Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 20:44   #2461
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Ide już Lezec. dał by mi ktoś ZNAC jak by się mamcia odezwała?
Pewnie dziś też będę długo na forum SMS Ci wyślę, ok?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:45   #2462
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

ojej współczuje,lekarz tłumaczył mi dzisiaj że na tym etapie ciąży tam się wszystko rozchodzi zmienia itd i dlatego tak boli,natomiast jeżeli chodzi o rozejście się spojenia łonowego to powiedział że najszybciej rozpoznać je po tym że kobieta zaczyna chodzić jak kaczka i ból oczywiście.(
strasznie się boję że to jednak będzie to , czekała by mnie cesarka, której ja nie chce i cholernie się boję

przekręcanie się z boku na bok to dla mnie katorga.. tak samo jak zakładanie i zdejmowanie spodni.. dzisiaj jak zdejmowałam do kąpania i podniosłam za wysoko nogę to aż mi coś chrupnęło między nogami.. i oczywiście straszny ból

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-04-16 o 20:47
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:45   #2463
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dobra zrobiłam to

generalnie wynik ok 450-500g jedna - cyfry si wahały ale wciaz w tych samych granicach, wcale nie trudno je zwazyc
aaaaa nie wierzę, naprawdę zwazyłaś cyca?
hahahahahahhahahaaa

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-04-16 o 20:48
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:46   #2464
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
W ogóle to jestem niezła, bo zapomniałam mu zapłacić a on się nie upomniał. A była to wizyta prywatna.

nie, nie wierzę
agentka z Ciebie !!
jak Ty to zrobiłaś???
ale jazda to przeszlo całkowicie za darmo?

yy bo ja lubie takie wriacje

postawiłam wagę na łóżko, klękłam przed nim i położyłam placuszek
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:46   #2465
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
przekichane z tymi naszymi brzuchami od dawna tak masz? mam nadzieję, że u Ciebie się okaże, że wszystko jest ok
Od jakiegoś tygodnia na pewno

Cytat:
dobra zrobiłam to

generalnie wynik ok 450-500g jedna - cyfry si wahały ale wciaz w tych samych granicach, wcale nie trudno je zwazyc
Niezły wynik

Cytat:
No a moje ostatnie to było połówkowe półtora miesiąca temu
To tak jak moje I mam zamiar poprosić ginkę w czwartek, żeby mi zrobiła, bo mi się należy i już

Dobra, spadam.
Odezwę się pewnie jutro wieczorem.
Dobrej nocki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:47   #2466
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aaaaa nie wierzę, naprawdę zwarzyłaś cyca?
hahahahahahhahahaaa
no co jak mozna ważyć całe ciało to i jego części też
Stary 2012-04-16, 20:47   #2467
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
moje tak samo, az mnie korci by je jakoś zważyć
Mnie też! Tylko nie mam wagi kuchennej.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:52   #2468
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja teraz wizyty będę mieć co 2 tygodnie, ale płatne mimo, że też mam abonament, ale nie prowadzę ciąży w Medicover, tylko poza. Także minimum 300 zł miesięcznie pójdzie na lekarza
A co do zajęć dla ciężarówek, zawsze trzeba mieć zaświadczenie - na moim fitnessie wymagają takiego co miesiąc.
Na aerobik aktywne 9 miesięcy chodzę od 3 miesięcy i nigdy nie musiałam przynosić żadnego zaświadczenia mimo, ze jest to jedna z największych i najbardziej prestiżowych siłowni w moim mieście . Zanim jednak zaczęłam chodzić sama od siebie pytałam ginekologa czy nie ma przeciwskazań , a on wręcz zalecał Wydaje mi się ze to zależy od fitnessu

Muminku gratuluję udanej wizyty

Mamusia odezwij się koniecznie

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-04-16 o 20:55
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:54   #2469
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro z mężem jedziemy kupić farbe do pokoju maluszka,ale kompletnie nie wiem jaki kolor?? Pokój jest mały, 3,20 x 2,20 m , i cały zacieniony. Myślałam o zieleni, ale jakie dodatki (pościel itd) ? A może brązowy?
a biały całkowicie odpada? bo jak pomieszczenie zaciemnione, to jednak byłby chyba najlepszy. Żółty faktycznie nieco rozświetla, ale przy żółtym łatwo osiągnąć jarmarczny efekt (szczególnie przy nagromadzeniu różnokolorowych gadżetów dla malucha).
Ja bym postawiła na biel, ewentualnie gołębi szary albo jaśniutki beż

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dajesz swój przepis
ten dzisiejszy? bo curry robimy często, różne-rozmaite. Czasem z pięciu, a czasem z piętnastu składników. Dzisiejsze znalazłam w książce kucharskiej dot. kuchni Wietnamu. I tak:
pół kilo mięsa (w przepisie miał być mix wołowiny, wieprzowiny i baraniny, ja z wygody dałam tylko wieprzowinę )
3 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
1 por
2 łyżki oleju
3 łyżki żółtej pasty curry
400 ml mleka kokosowego
4 łyżki sosu rybnego
2 łyżki brązowego cukru
pół pęczka szczypiorku
W woku rozgrzać olej, wrzucić rozgnieciony czosnek, pastę curry i posiekany imbir. Dodać pokrojone w kostkę mięso i por (też pokrojony, rzecz jasna). Mocno podsmażyć.
Wlać mleko kokosowe, całość gotować aż mięso będzie miękkie. Dodać cukier i sos rybny.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tak wyglądał przepis - ja dałam ciut mniej cukru, za to więcej sosu rybnego. No i pół pęczka szczypiorku też wydało mi się przesadą, dałam nie więcej, niż 1/4

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czytałyście?
http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrow...2,artykul.html
Jak dla mnie obrzydliwe, to jak zjeść samego siebie
jak jest w Polsce? bo wiem, że tutaj pytają matek, co robić z łożyskiem i naprawdę dużo Niemek bierze je do domu...

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kurcze, wpadam raz na jakiś czas do mamuś marcowo-kwietniowych na odchowalni i jak czytam o tych problemach z karmieniem to myślę, że chyba nie będe karmić piersią..... nie chce być wyrodną matką, ale te mamusie-biedactwa się tak męczą!!! Myślę sobie, że będe karmić tylko przy bardoz dużej ilości pokarmu a jak będzie kiepsko z laktacją to mm i trudno...
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
moje jest takie, że nic na siłę. Przede wszystkim jak się okaże, że karmienie piersią to dla mnie ból, krew i demolka - to nie, dziękuję
Spróbować - spróbuję, ale raczej z wygody niż z przekonania, że mojemu dziecku coś się stanie, jeśli nie będzie karmione piersią.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ale wczoraja rozmawialm z koleżanką i mówiła że ona ochraniaczy na łóżeczko nie korzysta. i tak sie zastanawiam teraz czy są one niezbędne
ja kupię na pewno, ale wyłącznie ze względu na kota. Kot zaczepia łapką (pazurkiem) wszystko, co się rusza pod materiałem, więc przekonana jestem, że jak mi dziecko pod śpiworkiem poruszy nogą, to kotka zaraz będzie próbowała to upolować. Ochraniacz będzie więc chronił nie przed szczebelkami, a przed ciekawskim kocim wzrokiem

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Depoison gratki z okazji 30-tki i za sympatyczny awek, bo tamten był hmm straszny

Moja mama uważam powinna mnie usunąć, bo ani nie miała instynktu macierzyńskiego ani wsparcia kogokolwiek o warunkach nie wspomnę Wcale by światu nie ubyło gdyby mnie nie było a tak wszystkie traumy z dzieciństwa(konsekwentnie doszły kolejne) noszę teraz ja i naznaczona depresją do końca życia muszę jakoś żyć
Ad 1 - dzięki
Ad 2 - ciekawy temat poruszyłaś. I pewnie niewygodny dla tych, którzy jako ostateczny argument przeciw aborcji, wypisują na forach złote myśli w rodzaju "a szkoda, że ciebie matka nie wyskrobała, ciekawe, czy byś była za" (pod adresem zwolenników, rzecz jasna).
Jak pierwszy raz usłyszałam opowieść, że czyjejś matce nie udała się aborcja i SZKODA - bo nieszczęśliwe dzieciństwo, bo poczucie odrzucenia, bo poczucie zbędności, bo poczucie winy itd itd - to byłam zaszokowana. Teraz już wiem, że to wcale nie takie rzadkie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:54   #2470
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
no strasznie jestem ciekawa, co tam jutro za rewelacje u mnie będą, ale nie spodziewam się za dobrych wieści, bo mimo tego, że jak leżę to z brzuchem jest ok, to każde wstanie oznacza automatyczne twardnienie brzucha. Czasem nawet jak siedzę nie jest za dobrze...
I jeszcze jutro muszę gnać do gina przez pół miasta, bo ma jakoś tak dziwnie grafik w tym tyg ułożony, że w placówce bliżej termin jest dopiero na piątek, a ja ma przykaz stawiać się co 7 dni. A do tego on mnie ostrzegał, że po 17 kwietnia może być tak, że będzie musiał nagle wyjechać, więc lepiej z terminem nie zwlekać
Będziemy tu trzymać kciuki! Mam nadzieję, że przyniesiesz dobre wieści

Heh, Mamci nadal nie ma...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:58   #2471
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Soleilka, a gdzie robiłaś sobie tą glukozę ? bo ja wybieram się za tydzień ...
Ja robiłamw Dilabie w Starym Pogotowiu, ale tam się paskudnie wkłuwają Jak coś to polecam Citolab on jest na tym pawilonie gdzie jest Barbara na wyspie tylko od strony ronda i szkoły 4, z boku się tam wchodzi

Haniu i jak się te Lidlowskie pampersy sprawdzają?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:59   #2472
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, Mamci nadal nie ma...
Jeśli rzeczywiście jest w pracy to wróci gdzieś po 23 mojego czasu...
Stary 2012-04-16, 21:02   #2473
Soleilka
Zakorzenienie

Napisałam Mamci smsa, ale nie jestem pewna czy ten numer jest aktualny. Może się odezwie

Bloguję
Stary 2012-04-16, 21:03   #2474
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Haniu i jak się te Lidlowskie pampersy sprawdzają?
Ale zaznaczam że chodzi o takie z brytyjskiego lidla, bo w Polsce kupowałam te z biedronki

Zadowolona jestem z tych toujours (nie wiem czy w Polsce też mają taką nazwę): są miękkie, a jednocześnie na tyle grube że nic nie przepuszczają-tzn. nie przeciekają

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisałam Mamci smsa, ale nie jestem pewna czy ten numer jest aktualny. Może się odezwie
A skąd miałaś nr?
Stary 2012-04-16, 21:04   #2475
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale zaznaczam że chodzi o takie z brytyjskiego lidla, bo w Polsce kupowałam te z biedronki

Zadowolona jestem z tych toujours (nie wiem czy w Polsce też mają taką nazwę): są miękkie, a jednocześnie na tyle grube że nic nie przepuszczają-tzn. nie przeciekają
Właśnie tutaj się tak samo nazywają, może to te same jakościowo?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A skąd miałaś nr?
Z fejsa

Bloguję
Stary 2012-04-16, 21:05   #2476
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

ja tez po wizycie,badanie bolało strasznie,wszystko ok ale doktorek stwierdził że muszę sie stawić za 9dni bo póżniej jest majowy weekend a ja jestem delikatna (nie wiem co miał konkretnie na myśli) i on się boi że bez jego nadzoru znowu wyląduje w szpitalu.
wizyty w tym miesiącu puszczą nas z torbami ale co zrobić

dziewczyny a boli Was może spojenie łonowe?mnie boli od dwóch dni ale doktorek powiedział że to normalne.
Super, że wszystko gra badanie na ogół nie jest przyjemne
Spojenie jeszcze mnie nie boli
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ad1. Oj skąd ja to znam
Ad2. Wiesz ja je brałam wiele lat temu i to jeździłam do dziewczyny do domu. Za każdy masaż płaciłam wtedy 20zł.
Ale uważam, że każdy masaż jest mega skuteczny nawet własny pod warunkiem systematyczności i zaangażowania
Kiedyś sobie masując(wsmarowywując jednocześnie odpowiedni krem) sumiennie dwa razy dziennie zlikwidowałam rozstępy na udzie.(szkoda, że na jednym ale to był eksperyment, bo chciałam sprawdzić krem który miałam sprzedawać jako przedstawiciel a był drogi i tak się zachwyciłam efektem, że zapomniałam się zając drugim udem Cała ja )

Po latach walk z tym i owym wiem jedno: samo nakładanie kremów nic nie daje, trzeba skórę rozgrzać, pobudzić aby nagromadzone złogi ruszyć i po części zlikwidować(nie ma szans na całkowite pozbycie się tego nie zrobi nawet odsysanie) Da się tylko trzeba sie napracować ale warto

Te bańki przemawiają do mnie i choć wiem, że będzie bolało, to trudno ja nie zaakceptuje tej galarety, która mi się tworzy na nogach

Ale wczoraj z ciekawości pooglądałam sobie o co w nich chodzi tutaj .http://www.youtube.com/watch?v=MEGTd...feature=relmfu.. i jestem teraz jeszcze bardziej na nie
To jak za darmo te masaże i taka super skuteczność ,
U mnie z systematycznością kiepsko, choć w tej ciąży i tak jestem pod wrażeniem własnej systematyczności jeśli chodzi o smarowanie, szkoda tylko, że efektów nie ma, rozstępy na brzuchu wyszły a cellulit nie chce zejść.
Ja na razie z bańką dam spokój, jeszcze spróbuję ją wyparzyć jak Nela radziła, jak po tym będzie dalej tak boleć to odpuszczam do po ciąży, nie chcę stresować maluszka.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:08   #2477
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Z fejsa
Nie wpadłam na to Ale jak z fb to powinien być aktualny.

A co do pieluch to nie wiem naprawdę-ale możliwe że to podobna jakość. Nie mam porównania po prostu...
Stary 2012-04-16, 21:10   #2478
Soleilka
Zakorzenienie

Brzuch mi zaraz pęknie

Bloguję
Stary 2012-04-16, 21:13   #2479
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Chmielinka-gratuluję absolutorium! JEsteś dzielna, że w zaawansowanej ciąży tak dałaś radę!
dzięki czuję teraz taką ulgę...
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
UWAGA zmieniłam avatar !
śliczny
Cytat:
ja tez po wizycie,badanie bolało strasznie,wszystko ok ale doktorek stwierdził że muszę sie stawić za 9dni bo póżniej jest majowy weekend a ja jestem delikatna (nie wiem co miał konkretnie na myśli) i on się boi że bez jego nadzoru znowu wyląduje w szpitalu.
wizyty w tym miesiącu puszczą nas z torbami ale co zrobić
cieszę się że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Też chcę tak zrobić..na początek jednorazowe, potem wielorazowe. Ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
U nas była właścicielka i w końcu zmądrzała i dała nam kasę z góry za naprawę. Nie wiem dokładnie dlaczego nagle zdanie znowu zmieniła, ale ja się cieszę, że to się tak skończyło.
Byłam też na obiedzie u siostry męża i tak się obżarłam, że mnie żołądek boli..
to dobrze, że się opamiętała
Cytat:
dzięki
no strasznie jestem ciekawa, co tam jutro za rewelacje u mnie będą, ale nie spodziewam się za dobrych wieści, bo mimo tego, że jak leżę to z brzuchem jest ok, to każde wstanie oznacza automatyczne twardnienie brzucha. Czasem nawet jak siedzę nie jest za dobrze...
I jeszcze jutro muszę gnać do gina przez pół miasta, bo ma jakoś tak dziwnie grafik w tym tyg ułożony, że w placówce bliżej termin jest dopiero na piątek, a ja ma przykaz stawiać się co 7 dni. A do tego on mnie ostrzegał, że po 17 kwietnia może być tak, że będzie musiał nagle wyjechać, więc lepiej z terminem nie zwlekać
trzymam
Cytat:
W ogóle to jestem niezła, bo zapomniałam mu zapłacić a on się nie upomniał. A była to wizyta prywatna.
haha nie Ty jedna ja też zapomniałam zapłacić i to 2 razy (!), ale uregulowałam to na następnych wizytach i kathrina też z tego co wiem to się raz zapomniała ah ta ciąża....
gratulacje dobrych wiadomości z wizyty

swoją drogą ciekawe jak tam połówkowe u kathriny

i mam nadzieję że u mamci wszystko ok

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:13   #2480
Soleilka
Zakorzenienie

Ja jestem jeszcze ciekawa jak się ma sprawa z pampersami Babydream z Rossmana

Bloguję
Stary 2012-04-16, 21:19   #2481
ewka5891
Zakorzenienie

Kupiliśmy zestaw blender, mikser i cos tam jeszcze i TZ musial to wyprobowac i dostałam jabłko z marchewką starte, pycha az mi sie czasy dziecinstwa przypominaja

sprobuje nadrobic co tu nowego słychac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-04-16 o 21:41
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:21   #2482
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy zestaw blender, mikres i cos tam jeszcze i TZ musial to wyprobowac i dostałam jabłko z marchewką starte, pycha az mi sie czasy dziecinstwa przypominaja
Jutro to już obowiązkowo muszę ten mikser wypróbować Napiłabym się świeżego soczku z marchewki, banana i jabłka
Stary 2012-04-16, 21:23   #2483
Norniczka
Rozeznanie

Mam dużo do nadrabiania więc najpierw napisze co u mnie. Rano strasznie się wkurzyłam bo wychodząc do pracy wyciągnęłam ze skrzynki pocztę i patrzę jest odpowiedź z Maternity Benefit. Strsznie się ucieszyłam, ale tylko na sekundę bo jak się okazało lekarz źle wypełnił mi formularz, księgowy źle wypełnił mi formularz i na dodatek czepili się mojego nazwiska i zarządali ode mnie potwierdzenia aktu małżeństwa (które zresztą im wysłałam) przez Gardę!!! normalnie szlag mnie trafił jak to przeczytałam. Kazali dosłać te dokumenty od GP i księgowego i potwierdzony akt małżeństwa bo inaczej nawet nie beda rozpatrywac mojego wniosku. Wszystko musi byc na firmowym papierze a nie jakim kolwiek z pieczątkami itd. Nie rozumię tego, to ja mając nie najlepszy angielski potrafie wypełnic te durne dokumenty a oni jakieś błędy robią.... Wszystko się przez nich opóźnia. Najbardziej się bałam że mi na Grdzie nie bedą chcieli podbić pieczątki na tym akcie małźeństwa, bo jest po polsku, nieprzetłumaczone przez tłumacza przysięgłego ale wysłałam męża i mi to podbili, jak się dalej bedą czepiać to ich rozniosę... Księgowy tez ma mi na jutro przygotować papier, no i pójdę jutro jeszcze do tego lekarza, idiota wpisał datę badania miesiąc wcześniej niż wypełniał dokumenty, nic dziwnego że się czepili. W każdym bądź razie nerwy miałam straszne rano, wogóle jakaś się płaczliwa zrobiłam ostatnio i przez osatnie 2 dni ciągle płaczę, byle gówno wyprowadza mnie z równowagi. Nawet miałam Wam się pożalić wczoraj w klubie bo nie spałam o 2 w nocy, ale laptop mi padł i w sumie to dobrze bo miałam obsmarowac mojego TZ , a dzisiaj stwierdziłam że jednak on jest Kochany z to ze mną jest coś nie tak
Stary 2012-04-16, 21:23   #2484
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy zestaw blender, mikres i cos tam jeszcze i TZ musial to wyprobowac i dostałam jabłko z marchewką starte, pycha az mi sie czasy dziecinstwa przypominaja
super pochwal się jaki
Stary 2012-04-16, 21:24   #2485
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
No to witam 7 miesiącu i III trymestrze!!!

Stawiam truskawki w czekoladzie!
gratulacje

Synek

Stary 2012-04-16, 21:26   #2486
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Mam dużo do nadrabiania więc najpierw napisze co u mnie. Rano strasznie się wkurzyłam bo wychodząc do pracy wyciągnęłam ze skrzynki pocztę i patrzę jest odpowiedź z Maternity Benefit. Strsznie się ucieszyłam, ale tylko na sekundę bo jak się okazało lekarz źle wypełnił mi formularz, księgowy źle wypełnił mi formularz i na dodatek czepili się mojego nazwiska i zarządali ode mnie potwierdzenia aktu małżeństwa (które zresztą im wysłałam) przez Gardę!!! normalnie szlag mnie trafił jak to przeczytałam. Kazali dosłać te dokumenty od GP i księgowego i potwierdzony akt małżeństwa bo inaczej nawet nie beda rozpatrywac mojego wniosku. Wszystko musi byc na firmowym papierze a nie jakim kolwiek z pieczątkami itd. Nie rozumię tego, to ja mając nie najlepszy angielski potrafie wypełnic te durne dokumenty a oni jakieś błędy robią.... Wszystko się przez nich opóźnia. Najbardziej się bałam że mi na Grdzie nie bedą chcieli podbić pieczątki na tym akcie małźeństwa, bo jest po polsku, nieprzetłumaczone przez tłumacza przysięgłego ale wysłałam męża i mi to podbili, jak się dalej bedą czepiać to ich rozniosę... Księgowy tez ma mi na jutro przygotować papier, no i pójdę jutro jeszcze do tego lekarza, idiota wpisał datę badania miesiąc wcześniej niż wypełniał dokumenty, nic dziwnego że się czepili. W każdym bądź razie nerwy miałam straszne rano, wogóle jakaś się płaczliwa zrobiłam ostatnio i przez osatnie 2 dni ciągle płaczę, byle gówno wyprowadza mnie z równowagi. Nawet miałam Wam się pożalić wczoraj w klubie bo nie spałam o 2 w nocy, ale laptop mi padł i w sumie to dobrze bo miałam obsmarowac mojego TZ , a dzisiaj stwierdziłam że jednak on jest Kochany z to ze mną jest coś nie tak
W UK takich jazd na szczęście nie robią. Pierwsze słyszę że do wniosku o maternity potrzebny jest akt małżeństwa
Stary 2012-04-16, 21:37   #2487
ewka5891
Zakorzenienie

Ajka fajnie, ze właścicielka mieszkania poszła po rozum do głowy

Cytat:
Hej wróciłam od ginekologa.
Wszystko ok, powiedział, ze wszystko mu sie bardzo podoba: szyjka ok, nie ma zagrozenia porodem przedwczesnym, macica mięciutka, wyniki dobre, łącznie z glukozą i moczem Oby tak dalej było !!!!
super wiadomości

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Może uda mi się was nadrobić później, a może za kilka dni, bo padam na twarz. Miałam koszmarnie trudny i zabiegany dzień. Robiłam dziś wszystko: od zadań stricte technicznych, przez wysyłanie poczty, po pisanie umów, tłumaczenia, spotkania itd. Miałam czas tylko na obiad, a tak to bite 8h przed kompem. Łeb mi pęka, musiałam aż wziąć paracetamol, bo bym się chyba wykończyła. Jutro mam wizytę u gina, liczę, że wszystko jest OK ! Trzymajcie kciuki. Tymczasem spadam i do następnego
trzymam kciuki za jutro

Synek

Stary 2012-04-16, 21:39   #2488
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Mamusie mające koty, patrzcie http://kwejk.pl/obrazek/1097119/koty.html
No i wszystko jasne Ciekawa jestem jak mój zareaguje na nowego lokatora? Ogólnie jest baardzo towarzyski i grzeczny do dzieci więc tego się nie boję ale jakoś nie chciałabym żeby oklejał swoim futrem łóżeczko małego

Cytat:

postawiłam wagę na łóżko, klękłam przed nim i położyłam placuszek
dobra jesteś!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

To jak za darmo te masaże i taka super skuteczność ,

Ja na razie z bańką dam spokój, jeszcze spróbuję ją wyparzyć jak Nela radziła, jak po tym będzie dalej tak boleć to odpuszczam do po ciąży, nie chcę stresować maluszka.
Kurcze tylko to był hardcor naprawdę. Musiałam soczewki wyciągać z oczu żeby oczu nie uszkodzić i poduszka do gryzienia Generalnie, to dla baaardzo zdesperowanych, choć można masować delikatniej co też boli tylko mniej ale na efekty adekwatnie trzeba dłużej czekać no i drożej wychodzi.
Nie wiadomo czemu ale ten cellulit jest taki bolesny jak się"go dotknie" zauważyłyście to?
Nie cierpie cellulitu

Kuchnia częściowo ogarnięta Jutro łazienka i może umyję podłogi I poproszę o pogodę, bo na spacer trza iść co by mięśnie nie zapomniały do czego są

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-04-16 o 21:40
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:41   #2489
Soleilka
Zakorzenienie

Idę spać Muszę odespać to wstanie po 4...
Dobranoc

Bloguję
Stary 2012-04-16, 21:43   #2490
Ando
Rozeznanie

witajcie
nawet nie probuje nadrabiac bo widze ze 20 stron przybylo od ostatniej mojej wizyty :P

pozwole sobie troche ponarzekac ale mam kryzys. Jakas melancholia mnie dopadla i rozrasta sie z kazda chwila coraz bardziej... Wysiadam juz psychicznie z tym lezeniem. Dzis podliczylam i mialam nadzieje ze to bedzie krocej a tu jeszcze 3 miesiace zeby wogule moc miec nadzieje ze cos z tego bedzie
wszyscy szykuja pokoje, ciuszki, wozki, a ja nawet nie wiem czy wogule donosze leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości