ!!! to mogę robić tylko ja albo mąż i ewentualnie jak JA mam ochotę to komuś pozwalam ale to JA decyduje kto i kiedy mnie maca ![]() ![]() No i już nie dzwoni do mnie ![]() ![]() ![]() dobra idę dziergać kocyk ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Wtajemniczenie
|
Begie- zapytaj koniecznie, może ten zakaz wstawania po porodzie u Twojej kuzynki wynikał z czegoś innego, niż samego porodu, że tak powiem?? bo ja się z tym nie spotkałam. Bardzo, bardzo Ci współczuję zostawienia dzieciaczka... normalnie nie wyobrażam sobie tego
![]() Gaabbi - nie mam pojęcia jeszcze co z moim zwolnieniem, zaraz dzwonię do gin, co załatwiła w tym ZUS-ie bo jeszcze się nie odezwała. Myślę, że nasze rozważania na temat kwasu hialuronowego to kwestia nomenklatury ( w sensie, ze nawilża czy nie) - bo kwas hialuronowy stopniowo WCHŁANIA się w skórę, więc jak dla mnie automatycznie oznacza to nawilżenie. Nawet na stronie biocosmetics z ekokosmetykami jest przy serum z kwasem hialuronowym napisane:
![]() ![]() Idę dzwonić do gin ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-16 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |||||||
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie mi się zapodział ten cytat, -- co do biustonosza, tak to dokładnie ten i innego sobie nie wyobrażam, cud na mój wielki biust! i Tobie polecam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=clauudik;33576656]A to grzech? Masz jakieś przeciwwskazania do picia kawy?? Co do pytania to pierwsze słyszę. Przecież po dwóch godzinach trzeba się przetransportować na zwykłą salę i o ile mi wiadomo robi się to raczej na własnych nogach, ew. z pomocą męża. Łooo matko bałabym się tak złapać maleństwo! I ono takie biedne krzyczy... QUOTE] nie wiem jak jest w waszych szpitalach ale u nas po porodzie przewożą matkę z dzieckiem do sali, nie idzie na własnych nogach, ani z pomocą męża - jest na wszelki wypadek przewożona, bo poród sn to dosyć męczące zajęcie eee tam - ja mam dziecko 10 dni - uwierz, że praktyka czyni mistrza, i po kilku dniach czujesz jakbyś miała dzieciątko od zawsze i była wstanie zrobić wszytko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zazdroszczę WAm takich teściowych... dzisiaj była u nas położna - cudowna kobieta ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ten opis może być jak najbardziej prawdą, ale od dotyczy SERUM z kwasem hialuronowym. Ja dodaję kwas hialuronowy do kremu, żeby wzbogacić jego działanie. Ale sam kwas hialuronowy nie nawilża. Opis z wikipedii: Kwas hialuronowy to związek, który wiąże wodę w naskórku. Może on być bezpiecznie stosowany bez konieczności wykonywania testów skóry. W skórze ludzkiej kwas ten jest składnikiem macierzy międzykomórkowej skóry właściwej. W młodej skórze kwasu hialuronowego jest pod dostatkiem, co gwarantuje jej sprężystość i brak zmarszczek. Z wiekiem ilość kwasu maleje. W późniejszym czasie skóra człowieka się starzeje, traci zdolność wiązania wody i powstają zmarszczki. Jedna cząsteczka kwasu hialuronowego jest w stanie związać ok. 250 cząsteczek wody. Żele na bazie kwasu hialuronowego są stosowane do wypełnień ubytków w tkankach oraz służą do wypełnienia zmarszczek i powiększania ust oraz piersi. Ze względu na to, że kwas hialuronowy stopniowo wchłania się do organizmu, implanty na bazie żeli hialuronowych są nietrwałe, co powoduje, że zabiegi z ich użyciem trzeba powtarzać 2 do 3 razy w roku. Kwas hialuronowy jest również składnikiem filmu łzowego, dlatego dużą popularnością cieszą się płyny do soczewek kontaktowych i krople do oczu zawierające sól tego kwasu (hialuronian sodu), łagodzące podrażnienia oka powstałe podczas noszenia soczewek kontaktowych i innych dolegliwości (np. zespół suchego oka)[1]. Do niedawna używano w kosmetyce kwasu hialuronowego pozyskiwanego z produktów naturalnych (grzebienie kogucie, pępowina). Obecnie coraz częściej uzyskiwany jest on metodami biotechnologicznymi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień cyklu liczy się od pierwszego dnia miesiączki, przy cyklu 28-dniowym owulacja zazwyczaj wypada w 14 dniu cyklu.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Wtajemniczenie
|
Już dzwoniłam do gin, dzisiaj jej nie wyszło, zdążyła tylko sprawdzić w dokumentach, że rzeczywiście źle wystawiła, bo myślała, że może tylko źle się odbiło. Mówi, że przecież musi być jakaś możliwość poprawienia tego, więc jak tylko to załatwi to da mi znać, bo jeszcze muszę w pracy powiadomić co i jak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
No ja wiem, też to znam ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-16 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czuje, ze chyba moj brzuch eksploduje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwas hialuronowy wiąże cząsteczki wody w skórze i tyle ![]() ![]() Wstrzykuje się go pod skórę w celu wypełnienia, a nie nawilżenia. Dodaje się do płynów i kropli, żeby wiązał wodę. Wiadomo, że kwasu hialuronowego nie używa się samego, ale właśnie o nim piszemy i Ty twierdzisz, że to właśnie ON nawilża. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-16 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ola to będę trzymać bardzo mocno kciuki, żebyś bez problemu wytrzymała do końca kwietnia ![]() Ale macie przeboje z tymi teściowymi ![]() ![]() Co do planowania dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#4095 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4096 |
Zadomowienie
|
No ja od początku czułam, że będzie chłopiec
![]()
#4097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-16 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
u mnie wszystko wskazywało na dziewczynkę : i potencjalny dzień zapłodnienia jak i również moje zachcianki - non stop tylko słodkie pożerałam
![]() ![]()
#4099 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() libertkooo ja też mam shihtzaka,tylko biało czarnegooo! moja miłość ![]() któraś z was pytała jak wygląda kąpiel pod kranem.. to jest tak,że dziecko trzyma się w powietrzu,ale główką w dół ![]() ![]() SzmaragdowyKotku,nie mam pojęcia skąd u Twojego synka takie alergie ![]() Ah,piszecie o swoich teściowych... wiem że tak jest często - że się wtrącają, działają wam na nerwy,ale ja wam powiem,że zupełnie nie istnieje dla mnie taki problem...Moja teściowa (przyszła :P) to anioł nie kobieta, zawsze mogę na nią liczyć, mądra i doświadczona osoba, i gdyby musiało być tak,że mam rodzić z teściową,nie byłby to dla mnie żaden problem ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-04-16 o 17:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie dokonuję nadinterpretacji. K.H. wiąże wodę, ale nic nie oddaje ![]() ![]() Restylane ma za zadanie wypełnienie zmarszczek, a nie nawilżenie skóry. I znowu napisałaś coś, czego ja nigdy nie powiedziałam (napisałam) ![]() A że k.h. jest nośnikiem, dodatkiem, to piszę od początku naszej konwersacji. Napisz mi jeszcze, jak to się stało, że miałaś do czynienia z tymi wszystkimi dermatologami, których wymieniłaś? Dlaczego do nich trafiłaś, skoro nie mają wcale dobrych rekomendacji? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-16 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Oj.... od wczoraj wieczora nadrobic te posty to dla mnie nielada wyczyn
![]() tylko tak sobie mysle, ze jak pojde na porodowke i zabraknie mnie to pozniej po porodzie napewno nie nadrobie postow ![]() ![]() mialam spiacy dzien, noc niebardzo bo mnie bolaly biodra?! i macie racje- teraz ta pogoda chyba jakos tak... albo?! przed porodem sie tak wyciszamy?? nie mam woglole ochoty na znajomych, nie chce mi sie udzielac na forum, w sumie nic mi sie nie chce ;/ zapisalam wzor na becikowe- dzieki ![]() tyle naklepalyscie, ze juz myslalam ze ktos znow urodzil ;p jutro szkola rodzenia ale nie wiem czy pojde bo sie czuje do dupy i boje sie, ze przez 2 h to sie tam zaslocham ;[ glupio mi isc z takim katarem choc beda ciekawe zajecia bo o pologu, jak sie pielegnowac i tp....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-16 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-16 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Wtajemniczenie
|
Doppler to raczje usg, podczas badania usg sprawdza się przepływy,wtedy na monitorz epojawiają sie takie góry i doliny i słychać szumy. sprawdza się naczynia mózgowe, serducho,pępowinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też wpadają bez zapowiedzi?? Cytat:
![]() |
#4106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedne te dzieciaczki ![]() ![]()
![]() |
#4110 |
Zadomowienie
|
śliczny brzuszek i piesio jaka to rasa?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.