Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 10:06   #3841
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Ja już po śniadaniu i zaraz idę kupować wyprawkę na Allegro. Już mam wszystko upatrzone, tylko klikać. No i czekam na włóczki i szydełka - mama ma mi dziś kupić i przynieść, więc będę działać (strasznie się nakręciłam ).
To teraz mozesz zaszaleć na zakupach z domu nie wychodząc

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:10   #3842
begie13
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Człowiek się wykończyć może.
Jeszcze chodzi taka męska gnida po mieszkaniu i mnie wku.rwia

No to się wyżaliłam na początku dnia.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hej

Dzisiaj w nocy myślałam,że coś się już zaczyna. Poszłam po 3 na siusiu do kibelka, wracam, kładę się,a tu ból jak na okres, ale taki strasznie mocny, że nakryłam się aż poduszką. Brzuch cały twardy,a to wszystko promieniuje i czuje rozpieranie w biodrach aż po uda Trwało z dziesięć minut i odpuściło, potem już tylko brzuch mnie lekko ćmił, ale udało mi się zasnąć.
Nie chciałabym jeszcze rodzić, dzisiaj moja kicia ma operację, a to bardzo ważna sprawa.

Pogoda beznadziejna,ale zisiaj chyba wreszcie pojadę złożyć wniosek o wymianę dowodu
Może jeszcze dzisiaj nie urodzisz ale myślę, że już całkiem niedługo
Trzymam kciuki za koteczkę

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

A mam wlaśnie pytanie odnośnie tego ktg w ciąży - mój gin mi w ogóle tego nie zlecił a jestem w 36tc. Czy to się jakoś profilaktycznie powinno robić czy tylko w uzasadnionych przypadkach??
To chyba zależy od lekarza, możesz się go spytać, no mój niestety nie wysłałby mnie, bo się go o to pytałam i stwierdził, że ktg to już przy porodzie. Gdyby nie to, że moje dziecię napędziło mi stracha pewnie dopiero wtedy miałabym to ktg.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Dzisiaj zaczynam 37tc!!! O rany, ale ten czas leci!!! Moja Nataszka za niedługo będzie ze mną
już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na 14:00 na USG
no to

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
też nie miałam ani razu ktg. a już zaczęłam 35 tydzien. poprosić gina specjalnie o to badanie?
Spytać nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE :
Jeśli któraś wie, proszę o odpowiedź.
Mam samochód, który oficjalnie należy do dziadka. On dał go mojemu tacie a tata mnie bo to w sumie złom a nie auto, ale jeździ , i niech jeździ jak najdłużej. I chodzi o to że tż nie ma na siebie samochodu, bo uległ wypadkowi i on za niedługo pewnie straci zniżki na ubezpieczenie. Ja zniżki mam bo jestem współwłaścicielem auta mojego taty. Więc chcemy te moje auto przepisać na nas. I teraz nie wiem jak to ugryźć. Dziadek też nie chce się po urzędach włóczyć i mówi że spiszemy umowę kupna/sprzedaży i wtedy resztę załatwiamy my a on nie będzie musiał nigdzie jeździć. Ale muszę wtedy zapłacić podatek czy coś. A jakby on dał nam to auto w formie darowizny?? Jest takie coś prawda?? Wtedy są opłaty jakieś?
Moi dziadkowie darowali mi działkę leśną ( byliśmy już z P. po ślubie), nie płaciliśmy podatku od darowizny z racji tego, że są to moi dziadkowie ale pamiętam, że pani notariusz mówiła, że musielibyśmy zapłacić gdyby to było na mojego męża przepisane. ale ja dokładnie się na tym nie znam

co za okropna pogoda!!! kto wie, na kiedy zapowiadają słońce na Śląsku?? miałam dzisiaj w planie Pepco i Biedronkę i trzecią turę ubranek wyprać i na balkon wystawić i du.pa! poszłabym nawet w ten deszcz do Pepco ale nie mam parasola
chodzę jak zombie... zgrzeszyłam - musiałam napić się kawy, wybaczcie

mam 2 pytanka

1. Czy to prawda, że po porodzie sn ( gdy wszystko przebiegło prawidłowo) nie można wstawać przez 6 godzin przecież ja się zesikam jak nic... kuzynka mi mówiła, że jej zabronili, za pierwszym razem poszła do wc bo nic nie wiedziała i prawie tam padła i dostała ochrzan, a za drugim razem usiadła na łóżku i zemdlała...

2. Czy któraś z Was korzystała z laboratorium Diagnostyka ( coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele) ? jeśli tak to czy robią tam GBS i jaki jest koszt? podaję link
http://www.diag.pl/Nasze-placowki.17.0.html

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:11   #3843
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
kciuki za kociszcze!
dziękuję ja to strasznie przeżywam

Cytat:
Dziewczyno zaciskaj nogi.
zaciskam,zaciskam, ale ciężko idzie, bo jak siadam to czuje jakbym siadała na palu

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Chyba coś się zaczyna Gorzej jak będziesz tak miała załózmy co noc przez dwa tygodnie bo i tak może być
no właśnie tego się boję Bóle jak na okres mam od kilku dobrych dni, ale od wczoraj doszły mi straszne bóle bioder i ud,a to co mnie spotkało w nocy było o takim natężeniu, że musiałam gryźć poduszkę No może bez przesady, ale było duużo mocniejsze niż dotychczas.

Cytat:
Andzya, nie strasz. Ja jestem 4 zy 5 dni po Tobie!!!
sama się boję

Z racji dziwnych symptomów, które mnie dopadły uciekam kochane do urzędu wymienić dowód i zabieram męża ze sobą (ma na 14 do pracy), bo jak coś się zacznie a ja sama w mieście zostanę to trochę kiszka.
Stary 2012-04-16, 10:12   #3844
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
To zależy od urzędu, kwota jest roczna. W ciągu 5 lat mogą Cię (albo mnie) wezwać do przedstawienia wszelkich dokumentów związanych z darowizną i ewentualnie jeszcze naliczyć podatek. Różnie bywa.
Nie chcę się z Tobą sprzeczać, ale to nie zależy od urzędu, bo jest ustanowione prawnie. Kwotę wolną od podatku, od tego samego darczyńcy, liczy się łącznie przez 5 lat.

oo, znalazłam coś takiego:
Jeżeli nabycie własności rzeczy i praw majątkowych od tej samej osoby następuje więcej niż jeden raz, do wartości rzeczy i praw majątkowych ostatnio nabytych dolicza się wartość rzeczy i praw majątkowych nabytych od tej osoby lub po tej samej osobie w okresie 5 lat poprzedzających rok, w którym nastąpiło ostatnie nabycie (ma to oczywiście zastosowanie tylko w wypadku darowizny). Od podatku obliczonego od łącznej wartości nabytych rzeczy i praw majątkowych potrąca się podatek przypadający od opodatkowanych poprzednio nabytych rzeczy i praw majątkowych. Wynikająca z obliczenia nadwyżka podatku nie podlega ani zaliczeniu na poczet innych podatków, ani zwrotowi. Nabywcy obowiązani są w zeznaniu podatkowym wymienić rzeczy i prawa majątkowe nabyte w podanym wyżej okresie (art. 9).
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:14   #3845
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
2. Czy któraś z Was korzystała z laboratorium Diagnostyka ( coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele) ? jeśli tak to czy robią tam GBS i jaki jest koszt? podaję link
ja GBS'a robiłam tam tyydzień temu - na miejscu pani wyrobiła mi kartę zniżkową 5%, po którym to rabacie za wymaz zapłaciłam 33,25 zł

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:

ale dziewczyn z wcześniejszym terminem jest całkiem sporo przede mną
Stary 2012-04-16, 10:15   #3846
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Tylko umowa darowizny, wzory są dostępne w necie.
W moim urzędzie skarbowym dostałam umowę darowizny Bo w sumie samochód był mój ale zarejestrowany na teściową a że ona ma komornika na głowie to przerejestrowaliśmy na mnie.
Cytat:

To chyba zależy od lekarza, możesz się go spytać, no mój niestety nie wysłałby mnie, bo się go o to pytałam i stwierdził, że ktg to już przy porodzie. Gdyby nie to, że moje dziecię napędziło mi stracha pewnie dopiero wtedy miałabym to ktg.

już coraz bliżej

no to

Spytać nie zaszkodzi

Moi dziadkowie darowali mi działkę leśną ( byliśmy już z P. po ślubie), nie płaciliśmy podatku od darowizny z racji tego, że są to moi dziadkowie ale pamiętam, że pani notariusz mówiła, że musielibyśmy zapłacić gdyby to było na mojego męża przepisane. ale ja dokładnie się na tym nie znam

co za okropna pogoda!!! kto wie, na kiedy zapowiadają słońce na Śląsku?? miałam dzisiaj w planie Pepco i Biedronkę i trzecią turę ubranek wyprać i na balkon wystawić i du.pa! poszłabym nawet w ten deszcz do Pepco ale nie mam parasola
chodzę jak zombie... zgrzeszyłam - musiałam napić się kawy, wybaczcie

mam 2 pytanka

1. Czy to prawda, że po porodzie sn ( gdy wszystko przebiegło prawidłowo) nie można wstawać przez 6 godzin przecież ja się zesikam jak nic... kuzynka mi mówiła, że jej zabronili, za pierwszym razem poszła do wc bo nic nie wiedziała i prawie tam padła i dostała ochrzan, a za drugim razem usiadła na łóżku i zemdlała...

Ad 1 Ja straciłam dużo krwi podczas porodu,dostałam anemi i miałam problem ze wstaniem bo mdlałam.Filipa urodziłam o 17.34 a wstałam na drugi dzień rano.Ale znam przypadki gdzie wstawały od razu na nogi.To zależy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-16, 10:16   #3847
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Pierwsze słyszę Nam położna mówiła, że jest trudno się poruszać zaraz po porodzie, bo jest się mega zmęczonym, ale jeśli się czujemy na siłach, to możemy kogoś poprosić (położną, męża), żeby pomógł nam iść do wc lub pod prysznic. O 6h nic nie słyszałam
Ja chciałabym się wykąpać po porodzie. Ale tak po przynajmniej 2h, bo przez ten okres czasu chciałabym mieć Hanię na swojej piersi
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 10:16   #3848
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ja GBS'a robiłam tam tyydzień temu - na miejscu pani wyrobiła mi kartę zniżkową 5%, po którym to rabacie za wymaz zapłaciłam 33,25 zł

ale dziewczyn z wcześniejszym terminem jest całkiem sporo przede mną
no to w takim razie jeszcze się trochę tak pomęczysz
rozumiem, że to w tym labo robiłaś, które podałam tak?

Wanda
Stary 2012-04-16, 10:18   #3849
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, że to w tym labo robiłaś, które podałam tak?
no tak, w Diagnostyce na Traugutta we Wrocławiu
Stary 2012-04-16, 10:22   #3850
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Ad 1 Ja straciłam dużo krwi podczas porodu,dostałam anemi i miałam problem ze wstaniem bo mdlałam.Filipa urodziłam o 17.34 a wstałam na drugi dzień rano.Ale znam przypadki gdzie wstawały od razu na nogi.To zależy.
acha tak tak ona przy drugim porodzie straciła dużo krwi, jakiś krwotok miała ale pierwszy poród był szybki i bez problemów, to nie wiem...

Cytat:
Pierwsze słyszę Nam położna mówiła, że jest trudno się poruszać zaraz po porodzie, bo jest się mega zmęczonym, ale jeśli się czujemy na siłach, to możemy kogoś poprosić (położną, męża), żeby pomógł nam iść do wc lub pod prysznic. O 6h nic nie słyszałam
Ja chciałabym się wykąpać po porodzie. Ale tak po przynajmniej 2h, bo przez ten okres czasu chciałabym mieć Hanię na swojej piersi
Ja też nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, kuzynka mi mówiła, że jej powiedzieli, że taka jest procedura
u mnie też 2 godziny leży się z dzieciątkiem przy piersi a potem już się ląduje na sali z innymi pacjentkami i nic mi nie mówiono o tych 6 godzinach ale pytam, bo może któraś z Was o tym słyszała.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
no tak, w Diagnostyce na Traugutta we Wrocławiu
dzięki ja też będę robić w Diagnostyce tyle że w Tychach na Niepodległości hehe

Wanda
Stary 2012-04-16, 10:23   #3851
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę się z Tobą sprzeczać, ale to nie zależy od urzędu, bo jest ustanowione prawnie. Kwotę wolną od podatku, od tego samego darczyńcy, liczy się łącznie przez 5 lat.

oo, znalazłam coś takiego:
Jeżeli nabycie własności rzeczy i praw majątkowych od tej samej osoby następuje więcej niż jeden raz, do wartości rzeczy i praw majątkowych ostatnio nabytych dolicza się wartość rzeczy i praw majątkowych nabytych od tej osoby lub po tej samej osobie w okresie 5 lat poprzedzających rok, w którym nastąpiło ostatnie nabycie (ma to oczywiście zastosowanie tylko w wypadku darowizny). Od podatku obliczonego od łącznej wartości nabytych rzeczy i praw majątkowych potrąca się podatek przypadający od opodatkowanych poprzednio nabytych rzeczy i praw majątkowych. Wynikająca z obliczenia nadwyżka podatku nie podlega ani zaliczeniu na poczet innych podatków, ani zwrotowi. Nabywcy obowiązani są w zeznaniu podatkowym wymienić rzeczy i prawa majątkowe nabyte w podanym wyżej okresie (art. 9).
No niestety nie mogę się z Tobą zgodzić.
Regulacje prawne to jedna sprawa a ich interpretacja przez poszczególne urzędy skarbowe druga.
Mój mąż pracuje w urzędzie skarbowym, załatwiał moje rozliczenie darowizny w drugim urzędzie skarbowym. Pani zażądała od niego takich dokumentów, że mocno się zdziwił i poprosił o rozmowę z kierownikiem działu spadków i darowizn. I okazało się, że te same przepisy prawa są zupełnie różnie interpretowane przez poszczególne urzędy. Czytaj: nie ma jednolitej wykładni. Tak wygląda praktyka. Tyle z mojej strony.
Najlepiej kwestie dotyczące wszelkich formalności skarbowych uzgadniać w urzędzie, w którym będzie się składało deklarację. Wtedy unikniemy problemów w przyszłości.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 10:29   #3852
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Ale cisza dzisiaj.

Ja tych z belli mam niestety 5,bedę je musiała zużyć, ale dla własnego komfortu zamówiłam jeszcze takie coś http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p13815-San_Seni_pieluchy_anatomi czne_maxi_air_10_szt - dużo droższe, ale widziałam na żywo i uważam, że super, są na klej i do tego taka mięciutka bawełna w środku. A i mają zawinięte brzegi w okolicy krocza, co powinno chronić niemal jak skrzydełka.

Zgadzam się z Toba im mniej chemi tym lepiej. Ja też nie będę dziecka smarowała profilaktycznie, tylko do kąpieli oliwkę i w jak ewentualnie czegoś dostanie to wtedy będę używała maści lub odpowiedniego kremu. No oczywiście bedę na lato stosować na wyjście kremy z filtrem.
[/LEFT]
[/CENTER]

cludik zobacz co ja podesłałam wyżej - odnośnie tych podpasek poporodowych, a podkłady nałożko polecam większe - 90x60, bo możne je wtedy nawet użyć do przewijania maluch i zabezpieczania łóżeczka.

Ja też kiepsko dzisiaj spałam. A co do tych cegieł to zrezygnuj, bo Ci brzych na przeponę uciska i może jak spałaś na bolku to brzuch Ci też wątrobę gniótł i teraz Cię boli.

Dziewczyno zaciskaj nogi.

A mam wlaśnie pytanie odnośnie tego ktg w ciąży - mój gin mi w ogóle tego nie zlecił a jestem w 36tc. Czy to się jakoś profilaktycznie powinno robić czy tylko w uzasadnionych przypadkach??

Wiecie jak się teraz wkur..łam . Chcemy zamówić łożeczko turystyczne i leżaczek bujaczek u jednego sprzedawcy i muszę zapłacić dwa razy koszty przesyłki, przy czym koszty łożeczka, ktore jest 4razy cięższe i większe są wyższe niż bujaczka. Nosz k.rwa. Normalnie się zdenerwowałam.
Już wam piszę dziewczątka jak to jest z KTG u mnie. Generalnie do lekarza chodzę do medicover i tam robią KTG od 36 tc co tydzień, a pod koniec co 3 dni. Ale w szpitalu w którym będę rodziła położne zachęcają (więc widać nie jest obowiązkowe) do robienia KTG u nich od 38 tc.
Bywa tak i ponoć to wcale nie jest złe, że niektóre kobiety mają pierwsze ktg dopiero na porodówce, lub pod koniec ciąży od 40 tc.
Ja uważam, że skoro zachęcają do robienia w szpitalu i nie trzeba skierowania to warto od 37/38 tc chodzić co tydzień. Tylko trzeba wcześniej zadzwonić do szpitala i się umówić, u mnie na pierwsze ktg szpitalne czeka się 2 tygodnie, więc warto zadzwonić wcześniej. Warto też ze względu na to, że po ktg dodatkowo ogląda nas lekarz no i odczytuje wynik ktg. Zawsze to dodatkowa wizyta kontrolna.

Cytat:
To teraz mozesz zaszaleć na zakupach z domu nie wychodząc
ach co ja bym bez tych zakupów zrobiła, z tym, że moje konto było by nadal pełne

U mnie jakiś kolejny dzień bez życia zupełnie. Kiepsko się czuję. Byłam dziś rano oddać krew i mocz do badań.

Pamiętajcie dziewczyny, że pod koniec ciąży 36/37 robi się morfologię i mocz oraz glukozę co 2 tygodnie. Tyle ważne są wyniki. A potrzebne są nam do szpitala. Ważne też żeby mieć wyniki na oryginałach, a nie na wydrukach z systemu.

Podejrzanie często zaczęłam być ostatnio odwiedzana i obdarowywana prezentami dla młodego... to chyba oznacza, że mój czas jest bliski...

w sumie to teraz jeszcze chciałabym poczekać, w sobotę chętnie wybrałabym się na chrzciny.
W pt idę na wizytę i jak lekarz powie, że mam nadal leżeć to powiem mu żeby pocałował mnie w dooope..
żadna siła nie zmusi mnie do leżenia plackiem kolejne dwa tygodnie. Niby po co?
To kiedy ja mam urodzić?

Edytowane przez kaśka k
Czas edycji: 2012-04-16 o 10:31
kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:37   #3853
Tacca
Zakorzenienie

Idę się czymś pożytecznym zająć. Z jednej strony coś bym robiła a z drugiej mi się nie chce... Dziwnie jakoś...
Stary 2012-04-16, 10:40   #3854
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Cały czas powtarzam,że cięcie,to jest duża i poważna operacja...z wieloma powikłaniami.
no widzisz nie do każdego to dociera mi pow że do pół roku mogę czuć nie swój brzuch, dziś trochę lepiej ale szwy w środku ciągną jak cholewcia

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
jestem w stanie uwierzyć Ci na słowo, chociaż moja bratowa zachwala sobie cesarkę ale ja leżałam ostatnio kilka dni w szpitalu, co prawda na patologii ciązy ale miałam znajomą na położniczym i chodziłam też tam na ktg to widziałam że dziewczyny po sn na drugi dzień "śmigały" z maluchami czego nie można było powiedzieć o kobietach po cc... wyglądały na naprawdę wymęczone. Ja zanim zaszłam w ciążę ( chyba właśnie za sprawą bratowej) zawsze myślałam że jeżeli kiedyś urodzę dziecko to tylko przez cc, ale na etapie ciąży po wgłębieniu się w ten temat zmieniłam zdanie o 360*, wiadomo- nie zawsze ma się to czego się chce- czasem do cc jest wskazanie i koniec ale nigdy bym sama się nie zdecydowała... nie twierdze tu że poród sn to pikuś- też się mega obawiam, przearaża mnie rozcięta doopa, rana , poza tym każdy poród jest inny- jednak w szpitalu różnica była widoczna gołym okiem...

w każdym razie Śliweńka życzę Ci żebyś szybko doszła do siebie, żeby już nie bolało i żebyś już tylko cieszyła się śliczną Karolinką
szczerze nie chciałabyś mnie widzieć w szpitalu jak pokrzywiona chodziłam

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

Śliweńko - podobno przy kichaniu i wstawaniu po cc najlepsze jest przyciśnięcie brzucha miękką poduszką, wtedy tak nie boli
tylko bym zdążyła ją przyłożyć najgorsze był wymioty po pionizacji szwy ciągną rana boli a rzygnij sobie

Cytat:
Każdy inaczej przechodzi poród Sn czy CC. Ja znam dużo osób, które cc sobie chwalą. A, co do hemoroidów to u mnie jest ciężki przypadek. Kiedyś półtora tygodnia leżałam i płakałam mamie bo nawet obrócić sie na bok nie mogłam . Po porodzie `SN długo nie doszłabym do siebie przez ten tyłek, a gdzie jeszcze popękana myszka???!!!
nie skomentuje tego, jak chcesz cc proszę twój wybór, ja nikogo nie zmuszam

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
oj uwierz to nie jest miłe kiedy 4dni po cc zwlekasz się z łóżka 30min. Kiedy kaszlesz rwie cały brzuch i musisz przyciskac poduszką nie rozumiem tych które zachwalają cc. Ja miałam i teraz gin też mowi że raczej cc bo nie będziemy ryzykować a ja wiem, że za wszelką cenę wolę sn może jestem chora

jeszcze pól biedy jak szew Ci się goi a jak ja miałam antybiotyki, nagrzewania lampą nie mogłam karmić piersią.
pandzia ja widzę że my się rozumiemy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:45   #3855
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki dziękuję za pomoc jesteście skarbnicą wiedzy
Jakie 9tys wartości mój gracik jest wart nie więcej niż 3tys a może 2 tys. Jak tż wróci to się tym zajmiemy i trzeba działać

clauudik tak, przed ślubem są ważniejsze rzeczy na głowie a po ślubie jesteśmy już prawie 2 lata i nic z tym nie zrobiliśmy. Nie miałam potrzeby posiadania tego auta na siebie. Wszystko zawsze było ok, stłuczek nie miałam, zdjęcie z fotoradaru do dziadka nie przyszło , więc było ok. Ubezpieczenie płacę w terminie, przeglądy robię, więc żadnych problemów dziadek nie miał, więc auto dalej jest na niego

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Czy okleinę na meble kupuje się na metry czy w rolkach jak tapetę?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:45   #3856
Tacca
Zakorzenienie

Śliweńko, Pandziu - myślę, że nikt nie zrozumie dopóki nie pozna na własnej skórze (o cc mi chodzi). Niestety takie życie.
Ja nie wiem co to CC tak samo jak nie wiem co to SN, dopiero się o którymś przekonam, jak przyjdzie pora. I choć początkowo wolałam CC, to teraz przyznaję, że jest mi wszystko jedno, oby tylko z małym było dobrze, to ja jakoś sobie ze wszystkim poradzę, bo nie mam innego wyjścia. Priorytetem dla mnie jest dobro i zdrowie maleństwa.

Edytowane przez Tacca
Czas edycji: 2012-04-16 o 10:48
Tacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:47   #3857
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki dziękuję za pomoc jesteście skarbnicą wiedzy
Jakie 9tys wartości mój gracik jest wart nie więcej niż 3tys a może 2 tys. Jak tż wróci to się tym zajmiemy i trzeba działać

clauudik tak, przed ślubem są ważniejsze rzeczy na głowie a po ślubie jesteśmy już prawie 2 lata i nic z tym nie zrobiliśmy. Nie miałam potrzeby posiadania tego auta na siebie. Wszystko zawsze było ok, stłuczek nie miałam, zdjęcie z fotoradaru do dziadka nie przyszło , więc było ok. Ubezpieczenie płacę w terminie, przeglądy robię, więc żadnych problemów dziadek nie miał, więc auto dalej jest na niego

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

hahaha no wlasnie, za 9 tys. to ma sie teraz wypasiona bryke
moj graciorek teraz by poszedl za jakies 4-5 tys maksymalnie, ale nie wyobrazam sobie go nie miec. Dopoki rdza go nie zje to bede uzytkowac
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:50   #3858
onething
Zadomowienie

Cytat:

Na metry
Idę się ogarnąć, zrobić chleb, upiec ciacho i biorę się za obiad
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:52   #3859
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
hahaha no wlasnie, za 9 tys. to ma sie teraz wypasiona bryke
moj graciorek teraz by poszedl za jakies 4-5 tys maksymalnie, ale nie wyobrazam sobie go nie miec. Dopoki rdza go nie zje to bede uzytkowac
Ja tak samo, poza tym tak dobrze mi się nim jeździ, że jakby już nie nadawał się do użytku to chciałabym taki sam Rdza go zżera, że szok. O dziwo nie jest dziurawy na wylot bo w poprzednim miałam prześwity dziurki wygryzione przez rdzę Tłumik mam spawany już dwa razy, pasek klinowy czy jakiś tam piszczy mi niemiłosiernie, a tż ma to gdzieś, bo on rzadko jeździ.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Na metry
Idę się ogarnąć, zrobić chleb, upiec ciacho i biorę się za obiad
A w Castoramie kupię??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-16, 10:57   #3860
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak samo, poza tym tak dobrze mi się nim jeździ, że jakby już nie nadawał się do użytku to chciałabym taki sam Rdza go zżera, że szok. O dziwo nie jest dziurawy na wylot bo w poprzednim miałam prześwity dziurki wygryzione przez rdzę Tłumik mam spawany już dwa razy, pasek klinowy czy jakiś tam piszczy mi niemiłosiernie, a tż ma to gdzieś, bo on rzadko jeździ.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

A w Castoramie kupię??
tak, w casto jest duzy wybor oklein
Stary 2012-04-16, 10:59   #3861
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
tak, w casto jest duzy wybor oklein
Dzięki wielkie będę oklejała szafkę, która będzie mi służyła za przewijak

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-16, 11:01   #3862
Michalowa79
Raczkowanie

Dzięki za kciuki dziewczyny lecę się zbierać odezwę się jak wrócę pewnie dopiero wieczorem bo po USG pierwsze zajęcia w SR
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:01   #3863
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
nie no, napisałam że nie w stanie upojenia, ale powiedzmy, że po południu wypije jedno czy dwa piwa a wieczorem czy w nocy u mnie się zacznie, to tak.
powtarzam, nie wsiadłabym
moj do obiadu i na codzien nie popija sobie, czasem po 22 lubi sobie walnać szklaneczke whiskacza. Ja mu nie zabraniam, mowie ze sa taksówki, tylko zeby miał na uwadze to , ze ja moge jechac do szpitala taksówka z mężem po 1 piwku czy 1 drinie , ale jak będzie od niego jechalo alkoholem to go zostawię w domu....
w sumie to nie wiem czy on do tego nie dąży hahahaha

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 11:05   #3864
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wiem, ciemnota ze mnie więc mi pomóżcie potrzebuję 22m2 tej okleiny, i jakby rolka miała np 50cm szerokości to ile muszę kupić metrów bieżących?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-16, 11:08   #3865
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Już wam piszę dziewczątka jak to jest z KTG u mnie. Generalnie do lekarza chodzę do medicover i tam robią KTG od 36 tc co tydzień, a pod koniec co 3 dni. Ale w szpitalu w którym będę rodziła położne zachęcają (więc widać nie jest obowiązkowe) do robienia KTG u nich od 38 tc.
Bywa tak i ponoć to wcale nie jest złe, że niektóre kobiety mają pierwsze ktg dopiero na porodówce, lub pod koniec ciąży od 40 tc.
Ja uważam, że skoro zachęcają do robienia w szpitalu i nie trzeba skierowania to warto od 37/38 tc chodzić co tydzień. Tylko trzeba wcześniej zadzwonić do szpitala i się umówić, u mnie na pierwsze ktg szpitalne czeka się 2 tygodnie, więc warto zadzwonić wcześniej. Warto też ze względu na to, że po ktg dodatkowo ogląda nas lekarz no i odczytuje wynik ktg. Zawsze to dodatkowa wizyta kontrolna.

Pamiętajcie dziewczyny, że pod koniec ciąży 36/37 robi się morfologię i mocz oraz glukozę co 2 tygodnie. Tyle ważne są wyniki. A potrzebne są nam do szpitala. Ważne też żeby mieć wyniki na oryginałach, a nie na wydrukach z systemu.

w sumie to teraz jeszcze chciałabym poczekać, w sobotę chętnie wybrałabym się na chrzciny.
W pt idę na wizytę i jak lekarz powie, że mam nadal leżeć to powiem mu żeby pocałował mnie w dooope..
żadna siła nie zmusi mnie do leżenia plackiem kolejne dwa tygodnie. Niby po co?
To kiedy ja mam urodzić?
mówisz o ujastku ???

a to widzisz, ja bym wzieła na wydruku

hahahaha

a kiedy byś chciała ?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
tak.
duzy wybór w castoramie i w Leroy M.

Stary 2012-04-16, 11:09   #3866
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
tak.
duzy wybór w castoramie i w Leroy M.
W Castoramie kupię, bo nie mamy Leroya niestety

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-16, 11:13   #3867
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, ciemnota ze mnie więc mi pomóżcie potrzebuję 22m2 tej okleiny, i jakby rolka miała np 50cm szerokości to ile muszę kupić metrów bieżących?
44mb

22 m2 :0,5 m = 44 m
i odwrotnie 44m x 0,5m = 22 m2

A CZY NA PEWNO DOBRZE OBLICZYŁAŚ SOBIE TEN POTRZEBNY METRAŻ ??
jak na szafkę to sporo te 22 m2

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-04-16 o 11:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 11:14   #3868
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
zdejmij wymiary poszczegolnych czesci z tej komody i kup w odpowiedniej szerokosci te okleine - sa dostepne przerozne

my oklejalismy szafe z drzwiamy przesuwnymi po poprzednich wlascicielach nie usmiechalo sie nam wydawac 3tys na nowa szafe

powiem szczerze - fajna i nietrudna zabawa

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
44mb

dokladnie, zapomnialam dopisac

strasznie duzo Ci wyjdzie tego, taka duza ta komoda??
Stary 2012-04-16, 11:18   #3869
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
zdejmij wymiary poszczegolnych czesci z tej komody i kup w odpowiedniej szerokosci te okleine - sa dostepne przerozne

my oklejalismy szafe z drzwiamy przesuwnymi po poprzednich wlascicielach nie usmiechalo sie nam wydawac 3tys na nowa szafe

powiem szczerze - fajna i nietrudna zabawa

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

dokladnie, zapomnialam dopisac

strasznie duzo Ci wyjdzie tego, taka duza ta komoda??
No mnie też wyszło 44m ale pomyślałam, że musiałam coś pomylić że mi taki wynik wyszedł 44m x jakieś 9zł = 396zł!!! Chyba zrezygnuje z oklejania.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
44mb

A CZY NA PEWNO DOBRZE OBLICZYŁAŚ SOBIE TEN POTRZEBNY METRAŻ ??
jak na szafkę to sporo te 22 m2
góra ma 62cmx64cm
boki mają 62cmx84cm X DWA BOKI
drzwiczki mają 65cmx75cm

troszkę zaokrąglałam i dodałam 1m

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-16, 11:19   #3870
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
powtarzam, nie wsiadłabym
moj do obiadu i na codzien nie popija sobie, czasem po 22 lubi sobie walnać szklaneczke whiskacza. Ja mu nie zabraniam, mowie ze sa taksówki, tylko zeby miał na uwadze to , ze ja moge jechac do szpitala taksówka z mężem po 1 piwku czy 1 drinie , ale jak będzie od niego jechalo alkoholem to go zostawię w domu....
w sumie to nie wiem czy on do tego nie dąży hahahaha
tak,tak pewnie się boi i bedzie popijał szklanecze żeby tylko do szpitala nie pojechać

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości