|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przekręcanie się z boku na bok to dla mnie katorga.. tak samo jak zakładanie i zdejmowanie spodni.. dzisiaj jak zdejmowałam do kąpania i podniosłam za wysoko nogę to aż mi coś chrupnęło między nogami.. i oczywiście straszny ból
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-04-16 o 20:47 |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahahhahahaaa Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-04-16 o 20:48 |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yy bo ja lubie takie wriacje postawiłam wagę na łóżko, klękłam przed nim i położyłam placuszek
|
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jak moje I mam zamiar poprosić ginkę w czwartek, żeby mi zrobiła, bo mi się należy i już![]() Dobra, spadam. Odezwę się pewnie jutro wieczorem. Dobrej nocki
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też!
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muminku gratuluję udanej wizyty Mamusia odezwij się koniecznie Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-04-16 o 20:55 |
|
|
|
|
#2469 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym postawiła na biel, ewentualnie gołębi szary albo jaśniutki beż ![]() ten dzisiejszy? bo curry robimy często, różne-rozmaite. Czasem z pięciu, a czasem z piętnastu składników. Dzisiejsze znalazłam w książce kucharskiej dot. kuchni Wietnamu. I tak: pół kilo mięsa (w przepisie miał być mix wołowiny, wieprzowiny i baraniny, ja z wygody dałam tylko wieprzowinę )3 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1 por 2 łyżki oleju 3 łyżki żółtej pasty curry 400 ml mleka kokosowego 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki brązowego cukru pół pęczka szczypiorku W woku rozgrzać olej, wrzucić rozgnieciony czosnek, pastę curry i posiekany imbir. Dodać pokrojone w kostkę mięso i por (też pokrojony, rzecz jasna). Mocno podsmażyć. Wlać mleko kokosowe, całość gotować aż mięso będzie miękkie. Dodać cukier i sos rybny. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Tak wyglądał przepis - ja dałam ciut mniej cukru, za to więcej sosu rybnego. No i pół pęczka szczypiorku też wydało mi się przesadą, dałam nie więcej, niż 1/4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spróbować - spróbuję, ale raczej z wygody niż z przekonania, że mojemu dziecku coś się stanie, jeśli nie będzie karmione piersią. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad 2 - ciekawy temat poruszyłaś. I pewnie niewygodny dla tych, którzy jako ostateczny argument przeciw aborcji, wypisują na forach złote myśli w rodzaju "a szkoda, że ciebie matka nie wyskrobała, ciekawe, czy byś była za" (pod adresem zwolenników, rzecz jasna). Jak pierwszy raz usłyszałam opowieść, że czyjejś matce nie udała się aborcja i SZKODA - bo nieszczęśliwe dzieciństwo, bo poczucie odrzucenia, bo poczucie zbędności, bo poczucie winy itd itd - to byłam zaszokowana. Teraz już wiem, że to wcale nie takie rzadkie |
|||||
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, Mamci nadal nie ma...
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to polecam Citolab on jest na tym pawilonie gdzie jest Barbara na wyspie tylko od strony ronda i szkoły 4, z boku się tam wchodziHaniu i jak się te Lidlowskie pampersy sprawdzają? |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam Mamci smsa, ale nie jestem pewna czy ten numer jest aktualny. Może się odezwie
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale zaznaczam że chodzi o takie z brytyjskiego lidla, bo w Polsce kupowałam te z biedronki
![]() Zadowolona jestem z tych toujours (nie wiem czy w Polsce też mają taką nazwę): są miękkie, a jednocześnie na tyle grube że nic nie przepuszczają-tzn. nie przeciekają ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Z fejsa
|
|
|
|
|
#2476 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
badanie na ogół nie jest przyjemne![]() Spojenie jeszcze mnie nie boli Cytat:
,U mnie z systematycznością kiepsko, choć w tej ciąży i tak jestem pod wrażeniem własnej systematyczności jeśli chodzi o smarowanie, szkoda tylko, że efektów nie ma, rozstępy na brzuchu wyszły a cellulit nie chce zejść. Ja na razie z bańką dam spokój, jeszcze spróbuję ją wyparzyć jak Nela radziła, jak po tym będzie dalej tak boleć to odpuszczam do po ciąży, nie chcę stresować maluszka. |
||
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mi zaraz pęknie
|
|
|
|
#2479 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też zapomniałam zapłacić i to 2 razy (!), ale uregulowałam to na następnych wizytach i kathrina też z tego co wiem to się raz zapomniała ah ta ciąża....![]() gratulacje dobrych wiadomości z wizyty ![]() swoją drogą ciekawe jak tam połówkowe u kathriny ![]() i mam nadzieję że u mamci wszystko ok |
|||||
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jeszcze ciekawa jak się ma sprawa z pampersami Babydream z Rossmana
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy zestaw blender, mikser i cos tam jeszcze i TZ musial to wyprobowac i dostałam jabłko z marchewką starte, pycha
az mi sie czasy dziecinstwa przypominaja ![]() sprobuje nadrobic co tu nowego słychac
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-04-16 o 21:41 |
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiłabym się świeżego soczku z marchewki, banana i jabłka
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Mam dużo do nadrabiania więc najpierw napisze co u mnie. Rano strasznie się wkurzyłam bo wychodząc do pracy wyciągnęłam ze skrzynki pocztę i patrzę jest odpowiedź z Maternity Benefit. Strsznie się ucieszyłam, ale tylko na sekundę bo jak się okazało lekarz źle wypełnił mi formularz, księgowy źle wypełnił mi formularz i na dodatek czepili się mojego nazwiska i zarządali ode mnie potwierdzenia aktu małżeństwa (które zresztą im wysłałam) przez Gardę!!! normalnie szlag mnie trafił jak to przeczytałam. Kazali dosłać te dokumenty od GP i księgowego i potwierdzony akt małżeństwa bo inaczej nawet nie beda rozpatrywac mojego wniosku. Wszystko musi byc na firmowym papierze a nie jakim kolwiek z pieczątkami itd. Nie rozumię tego, to ja mając nie najlepszy angielski potrafie wypełnic te durne dokumenty a oni jakieś błędy robią...
![]() . Wszystko się przez nich opóźnia. Najbardziej się bałam że mi na Grdzie nie bedą chcieli podbić pieczątki na tym akcie małźeństwa, bo jest po polsku, nieprzetłumaczone przez tłumacza przysięgłego ale wysłałam męża i mi to podbili, jak się dalej bedą czepiać to ich rozniosę... Księgowy tez ma mi na jutro przygotować papier, no i pójdę jutro jeszcze do tego lekarza, idiota wpisał datę badania miesiąc wcześniej niż wypełniał dokumenty, nic dziwnego że się czepili. W każdym bądź razie nerwy miałam straszne rano, wogóle jakaś się płaczliwa zrobiłam ostatnio i przez osatnie 2 dni ciągle płaczę, byle gówno wyprowadza mnie z równowagi. Nawet miałam Wam się pożalić wczoraj w klubie bo nie spałam o 2 w nocy, ale laptop mi padł i w sumie to dobrze bo miałam obsmarowac mojego TZ ![]() , a dzisiaj stwierdziłam że jednak on jest Kochany z to ze mną jest coś nie tak ![]()
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W UK takich jazd na szczęście nie robią. Pierwsze słyszę że do wniosku o maternity potrzebny jest akt małżeństwa
|
|
|
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ajka fajnie, ze właścicielka mieszkania poszła po rozum do głowy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2488 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak mój zareaguje na nowego lokatora? Ogólnie jest baardzo towarzyski i grzeczny do dzieci więc tego się nie boję ale jakoś nie chciałabym żeby oklejał swoim futrem łóżeczko małego ![]() dobra jesteś!Cytat:
Generalnie, to dla baaardzo zdesperowanych, choć można masować delikatniej co też boli tylko mniej ale na efekty adekwatnie trzeba dłużej czekać no i drożej wychodzi.Nie wiadomo czemu ale ten cellulit jest taki bolesny jak się"go dotknie" zauważyłyście to? Nie cierpie cellulitu Kuchnia częściowo ogarnięta I poproszę o pogodę, bo na spacer trza iść co by mięśnie nie zapomniały do czego są
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-04-16 o 21:40 |
||
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać
Muszę odespać to wstanie po 4...Dobranoc
|
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
nawet nie probuje nadrabiac bo widze ze 20 stron przybylo od ostatniej mojej wizyty :P pozwole sobie troche ponarzekac ale mam kryzys. Jakas melancholia mnie dopadla i rozrasta sie z kazda chwila coraz bardziej... Wysiadam juz psychicznie z tym lezeniem. Dzis podliczylam i mialam nadzieje ze to bedzie krocej a tu jeszcze 3 miesiace zeby wogule moc miec nadzieje ze cos z tego bedzie wszyscy szykuja pokoje, ciuszki, wozki, a ja nawet nie wiem czy wogule donosze leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

SMS Ci wyślę, ok?

i za sympatyczny awek, bo tamten był hmm straszny 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Napiłabym się świeżego soczku z marchewki, banana i jabłka

W UK takich jazd na szczęście nie robią. Pierwsze słyszę że do wniosku o maternity potrzebny jest akt małżeństwa
dobra jesteś!

Muszę odespać to wstanie po 4...
leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge