|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
ja przed porodem dostalam czopki
|
|
#872 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry, wpadłam tylko na sekundę bo biegnę znów do pracy. Baobabek trzymam kciuki i zazdroszczę bo do mojej wizyty zostały ażżżż 3 długaśne tyg...
|
|
|
|
#873 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
buuu
boli mnie coś brzusio dołem , dawno mnie tak nie pobolewał, co dziewczyny sądzicie powinnam się niepokoic? ide się położyc to może przedzie chce już piątek i zobaczyc znow moje maleństwo !!!
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-04-16 o 14:31 |
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
Hm, ciekawe, u mnie w szpitalu po porodzie nikt bobra nie oglądał, przychodzili lekarze na wizytę, pytali czy wszystko o.k. i szli dalej. Ani razu po porodzie przez cały pobyt w szpitalu nie pokazywałam moich szwów nikomu, dopiero ginka na pierwszej wizycie w gabinecie je oglądała, ale to już kilka tygodni po porodzie. Jakiś dziwny ten nasz szpital
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż się boję bo ja idę w środę a ostatni raz byłam z pół roku temu.
![]() Cytat:
Ściskam mocno kciuki,będzie dobrze
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko znów pół nocy nie spałam przez ból żołądka. W nocy brzuch mi wywaliło okropnie, wielki, czułam jak jelita się ruszają. Rano ledwo na kibel zdążyłam, Stacha wygoniłam bo bym nie wytrzymała. I boli mnie cały czas. W sumie z różnym natężeniem od piątku, na wadze mniej o 1,5 kilo. Dobrze że na 16.30 wizyta to może gin coś mi pomoże. Boję się jeść cokolwiek.
Ok. I dopiszemy kolejny punkt: 5. Torba do szpitala. Ale to później. Cytat:
|
|
|
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
tak mi sie nie chce dzisiaj nic robić ze masakra... nudzę się jest mi źleee ide więc jejeje
paaaaaaaa
|
|
|
|
#879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i łóżeczko będzie stało u niej bo po co na 2 piętro dzieciaka będę nosićna szczęście odkąd jestem w ciąży ani razu o tym nie wspomniała, ale i tak nie szczędzi mi "dobrych rad", które i tak w większości mam głęboko w poważaniu... ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-04-16 o 14:53 |
||
|
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez sie nic nie chce...siedze i żre czekolade mietowa ![]() i fanty bym sie napila ale nie chce mi sie isc do sklepu ![]() moj maluch fika,az mi sie caly brzuch trzesie :-D
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-04-16 o 15:43 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż dwa lata minęły i nerwy też, teraz tylko ciągle słysze, ze jeszcze czas coś kupowac albo, że po co mi spodnie ciążowe jak mogę w sukienkach chodzic bo jak one chodzily w ciazy to nie było spodni ciążowych i normalnie przechodziły 9 miesięcy o tyle dobrze, że obie uważają, że w wychowanie się wtrącac nie będą, bo im nikt dzieci nie wychowywał. Mam nadzieję, że to się nie zmieni i tylko pod formą pomocy chcianej będą ingerowac
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Kochana bardzo potrzebny.
Czasem jest tak, że dzidek za nic w świecie na oczątku nie chce cyca dobrze złapać, albo nie ma siły żeby ciągnąć, wtedy laktator w ruch mleczko do buteleczki i maluch nie traci Twojego pokarmu. Tymbardziej że w taki sposób pobudzasz piersi do produkcji mleka i jak już maluch najbierze siły i umiejętności to może wrócić do piersi Ja na laktatorze jechałam ponad 3 miechy.a co najzabawniejsze miałam tyle pokarmu że moje maleństwa nie wyrabiały (no ale jak miały wyrabiać jak dostawały na początku po 2 mililitry na jedno karmienie) wiec moim mlekiem były obkarmiane też inne wcześniaki, których mamy akurat nie mogły podawać swojego mleka. Dowiedziałam się o tym od jednej z pielegniarek, ale pretensji przecież nie miałam za granicą są banki mleka, gdzie można kupować mleko kobiece
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:31 |
|
|
|
#884 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Chciałabym się do Was przyłączyć. Termin mam na 15 października, jestem na początku 14 tygodnia ciąży
|
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Witam się sennie!
Dzisiaj mam mega lenia i urwałam się wczęśniej z roboty ![]() Już was zdążyłam nadrobić i walczę z sennością, bo jak się teraz zdrzemnę, to później nie zasnę długo w nocy. Witam nową mamę, radosnych kolejnych miesięcy!!! Uśmiałam się jak durna z opisów kup lub ich braku, no ale to samo nasze życie jest i każda z nas na pewno takich historii może opowiedzieć co najmniej kilka Koniecznie jak się pogoda poprawi muszę się wybrać na zakupy stanikowe, bo mi zaraz cycuchy wypadną z moich dotychczasowych. Pytanko do doświadczonych mam: ile razy w ciągu ciąży staniki trza będzie zmieniać?bo ja miałam rozmiar b a teraz to już na bank c i nie wiem ile tego jeszcze przybędzie. No i dowiedziałam się od was, po co są te majtasy siatkowe, bo też się zastanawiałam, czemu takie są zalecane, więc cudownie, że jesteście z nami w tym cudownym stanie i macie już potrzebne nam "pierwszakom" doświadczenie Bafi, moja córka, o ile to będzie dziewczynka ma mieć na imię "Maryśka"
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś olewam te ich mądrości, robie i tak swoje. Cytat:
|
|
#887 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
Ja miałam bardzo intensywny weekend, więc mnie tu nie było Widze, że coraz więcej mamusiek odczuwa ruchy bobasków U mnie we Wrocku pogoda wstretna!!! Ale niestety musze wyjść z domu, bo mam angielskiMi jeszcze do wizyty zostało 3,5 tygodnia, ale teraz już z większym spokojem na nie czekam, bo czuję ruchy bobaska Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.My byliśmy na bilansie,Gracjanek był bardzo grzeczny i wypadł bardzo dobrze . A jak wróciliśmy położyliśmy sie spać :ziewa:.U Nas nie leje,ale dalej pochmurno okropnie,kiedy się wypogodzi .Widzę,że temat krocza się rozwinął . Więc co do porodu,to ja nacięcie czułam ale nie bolało mnie to wcale,a szycia praktycznie nie czułam .Najgorsze jak dla mnie to jest jak po porodzie zawiozą Cię na sale i tak leżysz z tą podpachą wielką pomiędzy nogami . Ale ja urodziłam o 13.55 a w ten sam dzień wieczorem już chodziłam . Nic mnie nie ciągnęło przy siadaniu,był lekki dyskomfort,ale nie było źle .I bardzo przydały mi się te majty jednorazowe siatkowe dostępne w aptece,innych nie nosiłam. Co do pokazywania nacięcia,to u Nas nie było tak,żebym kroczem machała przed wizyta . Co do biustonosza do karmienia to ja miałam i bardzo sobie chwale,piersi mi dobrze podtrzymywał,a miałam takie nabrzmiałe od pokarmu jak bym silikony miała heee Laktator miałam,ale nie uzywałam,bo moje dziecie piękne ssało pierś .
|
|
|
|
|
#889 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
a tak bym chciała...
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka - A jeżeli dziecko będzie od początku dawać sobie radę..?
Bo nie chciałabym kupować już teraz, w końcu nie wiadomo jak to będzie.. Lepszy elektryczny czy ręczny? Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-16 o 17:46 |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie mój bąbel sie odezwał i zaczął się ruszać i pięknie fikać. Tak mniej więcej na wysokości pępka po prawej stronie.
wielka ulga....
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy siedzę to się zastanawiam czy czuję Dzidka. Jednak jak kładę się na plecach i mam rękę na brzuchu to kopniaki są bardzo wyraźne.
Aga_ton - jeszcze troszkę i będziesz czuła!
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Uprzejmie informuję iż moje dziecię ma pisiora
Poza tym wszystko pięknie. A teraz muszę nadrobić z czytaniem. |
|
|
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałam okazji jeszcze poznać płci maluszka,bo mój gin. dysponuje zwykłym aparatem dopochwowym. No cóż...muszę poczekać Za to posłuchałam bicia serduszkaMam odpoczywać,a wrazie mocniejszych skurczy mam zrealizować recepte na jakiś tam lek.Mam nadzieję,że się obędzie bez tego. Jest mi smutno,bo mąż dał mi tylko kase na wizytę a jak wróciłam nawet nie zapytał jak tam...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie, malutek ma 13 cm, zdrowy, silny i na 90 % jest DZIEWCZYNKĄ
|
|
#899 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
też parką
|
|
#900 |
|
Przyczajenie
|
Tamlin, Baobabek gratuluję, fajnie, że już wiecie tak "na pewno"
ja nadal pozostaje w sferze intuicyjnej
Edytowane przez felicidad Czas edycji: 2012-04-16 o 18:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

boli mnie coś brzusio dołem , dawno mnie tak nie pobolewał, co dziewczyny sądzicie powinnam się niepokoic? ide się położyc to może przedzie
chce już piątek i zobaczyc znow moje maleństwo !!!

2 m-c przed zacznę już kupowac, bo nie wyobrażam sama ( no z mężem
ale cóż dwa lata minęły i nerwy też, teraz tylko ciągle słysze, ze jeszcze czas coś kupowac albo, że po co mi spodnie ciążowe jak mogę w sukienkach chodzic
a tak bym chciała...

Za to posłuchałam bicia serduszka