Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 17:52   #2371
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Jem tosty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:53   #2372
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
bo newborn jest 2-5kg, a mini 3-6
Oj, to ja źle napisałam Te najmniejsze na wcześniaki to tutaj micro, a nie mini.
W takim razie kup newborn

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale w Polsce tylko Happy mają wycięcie na pępek. No chyba, że się mylę A one z kolei są słabo chłonne i generalnie niepolecane.
No to znaczy że pampersy w różnych krajach się jednak różnią

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Newborny sa od 2 do 5kg Przynajmniej pampers
Wyciecia na pepek chyba nie maja
Ale to nie jest potrzebne. Mozna przeciez zagiac pieluszke
A jak szybko Wam odpadl ten kikut? Nam rowno w 6 dzien
Nam się długo trzymał, bo 16 dni... ale może dlatego że mała była na antybiotyku... a odpadł przed pierwszą kąpielą w domu

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-16 o 17:56
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:54   #2373
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w Polsce tylko Happy mają wycięcie na pępek. No chyba, że się mylę A one z kolei są słabo chłonne i generalnie niepolecane.
Wlasnie chyba tylko happy. I faktycznie sie nie nadaja. Niby dady sa nawet w porzadku. U nas najlepiej spisal sie pampers.
Za to huggiesy podobno przeciekaja u chlopakow. U nas zawsze przeciekaly, a glupia kupilam 2 paczki newborn i 2 paczki "2".
Obie pooddawalam.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:54   #2374
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Też zamierzam gotować dla dzieciaczka, tylko zastanawiam się jak to pogodzić z powrotem do pracy- mrożenie, pasteryzowanie ugotowanych np. w weekend posiłków?
Ja zamierzam mrozić.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:55   #2375
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oj, to ja źle napisałam Te najmniejsze na wcześniaki to tutaj micro, a nie mini.
Nie widzialam nigdy takich na wczesniaki...
Tutaj sa chyba tylko jedynki czyli newborn
albo dwojki czyli mini...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-16, 17:57   #2376
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie chyba tylko happy. I faktycznie sie nie nadaja. Niby dady sa nawet w porzadku. U nas najlepiej spisal sie pampers.
Za to huggiesy podobno przeciekaja u chlopakow. U nas zawsze przeciekaly, a glupia kupilam 2 paczki newborn i 2 paczki "2".
Obie pooddawalam.
No właśnie słyszałam dużo dobrego o pieluszkach Dada i chyba ich spróbuję Ale na samym początku raczej będziemy zakładać Pampersy.

Kurcze, jak mi smakują kasztanki.... wcinam już szóstego....

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:00
Stary 2012-04-16, 17:58   #2377
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Też zamierzam gotować dla dzieciaczka, tylko zastanawiam się jak to pogodzić z powrotem do pracy- mrożenie, pasteryzowanie ugotowanych np. w weekend posiłków?

Z tym jedzeniem łożyska to czytałam o tym jakiś czas temu na pudelku, też uważam to za obrzydliwe
Ja czesto mrozilam. Zwlaszcza ze taki maluch na poczatku jada "posilki" jedno- lub dwuskladnikowe. Np. ziemniak + marchew, sam ziemniak, sama marchew itd.
Wiec od razu robilam wiecej i mrozilam w malutkich pojemnikach, najczesciej po jednym skladniku i pozniej wyciagalam co chcialam, np. jeden pojemniczek z marchewka, kolejny z ziemniakiem. Pozniej dochodzily kolejne, czyli np. jeszcze mialam pojemniczek ze szpinakiem i tez wyciagalam. To wszystko rozmrazalam w mikrofali, mieszalam razem i podgrzewalam

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-16, 17:58   #2378
anna99302
Zadomowienie

Kurcze, wpadam raz na jakiś czas do mamuś marcowo-kwietniowych na odchowalni i jak czytam o tych problemach z karmieniem to myślę, że chyba nie będe karmić piersią..... nie chce być wyrodną matką, ale te mamusie-biedactwa się tak męczą!!! Myślę sobie, że będe karmić tylko przy bardoz dużej ilości pokarmu a jak będzie kiepsko z laktacją to mm i trudno...
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:58   #2379
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie słyszałam dużo dobrego o pieluszkach Dada i chyba ich spróbuję Ale na samym początku raczej będziemy zakładać Pampersy.
My do dzisiaj mamy tylko pampersy.
Nawet mi ladniej pachna

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-16, 18:02   #2380
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czesto mrozilam. Zwlaszcza ze taki maluch na poczatku jada "posilki" jedno- lub dwuskladnikowe. Np. ziemniak + marchew, sam ziemniak, sama marchew itd.
Wiec od razu robilam wiecej i mrozilam w malutkich pojemnikach, najczesciej po jednym skladniku i pozniej wyciagalam co chcialam, np. jeden pojemniczek z marchewka, kolejny z ziemniakiem. Pozniej dochodzily kolejne, czyli np. jeszcze mialam pojemniczek ze szpinakiem i tez wyciagalam. To wszystko rozmrazalam w mikrofali, mieszalam razem i podgrzewalam
ale pomysłowo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:03   #2381
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kurcze, wpadam raz na jakiś czas do mamuś marcowo-kwietniowych na odchowalni i jak czytam o tych problemach z karmieniem to myślę, że chyba nie będe karmić piersią..... nie chce być wyrodną matką, ale te mamusie-biedactwa się tak męczą!!! Myślę sobie, że będe karmić tylko przy bardoz dużej ilości pokarmu a jak będzie kiepsko z laktacją to mm i trudno...
Jak na razie zakładam, że będę się bardzo starać, żeby karmić piersią.
Tzn nie zamierzam się poddawać tak od razu. Ale zobaczymy, jak będzie w praktyce
Stary 2012-04-16, 18:04   #2382
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja na pweno będe chciała karmić piersią, z pierwszym dość szybko musiałam zrezygnować i jak dla mnie było gorzej, z butelką jest więcej paprania i te kolki...
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:04   #2383
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzialam nigdy takich na wczesniaki...
Tutaj sa chyba tylko jedynki czyli newborn
albo dwojki czyli mini...
Pokażę Wam jak to wygląda tutaj. W Polsce pampersów nie kupowałam.
Zmyliło mnie to "mini", bo tutaj rozmiary 1-3 to po prostu "newborn". Do szpitala wzięłam te jedynki, a okazały się za duże i dopiero wtedy szukaliśmy takich malutkich.

Cytat:
Również polecam Dada Cena bardzo przystępna i jakość też świetna-właśnie takich używaliśmy w Polsce, stąd pieluchy brałam tylko na drogę.

Powiem Wam, że tu pieluchy nie są drogie-nawet pampersy. Moja mama dziwiła się że takich drogich pieluch używamy na początku A ja miałam wtedy jakieś zniżki, vouchery etc Teraz nie używam pampków ani huggisów, kupujemy toujours w lidlu albo firmowe z marketu morrisons-wychodzi jeszcze taniej, a jakość czasem nawet lepsza (bo np. pampersy na takie dziecko jak Dorotka są wg mnie gorszej jakości niż te na noworodki/niemowlęta).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg md_cbf77b6b121328454812181.jpg (18,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 137755_pampers_micro_new_baby.jpg (27,9 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:05
Stary 2012-04-16, 18:08   #2384
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo! To te micro są na wcześniaczki, takie maleńkie...
Stary 2012-04-16, 18:11   #2385
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo! To te micro są na wcześniaczki, takie maleńkie...
Kilka tygodni używaliśmy tych pieluch, bo przy wypisie córcia ważyła niecałe 2400g, a była malutka chudziutka.
Niby była donoszona, ale fakt-urodziła się 3 tyg. przed tp.
Stary 2012-04-16, 18:12   #2386
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za super pomysł
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:15   #2387
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja na pweno będe chciała karmić piersią, z pierwszym dość szybko musiałam zrezygnować i jak dla mnie było gorzej, z butelką jest więcej paprania i te kolki...
Wiesz co z tego co ja tam czytałam, to czy dziewczyny karmią mm czy piersią kolki i tak są...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:17   #2388
modnisia86
Zadomowienie

Ja sie zastanawiam nad zakupem jakiegos fajnego zestawu pościeli.
ale wczoraja rozmawialm z koleżanką i mówiła że ona ochraniaczy na łóżeczko nie korzysta. i tak sie zastanawiam teraz czy są one niezbędne
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:18   #2389
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Można mrozić Myślę, że to dużo nam ułatwi.

Cytat:
Ja ostatnio mam tak z krówkami

Cytat:
Może i się męczą, ale na ogół kobiety chcą karmić. Wydaje mi się, że ta która chce karmić to będzie karmić - mimo bólu i kłopotów. Oczywiście czasami są dolegliwości które karmienie uniemożliwiają. Ja chce karmić piersią i myślę, że zrobię wszystko żeby moja kruszynka mogła ssać cyca

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Jej skończyli montować nam szafę - teraz trzeba ten bajzel ogarnąć. Mam nadzieję, że jeszcze tu dzisiaj zajrzę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:18   #2390
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
UWAGA zmieniłam avatar !
Śliczny

Depoison gratki z okazji 30-tki i za sympatyczny awek, bo tamten był hmm straszny

Cytat:
Wlacznie sobie rozmowy w toku, jest odcinek o aborcji.
Ja akurat jestem ZA, jesli ktos w ogole nie planuje dzieci, nie ma (jeszcze lub wcale) instynktu.
Bo nie kazdy jest gotowy na dziecko i wtedy lepiej usunac(...)
Odważna jesteś, nie każda by się przyznała Oglądałam ten odcinek i irytują nie takie nawiedzone laski, którym się wydaje, że jak one dały radę to każda musi umieć urodzić Ja sobie nie wyobrażam nosić pod sercem dziecko, znosić"uroki ciąży" żyjąc tym, że musiałabym potem oddać do adopcji Ech ciężki temat ale uważam, że każda ma prawo do decydowania o swoim życiu, bo konsekwencje nikt inny nie poniesie tylko sama zainteresowana.
Moja mama uważam powinna mnie usunąć, bo ani nie miała instynktu macierzyńskiego ani wsparcia kogokolwiek o warunkach nie wspomnę Wcale by światu nie ubyło gdyby mnie nie było a tak wszystkie traumy z dzieciństwa(konsekwentnie doszły kolejne) noszę teraz ja i naznaczona depresją do końca życia muszę jakoś żyć

Cytat:
AAAA swoją drogą weszłam w etap zgagi........aaaaaaaaaaaa aaa!!!! :Cry: zaraz się chyba porzygam......
Współczuje Ja ją mam od początku, każdego dnia z refluksem i jedynym ratunkiem o dziwo daje mi mleko i to wcale nie chwilowo

Co do pieluszek, to wczoraj wisiałam na recenzjach produktów dla dzieci i pieluszek też. Myślę, że warto poczytać http://www.dzieciowo.pl/recenzje-artykulow-dzieciecych

Materace do łóżeczek Czemu nie może być tak jak kiedyś-prościej Kupowało się lub dostawało co było i człowiek nie głowił się, że mógłby mieć wybór

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wlasnie napsiała do mnie kumpela.... czy juz urodziłam, bo chce mnie wyciagnac na spacerek z dzidziuszkami....... Ona nie wie ze tamtą ciaze straciłam.... mysli ze obecna to koncowka tamtej...
Oj Przykra sytuacja ale trzeba wyjaśnić i cieszyć się, że"tylko"zmienił się termin porodu, bo niektóre dziewczyny po poronieniu nie potrafią zajść długo, długo

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Też muszę kupić, bo mi cellulit oczy wybije za niedługo Będziemy się masować z psiapsiółką na zmianę Miałam kiedyś masaże ręczne na cellulit i powiem wam, że poskutkowało a jak pięknie mi tyłek masażystka podniosła Tylko bolało jak cholera, no ale chciałam szybko więc miałam i po 6- ciu masażach nogi i tyłeczek jak marzenie

No to ja też podam swoje wymiary z przed chwili: 101/98/106

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:25   #2391
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ale wczoraja rozmawialm z koleżanką i mówiła że ona ochraniaczy na łóżeczko nie korzysta. i tak sie zastanawiam teraz czy są one niezbędne
Na pewno nie są niezbędne. Ale wszystkie mamy, które znam z nich korzystają. Niby chronią dziecko przed uderzeniem o szczebelki łóżeczka. Ale mi się przede wszystkim bardzo podobają

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Może i się męczą, ale na ogół kobiety chcą karmić. Wydaje mi się, że ta która chce karmić to będzie karmić - mimo bólu i kłopotów. Oczywiście czasami są dolegliwości które karmienie uniemożliwiają. Ja chce karmić piersią i myślę, że zrobię wszystko żeby moja kruszynka mogła ssać cyca
Podpisuję się pod tym, co napisałaś

No i zeżarłam wszystkie kasztanki... I dobrze. Już mnie nie kuszą...

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:27
Stary 2012-04-16, 18:27   #2392
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jakie łóżeczko-do drewnianego bym kupiła, żeby dziecko nie obijało się o szczebelki jak już stanie się bardziej mobilne, a do turystycznego nie potrzeba ochraniaczy

A nie wiem czy Wam pisałam-będziemy mieć też łóżeczko drewniane Koleżanka przenosi córę na większe łóżko i nam zaproponowała to drewniane Zobaczymy czy nam podpasuje A w razie czego zawsze mam to turystyczne
O-i do drewnianego da się przyczepić karuzelę, a do turystycznego ciężko
Stary 2012-04-16, 18:31   #2393
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też...te dziewczyny, ktore wpadają i krzycza na tamte co suunęły ciąże, są niezłe. Chociaż, że powiem wam odkąd sama jestem w ciąży to jestem za aborcją tylko w skrajnych przypadkach. Przecież już od 6-7tyg jest serduszko! A serduszko to zycie.[COLOR="Silver"]
Ja ogólnie jestem przeciwnikiem aborcji, fakt że 9 miesiący noszenia w sobie dziecka to jakieś poświęcenie, ale później jest jeszcze adopcja... a tyle ludzi czeka na takie maleństwa z utęsknieniem..

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czytałyście?
http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrow...2,artykul.html

Jak dla mnie obrzydliwe, to jak zjeść samego siebie
Dla mnie też obrzydlistwo.. u mnie w szpitalu podobno tez wszystkie łożyska wrzucają do jakiejś specjalnej lodówy i raz na jakiś czas przyjeżdza gościu z warszawy i zabiera je wszystkie do jakiejś firmy kosmetycznej gdzie dodają je przerobione do jakiś super kosmetyków... a pózniej my kobietki wydajemy dużo kasy żeby kupić jakieś extra kremiki odzywcze feeeee...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 18:51   #2394
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
To ze kolki sa tylko przy karmieniu butelka to mit. Tak samo jest z plesniawkami. Zdarzaja sie i przy karmienia piersia i butelka

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
To zalezy tylko od Ciebie. Ja bardzo chcialam karmic. czesc z Was czytala opis mojego porodu + kilka dni "po".
Gdyby nie to, pewnie meczylabym sie zeby karmic.
I powiem tak: jesli dziecko nie bedzie chcialo ssac: ja jakos wytrwam i bede przystawiac i przystawiac. Chocbym miala spedzac na tym dnie i noce. Bede tak dlugo sie starac, az sie uda.
Ale jesli dziecko bedzie z tych, ktore chca spedzac czas non stop przy piersi albo bede miala problem z krwawiacymi sutkami to juz nie wiem co zrobie...
Na pewno karmienie butelka nie zrobi z Ciebie wyrodnej matki. A na ile bedziesz miala sile okaze sie po porodzie.

Cytat:
Zmyliło mnie to "mini", bo tutaj rozmiary 1-3 to po prostu "newborn". Do szpitala wzięłam te jedynki, a okazały się za duże i dopiero wtedy szukaliśmy takich malutkich.
To faktycznie moglo Ci sie pomylic
Dla nas 1 byly dobre. Wzielam nawet na wszelki wypadek dwojki, ale nawet ciasno zalozone przeciekaly i w ogole byly za wielkie, wiec troche w jedynkach pochodzilismy

Cytat:
Ja tez juz nie korzystam. W sumie nie wiem czy naprawde byly konieczne...
Wystarczy taki kolo glowki. Na pewno nie ma co kupowac takiego dookola lozeczka. A czy Tobie sie przyda zobaczysz sama. Kazde dziecko jest inne.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Odważna jesteś, nie każda by się przyznała Oglądałam ten odcinek i irytują nie takie nawiedzone laski, którym się wydaje, że jak one dały radę to każda musi umieć urodzić Ja sobie nie wyobrażam nosić pod sercem dziecko, znosić"uroki ciąży" żyjąc tym, że musiałabym potem oddać do adopcji Ech ciężki temat ale uważam, że każda ma prawo do decydowania o swoim życiu, bo konsekwencje nikt inny nie poniesie tylko sama zainteresowana.
Moja mama uważam powinna mnie usunąć, bo ani nie miała instynktu macierzyńskiego ani wsparcia kogokolwiek o warunkach nie wspomnę Wcale by światu nie ubyło gdyby mnie nie było a tak wszystkie traumy z dzieciństwa(konsekwentnie doszły kolejne) noszę teraz ja i naznaczona depresją do końca życia muszę jakoś żyć
Wiesz, czasy sie zmieniaja, teraz mamy mozliwosc aborcji i wydaje mi sie, ze za X lat to juz bedzie normalne...
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Sa osoby ktore chca dzieci a nie moga ich miec - i sa przeciw aborcji (jasne, neich sie kobieta meczy 9 miesiecy, poswieca i niszczy wlasna psychike, nienawidzac siebie, wlasnego ciala i pewnie jeszcze dziecka), a i takie osoby, ktore maja ciezka sytuacje, nie sa gotowe i te osoby sa za.

Nasze Drugie Dziecko

Edytowane przez Paula SHIN
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:52
Stary 2012-04-16, 18:53   #2395
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
http://paulako.blogspot.com/2011/11/...ksykanska.html

Moje zmiany: podwajam składniki - ile bym nie zrobiła, zawsze jest mało
nie daję kukurydzy - bo małż nie lubi
dodaję jeszcze białą fasolkę
z przypraw: nie daję kostki rosołowej tylko troszkę vegety, sól, pieprz, dużo papryki słodkiej i mniej ostrej (w proszku lub suszona papryczka chili)
Ale wszystko według uznania, dodacie to co lubicie.
Zupa fajna na imprezy, szczególnie jak wierzch posypie się serem - rzadko to robię.
Smacznego
Dzięki serdeczne, zapisałam sobie i zrobię
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Też muszę kupić, bo mi cellulit oczy wybije za niedługo Będziemy się masować z psiapsiółką na zmianę Miałam kiedyś masaże ręczne na cellulit i powiem wam, że poskutkowało a jak pięknie mi tyłek masażystka podniosła Tylko bolało jak cholera, no ale chciałam szybko więc miałam i po 6- ciu masażach nogi i tyłeczek jak marzenie

No to ja też podam swoje wymiary z przed chwili: 101/98/106
Ad1. to bardzo smutne, co napisałaś...żyjesz, masz kochającego tż i wkrótce dwójkę wspaniałych dzieci, nie żałuj że się urodziłaś gdyby Cię nie było światu ubyło by kilku fajnych ludzi.
Poza tym można być dzieckiem chcianym i oczekiwanym (jak ja)a potem mieć skutecznie zabijaną osobowość, pewność siebie, indywidualność przez niewłaściwe wychowanie. Mimo to cieszę się że jestem

Ad2. to jest dla nas nadzieja a ile kosztują takie profesjonalne masaże?

Ad3. nadal masz talię najwęższą
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:04   #2396
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ogladacie wiadomosci?
Susz jajeczny zawieral m.in. bakterie e coli, kadm i olow.
Ten susz byl dodawany do roznych produktow spozywczych, oczywiscie nie podali dokladnie ktore firmy go kupowaly..

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-16, 19:16   #2397
niunianastajlu
Raczkowanie

Czasem podczytuje sobie forum wiec postanowilam dolaczyc do watku
Pochwale sie, ze bede mamusia sierpniowa .
Juz wiem, ze to Chlopczyk. Ale pani dr zaznaczyla, zeby nie kupowac wszytskiego niebieskiego... wiec pozostawiam 10% tolerancji, gdyby okazalo sie ze moj Syn to Corka.
Nad imieniem ciagle sie zastanawiamy.
Teraz jest nasz 22/23 tydz ciazy.
Pewnie od maja bede bardziej aktywna, bo do konca kwietnia pracuje.

Powoli mysle o skompletowaniu wyprawki. Na razie posiadamy sportowe adidaski - spontaniczny zakup po pierwszym USG ktore potwierdzilo pecherzyk - oraz prezentowe body od kolezanki.

blog: w rytmie kobiety
http://wrytmiekobiety.blogspot.com
zapraszam mamy i nie tylko mamy!
niunianastajlu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:18   #2398
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie są niezbędne. Ale wszystkie mamy, które znam z nich korzystają. Niby chronią dziecko przed uderzeniem o szczebelki łóżeczka. Ale mi się przede wszystkim bardzo podobają
mi tez sie po prostu podobaja
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dla mnie też obrzydlistwo.. u mnie w szpitalu podobno tez wszystkie łożyska wrzucają do jakiejś specjalnej lodówy i raz na jakiś czas przyjeżdza gościu z warszawy i zabiera je wszystkie do jakiejś firmy kosmetycznej gdzie dodają je przerobione do jakiś super kosmetyków... a pózniej my kobietki wydajemy dużo kasy żeby kupić jakieś extra kremiki odzywcze feeeee...
o matko ...

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:19   #2399
Linka25
Zakorzenienie

Hej wróciłam od ginekologa.
Wszystko ok, powiedział, ze wszystko mu sie bardzo podoba: szyjka ok, nie ma zagrozenia porodem przedwczesnym, macica mięciutka, wyniki dobre, łącznie z glukozą i moczem Oby tak dalej było !!!!

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro idę rano na glukozę... mam pietra. Jak to u Was (u tych które już miały robioną) było z objawami po wypiciu? Jakieś fale gorąca i tego typu akcje??? Kurde obym się tylko nie porzygała...
u mnie było bezproblemowo: zadnych mdłosci, żadnych problemów z wypiciem, nic a nic
ale reakcje są różne

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Mogłaby się Mamcia w końcu coś odezwać

Co do jedzenia ze słoiczków, to jeszcze jedna ciekawostka. Te robione przez większe koncerny w Pl zamiast normalnego mięsa mają mięso oddzielane mechanicznie (co właściwie ciężko nazwać mięsem), ale na zachodzie już dają normalne mięso. Super, nie? Ja nie mam zamiaru karmić dziecka słoiczkami, chyba że baaaaardzo okazjonalnie jak będzie już wielki mus skombinowania jakiegoś jedzonka na szybko
ja wychodzę z bardzo prostego założenia: ja nie jem jedzenia ze słoików i moje dziecko też nie bedzie

Cytat:
Nadrobiłam zaległości a od mamci żadnej wiadomości. Ale na pewno wszystko jest dobrze
na pewno
ja dziś mam taki dzień że bardzo mało czułam moje Bebe - a godzinę temu wróciłam od gina, słuchałam serduszka i wiem, ze wszystko ok

Cytat:

My mamy ambitny plan używać pampersów jak najmniej, głownie na wyjścia itp. A w domku to wielorazowe lub nawet tetra Bardzo bym chciała ale czy nam się uda?

Cytat:
Ogladacie wiadomosci?
Susz jajeczny zawieral m.in. bakterie e coli, kadm i olow.
Ten susz byl dodawany do roznych produktow spozywczych, oczywiscie nie podali dokladnie ktore firmy go kupowaly..
Dlatego najlepiej unikać przetworzonych produktów
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:19   #2400
nadalka
Zakorzenienie

branzoletka no my po poronieniu staraliśmy się 12 miesięcy z czego pierwsze 3 to była regeneracja. Wszystko przez przypadek ale i tak uważam że szybko się udało jak nie którzy starają się lata... A co do łożysk to słyszałam że nimi karmi się ryby pangi... Żeby były dorodne mmmm he he

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości